Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-14, 00:51   #3451
P-o-n-y
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

co u mnie? jakoś leci. mogłoby być więcej pięniążków jak u każdego...

z TZ słodziaśno. bywają zgrzyty, ale wyciągnęłam bardzo wiele wniosków z moich błędów.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 06:38   #3452
justyna_dt
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Dziewczyny, klub, wątek krakowski.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 07:45   #3453
elizka773
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Bry

Wróciłyśmy!!!!!

Było CUDNIE, PIĘKNIE, WSPANIALE.

Na początku było spięcie z kierownikiem, bo nas zakwaterowali do "apartamentu" z 6-ma innymi dziewczynami, młodszymi od nas o ok. 5 lat. Poza tym, to nie był hotel, w którym miałyśmy mieszkać więc było ostro. Ale po 2h kłótni dostałyśmy klucz od pokoiku w hotelu.
(btw. nie od kierownika a od właściciela hotelu, który widząc, że było jakieś spięcie, wyszedł do nas i spytał czy może pomóc, po czym przyniósł nam klucz i powiedział, ze serdecznie zaprasza)

Poza tym plażowałyśmy, spacerowałyśmy, piłyśmy piwko, śmiałyśmy się z komplementów Turków "Jesteś piękna" i tak jakoś dni mijały.

Mamy masę zdjęć [pewnie jutro coś wrzucimy], jeszcze większą masę wspomnień i dobrych i złych- więcej jednak dobrych.

A ja zaliczyłam romansik z... kierowcą autobusu, starszym ode mnie o 11 lat... (z owłosioną klatą ) i też mi z tym dobrze

super że Wam wyjazd się udał i wiadomo było że romansik będzie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
a wiecie co....MAMY MIESZKANIE!

i mamy 2 tygodnie do ślubuuuuuuu!!!!!
-> ->

aleeeeż wspaniale

to dzisiaj jakieś spotkanie macie? ło kurcze już chce widzieć te fotki przed moimi pięknymi oczętami
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 07:57   #3454
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Widzę,że sukienka nr 2 wygrała-tak myslałam
Dzięki za opinie!! Ale faktycznie dopiero teraz zauważyłam,że nie ma fioletowego,więc poczekam-może się pojawi

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Wróciłaaaaaam!
W ogóle to fajtłapa ze mnie Choji, katarakta, wszystkiego najlepszego, dziewczynki!
Baterflajku, z tych dwóch kiecek to tylko ta różowa widzę, że jest dostępna... a druga mi się bardziej podoba co do ciuchów z Bon Prix to ja zamawiam regularnie od roku chyba i przeważnie jestem zadowolona tylko trzeba zamawiać rozmiar mniejsze - ja zawsze biorę 32/34 i pasuje a te ciuszki, co dzisiaj przyszły (sweter gruby i sweterek elegancki) są świetne

Koncert, ach, ten Maleńczuk ogólnie było super, Wojtek Klich wymiatał jak się patrzy iiii... (załącznik) facet jest tak bezczelny, że aż miło aaaaa! I mam zdjęcie z mniami perkusistą ale to już sobie zachowam na pulpicik

Aaaa to zamówię 36. Chciałam 38 bo one byłoby z grubsza na mój biust ( do 89 w biuście) ale z kolei jak zwykle za szerokie w talii i biodrach.
No ale może to 36 będzie lepsze (mama nadzieję,że w biuście nie takie małe jak piszą).

Wczoraj był chory wieczór.
Najpierw było fajnie,bo miałam wolny domek, przyszedł M.,wykorzystałam go i potem on szybko skoczył po coś do bagażnika- prezent mi przyniósł.
Rozpakowałam pudło i tam była taka piekna,duża szkatułka na biżu z Yesa
Ale mnie zaskoczył.

Potem pojechałam z koleżanką na Body Shape i na miejscu się okazało,że zajęcia odwołane,więc...pojechały śmy do niej na piwo (na ma jak ćwiczenia brzucha).
Potem poszłyśmy do sąsiadów koleżanki (znajomych mojej Mamy) i przyjechał też mój M.
Mieliśmy rano iśc do Kościoła pogadać z Proboszczem więc miał u mnie spać,ale kiedy byłam w łazience a on był w moim pokoju,to przyszedł mi sms od B. i była chaja.
Wieczór skończył się tak,że M. był wnerwiony i poszedł spać do siebie,a do Księdza dzisiaj nie idziemy.

Super...
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:33   #3455
frezyjka85
Zakorzenienie

Motylku... ale to nie Twoja wina że B. do Ciebie napisał... czemu M. tak się o to złości? powied\ mu, że nia masz wpływu na to, że ktoś tam do Ciebie pisze...
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:39   #3456
skimos
Zakorzenienie

Olka super że wyjazd udany i że już z nami jesteś
Pony gratuluję pracy
Maya zazdroszczę Nie wiedziałam że jak się razem mieszka to tylko 1 spowiedź, to tak zawsze jest czy macie fajnego księdza?
Justi no no no super że koncert udany
Baby montana to że TŻ logistyk, to przecież nieźle. To zawód przyszłości, pracy jest dużo, tylko niech jakieś języki ciągnie. Naprawdę, będzie miał pracę i to nie taką złą. A co do najmłodszego dziecka to mam to samo
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
To jak ślubu nie planują to po co były jej te zaręczyny? Poza tym protestuje, że mój pierścionek jest najtańszy. Istnieją tańsze.
Zgadzam się, jestem bardzo w temacie to wiem Ja bym chciała taki za 300-400zł, bo wiem że kasy nie mamy i szkoda więcej na pierścień niż na wesele. Jak się odbijemy to na rocznicę ślubu mi coś lepszego kupi Chociaż pewnie wtedy będę wolała jakieś pierdółki do mieszkania

Motylku a B. to kto? Bo ja troszkę nie w temacie

My wczoraj pojechaliśmy na zakupy, mimo że TŻ cały dzień był rozdrażniony i kłótnia wisiała na włosku. Oczywiście bez niej się nie obyło, garnituru ostatecznie nie kupiliśmy, ale przynajmniej koszulę. Potem trochę ochłonęliśmy i już było ok, ale znowu się posprzeczaliśmy w autobusie do domu. Przyszliśmy (była ok. 22), TŻ od razu położył się do łóżka ( co mu się NIGDY nie zdarzyło), ja się umyłam, wzięłam leki i też. Przegadaliśmy 2,5h od razu wyjaśniliśmy te sprzeczki, potem poruszaliśmy inne poważne tematy. I jest ok Fajnie że tak potrafimy nie włączać kompów tylko pogadać.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

a poza tym to jestem chora gardło boli, doszedł kaszel, stan podgorączkowy, pocę się jak mops (zapowiadają 30 stopni a ja pod kołdrą). Zatoki się odtykają bo sinupret biorę (chociaż na noc nie był najlepszym pomysłem bo spać nie mogłam).

Zazdroszczę wam spotkania

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:43   #3457
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Motylku... ale to nie Twoja wina że B. do Ciebie napisał... czemu M. tak się o to złości? powied\ mu, że nia masz wpływu na to, że ktoś tam do Ciebie pisze...
Czemu się złości, bo to dla niego znaczy, że motyl ma z B. kontakt i to chyba dość dobry z tego co wnioskuję, a M. chyba o tym niekoniecznie wie

skimos zawsze tak jest ze spowiedzią, jak się razem mieszka. Bo na spowiedzi obiecujesz poprawę, a jaka to poprawa, skoro dalej aż do ślubu będziecie razem My już do ślubu od spowiedzi (czyli hope dziś) zamierzamy wytrwać
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:56   #3458
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Czemu się złości, bo to dla niego znaczy, że motyl ma z B. kontakt i to chyba dość dobry z tego co wnioskuję, a M. chyba o tym niekoniecznie wie

skimos zawsze tak jest ze spowiedzią, jak się razem mieszka. Bo na spowiedzi obiecujesz poprawę, a jaka to poprawa, skoro dalej aż do ślubu będziecie razem My już do ślubu od spowiedzi (czyli hope dziś) zamierzamy wytrwać
Tzn. teraz mam z nim rzakdo kontakt,bo nie mam czasu na to:/
Ale on mi ciągle psize smsy,dzwoni i chce się spotykać.Ja go ciągle zbywam bo faktycznie jestem zajęta,ale M. jest zazdrosny bo wie co B. do mnie czuje.

Skimos B. to taki mój dobry kolega, jak byłam duuużoooo młodsza to mośżna powiedzieć,że byliśmy razem.

Mayu właśnie-gratuluję mieszkanka!!

Ok jadę robić pazurki
Stary 2010-08-14, 09:00   #3459
skimos
Zakorzenienie

No ale zaufanie Motylku, zaufanie. Chociaż ja bym pewnie też mojemu awanturę zrobiła. Ale w sumie nie, on gadał z taką jedną jeszcze niedawno, i w sumie tylko trochę dziwnie mi było. Ale w końcu przestał bo wyszło szydło z worka jaka naprawdę była

Claris no ale jeśli np. para mieszka razem ale nie współżyje?

Stary 2010-08-14, 09:05   #3460
aleksandrettaa
Zakorzenienie

hejka. pozdrawiam z nad porannej kawy

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 09:06   #3461
skimos
Zakorzenienie

hej Aleks ja właśnie wszamałam płatki, czas na leki

Stary 2010-08-14, 09:15   #3462
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Motylku TŻ chyba trochę za mocno reaguje. Rozumiem, że jest zazdrosny no ale odwołanie wizyty u księdza z powodu sms-a to chyba przesada.

Fajnie, że będziemy mieć 1 spowiedź mieszkając razem. Przynajmniej nie będę obiecywać czegoś w co sama nie wierzę.

Muszę dziś zrobić zakupy. Przeraża mnie ta wizja bo pewnie w markecie będzie masakra jakaś skoro jutro zamknięte.

Stary 2010-08-14, 09:58   #3463
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Claris no ale jeśli np. para mieszka razem ale nie współżyje?
bo wg kościoła mieszkanie ze sobą to zły przykład i bardzo łatwa droga do grzechu.
Zara jedziemy, się boję aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2010-08-14, 10:01   #3464
skimos
Zakorzenienie

Claris dacie radę

Stary 2010-08-14, 10:06   #3465
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Claris dacie radę
boję się, że rozgrzeszenia nie dostanę, się naczytałam po forach, że tak bywa
Stary 2010-08-14, 10:27   #3466
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
boję się, że rozgrzeszenia nie dostanę, się naczytałam po forach, że tak bywa
Ja też się tego zawsze bałam i że ksiądz mnie z kościoła wyrzuci. I m. in. przez ten strach nie byłam kilka lat u spowiedzi.

Aż się boję co to będzie przed ślubem.
Stary 2010-08-14, 10:35   #3467
skimos
Zakorzenienie

Claris no jeśli spełnisz wszystkie warunki sakramentu pokuty to nie ma opcji żeby nie rozgrzeszył

chyba mi troszeczkę lepiej, pranie wstawię i trochę pokój ogarnę (nie wiem jak to jest że pokój potrzebuje ogarniania co 2 dni )

Stary 2010-08-14, 11:26   #3468
raingirl
Zakorzenienie

Bryy
Tż jeszcze śpi to wpadłam
Śnił mi się ślub i to tak idiotycznie, że podpisaliśmy tylko jakiś papierek (jeszcze P. się zaczął z rozpędu podpisywać i za mnie), nie było żadnych obrączek i przysięgi i zaraz kazali nam spadać
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 11:44   #3469
butterfly20
Zakorzenienie

Z tym Kościołem to nie on powiedział,że nie jedziemy,tylko ja... myślałam,że nie ma co iść jeśli oboje mamy mieć zepsute humory. Do tego musielibyśmy pójść bez mojej Mamy,bo ona wczoraj ostro pobalowała-jeszcze jej w tkaim stanie nie widziałam.

Moi Rodzice i Teściowie mają wspólnych znajomych i Ci znajomi wczoraj zaprosili całą czwórkę na imprezę. Moja Mama i Teściowa podobno obie się tak strasznie spiły i się przytulały i buziakowały
Stary 2010-08-14, 11:52   #3470
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Bryy
Tż jeszcze śpi to wpadłam
Śnił mi się ślub i to tak idiotycznie, że podpisaliśmy tylko jakiś papierek (jeszcze P. się zaczął z rozpędu podpisywać i za mnie), nie było żadnych obrączek i przysięgi i zaraz kazali nam spadać
Nie opowiadaj narzeczonemu, bo mu się może spodobać Jak tam u was?

Stary 2010-08-14, 11:54   #3471
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cześć Wam

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 11:55   #3472
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nie opowiadaj narzeczonemu, bo mu się może spodobać Jak tam u was?
Nic mu nie będę opowiadać, bo z naszej dwójki to on ma bardziej odjechane sny - jak mi czasem opowiada to... nie mam pojęcia skąd mu się biorą takie pomysły
A u nas świetnie szkoda tylko, że tydzień się kończy
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 11:59   #3473
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Bry

Wróciłyśmy!!!!!

Było CUDNIE, PIĘKNIE, WSPANIALE.

Na początku było spięcie z kierownikiem, bo nas zakwaterowali do "apartamentu" z 6-ma innymi dziewczynami, młodszymi od nas o ok. 5 lat. Poza tym, to nie był hotel, w którym miałyśmy mieszkać więc było ostro. Ale po 2h kłótni dostałyśmy klucz od pokoiku w hotelu.
(btw. nie od kierownika a od właściciela hotelu, który widząc, że było jakieś spięcie, wyszedł do nas i spytał czy może pomóc, po czym przyniósł nam klucz i powiedział, ze serdecznie zaprasza)

Poza tym plażowałyśmy, spacerowałyśmy, piłyśmy piwko, śmiałyśmy się z komplementów Turków "Jesteś piękna" i tak jakoś dni mijały.

Mamy masę zdjęć [pewnie jutro coś wrzucimy], jeszcze większą masę wspomnień i dobrych i złych- więcej jednak dobrych.

