|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
my zmienilismy dzis na Bebiko zobaczymy. bebilonu comfort maly nie chce jesc. on ma taki dziwny smak nie jest taki slodziutki jak te zwykle
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Kurcze, zjadlo mi posta...
Aniaa, wspoczuje przejsc z Michasiem, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Frania, mojej coreczce oczka sie zmienily wlasnie na brazowe ok 4 - 5 miesiaca, ale nie pamietam dokladnie. Alex ma niebieskie i moga sie zmienic nawet do roku podobno, a ja bym chciala, zeby mu zostaly niebieskie. A co to za strona? Justynacz, my uzywamy to wiaderko. I rzeczywiscie mozna zamaczac pepek jak sie zagoi. My wykapalismy Alexa z dwa razy w wanience i krzyki nie z tej ziemi. Ale jak odpadl kikutek to zaczelismy we wiaderku i jest super. Alex czzestom placze przed kapiela, ale w momencie jak go wkladamy do wiaderka, to relaks. Takze naprawde polecam. No z wloskami trzeba sie troszke nagimnastykowac, ale jak bedzie trzymal sam glowke to bedzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane!jestem dopiero, bo moj laptop sie popsul i jestem na firmowym tz.mala jest grzeczna, ale w nocy ma faze od 3 do 5 na noszenie i ogladanie swiata... poza tym ma straszne syfki-to nie tradzik, bo juz jej przeszedl i wiem jak wyglada. to chyba potowki,ale dziwi mnie ze sa w wiekszosci na twarzy, szyjce i troszeczke na raczkach... wczoraj dodalismy do kapieli nadmanganian potasu. poza tym jest slodka, bo juz sie usmiecha do mnie i tz, a ma dopiero 3,5 tyg (mozliwe to?) poza tym kupilismy jej karuzelke i troszke, powoli sie nia interesuje.
Aniu wspolczuje przejsc z Michalkiem Siala-trzymam kciuki za zmiane mleczka! moja uwielbia sie kapac- od samego poczatku jej sie podobalo i ani razu nie plakala-wrecz uspokaja sie w kapieli, tylko niedawno nam sie tak rozluznila, ze nasrajdolila do wanienki podczas kapieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
A my dzis spacerowlalysmy, uwielbia spacery, w miedzy czasie karmieni i zakupy dla mnie
![]() ![]() ![]() Mala co raz bardziej interesuje sie rzeczami i lubi towarzystwo ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Wtajemniczenie
|
karolciu,a ty karmisz jeszcze troche piersia? bo dzis tz zaproponowal mi wlasnie kieliszek wina,ale sie boje, choc gdzies slysalam ze kieliszek nie zaszkodzi... co sadzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Nie ja juz nie karmie, ale nie wiem jak to z piciem jest....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Wtajemniczenie
|
agravka ja do tej pory pozwoliłam sobie tylko na 1/3 szklaneczki reddsa,bo chodził za mną całą ciążę
![]() ![]() ![]() A z winem to nie wiem jak,bo ma już więcej procent.Też słyszałam,że troszkę można,ale chyba bym się bała... |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | ||||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki u mnie armagedon w domu mama przyjechała na miesiąc jest do tego siostra i siostrzenica i się tylko wkur.......... myśle, że te moje nerwy wpływają na niunię bo od kilku dni szaleje jest marudna płacze jesć chce ale jak poje chwilę to zaraz szaleje wyrzuca sutka i ryczy a potem znowu piącha w buzi i od nowa to samo, a może to kawa co o tym myślicie?????????? I pytanko do mam karmiących piersią czy jak idziecie na spacer to odciągacie mleko i dajecie z butli na spacerku, bo jak z małą wytchodzę to tylko wtedy jak śpi a potem jak sie obudzi to pędem do domu coby sie nie darła POMÓŻCIE KOCHANE!!!
aniaa22 Biedny Misio z tymi kupkami, ale dobrze, że w szpitalu stwierdzili nic poważnego. olakola u mnie za szczepionki 6 w jednym +rotawirus + pneumokoki ok. 700zł i są one w przychodni wiec nie muszę wcześniej kupować. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ślicznie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1629 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
nie pisz mi takich rzeczy, bo ja juz sie zastanawiam co znaczy od czasu do czasu ![]() wiecie ze wczoraj Pani w urzedzie nie chciala nam zapisac naszej niuni, bo stwierdzila, ze nie ma takiego imienia jak ADA!!! ale na szczescie poszukala w bazie i byla jeszcze jedna Ada kiedys tam zapisana i sie zlitowala ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Zadomowienie
|
Misiulka1 - pytałam was o ceny szczepionek, bo bardzo sie różnią; u mnie w przychodni 6w1 kosztuje 200 (w aptece znalazłam po 189) a rotawirus po 360 (w aptece po 339) czyli w sumie jestem jakieś 30zł do przodu;
w aptece przy samej przychodni 6w1 po 250 a rotarix po 420 !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1632 |
Rozeznanie
|
to wy musicie placic za kazde szczepienie?? nie pokrywa tego NFZ?? Oscar juz jest po szczepieniach, ja szczepilam na wszystko, dostal w obie nozki i plyn do wypicia, tak sie po nim oblizywal i mlaskal ze mi sie smiac schcialo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na potówki polecam kąpiel w krochmali. Franiowi zeszło od razu, a miał tego sporo. Cytat:
aniu duzo zdrowia dla Misia. itakasiu,framinko,niezaws ze piękne te Wasze księżniczki ![]() W carrfurze sa chusteczki pampers w promocji. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-08-13 o 20:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() napisalam wczoraj dluuugasnego posta ale mi go wcielo, a drugi raz mloda nie pozwolila mi juz napisac bo zaczela kwekac.... ogolnie cierpie na brak czasu, mimo ze jestem u rodzicow i nic nie robie oczywiscie oprocz opieki nad dzieckiem. mala stala sie bardzo zajmujaca w godzinach popoludniowych, ciezko jej zasnac wiec ciagle przy niej skacze. na szczescie teraz spi od 1.5 h wiec mam jeszcze troche czasu by zajac sie soba. od dzisiaj jestem sama bez meza... nie wiem jak ja sobie dam rade przez tydzien. nie potrafie sobioe wyobrazic jak bede wstawac w nocy, przewijac i grzac jednoczesnie butle ![]() mala jest slodka i kochana kiedy nie placze ![]() mam pytanie odnosnie karmienia... jesli sciagam swoje mleczko do butli, to jaka porcje powinna dostac mala ? przystawiam ja tez do piersi, ale widze ze cycki to dla niej za malo :/ wisi po 40-60 min niby usypia, ale mija 5 min budzi sie i znowu chce jesc... wtedy dostae dodatkowo 30 ml butle z moim mlekiem i dopiero wtedy ladnie zasypia. ja ogolnie robie porcje po 60 ml... ale nie wiem czy to nie za malo dla 11 dniowego szkraba? w ciagu tygodnia przytyla 210 g... normalnie mam cyrk z tym karmieniem ![]() a to moja krolewna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Wtajemniczenie
|
O rany.. jaka słodka a jaki mociu no koniec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Zadomowienie
|
tak sobie oglądam te zdjęcia malutków i stwierdzam, że mamy same śliczności na wątku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moje dziecię dziś wrzuciło na luz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w sumie mogłoby mu tak zostać już ![]() ![]() ![]() mam takie pytanie - co robicie z dziećmi jak one nie śpią? tzn chodzi mi o to jak się "bawić" z tak małym szkrabem? bo jak mój nie śpi i aktualnie nie drze paszczy to ja do niego gadam i robię miny i różne odgłosy, ale tak po 10-15 minutach i ja i on mamy dosyć.... nie mam pojęcia jak się nim zająć żeby jego zająć - bo ileż on może leżeć i gapić się na karuzelkę? zresztą po 5-10 minutach i tak traci nią zainteresowanie...
#1638 |
Zakorzenienie
|
bajka sliczniusia jest
![]() no ale mama sie spoznila i nie bedzie dla mojego micha ![]() a baby bles przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- jaszczka micho jak nie spi to sobie lezy i sie rozglada macha raczkami i nogami cos pogada. karuzela go nie obchodzi jeszcze. czasem jak mu pomacham zabawka to zawiesi oko. ale grzchotke lubi bardzo i zaraz sie interesuje. lubi tez czasem jak mu sie spiewa. a no i oczywiscie rozgladac sie jak jest noszony na pionowo mial tez ulubiona maskotke z pozytywka ale wczoraj sie sznurek urwal ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-08-13 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uzywam pampersow mam paczke dada ale sa jeszcze za duze wiec czekaja kompletka porazka byly dla mnie happy Cytat:
Cytat:
Cytat:
