Tatuaż!!! - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 19:35   #2491
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Dot.: Re: Tatuaż!!!

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny, uspokoiłyście mnie troche tyle że nie jestem pewna czy pasek od zegarka zakryje mi cały, no ale zawsze można dołożyc bransoletke nie wiem jeszcze tylko dokładnie jaki napis robie i jaka czcionką go chce mieć. Słyszałam że jeśli chodzi o napisy, musi być duzo światła między literami i w literach żeby się nie zlał za pare lat, mam nadzieje że tatuażysta mi dobrze doradzi..
Ja mam od ponad roku tatuaż na nadgarstku, nie ukrywam go specjalnie i nie zawsze noszę zegarek - jeden z kolegów z pracy zauważył go w piątek Myślę że to miejsce wbrew pozorom nie jest wcale takie łatwe do zauważenia

Edytowane przez Różowy Strachulec
Czas edycji: 2010-08-07 o 19:36
Różowy Strachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 22:06   #2492
HotterThanFire
BAN stały

no, zalezy tez od wielkości napisu itp chociaż ja wole skromniejszy, jakieś max 3 słowa którymi kieruje się w zyciu, ale nie wiem ejszcze dokładnie jak to sformułować..

dziewczyny mam jeszcze jedną prosbę, bo wy się znacie chce dośc małą czcionką mieć ten napis, ale boje się że zrobie za mało światła itp. Wkleje kilka zdjęć różnorodnych tatuaży na nadgarstu które mam na kompie i którymi się inspiruje i powiecie, w których jest waszym zdaniem za mało światła żebym wiedziała jaka wielkość jest już za mała. Z góry dzięki
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:47   #2493
mantamaris
Przyczajenie

mam dwa tatuaże jeden na barku drugi na kości ogonowej, obydwa przedstawiają manty.
Jest pewna zasada...zrobisz jeden , zrobisz i następny. Wciąga jak cholera Ja pierwszy robiłam 10 lat temu, drugi zrobiłam niecały rok temu.
Moim zdaniem : bajka.
Stary 2010-08-08, 14:10   #2494
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mantamaris Pokaż wiadomość
mam dwa tatuaże jeden na barku drugi na kości ogonowej, obydwa przedstawiają manty.
Jest pewna zasada...zrobisz jeden , zrobisz i następny. Wciąga jak cholera Ja pierwszy robiłam 10 lat temu, drugi zrobiłam niecały rok temu.
Moim zdaniem : bajka.
Oj, wciąga! To prawda! Ja też nie poprzestanę na tym co mam. Tylko że ja od początku wiedziałam, że mój tatuaż będzie większy. Póki co zrobiłam tylko biodro, bo tylko na tyle było mnie stać. Zaoszczędzę trochę kasy to go dokończę

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 15:09   #2495
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
no, zalezy tez od wielkości napisu itp chociaż ja wole skromniejszy, jakieś max 3 słowa którymi kieruje się w zyciu, ale nie wiem ejszcze dokładnie jak to sformułować..

dziewczyny mam jeszcze jedną prosbę, bo wy się znacie chce dośc małą czcionką mieć ten napis, ale boje się że zrobie za mało światła itp. Wkleje kilka zdjęć różnorodnych tatuaży na nadgarstu które mam na kompie i którymi się inspiruje i powiecie, w których jest waszym zdaniem za mało światła żebym wiedziała jaka wielkość jest już za mała. Z góry dzięki
Pierwsze 4 - moim zdaniem tragedia - raz że czcionka mało ciekawa to jeszcze wielkość taka, że idea tego tatuażu jest taka, żeby kiedyś łatwo było je usunąć.
Napis smile - wielkośc Ok, ale wykonanie MASAKRA - krzywe litery, nierówne linie - chyba niewidomy robił ten tatuaż
Amore trudno określić bo zdjęcie niewyrażne - czcionka mi sie nie podoba - brakuje w niej spojności
napis vegan - wyglada w miare OK
ostatni tatuaż - wykonanie MASAKRA - jeśli ktoś nie potrafi narysowac na skorze trzech linijek w RÓWNYCH odstępach nie powinien brac sie sie za tatuaż.
A co do ostępów między literami - ja mam na plecach azteckiego węża (w załaczniku) - tatuaż robiłam w renomowanych studio 10 lat temu - ciało węża wypelnione jest ''kwadracikami'' o sciankach od 5 do 10mm. zdjecie pokazuje jak wygladal pol roku po zrobieniu. w tej chwili linie sie nie zlały, ale nie jest juz tak wyrazisty i juz tak dobrze nie wyglada (jesienia bede go przerabiac). a to tylko 10 lat, nie opalalam go - no i na plecach skora jest grubsza - mniej ''pracuje''. takze przemysl sprawe jesli chcesz malenstwo na nadgarstku. jesli tatuaz jest wyrazisty - zawsze mozna go odswiezyc - ale jesli bedzie za maly to juz sie nie uda bo literki sie pozlewaja.
Chcialabym zobaczyc zdjecia jakis napisow i innych pierdółek starszych niz 10 lat...

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2010-08-08 o 15:28
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 21:41   #2496
Trust74
Przyczajenie

GG do Trust74
Dot.: Tatuaż!!!

Dzieki za opinie !!!

pozdrawiam !!!

Edytowane przez Trust74
Czas edycji: 2010-08-09 o 16:46
Trust74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 23:06   #2497
HotterThanFire
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Trust74 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłem sobie 4 dni temu coś takiego i zastanawiam sie co o nim sadzicie!!!
- chciałbym sobie tez do niego coś dorobić albo go jeszcze jakoś zmodyfikować!
BOSKI JEST !!! ja bym nic nie dorabiała sam w sobie jest super pokaze mojemu Tz chyba
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 00:18   #2498
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobiłem sobie 4 dni temu coś takiego i zastanawiam sie co o nim sadzicie!!!
- chciałbym sobie tez do niego coś dorobić albo go jeszcze jakoś zmodyfikować!
Nie zły tattoo. Ja chyba też bym go zostawiła w spokoju i nic nie kombinowała

Stary 2010-08-09, 10:05   #2499
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Nie zły tattoo. Ja chyba też bym go zostawiła w spokoju i nic nie kombinowała
ja bym poprawila niedorobki i zostawila

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2010-08-09 o 10:07
Stary 2010-08-09, 11:37   #2500
kosmitka88
Przyczajenie

Ojjj ja bym się w życiu ni8e odważyła na taki duży tatuaż mam dwa małe z czego jeden strasznie bolał przy robieniu i po tym fakcie stwierdziłam że już nigdy wiecej tatuażu ale warto było mimo wszystko
kosmitka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 15:48   #2501
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
Ja mam od ponad roku tatuaż na nadgarstku, nie ukrywam go specjalnie i nie zawsze noszę zegarek - jeden z kolegów z pracy zauważył go w piątek Myślę że to miejsce wbrew pozorom nie jest wcale takie łatwe do zauważenia
Ja mam na dloni, niewielki i, ludzie czesto po dlugim czasie dopiero go zauwazaja.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:01   #2502
mantamaris
Przyczajenie

Załącznik 3317809

Załącznik 3317810

nie wiem czy dobrze wstawiam szary jest sprzed 10 lat a kolorowy sprzed pół roku.

Sorki za badziewne fotki ale robione telefonem poza tym musiałam sie niezle nawyginac zeby je w ogole zrobic ehhe
Stary 2010-08-09, 16:49   #2503
Trust74
Przyczajenie

GG do Trust74

@mantamaris
błąd zrobiłaś z tym błekitem serio wygladałby ciekawiej bez tego !!!
-ale to tylko moja opinia!!!
pozd

Edytowane przez Trust74
Czas edycji: 2010-08-09 o 17:13
Trust74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:53   #2504
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
@mantamaris
błąd zrobiłaś z tym błekitem serio wygladał ciekawiej bez tego !!!
-ale to tylko moja opinia!!!
pozd
Ale to są dwie różne dziary przecież chyba?
Stary 2010-08-09, 16:59   #2505
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Ale to są dwie różne dziary przecież chyba?
tez tak to zrozumialam
Stary 2010-08-09, 18:22   #2506
mantamaris
Przyczajenie

zgadza się dwie różne w dodatku jeszcze beda modyfikowane zwłaszcza ta czarno-biała
Stary 2010-08-10, 11:53   #2507
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

Dziewczyny, czy któraś z Was ma chora skórę, alegrie lub atopowe zapalenie skóry?

I jeszcze jedno - prawdopodobnie bedę mała termin u Tofiego albo u Enzo, ale nie znam ceny - orientujecie się może, czy są bardzo drodzy? chcę taki tatuaż do 10cm.
Jak ogólnie oceniacie pracę Enzo? Bo wiem, że o Tofiego to nawet nie ma co pytać i mieć wątpliwości
matra^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 12:20   #2508
miss venflon
Zakorzenienie

enzo to bardzo zdolny młody tatuator-jego prace są na wysokim poziomie technicznym i artystycznym
a co do cen to sie poprostu spytaj chłopaków
Stary 2010-08-10, 12:34   #2509
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

no już chwilę temu poszedł mail.
jak myślicie - feniks do 10cm [max 15 zależnie od ceny], ceniowany realistyczny - da radę? Bo każdy tatuażysta mówi mi co innego, a nie chcę potem po latach mieć plamy na karku -.-'

przy okazji podbijam swoje pytanie odnośnie tatuażu a problemów skórnych [głównie atopowego zapalenia skóry]! (;
Stary 2010-08-10, 13:04   #2510
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez matra^ Pokaż wiadomość
no już chwilę temu poszedł mail.
jak myślicie - feniks do 10cm [max 15 zależnie od ceny], ceniowany realistyczny - da radę? Bo każdy tatuażysta mówi mi co innego, a nie chcę potem po latach mieć plamy na karku -.-'

przy okazji podbijam swoje pytanie odnośnie tatuażu a problemów skórnych [głównie atopowego zapalenia skóry]! (;
podzielam opinie o Enzo - podobaja mi sie jego prace, sa dobre technicznie, chlopak fajnie rysuje i ma pojecie o tym co robi (bedzie mi tunningowal tego weza na plecach)

a szczerze 10x10 na karku cieniowany (realistycznie!!!) feniks, ktory sam w sobie jest dosc misternym motywem - a skora na karku cienka jest i ruchoma i trudno ja przed sloncem dobrze ochronic (zobacz szyje 50 letnich kobiet) i wyobraz sobie swoj tatuaz wtedy. moim zdaniem na 100% bedzie plama....
Stary 2010-08-10, 13:14   #2511
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

szukam czegoś wyrazistego, ale jednocześnie delikatnego, kobiecego, ale bez przesady [żadne tam kwiatki motylki etc]. początkowo miało to być słońce, jednak jest ono dosyć oklepane, więc padło na feniksa w związku z powiązaną symboliką. jeśli nie fenikt, to szczerze mówiąc nie mam pojęcia co by to mogło być, a wiadomo, że nie wybiorę pierwszego lepszego motywu tylko dlatego, że w tej chwili mi się podoba [co oczywiście nie znaczy, że dany motyw ma mieć ze mnąsilny związek i wyrażać mnie].
myślałam też o kolibrze, ale jakoś nie przemawia do mnie aż tak jak feniks [i kojarzy mi się zbyt mocno z kobiecymi kwiatkami i motylkami].

w studiu mi coś doradzą na pewno, ale wolałabym już być w miarę zdecydowana >:
interesowałoby mnie coś w tych klimatach [wiadomo, że nie kropka w kropkę zwłaszcza na niewielkim wzorze] http://fc02.deviantart.net/fs28/f/2009/241/8/e/Phoenix_tattoo_by_GinevrA 26592.jpg

A co do karku i jego ruchliwości - to byłby dokładniej kręgosłup, nieco niżej, na tej najmocniej wystającej pod karkiem kości - to już nie jest tak ruchliwe [;
Stary 2010-08-10, 15:17   #2512
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez matra^ Pokaż wiadomość
szukam czegoś wyrazistego, ale jednocześnie delikatnego, kobiecego, ale bez przesady [żadne tam kwiatki motylki etc]. początkowo miało to być słońce, jednak jest ono dosyć oklepane, więc padło na feniksa w związku z powiązaną symboliką. jeśli nie fenikt, to szczerze mówiąc nie mam pojęcia co by to mogło być, a wiadomo, że nie wybiorę pierwszego lepszego motywu tylko dlatego, że w tej chwili mi się podoba [co oczywiście nie znaczy, że dany motyw ma mieć ze mnąsilny związek i wyrażać mnie].
myślałam też o kolibrze, ale jakoś nie przemawia do mnie aż tak jak feniks [i kojarzy mi się zbyt mocno z kobiecymi kwiatkami i motylkami].

w studiu mi coś doradzą na pewno, ale wolałabym już być w miarę zdecydowana >:
interesowałoby mnie coś w tych klimatach [wiadomo, że nie kropka w kropkę zwłaszcza na niewielkim wzorze] http://fc02.deviantart.net/fs28/f/2009/241/8/e/Phoenix_tattoo_by_GinevrA 26592.jpg

A co do karku i jego ruchliwości - to byłby dokładniej kręgosłup, nieco niżej, na tej najmocniej wystającej pod karkiem kości - to już nie jest tak ruchliwe [;
Jeśli pojdziesz do dobrego studia to tatuażysta narysuje Ci projekt wg Twoich wskazówek i bedzie wyrazal wtedy Ciebie.

feniks jako motyw jest Ok - tyle, ze dla mnie jest rownie oklepany jak słoneczko - jesli juz chcesz ho miec misternego i z detalami musi byc wiekszy.
I jeszcze jedna kwestia - tez chcialam azteckie sloneczko na tej wystajacej kosci - tatuaztor naniosl je na skore i wszystko bylo ok - jak mialam opuszczona glowe - natomiast jak stalam prosto wzor sie deformowal ''splaszczal" moze to tylko kwestia np mojej budowy, ale wez to tez pod uwage jak bedziesz rozplanowywac wzor na skorze - najlepiej popros kogos zeby Ci narysowal cos w tym miejscu a potem poogladaj sie pod roznymi kątami i z glowa w roznym ulozeniu.
Stary 2010-08-10, 15:27   #2513
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

no jakiś super oryginalny nie jest, ale lepsze to niż słoneczko, przynajmniej dla mnie [;
a z tym karkiem to ok - dzięki za sugestię, będę to miała na uwadze [;
Stary 2010-08-11, 18:38   #2514
kate771
Raczkowanie

GG do kate771

Hej Dziewuchy! Mam takie pytanko do Was. Planuję już od dłuższego czasu tatuaż na kostce. Myślę o jakimś fajnym chińskim wzorku. Znalazłam coś, co mi się podoba, ale nie mogę znalezc dokladnego znaczenia tego motywu. Poniżej zamieszczam wzór, może któraś z Was wie coś na jego temat.

P.S. Wiem że ta górna część to coś jakby symbol siły, ale o co chodzi z tym zarysem podobnym do serca?
[IMG]file:///C:/Users/Marek/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]
[IMG]file:///C:/Users/Marek/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Marek/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-2.png[/IMG]Załącznik 3323649
kate771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:21   #2515
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

radziłabym wstawić zdjęcia na serwer i przesłać linki, bo źródło obrazka w Twoim komputerze mało nas interesuje i mało nam daje [;
a co do znaczenia - poszukaj forum o Chinach i o języku, tam na pewno Ci ktoś pomoże tak, żeby nie wyszedł Ci na nodze 'kurczak w cieście' (;
Stary 2010-08-12, 11:46   #2516
Nicole181
Przyczajenie

hej jestem tu nowa.
Też mam 2 tatuaże tyle ze jeden chciałabym przerobic zrobiłam go dawno i teraz znaczenie nie bardzo mi odpowiada może mogłibyście pomóc znaleźć mi jakiś wzór żeby przykryć ten. Pewnie powinnam isc odrazu do jakiegos salonu i tam cos pokombinowac ale wole miec wczesniej cos wybrane. Z góry dziękuję za pomoc.
Nicole181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 14:19   #2517
Albertyna
Zakorzenienie

Nicole, covery dopasowuje się do tego co już masz na skórze, dlatego jest to indywidualna robota i najlepiej zrobisz udając sie z tym do dobrego studio
Stary 2010-08-17, 00:39   #2518
Benek23
Zakorzenienie

Hej kobitki! Ponownie wstawiam zdjęcie swojego tatuażu. Był robiony 2 tyg. temu, więc wszystko już się ładnie wygoiło i sam tattoo też inaczej wygląda.
Troszkę widzę, że na górze cienie zanikają momentami. Chyba to poprawię. Z resztą gość mówił, że ewentualne poprawki mi zrobi, jeśli będzie taka konieczność.

Stary 2010-08-17, 00:45   #2519
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Hej kobitki! Ponownie wstawiam zdjęcie swojego tatuażu. Był robiony 2 tyg. temu, więc wszystko już się ładnie wygoiło i sam tattoo też inaczej wygląda.
Troszkę widzę, że na górze cienie zanikają momentami. Chyba to poprawię. Z resztą gość mówił, że ewentualne poprawki mi zrobi, jeśli będzie taka konieczność.
ale wypiękniał po wygojeniu
rewelacyjne wygląda

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 00:56   #2520
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
ale wypiękniał po wygojeniu
rewelacyjne wygląda
Hehe, dzięki Na pierwszym zdjęciu taki mocny był, ale wiedziałam, że zrobi się bardziej delikatny. Nie wiedziałam tylko na ile. Sumiennie dbałam o niego, smarowałam, nie dopuściłam ani razu do tego, żeby był suchy jak pieprz - warto było!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości