|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Czesc Dziewczyny,trudno Was nadrobic,tylescie naskrobaly przez oststnie 2dni ze ohoho.
Ale widze ze wszystkie juz narzekacie to na bole to na skurcze ect,No laski taki nasz "ciazowy los"ale jeszcze troszke i bedziemy trzymac swoje maluchy w objeciach.Kurcze jakos to do mnie nie dociera.Nie moge uwiezyc ze bede miala takie malenstwo... |
|
|
|
#2762 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
a wogóle to podziwiam,że masz jeszcze czas tu wpadać ![]() i dobrze,że piszesz szczerze-i tak ma być,a takie chwilowe załamki to pewnie kazdą dopadną więc główka do góry,masz swojego skarba już przy sobie i wszystkiego naaaajlepszego życzymy,zdrówka bo to najwazniejsze a reszta zawsze jakoś się uloży Fem-uś dzieki za powitanko
|
|
#2763 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny był dziś poruszany temat Paciorkowców. W załączniku załadowałam zeskanowany artykuł z wrześniowego wydania "M jak mama". Może się komuś przyda do uzupełnienia i pogłębienia wiedzy.
|
|
|
|
#2764 |
|
Raczkowanie
|
Majeczko
obiecuję częstsze wizytya dziś bylismy u gina i pytam jak Radex się ułożył?a on: główką do dołu !!! ale się cieszę,bo choć wiadomo mam trochę stracha to po cichutku prosiłam,żeby rodzić sn i masz ci los,spełniło się ![]() ale wierzę,że te laseczki co piszą o cesarkach dają sobie świetnie radę,bo będziemy trzymać kciuki i musi być ok,no nie ?!!!
|
#2765 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
Ja tak tylko na sekundeczkę. Właśnie ściągnęłam swoje wyniki z neta, krewka w porządeczku( nawet hemoglobinka podskoczyła sama do 12,6) HBs ujemny, WR ujemny tylko badań moczu nie mogę skumać ![]() Ogólne badanie moczu niby ok, większość ujemne tylko urobilinogen 0,2 ale w normie, za to mikroskopowy osad moczu mnie męczy tj.nabłonki okrągłe 0-1 w polu widzenia, leukocyty 0-2 w polu widzenia, kryształy minerałów - obfite fosforany bezpostaciowe. Jak myślicie, mam się czym martwić? |
|
|
|
#2766 |
|
Raczkowanie
|
Martucha,Juz kiedys pisalam,
dzielna jestes baaaardzo.Dla pocieszenie -moja siostra 4m-ce temu urodzila blizniaczki,na poczatku strasznie plakala,ze nie daje rady ze nic juz z tego zycia nie bedzie miala bo ciagle pieluchy i placz(jak jedna dziewczynka usnie to druga zaczyna plakac) .Caly czas powtarzala ze jest zla matka itd.Trwalo to ok 2-3tyg. Teraz jest chyba najbardziej radosna i zorganizowana osoba pod sloncem ,a jak maz wraca z pracy ona ma czas zeby wyjsc na jakies male babskie zakupy czy fryzjera.Takze glowa do gory-swietnie sobie radzisz,radzicie. klaski :Naj lepsze dopiero przed Wami!
|
|
|
|
#2767 |
|
Rozeznanie
|
http://www.suwaczek.pl/cache/b2cbd820c5.png
Udało mi się wstawić suwaczek. Hm lepiej późno niż wcale ;-) Edytowane przez kaska1980 Czas edycji: 2010-08-13 o 20:34 |
|
|
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój lekarz nie zrobił badania,bo nie obowiazkowe nie trzeba a sama przeciez sobie nie zrobie,a jak pojde gdzies prywatnie to plac za wizyte i + badanie,a teraz z kasa coś krucho i nie stać mnie w tej chwili na to,aby wydac oklolo 200zl za wizyte+zrobienie kurcze czemu moj lekarz nie chciał zrobić eh teraz to będę tylko sie zamartwiac ![]() Cytat:
a taki czy taki poród zawsze sie da rade
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
znalazłam w necie
29-30 tydzień - 1360 g 31-32 tydzień - 1800 g 33-34 tydzień - 2250 g 35-36 tydzień - 2750 g 37-38 tydzień - 3100 g 39-40 tydzień - 3600 g a gin mi mówił przy badaniu,że mały waży tak jak po 30 tyg więc miał rację,ale jakoś się tym nie przeraził,to ja tym bardziej się nie martwię te wagi są wiadomo uśrednione bo niby jak wytłumaczyć,że tu piszą że 39-40 tydz ma ważyć 3600 a kumpela urodziła 4,050 malucha a ile włosków miał,wooow czarny przystojniak!!spadam na leżaczek,bo dziś kolejna noc spadających gwiazd i ustawiliśmy sobie leżaczki na tarasie i zamierzamy troszkę romantycznego wieczorku zażyć ... ![]() mam nadzieje,ze komary nas nie zeżrą hihihih dobranoooooc ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- acha a robicie posiew w kierunku streptokoków?? coś o tym czytałam i niby fajnie se zrobić,ale mój gin to jest akurat bardzo oszczędny w badaniach i sama większośc robie ale teraz to juz mu powiem,ze koncówka ciąży i jeszcze ze 2 razy chce morfologie i mocz,a co!!
|
#2770 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż pomaga jeśli jest wcześniej w domu. A jak pracowałam to robiliśmy na zmianę, kto był w domu pierwszy.Cytat:
Cytat:
Mam też leukocyty 1-2 w polu widzenia, wcześniej miałam 10-15 i musiałam przez 3 tyg brać urosept i vit c 3x dziennie. Teraz nie biorę na to już nic.
|
|
#2771 |
|
Rozeznanie
|
wow to badanie tego paciorkowca to rzeczywiscie niezly koszt a tak naprawde to mój gin tez mi nic nie wspomnial
mszu u mnie z tym gotowaniem roznie bywa... nie mam daru eveliouses a Ty chyba czułaś ze nosisz dziewczyneczkę pod serduszkiem a tu prosze syn, gratulacje dziuba 81 ja tez mam zamiar wypadac czasem do fryzjera po porodzie albo na szybkie zakupki i wierze ze mi sie to uda ![]() mi sie zaczyna chciec spac ale dzis obiecalam sobie ze przetrzymam sienie conajmniej do 23 moze 24 bo codziennie budze sie o 6, 7 rano i dzien mam okropnie dluuugi zjadlam w ramach kolacyjki 2 brzoskwinki-pychota i wiedzialam w sklepie arbuzika, ale postanowilam ze kupie go jutro mniam mniam mniam jak ja uwielbiam owoce ( a fruktoza tez niewskazana w duzych ilościach)
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
zuziczka ja dostawalam ten sam steryd w postaci 3 zastrzykow w pupe.
nie czytaj tych ulotek! ktory lek bys nie wziela to bedzie "nie stosowac w ciazy" i wcale nie oznacza to ze szkodzi dziecku, tylko firmy farmaceutyczne sie zabezpieczaja w razie czego... bo przypadki sa rozne wiadomo.lekarze wiedza co robia spokojnie. mi, ani dziecku sie po nich nic nie dzialo.. ja mam dzis mega dola ciazowego... dzis to juz beczalam wieczorem... stopy mam tak spuchniete ze nie widze kostek, bola mnie... od ciezaru, prawie calodziennego stania, chodzenia (nie mam kiedy nawet podpoczac chyba na porodowce 3 dni sobie odpoczne) i zla jestem jak osa na tz.. kurde czemu faceci nie moga zrozumiec jak ciezko jest w koncowce ciazy???? tos cholera czy ja wygladam na wysportowana babeczke ktora ma energii jak 15 latka???? chyba nie... dopiero jak juz lzy mam w oczach i sapie z bolu to nagle sie mna kto kolwiek interesuje, wniosek? najlepiej narzekac non stop az do obrzydzenia!
|
#2773 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki.
