|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
kurcze dziewczyny tyle fajnych spodni kupujecie, ja nie moge na nic trafic sensowengo aga te brązowe i dzinsowe z wszywkami w nogawkach super swoją drogą upał niezmiemski, zejde chyba dzisiaj
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-08-13 o 17:05 |
|
|
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
super zakupki... u mnie też bardzo gorąco mam dość...
|
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
o, spodni dla dzieciaczków a szczególnie dla dziewczynek (ja cichutko licze na chlopaka) to mnóstwo a z bluzeczkami to ciezko na cos ładnego trafić...
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie wcinam spóźniony obiadek schaboszczaka ziemniaczki i marchewka duszona
|
|
#3965 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
kma1982 nie, w ogóle nie prześwitują, są grube i w sumie zamówiłam L na 170cm i są dość szerokie więc wielki bęben się tam zmieści
gdyby nie to że mniejszy rozmiar byłby krótki na nogi to bym mniejszy wzięła bo są dość dość spore.
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
JeSuis faajny brzusio
![]() A mnie zlapal kolejny dol... Ja juz nie wiem co mi jest... chyba musze sie do jakiegos psychologa wybrac... Zamiast sie cieszyc to ja minimum raz dziennie musze ryczec... Juz mnie to meczy...mam wtedy takie rozne glupie mysli przed chwila nawet bylam pewna ze musze jak najszybciej odwolac ten slub... Mam taki metlik w glowie... Do tego myje wlosy a tu mi 40 wlosow wypada... To nie jest normalne i tak juz mam od poczatku tego roku... Juz mnie wszystko dobija... Chyba sie poloze do lozka i sprobuje zasnac...
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
a ile masz wzrostu?? ja mam 173 cm i zastanawiam się czy będą dobre...
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
Myslicie ze mozna isc w naszym stanie do aquaparku nie szalejac tam za bardzo??
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny!!
Dołączam do Was w 21 tygodniu ![]() Mój brzucholek już całkiem widać a Maleństwo rusza się jakby trenowało na jakąś olimpiadę Cudowne uczucie ![]() weraa11 kiedy miałaś ostatnią @ ? jaki termin obliczył Ci Twój ginekolog? Jestem położną więc może spróbuje Ci pomóc
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- myślę że na 173 też będą dobre
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
MARIKA.S Witamy w naszym gronie
Specjalistka napewno się przyda!;P
|
|
|
|
#3973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
Marika witaj!!!
z tego co widzę to jesteś z "najstarszą ciążą" na kiedy termin?
|
#3975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masz absolutną rację!
|
|
|
|
|
#3977 | ||
|
Zadomowienie
|
jaka jestem wkurzona
dość że z TŻostatnio same kłótnie to jeszcze dziś moi rodzice wyjechali do rodzinki i jestem sama w domu ![]() a ja mam sama siedzieć i umierać ze strachu jeszcze dziś piątek 13go Już raz złodzieje wertowały nasz dom i teraz boje się strasznie sama w nim przebywać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
sylfiaaa mam to samo. Przed ciażą jakoś poradziłam sobie z wypadaniem, a teraz wszędzie je zastawiam. Pokój usłany jest kłakami.. Non stop trzeba odkurzać, bo wygląda jakbym łysiała. A tyle się naczytałam, że włosy w ciązy są gęste, lśniące i wogóle cudne. A moje? wypadają i musze codziennie myć bo tak mi się przetłuszczają!
|
|
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wiecie coś o L4 i macierzyńskim. bo ja praktycznie jestem od początku na L4 a słyszałam ze jak się jest za długo na l4 to potem skracają macierzyński? Wiecie coś na ten temat?
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Witam serdecznie ![]() muszę sobie w końcu kupić olejek do masowania krocza - spotkałam się na internecie z olejem ze słodkich migdałów - on zawiera wit E i A i nie wiem czy mogę go używać ze względu na tą witaminę A. Słyszałyście coś o tym?
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-08-13 o 21:36 |
|
|
|
#3980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też boję się sama zostawać w domu, nienawidzę tego jak jeszcze TŻ wyjdzie i nie ma teściowej bo jest w pracy...a ja siedzę i tylko się modlę by coś się nie stało, bo masa bandziorów lata ... i bezdomnych wokoło
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Mój małz wraca za chwile z pracy i chce ze mną jechać teraz na drugi koniec miasta... centralnie na drugi koniec miasta na lody z mcDonalda...
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
gdzie kupiłas takie lody?
|
|
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj akurat w lewiatanie, ale są w zwykłych spożywkach bo to z firmy Zielona Budka
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
jutro ide na zakupy!;P
|
|
|
|
#3986 |
|
BAN stały
|
vilya z tego co wiem, to nie do końca tak. Jesli pracodawca stwierdzi, że za długo jesteś na L4 to może Cię wysłać na macierzyński na 6 tyg. przed porodem (nie wcześniej). No i wtedy zostaje Ci go mniej po porodzie. Ale to zależy od pracodawcy.
Mój brzuch powiększa się z dnia na dzień... Skóra na nim i na biuście zaczęła mnie strasznie swędzieć (przez rozciąganie - to samo miałam jak zaczynał rosnąć) i jednak musiałam zacząć się balsamować ![]() Ja jestem właśnie po grillu - kiełbaski i suróweczki a teraz zjadłabym frytki... ewentualnie loda "Kaktusa" bo tylko takie ostatnio jadam Toleruję tylko sorbetowe, albo ostatecznie amerykańskie kręcone z automatu.Jutro chyba z TŻem wybierzemy się na wycieczkę poza miasto, bo ma być gorąco - coś trzeba ze sobą zrobić, tym bardziej że w domu po malowaniu już posprzątane. Teściowa umyła mi nawet podłogę, co bym na czworaka na szorowała sama. A jutro może jakąś ładną sesję zdjęciową brzuszkową TŻ mi zrobi... ![]() Idę pić kakao, oglądać "Bridget Jones" (po raz tysięczny... zawsze przy zasypianiu albo jak mi się nudzi...) i spać
|
|
|
|
#3987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wiec jesli chodzi o moja miesiaczke to mialam ostatni raz 4 maja, ogolnie moje cykle trwaja jakies 32 dni, jak ok.tydzien mi sie okres spoznial to zrobilam test, pozytywny, zadzwonilam do gina i robil mi przez tydzien co 2 dni USG i dopiero na tym trzecim sie cos pojawilo, sam byl zdziwiony ze tak pozno, stwierdzil ze mogla mi sie owulacja przesunac (caly maj to byl u mnie jeden wielki stres i kilka nocy nieprzespanych). Termin porodu mam na 11 lutego. 15 czerwca robilam badania krwi, moze to cos pomoze z tym terminem i wyniki mialam takie: beta-HCG 670 (normy: 4 tydzien: 9-750, 5 tydzien: 217-7138) no i robilam tez prolaktyne i wyszlo 36,79 (kobiety co nie sa w ciazy: 4,79-23,3). USG 8 lipca->(wg gina) 7t5d USG 6 sierpnia-> (wg innego gina) 11t6d Wiec wychodzi mi z moich obliczen ze termin porodu jest zupelnie inny niz 11 luty ![]() Cytat:
moze przez dlugotrwaly stres... bo ja w sumie od grudnia to odczuwam tylko jeden wielki stres i zmeczenie...dopiero teraz sie podnosze z tych sytuacji ktore mialy miejsce....No tak...a u mnie znowu przygody w weekend i jak zwykle nieprzyjemne... Pisalam wam ze mam dola...zadzwonil TŻ, zaczal mnie pocieszac i mowi ze mam sie ogarnac i idziemy gdzies na spacer, zjesc cos, itd. Bylo fajnie, poprawil mi sie humor... Juz wysiadamy z samochodu zeby isc do mnie do domu...(pewnie by sie to fajnie i przyjemnie skonczylo ) ale patrzymy, ze samolot zawraca i szykuje sie do kolejnej proby ladowania... A on mi kilka lat temu obiecal ze pojedziemy do nas na lotnisko popatrzec jak laduje samolot... To szybko z powrotem do auta... Widok byl genialny ALe sie zestresowalam niezle....pierwsza moja mysl byla czy z moim maluszkiem wszystko ok... no ale nic mnie nie bolalo wiec nie wyzwali karetki, jedynie to sie przez jakies pirwsze 5min trzeslam ze strachu...Balam sie tez ze policja powie ze to nasza wina bo nikt by nie potwierdzil tego ze ten koles wjechal na czerwonym w nas... Ale jak policja cos tam spisywala to podeszlam do nich, bo mieszkalam zaraz obok miejsca wypadku...a wiedzialam ze beda ze mna tez chcieli gadac....to zapukalam do nich...i sie pytam czy ja moge na chwile isc do domu bo musze siusiu...Oni na mnie spojrzeli jak na jakas nienormalna i jakby mnie chcieli za to do wiezienia wsadzic.... To ja mowie im dalej ...bo jestem w ciazy, i usmiech 159 a oni nagle tez takie miny: ![]() i mowia ze oczywiscie, prosze spokojnie isc, nie stresowac sie, itd.itd. Potem jak mnie i TŻ'a wzieli na rozmowe to wciaz do mnie mowili ze mam dbac o siebie i dzidzie i ze jakby co to jeden z nich moze byc chrzestnym no i oczywiscie to nie nasza wina tylko tamtego kolesia wiec wszystko skonczylo sie W MIARE DOBRZE...no ale kolejne klopoty, zalatwiania, a TŻ dopiero caly samochod naprawil i jezdzilismy sobie cale kilka dni juz mu powiedzialam ze trzeba go sprzedac bo jakies fatum chyba nad nim krazy... a chetnych jest sporo wiec mysle ze nie bedzie problemow...Przepraszam ze sie tak rozpisalam ale jestescie pierwsze ktorym to relacjonuje wiec musialam tak szczegolowo zeby sie wygadac ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Ale za to pierwszy raz siedzialam w aucie policjantow i pierwszy raz jechalam laweta no i oczywiscie moj TŻ nawet z tym laweciarzem nawiazal od razu dobry kontakt, ten nam powiedzial ze jak zobaczymy gdzies wypadek i uda mu sie jako 1 tam dojechac to bedziemy miec z tego kase jakas jak odwiezlismy samochod to potem odwiozl mnie do domu TŻ mnie odprowadzil, posiedzial jeszcze chwile i postanowil wracac na pieszo (a ma jakies 30min drogi) i oczywiscie spotkal naszego nowego kumpla lawciarza i go tez podrzucil do domu
|
|
#3988 |
|
Raczkowanie
|
make up...
a kiedy skończyłaś 17 tydzień? bo ja dzisiaj na kiedy masz termin?
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
weraa11 czemu nie wezwałas karetki? prewencyjnie, ale powinnaś! Mój małz TZ stwierdził, że oni zawsze wzywają (przynajmniej on i jego "partner"
) bo możesz być w szoku...
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To taki szok po wypadkowy i uważamy że nic nam nie jest Ja własnie zajadam śniadanko,sałatkę z tuńczyka itd a później na małe zakupki trzeba skoczyć i ogarnąć dom
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

aga te brązowe i dzinsowe z wszywkami w nogawkach super
swoją drogą upał niezmiemski, zejde chyba dzisiaj 

przed chwila nawet bylam pewna ze musze jak najszybciej odwolac ten slub... Mam taki metlik w glowie... Do tego myje wlosy a tu mi 40 wlosow wypada... To nie jest normalne i tak juz mam od poczatku tego roku... Juz mnie wszystko dobija... Chyba sie poloze do lozka i sprobuje zasnac...

dość że z TŻostatnio same kłótnie to jeszcze dziś moi rodzice wyjechali do rodzinki i jestem sama w domu 
) ale patrzymy, ze samolot zawraca i szykuje sie do kolejnej proby ladowania... A on mi kilka lat temu obiecal ze pojedziemy do nas na lotnisko popatrzec jak laduje samolot... To szybko z powrotem do auta... Widok byl genialny
juz mu powiedzialam ze trzeba go sprzedac bo jakies fatum chyba nad nim krazy... a chetnych jest sporo wiec mysle ze nie bedzie problemow...
jak odwiezlismy samochod to potem odwiozl mnie do domu