|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
ja czekam na @, mam takie skurcze jakby w brzuchu po prawej stronie tak 1-2 dziennie niebolesne, jakby migotki, no zobaczymybolą mnie też piersi, ale tak umiarkowanie
|
|
#3332 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cześć Dziewczyny. Od jakiegoś czasu trochę was podczytuje i w końcu dziś zmobilizowałam się żeby założyć konto i dołączyć do Was
![]() Obecnie kończe 8 tydzień ciąży, termin z usg wyszedł mi na 28 marca 2011. Objawów jakiś strasznych nie mam, nawet mdłości mi odeszły więc mam nadzieje że będzie tylko lepiej. Słyszałam już nawet bicie serca naszego maluszka Kolejna wizyta u gin 24 sierpnia, a 25 sierpnia wybieramy się z mężem na wakacje do Turcji na 2 tygodnie. Mam trochę obawy, ale wyjazd wcześniej zaplanowany, już opłacony. Konsultowałam to z dwoma lekarzami którzy stwierdzili że nie ma przeciwwskazań. Jeszcze jak będę na wizycie u lekarza przed wylotem to o wszystko dokładnie się wypytam.
|
|
|
|
#3334 |
|
Przyczajenie
|
Hmm nie wiem jak wysłać wiadomość na priv, Black Angel jak możesz dopisz mnie do tej listy co jest na pierwszej stronie
Edytowane przez goniaa85 Czas edycji: 2010-08-14 o 18:34 |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
black angel dopisuje do listy
ja też chce na wakacje!! może uda nam się na początku października...
|
#3336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz spokojnie leciec... Tylko uwazaj na jedzonko .... Jak bedziesz jadła w restauracjach to zwracaj uwage kelnera ze jestes w ciazy i czy na pewno beda dobre dla Ciebie dane potrawy No i myj owocki i warzywa... Ja np... jak jadam w restauracji to nie jem sałat ani nic co ma surowe warzywa... Po prostu boje sie ze mogli nie umyc i czaja sie tam jakies niedobre choróbska .... No a ja troche moze przewrazliwiona ta toksoplazma i strasznie uwazam na mycie owoców i warzyw Ja latalam jak byłam w ciazy z pierwszym dzidziolkiem.... Nie ma problemu... Kto wie kiedy nastepnym razem bedziecie mogli wybrac sie na wakacje... ..Chociaz tez mozna pojechac z dzidziolkiem i sie dobrze bawic ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Ale u nas to raczej nie ma szans... Tz wolnego nie ma...tzn..ma 2 tyg. ale juz je czymamy bo chce na swieta leciec do polski... No moze gdzies tu w Irlandii wyskoczymy na weekend.... No ale tutaj nie ma pogody to co to za wakacje Chociaz nie moge narzekac... Zawsze to fajnie gdzies pojechac niz siedziec w domu Wypiłam kawke i sie obudziłam.... Tak sobie mysle czy ta kawa to na mnie naprawde dziala czy efekt placebo.... Bo od razu jak poczuje jej zapach to juz jestem obudzona ![]() |
||
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
kelys my mieliśmy lecieć w sierpniu na 2 tyg, no i raz,że obawiałam sie tak wcześniej, a bardziej chodziło o upały bo ja zle je znosze i na sama mysl o wakacjach to miałam az ciarki co to za wypoczynek
a dwa,że tż zrezygnował z urlopu na rzecz tego by szkolenie dwumiesiecznie odbyło się bliżej domu ( wczensiej mial jechac 400 km stad ) a ja bede z brzucholem to lepiej zeby był blisko ![]() no i moze pazdziernik bedzie nam sprzyjal, nie bede ukrywac..ostatnie wakacje we dwoje
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też ciążowego brzuszka póki co nie mam
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
ja to kawusie dla smaku lubiłam pić.. efektu pobudzenia nigdy nie odczuwałam,ale ja to takie słabizny piłam
![]()
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nic nie wiadomo... Ja byłam raz na pogotowiu w 5 miesiacu bo mi brzuch stwardnial jak skała i był taki przez 2 dni... No po 2 dniach juz pomyslalam ze to nie jest normalne bo moze dzidziolkowi co jest i byłam na pogotowiu... No okazało sie ze jednak dzieje sie tak czasami i było to normalne lecz jednak dobrze zawsze takie cos skonsultowac z lekarzem .. Takze tz musi byc zawsze pod reka No i wakacje jak najbardziej... Jedzcie dziewczyny jak tylko mozecie.... Odetchnijcie jeszcze sobie Bo potem , jak juz jest dzidziolek tol życie sie zmienia o 180 stopni ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
No i jak byłam we włoszech to strasznie polubiłam capuccino i tz mi zrobił prezent i kupił taki prawdziwy expres do kawy, co mozna zrobic pianke na capuccino i zrobic expresso Zapach po całym domu... Zapraszam wszystkie jak lubicie Capuccinko... Piana az wychodzi z kubka Mam tez bezkofeinowa jak kto woli ![]() A Monti ... nie pijesz teraz kawki....??? ja pije... jedna słaba nie zaszkodzi.... To tak samo jak herbata ... bo herbata to tez ma kofeine
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-08-14 o 18:52 |
||
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się właśnie zastanawiam co zjeść, boże pęknę
![]() oby te wakacje nam wypaliły, tylko na tydzień bym chciała wiec powinien dostac wolne
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz nie jem.....Narazie Chyba pojdziemy z małym urwisem na spacer.... Rozruszam sie troche bo siedze cały dzien w domu i nic nie robie od rana.... Tz dał mi nawet pospac dzis do pozna (wzial Alana) i biedny poszedł do pracy niewyspany bo wczoraj chyba o 2 poszlismy spac.. No i tez dzis wróci pozno......... ![]() Ide budzic tego mojego synia bo juz spi 3 godziny... ![]() Nie wiem kto w nocy bedzie spał
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
my wczoraj spacer ok 5km, i dzisiaj też z 5 było i padaam....z psiakiem wyjdę i koniec
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny...troszkę potrwa zanim si.e pozbieram ale wiem,że gdy tylko będzie można zaczniemy się znów strać. Lekarz powiedział,że najlepiej odczekać 3 miesiące ale jak będzie trzeba odczekamy więcej.Jejku jak mi brak mojej fasolki,będąc w ciąży czułam się taka szczęśliwa,a teraz czuję wielką pustkę nie do opisania
dobrze,ze przyjechała do mnie 9-letnia bratanica to nie mam czasu na myślenie i smutek,bo jak widzi,że coś nie tak to od razu mnie przytula i mówi,że będzie dobrze i ,że bozia da mi nowego dzidziusia...na razie czuję się fatalnie ,strasznie mnie boli brzuch i krwawie :/ ciekawe czy to normalnie i ile potrwa
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem za tym, ale u męża w rodzinie to działa nieco inaczej. Tam sie w ogóle nie rozmawia tz nie ma siedzenia przy stole i omawiania takich spraw. Tam jest konspiracja i rozmowy za plecami. Mąż jest traktowany jak lokator nikt sie z jego słowem nie liczy. Wszelkie decyzje podjete przez siostre i teściową są mu po prostu komunikowane. I przyzwyczaiły sie do tego, że moga sobie z nim robic co chcą, bo i tak nie ma nic do gadania. Więc jak kiedyś przyszedł do mnie i powiedział jak to jest to sie wkurzyłam. I jak teściowa, a zwłaszcza szwagierka zobaczyły, że ze mna tak sie nie da to nagle oburzenie, podziały i starszenie, że nas wywalą z domu. Tyle, że prawnie nic nam nie mogą zrobic, bo mąz jest współwłaścicielem. No i sie tak urało, że z wszelkiemi sprawami teraz obie przychodzą do mnie. Dlatego wojna spadkowa rozwija sie właśnie między mną, a szwagierką.
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
kochana trzymaj się
czas szybko zleci i zaczniecie starania , będzie maluszek
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ból piersi to normalny objaw ciążyi jest jak najbardziej pożądany!
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak Ci się nie uda to dawaj tak : Imię, wiek, termin porodu
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
black zaczął Ci się już 13 tydzień!
|
#3350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mamuś z Irlandii też muszę poszukać, jak tylko oswoje się z tą myśla, bo nawet jeszcze do mnie nie dociera w całości że to już ![]() Ale ciało mówi co innego, jem jak najęta, a miałam taką nadzieje ze nie bede no i słodycze, wczesniej nie jadlam ich praktycznie wcale, teraz nie moge bez nich przeżyć. Znajomi mówią że to na dziewycznke ![]() Co do lekarza nie spiesze się rzeczywiscie, narazie wszystko wporzadku wiec bez stresu. |
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na watku mamy chyba jakies dziewczyny z new ross.... ale nie pamietam dobrze... Zapytaj tam... na pewno ktos sie odezwie.... No a co do słodyczy i dziewczynki to mi tez tak mówili z pierwszym dzidziolkiem... Codziennie pochłanialam czekolade i co ... Mam slicznego chłopczyka.... Takze z tymi zachciankami to nie do konca wiadomo jak to jest... to samo z innymi znakami o płci.... No ale poczekamy zobaczymy.... Ja tez starasznie jestem ciekawa co bede miala.... Chcialabym bardzo dziewczynke ![]() No ale najwazniejsze zeby było zdrowiutkie .. Chłopczyka tez pokocham ponad zycie.... A ja byłam na 2 godzinnym spacerku z synkiem i psem... Nałazilismy sie i nameczyłam sie z tymi dwoma.. Bo jak nie pies to Alan mi uciekał a ja latałam jak durna...hihihi ![]() Jak ktos mnie widzial z boku to mial pewnie dechy.... No i poznalam jakas muzulmanke.. Cała zawinieta w te ich szaty ![]() Była tez z synkiem 1,5 rocznym na spacerku.... Mowila ze ma jeszcze 3 synow w domu (8,7 ,5 lat) ![]() No to niezle.... Ciekawa jestem jak taka daje rade... Ja tu sie martwie jak ja dam z dwójka a ta z 4 se daje i to tak w sumie jedno po drugim.
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie mdłości coraz mniej ale dziś własnie się pojawiły, bleee co do gazów i wzdęć to niestety mnie też to dopadło i tak od miesiąca praktycznie tylko co chwila... na szczęscie udaje mi sie jakoś dyskretnie, ale mnie to męczy na maksa, z tego co pamiętam, to powinno chyba przejśc w 2 trymestrze
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-15 o 00:15 |
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tez non stop.. A tz sie ze mnie smieje... No ale musze bo jak nie to mi brzuch rozsadzi... ![]() Ja niewiem co mam z tym zrobic..... Tutaj nie ma tych leków co piszecie na wzdecia.. tzn.. na pewno sa ale jakos inaczej sie nazywaja.. Chyba wysle tz bo ja sie wstydze pytac o lek na wzdecia
|
|
|
|
|
#3354 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pójdę na zwolnienie pod koniec m-ca, bo teraz nie mogę, ale nie będę brała od ginka tylko pójdę do internisty i powiem, że się źle czuję w ciąży, a nie chcę na razie brać od ginka, żeby w pracy się nie dowiedzieli, bo to jeszcze za wcześnie ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() Nie martw się, później to zrzucimy i będziemy znowu laski![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() Krwawić musisz, żeby organizm się oczyścił i mógł się przygotować na następną dzidzię, czego Ci życzę z całego serduszka
|
|||
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
kochane dziękuje za miłe ponowne powitanie
![]() co do sikania to ja mam wrażenie że strasznie dużo pije a mało sikam ma tak któraś ![]() co do zwolnienia to ja jestem odkąd wylądowałam w szpitalu w pracy się dowiedzieli i dupa nie przedłużyli mi umowy więc pewnie będę ciągła l4 do końca o ile cholerny ZUS się nie doczepi, ponoć nie będzie mi przysługiwał macierzyński paulac1 witam i gratuluje i naprawdę nie martw się i nie stresuj, zobaczysz wszystko będzie dobrze Olusiaa_ ja po swoich doświadczeniach polecam ci iść najwcześniej w 8/9 tyg a do tego czasu dbaj o siebie, no i oczywiście gratuluje goniaa85 witaj serdecznie MONIKA1850, Angel166 strasznie mi przykro kochane
|
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pracuję w tym temacie, wiec mogę podzielić się swoją wiedzą. Kiedy Ci się kończy umowa o pracę? bo jeśli w ostatnim dniu umowy o pracę będziesz już w 3-im m-cu, to umowa przedłuża się automatycznie do dnia porodu i wtedy warto ciągnąć do końca zwolnienie i niech płacą, a po porodzie przysługuje macierzyński z Zus-u. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
niestety umowa kończyła mi się pod koniec lipca tak jak byłam w szpitalu (byłam wtedy w 5/6 tydz ciąży) a l4 ze szpitala powiedziało kadrowej wszystko i nie przedłużyli mi umowy,
dzięki l4 będę dostawać zasiłek macierzyński do końca ciąży niestety potem zostaje bez kasy
|
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
No to niedobrze
![]() Musisz ciągnąć zwolnienie do końca. Możesz też spytać w swoim OPS lub w gminie czy przysługuje Ci zasiłek porodowy no a potem rodzinne na Ciebie i dziecko. I pamiętaj o becikowym w OPS-ie i spytaj też w gminie czy wypłacają dodatkowe becikowe samorządowe - niektóre gminy to płacą
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
3 test pozytywny, więc chyba nie ma bata, będzie dzidzia ![]() kalkulatory internetowe wyliczają mi datę porodu na 20.04. dziś 34 d.c. |
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ciekawa jestem czy jakas restauracja jest dzisiaj otwarta, bo nie chce nam sie gotować... a dzisiaj to cale swieto
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

niebolesne, jakby migotki, no zobaczymy
..

dobrze,ze przyjechała do mnie 9-letnia bratanica to nie mam czasu na myślenie i smutek,bo jak widzi,że coś nie tak to od razu mnie przytula i mówi,że będzie dobrze i ,że bozia da mi nowego dzidziusia...na razie czuję się fatalnie ,strasznie mnie boli brzuch i krwawie :/ ciekawe czy to normalnie i ile potrwa