Akcja Wakacje - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 08:52   #211
evelusiaq
Raczkowanie

Dot.: Akcja Wakacje

Cześć wszystkim melduje ze u mnie 2 trudne dni jeden wczoraj drugi dzisiaj - grile i caaaały dzien poza domem nie wiem czy moge powiedzieć że byłam grzeczna... bo na sumieniu czuje że musze troche odpracować wczorajszy dzień ćwiczeniami - dziś albo jutro zobaczymy po 3ech dniach 8minutówek i cwiczen dywanowych stwierdzam że udka się fajnie powoli "zagęszczają" i to mnie samo w sobie motywuje

do roboty dzieczyny! niech im wszystkim we wrześniu/październiku/czy kiedy indziej oko zbieleje niech panny syczą z zazdrości na wasz widok i wreszcie żebyśmy odczuwały satysfakcje z własnej silnej woli i tego czego dokonałyśmy !

chyba warto prawda ?

słodyczowy odwyk -3-
za 7,4 kg będę sobą.
evelusiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 11:10   #212
Brylaancik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evelusiaq Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim melduje ze u mnie 2 trudne dni jeden wczoraj drugi dzisiaj - grile i caaaały dzien poza domem nie wiem czy moge powiedzieć że byłam grzeczna... bo na sumieniu czuje że musze troche odpracować wczorajszy dzień ćwiczeniami - dziś albo jutro zobaczymy po 3ech dniach 8minutówek i cwiczen dywanowych stwierdzam że udka się fajnie powoli "zagęszczają" i to mnie samo w sobie motywuje

do roboty dzieczyny! niech im wszystkim we wrześniu/październiku/czy kiedy indziej oko zbieleje niech panny syczą z zazdrości na wasz widok i wreszcie żebyśmy odczuwały satysfakcje z własnej silnej woli i tego czego dokonałyśmy !

chyba warto prawda ?
Nie masz co mówić? teraz jestem zła, że nie wytrzymałam na grillu, to znaczy nie było tak źle, ale zawsze dobra teraz już na to nic nie poradzę.

No ale nic, zaraz ide na telewizor i będę kręcić HH, umiecie może kręcić kółkiem na pośladkach i udach? Bo talie mam od małego dobra (co oczywiście mnie cieczy) ale o dolnuch częściach to znaczy wszystko może być, łydki, dolna część ud...ale ta dupa to mnie wnerwia!
Ścieżki, gałązki, buziaczków worek,
serce Susie z tęsknoty jest chore...

A. Sebold (Nostagia Anioła)
Brylaancik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 19:38   #213
klaudyna7
Raczkowanie

Moje drogie czy mogę się przyłączyć tak późno?
Od początku wakacji staram się ćwiczyć lecz teraz,w sierpniu, chce się wziąć naprawdę ostro do roboty (i mam inną motywacje,bo na opinii ludzi w szkole mi nie zależy ).
Codziennie 8 min buns,ćw. na klate ,dwa razy dziennie rozciąganie...
Poza tym litry wody,zielonej i czerwonej herbaty oraz intensywna regeneracja włosów.
Dziś,niestety,moja wola zawiodła dlatego jutro dzień tylko na warzywach
Trzymam kciuki za nas
klaudyna7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 13:19   #214
aam
Zadomowienie

Oj u mnie ciężkie dni - wczoraj grill a dziś urodziny koleżanki W sumie to wczoraj dużo nie jadłam ale nadrobiłam % za to
A dziś tort mnie czeka, już słyszałam że mam zjeść kawałek i koniec Tak więc pozostaje modlić się żeby mi nie przybyło kg przez to i żeby jutro była pogoda idealna na rower
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 19:40   #215
_basia
Zadomowienie

W akcie desperackim jako że żrę jak świnia - tak żrę bo to nie jest normalne jedzenie- wydrukowałam sobie kartki :
'ćwiczę
nie pije napojów gazowanych
nie jem słodyczy
jem połowę porcji '
które rozwiesiłam w pokoju, może to mi da kopa, bo jestem durną idiotką która nie potrafi się ograniczyć!

Do tego mam zamiar zapisywać w kalendarzu wszystkie wykonane ćwiczenia, bo powoli zamieniam się w małego wieprzka! Będę dla siebie bezwzględna!
Jeszcze kupię ze 100l mleka sojowego bo podobno dobre jest przy odchudzaniu - oczyszcza organizm tzn. pomaga w wypróżnianiu

Dziewczyny, wiecie co można przykleić na lodówkę ? Coś takiego anty- jedzeniowego ?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:

chyba warto prawda ?
8-minutówki i dywanowe? Czyli jakie?

Edytowane przez _basia
Czas edycji: 2010-08-07 o 19:25
_basia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 11:16   #216
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _basia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie co można przykleić na lodówkę ? Coś takiego anty- jedzeniowego ?

