Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 22:15   #1411
_Ya
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Ej czy ja jestem taka niezorganizowana, czy Wy macie takie grzeczne dzieci???

Przede mną jeszcze sterta prasowania, a Wy już plotkujecie. Siadłam na chwilę, żeby zjeść kukurydzę i sobie myślę, zobacze co naskrobałyście, no i motyla noga ile tego jest
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 22:19   #1412
Ingrid80
BAN stały

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez _Ya Pokaż wiadomość
Ej czy ja jestem taka niezorganizowana, czy Wy macie takie grzeczne dzieci???

Przede mną jeszcze sterta prasowania, a Wy już plotkujecie. Siadłam na chwilę, żeby zjeść kukurydzę i sobie myślę, zobacze co naskrobałyście, no i motyla noga ile tego jest
Ja prasowałam rano jak mała spała a na obiedzie byliśmy u mojej mamy
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 22:21   #1413
pysiamn
Zakorzenienie

bardotka_a
ja też troszkę mam dość tej duchoty .... proponuję kompromis jako że za zimą też nie przepadam ...niech bedzie wiosna ewenti wczesna jesień

zebra666

_Ya ...intryguje/ zastanawia mnie twój opis w podpisie kompletnie go nie rozumiem , ale może to dlatego że mnie głowa boli

a co do prasowania to u mnie jest kupka z dnia dzisiejszego ale niech sobie poleżakuje może samo sie wyprostuje od tej duchoty

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-08-13 o 22:24
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 22:27   #1414
filka2
Zadomowienie

bardotka no wiem,ja planowałam własnie do roku tylko ten wyjazd jakoś mnie skłonił do tych myśli,boje sie jak to bedzie ,czy dam rade z tym laktatorem.i zauważyłam ze jak ona chce cyca i ja jej dam butle bo juz w cysiu nie ma mleka to jej bez róznicy więc tak sobie pomyślałam ze dobry moment.
ja parasolki prawie do spacerówki nie używam,do gondoli musiałam bo jak leżała buzią do góry to szlak ją trafial a teraz ma kapelusz i nie marudzi bo na autka patrzy-po tatusiu.
aha pytmoże głupie ale powiedzcie mi bo jadę za te 2tyg na 3dni i tam będzie drinkowanie i tez bym ciut chciała jak nie bede karmić przez 3dni i kiedy wg was moge najpozniej napić sie czegos przed powrotem?wracam w niedziele ok 22 to juz bym Mała nakarmiła,w sb wieczorem?
Stary 2010-08-13, 22:28   #1415
_Ya
Zadomowienie

Ingrid u nas cienko ze spaniem. 3-4 drzemki po 30 minut, więc nawet nie rozwinę skrzydeł. A obiadów u mamy zazdroszczę, ja sama walczę
Chyba oleje to prasowanie i jutro rano starego z juniorem puszcze w świat i zawalczę

Pysia to cytat z książki "Sceny z życia smoków", trafiłam na nią jako dziecko. Totalna abstrakcja tutaj można poczytać: http://mhkm.mud.pl/ksiega/ulubione/p...ny_smokow.html Żaba była mocno nieszczęśliwa

Któraś z Was pytała o avatar, mam go od początku, a już trochę tu jestem. To z filmu Dogma, kiedyś jak byłam młoda i wolna to oglądałam filmy i czytałam książki, a teraz mam dziecko

Bardotka rozumiem Twoją niechęć do parasolki Dwa razy miałam ją na spacerze, teraz w spacerówce mam taki obrotowy daszek, wiec jakoś sobie radzimy.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).

Edytowane przez _Ya
Czas edycji: 2010-08-13 o 22:30
Stary 2010-08-13, 22:29   #1416
aldii
Zakorzenienie

Zebra,Youyou,Filka,Bardot ka
Ingrid jeszcze cie troche pomecze o ten jej wynik,dopoki jestes
bo on jest w ogole jakis dziwny - nigdy takiego jeszcze nie mialam i nie wiem co to jest i co oznacza....
jest cos takiego (to ta nowosc):
Skladniki mineralne : trojfosforany magnezowo-amonowe
(krysztaly) : pojedyncze w polu widzenia
Skladniki mineralne: fosforany bezpostaciowe
(bezpostaciowe) : liczne - poj. i w skupiskach

Bakterie pojedyncze w polu widzenia
Stary 2010-08-13, 22:44   #1417
bardotka_a
Wtajemniczenie

Ya ja sprzątam prasuję gotuję i inne cuda wianki robię jak mała nie śpi, ona się bawi swoimi zabawkami a ja bawie się w pania domu a jakPatka śpi to ja albo śpię albo czytam oglądam tv itp.
Stary 2010-08-13, 22:59   #1418
_Ya
Zadomowienie

Aldii zdrówka Lu życzę

Bardotka ja też sporo robię, jak on się bawi, ale mamy małe mieszkanko i nie mam gdzie postawić kojca, no i młody fika po całym domu i muszę go non stop przenosić. Dziś zaczął już oficjalnie raczkować A na prasowanie w dzień to chyba nie mam siły, mieszkamy na 3 piętrze i mamy tutaj prywatny piekarnik

Dziewczyny czy gluten daje się już cały czas czy do końca 7 miesiąca? Bo już się pogubiłam.
Stary 2010-08-14, 06:30   #1419
lila12
Zadomowienie

Witajcie weekendowo
Bartuś nadrobił niejedzenie w nocy - jadł co 3h, tak jak był maluszkiem ;-) ale śniadanko w postaci mleczka - tylko 100ml ale zawsze coś - zaliczone. Oby już te zęby mu wyszły bo marudzi, nie je i doprowadza mnie czasem do szału.
Piszecie o organizacji zycia z maluchem w domu - ja raczej "wyrabiam się" ze wszystkim - Bartek łazi po całym mieszkaniu a ja próbuję prasować etc. A jak śpi, a śpi 3razy w ciągu dnia: dwie krótkie dzremki i jedna długa po południu - ja raczej też śpię.
Bardotka ja też nie cierpię parasolki, ciągle spada - beznadzieja!

Dziś jedziemy na wesele a w poniedziałek wreszcie na 2 tyg. nad morze! Oby tylko pogoda był w miarę....
Stary 2010-08-14, 07:56   #1420
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
YouYou wiem ze dla niektorych do duzo i wcale sie nie obrazam. ale Krzys taki spioch ze normalnie to spi 3 razy po 1,5 - 2h wiec razem daje od 4,5 do 6h w ciagu dnia. tak wiec te 3,5 to malo jak na niego
Jula też 3 drzemki po 1,5-2 godz ma

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
PS dawno nie widziałyście Lenki
Lenka próbuje raczkować ze Szczeniaczkiem Uczniaczkiem;
Mój kochany misiu
słodkie fotki
zadowolona jesteś ze szczeniaczka uczniaczka?
chcę kupić Julci

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Ja na sekundkę daję kilka fotek z dzisiaj 6 miesięcznej Myszki
słodka
wszystkiego najlepszego
Stary 2010-08-14, 08:10   #1421
Ingrid80
BAN stały

STRIPPI szczeniaczek to strzał w 10 Tylko cena ale na szczęście to był prezent od dziadków

ALDII tymi kryształami bym się nie przejmowała, bo trójfosforany są pojedyncze a fosforany bezpost. wytrącają się właśnie dlatego, że odczyn jest zasadowy
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:17   #1422
youyou
Zakorzenienie

pysiu spóźnione sto lat dla półrocznej Jubilatki

Cytat:
Napisane przez _Ya Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy gluten daje się już cały czas czy do końca 7 miesiąca? Bo już się pogubiłam.
wydaje mi się że jak próba wyszła ok, to można dawać już normalnie....
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:40   #1423
lila12
Zadomowienie

Jak próba wyszła pomyślnie - czyli podawano przez 2 miesiace, można już normalnie podawać kaszki z glutenem.
Stary 2010-08-14, 08:47   #1424
pantee
Raczkowanie

Hej z rana,
No i tak jak wczoraj pisałam nie udalo sie poczytac, bo burza byla taka,ze jeszcze takiej nie widzialam. Siedziałam w ciemnosci, wszystko powyłaczalam..i poszłam wczesnie spac.Ale dzis czytam....

Pysia- za 6-mcy i jak pomaga to smarowanie?
youyou- dołaczam sie do 'lewych raczek" jesli chodzi o ciasta
kancia- ciacho rewelka, nie mam pojecia jak mozna takie zrobic...A jak Tomi, polepsza mu sie?
ya-
Cytat:
Któraś z Was pytała o avatar, mam go od początku, a już trochę tu jestem. To z filmu Dogma, kiedyś jak byłam młoda i wolna to oglądałam filmy i czytałam książki, a teraz mam dziecko
Avatarek poznałam od razu Film znam, mam i bardzo mi sie podoba , Trzeba miec dystans..i ogladac z przymruzeniem oka

Bardotka-
Cytat:
Wiem, ze niektóre z was pomyślą, że jestem nienormalna ale mam już dość lata, nie chcę już upałów, tych owadów, robali mam dość, nienawidzę parasolki przy wózku, na spacerze tylko muszę ja wyginać ona odpada do du*** z taką robotą
ja chcę zimę
to ja sie zgadzam z Pysia, jak nie lato to przynajmniej wiosna albo wczesna jesien, ale zimy nieeeeee................m ogloby jej nie byc, a tylko na narty gdzie wyjezdzac, bo nie wyobrazam sobie spacerów. No wlasnei mamuski doswiadczone, jak wy zima dajecie rade, tez tak czesto, ile spocerków wtedy zaliczacie ?

Zebra- i mnie zab zaczał bolec...8 wychodzi z kilka lat i chyba juz nie wyjdzie...a boli. Cos czuje ze trzeba bedzie rozciac i wyrwac.

Aldii, Ingrid
- to ja dołaczam do klubu mam dzieci mylonych a chlopczykami
Aldii- oby bylo dobrze z Lu

No i moje dziecie mnie zaskoczylo totalnie, ostatnio wstawałam w nocy po kilka razy, bo sie budzila z placzem i trzeba bylo smoka wkladac,( do tej pory byla samoobsluga) to dzis ...jak zasneła wczoraj po marudnym dniu i 5 kupskach w ciagu dnia to spała od 20.20 do 7.00 i nawet nie jekneła w nocy. Wstałam nawet o 2.00 zajrzec czy dycha...

A dzis piekny dzien...slonce i bedzie skwar jak wczoraj...
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 09:39   #1425
aldii
Zakorzenienie

Ingrid,Filka,Pantee jeszcze zobaczycie,ze za pare lat nasze dziewczyny beda najladniejsze w koncu kiedys im te wlosy urosna
Ya,Pantee thx
za raczkowanie
Bardotka,Lila wiedzial,zeby nie kupowac parasolki,bo tylko bedzie mnie wkurzac
Lila udanej zabawy
Ingrid thx bo wlasnie nie wiedzialam co to jest.Nigdy wczesniej nawet nie bylo czegos takiego na wyniku
Pantee mam za soba wyciecie jednej 8 i jeszcze jedna musze wyciac....ale zbieram sie z tym juz 6 lat
za piekna noc.U nas znow srednio ;/
Stary 2010-08-14, 09:46   #1426
youyou
Zakorzenienie

u nas dziś skwar a ja muszę na paznokcie lecieć, bo jutro chrzest
spowiedź tez trzeba zaliczyć bo karteczki ksiądz dał

Ma być jutro podobno 36C wiec piękny błękitny sweterek i dziergana czapeczka, jaki kupiłam dla Filipa pójdzie w kąt
Stary 2010-08-14, 09:56   #1427
Kancia
Zakorzenienie

haj u nas noc masakra Tomek miał temperature, budził się co chwilę, jeczał. Dzis od rana znów ciepły oprócz temp nic nie ma, gardło nie boli, kararu ani kaszlu nie ma więc albo zeby albo 3 dniówka no i zrobił wielką rzadka kupę
poczytałam co napisałyscie i lece chate sprzatac przed imprezka
Stary 2010-08-14, 10:01   #1428
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
haj u nas noc masakra Tomek miał temperature, budził się co chwilę, jeczał. Dzis od rana znów ciepły oprócz temp nic nie ma, gardło nie boli, kararu ani kaszlu nie ma więc albo zeby albo 3 dniówka no i zrobił wielką rzadka kupę
poczytałam co napisałyscie i lece chate sprzatac przed imprezka
u nas w ubiegłym tygodniu było to samo... (poza rzadką kupą )
nagła temperatura która zaczęła się w nocy, żadnych innych objawów, dopiero po 4 dniu temp. spadła ale zaczął się katar..
nie wiem co to było , ale trzydniówka raczej nie bo wysypka się nie pojawiła
Stary 2010-08-14, 10:09   #1429
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Wiem, ze niektóre z was pomyślą, że jestem nienormalna ale mam już dość lata, nie chcę już upałów, tych owadów, robali mam dość, nienawidzę parasolki przy wózku, na spacerze tylko muszę ja wyginać ona odpada do du*** z taką robotą
ja chcę zimę
Tez mam dosyć duchoty Lato może być, ale takie normalne z temp. 25 stopni

Rano była już burza i padał deszcz i w końcu jest czym oddychać.

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość

Dziś jedziemy na wesele a w poniedziałek wreszcie na 2 tyg. nad morze! Oby tylko pogoda był w miarę....
Wesołego balowania

U mnie w rodzinie też jest dzisiaj wesele, mielimy jechać ( ponad 100 km od bydgoszczy ), ale stwierdziłam, że Luizka jest jeszcze za mała.
No i szczerze, to niewiele bym się pobawiła na nim.

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość

No i moje dziecie mnie zaskoczylo totalnie, ostatnio wstawałam w nocy po kilka razy, bo sie budzila z placzem i trzeba bylo smoka wkladac,( do tej pory byla samoobsluga) to dzis ...jak zasneła wczoraj po marudnym dniu i 5 kupskach w ciagu dnia to spała od 20.20 do 7.00 i nawet nie jekneła w nocy. Wstałam nawet o 2.00 zajrzec czy dycha...
.
za nockę.

U nas spanko od 20 do 2 i następne jedzonko o 6.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 10:25   #1430
patinka_
Zakorzenienie

my dzisiaj idziemy na ślub chrzestnej Emilka
Stary 2010-08-14, 10:44   #1431
lila12
Zadomowienie

My zostawiamy Bartusia z moją mamą i idziemy na wesele do rodziny TŻ-ta. Trochę mi się nie chce ale cóż.
No i ma od środy nowe włosy, zapomniałam się pochwalić - wrzucę fotkę później
Stary 2010-08-14, 10:51   #1432
brzoskwinia82
Zadomowienie

hej mamuśki
u mnie w pracy nieciekawie ale dokładnie napisałam w klubie
poza tym mamy już 2 ząbki

nadrobiłam wczoraj wieczorem ale nie wyobrażam sobie odpisywać jak wy w takim tempie produkujecie te posty, a ja teraz mam czas tylko wieczorem chwilę posiedzieć... no i jak już poczytam to nie chce mi się odpisywać...

ale ogólnie tylko napiszę że widziałam śliczne mieszkanko i śliczne mamusie z bobaskami naprawdę chyba mamy najładniejsze dzieciaczki na wizażu
aldii trzymam żeby to nie była kamica tylko coś niegroźnego
pysia - nie obwiniaj się, przecież skąd mamy wiedzieć czy jest alergia - każdej z nas się to mogło przydażyć
Kancia mam nadzieję że szybko przejdzie temp - może to na ząbki
Ya - witam
lila - dobrej zabwy i wypoczynku życzę
zebra - dobrze że już ząbek załatwiony i nie będzie się dawał we znaki - przynajmniej on; ja jakoś nie miałam obaw żeby dać czopka...
no i więcej nie pamiętam - wybaczcie

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 10:53   #1433
aldii
Zakorzenienie

Same weselicha bawcie sie dobrze kochane

Kancia
Brzoskwinia
Stary 2010-08-14, 13:34   #1434
shamanaika
Raczkowanie

n

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:19
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 20:17   #1435
gosbaj
Zadomowienie

Dziewczyny Krzys wlasnie zaliczyl upadek. I to wcale nie z lozka.....siedzial na podlodze a ja naprzeciwko niego i sie bawilismy no i tak sie zamachnal rekami ze gibnal sie do tylu i uderzyl sie glowka o dywan. ale bylo krzyku a jak ja sie przestraszylam. glupia matka, zamiast go asekurowac z tylu to ja przed nim siadlam. on za chwile przestal plakac i teraz bawi sie i smieje jak zwykle. mam nadzieje ze nic mu sie nie stalo. obserwuje go. gdzies o 21 pojdzie spac to chyba bede cala noc patrzc na niego bo jakiegos schiza dostalam.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 20:23   #1436
Kancia
Zakorzenienie

a Tomus cały dzien płacze i ma temperature teraz zwrócił jedzonko chyba po nurofenie ehhhh
chyba mu zrobie mocz bo kurde nic innego się nie dzieje, tylko temp i marudzenie niby widac na gorze kreski na dziąsłach ale kurde zanim to wyjdzie
Stary 2010-08-14, 20:38   #1437
zebra666
Zakorzenienie

Kancia własnie dlatego ja już przestałam te kreski oglądać, bo miał je tyle miesięcy i g... a nagle wczoraj od rana coś mi podejrzanie wyglądały i wylazł... Mam nadzieje, że Tomkowi przejdzie...

Gosbaj Piotruś pare razy tak upadł już, nawet jak się przewrócił z brzuszka jak starcił równowagę. Z siedzącej pozycji też sie zdarzyło.

A czopka dałam, bo w nocy budził się sporo razy ale nie widziałam poprawy. Dzisiaj za to zjadł obiadek ładnie i deserek i kolacji nawet sporo.

Byliśmy na pieczonych u chrzestenej małego Fajnie było mimo, że maruda był:P Ale oczywiście wszyscy się nim zachwycali

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 21:03   #1438
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj biedny Krzys sie pewnie wystraszyl,ale ty jeszcze bardziej.Na pewno nic mu nie jest
Kancia oby to byly tylko zeby i zeby szybko wylazly
Stary 2010-08-14, 21:23   #1439
gosbaj
Zadomowienie

dzieki dziewczyny, ja tez mam nadzieje ze nic mu nie bedzie. dywan mamy miekki no i nie spadl z wysokosci tylko sie gibnal do tylu. ale jakos boje sie uderzen w tyl glowy. teraz juz spi tylko ze zjadl tylko 100ml mleczka. no ale 2 h temu jadl a teraz dalam mu tak do snu zeby na noc zjadl.

no i jeszcze sama w domu jestem bo tz poszedl na kawalerski do kumpla.

Kancia oby to byly zeby.
Zebra super ze wypad udany
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 21:41   #1440
youyou
Zakorzenienie

gosbaj raczej nic mu się nie stało, ale domyślam się jak się wystraszyłaś..

Ja właśnie jestem przewrażliwiona na tym punkcie i cały czas asekuruję Filipa, bo on jest narwany i chce więcej robić niż potrafi....dlatego jak maszeruje po mieszkaniu czy próbuje siadać to jestem zawsze przy nim..

Dziewczyny ja uciekam lulu. Jutro mamy chrzciny, muszę wczesniej wstać, planuje wstać jak Filip się obudzi ok 6 i go nie usypiać przy cycku jak zawsze, tylko wstać z nim, wybawić go żeby jeszcze około 9 się zdrzemnął bo msza na 11.
Normalnie to on śpi ok 11, a nie chce żeby poszedł do kościoła niewyspany bo będzie masakra Trzymajcie kciuki aby się wszystko jutro udało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości