|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
motyl moim zdaniem druga lepsza
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Ins zobaczysz że jeszcze będzie dobrze i wyjdziesz na swoje. To była dobra decyzja słońce
Mam temperaturę 37 stopni, mieliśmy dziś z TŻtem jechać po nowy garniak dla niego (widzieliśmy za 199zł z 599zł przeceniony ![]() Motylku obydwie fajne ale drugą możesz mieć jeszcze np. na sylwestra
Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-08-13 o 18:10 |
|
|
|
#3393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze. Najważniejsze że pracę znalazłaś. Cytat:
drugą możesz ubrać na sylwestra czy coś w tym stylu.
|
||||
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, według mnie pierwsza
druga też fajna, ale pierwsza mi się bardziej podoba Ilsa, jasne, zostaniemy we dwie ryczące stare panny, jea! O nie, jutro poznam Remediuchę ![]() |
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl wg. mnie 2 lepsza.
Naj, Ilsa - nie opowiadać głupot, że do 40stki pierścionków mieć nie będziecie. Jeszcze się na wątku PM 2012 spotkamy
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, ja nie decyduję, bo obie fajne
ta pierwsza chyba nie ma podszewki- może się dość nieprzyjemnie nosić w upały (śliski materiał klejący się do ciała i wiecie co, tak sobie pomyslałam- nawet jak TŻ mi się oświadczy, to to nic nie zmieni, bo nawet rodzinie nie będę mogła powiedzieć...bo oni go lubią, ale nie chcą go "na stałe". przykre to trochę
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2010-08-13 o 18:30 |
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, bynajmniej tak długo ze ślubem czekać nie zamierzam. Miałam na myśli 2012 i jestem pewna, że niebawem wiele zazdrośnic będzie planować ślub na ten rok.
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-08-13 o 18:38 |
||
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie zamierzam zostać niezapierścionkowana
Cytat:
zrobiła aktualizację na fb i napisała że to w prezencie dla niego. Bo ma rodzinę na facebooku. Normalnie jakby mu łachę robiła szczerze mówiąc to on jej nie rzuci bo mu odpowiada pantoflarstwo i się nie przejmuje że ona już zdradziła kiedyś a ona nie rzuci bo lubi mieć kogoś do rządzenia Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-08-13 o 18:40 |
|
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Motylku ta druga lepsza
|
|
#3402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moi własnie też wracają uwagę na studia, karierę, a nie na miłość. moja siostra zaręczyła się po 3 miesiącach znajomości, hajtnęła po kolejnym miesiącu i małżeństwo rozpadło się po 2 latach, może oni chcą, żebym tego uniknęła. tylko że ja widzę różnicę w oświadczynach po 3 miesiącach i ślubie po 4 a oświadczynach po ponad 2 latach i ślubie po min.5 latach (bo wcześniej niż 2014 ślubu nie chcę). zresztą moja matka zawsze "marzyła" o jakimś prawniku itd dla mnie, a nie logistyku (jeszcze na studiach) w moim wieku. wiecie, takie chore ambicje dużo starszej matki (moja mamuśka już pod 60 jest) której się nie powiodło w życiu. moi rodzice cały czas widzą K. jako takiego "chłopaka z doskoku", a postawa mojej siostry (ciągłe żarty na temat jego nieogarnięcia, gapiostwa itd) tylko pogarsza sytuację. naprawdę, jeśli oświadczy mi się jeszcze w tym roku, to ciężko mi będzie powiedzieć rodzicom, bo wiem, że matka powie coś w stylu "weź przestań, głupie żarty, zastanów się, za młoda jesteś".
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
no cóż ja na to poradzę
![]() z ewentualnymi pretensjami proszę do pilota się zgłaszać ![]() ale mi dobrze jest tak fajnie cieplutko ![]() tylko mamy problem z kościołem u mnie w parafii na nasz dzień mamy tylko dwie możliwości 14 albo 19 czyli musimy szukać innego kościoła z tego co nam ksiądz powiedział to teraz datę już półtora roku wcześniej zamawiają to jest chore ![]() edit: Choji, Katarakta wszystkiego najlepszego wam życzę
I'm the Fitness Fairy. I've just sprinkled motivation dust on you. Now go and move your ass! This sh.it is expensive! ![]() Edytowane przez Grapefrutka Czas edycji: 2010-08-13 o 18:48 |
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku zdecydowanie nr 2.
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
baby, a w sumie ile Ty masz lat ? Nie wiem czy pisałaś czy zapomniałam
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
problem w tym, że jestem młodszą córką i zawsze byłam traktowana jak dzidziuś. moja siostra jak miała 16 lat to jeździła sama z chłopakiem na wakacje, ja pierwszy raz mogłam pojechać dopiero w zeszłym roku (4 lata później niż ona!). moja matka żyje święcie przekonana, że nie uprawiam seksu, że nigdy nie piłam alkoholu, nie paliłam. trochę jest w tym mojej winy- zawsze byłam za grzeczna, za dobre oceny przynosiłam itd- nie wychowałam sobie rodziców tak poza tym- w moim wieku to już niektóre dziewczyny mają dzieci i dobrze sobie radzą, a moja matka załamywała się jak siostra (27 lat) podejrzewała że jest w ciąży. naprawdę, nie mogę doczekać się dnia, w którym będę mogła się wyprowadzić i nie słuchać tych wszystkich głupot, nie zwracać uwagi na konwenanse, przestać się przejmować. moja matka jest typowym "toksycznym rodzicem", związek między nią a ojcem również jest toksyczny- z siostrą czerpalyśmy z niego wzorce i dlatego jesteśmy takimi trudnymi partnerkami, ciężko z nami wytrzymać (podziwiam mojego TŻa, nie dziwię się byłemu małżowi siostry). cóż, jeśli się zaręczymy za granicą, to wyślę smsa i będą mieć czas na przetrawienie tej informacji
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grape, dziękuję ![]() A co z parafią TŻ? To ta sama? Może jakaś sąsiednia? |
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilsa, czyli mój sen się spełni - zostanę sama ![]() Baby, moim zdaniem to urojony problem. co prawda nie znam Twojej rodziny, ale ja zrobiłabym to tak: pogadała z mamą, że kocham, jesteśmy szczęśliwi, no i długo ze sobą, oświadczył się i przyjęłam oświadczyny (lub przyjeżdżacie razem, flacha, kwiata itp.) - popłaczecie, pogadacie i będzie OK. jakoś nie wierzę, że ktoś tak bliski robiłby Ci wyrzuty, że Twój facet to logistyk (świetny zawód, swoją drogą). w ogóle to może i mama powie, że za wcześnie, ale jak jej walniesz intro z cyklu: ”miłość, ale też praca, kochamy się, dba o mnie, szanujemy nawzajem” to co Ci mama powie? weź studia skończ? to jej powiedz, że skończysz i że jej stosunek do tej sytuacji nie zmieni Waszej decyzji, a wolałabyś, byście miały dobre relacje i by się wraz z Tobą cieszyła. będzie dobrzxe, zobaczysz
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-08-13 o 19:01 |
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa na fb rodzinę poinformowała? A na ślub będzie mailem czy sms-em zapraszać? Dziwna ta twoja przyjaciółka.
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się nasprzątałam...normalnie padam
![]() Motylku, dla mnie 2 lepsza A w ogóle to kusicie tym Bon Prixem, chyba sobie też coś zamówię tylko tam chyba zawyżone ciut rozmiary?
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ'ta raczej odpada za względu na odległość bo bez sensu żeby on jechał do mnie ok.20 min żeby później jechać z powrotem do kościoła i później znowu z powrotem na wesele bo sala jest bardziej w moim kierunku :yyy: na mojej parafii nie zależało mi jakoś szczególnie więc tragedii nie ma poza tym u mnie w mieście są w sumie 4 kościoły ( w tym jedna Bazylika Mniejsza choć na nią raczej na pewno nie mamy co liczyć ) więc mamy z "czego wybrać" ale trzeba się tam przejść a kancelarie nie codziennie są otwarte tak że kościołów nie brak tylko czasu może braknąć więc pewnie znowu rodzice będą to za nas załatwiać...... i jest mi z tym źle.....
|
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
potrafi być wielką egoistką i czasem nie rozumie że robi coś dziecinnie i bez pomyślunku ale jest zabawna i pomaga w ciężkich dołkachona w ogóle gadała że skoro rodzina nie wie to żeby Tomek się jeszcze raz oświadczył Bo ona go tak zmuszała i w końcu wybrał najtańszy pierścionek który znalazł, ten za 389 co Ty masz. I ciągle oglądała nowe i chciała go przymusić do nowych zaręczyn żeby nie było głupio że rodzina się dowiaduje przy zaproszeniu że w ogóle kiedyś były zaręczyny a ślubu jeszcze nie planują więc może faktycznie zrobiła mu łachę
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-08-13 o 19:18 |
||
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ja mam poczucie, że do 2012 jeszcze tyleeeee czasu, a właśnie rodzynka założyła wątek PM 2013.
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, jak czytam o Twojej frjend, to sobie myślę, że ludzie to mają problemy...
i że jestem szcześciarą ooo PM 2013 - może tutaj się załapię |
|
|
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hi
tytułem wstępu KATARAKTA I CHOJI WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO co ja to chciałam właśnie pieke sernikos na jutro coby nie umrzec z głodu jak sie lachony chipsami zajadać będą :P Cytat:
Cytat:
![]() Motylku bieri drugą
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2010-08-13 o 19:44 |
||
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) . No nie wiem, ten jej facet przychodzi nocować jak nikogo nie ma w domu i wszystko dla niej robi, jest totalnie na posyłki. A ja cenię że mój ma perspektywy na przyszłość i własne zdanie i tak naprawdę jest mi bezpiecznie z nim. Może rozwija się to wolniej bo nocował u mnie jeden raz ale pewniej - bo rozmawiamy konkretnie o zamieszkaniu razem a TŻ pokazywał mi wczoraj pierścionki
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, niezła ta koleżanka
ma problemy trochę jak gimnazjalistka
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz, o tym, że się zaręczyłam, wypadałoby informować. nie ukrywam, że wolałabym duuuuuuużo po fakcie, ale głupio wyjdzie- tak, jakbym ją oszukiwała czy coś. zresztą nie mam zamiaru tego np. na fb ukrywać, a moja siostra ma fb ja na siebie 2 lata zarabiam, nawet żarcie kupuję w większości sama i płacę część rachunków (chociaż studiuję dziennie i pracuję mocno dorywczo), więc tu nie chodzi o hajs. moja matka czepia się jak siostra (27 czy tam 28 lat, nigdy nie pamiętam) na imprezę idzie i nie wraca do rana.
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Acera (już drugiego) i nigdy nie narzekałam
ten nowy jest świetny, parametry ma super jak na sprzęt ze średniej półki (mój ojciec wybierał, a to gwarant sukcesu w tej dziedzinie ) i wygląda też niczego sobie poprzedni trochę straszył plastikową obudową, która po jakimś czasie się rozklekotała, ale używałam go bardzo intensywnie kilka lat i dawał sobie radę ze wszystkim ![]() Generalnie to wciąż słyszę, że Acery się znacznie poprawiły ostatnio. Śliczności )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

z 599zł przeceniony 
ale drugą możesz mieć jeszcze np. na sylwestra 

ostatnie w poniedzialek, potem wyniki i jeszcze po wpis. Mam nadzieję, ze do 20 zaczne prace 

zrobiła aktualizację na fb i napisała że to w prezencie dla niego. Bo ma rodzinę na facebooku. Normalnie jakby mu łachę robiła
13.03.2008

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

potrafi być wielką egoistką i czasem nie rozumie że robi coś dziecinnie i bez pomyślunku ale jest zabawna i pomaga w ciężkich dołkach
) . No nie wiem, ten jej facet przychodzi nocować jak nikogo nie ma w domu i wszystko dla niej robi, jest totalnie na posyłki. A ja cenię że mój ma perspektywy na przyszłość i własne zdanie i tak naprawdę jest mi bezpiecznie z nim. Może rozwija się to wolniej bo nocował u mnie jeden raz ale pewniej - bo rozmawiamy konkretnie o zamieszkaniu razem a TŻ pokazywał mi wczoraj pierścionki