U mnie pierwsza tura już wyprana, teraz druga się pierze, a potem będę suszyć. To był bardzo dziwny dzień, dla wszystkich. A popołudniu hormony mi się poburzyły i wybuchnęłam takim rykiem, że dobrze, ze nikogo w domu nie było. A powód? Błahy... Próbuję ogarnąć "mieszkanko", chciałam skręcić prowadnice do szuflad i poukładać wszystko w komodzie co już mogę. Polazłam do piwnicy po śrubokręt i ciśnienie mi podskoczyło - moi "ukochani" teściowie robili najwyraźniej porządki i dali mojemu mężowi kilka siatek książek... Gdyby to jeszcze były sensowne książki, ale 3 identyczne "majsterkowania", pełno jakiś bzdur. Walczę z nimi za każdym razem - bo oni mają mnóstwo śmieci i są z zasady chomikami. Mój teść np ma 80 par skarpetek.... Jak kupuje cokolwiek to od razu po kilka, kilkanaście sztuk, a jak jest jeszcze gdzieś przecena to po prostu raj... A że mieszkanie małe , a my mieszkamy domu to wszystkie g... najlepiej do nas, bo jest miejsce... i cały czas powtarzają, że mamy bardzo dużą piwnicę i garaż i gdyby oni to mieli, to mieliby tyle rzeczy.G...mnie to obchodzi. A ze są fanami Biedronek, Lidli - to po prostu czasami ręce opadają. Mój mąż jak się tu wprowadził miał mnóstwo rzeczy - super majtki, co mu tyłek odparzały (ale tanie), super koszulki co obok bawełny nawet nie leżały (ale tanie), a to, że potem szło mnóstwo kasy na jego wszelkiej maści uczulenia i alergie skórne, to mały szczegół, dżinsy, których nie powstydziłby się jego dziadek jeżeli idzie o fason... itd.Wrrrrrr.... Znalazłam śrubokręt, w piwnicy bajzel jak cholera, ale OK mój tata i mąż teraz pracują 9-23 to po prostu nie ma czasu na sprzątanie. Narzędzia mojego taty gdzieś wcięło. Wzięłam to coś i poszłam przykręcać śruby... (mąż dostał jakiś zestaw do majsterkowania od ojca). Fantastyczny zestaw to kolejne gówno = jedna śrubka wykończyła śrubokręt...Krzyżak się po prostu zaczął ścierać... Drugi się omal nie złamał. Dostałam szału, potem się rozryczałam i mam dziś już wszystkiego dość... Porządki diabli wzięli i kolejny dzień w plecy. A teraz mam spuchnięte nogi, dodatkowo dowiedziałam się, że jedna z moich znajomych z innego forum urodziła 2 miechy wcześniej, bo miała bardzo wysokie ciśnienie, to tym bardziej chcę jak najszybciej mieć z głowy porządki, urządzanie, prasowanie itd... |
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ray zdecydowanie sie zgadzam! Nie narzekac tu ale narzekac IM, i to na cały regulator, niech zaznaja choc odrobine tego co my musimy znosic... jak sie bedzie siedziało cicho jak mysz pod miotlą, to nie dosc ze sie nie domysla ze moze juz byc Ci ciezko to jeszcze Ci jeden z z drugim powie "phi, ciąza to pikuś"... ![]() ![]()
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
taaaa mszu moj to jeszcze walnal mi tekst ze co to jest porod ze bol to dopiero jest jak sie uderzy w piszczel
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-13 o 21:44 |
|
|
|
#2776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze spotkania ze znajomymi z pracy... było bardzo sympatycznie
Brakowało mi takiego wyjścia do lokalu...aaa i oglądałam dziś biustonosze Alles - z elastycznymi fiszbinami... Kosztują sporo (dla mnie to dużo), bo 57 zł, ale warto kupić... Tylko nie mają mojego rozmiaru Czekam na dostawę...nie, mnie nie boli kość ogonowa, tylko CZASEM czuję takie parcie, jakby mi się k*ę chciało... Ale po kilku minutach przechodzi, widocznie mała sie tak układa czasami, ze mam takie parcie... Cytat:
To są apteki DOZ. Rzeczywiście mają super rabaty.Cytat:
A co do naszej wspólnej znajomej z forum... Z jednej strony - bardzo się zmartwiłam, gdy przeczytałam wieść o zdecydowanie przedwczesnych narodzinach jej córki... Ale trzymam za nie kciuki. MUSI być dobrze. Z drugiej strony jednak uświadomiło mi to, że tak naprawdę już każda z nas może urodzić w każdej chwili... Nie znamy dnia, ani godziny...
|
|
|
#2777 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kasienka1701, aaannnnnnaaa;21351834, abz, starapanna, Majka 232 - dziekuje Kochane
zapraszam poki jeszcze jest a Zuziczke i Olusia zapraszam na boroweczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
----- a ja uprzejmie donosze, ze rzeczywiscie lovella w rossmanie jest w promocji - 17,99 za 1,8kg, ale sprawdze jeszcze w biedrze cene dobrze, ze mi doradzilyscie, bo jelpa chcialam kupic a on kosztuje prawie 50zl ![]() no i wogole zajrzyjcie do smyka, pepco, Mark's i Spencer i 5-10-15 bo sa rozne promocje z pepco mam spodenki dresiki po 7zl i welurkowe po 10zl, a z M&S spodenki 2 pary za 15zl i bluzeczki z dl. rekawkiem 2 po 15zl
|
||||
|
|
|
#2778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do gotowania to też nie bardzo mam talenta...ale mój G jest za to w tym świetny więc to on rządzi w kuchni a ja pomagam i cały czas się uczę ![]() a masz rację,że myslałam o dziewczynce,nawet ranking imion tu robiłam a tu taki suprajsssss życze smacznego arbuziola jutro,chyba tez sie skusze ![]() pozdrówki i do miłego poczytania znowu
|
|
#2779 |
|
Wtajemniczenie
|
fiu fiu wszystkie śpią
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
nie spia juz od bladego switu
|
#2781 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie czy wiecie jaki macie puls w ciąży? U mnie to jest w granicach 90-110 zależy czy mierzę w spoczynku czy po ruchu. No i zastanawiam się czy to nie za dużo? Chociaż ciśnienie mam ok, a puls zawsze tak 80-90miałam hmmm ![]() Ja już jestem na etapie,ze nie mogę na siebie w lustrze patrzeć, nawet malować mi się nie chce, jestem blada jak ściana i wielka. Waga zaczyna mi kurcze szaleć już 9,5kg na plusie,a najlepsze,ze te 0,5kg to przybyło w ciągu kilku dni, nawet nie tydzień ![]() ![]() ciekawa jestem ile moja mała waży. W pon.wizyta to się popytam
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-14 o 10:22 |
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
co do pulsu to nie wiem, mam ciśnieniomierz w domu ale nie chce mi sie go używać.... tylko na wizytach sprawdzają, ale tez cos kolo tego co Ty mam
u nas tez upały... normalnie leje się ze mnie, w dodatku jakos zle sie czuje ![]() i chyba nie mogę jeść owoców, bo później jakoś tak mnie męczy ![]() i pociesze Cię , że tez nie mam ochoty na siebie patrzeć... znów mi twarz obsypało... nigdzie nie mam ochoty taka wychodzić nawet....
|
#2783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wpadłam się przywitać i powiedzieć, że odezwę się w niedzielę wieczorem lub w poniedziałek, bo wyjeżdżamy. Upal niemiłosierny, aż słabo, jak się malowałam w łazience to aż mis ie ciemno w oczach zrobiło... brrr Cytat:
Cytat:
Kupię chyba te 2 modele: http://allegro.pl/item1153441708_biu...dream_75e.html http://allegro.pl/item1153441708_biu...dream_75e.html Miłego weekendu!
|
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no kurczę dziwne zebym w ciąży zaczęła chudnąć...najgorsze jest to ze chodze non stop w jednych ciuchach... 4 bluzki na zmiane i legginsy... juz mam ochote sobie cos kupic w cos sie zmiescic a z optymistycznych wiesci u mnie w rodzinie w nocy nastąpił kolejny poród, teraz kolej na mnie. Kuzynka urodziła tydzień wcześniej, córkę 3100 pojechała o 2 w nocy do szpitala a o 3 dziecko miała na rękach po tym wszystkim powiedziała ze poród to pikuś dodam ze bez znieczulenia
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() Mój laptopek niestety w serwisie bo mi cos windows zaczoł psikusy robić... kozystam więz z okazji że dorwałam kompa i daje znac że żyję i nadal 2w1 jestem ![]() Oj babeczki..ja tez ostatnio srasznie się czuje ..u nas dzis 35 stopni ![]() Młody przez tę temperature spi juz z 2 godziny, ale za to wieczorem ma takie schizy ze szok.. co ja wczoraj z nim przezyłam to szok..wrzeszczał, tupał, ryczał..dosłownie o wszystko... później usnoł z przemęczenia i spał tak az do rana..no do 6 rano..jak dzwony w kosciele zadzwoniły to się obudził i chyrabura na balkon i gapi się na dzwonnice...chyba kościlelnym będzie hih... ![]() Młody juz tupie na swoich nogach bo jak tylko go wezme na ręce to brzusio twardy ...tak się dzidek w brzzuszku przepycha ze szok... poza tym rowniez mie mogę w nocy spać... Poza tym strasznie mnie kłuje w pochwie...czy wy tez tak macie?? czasem tak mocno że naprawde boli.... ![]() Ja tez gotuje mezowi obiadki.no a rano.robie kanapki do pracy ![]() Odezwe sie jak juz komp do mnie wróci.. buziole dla WAS wszystkich i każdej z osobna
|
|
#2786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj kochana waga o jakiej ja marze na tym etapie ciązy... mozna tylko pogratulowac
|
|
#2787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i białe dżinsy, ale za gorąco teraz na spodnie....znalazłam w szafie sukienke, ktora kupiłam kiedys na wesele na all za 30 zeta... myślałam, że bedzie tragedia a tu patrze nawet nieźle wyglądam, więc w poniedziałek dla odmiany, bo do gina idę.... tylko giry musze ogolic i samoopalaczem posmarować kobitki jeszcze takie pytanie.. ciepły wosk.... pewnie jak zwykle niewskazany w ciązy...? ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
|
#2788 | |
|
Raczkowanie
|
HEj dziewczyny
Pranie nadal się robi, różowe wyschły, białe się suszą, reszta (kremowe, żółte, niebieskie itd) się piorą A potem prasowanie...W nocy miałam taką ulewę, ze aż mnie deszcz obudził. A teraz pochmurnie, deszczowo, jeszcze popada. Jest na szczęście ciepło, ale nie gorąco, więc naprawdę przyjemnie ![]() Dzisiaj do mnie doszło, że mam alergię na teściową i nawet jak robi coś w dobrej wierze dla mojego męża to i tak jestem wkurzona.Muszę coś z tym zrobić... Porąbane to wszystko i tyle. Cytat:
Fajnie opowiadała o porodzie - jak poczujecie kłucie, rozciąganie - to nie to, jak kłucie w pochwie - to nie to, jak skurcze, które przejdą - to nie to.. A wszystkie laski "no to co mamy czuć?????" Kobieta: każdy poród jest inny...po prostu będziecie wiedzieć ![]() Co do ciśnienia i pulsu to trzeba uważać. W ciśnieniu ta druga mniejsza wartość jest ważna, oczywiście pierwsza nie może być kosmiczna... A puls? Teoretycznie mówi się,ze najlepszy jest ten około 70-80 uderzeń, ale przecież w ciąży to jest więcej krwi do przepompowania i więcej nacisku na żyły więc serce przyspiesza... A ja odkryłam pierwszą zachciankę w tej ciąży Różowe bezy... Mniam...
|
|
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej nie narzekac na upały,bo i tak już niedługo się skończą i będziecie narzekać,ze za zimno
ja tam lubię upały i dzięki nim dobrze się czuję czuję,ze żyję,a jak już ponuro się zrobi to i ja nie do życia wtedy więc ja się cieszę,fakt do jazy autem to juz tak sie nie ciesze,bo tam za goraco i człowiekowi słabo,ale tak to sie ciesze jeszcze troche i jesien i zima i tyle miesiacy zimno znow bedzie i siedzenie w domu,bo samemu jeszcze mozesz sie pozimnic,ale z dzieckiem to już tylko dom zostaje Cytat:
to muszę się dowiedzieć gdzie u mnie robią Cytat:
a co do porodów ten co ma lekkie to pikuś ten co ma ciezkie to już tak nie powie moja kumpela rodziła w styczniu i do dziś pamięta ten straszny poród i mówi więcej dzieci nie chce,no chyba żeby jakas niespodzianka,ale tak to nie i do dziś ten koszmar co przeszła pamięta i mówi,że niektóre zapominaja o bólu,ale ona nie może cieszy się,ze ma córeczkę i jest kochana,ale to co przeszła to został jej uraz tak ja tak mam co jakis czas tak kłuje,a ja nieraz złapie to naprawde ból masakryczny
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
Astorianko u mnie ciśnienie jest ok średnio 120/70 ale puls wyższy, chociaż ja zawsze miałam tak 80-90 a teraz 90-110 max, bo 110 nigdy nie przekroczyło,ale tak jak już pisałam to zaraz po jakiejś robocie, potem do 90-kilka spada. W sumie tylko z ciekawości pytałam. Jeszcze w pon. popytam ginkę
![]() misqa u mnie też syfki się zaczynają pojawiać a na dodatek coś dziwnego się z włosami dzieje bo zaczynają mi wypadać. Nie wiem czy od upału czy to juz hormony przy końcówce ciąży zaczynają szaleć. aaneczko też mam czasem takie kłucia i lekarka stwierdziła,że to normalne i mam się nie martwić
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-14 o 11:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

obiecuję częstsze wizyty
.Caly czas powtarzala ze jest zla matka itd.
klaski :Naj lepsze dopiero przed Wami!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)