|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: bagaż podręczny
Mówię o kanapkach!
|
|
#92 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Nawet jeśli czasem się tak zdarza - do samolotu mimo wszystko MOŻNA wnieść jedzenie i tyle.
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
No słuchaj, za duże masz wymagania... ale jeśli tak jest, to zawsze możesz wykupić lot linii Arabii Saudyjskiej. A jesli to będzie A380 to i basen będziesz miała, z tym, ze cena nie ta.
|
|
#94 |
|
|
Twoje posty nie mówią tylko o kanapkach.
Choć sama napisałaś, że można sobie kupić kanapeczki w strefie bezcłowej. Trochę się plączesz.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2010-08-15 o 21:56 |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
nie wiecie moze, czy w Katowicach są woreczki plastikowe na kosmetyki?
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Albo brak czytania ze zrozumieniem. Ale mam nadzieję, ze jednak nadinterpretacja.
|
|
|
#97 |
|
|
To ty masz za duże wymagania. Do innych pasażerów.
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Uwierz, z moim czytaniem ze zrozumieniem wszystko dobrze. Piszemy o wnoszeniu jedzenia, a ty podpierasz się przykładem koncertu, na który można je wnosić. Picia do samolotu i tak nie można, więc co to za przykład.
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Ja oczekuje, że ktoś będzie wiedział jak się zachować. A nie jak nowobogaci, a słoma z butów wystaje. Skoro stać Cię wykupic bilet na samolot za 600zł, to co za problem kupić kanapkę za 5zł?
|
|
#99 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zamiast kupować inne loty, wolę wziąć jedzenie ze sobą. ale wiesz, skoro jesteś taka "ą ę" to może właśnie ty powinnaś latać innymi liniami, albo najlepiej prywatnymi odrzutowcami? jakoś nigdy wcześniej nie spotkałam się z osobą, której przeszkadzałoby to, że ktoś bierze ze sobą kanapkę do samolotu. rozumiem, że jak jedziesz gdzieś pociągiem to też nie bierzesz ze sobą nic do jedzenia, nawet na trasy typu Warszawa-Wiedeń (8 godzin)? Cytat:
![]() Cytat:
5zł za kanapkę w samolocie? no to już naprawdę nie wiem czym latasz, bo w ciągu ostatnich 5 lat latałam średnio 5, 6 razy w roku i nigdzie nie widziałam kanapek tańszych niż 14zł. dlaczego mam płacić 14zł za coś, po czym będę się źle czuła i co mi zaszkodzi? bo oburza to jednego ze 140 pasażerów? oj, obiecuję poprawę, to się więcej nie powtórzy.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2010-08-15 o 22:06 |
|||
|
|
|
|
#100 |
|
|
W pociągu też kupujesz jedzenie tylko w Warsie?
W naszych czasach bilet na samolot można kupić za parę złotych, już pociąg wychodzi drożej. Dalej jednak nie wyjaśniłaś dlaczego jedzenie w samolocie czegoś z bezcłówki to nie obciach, a jedzenie czegoś ze spożywczaka koło domu już tak.
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie jednego... uwierz. W czarterach to normalne, ze każdy je coś z domu, ale jeśli chodzi o samoloty linii krajowych (nie mowa o tanich liniach - Wizz Air i inne) jakimi jest Lot to takie sytuacje nie maja miejsca. Bo takie linie obsługuja najwięcej ludzi biznesu, zwłaszcza w czasie dni roboczych (nie licząc wakacji).
Edytowane przez Deixisss Czas edycji: 2010-08-15 o 22:16 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
jaka jest dla ciebie różnica pomiędzy kanapkami z bezcłowego a z domu? pracowałam kiedyś dla firmy zajmującej się produkcją takich kanapek i nie wiem jakie pieniądze musiałabym dostać, żeby zjeść coś wyprodukowanego w takich warunkach i z takich produktów, z jakich produkuje się kanapki do sprzedaży w sklepach, w biurowcach itd.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówiłam o kanapkach. Wiadomym jest, ze nikt nie pozna po opakowaniu batonika, gdzie go kupiłaś. Ale kanapki... no cóż.
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
baby
dzieki! kurcze, szkoda pff..myslalam ze to oczywiste, ze na kazdym lotnisku maja miec woreczki plastikowe... czyli moge miec taki sklepowy woreczek?
|
|
#105 |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#107 |
|
|
To może wyjaśnisz nam jaka to sytuacja?
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie daje zawsze. To zależy od długości trasy...
|
|
#109 | |
|
|
Tak, raczej nie robią problemów.
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Powaliłaś wszystkich. Świetny argument, genialny wręcz!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Nawet ceną się różni. To zupełnie co innego. Począwszy od szczegółów...
|
|
#111 |
|
|
A to dziwne, linie którymi latałam dawały niezależnie od długości trasy.
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#113 | |
|
|
Cytat:
1. jeśli bilet lotniczy jest droższy od kolejowego, nie można brać jedzenia do samolotu 2. jeśli bilet lotniczy jest tańszy od kolejowego, można brać jedzenie do samolotu Więc jednak można.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
I co dawały? I jakie to były linie - NIE mówię o tanich liniach, których jest ogrom.
|
|
#115 |
|
|
Lufthansa, na krótkim locie były to kanapki.
Przecież tanie linie w ogóle nie dają jedzenia w samolocie.
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Zupełnie mnie nie rozumiesz.
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze przed wyjazdem kupuje te woreczki, bo są bezkonkurencyjne również do głównego bagażu, już nie mam problemów z rozlanymi w kosmetyczce kosmetykami typu zmywacz do paznokci ![]() nie. wtedy wychodzę z restauracji i idę do innej lub, jeśli mi się chce gotować w domu, to wracam do domu i sama gotuję. jeśli już mam płacić, to chcę płacić za coś dobrego, wartego swojej ceny. jeśli dostaję jakieś danie niedogotowane/zimne/niesmaczne/niezgodne z tym, co mówił kelner (ze względu na ostrą dietę od gastrologa ważny jest dla mnie każdy składnik), to rozmawiam z menago/kierownikiem sali i wychodzę bez płacenia, bo nie mam zamiaru płacić za coś, co było niezjadliwe.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
|
Właśnie o to chodzi. Zupełnie cię nie rozumiem.
|
|
|
#119 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lufthansa... ok, możliwe. Ale to na pewno nie był lot czarterowy. Lot ma zawsze, z wyjątkiem lotów czarterowych (o odpowiedniej odległości). Ja latam lotem bo uważam, ze trzeba wspierać swoich przewoźników, zwłaszcza krajowych, jesli mają problemy finansowe. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Ja Ciebie też. To trochę jak ze wspomnianym przeze mnie klaskaniem. Ty myślisz inaczej, a pilot odbiera tez to inaczej...---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Możesz zmienić linię, albo wynająć samolot z obsługą i wtedy będziesz miała wszystko co chcesz.
|
|
|
#120 |
|
|
Nie rozumiem, przecież wcześniej napisałaś, że w czarterach to normalne, że każdy je coś z domu.
Skoro w czarterach to normalne, a na innych lotach dają jedzenie, to gdzie są te przeszkadzające ci jedzeniem osoby?---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Co to w ogóle za porównanie? Do samolotu można przynieść jedzenie, do restauracji nie można.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2010-08-15 o 22:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Trochę się plączesz.

W naszych czasach bilet na samolot można kupić za parę złotych, już pociąg wychodzi drożej. Dalej jednak nie wyjaśniłaś dlaczego jedzenie w samolocie czegoś z bezcłówki to nie obciach, a jedzenie czegoś ze spożywczaka koło domu już tak.
nie jednego... uwierz. W czarterach to normalne, ze każdy je coś z domu, ale jeśli chodzi o samoloty linii krajowych (nie mowa o tanich liniach - Wizz Air i inne) jakimi jest Lot to takie sytuacje nie maja miejsca. Bo takie linie obsługuja najwięcej ludzi biznesu, zwłaszcza w czasie dni roboczych (nie licząc wakacji).
Powaliłaś wszystkich. Świetny argument, genialny wręcz!
Skoro w czarterach to normalne, a na innych lotach dają jedzenie, to gdzie są te przeszkadzające ci jedzeniem osoby?