Wrześniówki - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-14, 21:15   #2641
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja bym raczej radziła ecru

Moja suknia:
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=92.magia
też mi się wydaje,że ecru będzie bardziej pasowało-musze tylko znaleźć jakiś ładny biustonosz-polecacie jakiś sklep w Wawie?Ale,żeby też cena była do 100zł

Nie wątpię,że pięknie wyglądasz w tej sukni:e hem:

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 22:21   #2642
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym raczej radziła ecru

Moja suknia:
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=92.magia
a ja nie mogę sie doczekać jak cię w niej zobaczę, bo to moja wymarzona ale nie ta jedyna więc musisz wrzucić fotki

my dzisiaj byliśmy na sali i jest pięknie czyli jednak zostaje podkowa a tak chciałam okrągłe :/
tż w końcu ma koszulę i jest idealna, tyle się najeździliśmy i reklamowaliśmy, że juz jej miałam dosyć
jutro spotkanie z rodzicami i będziemy ustalac menu
Stary 2010-08-15, 09:02   #2643
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
a ja nie mogę sie doczekać jak cię w niej zobaczę, bo to moja wymarzona ale nie ta jedyna więc musisz wrzucić fotki

my dzisiaj byliśmy na sali i jest pięknie czyli jednak zostaje podkowa a tak chciałam okrągłe :/
tż w końcu ma koszulę i jest idealna, tyle się najeździliśmy i reklamowaliśmy, że juz jej miałam dosyć
a jakie przygody mieliście z koszulą i gdzie w rezultacie kupiliście??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 13:01   #2644
mafda
Zadomowienie

zamóiliśmy w Hektorze, bo tam na miarę można zamówić, a tż chciał taliowaną na spinki i z krytymi guzikami. Normalnie w sklepie jak jest taliowana to nie ma listwy na guzikach, albo jest jak worek.
Za pierwszym razem w pośpiechu odebraliśmy tą koszulę, a w domu jak ją zmierzyliśmy to okazało się, że to nie te wymiary. W samej klatce była szersza o 10cm. Pojechaliśmy zareklamować, po tygodniu przysłali okazało się, że oni nic nie zmienili w tej koszuli tylko ją zwężyli, rękawy jak worek, ogólnie nawet kołnierzyk nie był włoski, nic sie nie zgadzało w tej koszuli. Wkurzyłam się i powiedziałam Pani, że ktoś nieźle ją spiep..... i niech uszyją od nowa. No i wczoraj pojechaliśmy i jest idealna taka jak chcieliśmy. Myślę że za pierwszym razem oni nawet jej nie uszyli tylko ktoś pomylił i dał standardową koszulę.

Edytowane przez mafda
Czas edycji: 2010-08-17 o 10:51
mafda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 13:32   #2645
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
pewnie dla niektórych tak dla mnie nie a wiesz ja mam taki ładny jedwabny pożyczyć ci
He, he tak

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 13:36   #2646
mafda
Zadomowienie

dobra zaraz wysyłam
Stary 2010-08-15, 15:27   #2647
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
też mi się wydaje,że ecru będzie bardziej pasowało-musze tylko znaleźć jakiś ładny biustonosz-polecacie jakiś sklep w Wawie?Ale,żeby też cena była do 100zł

Nie wątpię,że pięknie wyglądasz w tej sukni:e hem:
Dzięki

Cytat:

Mafda, na pewno pokażę zdjęcia

Mam nadzieję, że we wrześniu aż będzie się tu roiło od relacji i zdjęć

Dziś mamy z TŻ 'umówione spotkanie', że siadamy i robimy ostatnie plany ślubne - kiedy co jeszcze trzeba załatwić... ale na razie zmykam malować ściany...na szczęście już bliżej niż dalej końca remontu...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 16:27   #2648
Mags1983
Zakorzenienie

GG do Mags1983

Cytat:
Napisane przez ESTEE87 Pokaż wiadomość
Hej Kochane załaczam zdjęcie opaski na koka i kolczyków Mam nadzieje że będą sie podobać Niestety moja suknia jest tak zabezpieczona że musze mame poprosić zeby mi pomogła Niestety nie mam jeszcze bransoletki
Wspaniałe dodatki - uwielbiam retro klimaty !!!

Cytat:
Dziewczyny, odebrałam dziś suknię Wisi sobie już w sypialni spakowana w pokrowiec, więc TŻ jej nie widzi

Powiem nieskromnie, że wyglądam w niej pięknie

Estee...suknia piękna. Razem z kolczykami, opaską, prostym kokiem będzie cudownie
OOoooo cudna

_________________________ _________________

Byłam na weekend u rodziców i postanowiłam zmierzyć sukienkę ponieważ czułam, że mi się przytyło. No i miałam rację - siostra ledwo mnie dopięła Dziękuję Bogu, że do ślubu zostało mi jeszcze 34 dni. Muszę Mniej Żreć. Lodówkę zamykam na kłódkę a Tż stawiam na straży .

Zmierzyłam też po raz pierwszy swoje czerwone buciki do sukni i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona Sis zrobiła mi zdjęcia ale byłyśmy już po paru głębszych i coś tak nie wyraźnie wyszłyśmy

Bardzo zdenerwowała mnie babka w kwiaciarni w sobotę. Udałam się tam celem zamówienia bukietów ślubnych, a ta mnie ochrzaniała pytając czy nie widzę, że ma dużo pracy i na takie rzeczy jest jeszcze czas. Grzecznie odpowiedziałam, że słyszałam, iż jest najlepsza w okolicy i trzeba zamawiać bukiety wcześniej. Ale skoro jest tak bardzo zajęta to poszukam innej kwiaciarni. I sobie poszłam. Jak chciała mnie spławić to proszę bardzo. Dam szansę komuś innemu się wykazać

Tż udało się kupić garnitur, koszulę i krawat. Chiałam, żeby szedł w szarym ale tak bardzo spodobal mu się jasny brąz, że nie miałam serca powiedzieć mu "nie". Tylko czy nie będzie się to gryzło jak ja będę na biało, a Tż na brązowo?

Mam też już biżuterię ślubną, skromne kolczyki i łańcuszek z zawieszką ale przy stylizacji jaką planuję myślę, że będą odpowiednie.

Co myślicie?
Stary 2010-08-15, 22:10   #2649
ESTEE87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mags1983 Pokaż wiadomość

OOoooo cudna

Byłam na weekend u rodziców i postanowiłam zmierzyć sukienkę ponieważ czułam, że mi się przytyło. No i miałam rację - siostra ledwo mnie dopięła Dziękuję Bogu, że do ślubu zostało mi jeszcze 34 dni. Muszę Mniej Żreć. Lodówkę zamykam na kłódkę a Tż stawiam na straży .

Zmierzyłam też po raz pierwszy swoje czerwone buciki do sukni i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona Sis zrobiła mi zdjęcia ale byłyśmy już po paru głębszych i coś tak nie wyraźnie wyszłyśmy

Bardzo zdenerwowała mnie babka w kwiaciarni w sobotę. Udałam się tam celem zamówienia bukietów ślubnych, a ta mnie ochrzaniała pytając czy nie widzę, że ma dużo pracy i na takie rzeczy jest jeszcze czas. Grzecznie odpowiedziałam, że słyszałam, iż jest najlepsza w okolicy i trzeba zamawiać bukiety wcześniej. Ale skoro jest tak bardzo zajęta to poszukam innej kwiaciarni. I sobie poszłam. Jak chciała mnie spławić to proszę bardzo. Dam szansę komuś innemu się wykazać

Tż udało się kupić garnitur, koszulę i krawat. Chiałam, żeby szedł w szarym ale tak bardzo spodobal mu się jasny brąz, że nie miałam serca powiedzieć mu "nie". Tylko czy nie będzie się to gryzło jak ja będę na biało, a Tż na brązowo?

Mam też już biżuterię ślubną, skromne kolczyki i łańcuszek z zawieszką ale przy stylizacji jaką planuję myślę, że będą odpowiednie.

Co myślicie?
Dzięki
Buciki super sie prezentują, podobają mi się
Co do garnituru uwielbiam czarne ale to każdy ma swoje oczywiście
Stary 2010-08-15, 22:13   #2650
arnama
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja po weselu znajomych- było super!! opiszę Wam bo było to całkiem inne wesele od pozostałych

Ślub w wierze protestanckiej, więc było tylko nabożeństwo w kościele. Całość opóźniła się o pół godz, bo młodzi przyjechali później i wszyscy wesoło rozmawiali przed kościołem. Ogólnie luz taki, że jak już goście zgromadzili się wewnątrz PanM przy ołtarzu czekał na PM to jeszcze zdążył wyjść w miedzy czasie, bo troszkę się spocił z wrażenia, aż z niego kapało
Ciemnoskóra PM w sukience koloru ecru- wg właśnego projektu (prosta, długa i skromna w sumie) w kosciele miała regionalny turban,złoty na głowie, a na weselu włosy zaplecione w warkoczyki i olbrzymi czerwony kwiat w nich. Bukiet miała jak by z polnych kwiatów w rozmaitych kolorach- wyglądał że zebrany na łące, i fioletowe buty

Pan M wyglądał pięknie Świetnie dobrany i skrojony garnitur, w kolorze grafitowym, koszula na spinki, ecru, czarny krawat śledzik i nie miał butonierki z kwiatkiem, ale z kieszeni wystawała mu chusteczka w kolorze ecru, do tego okularki przeciwsłoneczne dla podkreślenia luzu i 'szpanu'

Wesele z DJem początek okropny, bo kiepski był w prowadzeniu. Poitem nikt nie chciał tańczyć, bo był taki upał że na sali zostało może z 10 osób reszta wyszła na taras, bo tam był wiart
W końcu zorganizowaliśmy wiatraki i to nieco uratowało sytuację.
1 taniec: mieli piosenkę, której nie pamiętam ale nie wolną lecz średniego tempa, zaczęli normalnie, a potem zaczęli się wygłupiać. PM na luzie kręciła tyłeczkiem i machała kiecą a PanM troszkę był zawstydzony i nie wiedział jak ma sie zachować, ale w końcu też zaczął śmiesznie tańczyć
Ogólnie na weselu były 2 stoliki młodych- znajomych i 1 stolik starszych- rodziny, gdzie w tych starczych wliczam ludzi po 30 i 40 tak że babć było że na jednej rece można policzyć. To też muzyka była opowiednia leciały i stare przeboje krawczyka (w mniejszości) i Sean Paul i murzyńskie rytmy po muzykę z 'Pulp fiction'
Ogólnie wybawiłam się średnio, bo pokłóciliśmy się z TŻtem tak, że był tylko krok do odwołania wesela.... ale ogólny klimat wesela nie do przebicia jeszcze na takim nie byłam: typowo na młodych nastawione, pełne luzu i wygłupów
A Ci murzyni jakie mają ruchy w tańcu.....

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 22:31   #2651
ButterBear
Zakorzenienie

arnama, fajne takie wesele. Super poznać jakieś nowe zwyczaje

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość

Ogólnie wybawiłam się średnio, bo pokłóciliśmy się z TŻtem tak, że był tylko krok do odwołania wesela.... ale ogólny klimat wesela nie do przebicia jeszcze na takim nie byłam: typowo na młodych nastawione, pełne luzu i wygłupów
Co do pogrubionego - u nas też tak jest niestety. Mam nadzieję, że to tylko nerwy związane ze ślubem, a nie to, że mój TŻ jest durny, a ja wcześniej tego nie zauważyłam

Hania

Stary 2010-08-15, 22:37   #2652
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, ja po weselu znajomych- było super!! opiszę Wam bo było to całkiem inne wesele od pozostałych

Ślub w wierze protestanckiej, więc było tylko nabożeństwo w kościele. Całość opóźniła się o pół godz, bo młodzi przyjechali później i wszyscy wesoło rozmawiali przed kościołem. Ogólnie luz taki, że jak już goście zgromadzili się wewnątrz PanM przy ołtarzu czekał na PM to jeszcze zdążył wyjść w miedzy czasie, bo troszkę się spocił z wrażenia, aż z niego kapało
Ciemnoskóra PM w sukience koloru ecru- wg właśnego projektu (prosta, długa i skromna w sumie) w kosciele miała regionalny turban,złoty na głowie, a na weselu włosy zaplecione w warkoczyki i olbrzymi czerwony kwiat w nich. Bukiet miała jak by z polnych kwiatów w rozmaitych kolorach- wyglądał że zebrany na łące, i fioletowe buty

Pan M wyglądał pięknie Świetnie dobrany i skrojony garnitur, w kolorze grafitowym, koszula na spinki, ecru, czarny krawat śledzik i nie miał butonierki z kwiatkiem, ale z kieszeni wystawała mu chusteczka w kolorze ecru, do tego okularki przeciwsłoneczne dla podkreślenia luzu i 'szpanu'

Wesele z DJem początek okropny, bo kiepski był w prowadzeniu. Poitem nikt nie chciał tańczyć, bo był taki upał że na sali zostało może z 10 osób reszta wyszła na taras, bo tam był wiart
1 taniec: mieli piosenkę, której nie pamiętam ale nie wolną lecz średniego tempa, zaczęli normalnie, a potem zaczęli się wygłupiać. PM na luzie kręciła tyłeczkiem i machała kiecą a PanM troszkę był zawstydzony i nie wiedział jak ma sie zachować, ale w końcu też zaczął śmiesznie tańczyć
Ogólnie na weselu były 2 stoliki młodych- znajomych i 1 stolik starszych- rodziny, gdzie w tych starczych wliczam ludzi po 30 i 40 tak że babć było że na jednej rece można policzyć. To też muzyka była opowiednia leciały i stare przeboje krawczyka (w mniejszości) i Sean Paul i murzyńskie rytmy po muzykę z 'Pulp fiction'
no no!!! zazdroszcze nie dosc ze lubie wesela to na takim nietypowym tez bym chetnie uczestniczyla co kraj to obyczaj, fajnie zobaczyc jak sie bawią w innych krajach

aaa tak ogolnie to nie do tematu.....wlasnie zaczelo padac uffff moze powietrze bedzie troche lżejsze bo po dzisiejszym upale mam dosc

ja jak narazie luz bluz ze slubem, wiecie ze suknia sie jeszcze nawet nie szyje a ja jakos niepokojąco olewam to hehehe az niepodobne do mniejedyne co mnie stresuje to to ze z remontami jestesmy baaardzo do tylu jeszcze nam zostalo pomalowac sciany w kilku pokojach i polozyc panele itd....teść nam wszystko robi bo jest majstrem i sie zna na tym ale ostatnio jakos tez chyba olewa wszystko bo idzie mu jak krew z nosa.... i chyba nie zdarzymy

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
arnama, fajne takie wesele. Super poznać jakieś nowe zwyczaje

Co do pogrubionego - u nas też tak jest niestety. Mam nadzieję, że to tylko nerwy związane ze ślubem, a nie to, że mój TŻ jest durny, a ja wcześniej tego nie zauważyłam
a ja to sie ze swoim kłócę, zawsze jak oboje pijemy alkohol,to ja sobie cos uwale do glowy albo on przewaznie ja mu ględze ze znowu pije

i nie przejmujcie sie tak to jest....zadna para idealna nie jest i trzeba sie czasem klocic, a co do wesela to moze i dlatego przez ten stres sie klocicie

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2010-08-15 o 22:38
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 22:39   #2653
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mags1983 Pokaż wiadomość

OOoooo cudna

Co myślicie?
mi się jakos tak bardziej podoba jak przytyłaś, nabrałaś kształtów butki cudoooooo

arnama no to fajnie musiało być, też bym chciała żeby u mnie było wesele nastawione na młodych, a nie sam Krawczyk i reszta
Stary 2010-08-16, 00:18   #2654
arnama
Zakorzenienie

Nie wiem właśnie co jest z tym TŻtem Przez 6 lat nie był taki czepliwy jak ostatnio. Byle co powiem a on to odbiera jako obrażanie go i się na mnie denerwuje i to do tego stopnia że nawet kiedy ja się nie kłócę, tylko spokojnie mu mówię żeby się uspokoił to on jeszcze bardziej na mnie podnosi głos. Wcześniej było tak tylko w drugą stronę a teraz wszystko się poodwracało Może to stres, napięcia i taki jest efekt, ja i tak niczego już teraz nie odwołam, za bardzo go kocham

Moja florystka zrobiła aktualizację strony internetowej, dodała trochę zdjęć w galerii iii.... wybrałam swój bukiet! I zdobienie samochodu bo kościoła już miałam wcześniej upatrzone. Teraz tylko wybrać się do niej wszystko zamówić konkretnie i już

Stary 2010-08-16, 14:22   #2655
Mags1983
Zakorzenienie

GG do Mags1983

Cytat:
Dzięki
Buciki super sie prezentują, podobają mi się
Co do garnituru uwielbiam czarne ale to każdy ma swoje oczywiście
Dziękuję Jak już pisałam to byl wybór TŻ a nie mój Ale niech ma chłopak jak mu się taki a nie inny podoba

Cytat:

Wspaniale to brzmi !

Co do kłótni - tak to juz bywa niestety. Też wczoraj miedzy moim a mną doszło do małego spięcia. Poszło o to, iż powiedziałam mu, że zaraz po mszy ślubnej chciałabym iść na cmentarz który jest zaraz koło kościoła na grób moich dziadków którzy odeszli rok temu w maju. A On mi odpalił , że urządzam szopki. Myślicie, że ma rację? Chciałam się krótko pomodlić , dać kwiaty i pojechać na salę po tym wszystkim. Nie chcę tam brać fotografa ani kamerzysty. Tylko Ja i moja siostra - świadkowa no i nasze Tż.

Czy to głupi pomysł?

Cytat:
mi się jakos tak bardziej podoba jak przytyłaś, nabrałaś kształtów butki cudoooooo

arnama no to fajnie musiało być, też bym chciała żeby u mnie było wesele nastawione na młodych, a nie sam Krawczyk i reszta

Dziękiiii Ale zdecydowanie zostanę tylko przy butach - kilogramy muszę zgubic

Cytat:
Nie wiem właśnie co jest z tym TŻtem Przez 6 lat nie był taki czepliwy jak ostatnio. Byle co powiem a on to odbiera jako obrażanie go i się na mnie denerwuje i to do tego stopnia że nawet kiedy ja się nie kłócę, tylko spokojnie mu mówię żeby się uspokoił to on jeszcze bardziej na mnie podnosi głos. Wcześniej było tak tylko w drugą stronę a teraz wszystko się poodwracało Może to stres, napięcia i taki jest efekt, ja i tak niczego już teraz nie odwołam, za bardzo go kocham

Moja florystka zrobiła aktualizację strony internetowej, dodała trochę zdjęć w galerii iii.... wybrałam swój bukiet! I zdobienie samochodu bo kościoła już miałam wcześniej upatrzone. Teraz tylko wybrać się do niej wszystko zamówić konkretnie i już
Śliczny

Edytowane przez Mags1983
Czas edycji: 2010-08-16 o 14:25
Mags1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 14:30   #2656
arnama
Zakorzenienie

Ja właśnie słyszałam o parze która po ślubie poszła na grób jakiejś bliskiej osoby. Nie pamiętam czy to był rodzic i dziadkowie, ale spodobał mi się taki gest. Uważam że to nie są żadne szopki. TŻ powinien zaakceptować Twoją decyzję skoro to dla Ciebie ważne. Sama chciała bym postąpić w ten sposób, gdybym była w takiej sytuacji. Na szczęście wszystkich bliskich mam jeszcze obok siebie....

Stary 2010-08-16, 17:44   #2657
arnama
Zakorzenienie

F*CK! Dziewczyny! ale się wkurzyłam!
Właśnie doszło do mnie że ciasto mamy rozwozić 28.08 w sobotę oraz ewentualnie w niedzielę 29-go, a ja wtedy mam mieć mój weekend panieński w górach miałam jechać już piątek i zostać do niedzieli a tu zonk
Będziemy musieli w sobotę do południa rozwieźć ciasto a potem prosto w góry i już, tylko jak ja w niedzielę wrócę? z promilami we krwi? Masakra jakaś wszystko się nakłada
Jeszcze babcia robi wtedy imieniny, ale to już trudno, nie dość że ciężko pogodzić terminy to jeszcze innych by trzeba zadowolić... niestety, ale muszę wybrać jedno z dwojga i niestety okazać się egoistką. Ja teraz jestem najważniejsza, więc babci złożę tylko życzenia.

Poza tym w środę florystka, w czwartek suknia
A na jutro muszę TŻta namówić na wycieczkę do Krakowa po obrączki, bo im bliżej wesela tym mniej czasu się robi....

19 dni.....

Stary 2010-08-16, 20:34   #2658
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
F*CK! Dziewczyny! ale się wkurzyłam!
Właśnie doszło do mnie że ciasto mamy rozwozić 28.08 w sobotę oraz ewentualnie w niedzielę 29-go, a ja wtedy mam mieć mój weekend panieński w górach miałam jechać już piątek i zostać do niedzieli a tu zonk
Będziemy musieli w sobotę do południa rozwieźć ciasto a potem prosto w góry i już, tylko jak ja w niedzielę wrócę? z promilami we krwi? Masakra jakaś wszystko się nakłada
Jeszcze babcia robi wtedy imieniny, ale to już trudno, nie dość że ciężko pogodzić terminy to jeszcze innych by trzeba zadowolić... niestety, ale muszę wybrać jedno z dwojga i niestety okazać się egoistką. Ja teraz jestem najważniejsza, więc babci złożę tylko życzenia.

Poza tym w środę florystka, w czwartek suknia
A na jutro muszę TŻta namówić na wycieczkę do Krakowa po obrączki, bo im bliżej wesela tym mniej czasu się robi....

19 dni.....
masz panienski wtedy co ja tez 28 i jak sie boje co dziewczyny wymyslily

a co do rozwozenia ciasta to pierwszy raz widze taki obyczaj u nas sie ciasto na odchodne po weselu rozdaje

Stary 2010-08-16, 21:19   #2659
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
masz panienski wtedy co ja tez 28 i jak sie boje co dziewczyny wymyslily

a co do rozwozenia ciasta to pierwszy raz widze taki obyczaj u nas sie ciasto na odchodne po weselu rozdaje

I to jest dobre, bo nie musisz tracić czasu na jeżdżenie, tylko w ramach podziękowania dajesz ciasto
Jednak nasza 'kryzysowa' piekarka nie wyrobiła by się sama z taką ilością ciast na raz, dla tego podzieliśmy to tak a nie inaczej
Choć u nas w zwyczaju jest rozwozić ciasto przed weselem
Dla mnie ma to jeden podstawowy plus, przynajmniej na 100% będę wiedziała kto przyjdzie a kto nie, bo będzie to na tyle blisko wesela że ludzie ostatecznie będą zdecydowani Choć wiadomo, losówki też zawsze mogą wypaść

Dziołszki jestem MASTER!!!! byłam u faceta ginekologa teraz już nic mi nie straszne
I jestem podwójnie szczęśliwa bo od razu dostałam receptę na Cilest Tak że zdążę na noc poślubną
Pan bardzo miły, kompetentny i.... przystojny jak na gościa w tym wieku oczywiście, aż mnie zamurowało jak wyszedł z gabinetu i nie wiedziałam w ogóle co mam mówić

Stary 2010-08-16, 21:28   #2660
dorka32
Raczkowanie

Cytat:
Moja Dorka Dziękuje Wkleje zdjęcie oryginalnej..moja jest troche mniej rozłożysta

Używałaś kiedyś takich rajstop?Bo ja jeszcze nie i jestem strasznie ciekawa jak to działa

kurcze ale mam zaległości

Dziewczyny nie kłóćcie się ze swoimi wybrankami...przed nami jeszcze kilkadziesiąt wsólnych lat wytrzymamy?

Ja się cieszę, bo już prawie dogadałam się z parami, które biorą ślub w tym samym dniu co ja, więc koszta będą mniejsze
Odmówiło nam już 19 osób....ale tak jak dziewczyny gadałyście, nie przejmuję się. Oby chociaż z 50 osób było

arnama ale to wesele musiało być fajowe wez mnie ze soba na drugi raz Piękny masz bukiecik

Właśnie dziewczyny zastanawiamy się z moim TŻ czy iść na grób moich rodziców i dziadków....widziałyście może u kogoś na płytce coś takiego? Jak to potem jest zmontowane?
Stary 2010-08-16, 21:40   #2661
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest dobre, bo nie musisz tracić czasu na jeżdżenie, tylko w ramach podziękowania dajesz ciasto
Jednak nasza 'kryzysowa' piekarka nie wyrobiła by się sama z taką ilością ciast na raz, dla tego podzieliśmy to tak a nie inaczej
Choć u nas w zwyczaju jest rozwozić ciasto przed weselem
Dla mnie ma to jeden podstawowy plus, przynajmniej na 100% będę wiedziała kto przyjdzie a kto nie, bo będzie to na tyle blisko wesela że ludzie ostatecznie będą zdecydowani Choć wiadomo, losówki też zawsze mogą wypaść

Dziołszki jestem MASTER!!!! byłam u faceta ginekologa teraz już nic mi nie straszne
I jestem podwójnie szczęśliwa bo od razu dostałam receptę na Cilest Tak że zdążę na noc poślubną
Pan bardzo miły, kompetentny i.... przystojny jak na gościa w tym wieku oczywiście, aż mnie zamurowało jak wyszedł z gabinetu i nie wiedziałam w ogóle co mam mówić
Gratulacje arnama
Ja już od jakiegoś czasu chodzę do faceta-gina i jestem o wiele bardziej zadowolona niż z kobitki

U nas też się nosi ciasto przed ślubem...tzn głupio brzmi 'u nas też', bo ja też jestem ze Śląska, tak jak Ty...ale u nas się chodzi po sąsiadach tylko, czyli nie po gościach weselnych
A po weselu się ciasta nie daje
Cytat:
Napisane przez dorka32 Pokaż wiadomość

Właśnie dziewczyny zastanawiamy się z moim TŻ czy iść na grób moich rodziców i dziadków....widziałyście może u kogoś na płytce coś takiego? Jak to potem jest zmontowane?
Dorka, ja się z tym nie raz spotkałam. Co prawda nie na płycie, czy zdjęciach (myślę, że to zbyt intymny moment, jak na kręcenie), ale wiem, że osoby, które straciły bliskich idą po ślubie na groby. Nie widzę w tym nic złego. Ja uważam, że to nasz dzień i należy robić to, co się uznaje za stosowne i co uważa się za dobre dla siebie

Dziewczyny, jestem załamana. Wyskoczyło mi na dekolcie jakieś uczulenie jak nie zejdzie, to nie biorę ślubu

Hania

Stary 2010-08-16, 22:28   #2662
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka32 Pokaż wiadomość

kurcze ale mam zaległości

Dziewczyny nie kłóćcie się ze swoimi wybrankami...przed nami jeszcze kilkadziesiąt wsólnych lat wytrzymamy?

Ja się cieszę, bo już prawie dogadałam się z parami, które biorą ślub w tym samym dniu co ja, więc koszta będą mniejsze
Odmówiło nam już 19 osób....ale tak jak dziewczyny gadałyście, nie przejmuję się. Oby chociaż z 50 osób było

arnama ale to wesele musiało być fajowe wez mnie ze soba na drugi raz Piękny masz bukiecik

Dziękuję i na pewno wezmę na następny raz o ile takowy się wydarzy hehehe nie no było czadowo- inaczej

Co do wizyty na cmentarzu... ja bym nie brała tam ani kamerzysty, ani fotografa

Cytat:
Gratulacje arnama
Ja już od jakiegoś czasu chodzę do faceta-gina i jestem o wiele bardziej zadowolona niż z kobitki

U nas też się nosi ciasto przed ślubem...tzn głupio brzmi 'u nas też', bo ja też jestem ze Śląska, tak jak Ty...ale u nas się chodzi po sąsiadach tylko, czyli nie po gościach weselnych
A po weselu się ciasta nie daje

Dorka, ja się z tym nie raz spotkałam. Co prawda nie na płycie, czy zdjęciach (myślę, że to zbyt intymny moment, jak na kręcenie), ale wiem, że osoby, które straciły bliskich idą po ślubie na groby. Nie widzę w tym nic złego. Ja uważam, że to nasz dzień i należy robić to, co się uznaje za stosowne i co uważa się za dobre dla siebie

Dziewczyny, jestem załamana. Wyskoczyło mi na dekolcie jakieś uczulenie jak nie zejdzie, to nie biorę ślubu
Spokojnie do września na pewno zejdzie pij wapno, a jak nie pomoże to maść z apteki (zapytaj farmaceutę) lub wizyta u dermatologa i luzik będzie

Stary 2010-08-16, 22:38   #2663
e_wcia
Raczkowanie

dziewczyny jak tam pierwszy taniec????? nam facet narzucił porządne tempo, my chcieliśmy żeby nas nauczył paru kroków, a on nas chce nauczyć walca wiedeńskiego:haha ha: w trzy tygodnie ale się nie poddajemy, jak będziemy czuli że to nie pyknie, to się pobujamy, i tyle, ale powrót do kondycji w super tempie i nastroju, ubaw mamy po pachy
e_wcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 23:17   #2664
mafda
Zadomowienie

wiesz co my chodzimy na kurs i bylismy na dwóch spotkaniach, po pierwszym byłam załamana, ja prawo tż w lewo :/ ale poćwiczyliśmy w domu i po drugim juz lepiej. Uczymy się narazie walca angielskiego. Na pierwszy taniec jednak chyba jeszcez od 1 września będziemy brać indywidualne lekcje do piosenki U2. Ponoć damy radę
Stary 2010-08-16, 23:28   #2665
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co my chodzimy na kurs i bylismy na dwóch spotkaniach, po pierwszym byłam załamana, ja prawo tż w lewo :/ ale poćwiczyliśmy w domu i po drugim juz lepiej. Uczymy się narazie walca angielskiego. Na pierwszy taniec jednak chyba jeszcez od 1 września będziemy brać indywidualne lekcje do piosenki U2. Ponoć damy radę
my tez bedziemy tanczyc walca angielskiegp i poczatki tez trudne byly ale dacie rade nam instruktor wymyslij jakies dziwne wygibasy ze boje sie czy to wogole zatancze w stresie hehe a piosenki dalej nie mamy

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Dziękuję i na pewno wezmę na następny raz o ile takowy się wydarzy hehehe nie no było czadowo- inaczej

Co do wizyty na cmentarzu... ja bym nie brała tam ani kamerzysty, ani fotografa

Spokojnie do września na pewno zejdzie pij wapno, a jak nie pomoże to maść z apteki (zapytaj farmaceutę) lub wizyta u dermatologa i luzik będzie
a mi co poradzicie??
mam alergie ma prawie wszystko, a u TŻta ciagle remonty i czynnie musze uczestniczyc i juz mam tak:wysypke na rękach, nogi i ręce cale poobijane, poza tym pogryzione przez komary na twarzy mi sie zrobily zaczerwienienia a na szyi mam jakies odbarwienia:mur :
a tyle czasu dbalam o siebie i jak na zlosc przed slubem wszystkie sie 'psuje'. Aaaa zapomnialam dodac ze kolezanka zle mi tipsy zrobila i na sile sciagalam i mam paznokcie strasznie zniszczone a wlosy nie wiadomo czemu straszne siano masakra jakas

Stary 2010-08-16, 23:46   #2666
arnama
Zakorzenienie

My na kurs idziemy tylko dla własnej przyjemności: po ślubie zrobimy kilka stopni
Natomiast 1 taniec poćwiczymy sami, w domku, jak tylko zdecydujemy się ostatecznie na piosenkę (jedna z dwóch). Ostatnie wesele utwierdziło mnie tylko w tym że nie ma co przesadzać, trzeba wziąć to wszystko z przymrużeniem oka I nie ma co sobie stwarzać dodatkowych bodźców do stresu Jak będzie to będzie, a jak nie wyjdzie to się uśmiechniemy i zaczniemy od nowa

Stary 2010-08-17, 01:00   #2667
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
My na kurs idziemy tylko dla własnej przyjemności: po ślubie zrobimy kilka stopni
Natomiast 1 taniec poćwiczymy sami, w domku, jak tylko zdecydujemy się ostatecznie na piosenkę (jedna z dwóch). Ostatnie wesele utwierdziło mnie tylko w tym że nie ma co przesadzać, trzeba wziąć to wszystko z przymrużeniem oka I nie ma co sobie stwarzać dodatkowych bodźców do stresu Jak będzie to będzie, a jak nie wyjdzie to się uśmiechniemy i zaczniemy od nowa
no w sumie masz racje....ale zwazajac na to ze my juz kurs prawie skonczylismy to szkoda by bylo nie tanczyc tego co sie nauczylismy mam nadzieje ze troche poszlifujemy ten taniec zeby sztucznie nie wygladal

Stary 2010-08-17, 07:50   #2668
nicolaaa
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
Widzę że przygotowania już tak pełną parą idą. Podobnie u mnie z tym że musiałam się kilka kroków cofnąć bo... fotograf i kamerzysta, którego zamówiliśmy rok temu w piątek 13-go zadzwonił i powiedział że musi odwołać. No normalnie tak się zestresowałam że nic nie załatwimy że szok. A wczoraj czyli chyba 3 dzień poszukiwan w końcu znaleźliśmy kogoś wolnego i który robi ładne fotki i w piątek mamy spotkanie.
Na szczęście nasz zespół powiedział że wszystko dalej aktualne a wogóle jak do nich dzwoniliśmy to powiedzieli że wchodzą do studia nagrywać płytę

Poza tym dziś idziemy na ostatnie nauki i potem jeszcze tylko 2 x w poradni. W sumie to już takie drobiazgi nam zostały chociaż oboje jeszcze nie jesteśmy do końca ubrani

A no i sprawa z gośćmi też się nam wyjaśnia - odmówiło nam jakieś 30 osób. Tak też przypuszcvzaliśmy więc wszystko idzie zgodnie z planem

Dużo z Was tańczy walca - my chcemy się po prsotu pobujać ale tak troszkę się zastnawiam czy może faktycznie czegoś takiego nie zatańczyć. Chociaż myślę że i tak zostaniemy przy bujaniu

Powiedzcie mi - gdzie kupię tanio wstążkę białą do zdobienia klatki i taką długą ale cienką wstążkę do wódki? Czy w kwiaciarniach najlepiej tego szukać?
Potrzebuję większej ilości dlatego nie wiem gdzie się bardziej opłaca.
Zamierzam też przystroić wejście do sali bo wygląda obrzydliwie - kokardki są tam chyba już od 2 lat i są okropnie ukurzone i brudne więc mam zamiar zrobić to po swojemu.

nicolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:04   #2669
dorka32
Raczkowanie

arnama, Butter Bear dziewczyny dlatego nie biorę ani kamerzysty ani fotografa na cmentarz ,nie zniosłabym tego oglądając za każdym razem płyte... Wszystko zależy również od pogody.

nicolaaa jest giełda ślubna w Tychach, tam znajdziesz dosłownie wszystko wstążki, balony, kwiaty ...

Co do pierwszego tańca, my będziemy podskakiwać do utworu Krzysztofa Krawczyka "Tylko Ty, tylko ja"
Stary 2010-08-17, 09:19   #2670
ESTEE87
Wtajemniczenie

Jejuuu nadrabiam Wasze wpisy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości