|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
papi - wszystko będzie dobrze nie może być inaczej, nie możesz inaczej myśleć, trzymaj sie kochana jestem z Tobą myślami.
agravka - zmien sobie suwaczek
#1712 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Papeteria, trzymaj sie, mam nadzeje, ze kryzys zazegnany i ze malenstwo sie nie meczy. Modlimy sie o zdrowko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Papi bardzo Ci i malemu wspolczuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
Cześć Kochane
![]() ![]() My z niunią od wczoraj już w domku nareszcie!powoli jeszcze do siebie dochodze poród średnio ciężki ale bardzo mnie wymęczył i prawie dwa razy tuż po im odleciałam.1faza 6g 15min. 2faza 20min. ale wszystkie krzyżowe więc naprawde była masakra parte to już był pikuś.Wszystko zaczęło się od tego że naszło nas z tż na wywoływanie dzidzi a godzine pózniej już zaczęły się skurcze czyli od 00.29. Po 2.00 byliśmy już w szpitalu ktg i na porodoweczke bo okazało się że rozwarcie już na 2 szyjka zgładzona skurcze co 4min. rozwarcie postępowało całkiem szybko że z tego wszystkiego już nie podali mi nic od bólu przebili mi wody i czekaliśmy już tylko żeby zeszła głowka.no i zaczęły się parte szybciutko na samolocik i nawet nie zdążyłam się zorientować a moje szczęście było już na świecie.położna położyła mi ją na piersi a ja się najzwyczajniej na świecie rozwyłam taka mała kruszynka wlepiła we mnie śliczne duże oczyska ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję wszystkim za gratki i miłe słówka ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-08-15 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pilotka f16 ja używam wkładek johnson's ale nie mam porównania do tych twoich bo miałam jeszcze tylko baby ono ale były beznadziejne. a co do prześwitywania tez nie wiem bo ja nosze normalne biustonosze usztywniane Cytat:
![]() Xawmeli heeej ![]() papi biedactwa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | ||
Zadomowienie
|
karolcia228 a to chrzciny Nastki ? pokaż zdjęcia wieczorem t
![]() entertete a możesz napisać jakiej długości ma stópkę, tak linijką od piętki do dużego paluszka, proszę ![]() super, że się uśmiecha ![]() aniaa22 ślicznie razem wyglądacie, on jeszcze taki malutki się wydaje, a powiedz proszę po co ten wałeczek z ręczniczka pod nóżkami? Xawmeli witaj witaj i pochwal się dzidziusiem ![]() pilotka f16 super, że z mleczkiem już dobrze, a z wkładkami do stanika to mam ten sam problem, do tego czasem mi przeciekają ![]() Cytat:
Engerix kosztuje około 50zł. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
zieki dziewczyny
![]() Ola waleczek jest z jednej strony zeby pierdki go tak nie meczyly. tak spokojniej spi a i rehabilitantka w szpitalu powiedziala zeby mu podkladac bo to wspomoze wyrownanie asymetrii papi jejku straszne to ze maluch juz w szpitalu i to jeszcze przepuklina ![]() ![]() trzymam kciuki i modle sie o zdrowie malego. nie wyobrazam sobie jak musisz sie czuc w domu a on sam tak daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- kochana, trzymamy kciuki!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale Micho podobny do Ciebie na tym zdjeciu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() papeteria trzymam kciuki,żeby małego szybko wyleczyli ![]() A my od wczoraj w kiepskim nastroju,bo zmarł bliski wujek TŻta,który w dodatku był moim sąsiadem.Zdrowy,energiczn y,wesoły człowiek,a okazało się,że ma nowotwór złośliwy mózgu i w ciągu 2 miesięcy było po wszystkim,nic sie nie dało zrobić ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Papeteria, ależ musicie się nacierpieć od samego początku
![]() Na wchłonięcie wodniaków ma dużo czasu. Na pocieszenie dodam, że mój Ł. ma je do dziś. I poza lekkim dyskomfortem w sypialni (nie odczuwa w tym miejscu żadnej przyjemności) nic się nie dzieje. Choć i tak od 3 lat namawiam go na operację. I w końcu namówię ![]()
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Papi - strasznie ci współczuję, nawet nie mam pojęcia co musisz przeżywać, trzymam kciuki by było wszystko dobrze jak najszybciej ![]() A co u nas: Wczoraj było zdecydowanie nieźle. Nie-źle nie oznacza co prawda dobrze ale jestem zadowolona ![]() Do 15:00 nie zauważyłam by płakał bo coś go boli, bardziej marudzenie i płacz przy usypianiu ale nie był on taki histeryczny. Jedynie rano mniej więcej przez godzinę/dwie nie wiedziałam o co mu chodzi i tu mogę podejrzewać ból ale pewności nie mam. Po bebilonie comfort synek walnął meeega kupala, więc chyba mu służy ![]() Oddałam dziecko do rodziców i z mężem poszliśmy się wyluzować.. nie znalazłszy (o jakie słowo) fajnej miejscówki w barze wprosiliśmy się do sąsiada (jedynego młodego oprócz nas w bloku) i powiem że daaawno nie byłam "w ludziach" ale początkowe skrępowanie i jakiś wstyd mijał z kazdym łykiem ajerkoniaku czy pinakolady ![]() A dziś wielkie sprzątańsko mieszkania bo się zapuściło i ruszamy po odbiór synka ![]() Właśnie dzwonił do mnie ojciec, że mały był grzeczny, teraz sobie je a w nocy spał od 22:00 do 7:00! Pierwszy raz opuścił karmienie o 3-4:00 ! Przespał 9h! ![]() I w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle ![]() ![]() Czy mu tak zostanie ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-15 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Siala fajnie ze Sebek spokojniejszy
![]() ![]() ![]() a i zaczal wiecej jesc. juz kilka razy 130 bylo mu za malo ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- farminko przykro mi z powodu wujka/sasiada |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||
Zadomowienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Siala ja sie nie znam czy to dobrze czy zle ale marze o takiej nocce
![]() Micho marudny strasznie. budzi sie z krzykiem, przysypia i za chwile znow krzyk. czasem przez sen zaplacze. meczy go ten brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aniu a Ty go karmisz piersią czy modyfikowanym? Wybacz, że nie pamiętam ale nas tu coraz więcej i nie mogę się połapać.. chyba zacznę ściągi pisać coby nie robić wpadek ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
modyfikowane od urodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
No to może mu nie pasuje to mleczko? Wiesz my z piersi przeszliśmy na NAN i wszystko było okej do powiedzmy 3tyg życia, potem się zaczęły jazdy, teraz zmieniamy na bebilon comfort o czym pisałam i chyba jest poprawa bo wczoraj (też pisałam) była poprawa - rano nie beczał tylko marudził usypiany, i rano te 2h płaczu z powodu niezidentyfikowanego.
Nocka jak złoto i ciekawe jak dziś ale ojciec nie mówił by były jakieś problemy.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
papi współczuję... trzymam kciuki za Wasze maleństwo!!!
Dziewczyny ja tylko chciałam pokazać mojego szkraba, bo nie mam kompletnie czasu na forum. Jak mały zaśnie, to sprzątam, gotuję, coś kolo siebie zrobić też trzeba... |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zadomowienie
|
Nocki u mnie ok. Dzis na przykład mały obudzil się o 2 w nocy, przez 15 min ssał potem obudził się przed 6 rano ssał 30 min i spał do 10.30
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i potem wtal o 7. dzisiaj go kapiemy niezaleznie od godziny ![]() Cytat:
![]() Siala moj od urodzenia jadl bebiko a jak wrocilismy do domu to przeszlismy na bebilon. i tak sobie go jadl i jadl az stara glucha lekarka stwierdzila ze ma skaze bialkowa. wiec przeszlismy na bebilon pepti. po 3 dniach wyladowalismy w szpitalu i tam stwierdzili ze to nie skaza i cytuje "dajcie temu dziecku normalne jedzenie" wiec powrot do bebilon 1. ale micho po tym mleku tez mial zatwardzenia. sprobowalismy bebilon comfort ale maly nie chcial go jesc ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- AGAMARCIO witaj i czekamy na fotke malenstwa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mój będzie w porządku na tym B Comfort to przejdziemy na jakieś tańsze mleczko jak skończy te 3 miesiące i układ pokarmowy będzie nieco dojrzalszy żeby mu tak nie mieszać. No chyba, że sytuacja się nie zmieni to nie wiem co robić..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
my pytalismy o to mleko jeszcze w szpitalu. powiedzial ze mozna zmienic jesli to mu nie pasuje za bardzo. nic nie gadal ze za duzo zmian czy cos. a on jest ordynatorem szpitala dzieciecego w kielcach i duzo osob go poleca ze zna sie na problemach brzuszkowych wlasnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Rozeznanie
|
papeteria napewno wszystko bedzie dobrze, przynajmniej maly juz sie nie bedzie meczyl!!!
aniu moj tez ma wodniaczka, chyba wiekszosc chlopcow go ma ale nasi synkowie maja jeszcze duzo czasu zeby on sie wchlonal. |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Rozeznanie
|
Papi, bardzo współczujęi trzymam mocno kciuki, żeby Mały szybciutko wrócił do domu.
Ola, śłodziutki ![]() Dziewczyny karmiące piersią: czy w te upały podajecie dzieciom coś do picia? Wodę albo harbatki? Moja dzisiaj jakaś marudna była i popłakiwała od 10 do 15 ![]() ![]() Ciągle zastanawiam się czy mam wystarczająco pokarmu,bo nic mi z piersi nie wycieka samo, nie potrzebuję wkładek, nie mam szczególnie bolesnych piersi i nie miałam żadnego gwałtownego nawału. Pocieszam się,że mała robi dużo kup i po pierwszym tygodniu trochę przybrała. Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-08-15 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Kochane i znowu Wam Dziękuję za wsparcie co ja bym bez was zrobila ...
Bylismy po 12:00 w szpitalu.Odciągnełam pokarm.Po 13:00 zobaczyliśmy naszego Skarba... podpięty pod tysiac kabelków, ale już po zabiegu wyleguje się w ciepłym inkubatorku i ciamka smoka.W zasadzie nie wiadomo jeszcze jak dlugo pobedzie bedzie zalezalo od jego stanu minimum 3 dni )Doktor powiedzial ze szybko zareagowalismy i jelitka sa w porzadku nie bylo zadnych zmian na nich ,tylko je cofli z powrotem i chyba zaszyli te dziurke(prawdopodobnie gdy byl jeszcze u mnie w brzuszku i schodziły mu jąderka z brzuszka to zostala mu otwarta dziurka miedzy miesniami czy w miesniach i wystarczyl wysilek, placz czy kupka by jelitka przez nia zeszly na dol i to ta przepuklina pachwinowa (mosznowa) wlasnie , a mały ma ponoć mala kreseczkę tylko(Arek widział)Doktor mówił jeszcze , że cała operacja trwała 15 minut a mały obudził się po 2 godzinach bardzo żywotny i wkurzony ![]() Trzymajcie kciuki kochane żeby było co raz lepiej ![]() Wieczorem mysle ze zaczne was pomalutku nadrabiac wreszcie jezeli bede choc troche spokojna a mam taka nadzieje .... Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Rozeznanie
|
WITAMY...
narazie brak czasu,ale moj dawid pojechal po mame mą nad morze bo babcia zwariowala i jutro zdam relacje co i jak ![]() bardzo dziekuje mamusiom za wspaniale przywitanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
Papi dzielny chłopak z Adasia wiedziałam, że wszystko bedzie dobrze
![]() Xaw jak śliczna kruszynka, aż by sie chciało ją schrupać ![]() ![]()
#1739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Michal zrobil sam kupe ![]() ![]() ![]() ![]() potem wciagnal 120 ml i sobie spiocha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
A moja niunia coś od paru dni fisiuje, zje troszę jak się obudzi potem leżakuje, trochę pomarudzi co by ja wziąć na ręce, albo pakuje piąchę, że chce jeść a jak jej daję cyca to zaczyna płakać niby go zasysa pociągnie troszkę i jest ryk już sama nie wiem co jej jest jak się ją nhosi to jest spokojna więc raczej ją nic nie boli?
Aniu gratulacje dla Misia za samodzielną kupkę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.