aniaa biedny Michas sie wymeczy... jesli chodzi o mleko to u nas jak juz wyzej napisalam po bebiko jest lepiej ale ja mu zmienialam dwa i pol dnia na zmiane dawalam z nan zeby nie od razu a moze mu zmien od raznu na bebiko ha to hipoalergiczne? Siala w nocy Hubcio nie spal mi ponad godzine w pewnym momencie mi sie przypomnialo co pisalas polozylam mu pieluszke tetrowa na buzi nie minela minuta a ten spal ![]() ![]() a dzisiaj bylismy u Hubcia pra babci i na zakupach maly spal prawie caly dzien teraz tez poszedl ladnie spac ale boje sie nocy ![]()
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
my mieszamy jeszcze. dostal dzis 3 butle bebiko a reszta bebilon. mam nadzieje ze i u nas poskutkuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też kochana miałam wrażenie, że mąż sto razy lepiej radzi sobie z małym a ja jestem od mleka i tyle. Ale taka depresja mi przeszła. Więc główka do góry ![]() Ja małemu daje teraz ok 120 ml ( jutro będzie miał miesiąc). Czasem je więcej, czasem tylko 60. Nie wyczujesz. Jak nie płacze po jedzeniu i nie szuka to znaczy, że jest najedzona. Mój jak jest głodny nadal to wcina rękę i robi dzięciołka ![]() Śliczną masz córeczkę ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak i zawsze ladowal w wodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ile szykujecie mleka w butli? Wg przepisu na opakowaniu? Bo u mnie pisze,że 2-3 miesiące to 120ml,ale jak czytam ile dzieci zjadają to wydaje mi się,że to trochę mało dla 9 tygodniowego dziecka... Wczoraj Lenka wypiła to 120ml do ostatniej kropli i nie wiedziałam czy jej to wystarczy czy nie ![]() A i za bardzo ją chwaliłam dzisiaj chyba,bo dostała przed 20 napadu kolki.Na szczęście chwyt kolkowy pomógł i zasnęła,ale musiałam ją tak trzymać 3 godziny,bo w każdej innej pozycji ryk ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
aniaa a pomagasz mu tym termometrem czasem? czasem mysle ze to lepsze niz dziecko ma sie meczyc
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- aniaa hubcio zrobil kupke pierwsza sam jakiej 12-14 godz po calkowitej zmianie mleka! niezawsze to nie wiem jak moge pomoc farminka ja malemu robie 150ml wole wylac niz dorabia i stresowac i siebie i jego ale maly zjada roznie raz 90 raz 120 nieraz i 150 wypije a czasem tylko 60
#1645 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zarzucisz pojedynczą a nie złożoną to się nie udusi, przewiewna jest ![]() NAN ma sporo więcej żelaza (w 100g proszku) 3,9 Bebilon Comfort 1 5,2 NAN1 Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Nie wiem jakim mlekiem karmisz ale na obu pudełkach jakie mam jest napisane żeby zużyć zaraz po przygotowaniu a resztki wylać, nie zostawiać na potem. Więc chyba nie powinno się gotowego mleka trzymać do czasu posiłku te 2 czy 3 godziny ![]() Aaaa doczytalam "moje mleko" czyli odciągnięte z piersi tak? A to można trzymać w temp pokojowej, więc wybacz ![]() No i jak zwykle.. po jedzonku o 22:00 zasnął jak gdyby nigdy nic. Pobudkę przewiduję ok 3-4:00 kolejną po 7.00 i wtedy cały cyrk od nowa. Wierzę w ten Bebilon Comfort jak w nowego Boga.. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-13 o 22:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Wtajemniczenie
|
Coś takiego: http://dziecisawazne.pl/wp-content/u...11/w-locie.jpg
Lepszego zdjęcia nie udało mi się znaleźć.Ja tak łapię dwoma rękami i wtedy mogę też pobujać w razie potrzeby,bo jest stabilniej.Na ogół płacz mija w minutę,ale nie zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
Ja odciagm 120 ml i zazwyczaj wszystko zje a czasem nie, dzis zjadla tyle tylko, ze co 2 h, ale od 20 do teraz ryczala biedna kolke miala
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie nakarmilam mala, spi juz sobie smacznie a jamusze pokarm sciagnac bo cyce zaraz mi eksploduja... jak nie przystawie malej do cyca przed sciaganiem to udaje mi sie zebrac 140-150 ml... robie z tego dwie porcje. narazie mala wiecej nie je chociaz jest mega zachlanna :/ bardzo czesto po jedzeniu ma czkawke, bo polyka jak kon doslownie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
A ja po dłuższej chwili nieobecności jestem... dzisiaj pierwsza ślicznie przespana noc za nami. Ciekawe jak będzie z soboty na niedzielę. Czy dziecko powoli się przestawia, bo chyba Julcia miała pomylony dzień z nocą... Pobudki tylko na karmienie, dość szybkie jedzonko, odbijanie i spanie... nie było problemu z marudzeniem w łóżku, wybudzaniem i wogóle... bo nasze dziecko przez noc miało alergię łóżkową, tzn na swoje łóżko, nasze było cudowne i ok...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sebek tak jak pisałam wczoraj spał od 22 do 2.00 potem sen odrazu bez kłopotów, jedzonko o 5.00 i od 7.00 piski i krzyki.. biedny leży na brzuszku i cierpi ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.