|
|
#1771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Harry Potter?
Teraz J.K. Rowling mogłaby napisać dalej
np. o losach rodziny Harrego, ale to już napewno nie byłoby to samo
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. |
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płakałam tylko przy tej scenie, no i przy wspomnieniach Snape'a
|
|
#1773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przy pogrzebie zgredka tylko za pierwszym razem, a przy "wyżej wymienionych" śmierciach za każdym razem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja przy wspomnieniach zawsze byłam zła (?). James, Syriusz jak oni mogli tak się zachowywać... Jak tak teraz się patrze... Ile uczuć może wywołać książka
Mother Tell your children not to walk my way Tell your children not to hear my words Edytowane przez boinnenazwybylyzajete Czas edycji: 2010-08-14 o 11:24 |
||||
|
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Witam, kochane Potteromaniaczki - zgłasza się jeszcze jedna!
Uwielbiam Harry'ego od dzieciństwa, niestety miałam mały zastój z tą sagą - za dwa ostatnie tomy wzięłam się dopiero podczas tych wakacji i na nowo zakochałam się w twórczości Rowling. Nawet nie jestem w stanie określić tych emocji, jakie towarzyszyły mi przy czytaniu HP i IŚ! Piękna książka! Teraz wracam znowu do Zakonu Feniksa, bo jakoś mało z niej pamiętam. Dla mnie Harry - to moje dzieciństwo, beztroska i jednoczesnie ucieczka do innego, magicznego świata. Uwielbiam wątek Rona i Hermiony, ich końskie zaloty i scenę pocałunku. Nie wyobrażam sobie lepszego przedstawienia ,,dojrzewania do miłości" tej pary. Nie lubię epilogu... Tzn. Rowling mogła nas jakoś stopniowo wprowadzić w ich dorosłe zycie, a nie tak z marszu. Po ostatniej części mam uczucie pustki, nie chce mi się wierzyć, że już nigdy nie przeczytam czegoś nowego o losach Rona, Hermiony i Harry'ego. Smutno mi. Dlatego mam zamiar często wracać do tych książek. Od października zaczynam studiowac filologię polską, dlatego myślę, że Harry zawsze będzie dla mnie taką miłą odskocznią od brutalnej rzeczywistości.
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy Rowling planuje jeszcze coś napisać? Wiecie może?
|
|
|
|
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze nic nie wiadomo, czy Historia Hogwartu się ukaże - encyklopedia o świecie HP. Bardzo bym chciała. |
||
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I chociaż byłam przekonana, że to niemożliwe, to ta nadzieja jednak była ![]() Wczoraj jak oglądałam HP i CO to się popłakałam przy scenie na cmentarzu Ale zawsze płaczę jak czytam HP i IŚ na opisie śmierci Lily i Jamesa ![]() Hmm i zamiast się skupić na Zmierzchu (swoją drogą moja nowa mania ) to mam ochotę poczytać Harrego 7 cz
|
|
|
#1779 |
|
po prostu Em :)
|
Też się zastanawiam, czy nie zacząć jakiejś części... 6 albo 7.
|
|
|
#1780 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie "odświeżam" 6 częśc
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście zaczęłam HP po jedenastym roku życia, więc uniknęłam rozczarowania
![]() Ja na razie robię przerwę od HP, potrzebuję jej, mam przesyt, bo zaczynam książkę i wiem, że znam dokładnie kolejne zdania. Muszę trochę pozapominać
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale wtedy byłoby porównywanie do HP.
Chociaż Rowling chyba nie jest w stanie napisać gniota... więc raczej problemu nie ma
|
|
#1784 |
|
Rozeznanie
|
Inną sagę, ale koniecznie w magicznym świecie!
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
będąc dzisiaj w kinie pierwszy raz widziałam zapowiedź ostatniej części HP i aż mnie wbiło w fotel ! jeżeli cały film jest taki genialny to ja już wariuje z ciekawości
|
|
|
#1786 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio zaczęłam czytać Stephena Kinga, odkąd mi Tż dał Lśnienie :P ale do Harrego i tak lubię wracać, szczególnie do ostatniej części
chyba żadna książka mnie tak nie wciągnęła żebym czytała ją kilka razy i to całą w 2, 3 dni w ferie zimowe potrafiłam do 4 rano czytać ;D
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. |
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba niedługo znowu zrobię sobie powtórkę Harryego
Świetna książka, łączy pokolenia, czytają ją starzy i młodzi
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1790 |
|
Konto usunięte
|
też dobry pomysł
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mam taki zamiar, pomijając jeszcze książki z biblioteki, które musze oddać do końca sierpnia. Chyba, że oddam i wypożyczę je znowu po przeczytaniu Pottera
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar przeczytać 7 część przed premierą kinową, tak dla przypomnienia i odświeżenia
|
|
|
|
|
#1793 |
|
|
Ja nie chcę zaczynać od pierwszej, bo 6 i 7 część to jedyne, które czytałam tylko jeden raz, więc i przyjemność z ponownego czytania będzie większa.
|
|
|
#1794 |
|
Rozeznanie
|
No to najpierw przeczytaj 6 cześć
przypomnisz obydwie.A jak przeczytasz teraz 7 to tylko 6 będzie raz czytana i co? |
|
|
|
|
#1795 |
|
|
No właśnie.
Tylko do egzaminów powinnam się uczyć, a nie zagrzebywać się w ponad tysiąc stron, ale co tam.
|
|
|
#1796 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie zawsze wybór między nauką a czytaniem książek jest jasny -wygrywa to drugie
![]() Ale oczywiście nie namawiam Cię do olewania egzaminów |
|
|
|
|
#1797 |
|
|
Dobrze to znam.
Tylko muszę trochę pomarudzić, żeby nie było, że zupełnie olewam te egzaminy.
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
ja także przed kinową premierą zamierzam przypomnieć sobie 7 część Harrego
|
|
|
#1799 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj zaczęłam Księcia, a co mi tam
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

np. o losach rodziny Harrego, ale to już napewno nie byłoby to samo

Nie lubię epilogu... Tzn. Rowling mogła nas jakoś stopniowo wprowadzić w ich dorosłe zycie, a nie tak z marszu. Po ostatniej części mam uczucie pustki, nie chce mi się wierzyć, że już nigdy nie przeczytam czegoś nowego o losach Rona, Hermiony i Harry'ego. Smutno mi.
Dlatego mam zamiar często wracać do tych książek. Od października zaczynam studiowac filologię polską, dlatego myślę, że Harry zawsze będzie dla mnie taką miłą odskocznią od brutalnej rzeczywistości.