|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
Teraz mamie udało się kupić w sklepie ekologicznym mrożoną marchewkę i kukurydzę. Jutro je będę gotować, ale i tak dodam słoiczkową dynię z jabłkiem, bo wtedy Paulinie lepiej wchodzi jedzonko... Mam jeszcze jagnięcinę ze sklepu wprawdzie, ale polską z własnego rozbioru, a nie z firmy produkcyjnej... Na chłopski rozum nie trzeba... Przecież możesz podać surowe jabłko i marchewkę, to i soczek z tego...
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
A ja gotuje Krzysiowi z warzyw ze sklepu i jakos nic mu nie jest. ani alergii ani brzuszkowych problemow. Czasem jak rodzice dadza mi troche warzyw z dzialki to robie z tych. ale np kalafiora czy brokula musze kupic bo tego nie ma na dzialce. Nie dajmy sie tez zwariowac przeciez przez cale zycie nie beda dzieci jadly produktow Eko, a w dzisiejszych czasach to wszystko jest "niezdrowe". Przeciez nei wszystkie mamy maja dostep do Eko produktow a cos te dzieci musza jesc. nie wszystkie mamy tez stac na sloiczkowe jedzenie i gotuja ze sklepowych warzyw.
Ale to moje zdanie a kazdy robi jak uwaza
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak Sebus woli słoiczkowe jedzenie
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
gosbaj ale to nie chodzi o to, ze przez całe zycie. Nasze dzieci sa jeszcze malutkie i jak sobie pomysle ze maja do organizmu dostac tyle tych cholernych syfów psikaczy to az mnie dreszcze przechodza
i to nie jest tak, ze teraz nic dziecku nie jest takie żarcie może skutowac konsekwencjami duzo pozniejszymi. Dziury w jelitach i takie tam sprawy ale tak jak napisałaś każdy robi jak uwaza ![]() dlatego wolę conajniej do 1,5 roku dawac słoiki w międzyczasie ewentualnie cos "naszego" btw ostatnio kupiłam jabłka w cerfurze, wiecie po jakim czasie "cos" sie zaczęło z jabłkiem dziac? po 3 tygodniach leżenia w lodówce ale i tak nic nie przebije granny smith tez z cerfura bite 1,5 miecha leżało w lodówce i wyglądało jak nowe Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-16 o 14:55 |
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę całe życie dawać produktów eko...
Ale uważam, że taki mały niemowlęcy organizm jeszcze nie jest gotowy na produkty sklepowe... Przecież nasze dzieci się dopiero rozwijają... Nie chcę truć Pauliny na początku tej drogi, chociaz wiem, że nie uniknę tego w przyszłości...
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Zebcia u nas to samo
Gosbaj dla dzielnego Krzysiaco do jedzonka to zgadzam sie z tym co napisala Kancia Bardotka Ja nie gotuje,bo 1. z lenistwa 2. tez nie wierze tym sklepowym produktom Sok robilam jej tak normalnie, z marchewki eko,ale nie bardzo chciala go pic Kancia,Blonde |
|
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
aldii bardzo sie ciesze, ze z Lu wszystko w porzadku
I za wymiarygosbaj za szczepienie, Krzys to kawal chlopa ![]() youyou super, ze chrzciny sie udaly Czekamy na fotki ![]() Co do jedzonka to Szymek je sloiczki wszystkich firm. Tutaj jest tylko hipp i nestle. Ale jak jestesmy w Polsce to zajada wszystkie ![]() Od jakiegos czasu tez mu gotuje Z produktow sklepowych, bo niestety nie mam dostepu np do takich dzialkowych.... Popieram to co napisala gosbaj, zeby sie nie dac zwariowac...A tak jeszcze w tej kwestii, ostatnio znajoma mowila, ze jej wnuczek (ma 1 rok i 2 miesiace) strasznie wybrzydza co do jedzenia. Dostawal tylko sloiczkowe dania i za nic w swiecie nic innego jesc nie bedzie Hmmm, ciekawe kiedy sie ugnie Podobno strasznie rozpieszczony...Moj Szymus juz spi dzis trzeci raz. Najpierw od 7-9 (to spalismy razem ), potem od 11 do 13 i teraz usnal ok 15.
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze temat jedzonka
ja Szymkowi daje tez sloiczki na obiadek i deserowe u nas sa cow & gate fajne bo jak gotowalam mu to nawet nie chcial jesc gradzil a sloiczki wsuwa ![]() ALDII suoer ze z Lu wporzadku oby tak dalej |
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki sorki mam dziś dużo na głowie m.in. przygotowuje się do montarzy jutro zobudowy szaf...musze uprzątnąć cały korytarzi sypialnie Julka mi nie ułatwia dzisiaj
![]() Postaram się potem wpaść i nadrobić co dziś napisałyście ... Mam tylko pytanie do mam które mialy/ lub znają kojce BERBER czy któraś z Was ma /miała kojec KAJA czy wszystkie macie HORN ? Z tego co pamiętam to Kamyczek i Gosia mają typu HORN/OLAF ![]() Chyba będę musiała nabyc bo dziś Kuba najechał na Julkę autem (łózeczko mamy w sypialni ja jednak więcej jestem w salonie / kuchni) ...nic się nie stało na szczęście, w dodatku byłam obok ona była na podłodze na kocyku i macie ale jednak nieco przycisna jej rączkę skończylo sie palczem, rzepraszaniem i konieczna moją interwencją ...ale dla wspólnego bezpieczeństwa chyba kupię tylko zastanawiam się nad modelem ?Pomożecie
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-16 o 15:57 |
|
|
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz dostaje czesto jedzenie w formie "patyczkow" i sama sobie gryzie, tylko wtedy nie wiem ile zjadla a ile wgniotla w krzeslo, sliniak i dywan.
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
aldii to dobre wieści z Lu
pysiu ja mam kojec Berber ale nie wiem jaki to model dostałam w prezencie..fleur a co to jest w "formie patyczków"??? P.s. fotki wrzucone w Klubie
|
#1544 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fotki będę miała w środę pierwszy sort Cytat:
za ząbkiCytat:
elcia dziękuję filka dziękuję fotki będą w środę mam nadzieję ![]() zebra, kancia, madziulka, pola, youyou, aldii, bardotka, bydgoszczanka dziękuję no to idę sobie poleżeć bo mnie plecy i nogi bolą..
|
||||
|
|
|
#1545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie,każdy robi jak uważa.Ale ja się z Tobą zgadzam całkowicie Poza tym mój Dennis nie znosi słoiczków EKO .A w Danii 95% to właśnie takie .Ja muszę wyszukiwać tych innych,albo sprowadzać z PL lub Niemiec.Cytat:
Ja jestem skazana na EKO,bo duńczycy kochają się w tym.Ale produkty te wcale nie są trwałe ![]() ************************* ******** Kurczę,rzadko do was zaglądam bo ja teraz jestem w transie odchudzania.Rower,stepper i trampolina także brak czasu na wizaż .Ale sięgnęłam dzisiaj do korzeni naszych.Do 1 wątku jak to nasze fasoli nam się pokazywały Kamyk to miała mdłości na zapach zupki w proszku chyba
|
|
#1546 |
|
Rozeznanie
|
no podluzne takie, zeby w piastke mozna bylo wlozyc i zeby wystawal kawalek zeby mozna bylo gryzc. marcewke tak kroje, ziemniaczka. a szparagi i chrupki juz sa w takich ksztaltach. brokula rozdzielam na podluzne rozyczki
mala sobie wybiera co chce z tacki, troche poje, troche rozciapcia.
|
#1547 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, ze ma momenty kiedy pieknie sie usmiecha ![]() Wspolczuje alergii i skazy bialkowej. Kurcze jak to dobrze jak dziecko na nic nie jest uczulone. Dziekujemy Cytat:
Milo bylo dzisiaj uslyszec Twoj glos Ojej wspolczuje... Dasz rade!!! Glowa do gory!!! ![]() Taaaaaaa ja tez na to po cichu licze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka karzda mama robi jak chce ale ja nie daje się zwariować- kupuje w normalnym sklepie i mięso i jarzyny. Jest zasada- jarzyny obiera sie grubiej, bo syf siedzi pod skórką. Słoiczkowe też jada ale już rzadziej. Wole gotować, bo obiadki są drogie. W sumie co z tego, że słoiczki są przebadane skoro te jarzyny na nie zapewne nie rosną na totalnym odludziu itd. to w tych czasach nierealne- napewno coś złapią chocby nie wiem jak eko były. Druga sprawa...wierzycie, że niczym nie są faszerowane i tak pięknie wytrzymują droge, czas zanim się z nich zrobi słoiczkowe danie itd? Bo ja jakoś nie
kupuje je bo mega wygodne i smaki różnorodne.Gosbaj kawał chłopa ![]() Fleur ja małmu czasme coś daje ale on się tym więcej wybawi niż zje wiec owle karmienie normalne a dać raz czasem jakieś warzywko, którego większość znajde na nim i pod nim ![]() My po badaniu oczek i nie dość, że badanie było rewelacyjne( nic na siłę, zabawiane dziecko przez lekarke na maksa tak, że było lajtowo bez trzymania główki, żelstwa w oczku!) to oczka ok
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa a nie boisz się że się czymś zakrztusi? ja bym chciała tak coś dać Filipowi ale mam pietra że ugryzie za duży kawałek i się zakrztusi![]() Kochane mam pytanie do mam zaliczających długie podróże.. Czy Wasze bobasy jechały w foteliku czy w czymś innym w pozycji leżącej?? Za kilka dni ruszamy w długą trasę i się zastanawiam czy jest coś na rynku w którym dziecko może jechać w samochodzie w pozycji leżącej?? Oczywiście musi to być zgodne z prawem..czy tylko foteliki są legalne? ![]() Helpunku!!
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
youyou ona sie bez przerwy czyms krztusi, w szczegolnosci mlekiem cycowym bo ja mam bardzo gwaltowny "wytrysk". zdazylam sie przyzwyczaic. oczywiscie zawsze jestem czujna i gotowa przy jej jedzeniu, jakby co to za nogi i wytrzepiemy. no i oczywiscie jedzonko jest ugotowane do duzej miekkosci.
mozna jezdzic zespecjalna gondolka. zdaje sie britax takie robi. ale czy twoje dzieciatko sie jeszcze zmiesci to nie wiem.
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka,Elcia,Youyou
Sensuel i to sa wlasnie prawdziwe warzywa !! Gosbaj,Madziulka,Sensuel, Zebcia nie macie dzieci alergicznych i z innymi cudami,to nie musicie uwazac...Kamyk,ja,Kancia i jeszcze kilka mamusiek mamy problemy,to wolimy nie ryzykowac i chronic nasze maluszki przed ta wszechobecna chemia.... Fleur karmi mala ta metoda,o ktorej tu kiedys rozmaiwalysmy.Nie pamietam jak ona sie nazywa Zebcia ![]() Youyou sa foteliki-gondole.Ale nie sa polecane.Jak masz do wyboru fotelik,czy gondola to lepiej wybrac fotelik http://fotelik.info/pl/art/gondola_c...hodowy,17.html Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-16 o 21:32 |
|
|
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pysia ja mam ten kojec Barber o taki http://allegro.pl/item1191967383_koj...er_gratis.html jest super, mamy go w salonie i Krzys sie w nim bawi. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Aldii tak masz calkowita racje. gdybym miala dziecko z alergia tez bym pewnie uwazala i wolala dmuchac na zimne. i nie chodzi mi to ze ja uwazam ze wy przesadzacie czy cos, tylko ja nie widze potrzeby uzywania eko produktow. Mam dostep do dzialkowych warzyw i z nich korzystam ale dzialka rodzicow jest np blisko drogi i mimo ze warzywa nie sa pryskane to na pewno maja duzo spalin i olowiu w sobie. tak wiec tez nie sa do konca zdrowe.....dlatego ja sie ciesze ze Krzysia nic nei uczula i mam nadzieje ze tak pozostanie. |
|
|
|
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko foteliki są legalne.Ja też wiozłam Dennisa w foteliku ok 12h na Bawarię.Jechalismy nocą secjalnie,aby problemu nie było z karmieniem i przewijaniem.Dennis przespał całą podróż w obie strony
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze co do sloczkow i EKO. ostatnio chcialam kupic malemu sloiczek gerbera INDYK. ale jak przeczytalam sklad i zobaczylam ze tam jest mieso oddzielane mechanicznie - to od razu odlozylam spowrotem na polke. Oddzielane mechanicznie czyli zmielone sciegna, chrzastki i inne swinstwa. Ja juz wole kupic w sklepie piers z indyka i mu zmiksowac.
|
|
|
|
#1555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pysiu ja mam Horn...
Cytat:
Pamiętam mdłości od zupek Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten Gerber to w ogóle jakiś jest pechowy.W Danii nie widac na półkach od momentu akcji z zakrentakmi mającymi jakieś związki rakotwórcze .Mnie się gotowac niestety już nie chce specjalnie dla Dennisa,także słoiczki kupuję.ale tylko firmy Nestle i Hippa. Od jutra zaczynam biegać.Normalnie już mnie nogi bolą
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp ws. fotelika
gosbaj tez mnie tym gerberem przeraziłaś a akurat kupiłam ich trochę bo była promocja ze skarpetkami![]() My jesteśmy tylko na słoiczkach, tzn nie gotuję Filipowi obiadków, ale czasami dam mu pogryźć jabłko, chrupka pomemle czy banana...
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
No jest tam tez jakis procent miesa normalnego ale reszta to oddzielane mechanicznie. ale taki dokladny sklad jest tylko na samym indyku. bo na daniach nie ma az tak wyszczegolnionych rzeczy. nie wiem jak to jest w daniach calych ale tego samego indyka nigdy nie kupie.
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- tu macie wiecej o tym co to jest mieso oddzielane mechanicznie http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1035 |
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
Bry...
Nie mam na nic siły, za nami dzień marudy. Chyba idą kolejne zęby, plus upał i problem z kupą. Co chwila stęka jęczy i nic. Bąkale puszcza tak śmierdzące, że problem komarów i much chwilowo przestał istnieć. Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
A tu jest dokladny sklad tego sloiczka
![]() http://www.opinie.egospodarka.pl/Ger...dyk,32413.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

przeciwny jak diabli, ze to jej zaszkodzi, że słoiczki przebadane a taka marchew z rynku i mięso ze zwykłego mięsnego to nafaszerowane chemią itp.

i to nie jest tak, ze teraz nic dziecku nie jest takie żarcie może skutowac konsekwencjami duzo pozniejszymi. Dziury w jelitach i takie tam sprawy ale tak jak napisałaś każdy robi jak uwaza
ale i tak nic nie przebije granny smith tez z cerfura
bite 1,5 miecha leżało w lodówce i wyglądało jak nowe
albo moze pamiętalyście tylko nikt nic nie wspomnial przez weekend.. nieważne zresztą już 

dla dzielnego Krzysia
Podobno strasznie rozpieszczony...

.