|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
borowka ello
kurcze, Poznanianki nie ukrywać mi się !!! Tak nas mało, że szkoda być po cichu ![]() Ja w Klinice św. Rodziny tylko i wyłącznie ![]() Klari u mnie jest problem tego typu, że ja nie wiem kiedy jest mój tp ![]() Tzn zanim zaszliśmy w ciążę, oczywiście notowałam miesiączki, ale nie nagminnie, gdyż zaszliśmy za pierwszym strzałem i nie było wielkiego planowania. A w pracy ktoś mi podiwanił kalendarz z datami... z pół roku ![]() Także pamiętałam, że na majówce 2009 miałam okres i od tego czasu wyliczając- ostatnia miesiączka przypadla mi na 8.11 i wg tej daty tp to był 15.08 ![]() Ale, ale... przecież nie zawsze równe 28 dni odstępu było i nie pamiętam, którego w tamtejszą majówkę spotkała mnie krwawica...wg pierwszego usg wyszła nam data porodu na 26.o8 i mój lekarz stwierdził, żeby się lepiej teraz tej daty trzymać, bo Młody jeszcze w czwartek był wysoko. Ale miewam takie skurcze, że dzisiaj w nocy myślałam, że to już ![]() Nigdy nic nie wiadać ![]() W międzyczasie wg usg już nawet raz się 13.08 pokazał ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Opowiedziałam mężowi Wasze przypadłości, gafy i zdarzenia i wiecie, co rzekł? Haha: Ufffff bo już myślałem, że tylko Tobie na mózg padło ![]() Także pocieszyłyście Go, że ze mną jeszcze nie ma tragedii
|
|
|
|
#3002 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Któraś pytała o wagę ? Ja koniec 33tc mam na + 9,5 kg, chyba nie jest źle?
|
|
#3003 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzutki i chyba nisko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mialam nadzieje zamknac sie w tylu
|
|||||
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
no burza poszła wiec wracam i nadrabiam
Ray śliczny brzucholek bordowa może mój jest inny,ale jak ja narzekam to nie karze mi tak mówić,że ok wygladam,ale jak sie nie użalam i nie gadam to sam zaczął,ale skonczmy ten temat ja mam to gdzies ne bede sie denerwowac nie ma sensu misqa co za chory gin malwina 36tc=15kg na plusie klarissa śliczne łóżeczko ![]() ycnan ah pod koniec nasze mózgi inaczej mysla i zapominaja ![]() no jeszcze troche i ciaza donoszona i mozna rodzić cellaris no to super wiesci ![]() majka232 niestety u mnie nie ma dobrych lekarzy co jeden to gorszy,ale jak mnie w kroczu kuje dość często to pewnie się skraca ah nie wiem co myśleć jeszcze troche i ciąza będzie donoszona i moge rodzic
|
#3005 |
|
BAN stały
|
Ja mam dzisiaj dzień na jedzenie... Zjadłam chleb z serkiem ze szczypiorkiem, później lody, teraz znowu kanapkę z kefirem i zaraz zabiorę się za inne lody
Mam ich jeszcze trochę w zamrażarce, a na koniec pewnie wciągnę cytrynę ![]() Wraca mi apetyt... Jakieś uczulenie na rękach mi wyszło i już drugi dzien z nim walczę... Jak do jutra nie przejdzie, to lecę do dermatologa. Kurcze, mam dość lekarzy ![]() bordowa, czy Twój tż nie ratował tam w tym szpitalu? |
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomnialam sie pochwalic, ze dzis mialam bardzo udany dzien
kupilam juz: - materacyk gabczasty do wanienki - termometr do wody - ceratki do pieluszek - narazie tylko 3 szt - ceratke pod do lozeczka- tylko 1 szt - patyczki do uszu - tetry - tetre kolorowa - pileuszke flanelke - dokupie jeszcze tylko 1 oprocz tego bylam w carrefourze i kupilam pajaca za 8zl i 3 pary body po 3,50 trafilam tez na kombinezonik przeceniony na 20 zl -sliczny jest pozniej zawedrowal pierwszy raz po latach do lumpka i byly takie cuda, ze wlosy deba staja ![]() P.S. Pioracym melduje, ze lovela jest najtansza w biedronce! od czwartku w biedronce beda tez male skarpeteczki - 2 pary za 3,50
|
|
|
|
#3007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W każdym razie liczę na jakieś rady dotyczące tego szpitala jak już Maluszek zdecyduje się opuścić Twój brzuszek
|
|
|
|
|
#3008 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
malwina, szokoladka, lenka i wszystkie dziewczyny w nieciekawych sytuacjach i w nie najlepszych humorach ---> Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() sprawa już wyjaśniona- babka oddzwoniła i przeprosiła- ktoś z księgowości zapomniał odhaczyć przy zamówieniu, że jest już opłacone. Wózek wyślą prawdopodobnie jutro ja też nie byłam i raczej nie będę- chyba, że coś by się działo to mam jechać na IP. Jedyne co, to lekara na wizycie słucha tętna płodu- ale następna wizyta dopiero za 2 tyg Cytat:
Mnie dziś wyskoczyły jakieś malutkie swędzące krostki na brzuchu- spróbuję wziąć wapno i mocniej się dziś wymaziać jakimś nawilżaczem... W ogóle to jakaś taka spuchnięta dzisiaj jestem, nogi i ręce ociężałe, żyły powyłaziły na wierzch i bolą- no ale teraz już trochę chłodniej i chyba mi lepiej- mam nadzieję, że jutro będzie już znowu ok |
||||||
|
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
ale pada... i się błyska... ale przynajmniej jest czym oddychac...
ja w lupku robię teraz regularne zakupy, bo nieraz się zdarza, że kupię coć fajnego niezniszczonego, a czasem z metką, no i przede wszystkim niedrogiego... dawno juz się nie odzywała PAULA SHIN... co się dzieje?? wie któraś coś...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#3010 |
|
Rozeznanie
|
Borowka- ja na Lutyckiej rodze
![]() Moni- tez mam dzien na jedzenie, niestety... Tylko ja nie tak zdrowo. I niedawno nasmazylam racuchow drozdzowych z rodzynkami No i te lody... tez nie moge przestac Szczesliwa- no ja mysle, ze tego mego syna po prostu mniej czuje w domu. Wlasnie dal mi do wiwatu. Tata polozyl reke na brzuchu u gory a Młody mu masowal stópką od nadgarstka po palce. Radek mial mine jak uchachany szczeniaczek ![]() Cellaris- swietnie, ze masz wiecej luzu! No i Mała jaka duza! Moj w porownaniu to maly okruszek. ale nadrobi jeszcze
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż się napalił na nie. Od kwadransa czyta te 2 przepisy na swoim kompie i słyszę: Kotek zróbmy je, o tak chce je ![]() Mam nadzieję, że mówi o mufinach ![]() Jeśli chodzi o wagę, mam 32 tydz i 5kg na plusie. Borówka_, witaj ![]() Wklejam parę fotek z działki, gdzie paśliśmy się naszą 3 osobową rodzinką przez parę dni ![]() Idzie burza. Cudnie
|
|
#3012 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten pierwszy komplet to jaki miał kolor? Już nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() Mnie wyznaczali datę po pierwszym usg potwierdzającym ciążę (chyba w 7 tc), bo wg ostatniej miesiączki to powinnam urodzić na początku września, a wg tego usg mam termin na 26.09... Ja sama czuję, że aż tak długo w ciąży nie będę, bez przesady... ![]() Ale faktycznie u ciebie to wszystko strasznie zakręcone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No teraz to fakt, że tak dziwnie wygląda... Dziękuję kochana Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Nie musi być gorzka, ja kupuję mleczną ![]() O jejku, jak ślicznie wyglądasz - i szczuplutka jesteś, zresztą niewiele masz na plusie ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-16 o 21:58 |
||||||
|
|
|
#3013 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Biorę, biorę. Podwójną dawkę. Po wapnie jest lepiej, później nagle zaswędzi, trochę podrapię (bo zapomnę) i znowu wyskakuje... Wczoraj przed snem miałam aż do łokci wysypkę. Przypomniało mi się, że prałam sobie staniczki dwa dni temu ( w rękach) i użyłam bryzy do prania w pralce. Co prawda kupiłam tę nową, sensitive, ale mama ma rację, że tych proszków do prania w pralce nie wolno używać do ręcznego, bo mają jakieś silne enzymy, co szkodzą na ręce a ja sobie konkretnie sypnęłam, bo mi się zapach bardzo podobał![]() Mi też żyły wychodzą, nawet na piersiach (na rękach, nogach). czasem zielono- niebieska jestem i faktycznie czasem też pobolewają. Dobrze, że z wózkiem się wyjaśnilo, mogliby jakiś gratis w ramach przeprosin dorzucić ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
i nawet po ciastkach miałam cukier 75. Lekarz stwierdził, że nie mam cukrzycy i właściwie od tamtej pory nie jestem na diecie. Tyle, że jestem wegetarianką ( laktoovowegetarianką dokładnie) i wielu rzeczy unikam przez samą zasadę niejedzenia tłustych badziewi teraz ograniczam ser żółty, podświadomie wszelkie produkty podwyższające cukier. Czasem pozwalam sobie na słodycze, ale też w ramach rozsądku ![]() Poszukajcie w necie, sporo jest przepisów MM i sa naprawdę smaczne. ja robiłam naleśniki wg MM i wiele takich i cukier był ok ![]() Wyglądacie super ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- fem tez się zastanawiałam ostatnio co się dzieje z Shinee... coś pisala swego czasu, że z netem mają chyba problemy? ![]() borowka na Lutyckiej też jest ok to moja druga opcja w razie w ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- cellaris, Klari my też powsinogi ![]() Moja siostra jak usłyszała, że siedziałam sama w głuszy (mąż do pracy dojeżdżał) to prawie zawału dostała (Ona tę głusze zna ), a jeszcze nie wiem, że gdybym w ten weekend nie była w szpitalu, to jechalibyśmy do Sierakowa na 3 dni ![]() Dlatego zakupiliśmy łóżeczko turystyczne i nic nas nie zatrzyma ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Ineczka ja miałam cukier 140- czyli na granicy, bo do 140 jest norma. Więc może też dlatego tak mi się wszystko wyklarowało? jeszcze to znalazłam ![]() http://dietamm.com/forum/index.php?showtopic=484 |
||
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewuszki
Szokoladko - współczuję Ci sytuacji , ale mam nadzieję, że się poukłada między Wami i Razem będziecie się cieszyć z Niuni.Klarissa - Fajowe zdjęcia, super wyglądasz Dziuba - śliczny brzusio ![]() Annnnaaaa- fajna fotka ![]() Waniliaania - wracaj szybciutko do nas Pomi - ja też chciałam swojemu zdjęcia porobić przy składaniu łóżeczka, ale zanim do domu wróciłam to skręcił wszystko, normalnie tak mu się spieszyło No a dla Ciebie za dotrwanie do czwartku .A Twój tekst - "Matka, żyję, ale mi się nie chce" - normalnie mnie rozwalił Lenka- GRATULACJE dla Ciebie i Niuni za dotrwanie do tego magicznego tygodnia . Teraz tylko za szybki poród Dra - super foteczki brzuszka ![]() Astorianka - u mnie też mały czasem leniwy i lekarz mówił, że poprostu jak nam gorąco i się nic nie chce to dziecku też i czasem dlatego mniej się ruszają, no ale zawsze warto mieć rękę na pulsie, nie ??? Ray - śliczne zdjęcia i córunia piękna Misqa - no co za wredny lekarz . no nie dam rady was dziś nadrobić do końca, rano skończę Napiszę jeszcze tylko, że byłam u doktorka dziś i jak na razie spoko, szyjka 2,5cm, główka dość nisko i powiedział że mogę nie dotrwać do 12.09 . Oczywiście 100% pewności nie ma, ale tak to wygląda na dziś. Dobranoc |
|
|
|
#3015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dość dużo ciuszków dostałam,ale jak coś dla siebie w lumpku szukałam,bo szukałam spodni na lato a kupowac specjalnych nie chce szkoda kasy to jak zobaczyłam ciuszki to pare kupiłam bo nie szło sie oprzec,a jeszcze szczescie miałam był super śpiworek do spania i zamiast płacic 20zł zapłaciłam 2 zł na dzieciaczki super mozna znalesc ciuszki i moje kumpele tez głównie tam dzieciaczki ubierajaCytat:
![]() Cytat:
no wskoczyć w 37tc i można sie rozpakowywać jak coś
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
widze, ze nie tylko ja juz nie spię
Witaj elenka1 ![]() Maggie... bardzo fajne.... coz to za marki tych ubranek, pewnie GEGORGE, mothercare, NEXT?... szkoda ze w ich sklepach przy cenach oczy wychodza z orbit, dlatego, ja tez postanowilam skompletowac Nadii"lumpkową" garderobe. Mam pare nowych ciuszkow... ale to zdecydowana mniejszosc ![]() Ineczka... super mamusiu wygladasz...! ![]() Mnie dzis nie dane bylo pospac...mimo tego w ze w koncu mamy ludzka temperature... 22'C ![]() koty juz padły i spia jak zabite, Nadia jeszcze pofikuje... ale juz jakby też słabiej uuuf
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-17 o 07:09 |
|
|
|
#3017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja za wczesnie wczoraj poszłam spać i dzisiaj zerwałam się po 6![]() co do lumpkowych ciuszków ja tez mam zamiar sie wybrac na takie zakupy tylko czekam az mama znajdzie troszkę czasu bo we 2 raźniej, a TZta do ciucholandu w zyciu nie wyciagnęa co do kotów i ich PATATAJ a dla naszych córek 7 rano to być moze normalna pora dnia![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Ineczka szczuplusia z Ciebie mamusia
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej ja tak wole, moge stac ogladac, przebierac i nie patrzec czy czasem druga osoba nie ma juz dosc ![]() poza tym warto, bo od razu widac (kolory,jakosc szycia), czuć (miekkość) o ile gatunkowo (niestety) te zachodnie ubranka sa DUUUŻO lepsze... i wiadomo czego mozemy sie spodziewac po praniu, bo przeciez wiekszosc z nich juz jakies tam pranie przeszła. A koty... wiedziałam, ze jak sie podniose to juz i tak nie zasne, zreszta jak wstalam to one sie momentalnie uspokoily... i teraz spią... Nadia zresztą już też
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana
![]() nareszcie chłodno i pada w końcu można życ tylko muszę sobie jakieś spodnie czarne dresowe kupić, bo podobno pod koniec sierpnia ma byc tylko 13 stopni w dzien wczoraj było bardzo fajnie w SR, był wykład o karmieniu piersią, i ku mojemu zdziwieniu spora większość przyszła z mężami...tylko mojego jak zwykle nie było... i nawet nie przyjechał po mnie, obraziłam się za to Boże, ja to mam szczęście do idiotów.... wczoraj gin, a póóxniej jeszcze szef zaczynał robić problemy i chyba chce zrobic wszystko zeby PZU nie wypłaciło nam za urodzenie dziecka kasy.... bo placilismy z TZ-em takie dodatkowe ubezpieczenie i 1600 z tego ma byc... aaaa i jeszcze takie pytanie mam - te wit D i K to trzeba od samego poczatku dla dzieciaczka podawac każdego czy mam to z jakims lekarzem konsultowac?
|
#3020 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przyszedł wczoraj karmnik M&S, zamówiony na ebayu. Wrażenia: fajny materiał, nic nie gniecie (jest bez fiszbin, tylko z takimi grubszymi wszywkami imitującymi fiszbiny), na noc może być. Na dzień raczej się dla mnie nie nada, bo średnio trafiłam w rozmiarówkę (ale nie chce mi się odsyłać za taką kasę)- jest zaniżona w porównaniu do znanych mi marek brytyjskich, te niby fiszbiny są jakieś takie dziwne kanciaste (nie tworzą ładnego łuku), kiepsko podtrzymuje biust (i to chyba nie jest tylko kwestia odpowiedniego rozmiaru). No ale że na dzień będę miała co innego do noszenia, więc ten sobie zostawię... |
|||
|
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
Ninaad... mnie juz chyba nikt nie namowilby na kupienie stanika przez neta, jesli bym go wczesniej nie przymierzyla w sklepie... jak ostatnio kupowalam stanik, to zanim wybralam jedyny w kotrym sie konfortowo czulam i kotry wg Pani w sklepie lezał dobrze, przymierzylam chyba z 20 sztuk w tym samym rozmiarze...
wiec nie ma opcji.A poza tym, wczoraj spojrzałam na liste nasza i chyba jako jedyna wrzesniowka nie masz wybranego imienia dla córki co to za ociąganie sie?
|
#3022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do Waszego szefa to ręce opadają... jakiś zły człowiek z niego a co do pogody to tez slyszlam ze za ok 2 tyg maja byc juz jesienne temperatury, oby tylko pażdziernik był piękny i słoneczny ![]() ja tez chyba wkoncu na ta szkole rodzenia sie wybiorę, zaczyna sie dzisiaj
|
|
#3023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My zaraz zbieramy się do lekarza TZ bo ciągle mu się ten płynw kolanie zbiera i mu się blokuje i msza mu odciągac to cholerstwo Po południu tzn na 15 mamy wizytę u GINA Potem jeszcze do Ikeai muszę zajrzeć ale to po półki do kuchni Co do snu to u mnie ot już taki standard pobudka koło 12-tej, potem o 2-giej, 4-tej a potem co godzina i do kibelka albo z powodów buszującego Franka Chyba się przyzwyczajam do budzenia na karmienie Pomi i Dra nie wiem czy zaglądacie na staraczki tzn czasem was tam widzę CORA ma dwie krechy |
||
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze to nie przez jakies zabobony, czy cus takiego?![]() a propos wymiany odsyłania/dosyłania... chyba musisz zyc bardzo za pan brat z pocztą polska, ze nie gubia Twoich przesyłek, ani nie dostarczaja Ci ich tygodniami... poza tym jak sie okazuje ze musisz wymienic, to czasem nie jest tak ze skumulowane koszty pocztowe+cena stanika nie daja tego samego co w sklepie, albo jeszcze drozej? bo ja chcialam sobie teraz MUSTELE kupic przez neta,kotra niby jest 55% taniej ale jak sie doda koszty przesylki to mam zuplenie to samo mam w aptece na przeciwko...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-17 o 08:34 |
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
heh... co do tego PZU to to jest najlepsze, ze i tak tylko ja dostane pieniązki, bo mąz jest podpiety pode mnie, bo oficjalnie nie był jego pracownikiem i jak mi kiedys ta babka tłumaczyła to tylko ta główna osoba, czyli ja, dostanie pieniązki, ale to i tak dobrze, bo tyle kasy na ulicy nie lezy....
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() W końcu dziś chłodniej, jejku jak super, zupełnie inne powietrze Ineczka - ale z Ciebie sexy mama ![]() mszu - ja spr. ceny Musteli w Superpharmie i są o ok.30 zł wyższe niz na all, a jak zamówię 2xkrem na rozstępy + 2xżel poporodowy i jeszcze Oilatum, bo dany spzredawca go ma to wyjdzie duzo taniej, bo przesyłka to ok.15 zł Któraś z Was pisała, że ma nadzieje, ze po ciąży juz rozstepy nie wyskoczą, więc muszę zmartwić (mnie juz zmartwiono ) że niestety tak się właśnie często dzieje, dlatego trzeba sie smarować tymi specyfikami min. 1-2 m-ce po porodzie.Zważyłam się i inf. że +9kg w 33 t.c. Co do ubezp. to ja jestem ubezp. w pracy i dodatkowo wykupiliśmy ubezp. wiec za urodzenie bejbika dostaniemy 2950 + 1000 zl becikowe, także fajny zastrzyk gotówki Lecę po herbatkę i pączusia
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-17 o 08:46 |
|
|
|
#3028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja spokojnie moglam zapisac meza do mojego ubezpieczenia i tez dostalby pieniadze. Tyle ze on ma duzo lepsze ubezpieczenie w pracy i sie nie oplacalo (niestety ja tam nie moglam sie zapisac). Za to zapisalismy TZ do ubezpieczenia u jego mamy w pracy. Przyznam sie ,ze z premedytacja, bo robili jakies zmiany i zniesli karencje i zrobilismy to tylko dla kasy za urodzenie dziecka 2000zl Potem TZ wypisuje sie z ubezpieczenia u mamy.Piszecie, ze wasze dzieciaki wariuja nad ranem, moj ma odwrotnie. On nad ranem spi jak kamien (co mnie czasem o palpitacje przysparza) Moge go szturchac, pukac i przesuwac, Mały ma matke i jej nerwy gleboko. Czasem leniwie mi machnie lub sie przekreci. ON RANO sPI i juz! Paskud Maly. Wlasnie dzis sie bardzo tym zdenerwowalam. No i chyba zaraz go poszturcham jeszcze.
|
|
#3029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). No a jak się zamawia więcej rzeczy na raz- dla siebie albo np na spółę z koleżanką to wychodzi jeszcze lepiej
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno na receptę są dużo tańsze ( dziewczyny na innym watku pisały), Może Martucha nam coś podpowie w tej kwestii a z tym ubezpieczeniem to jakie macie? bo my mamy p plus i właśnie wiem tylko że koło tysiaka się dostaje. Też jestem podczepiona pod męża i dostaniemy dwa a raczej 3 bo tż zmienił pracę i zapisał się do nowego ubezp. Mszu to twoje koty identycznie jak mój pieso, budzi mnie chce się bawić, a jak wstanę to idzie spać ![]() Zamówiłam dzisiaj jeszcze 10 pieluch tetrowych i kilka flanelek, tak żeby nie prać co chwilę a cena bardzo korzystna 1,90 za podwójnie tkaną tetrę 80x80 Kupujecie pojemniki na mleko? takie do mrożenia/ jeśli tak to ile? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

kurcze, Poznanianki nie ukrywać mi się !!! Tak nas mało, że szkoda być po cichu 

świństwo poprostu.

No i te lody... tez nie moge przestac 

, ale mam nadzieję, że się poukłada między Wami i Razem będziecie się cieszyć z Niuni.
za dotrwanie do czwartku