A ja zaliczyłam romansik z... kierowcą autobusu, starszym ode mnie o 11 lat... (z owłosioną klatą ) i też mi z tym dobrze
O tak, fajnie było

I niestety był na wyjeździe z 13-letnią córką, przez co musiałaś wychodzić przez bagażnik

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 12:30   #3474
Ilsa Lund
Zakorzenienie

hej dziewczyny musimy dzisiaj zrobić dużo stron żeby wyjazdowiczki wiedziały że sobie umiemy bez nich radzić

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 12:59   #3475
carmelova
Zakorzenienie

Hej, widziałyście to? Fantastyczna idea i wykonanie : http://www.youtube.com/watch?v=2DrXg...ayer_embedded#!

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2010-08-14 o 13:02
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 13:01   #3476
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
hej dziewczyny musimy dzisiaj zrobić dużo stron żeby wyjazdowiczki wiedziały że sobie umiemy bez nich radzić
Nie umiemy. Bez nich było by pusto i źle.

Stary 2010-08-14, 13:14   #3477
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Hej
Ja już po porannych ćwiczeniach, malowaniu paznokci i wyrównywaniu brwi, strasznie pracowity mam dzień
Wieczorem idę na rodzinnego grilla do Tż.
Ola, a ten kierowca na pewno troszczył się tylko o córkę, czy może miał żonę, a Tobie nie powiedział? Dałaś Mu numer czy to był chwilowy romansik?
Co do laptopów to ja mam 3 letniego HP. Zbyt piękny nie jest, ale jak go kupowałam o miał jedno z lepszych wyposażeń i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Tż i szwagier mają lenovo i też nie narzekają, a oni w ogóle nie wyłączają komputerów, także są wytrzymałe.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Chciałabym zapytać Was o radę. Jak wiecie jestem bezrobotna i tak się zastanawiamy z Tż czy nie powinnam zgłosić się do UP i pójść do niego na staż. Dostanę kasę ze stażu i On mi pewnie też coś dorzuci. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł, czy nie lepiej żebym czegoś innego poszukała.
A tak w ogóle, to ja mam sama nabijać posty,żeby dziewczyny ze spotkania nam zazdrościły? Ilsa na to wpadła, a teraz uciekła

Edytowane przez Korniszonek2010
Czas edycji: 2010-08-14 o 13:15
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 13:14   #3478
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
O tak, fajnie było

I niestety był na wyjeździe z 13-letnią córką, przez co musiałaś wychodzić przez bagażnik
Oj tam, to już maleńki szczególik

Claris, Ilsa... ani odważna, ani zdesperowana, ani nie chcę pamiątki na całe życie, ale spróbujcie znaleźć gumki będąc w autobusie w połowie wypełnionym 14-latkami, w drugiej ludźmi w wieku 35-60 lat w taki sposób, żeby nikt nie wiedział kto z kim i dlaczego
A w takich "gorących" chwilach naprawdę ciężko o asertywność.

Korni rozwodnikiem jest. Dałam numer. Dzisiaj dostałam smsa zaczynającego się od "dzień dobry Kwiatuszku"
Co nie zmienia faktu, że to chwilowy romansik

A lapka też mam HP ale już był 3 razy w serwisie (jeszcze na gwarancji czyli w ciągu 2 lat). Gwarancja się już skończyła i znowu coś świruje. Także ja niestety HP nie polecę, bo jestem niezadowolona ze swojego. I podobnie moja siostra.
Stary 2010-08-14, 13:15   #3479
skimos
Zakorzenienie

Carmi widziałam, świetny filmik

Stary 2010-08-14, 13:17   #3480
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tam, to już maleńki szczególik

Claris, Ilsa... ani odważna, ani zdesperowana, ani nie chcę pamiątki na całe życie, ale spróbujcie znaleźć gumki będąc w autobusie w połowie wypełnionym 14-latkami, w drugiej ludźmi w wieku 35-60 lat w taki sposób, żeby nikt nie wiedział kto z kim i dlaczego
A w takich "gorących" chwilach naprawdę ciężko o asertywność.

Korni rozwodnikiem jest. Dałam numer. Dzisiaj dostałam smsa zaczynającego się od "dzień dobry Kwiatuszku"
Co nie zmienia faktu, że to chwilowy romansik

A lapka też mam HP ale już był 3 razy w serwisie (jeszcze na gwarancji czyli w ciągu 2 lat). Gwarancja się już skończyła i znowu coś świruje. Także ja niestety HP nie polecę, bo jestem niezadowolona ze swojego. I podobnie moja siostra.
Się nam chłopak zakochał To następnym razem wiesz, co musi znaleźć się obowiązkowo w Twojej torebce/plecaku
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości