|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Dziewczyny, a może w końcu zrobimy spis szamponów i maseczek, któe w końcu będą odpowiednie po prostowaniu? Bo mnie z tego co na szybko przychodzi do głowy z szamponów to hipp, babydream i palmolive, tylko że ostatnio sprawdzałam w markecie i miały SLSy.
Z odżywek- Kallos latte, CHI keratin mist, i Isana Hair, polecona przez anwen ![]() Aaa, no i chyba WAX do włosów blond, a może sie mylę? Poza tym moja keraatynka już do mnie dotarła, za jakiś tydzień będę robić prostowanko ;D |
|
|
|
#3332 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
a na necie to w ostatecznosci. Ktoś mówił mi że w mediaMarcie jest ale bylam i nic nie znalazlAM.
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3335 | |
|
Raczkowanie
|
ja moge zrobic za darmo ale dopiero za 2 tyg... Napisz prosze czy masz do odsprzedania pół opakowania encanto. Robilam zabieg w zcerwcu efekt nadal super ale we wrzesniu wylatuje na miesieczne wczasy, dlatego chcialabym przed wyjazdem powtorzyc zabieg..
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- jest sporo takich odzywek.. kiedys dziewczyny wstawily link z nazwami silikonow rozpuszczalnych tylko przez SLS i ich nalezy unikac... pozostale silikony , np rozpuszcalne w wodzie sa dla nas ok.. ja osattnio uzywalam odzywki bez silikonow fructise ale tez "nutri gladkie" z nowej serii nie posiadaja silikonow.. najlepiej sprawdzic sklad... Zgadzam sie jednak z Ehinokokus ze najwazniejsze to uzywac szamponu bez SLS ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
Katarzyna21, dziękuję za odpowiedź
![]() Sweetnusia, przykro mi, ale już nieaktualne.
|
#3337 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() aha i co do babydream'a to nawet buteleczka sie nie zmieniła, tylko logo jest inne i zdjęcie- tylko dlatego były pustki w sklepie
Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2010-08-13 o 17:38 |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja chyba jutro będę prostować
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
zebrałam wszystko do przysłowiowej kupy i wiem co i jak robić mam tylko jeszcze pytanie, które mnie dręczy ile z Was miało problem z rozjaśnionymi włosami po zabiegu? Bo tak czytając natknęłam się na pare wizażanek zktórym się to zdarzylo, a nie wiem czy powinnam sobie jeszcze zrobić kolor przed Encanto od czego to w ogóle moze zalezec ?
Edytowane przez bojuwka1 Czas edycji: 2010-08-13 o 23:26 |
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
chyba jednak pokuszę się na taką -http://allegro.pl/item1184029406_cer...gwarancja.html co myślicie ? na raz czy dwa chyba styknie > Nie chciałabym wydawać kasy. Dzisiaj bylam w media i widziałam jedną za 98 ale mam prostownice browna w sumie nową i chce taniocha
|
|
|
|
#3341 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
ja teraz kupilam sobie lepsza- bedzie na pozniej
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Witam jestem na tym watku nowa
Wczoraj przypadkiem wpadlam na ten srodek na wloski i jak widze to super dziala Piekne macie te wloski Mam pytanko czy ktos robi tu grupowe zamowienia zeby kupic te zestawy? Moge jakis namiar czy cos
|
|
|
|
#3343 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
prosze
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Ci strasznie kochana
|
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Cztery dni temu robiłam zabieg ENCANTO. Jestem zachwycona! Włosy są już pierwszym myciu (tylko Babydream), wyschły naturalnie a efekt powalający - jak po prostownicy, a nawet lepiej
Jakieś 4 miesiące temu robiłam Global Keratin u fryzjera i to była jakaś porażka :P Zdecydowanie nie polecam. Tym razem Encanto zamówiłam na allegro i robiłam wszystko domu. Zaprosiłam fryzjerkę, która profesjonalnie wykonała mi zabieg. Wolałam nie ryzykować i dlatego wolałam aby zrobił mi to ktoś kto naprawdę się na tym zna Podsumowując- uważam, że sekretem jest odpowiednie wykonanie zabiegu-ściśle według instrukcji. Kolejna sprawa to nie żałować keratyny! Lepiej aby włosy w niej "pływały" niż żeby było za mało. Tu nie ma co oszczędzać bo możemy się przeliczyć i zabieg nie wyjdzie. Ostatnia, również istotna sprawa to.. Typ włosów. Moim zdaniem encanto sprawdzi się na każdych włosach-falowanych, kręconych, puszących się ale.. cienkich. Z grubymi, sztywnymi włosami może być problem. Ale.. kto nie spróbuję ten się nie dowie ![]() Ja polecam ENCANTO-po prostu CUDO
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, ze Ci wlsoki wyszly
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, proszę poradźcie mi z tym kolorem bo nie wiem czy robić zabieg
od czego może zależec to ze niektórym schodzi kolor a niektórym nie ?
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że u mnie też wyjdzie zabieg.
W przyszłym tygodniu będę mieć keratynę i sobie zrobię Ja mam włosy cienkie i bardzo podatne na różne zabiegi. Łatwo się układają, więc liczę, że się uda.
|
#3350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(teraz ma nazwę Isana Hair) Skład: Aqua, Cetearyl alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Bis-diglyceryl Polyacyladipate-2, Orbignya Oleifera Oil, Behentrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Isopropyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Citric Acid, Sodium Hydroxide Cetearyl alcohol nie wysusza włosów tylko ZMIĘKCZA... była juz o tym mowa w wątku
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2010-08-14 o 13:55 |
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyda sie na zmiane przy ciezkim kallosie dopoki nie wykupie rzeczy z podpisu.
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jest ktoras z gdanska lub okolic i ma do sprzedania prostownice nagrzewajaca sie do 230? chcialabym zrobic zabieg a niedlugo wyjezdzam i zalezy mi zeby dostac szybko i tanio prostownice a wiadomo jak to jest z poczta polska ...
|
|
|
|
#3354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( robilam 3 pasemka 200stopni i wyszły ale myslę że jeśli zabieg ma wygladzić moje włosy na dłuższą metę to wolę zrobić jak jest w instrukcji prostownicą 230 stopi.... Pisałam na PW do Goni (jest z Gda) jak jeszcze sie udzielała na wątku to mnie olała a chwaliła się że kupiła prostownice na all za 35 zł a myślę że to chyba nie jest problem pożyczyć prostownice na pół dnia albo i nawet odsprzedać skoro kupiło się ją tylko do zabiegu który jej się zresztą nie udał... ![]() trzeba jednak będzie chyba zakupić :/
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2010-08-14 o 14:51 Powód: l i t e r ó w k i |
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie nie ma na to ochoty.
Nie wiem co w tym dziwnego
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
Przypuszczenia przypuszczeniami...jesli gdybac to... to można pomysleć ''Mnie sie nie udało to Ci nie pomoge
I nie stwierdziłam że to coś dziwnego Często spotykane wśród złośliwych ludzi ...niestety (i zeby nie było zaraz jakiejś afery to oczywiscie Goni nie oskarżam bo nie oceniam ludzi z góry szczególnie tych których nie znam )Ale za to JA jak kupie prostownice 230 stopni to bez problemu pożycze jakiejś wizażance potrzebujacej do zabiegu Encanto...mogę nawet pomóc wykonać zabieg w obrębie Gdańska więc jakby co można pisać na PW
Trzęsienie ziemii .! ![]() 18.03.2012 ...od tego dnia w moim życiu, Jego imię pojawia się częściej, niż moje Edytowane przez lutka21 Czas edycji: 2010-08-14 o 16:14 Powód: l i t e r ó w k i |
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję bardzo za odp
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-czy takie prostowanie nadaje się do delikatnych i puszących się włosów?
Czy przy takim typie mogę liczyć na ,,obciążenie'' ich? Po prostu są bardzo lekkie i nawet ich nie czuję na ciele,przez to trudno mi się uczesać sensownie .Bo są miękkie jak u małego dziecka.Nie wiem czy sobie nie zaszkodzę keratyną.![]() Ktoś stosował na taki problem jaki mam ja?Czy tylko na kręcone kosmyki? |
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boję tylko tego że pogorszy to moje wypdanie. Codziennie wypada mi tyle wlosow ze masakra ;o mam nadzieje ze nie pogorszy sie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

a na necie to w ostatecznosci. Ktoś mówił mi że w mediaMarcie jest ale bylam i nic nie znalazlAM.
, bo swoją już mam i druga mi nie jest potrzebna ni w ząb
Jest nieruszana ani nic, jeśli któraś będzie chętna, to palcie jak w dym 
od czego to w ogóle moze zalezec ?
Wymiana
30-31-32-33-34-35 
(i zeby nie było zaraz jakiejś afery to oczywiscie Goni nie oskarżam bo nie oceniam ludzi z góry szczególnie tych których nie znam