Zdjęcie jakiejś naprawdę grubej istoty z podpisem "tak będę wyglądać jeśli coś zjem"
Albo zdjęcie jakiegoś karalucha czy innych takich fuj, od razu się jeść odechce
Stary 2010-08-08, 11:42   #217
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Hej dziewczynki

Basiu , ja też ostatnio jakoś tak sobie odpuściłam troszkę , ale przecież mamy jeszcze 3 tygodnie, dużo może się wydarzyć jeszcze od jutra zwiększam dawkę ćwiczeń, może w końcu dorzucę do skakanki bieganie
i może skorzystam z Twojego pomysłu karteczek i zdjęcia na lodówce
damy radę!

A mi dziś ciocia powiedziała rano, że strasznie zeszczuplałam
i to dało mi jeszcze większego kopa i motywację i teraz wiem, że jak się chce, to można

tylko wiecie czego ja się boję? że jak zacznie się szkoła, skończy się tyle wolnego czasu, to wrócę do swojej poprzedniej wagi i wymiarów...
na razie mam taki plany, że zamiast codziennego wejścia na kompa po nauce (jak to zawsze robiłam w roku szkolnym) , będę ćwiczyć tylko ciekawe czy mi się uda...

pozdrawiam

Mysteriness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 12:50   #218
_basia
Zadomowienie

Na lodówce powieszę najgrubszego człowieka świata

Dziewczynki macie może sprawdzony przepis na ciasteczka owsiane bądź musli?
W sieci pełno przepisów, a ja chciałabym jakiś wypróbowany i smaczny
Stary 2010-08-09, 09:18   #219
evelusiaq
Raczkowanie

Basiu ćwiczenia dywanowe - czyt. taka kobinacja moich ulubionych ćwiczeń a to z gazet a to zapamietanych z aerobiku na który kiedyś chodziłam - tak 30 min. mi zajmują a! i polecam takie coś wszystkim którym ciężko się zmobilizować do ćwiczen. od dawna mam stworzony na kompie taki ladniutki plan ćwiczeń, chce żeby był ładnie zapełniony (odhaczony) i ćwiczę codziennie to mnie mobilizuje

wstawię tylko się nie śmiać bo tworzyłam go jakieś 3 lata temu xD
(własciwie to nie wiem czy wstawie bo to w wordzie jest )

a ja po weekendzie na wsi - w skrócie dzień leniuchowania i dzień z zatruciem. brrr.... ale zebrałam fundusze na karnet na siłownie i zamierzam się wybrać jakoś jutro zapisać. będzie śmiesznie

słodyczowy odwyk -3-
za 7,4 kg będę sobą.
Stary 2010-08-09, 09:21   #220
_basia
Zadomowienie

Cytat:
Basiu ćwiczenia dywanowe - czyt. taka kobinacja moich ulubionych ćwiczeń a to z gazet a to zapamietanych z aerobiku na który kiedyś chodziłam - tak 30 min. mi zajmują a! i polecam takie coś wszystkim którym ciężko się zmobilizować do ćwiczen. od dawna mam stworzony na kompie taki ladniutki plan ćwiczeń, chce żeby był ładnie zapełniony (odhaczony) i ćwiczę codziennie to mnie mobilizuje

wstawię tylko się nie śmiać bo tworzyłam go jakieś 3 lata temu xD
(własciwie to nie wiem czy wstawie bo to w wordzie jest )

a ja po weekendzie na wsi - w skrócie dzień leniuchowania i dzień z zatruciem. brrr.... ale zebrałam fundusze na karnet na siłownie i zamierzam się wybrać jakoś jutro zapisać. będzie śmiesznie
Zrób prt sc tego planu i wstaaaaaw
Ja sobie wydrukowałam taką hmm skalę od - 85 do -65 i będę na niej zaznaczać każdy postęp (coś takiego jak Wizażanki mają w podpisach )
Stary 2010-08-09, 11:53   #221
zuzanuss
Rozeznanie

Widac kazdy ma jakis sposob,zeby sie zmotywowac zeby tylko działało. Ja postanowilam,ze przez tydzien nie bede wchodzila na wage,bo bez sensu jest sie ważyć codziennie a ja tak robie;D no i zobacze po tygodniu 'diety' czy to cos dalo. Tyle mam w domu plackow po jakis weselach, imprezach i musze sie naprawde starac,zeby nie ulec! uff!
ale bardziej sie pilnuje niz zawsze,staram sie jesc mniej a czesciej, jak najmniej chleba i ziemniakow, do picia tylko woda niegazowana(akurat wczesniej tez tylko topilam, bo sie po tym czuje najlepiej). Troszeczke staram sie ciwczyc,ale jak juz pisalam wczesniej mam problemy z kolanami ehh;/ ale chyba nie jest tak zle, działamy!
trzymam za Was kciuki!
siłownia
zuzanuss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 12:50   #222
evelusiaq
Raczkowanie

a ja nie mam wagi jedynie obserwuje mieszczenie się w ciuchy i reakcje innych^^

jem sobie wlasnie pyszną sałateczkę z oliwkami i zaraz lece z psem na długiii spacer żeby zmęczyć jego i siebie a później rajd po sklepach to będzie mój fitness dziś

ot to mój plan dywanowy śmieszny i zdrowy, nieprofesjonalny nazwy ćwiczeń pisałam sobie takimi 'kodami' żeby wiedzieć tylko o które chodzi

słodyczowy odwyk -3-
za 7,4 kg będę sobą.
Stary 2010-08-10, 11:28   #223
Brylaancik
Raczkowanie

Fajne! Ja powiem wam nigdy nie mogę się skusić do ćwiczeń, byłam wczoraj na basenie a dziś hh i nie wiem co jeszcze przydałoby się ten szpagacik ruszyć ale mi się nie chce
Stary 2010-08-10, 12:49   #224
_basia
Zadomowienie

Ja sobie zażeluję paznokcie i biorę się za rowerek
Stwierdziłam że 8 min legs będę robić 2 x dziennie
Stary 2010-08-10, 13:53   #225
aam
Zadomowienie

Ja wczoraj wreszcie zrobiłam pierwszy dzień A6W Mam nadzieję, że jak już to ruszyłam to teraz będę robić codziennie Na rowerku też byłam, ale krótko, bo się chmurzyło
Dziś idę na działkę popracować, i chyba nic poza tym i A6W nie zrobię już niestety, no chyba że krótka przejażdżka na rowerku może

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 19:28   #226
Brylaancik
Raczkowanie

O, a wytłumaczcie mi o co chodzi z tym A6W i z tymi 8 minutkami . bo może też bym zaczęła ale nie mogę zrozumieć o co chodzi? (przepraszam za moją tępotę)

Edytowane przez Brylaancik
Czas edycji: 2011-02-19 o 13:21
Brylaancik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 19:57   #227
_basia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brylaancik Pokaż wiadomość
O, a wytłumaczcie mi o co chodzi z tym A6W i z tymi 8 minutkami . bo może też bym zaczęła ale nie mogę zrozumieć o co chodzi? (przepraszam za moją tempotę)
A6W też nie wiem co to jest
A minutki to : http://www.sfd.pl/8_minutes__ABS,_ar..._-t422319.html

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Wow!
Po A6W : http://media.photobucket.com/image/A.../ja/a6w-21.jpg ;D

Tylko jakie ćwiczenia robić? Ile serii?

Edytowane przez _basia
Czas edycji: 2010-08-10 o 19:58
Stary 2010-08-10, 20:34   #228
zuzanuss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _basia Pokaż wiadomość
A6W też nie wiem co to jest
A minutki to : http://www.sfd.pl/8_minutes__ABS,_ar..._-t422319.html

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Wow!
Po A6W : http://media.photobucket.com/image/A.../ja/a6w-21.jpg ;D

Tylko jakie ćwiczenia robić? Ile serii?
kiedys probowalam, oczywiscie szybciej skonczylam niz zaczelam;D dziewczyny, jak tam u Was ? tzn sa jakies rezultaty walki?;>
jestes ciagle glodna,a ciagle jem! ale waga minimalnie spada yeaah
siłownia
zuzanuss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 20:38   #229
aam
Zadomowienie

A6W = Aerobiczna Szóstka Weidera

No i A6W jest głównie na wzmocnienie mięśni, no ale wiadomo, każde ćwiczenia coś dają Mi one odpowiadają, daję radę je wykonywać

Hmm chciałam wrzucić linka do tych ćwiczeń, ale mi się zagwiazdkował Więc polecam google Jest wiele stron z opisem ćwiczeń i planem na 42 dni (systematycznie się zwiększa ilość serii i cykli). Filmiki jak wykonywać ćwiczenia oczywiście też można bez problemu znaleźć

Edytowane przez aam
Czas edycji: 2010-08-10 o 20:43
Stary 2010-08-11, 12:51   #230
evelusiaq
Raczkowanie

No laski ja dziś jestem już po 1,5 h siłowni - ale mnie zmordowali tą 'rozgrzewką' bo dziś to pierwszy raz ^^ boje sie jutra nie bede mogła się podnieść z łóżka:coj est:

nawet głodna nie jestem...

powiem Wam że widzę pierwsze efekty jeżeli chodzi o uuporczywego Pana Cellulita- ćwiczenia troche dietowania, masaże syrenką i dwa moje niezbędne mazidełka i... dziad zaczyna się poddawać

recenzować mi tu dzisijesze postępy - szybciuuutko !

słodyczowy odwyk -3-
za 7,4 kg będę sobą.
Stary 2010-08-11, 13:53   #231
Brylaancik
Raczkowanie

U mnie nie ma postępów, dzisiaj przegrałam.
Stary 2010-08-11, 16:34   #232
_basia
Zadomowienie

Ja właśnie wróciłam od koleżanki, 16km w dwie strony na rowerze w taki upał... Mam dosyć
Stary 2010-08-11, 17:40   #233
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

no zmobilizowałam się dzięki Wam

8 minut abs, buns, trochę legs i 30 minut skakanki

Stary 2010-08-12, 14:22   #234
Brylaancik
Raczkowanie

A ja mam od wczoraj Te dni i brzuch mi dopie****
Stary 2010-08-12, 20:47   #235
aam
Zadomowienie

Ja dziś zrobiłam 3 dzień a6w, ale niestety nic poza tym, poza krótkim spacerkiem
Ale jutro z samego rana (o 9 ) idę na basen
Stary 2010-08-14, 19:46   #236
Brylaancik
Raczkowanie

Co tak cicho? Ja się zmierzyłam centymetrem i jest strasznie muszę się w końcu wziąć za siebie, wypisałam sobie w pamiętniku () moje centymetry teraz wstawiłam dzisiejszą datę po czym zrobiłam taką drugą rubryczkę z datą 31.08.10 i jestem ciekawe jakie numerki wpiszę
Stary 2010-08-14, 19:55   #237
_basia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brylaancik Pokaż wiadomość
Co tak cicho? Ja się zmierzyłam centymetrem i jest strasznie muszę się w końcu wziąć za siebie, wypisałam sobie w pamiętniku () moje centymetry teraz wstawiłam dzisiejszą datę po czym zrobiłam taką drugą rubryczkę z datą 31.08.10 i jestem ciekawe jakie numerki wpiszę

Ja codziennie robię 8 min legs, a za 8min na brzuch jakoś się zabrać nie mogę... Nie wiem jak długo trzeba to robić żeby mieć super efekty, jakieś już widzę ale chce więcej!

Rower zaniedbałam totalnie
Stary 2010-08-14, 20:49   #238
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Hej

Brylaanciku, super pomysł z tym pamiętnikiem, chyba też sobie coś takiego w moim wpiszę będzie jeszcze bardziej mobilizowało

Basiu, nie poddawaj się, po 8 minut abs są naprawdę ładne efekty , jakieś już tam u siebie widzę

wicie co? tak sobie pomyślałam, że nawet jak pierwszego września nie będzie u mnie jakiegoś wielkiego "wow" to i tak nie zaprzestanę ćwiczyć, bo mam nadzieję że w końcu kiedyś to "wow" nastąpi teraz sobie np postanowię takie coś, że w następne wakacje nie będę już myśleć o odchudzaniu, bo już będę wtedy super szczupłą laską więc mam jeszcze ponad 10 miesięcy
tylko mam nadzieję , że mój zapał nie ostygnie

Stary 2010-08-14, 21:35   #239
aam
Zadomowienie

Mysteriness, też liczę na to, że do następnych wakacji będę super laska Póki co, mam zamiar na początek września wyglądać szczuplej (jakiś efekt wreszcie zauważam ), a następny cel to początek października - koniec wakacji i znów studia

W ogóle to ostatnio zauważyłam że mam niesymetryczne boczki Tzn z jednej str mam jakby większe wcięcie i potem ostro się boczek zaczyna, a z drugiej tak jakby łagodniej, ale za to wyżej się zaczyna tłuszczyk już Masakra jakaś

Miałam robić tą a6w, ale wczoraj stwierdziłam że bez sensu, bo jak pojadę w góry to i tak przestanę ćwiczyć Tak więc dopiero po powrocie pomyślę o ćwiczeniach, a tak to od poniedziałku będę chodzić po górach ile wlezie i tyle
Stary 2010-08-15, 17:02   #240
evelusiaq
Raczkowanie

Melduje sie i ja po małej przerwie..
... alebowiem byłam zaćwiczona, zalatana i wogóle zajęta bardzo - pozytywnie i powiem Wam że treningi na siłowni to jest jednak dla mnie TO To satysfakcjonujące zmęczenie jest cudowne.... narazie spadł mi brzuszek troche i trochę falbanki z wew. stroy ud i poprawiła się znacznie konsystencja skóry - ale to dopiero 4 treningi przy tym nie mam czasu podjadać, i nie mam jakoś ochoty na słodycze... szok i cud jakiś

treningi wymuszają zmiany w diecie (posiłki okołotreninogwe) - pomyślcie o tym
a przy tym motywują żeby te męczarnie nie poszły na marne

chyba nic tak nie motywuje jak sukces widoczny gołym okiem!

słodyczowy odwyk -3-
za 7,4 kg będę sobą.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości