|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
No,a ja mogę do siebie śmiało mówić PŁETWAL...nogi wyglądają tak,że jakby teraz był śnieg i zaspy to na bank bym się w nich nie zapadała...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ślicznie wyszło Zaraz się ugotuję....mam już dość tych upałów...Cała spuchnięta,rwa kulszowa napie...la Lenka, ale by były jaja jakby Cię przeczucie nie zmyliło co do jutra...
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-16 o 17:04 |
||||||
|
|
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ycnan- no zabilas mnie
No i lepiej nie miec wczesniaka, nie? Juz prawie koniec
|
#2973 |
|
BAN stały
|
No to nieźle dziewczyny wywijacie dzisiaj
![]() ja jakoś daję radę, ale noce są dla mnie koszmarne (nie mogę spać i też wciąż myślę o ktg ![]() Byliśmy na obiadku, pycha zupka jarzynowa, gyros z ryżem, sosem czosnkowym i surówka z białej kapusty z porem mniami.Dwa dwudaniowe obiadki i całe 17z jak dobrze, że mi mężuś odpuścił gotowanie ![]() Zuza tak sobie myślę, że jak moje dziecię się urodzi duże to Tobie trochę tych ciuszków małych odstąpię jeśli reflektujesz
|
|
|
|
#2974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem o czym mówisz ja sama ostatnim czasem gafę niezłą palnęłam... wstawiłam ziemniaki bez wody dobrze że chwileczkę później cofnęłam się do kuchni po szklankę moje usprawiedliwienie jest takie że zostałam wytrącona z równowagi po telefonie tz-a![]() Aż wstyd mi się przyznać... gospodyni
http://www.suwaczek.pl/cache/e857b700d5.png http://s5.suwaczek.com/20090725570120.png http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...49247c80c6.png Edytowane przez Marcia2507 Czas edycji: 2010-08-16 o 17:16 |
|
|
|
|
#2975 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam taki dzień w zeszłym tygodniu, że wszystko mi leciało z rąk. Rozbiłam sobie flakon, spaliłam właśnie garnek (wraz z obiadem rzecz jasna), włączyłam piekarnik a w środku były blachy do pieczenia, których nie wyjęłam - blachy były nowe, zafoliowane, do dzisiaj jeszcze nie umyłam tej stopionej folii... Nie martw się, myślę, że końcówka ciąży to właśnie taki okres kiedy potrzebujemy odpoczynku bo codzienność zaczyna męczyć... A na pocieszenie dodam, że w weekend 2 razy nabiłam sobie guza na głowie w tym samym miejscu, a na następny dzień poślizgnęłam się nad strumieniem na działce i wywróciłam się - cały tyłek mam dosłownie siny i w krwiakach bo się wywaliłam na kamieniach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ponownie przywitamy się chyba dopiero po porodzie ![]() Cytat:
|
|
#2976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym ja licze, ze moj Mezczyzna-Mniejszy nadrobi i tak dociagnie do tych 3 kg, co myslisz? Radek sie smieje, ze on bedzie dlugi i chudy jak tata. Ja sie chyba podwiesze na zyrandolu co by mu jeszcze przeplywy poprawic. Juz sama nie wiem co robic. Ale wam dobrze z tymi obiadkami u nas tez otworzyli taki tani bar, ale az tak tani to on nie jest.
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
NIKaP-n Mi w lewatywie bardziej przeszkadza, że pakują mi coś do tyłka
![]() Klarissa Bardzo łądny kącik, kolorki też jak najbardziej ![]() ycnan Ale ja zamówiłam tylko powłoczki, bez ochraniacza Ochraniacz mam zielony od innej pościeli
|
#2978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie, gdyby nie smrodek to jest to calkiem smieszne. No bo ile mozna powtarzac ten sam blad? Czuje sie jak glupek. Jest dobrze ![]() Na pocieszenie powiem jeszcze, ze ja wywalilam sie tylko dwa razy w ciazy i to teraz w szpitalu. Probowalam upakowac swoj tylek troche odwrotnie na lozku i sie zrąbałam z tego wyrka (oj wysokie ono, wysokie). Bardziej sie zestresowalam tym ze ktos mi wejdzie i wszcznie larum, niz tym, ze sie poobijalam (glownie tylek). Pokoje jednosobowe w szpitalach sa niebezpieczne ![]() Smialam sie z siebie pozniej jak glupia. Do czasu az znowu zlecialam z lozka.
|
|
#2979 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie dość, że tanio- to jeszcze pycha A jak policzysz zakupy (trza dojechać), robota, prąd i zmywanie, to wychodzi na to samo, ale lżej ![]() Myślę, że dobije do 3kg ![]() Więc sobie zostawię coś tam dla Jagody, a resztę oddam Ja najchętniej bym spała i leżała na plecach ale też wciąż się martwię, ech...Pomidorko sądzę, że coś w tym jest z naszą zbyt dużą wiedzą. Tyle, że ja się nie przejmuję tym wszystkim, co czytam. Zawsze pytam gina jak mam jakieś wątpliwości. Moja znajoma, która należy do tych: kiedyś kobiety w polu rodzily etc i było ok mawia, że kiedyś nie było ktg i usg i też było ok. Ja jej na to odpowiedziałam, że kiedyś sie pralo we Franiach, a jeszcze wcześniej na tarkach, ale skoro wszystko idzie do przodu, to chyba nie czas, aby wracać i pranie robić nad jeziorami ![]() Jeżeli jest szansa, żeby sie przed czymś ustrzec, to dlaczego nie? Gdyby nie fakt, iz trafilam do szpitala, to nie znałabym polowy zagrożeń, na które trza zwrócić uwagę. Może byłoby wszystko ok, ale może w przypadku Pawcia - to dla mnie zbyt mało precyzyjny termin ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
bordowa hahaha ja byłam tak zestresowana całością, że tej cieniusiej końcóweczki, to ani nie poczułam ;D Z resztą ówczesna lewatywa uratowała mi życie, bo miałam kilkudniowe zatwardzenie, antybiotyki jhuz nawet brałam, bo gorączka była itd. Po lewci przeszło wszycho
|
||
|
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
ja tez się ostatnio obijam się o wszystkie meble
zamiast przypalać garnki, czy wkładać parówki z folią (ycnan, normalnie się posikałąm ze śmiechu a obiadów nie gotowałam chyba ze 2 tygodnie ... dzisiaj mnie naszło na pomidorówkę
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!!!
Ja, juz dwa razy tak ugryzlam się w jezyk, ze myslalam ze sie z bolu posikam klarissa... super to wyglada... jednak ten baldachim to bajer... u mnie jest bardzo skromnie, troche nawet chyba malo dziecięco... bede musiala pomyslec o tej jakies karuzeli...bordowa: widze, czyzbyś nie lubiła różu? ![]() Ray, fajnie Ci te fotki wyszly i fajnie ze masz takie twórcze towarzystwo... :![]() Nika Ty i gyros to jakis gyros z soi??;> czy moze wcinasz czasem jednak miecho?
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-16 o 17:54 |
|
|
|
#2982 | ||||
|
Zadomowienie
|
Lenka*, nawet jeśli to już jutro, to nie masz się czym martwić, kochana
Klarissa, bardzo ładny ten kącik dla córki przyszykowałaś Ja kołdry, poduszki (pościeli też) jeszcze nie kupowałam, bo najzwyczajniej w świecie nie jest potrzebna przez długi czas. a my teraz oszczędzamy bo jeszcze 1 miesiąc ciężki finansowo przed nami. A poobijanym tyłkiem mnie rozwaliłaś Cytat:
Cytat:
Cytat:
A takich wpadek mam już dość, bo się kompletnie nieporadna czuję. Cytat:
Moja mama jakiś czas temu chciała odgrzać zupę. Podpaliła gaz i zadowolona wyszła do pokoju. Ja patrzę, a tu się palnik pod talerzami pali (mam stawia na kuchence jak jej sie wycierać nie chce), a pod zupą - nie Złe pokrętełko złapała. A w ciąży nie jest
|
||||
|
|
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
Mnie ostatnio wszystko z rąk leci. Jak idę ze szklanką to uważam na nią tak jakbym bombę niosła
Pożarłam talerz frytek z keczupikiem, pychota
|
|
|
|
#2984 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wróciliśmy właśnie z basenu i jest to dla mnie wielkie ukojenie Popływać sobie pół godzinki POLECAM Co do WAGI zaczęłam dziś 32 tc i mam 7 na + Klarisa bardzo mi się podoba twoje łóżeczko i kolor pościeli Ja czekam na pieniążki z ZUSu a dostane 2 wypłaty na raz i robię resztę zakupów i potem tylko czekanie ![]() za tydzień pierwsza SR zobaczymy co i jak. Ja myślałam że szkoła rodzenia Ujastek jest w szpitalu i że od razu szpital zobaczę. A oni mi kazali jechać na inna ulicę bo tam się zajęcia ponoć odbywają i muszę się jeszcze wybrać i obejrzeć szpital. i pytałam dziewuszek z Krakowa Ale ani Klarisa ani Czarnaelzabeth nie chodziły na Ujastek Została mi tylko Czekooladowaa i Waniliania i Tulumka może wy chodziłyście na Ujastek ? A jutro o 15-stej mam lekarza więc wyniki pokaże oczywiśćie. Troszke się martwie o ten mocz bo czuje że to kamienie Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-08-16 o 17:57 |
||
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Alicia osz ty
teraz będę musiała sobie fryty usmażyć Ycnan no na pewno tż nigdy takiego śniadanka nie jadł Zuzi dobrze, że ciąża juz powoli dobiega końca, bo do wyprawki byś musiała dopisać zestaw garnków Bordowa super te żółwiki Klarissa bardzo fajny kącik, pasuje do wnętrza ![]() Ja to ostatnio też taka niezdarna jestem...idę sobie po schodach tż za mną, mówi ,że musi mnie asekurować i właśnie w tym momencie jak na końcu języka miałam już odpowiednią wiązankę dla tż to się potknełam i jakby tż mnie nie złapał to bym się wyłożyła jak długa
|
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
Ano jakoś tak
Różowe ciuszki mam, ale to prezenty od mamy i siostry ![]() Uciekam zaraz do domku, więc znowu nie będzie mnie przez kilka dni. Jakbym w razie zaczęła rodzić to dam którejś znać
|
#2987 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
Ja już jestem po kolejnej wizycie. Dziś 36 tc i 4 dni. Mały ma 37,5 cm. No i okazało się że mam cukier w moczu BuziakiP.S. Wszystkie zdjecia śliczne ![]() Ja w 36 tc mam 12 kg na plusie ![]() Szokoladka współczuję bardzo, jeszcze wszystko może się ułożyć |
|
|
|
#2988 |
|
BAN stały
|
mszu ja biorę zawsze danie dnia i mięsko oddaje mężowi
a On mi z reguły część surówy, taki wiesz- układ partnerski ![]() Nie, nie jadam mięska, chociaż przyznam szczerze, że bardzo za mną momentami chodzi w ciąży
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
czytam wasze wagi to ja poki co widze najwieksza jestem :/
no coz trudno... kurcze jak goraco juz mam dosc doslownie.... marze o jesieni wrecz... o deszczu, i by ubrac sie cieplej i nie lazic spocona non stop.... mam dosc tego cholernego lata...
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
hej
co do pytanka o przyrost wagi..- u mnie zaczyna sie 35tc i jakies 14kg na plusie, choc czlek spuchniety wiec cos w tym tej wody zatrzymanej w czlwoieku siedzi,nieiwem..... Lenka-ciekawe czy cie przeczucie nie zmyli..... a dzis braciszek przyniosl korbola i zrobilam z mama pycha placki, mniaaam....a teraz maly w brzuchu buszuje na calego takie tylko pukanie, stukanie-fajneee uczucie ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- szokoladko-moze jak juz pojawi sie malenstwo na swiecie to zmieni sie na lepsze i bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki. |
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jem pomidora ze smietana
|
#2992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do jedzenia to ja też nie zawsze trafiam w otwór gębowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No tak się starałam żeby nie zepsuć całego wystroju sypialni. Teraz spojrzałam w twój suwaczek - ty już powinnaś się wypakowywać lada chwila, kurde, normalnie na prawdę jestem w szoku, że tak szybko nam te ciąże zleciały...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-16 o 19:21 |
|||||
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, jak mnie dziś boli głowa, właściwie to od wczoraj i wydaje mi się, że "zawdzięczam" to temperaturze za oknem..
Dziś znów się chłodzę prysznicami, okładami żelowymi, zimną wodą i Nestea, no i rzecz jasna - lodami (zjadłam dwa ) Jutro podobno ma być trochę chłodniej ok.26 stopni, ale jakoś nie wierzę i ajk jest tak goracąco to nie mogę uwierzyć, że juz za m-c jesień ![]() ycnan - ja prawie zawsze gotuję parówki w folii, bo tak można i parówy tak nie pękają, a folia zazwyczaj pęka i wyjmuję je już bez niej
|
#2994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o szpital to jak to szpital. Tyle, że wnętrza nowe i schludne. Pokoje 2 os. z łazienką, ale to wiesz. Sale przedporodowe ciężko mi powiedzieć, bo tylko rzeczy zostawiliśmy i tż mi spodnie ściągnął, ubrałam t-shirta i poszliśmy do sali na przciwko i miałam przeć... Ja też tłuczę naczynia, wysłowić się nie mogę
|
|
|
|
|
#2995 | ||||
|
Zadomowienie
|
Fajnie
![]() Cytat:
Cytat:
To prosta czynność, da radę ![]() Cytat:
Cytat:
stopy moje to też tragedia, a w sobotę wesele, dzisiaj próbowałam rozchodzić nuty które kupiłam w sobotę i tragedia, zdrętwiały mi paluchy i musiałam zdjąć- za duży ucisk![]() A ja zjadłam bułkę smażoną z serem i keczupem
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja na moment pózniej nadrobie idzie wielka burza,a lepiej wyłacze neta,bo kjiedys była mała burza i gdzies blisko walo i neta mi spaliło wiec teraz wole wyłączyć za wczasu chciałam tylko napisać,ze byłam u lekarza innego aby moze tego paciorkowca zrobic,ale nie wykonuje,ale nie bede żałowacc,ze nie spytałam a nic tez nie zapłaciłam,a się dowiedziałam,że szyjki prawie nie mam,ale rozwarcia nie ma i powinnam dociągnąć jeszcze troche a leci mi 36tc to nie jest źle a i ze tak sie zamartwiam dostałam zaproszenie do szpitala mam jeszcze dzwonic i mi zrobi dokłądne usg ![]() lekarz troche fochował,bo nie zadowolony,ze na poczatku zmieniłam lekarza.teraz do niego przychodze i swoje tam pod nosem plutł,ale ja sie martwie moze i za duzo,ale martwie sie i dlatego,ale chociaz sie dowiedziałam,ze te bóle w kroczu to,ze maly uciska i szyjki prawie nie ma,a moj mowil,ze ok jutro bede dzwonic do poloznej i na spotkanko sie umowi i jej powiem,ze na paciorkowca nikt nie robi może ona cos wymyśli,ale jak nie to trudno będę tylko prosic,zeby tego dziadostwa nie było i,żeby wszytsko ok było przy porodzie,bo wiecej niz wiara mi już nie pozostało
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chyba przyszła pora się przywitać
![]() Termin mam na 8 października, dziewuszka w brzuszku mi siedzi A obecne tu Poznanianki gdzie planują rodzić? Bo ja wciąż się waham... |
|
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Ale jestem szczęśliwa. A i nie muszę leżeć
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
borowka - witaj
mamy podobny tp.dra - trochę to dziwne, że jeden gin mówi, że z szyjką ok, a drugi zupełnie co innego, bo kwestia szyjki czy jest krótka czy długa itd. to tak jak coś jest albo czarne albo białe... Kurdę tylu jest pseudo-lekarzy, że aż strach i takich to tylko ![]() cellaris -świetne wieści a Twoja córcia jest całkiem spora i to jak na dziewczynkę. Mój synek w 32 t.c. ważył 1811. Co do szacowania wagi na podst wymiarów z usg to moja koleżanka urodziła wczoraj córeczkę waga 3,5 kg, a miało być ponad 4 kg... i zazwyczaj są wahania o ok.300-500g w jedną lub drugą stronę.
|
#3000 | |||
|
Raczkowanie
|
YEAH!!!! łóżeczko już stoi. Jak tylko ogarnę resztę, popiorę pościel i otulacz (właśnie, otulacz też się pierze?) to zrobię zdjątka
Fajnie generalnie wygląda, słodko... Mężul okazał się słowny i kochany Najpierw poszliśmy na długi spacer z psicą (bo się wyrwał z pracy, tata został na polu boju), a potem składanie i przesuwanie części mebli. Cieszę się jak diabli Bo kolejny krok został zrobiony.Cytat:
Jak się Wam udało to zrobić? Ja się poddałam po 3 próbie... ale jutro będę próbować znowu. Też mam taki komplet, ale ten, co wyskakiwał pierwszy na stronie od góry. Fajne są..Cytat:
Cytat:
Nie mówiąc o tym, że czasami zamiast kierunkowskazów włączam.... wycieraczki....
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

Bąknęłam tylko, że nie i się popłakałam... Tak mi się te komórki mózgowe skurczyły... Normalnie masakra.
moje usprawiedliwienie jest takie że zostałam wytrącona z równowagi po telefonie tz-a

i fajnie ze masz takie twórcze towarzystwo... :
to jakis gyros z soi??;> czy moze wcinasz czasem jednak miecho?