|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
jak włączam kompa to muszę obowiązkowo sprawdzić co w wątku się dzieje
![]() pofarbowałam sobie dzisiaj włosy, w końcu się dobrze czuję bo już nie mogłam na siebie patrzeć
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
ja ogólnie w tej ciąży czuję się mało atrakcyjna , po prostu brzydka.
zazdroszcze kobietkom które twierdzą,ze czują jak bije od nich sexapilem u mnie niestety nie
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem cię, ja narazie czuje się normalnie seksowana ale juz się boję co będzie jak przytyję, pewnie będę wyglądą jak kulka tocząca się ![]() moja siostra po prostu wygląda rewelacyjnie, jestem w szoku że tak można wyglądać w ciąży, tylko ona stratowałam od bardzo niskiej wagi i kilogramy które jej przybyły tylko jej dodają uroku oj my dzisiaj z siostrami gadałyśmy o rozstępach ![]() i po prostu jestem przerażona, od razu dzisiaj wysmarowałam się po kąpieli oliwka od góry do dołu ![]() muszę się z tym pilnować, bo co prawda wagę po ciąży niby można zawsze zrzucić ale pozbyć sie rozstępów już nie, moja siostra nie ma nigdzie rozstępów poza pośladkami, ale sama przyznała że pomijała je przy smarowaniu
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz ja na razie nic nie przytylam, nie wiem co jest tego powodem, po prostu czuje się brzydka a nie umiem tego uzasadnić, wskazać dlaczego...
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- na pewno mam gorszą cerę, nie są to jakieś mega problemy skórne ale pełno takich maleńkich krostek no i włosy mi poleciały,że hoho. pierwszy raz chciałabym już jesień, kurtki i tyle. mam dość lata i patrzenia na piękne dziewczyny
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I wyśpij się, bo będziesz się jeszcze bardziej denerwować
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już teraz czuję się jak wieloryb!
Brzuch mi tak wysadziło,że jestem w ciężkim szoku! Czy to normalne? :P
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
No to dolacze sie do jeczenia....
Tez czuje sie brzydka ![]() Z Alanem jakos tak nie było... Tez tyłam ale jakos tak ładniej... Sama po sobie widzialam ze super wygladam, no i kazdy mi to mówił..... Włosy to mi zaczeły pieknie rosnac i nie przetłuszczaly sie... A teraz musze codziennie myc głowe bo jak nie to katastrofa... No a z dzieckiem to nie za bardzo mam czas i sile zeby codziennie mysc włosy wiec je wiaze w kitke lub koczka lub po prostu zamotam i zepne... Twarz mi wywaliło syfami.......... Nawet na szyi mam kilka takich grubych podkornych... o brzuchu juz nie wspomne bo jak 4-5 miesiac na wieczor wyglada... Mam nadzieje ze jednak troche lepiej bedzie w 2 symestrze.... Wiecie te poczatki sa trudne... Organizm przezwyczaja sie do tej dawki hormonów no i do dzidziolka i ogólnych wewnetrznych zmian takze nie ma sie co dziwic... Mam nadzieje jednak ze sie szybko to ustabilizuje.... |
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
A moja waga ani drgnie. Nadal jestem kilogram na minusie.
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
w weekend byli u nas rodzice TŻ-a. niby było nawet fajnie, ale trochę nas wkurzyli.
![]() siostra TŻ-a rodzi w grudniu i teraz kupowali wózek. w przeliczeniu na PLN za 2000 zł (oni mieszkają zagranicą)... używany! to za te pieniądze (ewent. troszkę dołożyć) można kupić taki już naprawdę super wózek nowy. i jak spytaliśmy dlaczego tak zrobili, to rodzice tak nam go zachwalali. a ja taka ciężarna, stałam i słuchałam... bo my kupimy wózek nowy za najwyżej 1500 zł. i co moje dziecko ma się czuć gorsze, bo będzie jeździć w "tanim i beznadziejnym" wózku?! przepraszam Was, bo niektóre pewnie będziecie kupować droższe rzeczy, ale nas nie stać. i powiem Wam, że boję się, że później nasze dziecko będzie finansowo porównywane z siostrą cioteczną (oni będą mieć córeczkę).
|
|
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Byłam w piątek oddać krew na tokso i zapłaciłam 42zł. Na obiadek mam zamiar zrobić zapiekanke z ziemniakami i mięsem mielonym z sosem z Winiar ![]() Powiedzcie mi czy ktoś już był w tej Feminie? Pisałyście o tym? Bo jak tak to zaraz zabieram się za przeglądanie
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
MAGiALENA ja bym się tym wcale nie przejmowała. Kupujecie wózek jaki uważacie za najlepszy (także pod względem finansowym). To, że coś kosztuje parę tysięcy nie znaczy, że komfort jazdy tym wózkiem będzie krotnością ceny. Czasami trzeba rozsądnie podejść do prawy
|
|
|
|
#3403 | |||
|
Zadomowienie
|
ego_ego dzięki serdeczne za porady
Cytat:
dziś zaczęłam 3 miesiąc Cytat:
chociaż znajomi mówią że wyglądam kwitnąco to ja się czuje jak jakiś nalany potwór ![]() brr okropność, mam nadzieje że mi przejdzie, po zatym rodzinka mi mówi że się stałam strasznie marudna Cytat:
Spadam kochane bo wyjeżdżamy troszkę odpocząć i sami nie wiemy jeszcze gdzie nas poniesie może Wisła może Zakopane, pozdrawiam serdecznie |
|||
|
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam zamiar wydać na wózek jakies 1500zł. Podoba mi sie bolder eco line
Już myślałam, że obejdzie się bez mdłości, ale się zaczyna Wczoraj cały dzień było mi niedobrze, nie miałam apetytu, włosy wypadają masakrycznie.Dziewczyny znacie jakieś dobre szampony/odżywki na wypadające włosy? Ja kupiłam Dermenę, ale nie wiem czy pomoże. Może to przez hormony i nic nie poradzę na to, ale w takim tempie to do końca ciąży mało mi na głowie zostanie (tfu tfu). Do tego strasznie suche końce są, a przy skórze się przetłuszczają bardzo, ehhh. A cera odpukać ładniejsza i o wyrównanym kolorycie Ale może to dlatego, że odstawiłam kremy i pryskam twarz tylko wodą termalną bo po każdym kremie mnie wysypuje... zawsze tak miałam i w końcu zbuntowałam się i nakładam tylko krem pod oczy
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
wiem że będzie wszystko ok ale i tak się stresuję
Cytat:
nawet szybko zasnęłam zaraz wychodzimy z domku trzymajcie kciuki dziewczyny wiem że będzie dobrze no właśnie dziewczynki widać czy nie? Mnie się wydaje że to potem dopiero
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Ja dziś założyłam pierwszy raz spodnie ciążowe, bo czułam już, że mi się guziki od starych jeansów wpijają w brzuszek Mąż twierdzi, że widać mi już brzucholka![]() Ja chyba nie przytyłam. Przynajmniej nie czuję tego po spodniach. Jedyne co to wszyscy mi mówią, że ładnie wyglądam i że troszke buzia mi się zaokrągliła ![]() W środę idę na usg Poprosze chyba o zwolnienie, bo normalnie w tej pracy to nie patrzą czy kobieta w ciązy czy nie. Zaczyna mnie to denerwować, bo albo siedzę bez przerwy przez 8 h przed kompem, albo musze coś nosić. Strasznie się denerwuję przed pracą i chyba dlatego te moje mdłości się nasilają, jak mam iść do pracy;( Może tak być no nie? W weekend było0 dobrze, a dziś rano jak tylko wstałam to sensacje się zaczęły;(
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2010-08-16 o 09:25 |
|
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a wózek tańszy potrafi być piękniejszy od tych nowości za pare tys, dla mnie to szok, czasem takie brzydactwa jeżdżą po osiedlu a ja się nadziwić nie mogę, za darmo bym nie wzięła Kochane, jakiś czas temu spałam z otwartym oknem i chyba mi zwiało nerki/ korzonki boli mnie dół pleców jak mam to zwalczyć?
|
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, ostatnio widziałam taki wózek... przypominał trumnę, okropny,później znalazłam go na allegro i ok 5 tys
kurcze może samo przejdzie, musze plecy zakrywać
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w ciązy ponoc wyglądam bardzo ładnie, w każdej mi tak mówili i teraz też
![]() włoski mam w dobrej kondycji, cera tez ok i taki chyba błysk w oku, sama go zawsze widze, jak jestem w ciązy tyle że z samopoczuciem nie tak super, widomo z mdłości nikt sie nie cieszy, no i męcze sie bardzo szybko, zwłaszcza w te upały, a dzis jest tak gorąco, że chociaz siedze w domu ( wszystkie rolety zasłonięte) to mi stopy puchną ![]() co do wózka, to dobrze mieć sprawdzonej marki, a 1500 zł to juz jest przyzwoita kwota na wózek, bo bezmarkowe z supermarketu mozna kupic juz za 500 zł ( mówię o spacerowo-głebokim)
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
witam po weekendzie!
zauważyłam że odkąd jestem na urlopie, to mdłości mi się zmniejszyły, nie są takie męczące, mam tylko gulę w gardle po zjedzeniu wszytskiego, i jem bardzo małe porcje. nie czuję w ogóle głodu,jakbym nie musiała to bym nie jadła. wczoraj jak mnie pusciły mdłości, to zjadłam ok 19 trochę obiadu, bo był dobry. ale co ja w nocy miałam, męczą mnie strasznie zaparcia, zawsze w tym celu odwiedzałam wc 2-3 razy dziennie, a teraz z 1 raz na dwa dni, strasznie mi z tym, i odbija mi się. a organizm mój dopóki się nie wypróżnie zachowuje się tak że mi niedobrze, i nawet w nocy dziś mnie obudziły poty na całym ciele i potężny ból podbrzusza, w pierwszej kolejności pomyślałam o najgorszym, bo jaki to był ból skoro mnie obudził, ale potem puściłam gazy i przeszło, więc to jelita mi tak szaleją. mam usg w środę, boję się czy jest ok,bo te mdłości się zmniejszyły, a położna powieedziała żę jak są mdłości to bardzo dobry znak że wszytsko jest ok. |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dlaczego ktoś mówi ciężarnej,że jak są mdłości to ok a jak znikają to trzeba się bać, np w cieżarówce napisali ,że zanik mdłości może być oznaką poronienia i później można do głowy dostać , przecież każdy organizm jest inny, ja np nie miałam praktycznie w ogóle i zamiast sie cieszyć to przez takie gadanie można oszaleć...
Mnie ginekolog powiedział,że jak mam mdłości to mam pić herbatę z imbirem a jak nie mam bądź szybko znikną to jestem szczęściarą
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wozki.otwarte24.pl/141,3w...AKO-nowy-model |
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te gadanie ze jak sa mdlosci to ok a jkak nie ma to zle to mnie smiesza..... Kazda mama przechodzi ciaze inaczej... Jedna ma mdłosci a druga nie... Jedna ma jeden dzien , druga do konca ciazy.. No nie szalejcie.... takie urok ciazy i albo ktos ma albo nie .. To tak samo jak z kolorem włosów jedna ma blond druga czarne... Ale to nic nie oznacza.. tak jak w kawałach o madrosci i głupocie... Tak samo mdłosci o niczym nie swiadcza.............. Koniec i kropka... I moze mi mówic 10 połoznych ze jak przejda to niedobrze itd a ja je wysmieje.. ![]() |
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, a to ,że tak napisali w ciężarówce to mnie zaskoczyło no cóż..
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam nowe mamusie . Dziś kończę 11 tyg. i zaczynam 12
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
jestem dopiero między 6-7 tyg ciąży, i troszkę sie wsytraszyłam. rano pomocna mi jest jedynie mięta. dzięki dziewczynki, już mi ulżyło. idę na śniadanko
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
jedz śniadanie i niczym się nie przejmuj
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

u mnie niestety nie 

zawsze tak miałam i w końcu zbuntowałam się i nakładam tylko krem pod oczy
boli mnie dół pleców jak mam to zwalczyć?