|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Artystka ja Cię rozumiem, że chcesz ten mi on też się bardzo podoba i gdybyśmy tylko mieli trochę więcej pieniążków to też byśmy go kupili a nie szukali tańszego -a opinie jakie o nim czytałam to wszystkie właśnie były pozytywne
. Gdybyśmy nie musieli wymieniać wszystkich okien to by starczyło na ten -ale z tymi starymi oknami i maluszkiem w domu na zimę to nie da rady -bo nawet nam było zimno teraz w zimę jak były te mrozy
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Dziewczyny, czy któraś wie gdzie się podziewa Wiolkaslonko i Ursull
|
|
|
|
#4443 |
|
Raczkowanie
|
I sanderinka?
|
|
|
|
#4444 |
|
Dragonfly
|
Wiolkaslonko dodala w lipcu post do watku kiedy w ciazy trzeba lezec,calkiem mozliwe,ze ma problemy z ciaza
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak, wiolka musi leżeć z tego co pamiętam.
Ale też się zastanawiałam ostatnio, co się z ursull dzieje...
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje
) nie kupowałam sukienki , tylko mam tunike )))
|
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() bolder - moja koleżanka ma i w ogóle nie jest z niego zadowolona m.in. hamulec jej się zacinał i jak już go włączyła to potem nie mogła wózka prowadzić, bo nie puścił ![]() Kretencja - widzisz, wystarczyło mamy zapytać i już możesz kompletować wyprawkę Mallinka - a czy ja też mogę wysłać Ci nr telefonu?? wiem, ze nie odzywam się często, ale mam nadzieję, że później się to zmieni usg3d - u nas ok 200 zł kosztuje taka przyjemność ![]() kootekk - sukienka jest śliczna ![]() body - ja mam na krótki i na długi, w zależności od pogody i temperatury w pomieszczeniu będę próbować zakładać odpowiedniejszy na samą myśl o założeniu body takiemu maluszkowi dostaję stracha materac - oglądałam "Mamo to ja" - oczywiście link był tutaj dostępny, niejaki fizjoterapeuta się wypowiadał, że najlepsze materace to lateksowe, bo są sprężyste a kokos jest stanowczo za twardy, ewentualnie może być gryka i oczywiście taki maluszek powinien spać bez poduszki, a jak komuś jej brak, to niech sobie ją namaluje flamastrem to jego słowa ![]() jakiś diabeł mnie podkusił, żeby smażyć dziś placki ziemniaczane ledwo dosmażyłam, już nawet mroczki przed oczami miałam oczywiście nie chodzi mi o braci Mroczków
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi dziś duszno, i gorąco. Masakra. No i jestem do gina umówiona na czwartek.
kotek81 właśnie nie mogę znaleźć teraz tej stronki co pisało o tym materacyku, że jest niewygodny. Jak znajdę to wrzucę linka. kliwia gratuluję córci!!!
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyznaje bez bicia ze pobieznie poczytalam, ale gratuluje wszystkim co poznali plec
Kretencja u Ciebie intuicja sie sprawdzila Pelnia, Moze jak bedziesz intensywnie myslec o Julii to siusiak odpadnie? ![]() Mnie ciagle brzuch twardy sie robil nad morzem, no i zaczely mi puchnac nogi. Co prawda tam super odpoczelam, ale wydaje mi sie ze przez ten tydzien nad morzem bebuś mi wybil no i zaczely sie typowo ciazowe dolegliwosci.. Zgaga? puchniecie nog, plecy bolą.. Spac na prawym boku nie mozna bo niby krew przez lozysko nie przeplywa (tak polozna mowila), ja na lewym nie potrafie spac i sie zmuszam.. ale i tak calej nocy nie przespie na jednym bo mnie pupa boli i ciagnie mi jakos tak dziwnie ![]() No a nad morzem.. CUDO. Pierwszy raz bylam i sie zakochalam, w dniu odjazdu poszlismy nad ranem na plaze ostatni raz i normalnie sie poplakalam ![]() Dzien wyjazdu byl koszmarny, oczywiscie w dzien nie pokimalam a o 20 pociag.. z Legnicy do Wrocka normalka, osobowy nie zatloczony ale co sie dzialo we Wrocku.. Przyszlismy jako pierwsi na peron a potem jak sie ludzie zaczeli schodzic to chcialam wracac do domu wagonow generalnie bylo duzo, ale tylko 4 ostatnie jechaly tam gdzie my.. wiec co? zostaly nam 2 wagony. Weszismy praktycznie na samym koncu i nie bylo miejsc Ludzie w ogole sie przepychali, rzucali sie na wolne miejsca jak na swieze mieso.. TZ sie pchal jak wlezie, w koncu po 10 minutach szukania miejsca juz mial isc do konduktora zeby zapewnil mi miejsce. ( no chyba ze byly by lozka gdzie bynm sie cala zmiescila ![]() W kazdym razie do samego konca bylo OK. Podroz powrotna byla strasznie meczaca, w dzien, przedzialy zawalone ludzmi, wiec siedzielismy na styk, ani sie wyprostowac w nogach ani nic.. wiec czesto wstawalam. Slabo mi sie robilo w ogole koszmar, nogi mi spuchly i wygladaly jak kabaczki. Takze po 15 godzinach bylismy w domu i tylko po przekroczeniu progu padlismy na lozko i zasnelismy w ubraniach ![]() Sam pobyt byl cudowny. Swietna kwatera, swietni ludzie ja prowadzili. Bylismy bardzo zadowoleni. Do morza jakies 150 metrow, cisza, do rynku tez blisko. No super Odbylismy rejs o zachodzie slonca ![]() Jadlam rybke u marynarzy, troche drogo wyszlo ale TZ fundowal, takze poznalam smak wegorza. No a teraz hit No a jesli chodzi o opalenizne.. no comment, ja sie ciezko opalam ale tak czy siak dopiero ostatniego dnia mnie spieklo troche na lydkach wiec nie wiem o co chodzi ,czemu wczesniej nic.. tak to standardowo plecy i dekolt, nawet rak mi nie wzielo, a TZ wyglada jak murzyn.Fotek nie mam na swoim aparacie a na zdjecia bede musiala poczekac troche, chyba ze on sie sprezy to mi je wysle na maila, ale w sumie dzis znow gdzies jedzie to nie wiem czy zdarzy.. Moge dac pare plenerowych przedostatnie z brzusiem, 26 tydzien
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-14 o 16:06 |
|
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Piszę na raty
Ja biorę nadal Feminatal 400+DHA i mam go brać do zakończenia karmienia piersią, czyli codziennie dwie kapsułki łykam. Owoce i warzywa też pochłaniam.M25 ładny zakup z tym łóżeczkiem i pościelą Kurczę mi się tyle pododba pościeli, że nie wiem jaką wybierzemy Z tego co tu pisały dziewczyny to nie może kolor rozpraszać bobasa. Nie wiem może jakiś ecru, z różem i niebieskim, ale taki pastelowy..? hmm---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- pełnia widziałam tak wyraźnie te narządy, że u nas nie urośnie nic raczej, ale nam to nie przeszkadza Bardzo cieszymy się z dziewczynki, mąż wyczuł sprawę Choć masz rację, jak tak wcześniej lekarze stwierdzają czasem płeć to potem się zdarza, że okazuje się inna.Artystka podoba mi się ten wózio ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- kootekk sukienka fajna i ten kolor też mi się podoba A ta pani modela ma ładny kolor tego blondu może sobie siekne taki po porodzie A napewno obetnę. Wypiłam kawkę z pół łyżeczki i mleka i gorzej mi gorąco! kretencja Ty nie przejmuj się, bo ja też się czasem przywalam o coś łepetyną, albo inna częścią ciała
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, fajnie że wyjazd się udał, aż zazdroszczę
My nigdzie nie pojedziemy w tym roku... Ale cóż, może w przyszłym, już z maluszkiem
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja też śpie od ściany i w nocy jak wstaje to różnie to idzie, choć brzuch awielkiego nie mam, ale czasem ciężko. Najtrudniej jest z boku mi usiąść, bo czasem zaboli wlaśnie w boku brzucha. Dobrze, że przez małża nie muszę przechodzić jak wstaję
Dziś w nocy znów pobolewa mnie żołądek po wysiusianiu :/marta Twoja sukienka też mi się podoba. Ja miałam ochotę iść na weselicho w tym roku, ale jak było w kwietniu to nie mogłam. Później już nie było. Jednak w przyszłym roku się chyba szykuje jedno od TŻ-a z rodzinki ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- kularek jaką tą maść do brodawek zakupiłaś? ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Czy ten pan co to powiedział to czasem nie Paweł Zawitkowski z tvn style? On daje zawsze ciekawe rady Braci Mroczków jakoś nie lubię ![]() Ja też ostatnio się zastanwiałam gdzie są dziewczyny może jakie problemy mają (oby nie oczywiście!), albo poprostu czasu teraz brak.---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Anecka jeeej ale cudowne zdjęcia ![]() fajnie, że udany wyjazd miałaś![]() Wydaje mi się, że pomimo tego że będziemy zajmować się swoimi Maluszkami to i tak znajdziemy czas na wizaż choć 15 min, żeby o coś zapytać się na wzajem czy poradzić innej mamy No zobaczymy jak to będzie Z tymi ciuszkami z krótkim rękawkiem to i ja nie wiem co zrobić, ale wypada coś mieć takiego. Dziś pobaraszkowaliśmy z mężusiem i nic mnie nie piekło ![]() także super
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
olajka - bolder to wózek
implast bolder tak się nazywa )oczywiście, że Paweł Zawitkowski podoba mi się jego podejście do wielu spraw ![]() Anecka - no to fajnie, że wyjazd się udał a zdjęcia miodzio aaa... i jeszcze pytanie odnośnie pieluch: ile kupujecie terowych a ile flanelowych?? i jakich pieluch jednorazowych zamierzacie używać?? Pampersy, czy jakieś inne??
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-08-14 o 17:36 |
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie to taka mila odmiana uciec od miasta, ja co prawda nie mieszkam w duzym miescie no ale jednak..
![]() Wiecie co.. pogodzilismy sie z TZ no a tak z innej beczki: Powinno mi juz cos leciec z piersi? 26tc+6dn. Bo mnie nic a nic nie leci. No i w ogole tak Wam zazdroszcze ze macie pokoiki dla dzieci.. ile bym dala za to zeby ktos przyszedl, zrobil mi pokoik, ja bym kupila co chciala.. no ale zeby wygrac trzeba grac, wiec w totku sie nie dorobię ![]() No i drugie pytanie odnosnie fotelika/nosidelka. Bo sa takie 0-13kg i 0-18, ktory wybrac? Te 0-18 ni wygladaja jak nosidelko i wlasnie nie wiem.. te do 13kg do kiedy wystarczaja? Widzialam w realu za 119zl ale 0-18 i sie zastanawiam czy nie kupic. Tylko pytanie po co mi to jak nie mam auta, ale roznie bywa..
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, ja bym chciała tylko jednorazowych, mąż jest za tym, żeby używać na zmianę pampersów i tetrowych... Tak że nie wiem, tetry pewnie kupimy sporo. A flanelowe to tak ze 3-4 wystarczą chyba
![]() Anecka, nie ma żadnej zasady co do siary. Może przez całą ciąże nic nie polecieć i nie ma to nic wspólnego z późniejszą możliwością wykarmienia
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
Acha to wózek ten..
Mnie też nic z cyców nie leci jeszcze. Podobno może wogóle nie lecieć, tylko dopiero później. Ja czytałam, że najlepeij kupić kilka rodzajów pieluch, żeby sprawdzić, na które dziecko najlepeij reaguje i czy nie ma uczulenia. My kupimy Pampersy i Huggies. Ja też lubię Pawła Zawitkowskiego Co do fotelików, to i ja się chętnie tego dowiem, jak któraś z Dziewczyn napisze Anecka godzenie się jest fajne choć najlepeij się nie kłócić oczywiście![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Czyli wogóle jest zabronione spanie na prawym boku? Bo ja teraz tak nie mogę długo wyleżec i z boku na bok się przekręcam, no i w rezultacie śpie trochę tak, trochę tak.. . Kiedyś spałam tylko na lewym, czyli odwrócona do ściany bo ja musze się zawsze odwrócić w stronę ściany. No chyba, że łóżko stoi na środku pokoju (jak to kiedyś u rodzinki spałam) to musiałam się odwrócić do szafki co była obok takie małe zboczenie mam :pTo chyba Ishka pisała kiedyś już ile tych pioeluch kupiła i o tych flanelowych też, ale nie pamiętam za bardzo już ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- A czy taki fotelik za 119 zł to może być z atestem i ,,dobry" ? Bo wszędzie pisze by na nim nie oszczędzać i wybierać naprawdę dobrych i godnych firm. To z Reala to nie wiem, czy ok. W ,,Uwadze" było kiedyś na temat fotelików i spora ich liczba nie jest bezpieczna, było dokładnie omawiane to, i że powinny być wycofane ze sprzedaży, ale ja się wttedy tym nie interesowałam za bardzo
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Ee tam, zabronione. Jak się w nocy przekręcasz, bo Ci tak wygodniej, to przecież nic się nie dzieje.
Czytałam, że na lewym zdrowiej, bo wtedy najmniej jest uciskana ta żyła główna. Na prawym też wolno moim zdaniem. Mało tego! Niedawno czytałam, że jak nam wygodnie, to można na brzuchu spać, nawet jak już jest duży, ale nie wyobrażam sobie, żeby komuś mogło być wygodnie w ten sposób
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Podobno pieluchy Huggies mają twarde boczki i obcierają dzidziusie.
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moich książeczkach gdzie są wyprawki pisze, że flanelowych kupić ok 5 szt. tetrowych ok. 50 szt (do używania na początku), a 10 szt do stosowania jako ściereczki. Jednorazowych- (na dobę ok. 8 szt) Na początek zaleca się pieluszki jednorazowe w rozmiarze newborn 2-5 kg, a następnie w około 2 miesiącu życia pieluszki mini 3-6 kg.
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
Olajka to taka zwykła jest z rosmana- pisze tak : maść do pielegnacji brodawek sutkowych babydream -wcześniej nic nie używałam i moje brodawki były strasznie wysuszone i trochę skóra zaczynała schodzić bo takie zwykłe kremy czy oliwka nie pomagały a ona jest dla mnie super przynajmniej jak narazie
![]() a ja nie chcę siary ;( ciągle mi kapie (nie mogę chodzić w stanikach tych cieniutkich bo zaraz mam plamę na bluzce a wkładki laktacyjne są dla mnie niewygodne) a po nocy jak rano wstaję to cała piżama na cyckach mokra i tż boi się dotykać sutków, że coś wyleci
|
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
może jeszcze któraś doświadczona mama się wypowie w tym temacie ??
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- muszę się rozejrzeć za taką maścią bo mi czasem też schodzi z nich skóra.
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
Na brzuchu bym się bała spać. To i tak jak na bok się przekręcam to boję się podświadomie, żeby nie za mocno i nawet z boku brzuszka nie ucisnąć
|
#4464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oczywiście że podaj mi swój numer, wtedy będziemy Cie maltretować smsami czemu się nie odzywasz... bo jak widzisz niektore dziewczyny zaginęły w akcji, a my tu się o wszystkie martwimy Cytat:
albo siedzą już na odchowalni aby poznać skuteczne sposoby rozwiązywania różnych problemów noworodkowych ale mam nadzieję że u nas będzie inaczej i będziecie mocno wspierać ostatnie grudniowe mamy ![]() Anecka bardzo się cieszę że wyjazd się udał, i czekamy na więcej fotek z tobą-super wyglądasz a TZem to już wróciliście do siebie ?a co do pozycji podczas snu to ja żeby się przewrócić to najpierw muszę usiąść i dopiero wtedy się połozyć na drugim boku...to dopiero akrobacje w innym wypadku strasznie mnie rwie w boku i ciągnie a wczoraj dodatkowo okropnie mnie coś kuło w boku, aż mi ciężko bylo oddychać, ale na szczęście to tylko chwilowe
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ale skoro sa dopuszczone do sprzedazy to chyba maja atest? kurcze nie wiem
no chyba ze bede w gondoli po prostu nosic dziecko? Pochwale sie w koncu swoimi fotami Nie zrazcie sie moimi bialymi szkitami ![]() mallinka, wrocilismy.. nie zapeszajac
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-14 o 18:49 |
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
anecka ales laska! i jakie fajne fotki.
patrycja u mnie prywatnie 3d z nagraniem ok 20minut, 250zl. |
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka, spokojnie, dzidziuś jest bardzo dobrze chroniony
A my byliśmy właśnie z mężem na spokojniutkim spacerku, tak z pół godziny połaziliśmy po naszych osiedlowych uliczkach, sporo tu zieleni mamy. Jakoś tak mi się przyjemnie zrobiło i dzisiejsza chandra trochę przeszła. Piękna pogoda jest w Łodzi, bezchmurne niebo i cieplutko, ale nie upalnie ![]() Anecka, piękna jesteś Co do siary to mnie niby coś się zaczęło wydzielać, ale bardzo, bardzo minimalne ilości, jak już pisałam - jak przycisnę brodawkę. Ale Weronisia napisała, żeby nie naciskać Na pewno mi nie kapie i mam nadzieję, że nie będzie
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-14 o 18:50 |
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pieluch jednorazowych - to jak dla mnie Pampersy są najlepsze |
|
|
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
Anecka wyglądasz jak modelka, a nawet lepiej niż np. heidi klum w ciąży!
![]() ![]() to po cichu gratuluję powrotu do siebie mam nadzieję że wszystko się świetnie ułoży, trzymam kciuki ![]() ![]()
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka - super, że wyjazd się udał - no i
oby z tż-tem było już teraz tylko lepiej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.

. Gdybyśmy nie musieli wymieniać wszystkich okien to by starczyło na ten -ale z tymi starymi oknami i maluszkiem w domu na zimę to nie da rady -bo nawet nam było zimno teraz w zimę jak były te mrozy

wiem, ze nie odzywam się często, ale mam nadzieję, że później się to zmieni 

Przyszlismy jako pierwsi na peron a potem jak sie ludzie zaczeli schodzic to chcialam wracac do domu
Ludzie w ogole sie przepychali, rzucali sie na wolne miejsca jak na swieze mieso.. TZ sie pchal jak wlezie, w koncu po 10 minutach szukania miejsca juz mial isc do konduktora zeby zapewnil mi miejsce. (
. Kiedyś spałam tylko na lewym, czyli odwrócona do ściany bo ja musze się zawsze odwrócić w stronę ściany. No chyba, że łóżko stoi na środku pokoju (jak to kiedyś u rodzinki spałam) to musiałam się odwrócić do szafki co była obok
?
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm