Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 14:37   #1531
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
1.Chodzi mi o jedzenie, Patrycja na początku jadła Hipp-a po jakimś czasie jej apetyt jej na niego przeszedł, Gerbera nie chciała za nic zjeść, teraz je Bobovitę ale czasami też się krzywi, siedzę w domu i chciałabym jej od czasu do czasu coś ugotować bo jak zaraz mi Bobovitę odrzuci będzie klops, ale jest i tż przeciwny jak diabli, ze to jej zaszkodzi, że słoiczki przebadane a taka marchew z rynku i mięso ze zwykłego mięsnego to nafaszerowane chemią itp.
jakie jest wasze zdanie w tej kwestii bo ja juz mam mętlik w głowie, poradźcie coś

2. Patrycja bardzo lubi do picia soczek Hippa marchewkowy, nigdzie nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie czy ja mogę zrobić soczek w sokowirówce i dać jej taki świeży do picia czy to trzeba jakos przegotować
Paulina nie je słoiczkowych obiadków, bo w większości są ziemniaki na które jest uczulona... Jak jest ryż, to ma zaparcia... Ja gotuję jej mięsko samo i mieszam ze słoiczkową marchewką i jabłkami z dynią, do tego woda, kaszka jaglana i oliwa z oliwek...

Teraz mamie udało się kupić w sklepie ekologicznym mrożoną marchewkę i kukurydzę. Jutro je będę gotować, ale i tak dodam słoiczkową dynię z jabłkiem, bo wtedy Paulinie lepiej wchodzi jedzonko... Mam jeszcze jagnięcinę ze sklepu wprawdzie, ale polską z własnego rozbioru, a nie z firmy produkcyjnej...

Na chłopski rozum nie trzeba... Przecież możesz podać surowe jabłko i marchewkę, to i soczek z tego...
Stary 2010-08-16, 14:39   #1532
gosbaj
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

A ja gotuje Krzysiowi z warzyw ze sklepu i jakos nic mu nie jest. ani alergii ani brzuszkowych problemow. Czasem jak rodzice dadza mi troche warzyw z dzialki to robie z tych. ale np kalafiora czy brokula musze kupic bo tego nie ma na dzialce. Nie dajmy sie tez zwariowac przeciez przez cale zycie nie beda dzieci jadly produktow Eko, a w dzisiejszych czasach to wszystko jest "niezdrowe". Przeciez nei wszystkie mamy maja dostep do Eko produktow a cos te dzieci musza jesc. nie wszystkie mamy tez stac na sloiczkowe jedzenie i gotuja ze sklepowych warzyw.

Ale to moje zdanie a kazdy robi jak uwaza
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:48   #1533
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
A ja gotuje Krzysiowi z warzyw ze sklepu i jakos nic mu nie jest. ani alergii ani brzuszkowych problemow. Czasem jak rodzice dadza mi troche warzyw z dzialki to robie z tych. ale np kalafiora czy brokula musze kupic bo tego nie ma na dzialce. Nie dajmy sie tez zwariowac przeciez przez cale zycie nie beda dzieci jadly produktow Eko, a w dzisiejszych czasach to wszystko jest "niezdrowe". Przeciez nei wszystkie mamy maja dostep do Eko produktow a cos te dzieci musza jesc. nie wszystkie mamy tez stac na sloiczkowe jedzenie i gotuja ze sklepowych warzyw.

jak gotuje to tez z warzyw i kurczaka ze sklepu, bo nie mam innego wyjscia i tez nie zauwazyłam zadnych nieprawidlowoscijednak Sebus woli słoiczkowe jedzenie
Stary 2010-08-16, 14:52   #1534
Kancia
Zakorzenienie

gosbaj ale to nie chodzi o to, ze przez całe zycie. Nasze dzieci sa jeszcze malutkie i jak sobie pomysle ze maja do organizmu dostac tyle tych cholernych syfów psikaczy to az mnie dreszcze przechodza i to nie jest tak, ze teraz nic dziecku nie jest takie żarcie może skutowac konsekwencjami duzo pozniejszymi. Dziury w jelitach i takie tam sprawy ale tak jak napisałaś każdy robi jak uwaza
dlatego wolę conajniej do 1,5 roku dawac słoiki w międzyczasie ewentualnie cos "naszego"

btw ostatnio kupiłam jabłka w cerfurze, wiecie po jakim czasie "cos" sie zaczęło z jabłkiem dziac? po 3 tygodniach leżenia w lodówce ale i tak nic nie przebije granny smith tez z cerfura bite 1,5 miecha leżało w lodówce i wyglądało jak nowe

