|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Irlandii, cz. 2
Cytat:
Ale do tego potrzeba dużo samozaparcia |
|
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
w irlandii jestem od 3 lat mieszkam w carlow jest ktos moze z tego miasteczka??
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
KREDKA witaj i tu
|
|
|
|
#2284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
A biznesik to solarium + bieżnia wyszczuplająca mamy też fryzjerkę i kosmetyczkę ale one na własną rękę robią...No tak te irlandzkie domki kartonowe ostatnia zima była masakryczna, może jeszcze kilka takich i zaczną ocieplać Aha a w razie jak się uda to kiedy byście zjeżdżali?? Witaj |
|
|
|
|
#2286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z solarium to pewnie sporo osob korzysta moi znajomi tez maja taki biznes tutaj i nie narzekaja![]() Jak sie uda to w styczniu W sumie wszystko na dobrej drodze jest.Na dole wklejam fotki naszego nowego wynajetego mieszkania.Wlasnie stamtad wrocilsmy,duzo sprzatania nas czeka... na zdjeciach wyglada ladnie ,ale jak zaczelismy zagladac do szafek o zgrozo.....nigdy nie widzialam tak zapuszczonego piekarnika.Cytat:
Cytat:
ja jestem z Co GalwayCytat:
uwielbiam piatki
|
||||
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jest dobry okres ale zimąbywa różnie ![]() fajnie to trzymam kciuki ![]() Fajne mieszkanko ![]() hehe tu to norma z zewnątrz jako tako ale jak się zajrzy w kąty to ![]() Dziewczyny co porabiacie?? ja się nudzę przed tv ... |
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ogladam tv ,ale zaraz do spania ,bo jutro musze wczesnie wstac i pojsc sprzatac to mieszkanie |
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkaliśmy kiedyś w claregalway![]() a kiedy się przeprowadzacie?? |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za bezsens...korzystamy juz z eircomu dwa lata ,myslalalm ze po takim okresie umowa jest bezterminowa a tu klops
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się z Wami przywitam
widzę, że bardzo u Was sympatycznie, więc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego grona Buziaki i miłego dnia wszystkim życzę...
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
atomufka no fajnie wyglada to mieszkanko mam do was takie pytanko chcielibysmy kupic autko ale nie mamy prawa jazdy ani ja ani tz w polsce nie da rady zrobic bonie ma na to czasu na tyle a tutaj sa te stopniowe i z tym wiaze sie moje pytanie czy jak sie zrobi ten 1 egzamin na L to mozna juz jezdzic samemu i kupic samochod czy tylko i wylacznie mozna jezdzic ale z opiekunem ktory ma prawo jazdy?? moze ktoras sie orientuje w temacie |
|
|
|
#2293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po teoretycznym teście możesz wsiadać i jeździć z kierowcą bez żadnych wcześniejszych lekcji... mnie mąż nauczył jeździć... kasę przeznaczoną na lekcje jazdy wydaliśmy na samochodzik ![]() mam nadzieję, że rozwiałam chociaż trochę Twoje wątpliwości... jakby co pytaj... co będę wiedziała to Ci podpowiem
|
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
O super dziekuje za pomoc pozwole sobie jeszcze dopytac ale właśnie czy bedziemy mogli kupic samochod jak ktores z nas zrobi to provinsional i ubezpieczyc czy do tego trzeba miec fulla a np po miescie jezdzic z kolega
|
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli sama masz prawko to hmmm szczerze nie wiem... najlepiej będzie jeśli zadzwonisz do ubezpieczalni... w axa o ile się nie mylę są polscy konsultanci jeśli z angielskim masz problem... ale jak będziesz ubezpieczała samochód to jeszcze jedna dobra rada... nie idź do brokera najlepiej obdzwoń wszystkie ubezpieczalnie i wybierz najtańszą... moje ubezpieczenie wahało się od 2500euro do 860euro i w każdej sytuacji inaczej... Jeśli jesteś rocznik 82 to będzie Ci troszkę łatwiej i taniej
aaa no i jak najmniejszy silnik na początek ja wymiatam moim 1,0 i sama się go czasem boję a tak serio to im większy silnik tym większe ubezpieczenie więc przy pierwszym lepiej zdecydować się na jakiegoś małego... mój mąż zresztą śmieje się ze mnie, że mój furowóz z tak małym silnikiem pali tyle co jego 1,9 diesel ale cena ubezpieczenia rekompensuje wszelkie złośliwości o ile nie zamierzasz posiadać nowego meśka z 3,5l pod maską moje spostrzeżenia powinny Ci się przydać aaa no i numery do ubezpieczalni wszystko znajdziesz w google... a jak chcesz cenę sprawdzić przykładowo to już posyłam linka https://services.aviva.ie/direct/pro...cutionKey=e1s1 dla mnie akurat ta ubezpieczalnia była najtańsza... ach no i jak chcesz prawko zdawać po polsku to www.prawojazdy.ie nie wiem ile to teraz kosztuje ale załatwiają wszystko za Ciebie mniemam, że za cenę około 100euro - 150euro wraz z egzaminem i materiałami ![]() mam nadzieję, że żadnej kryptoreklamy nie zrobiłam
Edytowane przez rozrabiara88 Czas edycji: 2010-08-14 o 13:44 |
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze samochodowe klimaty na watku
o prawku nic nie bede pisac..bo rozrabiara wszystko doglebnie wyjasnila -oczywiscie dobrze jest sprawdzic wszytkich ubezpieczycieli.....a ja dzis umieram.....wysiadl mi kregoslup
|
|
#2297 |
|
Raczkowanie
|
brzydula to co robiłaś, że Ci kręgosłup wysiadł?
![]() a ja powtórzę swoje pytanie... czy nie wie ktoś przypadkiem lub całkiem nie przypadkiem gdzie kupić w Irlandii płukankę fioletową??? Szybka odpowiedź mile widziana z racji marchewkowo - marachewkowego koloru włosów
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj co do plukanki to nie wiem.... sama mam ciemne wlosy i rzadko farbuje.... a moze ta marchewka nie jest taka zla????
|
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
hmm ciężka sprawa z takim kręgosłupem co boli sam z siebie... spróbuj może jakiejś maści rozgrzewającej i masażu...
![]() marchewka mnie nie przeraża wszak nie wyróżniam się z tłumu
|
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co d kregoslupa to chyba za duzo siedzenia i za malo ruchu ostatnio.... Cytat:
chyba nie wpadlabym na to...chociaz jak to sie mowi potrzeba matka wynalazkow...
|
|
|
#2301 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
![]() Ale pogoda- stary Irlandczyk mi powiedział , że już lato się skończyło ![]() Ja tydzień miałam wyczerpujący, dziś rano byłam na kursie, później zakupki, a teraz odpoczywamy przy kawce ![]() Dwa dni temu dotarła moja paczuszka i dziś w końcu mam chwilę aby poczytać nowe książki. Brzydula współczuję bólu-znam ten ból, ale na szczęście mam lekarza w sąsiedztwie. Zmykam robić sernik ![]() Udanego popołudnia
|
|
|
|
#2302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe sama juz czuje jesien w powietrzu od 3 tygodni niestetyOj dziewczyny ,ale sie nasprzatalam w tym mieszkaniu... nigdy nie widzialam tak zapuszczonej lazienki i kuchni ale po sprzataniu tzn szorowaniu wszystko odzyskuje swoj wyglad.Mam nadzieje ze dobrze nam sie tam pomieszka.Troszke sie wkurzylam ,bo nie sprawdzilismy wyposazenia w tym mieszkaniu i okazuje sie ze nie ma garnkow i naczyn ,ani zelazka.Ciekawa jestem czy dokupia.W sumie we wszystkich wczesniejszych mieszkaniach zawsze to bylo na wyposazeniu a tu niespodzianka. Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-08-14 o 18:15 |
|||
|
|
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
Z garnkami i naczyniami to stary numer
mój kumpel wprowadzał się do nowego domu... wcześniej tam mieszkali jacyś irysi... jak przyszedł oglądać to wszystko w domu było a i landlord się naobiecywał czystej odnowionej chaty... a potem skończyło się na tym, że w domu złamanego widelca nie było, cały sprzęt był wcześniejszych lokatorów już nie wspomnę, że suma sumarum faktycznie ma ten dom odnowiony... szkoda tylko, że za własną ciężką pracę i kasę... ale te uroki Irlandii to chyba już wielu poznało...jesień w koło... ja zorientowałam się o jej obecności kiedy w środę szłam do miasta i jakby nigdy nic pod moimi nogami zaplątało się parę kolorowych jesiennych liści... ale w powietrzu jej jeszcze nie czuje...
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi znajomi kiedys spotkali sie z czyms takim ,ze landlord powiedzial ze nie kupi rzeczy typu naczynia ,zelazko,kosze na smieci itp bo polacy niszcza
|
|
|
|
|
#2305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pytałam fryzjerki o tę płukankę, ale w odpowiedzi nie dostałam:/ Ona twierdzi, że nigdy o niczym takim nie słyszała Powiedziała mi za to, że w salonach fryzjerskich sprzedają fioletowy szampon (kwota ok.15/20 euro) i żebyś nałożyła go na włosy na około 5min po czym dokładnie spłukała, ponoć ma pomóc. Może warto spróbować?![]() Przepraszam, że nie mogę więcej pomóc |
||
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
piekny dzionek dzis mamy ,a ja wczorajsza jestem po imprezie
|
|
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
w PL piękny, słoneczny, niesamowicie upalny dzień
leżeć tylko na plaży, pływać w zimnej wodzie |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj to mozna pomarzyc o takiej pogodzie
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie LAmia...nie denerwuj nas ta pogoda chociaz dzisiaj nie jest najgorzej...slonko pracuje
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są dwie płukanki do kupienia w każdej aptece: -Fanciful Fancy Full -Blue Rinse/Silver Steel Proszę bardzo A co do pogody w Irlandii - to u mnie dziś jest pięknie, ciepło i słonecznie
Edytowane przez lentilka Czas edycji: 2010-08-15 o 23:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

Ale do tego potrzeba dużo samozaparcia

O biznes a jaki mozna wiedziec jesli to nie tajemnica?
ostatnia zima była masakryczna, może jeszcze kilka takich i zaczną ocieplać