|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki
Cytat:
Nie wątpię,że pięknie wyglądasz w tej sukni ![]() :e hem:
|
|
#2642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc musisz wrzucić fotki ![]() my dzisiaj byliśmy na sali i jest pięknie tż w końcu ma koszulę i jest idealna, tyle się najeździliśmy i reklamowaliśmy, że juz jej miałam dosyć jutro spotkanie z rodzicami i będziemy ustalac menu
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
zamóiliśmy w Hektorze, bo tam na miarę można zamówić, a tż chciał taliowaną na spinki i z krytymi guzikami. Normalnie w sklepie jak jest taliowana to nie ma listwy na guzikach, albo jest jak worek.
Za pierwszym razem w pośpiechu odebraliśmy tą koszulę, a w domu jak ją zmierzyliśmy to okazało się, że to nie te wymiary. W samej klatce była szersza o 10cm. Pojechaliśmy zareklamować, po tygodniu przysłali okazało się, że oni nic nie zmienili w tej koszuli tylko ją zwężyli, rękawy jak worek, ogólnie nawet kołnierzyk nie był włoski, nic sie nie zgadzało w tej koszuli. Wkurzyłam się i powiedziałam Pani, że ktoś nieźle ją spiep..... i niech uszyją od nowa. No i wczoraj pojechaliśmy i jest idealna taka jak chcieliśmy. Myślę że za pierwszym razem oni nawet jej nie uszyli tylko ktoś pomylił i dał standardową koszulę.
Laura Edytowane przez mafda Czas edycji: 2010-08-17 o 10:51 |
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
dobra zaraz wysyłam
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że we wrześniu aż będzie się tu roiło od relacji i zdjęć ![]() Dziś mamy z TŻ 'umówione spotkanie', że siadamy i robimy ostatnie plany ślubne - kiedy co jeszcze trzeba załatwić... ale na razie zmykam malować ściany...na szczęście już bliżej niż dalej końca remontu...
|
||
|
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ _________________ Byłam na weekend u rodziców i postanowiłam zmierzyć sukienkę ponieważ czułam, że mi się przytyło. No i miałam rację - siostra ledwo mnie dopięła . Zmierzyłam też po raz pierwszy swoje czerwone buciki do sukni i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona Bardzo zdenerwowała mnie babka w kwiaciarni w sobotę. Udałam się tam celem zamówienia bukietów ślubnych, a ta mnie ochrzaniała pytając czy nie widzę, że ma dużo pracy i na takie rzeczy jest jeszcze czas. Grzecznie odpowiedziałam, że słyszałam, iż jest najlepsza w okolicy i trzeba zamawiać bukiety wcześniej. Ale skoro jest tak bardzo zajęta to poszukam innej kwiaciarni. I sobie poszłam. Jak chciała mnie spławić to proszę bardzo. Dam szansę komuś innemu się wykazać ![]() Tż udało się kupić garnitur, koszulę i krawat. Chiałam, żeby szedł w szarym ale tak bardzo spodobal mu się jasny brąz, że nie miałam serca powiedzieć mu "nie". Tylko czy nie będzie się to gryzło jak ja będę na biało, a Tż na brązowo? Mam też już biżuterię ślubną, skromne kolczyki i łańcuszek z zawieszką ale przy stylizacji jaką planuję myślę, że będą odpowiednie. Co myślicie?
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Buciki super sie prezentują, podobają mi się Co do garnituru uwielbiam czarne ale to każdy ma swoje oczywiście
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja po weselu znajomych- było super!!
opiszę Wam bo było to całkiem inne wesele od pozostałych ![]() Ślub w wierze protestanckiej, więc było tylko nabożeństwo w kościele. Całość opóźniła się o pół godz, bo młodzi przyjechali później i wszyscy wesoło rozmawiali przed kościołem. Ogólnie luz taki, że jak już goście zgromadzili się wewnątrz PanM przy ołtarzu czekał na PM to jeszcze zdążył wyjść w miedzy czasie, bo troszkę się spocił z wrażenia, aż z niego kapało ![]() Ciemnoskóra PM w sukience koloru ecru- wg właśnego projektu (prosta, długa i skromna w sumie) w kosciele miała regionalny turban,złoty na głowie, a na weselu włosy zaplecione w warkoczyki i olbrzymi czerwony kwiat w nich. Bukiet miała jak by z polnych kwiatów w rozmaitych kolorach- wyglądał że zebrany na łące, i fioletowe buty ![]() Pan M wyglądał pięknie ![]() Wesele z DJem początek okropny, bo kiepski był w prowadzeniu. Poitem nikt nie chciał tańczyć, bo był taki upał że na sali zostało może z 10 osób reszta wyszła na taras, bo tam był wiart ![]() W końcu zorganizowaliśmy wiatraki i to nieco uratowało sytuację. 1 taniec: mieli piosenkę, której nie pamiętam ale nie wolną lecz średniego tempa, zaczęli normalnie, a potem zaczęli się wygłupiać. PM na luzie kręciła tyłeczkiem i machała kiecą a PanM troszkę był zawstydzony i nie wiedział jak ma sie zachować, ale w końcu też zaczął śmiesznie tańczyć ![]() Ogólnie na weselu były 2 stoliki młodych- znajomych i 1 stolik starszych- rodziny, gdzie w tych starczych wliczam ludzi po 30 i 40 tak że babć było że na jednej rece można policzyć. To też muzyka była opowiednia leciały i stare przeboje krawczyka (w mniejszości) i Sean Paul i murzyńskie rytmy po muzykę z 'Pulp fiction' ![]() Ogólnie wybawiłam się średnio, bo pokłóciliśmy się z TŻtem tak, że był tylko krok do odwołania wesela.... ale ogólny klimat wesela nie do przebicia jeszcze na takim nie byłam: typowo na młodych nastawione, pełne luzu i wygłupów ![]() A Ci murzyni jakie mają ruchy w tańcu.....
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
arnama, fajne takie wesele. Super poznać jakieś nowe zwyczaje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dosc ze lubie wesela to na takim nietypowym tez bym chetnie uczestniczyla co kraj to obyczaj, fajnie zobaczyc jak sie bawią w innych krajach![]() aaa tak ogolnie to nie do tematu.....wlasnie zaczelo padac uffff moze powietrze bedzie troche lżejsze bo po dzisiejszym upale mam dosc![]() ja jak narazie luz bluz ze slubem, wiecie ze suknia sie jeszcze nawet nie szyje a ja jakos niepokojąco olewam to hehehe az niepodobne do mnie jedyne co mnie stresuje to to ze z remontami jestesmy baaardzo do tylu![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
przewaznie ja mu ględze ze znowu pije![]() i nie przejmujcie sie tak to jest....zadna para idealna nie jest i trzeba sie czasem klocic, a co do wesela to moze i dlatego przez ten stres sie klocicie ![]()
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2010-08-15 o 22:38 |
||
|
|
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
butki cudooooooarnama no to fajnie musiało być, też bym chciała żeby u mnie było wesele nastawione na młodych, a nie sam Krawczyk i reszta
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem właśnie co jest z tym TŻtem
Przez 6 lat nie był taki czepliwy jak ostatnio. Byle co powiem a on to odbiera jako obrażanie go i się na mnie denerwuje i to do tego stopnia że nawet kiedy ja się nie kłócę, tylko spokojnie mu mówię żeby się uspokoił to on jeszcze bardziej na mnie podnosi głos. Wcześniej było tak tylko w drugą stronę a teraz wszystko się poodwracało Może to stres, napięcia i taki jest efekt, ja i tak niczego już teraz nie odwołam, za bardzo go kocham ![]() Moja florystka zrobiła aktualizację strony internetowej, dodała trochę zdjęć w galerii iii.... wybrałam swój bukiet!
|
#2655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kłótni - tak to juz bywa niestety. Też wczoraj miedzy moim a mną doszło do małego spięcia. Poszło o to, iż powiedziałam mu, że zaraz po mszy ślubnej chciałabym iść na cmentarz który jest zaraz koło kościoła na grób moich dziadków którzy odeszli rok temu w maju. A On mi odpalił , że urządzam szopki. Myślicie, że ma rację? Chciałam się krótko pomodlić , dać kwiaty i pojechać na salę po tym wszystkim. Nie chcę tam brać fotografa ani kamerzysty. Tylko Ja i moja siostra - świadkowa no i nasze Tż. Czy to głupi pomysł? Cytat:
Dziękiiii Ale zdecydowanie zostanę tylko przy butach - kilogramy muszę zgubic ![]() Cytat:
Edytowane przez Mags1983 Czas edycji: 2010-08-16 o 14:25 |
||||
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie słyszałam o parze która po ślubie poszła na grób jakiejś bliskiej osoby. Nie pamiętam czy to był rodzic i dziadkowie, ale spodobał mi się taki gest. Uważam że to nie są żadne szopki. TŻ powinien zaakceptować Twoją decyzję skoro to dla Ciebie ważne. Sama chciała bym postąpić w ten sposób, gdybym była w takiej sytuacji. Na szczęście wszystkich bliskich mam jeszcze obok siebie....
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
F*CK! Dziewczyny! ale się wkurzyłam!
![]() ![]() Właśnie doszło do mnie że ciasto mamy rozwozić 28.08 w sobotę oraz ewentualnie w niedzielę 29-go, a ja wtedy mam mieć mój weekend panieński w górach ![]() Będziemy musieli w sobotę do południa rozwieźć ciasto a potem prosto w góry i już, tylko jak ja w niedzielę wrócę? z promilami we krwi? Masakra jakaś wszystko się nakłada ![]() Jeszcze babcia robi wtedy imieniny, ale to już trudno, nie dość że ciężko pogodzić terminy to jeszcze innych by trzeba zadowolić... niestety, ale muszę wybrać jedno z dwojga i niestety okazać się egoistką. Ja teraz jestem najważniejsza, więc babci złożę tylko życzenia. Poza tym w środę florystka, w czwartek suknia A na jutro muszę TŻta namówić na wycieczkę do Krakowa po obrączki, bo im bliżej wesela tym mniej czasu się robi.... 19 dni.....
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez 28 i jak sie boje co dziewczyny wymyslily![]() ![]() a co do rozwozenia ciasta to pierwszy raz widze taki obyczaj u nas sie ciasto na odchodne po weselu rozdaje
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jest dobre, bo nie musisz tracić czasu na jeżdżenie, tylko w ramach podziękowania dajesz ciasto Jednak nasza 'kryzysowa' piekarka nie wyrobiła by się sama z taką ilością ciast na raz, dla tego podzieliśmy to tak a nie inaczej ![]() Choć u nas w zwyczaju jest rozwozić ciasto przed weselem ![]() Dla mnie ma to jeden podstawowy plus, przynajmniej na 100% będę wiedziała kto przyjdzie a kto nie, bo będzie to na tyle blisko wesela że ludzie ostatecznie będą zdecydowani ![]() Dziołszki jestem MASTER!!!! byłam u faceta ginekologa teraz już nic mi nie straszne I jestem podwójnie szczęśliwa bo od razu dostałam receptę na Cilest Tak że zdążę na noc poślubną ![]() Pan bardzo miły, kompetentny i.... przystojny
|
|
#2660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze ale mam zaległości ![]() Dziewczyny nie kłóćcie się ze swoimi wybrankami...przed nami jeszcze kilkadziesiąt wsólnych lat Ja się cieszę, bo już prawie dogadałam się z parami, które biorą ślub w tym samym dniu co ja, więc koszta będą mniejsze ![]() Odmówiło nam już 19 osób....ale tak jak dziewczyny gadałyście, nie przejmuję się. Oby chociaż z 50 osób było ![]() arnama ale to wesele musiało być fajowe wez mnie ze soba na drugi raz ![]() Właśnie dziewczyny zastanawiamy się z moim TŻ czy iść na grób moich rodziców i dziadków....widziałyście może u kogoś na płytce coś takiego? Jak to potem jest zmontowane?
|
|
#2661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już od jakiegoś czasu chodzę do faceta-gina i jestem o wiele bardziej zadowolona niż z kobitki U nas też się nosi ciasto przed ślubem...tzn głupio brzmi 'u nas też', bo ja też jestem ze Śląska, tak jak Ty...ale u nas się chodzi po sąsiadach tylko, czyli nie po gościach weselnych ![]() A po weselu się ciasta nie daje ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, jestem załamana. Wyskoczyło mi na dekolcie jakieś uczulenie
|
||
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję i na pewno wezmę na następny raz o ile takowy się wydarzy hehehe nie no było czadowo- inaczej ![]() Co do wizyty na cmentarzu... ja bym nie brała tam ani kamerzysty, ani fotografa Cytat:
pij wapno, a jak nie pomoże to maść z apteki (zapytaj farmaceutę) lub wizyta u dermatologa i luzik będzie
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak tam pierwszy taniec????? nam facet narzucił porządne tempo, my chcieliśmy żeby nas nauczył paru kroków, a on nas chce nauczyć walca wiedeńskiego
|
|
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
wiesz co my chodzimy na kurs i bylismy na dwóch spotkaniach, po pierwszym byłam załamana, ja prawo tż w lewo :/ ale poćwiczyliśmy w domu i po drugim juz lepiej. Uczymy się narazie walca angielskiego. Na pierwszy taniec jednak chyba jeszcez od 1 września będziemy brać indywidualne lekcje do piosenki U2. Ponoć damy radę
|
#2665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i poczatki tez trudne byly ale dacie rade nam instruktor wymyslij jakies dziwne wygibasy ze boje sie czy to wogole zatancze w stresie hehe a piosenki dalej nie mamy![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
mam alergie ma prawie wszystko, a u TŻta ciagle remonty i czynnie musze uczestniczyc i juz mam tak:wysypke na rękach, nogi i ręce cale poobijane, poza tym pogryzione przez komary na twarzy mi sie zrobily zaczerwienienia a na szyi mam jakies odbarwieniaa tyle czasu dbalam o siebie i jak na zlosc przed slubem wszystkie sie 'psuje'. Aaaa zapomnialam dodac ze kolezanka zle mi tipsy zrobila i na sile sciagalam i mam paznokcie strasznie zniszczone a wlosy nie wiadomo czemu straszne siano ![]() masakra jakas
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
My na kurs idziemy tylko dla własnej przyjemności: po ślubie
zrobimy kilka stopni ![]() Natomiast 1 taniec poćwiczymy sami, w domku, jak tylko zdecydujemy się ostatecznie na piosenkę (jedna z dwóch). Ostatnie wesele utwierdziło mnie tylko w tym że nie ma co przesadzać, trzeba wziąć to wszystko z przymrużeniem oka I nie ma co sobie stwarzać dodatkowych bodźców do stresu
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze troche poszlifujemy ten taniec zeby sztucznie nie wygladal
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Widzę że przygotowania już tak pełną parą idą. Podobnie u mnie z tym że musiałam się kilka kroków cofnąć bo... fotograf i kamerzysta, którego zamówiliśmy rok temu w piątek 13-go zadzwonił i powiedział że musi odwołać. No normalnie tak się zestresowałam że nic nie załatwimy że szok. A wczoraj czyli chyba 3 dzień poszukiwan w końcu znaleźliśmy kogoś wolnego i który robi ładne fotki i w piątek mamy spotkanie. Na szczęście nasz zespół powiedział że wszystko dalej aktualne a wogóle jak do nich dzwoniliśmy to powiedzieli że wchodzą do studia nagrywać płytę ![]() Poza tym dziś idziemy na ostatnie nauki i potem jeszcze tylko 2 x w poradni. W sumie to już takie drobiazgi nam zostały chociaż oboje jeszcze nie jesteśmy do końca ubrani ![]() A no i sprawa z gośćmi też się nam wyjaśnia - odmówiło nam jakieś 30 osób. Tak też przypuszcvzaliśmy więc wszystko idzie zgodnie z planem ![]() Dużo z Was tańczy walca - my chcemy się po prsotu pobujać ale tak troszkę się zastnawiam czy może faktycznie czegoś takiego nie zatańczyć. Chociaż myślę że i tak zostaniemy przy bujaniu ![]() Powiedzcie mi - gdzie kupię tanio wstążkę białą do zdobienia klatki i taką długą ale cienką wstążkę do wódki? Czy w kwiaciarniach najlepiej tego szukać? Potrzebuję większej ilości dlatego nie wiem gdzie się bardziej opłaca. Zamierzam też przystroić wejście do sali bo wygląda obrzydliwie - kokardki są tam chyba już od 2 lat i są okropnie ukurzone i brudne więc mam zamiar zrobić to po swojemu.
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
arnama, Butter Bear dziewczyny dlatego nie biorę ani kamerzysty ani fotografa na cmentarz ,nie zniosłabym tego oglądając za każdym razem płyte... Wszystko zależy również od pogody.
nicolaaa jest giełda ślubna w Tychach, tam znajdziesz dosłownie wszystko ![]() Co do pierwszego tańca, my będziemy podskakiwać do utworu Krzysztofa Krawczyka "Tylko Ty, tylko ja"
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejuuu nadrabiam Wasze wpisy
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

więc musisz wrzucić fotki 

.