|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Witajcie ciężaróweczki
(lubię jak tak TŻ na mnie mówi - ale tylko czasem)...Coś mi od 2 dni oko "lata". Takie dziwne uczucie. No i dzidzia strasznie kopie. Ale kocham te kopniaki Pot się ze mnie strugami leje.... Pogoda straszna , duchota ze aż strach... Może chłodna kapiel albo prysznic
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
Muszę też nad tym się zastanowić. Tak kombinuję, że mogłabym z dzidzią zostać tylko 7 miesięcy, a potem....coś trzeba wymyśleć.
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja dziś też mam sampoczucie do wystraszyłyście mnie z tą siarą -nie wiedziałam o tym, że może być wcześniejszy poród przez to -a mi jej tyle wycieka ![]() mallinka smutno mi jest mi niedobrze i bolą mnie plecy bardzo
|
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
Gustawek to właśnie z tego powodu może nie chcieć mnie zatrudnić... dotąd pracowałam w bankowości a tam właśnie są częste szkolenia i wyjazdy
no nic, pozostaje mi wiara że nadejdą tłuste lata no i w totka nie przestaję grać ![]() kiedyś zawsze potrafiłam znaleźć plusy różnych sytuacji, to ostatnio dopada mnie czarnowidztwo trochę szalona jestem bo teraz kiedy jestem w ciąży marzy mi się wyjazd do paryża (nasza niedoszła podróż poślubna-TZ dziś powiedział że może na 10 rocznice pojedziemy <mdleje> ) wyjazd na narty i tego typu atrakcje, a wszystko wydaje się byc tak odległe... może mi przejdzie tylko na naszą klase i facebook nie moge wchodzić bo nie mam siły patrzec na zdjęcia znajomych...
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
gimikis magnezu za malo masz.
uzupelnij tabletkami.
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jakos samo przeszło. A co do pocenia to tez to przechodziła, ale odkąd stosuje etiaxil jest po prostu bajka. Zero potu i nieprzyjemnego zapachu. U nas znowu pogoda okropna, w nocy burza i straszna ulewa. Wstaje o 10 a tu znowu zaczyna sie burza i leje tak jak wczoraj no i zimno. Ale wole jak jest chłodniej.
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
gimikis kup sobie magnez też mi kiedyś tak latało
|
|
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
Margaryt ja się tylko jednego w tym pomyslę boję, tzn. że będę teoretycznie na 3/4 albo 7/8 i za tyle będę dostawać pensji a pracować przyjdzie i tak po 8 godzin, bo coś nagle wypadnie pilnego pod koniec dnia itp.itd. Cóż pewnie będę musiała popracować nad asertywnością żeby o właściwej godzinie mówić dowidzenia.
Czasem zazdroszę pokoleniu naszych mam że nie miały tego typu problemów, dylematów, mogły spokojnie 3 lata pobyć w domu z dzieckiem, naturalne było że o 15 czy 16 konczy się pracę i wraca do rodziny ... Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-08-16 o 14:24 |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale nie straszcie się tak z tą siarą
Jej wydzielanie, połączone ze skurczami macicy może (ale nie musi) być złym znakiem. Jednak w większości przypadków jest całkowicie prawidłowym objawem
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki!!!
Wczoraj miałam 1 rocznice ślubu i z tej okazji wymyśliłam coś durnego. Ale od początku. Wczoraj oczywiści po mega duszym ranku i południu zaczeło wreszcie padac. Więc czytając o przesądach ślubnych, natknęłam się na temat palenia bukietow ślubnych w 1 rocznicę. Więc gdy tylko się ściemniło wziełam zapałki, mój cudny bukiet, wiaderko (zeby sie nie rozprzestrzenił ogień) no i oczywiście parasol (bo lalo) i zadowolona poszłam go spalić. Jednakże nie okazalo sie to takie latwe na co wygladało. Ale stwiertdziłam, że jak nie chce sie samo zając to dopomogę i wruciłam do domu po ROZPUSZCZALNIK Niewiele myśląc wrzucilam bukiet do wiadra polalam rozpuszczalnikiem i wrzucilam zapalke, a tam łup. Buchło jak cholera. W koncu spaliłasie nie tylko bukiet, ale wiaderko (bylo plastikowe). Dobrze, że lało to ugasiło, a ja zeby sie upewnić ze zgaslo na dobrze pomogłam parasolka, ktora zniszczyłam. ![]() ![]() :diab elek:![]() No wiec ostrzegam jak ktos kiedys wpadnie na taki walniety pomysl niech pomysli bo ja chwilowo chyba zamieniłam glowe z Echh jak wrocilam do mieszkania moj sie pyta co tak smierdze. A ja mu opowiadam. Najpierw mnie opieprzyla, potem zapytal czy mi nie zal bukietu, a na koniec zaczol sie smiac bo stwierdzil, ze nie wiedzial, ze wziol ślub z piromanka
|
|
|
|
#4632 | |
|
Rozeznanie
|
tylko w tym sek że ja biorę magnez z b6 raz dziennie...
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
agentka z Ciebie niezła...
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się przespałam prawi9e 3 godziny i jestem teraz nieprzytomna... Zrobiłam sobie kawkę to może postawi mnie na nogi bo zaraz trzeba jechać po młodą do przedszkola.
Z tą siarą to nie panikujecie - ze mnie w 1 c od szóstego miesiaca dosłownie się lało a młoda urodziła się 4 dni po terminie. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
Acha i przede wszystkiem chcialam sie pochwalic pierwszsym odczuwalnym i 100% kopniakiem mojego kochanego/nej dzidziola!!!!!
|
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
a jak dokładnie nazywa się ten magnez co teraz zbierzesz ? ja do tej pory brałam magne B6 -wcześniej kardiolog mi go zaleciła i mi pasował a na ostatniej wizycie u ginekologa jak mówiłam mu tych strasznych skurczach jakie mam to powiedział żebym zmieniła na aspargin i brała go 2 razy dziennie - to zmieniłam ale jeszcze za krótko go biorę żeby coś powiedzieć więcej
|
|
|
|
#4636 |
|
Raczkowanie
|
Kotek, Gimikis na 100000% nie zapomne tej rocznicy
|
|
|
|
#4637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
Ruda normalnie padłam ze śmiechu...
|
#4639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także nic się nie przejmuj-zejdzie później![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
chyba przysługuje nam albo 45minut albo godzina(nie pamiętam)jeśli karmimy piersią i możemy to wykorzystać dowolnie-czyli wyjść w ciągu pracy albo na koniec dnia. Dlatego nigdy ale to nigdy nie można się przyznać w pracy że się piersią nie karmi. Tylko prawda jest taka że w dużych firmach łatwo to wyegzekwować ale u prywaciarza już gorzej...
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
Ja lecę robić obiadek dla TŻta. Dzisiaj mam kotlet devolay z pieczarkami i dotego sałatka gyros.
|
#4642 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wiem że to nie przystoi w ciąży narzekać, ale ja też często poza różowymi myślami mam te szaro-bure. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
szczególnie że w sierpniu mam 2 wesela i bardzo obcisłą kieckę w planach ja tam jestem dobrej myśli mimo moich zaokrąglonych poważnie ud i bioder. A przede mną 2 czekolady![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
edzia no jak dziecie ma alergie pokarmowa np i mamuska moze sir zywic jalowym jedzeniem, dla przykladu rosol i marchewka
moja znajoma tak miala maly ma azs - i nawet chleba jesc nie mogla. mecyla sie, a zsie w koncu wkurzyla po kilku miesiacach i zaczela jesc normlanie bo ilez mozna a ze dzieciak lekko wysypany i w'strupkach' to trudno lagodzila to kremamy i masciami. ale jesc musiala przeciez. potem odstawila, i byly cyrki jak wprowadzala malemu stale pokarmy, mogl jesc dynie chyba tylko yhy
|
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,mamusie kochane
Ja od poczatku ciazy przytylam 4 kg i jak tak was czytam to zastanawiam sie czy nie za malo jak na 22 tydz. Chcialam sie was zapytac czy jest szansa zeby lekarz sie pomylil z rozpoznaniem plci w 21 tyg.??Pytam tak z ciekawosci.A co do ubranek,sama jeszcze nic nie kupilam,ale za to nadrobila moja mama z siostra.Mam juz cala wyprawke jesli chodzi o ubranka.Zaszalaly,a jak sie okazalo ze bedzie dziewczynka to mam jeszcze sporo ciuszkow po swojej siostrzenicy.pozdrawiam
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
A ja swojej wiązanki nie paliłam, bo jej nie miałam
No i ta wiązanka została u niej - podobno jeszcze miesiąc stała! A były to piękne białe frezje...Nawet jakbym ją zresztą miała, to ja w takie przesądy nie wierzę, a tego chyba nawet nie znałam Edzia, w ciąży wszystko przystoi A tak serio - uważam, że jak kobieta nie ma w ciąży żadnych obaw, wątpliwości i tylko ciągle lata na różowym obłoczku, to jest to bardzo dziwne.Zenia, jeśli lekarz uważa, że wszystko z Twoją ciążą OK i dziecko rozwija się prawidłowo, to się ciesz, że tak mało przytyłaś, a nie martw! Co do płci - można się pomylić na każdym etapie, chyba że widać siusiaka jak w psyk strzelił. Zdaje się, że łatwiej wziąć dziewczynkę za chłopca, niż odwrotnie, ale nie tak dawno w M jak Mama czytałam historię kobiety, której przez całą ciążę mówili, że będzie dziewczynka (na 3 USG tak lekarze stwierdzili), ale ona czuła, że chłopak. I to ona się nie pomyliła! Na ostatnim USG już tuż przed porodem okazało się, że są jajka
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-16 o 15:17 |
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ u mnie była piękna burza
krótko, ale przynajmniej jest czym oddychać- więc się zaciągam na całego
|
#4648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się, ja do 21 tygodnia przytyłam 3 kg... za to teraz nadrobiłam kolejnymi 5 kg
|
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i w sumie to trochę tak jest
|
|
#4650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Któraś z Was czytała może "Ciężarówką Przez 9 Miesięcy"? Kiedyś o niej chyba ktoś pisał? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

(lubię jak tak TŻ na mnie mówi - ale tylko czasem)...

widzę że macie ciekawy temat. Ja planuję wrócić do pracy jak dziecko skończy rok.Trochę przeraża mnie perspektywa zostawienia małego dziecka pod opieką obcej osoby.
Muszę też nad tym się zastanowić. Tak kombinuję, że mogłabym z dzidzią zostać tylko 7 miesięcy, a potem....coś trzeba wymyśleć.
-nie wiedziałam o tym, że może być wcześniejszy poród przez to -a mi jej tyle wycieka 
no i w totka nie przestaję grać 

ale mam ciemny brąz i delikatne pasemka-podoba mi się
a ze dzieciak lekko wysypany i w'strupkach' to trudno lagodzila to kremamy i masciami. ale jesc musiala przeciez. potem odstawila, i byly cyrki jak wprowadzala malemu stale pokarmy, mogl jesc dynie chyba tylko yhy
Chcialam sie was zapytac czy jest szansa zeby lekarz sie pomylil z rozpoznaniem plci w 21 tyg.??Pytam tak z ciekawosci.A co do ubranek,sama jeszcze nic nie kupilam,ale za to nadrobila moja mama z siostra.Mam juz cala wyprawke jesli chodzi o ubranka.Zaszalaly,a jak sie okazalo ze bedzie dziewczynka to mam jeszcze sporo ciuszkow po swojej siostrzenicy.pozdrawiam