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-08-16 o 14:55
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:02   #1535
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość

szkoda tylko, że nikt na wątku nie pamiętał, że w tą sobotę miałam ślub.. albo moze pamiętalyście tylko nikt nic nie wspomnial przez weekend.. nieważne zresztą już
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:05   #1536
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
gosbaj ale to nie chodzi o to, ze przez całe zycie. Nasze dzieci sa jeszcze malutkie i jak sobie pomysle ze maja do organizmu dostac tyle tych cholernych syfów psikaczy to az mnie dreszcze przechodza i to nie jest tak, ze teraz nic dziecku nie jest takie żarcie może skutowac konsekwencjami duzo pozniejszymi. Dziury w jelitach i takie tam sprawy ale tak jak napisałaś każdy robi jak uwaza
dlatego wolę conajniej do 1,5 roku dawac słoiki w międzyczasie ewentualnie cos "naszego"

btw ostatnio kupiłam jabłka w cerfurze, wiecie po jakim czasie "cos" sie zaczęło z jabłkiem dziac? po 3 tygodniach leżenia w lodówce ale i tak nic nie przebije granny smith tez z cerfura bite 1,5 miecha leżało w lodówce i wyglądało jak nowe
ja tak ostatnio zaobserwowalam na ogórku zielonym...lezał 2 tyg nie w lodowce i nic z nim sie niestało, w lodówce by pewnie po miesiacu byl zjadliwy
Stary 2010-08-16, 15:26   #1537
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja nie chcę całe życie dawać produktów eko...
Ale uważam, że taki mały niemowlęcy organizm jeszcze nie jest gotowy na produkty sklepowe...
Przecież nasze dzieci się dopiero rozwijają...
Nie chcę truć Pauliny na początku tej drogi, chociaz wiem, że nie uniknę tego w przyszłości...
Stary 2010-08-16, 15:41   #1538
aldii
Zakorzenienie

Zebcia u nas to samo
Gosbaj i dla dzielnego Krzysia
co do jedzonka to zgadzam sie z tym co napisala Kancia
Bardotka
Ja nie gotuje,bo
1. z lenistwa
2. tez nie wierze tym sklepowym produktom
Sok robilam jej tak normalnie, z marchewki eko,ale nie bardzo chciala go pic
Kancia,Blonde
Stary 2010-08-16, 15:42   #1539
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

aldii bardzo sie ciesze, ze z Lu wszystko w porzadku I za wymiary

gosbaj za szczepienie, Krzys to kawal chlopa

youyou super, ze chrzciny sie udaly Czekamy na fotki

Co do jedzonka to Szymek je sloiczki wszystkich firm. Tutaj jest tylko hipp i nestle. Ale jak jestesmy w Polsce to zajada wszystkie
Od jakiegos czasu tez mu gotuje Z produktow sklepowych, bo niestety nie mam dostepu np do takich dzialkowych.... Popieram to co napisala gosbaj, zeby sie nie dac zwariowac...
A tak jeszcze w tej kwestii, ostatnio znajoma mowila, ze jej wnuczek (ma 1 rok i 2 miesiace) strasznie wybrzydza co do jedzenia. Dostawal tylko sloiczkowe dania i za nic w swiecie nic innego jesc nie bedzie Hmmm, ciekawe kiedy sie ugnie Podobno strasznie rozpieszczony...

Moj Szymus juz spi dzis trzeci raz. Najpierw od 7-9 (to spalismy razem ), potem od 11 do 13 i teraz usnal ok 15.
Stary 2010-08-16, 15:52   #1540
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

widze ze temat jedzonka ja Szymkowi daje tez sloiczki na obiadek i deserowe u nas sa cow & gate fajne bo jak gotowalam mu to nawet nie chcial jesc gradzil a sloiczki wsuwa

ALDII suoer ze z Lu wporzadku oby tak dalej
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:56   #1541
pysiamn
Zakorzenienie

Dziewczynki sorki mam dziś dużo na głowie m.in. przygotowuje się do montarzy jutro zobudowy szaf...musze uprzątnąć cały korytarzi sypialnie Julka mi nie ułatwia dzisiaj

Postaram się potem wpaść i nadrobić co dziś napisałyście ...

Mam tylko pytanie do mam które mialy/ lub znają kojce BERBER czy któraś z Was ma /miała kojec KAJA czy wszystkie macie HORN ?

Z tego co pamiętam to Kamyczek i Gosia mają typu HORN/OLAF

Chyba będę musiała nabyc bo dziś Kuba najechał na Julkę autem (łózeczko mamy w sypialni ja jednak więcej jestem w salonie / kuchni) ...nic się nie stało na szczęście, w dodatku byłam obok ona była na podłodze na kocyku i macie ale jednak nieco przycisna jej rączkę skończylo sie palczem, rzepraszaniem i konieczna moją interwencją ...ale dla wspólnego bezpieczeństwa chyba kupię tylko zastanawiam się nad modelem ?
Pomożecie

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-08-16 o 15:57
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 15:57   #1542
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

acha chciałam się was zapytać jak wasze dzieci poradziły sobie z grudkami w słoiczkach od 6mc bo ja chyba jeszcze troszkę poczekam dałam jej Bobovite rosołek z ryżem i nie poszło najlepiej
Hipp od 6 tez ma takie grudki?

no tak Patrycja już przy schodach jest lecę pilnować brzdąca
moja woli z grudkami, papek nie lubi, ale w sumie od grudek zaczynalysmy, bo ja jej na poczatku sama gotowalam i rozgniatalam tylko widelcem

a teraz dostaje czesto jedzenie w formie "patyczkow" i sama sobie gryzie, tylko wtedy nie wiem ile zjadla a ile wgniotla w krzeslo, sliniak i dywan.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 16:54   #1543
youyou
Zakorzenienie

aldii to dobre wieści z Lu

pysiu ja mam kojec Berber ale nie wiem jaki to model dostałam w prezencie..

fleur a co to jest w "formie patyczków"???

P.s. fotki wrzucone w Klubie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 17:03   #1544
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Mam nadzieję, że wszystkie pochorowane dzieciaki czują się lepiej...
U nas już dzisiaj nie było temperatury, TŻ ma jeszcze sprawdzać i najwyżej podać Nurofen, ale myślę, że nie będzie potrzeby.
Dzięki za porady odnośnie śliwek, dzisiaj kupię i mam nadzieję, że Mały Potwór dobrze je zniesie i nie będzie ulewała...
Ya my dajemy Bebilon Pepti, już nie miałam siły nic innego próbować, a wyraźnie ten zapach Paulinie nie przeszkadza.
Nie pamiętam co jeszcze, bo nie cytowałam...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Olivia wszystkiego najlepszego na nowej drodze
Ja się przyznaję, że wyleciało mi z głowy przez akcje z Pauliną...
dziękuję mam nadzieję, że Paulinka już w porzadku

Cytat:
Olivia gratulacje napisz jak bylo i pochwal sie fotkami a z ta kolezanka to faktycznie nieciekawie, domyslam sie ze musialo byc ci przykro. A jak Julka sie czula na slubie rodzicow ??
dziekuje Julki nie było na ślubie bo już w domu miała za dużo wrażeń, za dużo ludzi i była marudna i płaczliwa, zaraz jak wyszliśmy to zasnęła.. Ale za to była na całych poprawinach i bardzo jej się podobało fotki będę miała w środę pierwszy sort

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Hejka,
mam pytanko:
dziś wyszukałam u Olu dwie górne dwójki (hihihi mały wampirek). No i pytanie czy nie będzie potem jakiegoś problemu ortodontycznego - bo jedynek nie widac ani troszeczkę....

Zyczę miłego tygodnia
za ząbki

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
OliviaO wszystkiego naj na nowej Drodze Zycia
Czekamy na fotki. A na ''przyjaciołke'' brak słów
dziękuję aaa.. nie będę się nią przejmować..
elcia dziękuję
filka dziękuję nie, nie wkurzyłam się, nie umiem się na Was gniewać fotki będą w środę mam nadzieję
zebra, kancia, madziulka, pola, youyou, aldii, bardotka, bydgoszczanka dziękuję

no to idę sobie poleżeć bo mnie plecy i nogi bolą..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 18:10   #1545
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:

Dokładnie,każdy robi jak uważa.Ale ja się z Tobą zgadzam całkowicie .Nie każdy ma dostęp do produktów EKO,a moim zdaniem słoiczki nie EKO wcale nie są gotrsze.Ja gotowałam Oskarowi z warzyw nie EKO i nic mu nie jest.Żyje i rozwija się prwidłowo.Nie miał nigdy na nic alergii i jakiś zatruć.
Poza tym mój Dennis nie znosi słoiczków EKO .A w Danii 95% to właśnie takie .Ja muszę wyszukiwać tych innych,albo sprowadzać z PL lub Niemiec.

Cytat:
Ja nie chcę całe życie dawać produktów eko...
Ale uważam, że taki mały niemowlęcy organizm jeszcze nie jest gotowy na produkty sklepowe...
Przecież nasze dzieci się dopiero rozwijają...
Nie chcę truć Pauliny na początku tej drogi, chociaz wiem, że nie uniknę tego w przyszłości...
Nie trujesz jej kochana .Gdyby tak było to warzywa z "niezdrowych" upraw byłby wycofane,a tylko nakaz hodowli EKO.No tak mi się wydaje.
Ja jestem skazana na EKO,bo duńczycy kochają się w tym.Ale produkty te wcale nie są trwałe .Marchew mi się psuje już po 2 dniach.Szkoda kasy tylko.Bo sprzedają po 2kg i jak ja mam to wykorzystać w 2 dni ??

Kurczę,rzadko do was zaglądam bo ja teraz jestem w transie odchudzania.Rower,stepper i trampolina także brak czasu na wizaż .
Ale sięgnęłam dzisiaj do korzeni naszych.Do 1 wątku jak to nasze fasoli nam się pokazywały .Normalnie,aż łza się w oku zakręciła czytając to wszystko.

Kamyk to miała mdłości na zapach zupki w proszku chyba .Miło tak czasami cofnąć się w czasie .
Stary 2010-08-16, 18:15   #1546
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
fleur a co to jest w "formie patyczków"???
no podluzne takie, zeby w piastke mozna bylo wlozyc i zeby wystawal kawalek zeby mozna bylo gryzc. marcewke tak kroje, ziemniaczka. a szparagi i chrupki juz sa w takich ksztaltach. brokula rozdzielam na podluzne rozyczki mala sobie wybiera co chce z tacki, troche poje, troche rozciapcia.
Stary 2010-08-16, 18:57   #1547
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Cytat:
Napisane przez _Ya Pokaż wiadomość
Castillia śliczny synio Na zdjęciach nie wygląda na niewyspanego i zmęczonego
Hehe dziekuje Fakt, ze ma momenty kiedy pieknie sie usmiecha
Wspolczuje alergii i skazy bialkowej. Kurcze jak to dobrze jak dziecko na nic nie jest uczulone.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Castilla piękne zdjęcia
Dziekujemy Co do sliwek to moj Olus w ogole do owocow nie pala szczegolna miloscia

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
castilia Olus z ta swoja slodka minka I brawa dla Bertana za poprawe

A my bylismy dzis u znajomej, ktora jest na urlopie w gorach, cudna pogoda, bylo super Te zdjecka i z parku postaram sie jutro wkleic

Szymek cos ma od kilku dni jakis katarek, tak mi sie wydaje... I cos czasami pokasluje. Idziemy w srode do lekarza na kontrole w zwiazku z ta anemia, wiec tez go obslucha.
A ja dzis po tej wycieczce padam, zero kondycji, jakas w ogole taka slaba jestem. Tez chyba sie lekarz i badania klaniaja...
Dziekujemy kochanie Zdrowka zyczymy! Jestesmy w kontakcie Milo bylo dzisiaj uslyszec Twoj glos

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Jutro do pracy. Nie chcę . Chcę być z Adasiem w domku
Ojej wspolczuje... Dasz rade!!! Glowa do gory!!!

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Castilia oby to byla trwala zmiana
Taaaaaaa ja tez na to po cichu licze

Cytat:
Hej mamusie
Mam nadzieję, że wszystkie pochorowane dzieciaki czują się lepiej...
U nas już dzisiaj nie było temperatury, TŻ ma jeszcze sprawdzać i najwyżej podać Nurofen, ale myślę, że nie będzie potrzeby.
Dzięki za porady odnośnie śliwek, dzisiaj kupię i mam nadzieję, że Mały Potwór dobrze je zniesie i nie będzie ulewała...
Ya my dajemy Bebilon Pepti, już nie miałam siły nic innego próbować, a wyraźnie ten zapach Paulinie nie przeszkadza.
Nie pamiętam co jeszcze, bo nie cytowałam...
Dobrze ze z Paulinka juz lepiej

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
ja mam flaka ale tylko w lewym bo stracilam w nim pokarm a w prawym jeszcze mam i to smiesznie wyglada bo prawy jest duuuuuuzy a lewy maly i sflaczaly
Ja mialam dokladnie to samo. Teraz mi juz pokarm zanika zupelnie... No coz...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
witam
chyba Was nie nadrobię, przelecialam tylko raz dwa.. przed tym calym slubem i weselem byłam za bardzo zestresowana by sie skupic i odpisywać a teraz po wszystkim jestem zwyczajnie zmęczona..

szkoda tylko, że nikt na wątku nie pamiętał, że w tą sobotę miałam ślub.. albo moze pamiętalyście tylko nikt nic nie wspomnial przez weekend.. nieważne zresztą już

zawiodłam się na mojej najlepszej przyjaciółce od 1klasy podstawówki nie przyszła na ślub bo szykowała się i stroiła na jakiś festyn za miastem
Olivia wszystkiego naj naj naj na nowej drodze!!!! Oby po slubie bylo jesio lepiej niz przed
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 19:10   #1548
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka karzda mama robi jak chce ale ja nie daje się zwariować- kupuje w normalnym sklepie i mięso i jarzyny. Jest zasada- jarzyny obiera sie grubiej, bo syf siedzi pod skórką. Słoiczkowe też jada ale już rzadziej. Wole gotować, bo obiadki są drogie. W sumie co z tego, że słoiczki są przebadane skoro te jarzyny na nie zapewne nie rosną na totalnym odludziu itd. to w tych czasach nierealne- napewno coś złapią chocby nie wiem jak eko były. Druga sprawa...wierzycie, że niczym nie są faszerowane i tak pięknie wytrzymują droge, czas zanim się z nich zrobi słoiczkowe danie itd? Bo ja jakoś nie kupuje je bo mega wygodne i smaki różnorodne.

Gosbaj kawał chłopa

Fleur ja małmu czasme coś daje ale on się tym więcej wybawi niż zje wiec owle karmienie normalne a dać raz czasem jakieś warzywko, którego większość znajde na nim i pod nim

My po badaniu oczek i nie dość, że badanie było rewelacyjne( nic na siłę, zabawiane dziecko przez lekarke na maksa tak, że było lajtowo bez trzymania główki, żelstwa w oczku!) to oczka ok

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 19:22   #1549
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
no podluzne takie, zeby w piastke mozna bylo wlozyc i zeby wystawal kawalek zeby mozna bylo gryzc. marcewke tak kroje, ziemniaczka. a szparagi i chrupki juz sa w takich ksztaltach. brokula rozdzielam na podluzne rozyczki mala sobie wybiera co chce z tacki, troche poje, troche rozciapcia.

aaaa a nie boisz się że się czymś zakrztusi? ja bym chciała tak coś dać Filipowi ale mam pietra że ugryzie za duży kawałek i się zakrztusi

Kochane mam pytanie do mam zaliczających długie podróże..

Czy Wasze bobasy jechały w foteliku czy w czymś innym w pozycji leżącej??
Za kilka dni ruszamy w długą trasę i się zastanawiam czy jest coś na rynku w którym dziecko może jechać w samochodzie w pozycji leżącej??
Oczywiście musi to być zgodne z prawem..czy tylko foteliki są legalne?
Helpunku!!
Stary 2010-08-16, 19:42   #1550
fleurdelacour
Rozeznanie

youyou ona sie bez przerwy czyms krztusi, w szczegolnosci mlekiem cycowym bo ja mam bardzo gwaltowny "wytrysk". zdazylam sie przyzwyczaic. oczywiscie zawsze jestem czujna i gotowa przy jej jedzeniu, jakby co to za nogi i wytrzepiemy. no i oczywiscie jedzonko jest ugotowane do duzej miekkosci.

mozna jezdzic zespecjalna gondolka. zdaje sie britax takie robi. ale czy twoje dzieciatko sie jeszcze zmiesci to nie wiem.
Stary 2010-08-16, 20:10   #1551
aldii
Zakorzenienie

Madziulka,Elcia,Youyou
Sensuel i to sa wlasnie prawdziwe warzywa !!
Gosbaj,Madziulka,Sensuel, Zebcia nie macie dzieci alergicznych i z innymi cudami,to nie musicie uwazac...Kamyk,ja,Kancia i jeszcze kilka mamusiek mamy problemy,to wolimy nie ryzykowac i chronic nasze maluszki przed ta wszechobecna chemia....
Fleur karmi mala ta metoda,o ktorej tu kiedys rozmaiwalysmy.Nie pamietam jak ona sie nazywa
Zebcia
Youyou sa foteliki-gondole.Ale nie sa polecane.Jak masz do wyboru fotelik,czy gondola to lepiej wybrac fotelik
http://fotelik.info/pl/art/gondola_c...hodowy,17.html

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-08-16 o 21:32
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:23   #1552
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość

A tak jeszcze w tej kwestii, ostatnio znajoma mowila, ze jej wnuczek (ma 1 rok i 2 miesiace) strasznie wybrzydza co do jedzenia. Dostawal tylko sloiczkowe dania i za nic w swiecie nic innego jesc nie bedzie Hmmm, ciekawe kiedy sie ugnie Podobno strasznie rozpieszczony...
dokladnie tak jest. moja ciotka tak urzadzila swojego syna. dawala mu tylko sloiczki i nic nowego do probowania bo sie bala zawsze. a teraz chlopak ma juz 6 lat i do tej pory prawie nic nie je, tzn nie je normalnego jedzenia bo prawie nic nie lubi. a warzywa to wogole sa bleee. ona mu musi specjalnie cos robic na obiad co lubi zeby cokolwiek zjadl. ale za to slodycze wciagnie kazde i zawsze.

Pysia ja mam ten kojec Barber o taki
http://allegro.pl/item1191967383_koj...er_gratis.html

jest super, mamy go w salonie i Krzys sie w nim bawi.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Aldii tak masz calkowita racje. gdybym miala dziecko z alergia tez bym pewnie uwazala i wolala dmuchac na zimne. i nie chodzi mi to ze ja uwazam ze wy przesadzacie czy cos, tylko ja nie widze potrzeby uzywania eko produktow. Mam dostep do dzialkowych warzyw i z nich korzystam ale dzialka rodzicow jest np blisko drogi i mimo ze warzywa nie sa pryskane to na pewno maja duzo spalin i olowiu w sobie. tak wiec tez nie sa do konca zdrowe.....dlatego ja sie ciesze ze Krzysia nic nei uczula i mam nadzieje ze tak pozostanie.
Stary 2010-08-16, 20:31   #1553
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaa a nie boisz się że się czymś zakrztusi? ja bym chciała tak coś dać Filipowi ale mam pietra że ugryzie za duży kawałek i się zakrztusi

Kochane mam pytanie do mam zaliczających długie podróże..

Czy Wasze bobasy jechały w foteliku czy w czymś innym w pozycji leżącej??
Za kilka dni ruszamy w długą trasę i się zastanawiam czy jest coś na rynku w którym dziecko może jechać w samochodzie w pozycji leżącej??
Oczywiście musi to być zgodne z prawem..czy tylko foteliki są legalne?
Helpunku!!

Tylko foteliki są legalne.Ja też wiozłam Dennisa w foteliku ok 12h na Bawarię.Jechalismy nocą secjalnie,aby problemu nie było z karmieniem i przewijaniem.Dennis przespał całą podróż w obie strony .
Stary 2010-08-16, 20:39   #1554
gosbaj
Zadomowienie

A jeszcze co do sloczkow i EKO. ostatnio chcialam kupic malemu sloiczek gerbera INDYK. ale jak przeczytalam sklad i zobaczylam ze tam jest mieso oddzielane mechanicznie - to od razu odlozylam spowrotem na polke. Oddzielane mechanicznie czyli zmielone sciegna, chrzastki i inne swinstwa. Ja juz wole kupic w sklepie piers z indyka i mu zmiksowac.
Stary 2010-08-16, 20:58   #1555
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Pysiu ja mam Horn...

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Bo sprzedają po 2kg i jak ja mam to wykorzystać w 2 dni ??
Kamyk to miała mdłościna zapach zupki w proszku chyba .Miło tak czasami cofnąć się w czasie .
Ja gotuję Paulinie duże porcje i mrożę... To i wszystko wykorzystam...
Pamiętam mdłości od zupek

Cytat:
Ja dawałam chrupki ryżowe, kukurydziane i jabłko w kawałkach, ale Paulina żadnego nie lubi... No i trzeba pilnować, nawet na moment nie spuścić z oka...

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kamyk,ja,Kancia i jeszcze kilka mamusiek mamy problemy,to wolimy nie ryzykowac i chronic nasze maluszki przed ta wszechobecna chemia....
No bo skąd mam potem wiedzieć czy uczulenie było na marchewkę czy jakiś paskud w niej...

Cytat:
A jeszcze co do sloczkow i EKO. ostatnio chcialam kupic malemu sloiczek gerbera INDYK. ale jak przeczytalam sklad i zobaczylam ze tam jest mieso oddzielane mechanicznie - to od razu odlozylam spowrotem na polke. Oddzielane mechanicznie czyli zmielone sciegna, chrzastki i inne swinstwa. Ja juz wole kupic w sklepie piers z indyka i mu zmiksowac.
Serio? Liczyłam na te słoiczki jak na urlop pojedziemy...
Stary 2010-08-16, 21:07   #1556
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
No aż nie chce mi się wierzyć .Do słoiczków dla dzieci takie rzeczy trafiają??
Ten Gerber to w ogóle jakiś jest pechowy.W Danii nie widac na półkach od momentu akcji z zakrentakmi mającymi jakieś związki rakotwórcze .
Mnie się gotowac niestety już nie chce specjalnie dla Dennisa,także słoiczki kupuję.ale tylko firmy Nestle i Hippa.

Od jutra zaczynam biegać.Normalnie już mnie nogi bolą
Stary 2010-08-16, 21:13   #1557
youyou
Zakorzenienie

Dzięki za odp ws. fotelika czyli zostaje jednak tylko fotelik

gosbaj tez mnie tym gerberem przeraziłaś a akurat kupiłam ich trochę bo była promocja ze skarpetkami

My jesteśmy tylko na słoiczkach, tzn nie gotuję Filipowi obiadków, ale czasami dam mu pogryźć jabłko, chrupka pomemle czy banana...
Stary 2010-08-16, 21:28   #1558
gosbaj
Zadomowienie

No jest tam tez jakis procent miesa normalnego ale reszta to oddzielane mechanicznie. ale taki dokladny sklad jest tylko na samym indyku. bo na daniach nie ma az tak wyszczegolnionych rzeczy. nie wiem jak to jest w daniach calych ale tego samego indyka nigdy nie kupie.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

tu macie wiecej o tym co to jest mieso oddzielane mechanicznie
http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1035
Stary 2010-08-16, 21:31   #1559
_Ya
Zadomowienie

Bry...
Nie mam na nic siły, za nami dzień marudy. Chyba idą kolejne zęby, plus upał i problem z kupą. Co chwila stęka jęczy i nic. Bąkale puszcza tak śmierdzące, że problem komarów i much chwilowo przestał istnieć. Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:37   #1560
gosbaj
Zadomowienie

A tu jest dokladny sklad tego sloiczka
http://www.opinie.egospodarka.pl/Ger...dyk,32413.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości