Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 21:40   #1561
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Gosbaj a akurat Lu najbardziej lubi gerbera kurcze dawalam jej te miesne sloiczki,ale nie pamietam co bylo na nich napisane
Stary 2010-08-16, 21:44   #1562
gosbaj
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

ja tez dawalam caly czas sloiczki i tez najczesciej Gerbera, bo odpiero od tygodnia je moje gotowane. ale na calym daniu nie ma wyszczegolnionego z jakiego to miesa wiec nie wiemy tak naprawde co tam jest i to nie tylko w Gerberze. Ja tylko pisze o tym konkretnym sloiczku bo tam jest czarno na bialym napisane. Tak wiec o reszcie sie nie wypowiadam i cale dania sama tez daje. Ale tego indyka nie kupie
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:52   #1563
_Ya
Zadomowienie

A ja zrobiłam zapas z Gerbera, bo młodemu najlepiej smakuje. Idę zaraz poczytam co tam pisze na słoiczkach.

Podajecie dzieciom rybkę? Ja dziś dałam małemu i chyba mu smakowało.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:55   #1564
karola_sz
Rozeznanie

Dziewczyny! Za mną pierwszy dzień pracy. Snułam się po firmie jak ta sierotka Marysia, biurko nowe tymczasowo zajęte, komputer nie podłączony (przeprowadzka do innego oddziału). W zasadzie to większość czasu przegadałam, coś tam sobie próbowałam przypomnieć. Generalnie średnio fajnie, wolę już robić coś konkretnego, bo czas szybciej płynie. Jutro zebranie z szefem Ciekawe czy się finansowo dogadamy.

Adaś był u mojej mamy. Trochę marudził. Pewnie z powodu zębów, chociaż wolę sobie tłumaczyć, że tęsknił za mamą . A po powrocie do domu istny sajgon i zapieprz do samego wieczora.
Ech ... do kitu to wszystko... A tak pięknie było...
Jak mi neta w pracy podłączą to będę mogła czasami do Was zajrzeć. Idę do wyrka bo jutro znowu 6.15 pobudka

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:01   #1565
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość

Adaś był u mojej mamy. Trochę marudził. Pewnie z powodu zębów, chociaż wolę sobie tłumaczyć, że tęsknił za mamą . A po powrocie do domu istny sajgon i zapieprz do samego wieczora.
Jak mi neta w pracy podłączą to będę mogła czasami do Was zajrzeć. Idę do wyrka bo jutro znowu 6.15 pobudka
Ja innego wytłumaczenia nie widzę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:07   #1566
karola_sz
Rozeznanie

bydgoszczanka - dzięki; tak jakoś ciepło na sercu na samą myśl, że taki maluszek może tęsknić. Zazdroszczę Ci, że możesz zostać z Luizką w domu. Smętnie mi tym bardziej, że więcej dzieci nie planuję, więc to ostatnia okazja pobycia z dzieckiem w domu. Ale mój Tż chyba, by się w gacie skichał, jakbym mu powiedziała, że chcę iść na wychowawczy... Z jakiego powodu nie wiem.

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:08   #1567
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj z kurczakiem jest identycznie
Ya tak,Lu uwielbia
Karola biedactwo
Stary 2010-08-16, 22:15   #1568
filka2
Zadomowienie

karola napewno to była tęsknotajuż na stałe bedzie z babcia?wspólczuje powrotu do pracy.
gosbajo tym miesie nie wiedziałamja najczęsciej kupuje bobowitę ale gerbera też teraz np ma promocje w rossm.ale ja już głownie deserki bo próbowałam troche sama ale np brzoswinia to kwasidło,Ada robiła fuj.
addicted jak fajnie że macius pamietał o cysiu a jak zareagował jak Ciebie zobaczył po 5dniach?
ya ja wlaśnie kupiłam rybke i może podam jutro,tzn spróbuje bo Ada dziś histeryzowała na widok łyżeczki i obiadku i mało zjadłaznów zęby lub bunt na brak cysiawieczorem dopiero wmusiłam w nią deserek.
youyou super że Młody oczarował wszystkich,nie dziwie się taki przystojniakAda sie pisze na synową.w godolach tez mozna przewozić maluchy ale chyba najbardziej bezpieczne sąfoteliki.
sensuel toś sie zawzięłazazdrosz cze
castilladla tż oby to poprawa na stałe
aldii i zebra za badania i wyniki.

ja dziś padam, mały smrodek robi sie taki ruchliwy że jej nie ogarniam,w łóżeczku nie mogę zostawic bo wstaje a sama nie potrafi jeszcze wrócic do pozycji siedzącej(zdarza sie już) na podłodze też nie bo już ma tak główke obitą że już sie boję o Nią i ciągle wstaje przy kanapie.oj fajnie było kiedyś....jak leżała
dziś zaczelam zapisywać jej plan dnia i my mamy aż 9 posiłkówa nie 5-6 jak większość,cycuś też był.wytrzymałam 15godzin mam nadzieje ze do konca sierpnia zacznie zanikać,ale jak Ada dzis chciała cysia i płakała to mi tak szkoda było
Stary 2010-08-16, 22:21   #1569
brzoskwinia82
Zadomowienie

Kancia to pewnie ząbki, skoro spuchnięte - mam nadzieję że szybko wyjdą i dolegliwości miną
Kamyk - stwierdzam że masakrę masz z tym rozszerzaniem diety u Paulinki...
bydgoszczanka - za ładnie zjedzony deserek
elcia - mój je normalnie, czasem tylko mu odbije i np. omija go jeden posiłek bo za nic nie chce, ale to sporadyczne przypadki
castilia - brawa dla tż za zmianę,
Madziulka, to marsz do lekarza bo Szymuś musi mieć zdrową mamusię
karola - jak tam pierwszy dzień w pracy?, już doczytała że tak sobie
aldii dobrze że to nic groźnego i że Lu dobrze przybiera sobie, oby ząbek jak najszybciej wyszedł
gosbaj za szczepienie/ nieźle a ja kupiłam tego indyka, ale Borys za nic nie chciał go jeść i wywaliłam ;straszna ta historia z dzidziusiem
wyderka za grzecznego bobasa
Olivia - bardzo przepraszam zapomniałam... ale życzę dużo miłości i szczęścia na nowej drodze życia i czekam na foteczki
youyou za udane chrzicny, ja też się zastanawiałam jak jechaliśmy nad morze nad czymś gdzie mógłby leżeć, ale nic takiego nie znalazłam... pozostał fotelik - w nocy się sprawdził, jak jechaliśmy z powrotem w dzień to było różnie
fleur - ja czasem też daję takie słupeczki do łapki
sensuel - nieźle Cię wzięło na odchudzanie; a Borys tylko Gerbera lubi
zebra za udane i nie stresujące badanie oczek
Ya - oby jutro było lepiej

ja daję słoiczki ale głównie z lenistwa, bo już tyle razy zbierałam się żeby mu coś ugotować, ale tak szybciej i wygodniej
a czy któraś mama daje słoiczki z rossmana (nie pamiętam jak się zwą?) bo właśnie mi otworzyli rossmana w mieście mym w końcu i mogę tam buszować
ale grzmi a właściwie grzmiało jak zaczynałam pisać tego posta ale tyle mi zeszło że się już wyciszyło i ochłodziło na szczęście

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:29   #1570
blonde_hair
Zakorzenienie

Moje dziecko ma jakies ataki placzu co jakis czas- powinien juz spac 2 godz, a on co chwile wyjeNie wytrzymalam i dałam przed chwila czopka, zobaczymy czy podziala. Moze to wkoncu te zebyJak tak to niech wreszcie wyjda

Karola współczuje powrotu do pracy, ale witaj w klubie

Youyou pieknie Filipek wygladał i ten tort super

Zebra dobrze, ze z oczkami wszystko ok

Gosbaj naszczescie u mnie nie ma Gerbera, ale az sie wierzyc niechce, ze takie swinstawa sa w słoikachJa daje najczesciej z Hipp
Stary 2010-08-16, 22:30   #1571
aldii
Zakorzenienie

Filka,Brzoskwinia
Stary 2010-08-16, 22:30   #1572
blonde_hair
Zakorzenienie

_Ya ja jeszcze rybki nie probowalam, ale musze raz zakupic
Stary 2010-08-16, 22:30   #1573
_Ya
Zadomowienie

Karola na pewno małe tęskniło za mamą, pomalutku będzie coraz lepiej, tylko musicie złapać rytm.

Gosbaj na słoiczkach pisze ile procentowo jest mięcha, ale czy jest ono oddzielane mechanicznie już nie napisali. A nie orientujesz się czy przypadkiem nie mają obowiązku napisać coś takiego?

Aldii i mała ma jakąś alergię? Mi lekarka sugerowała, że najbardziej uczula ryba, białko i ser żółty, to były pierwsze rzeczy które odstawiłam jak małe miało wysypkę. Ciekawa jestem czy juro coś się pojawi na skórze. Mi już strasznie chce się ryby

Filka ja dziś z kolei nieźle sobie poradziłam z obiadem, a deserek ominęliśmy z takich samych powodów jak Wy

Brzoskwinka Zobaczymy, juto ma być chłodniej.
Ja nie próbowałam tych z rossmana, znajoma mówiła, ze są mocno wodniste. Do tej pory jemy Gerbera i bobovitę. Ostatnio hippa próbowaliśmy dynie i wsuwał aż miło
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:40   #1574
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny! Za mną pierwszy dzień pracy. Snułam się po firmie jak ta sierotka Marysia, biurko nowe tymczasowo zajęte, komputer nie podłączony (przeprowadzka do innego oddziału). W zasadzie to większość czasu przegadałam, coś tam sobie próbowałam przypomnieć. Generalnie średnio fajnie, wolę już robić coś konkretnego, bo czas szybciej płynie. Jutro zebranie z szefem Ciekawe czy się finansowo dogadamy.

Pierwsze koty za płoty..... ech współczuję, łączę się w bólu i ściskam kciuki za jutrzejszą rozmowę z szefem

Ja tylko chciałam się jeszcze pochwalić że dziś wieczorem Filip zaczął pełnoprawnie raczkować tzn przeszedł pól pokoju na kolankach i rączkach bez lądowania co kawałek na brzuchu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 23:04   #1575
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dzięki za odp ws. fotelika czyli zostaje jednak tylko fotelik

gosbaj tez mnie tym gerberem przeraziłaś a akurat kupiłam ich trochę bo była promocja ze skarpetkami

My jesteśmy tylko na słoiczkach, tzn nie gotuję Filipowi obiadków, ale czasami dam mu pogryźć jabłko, chrupka pomemle czy banana...

Piszesz,że dajesz małemu chrupki.On ma już zęby czy dziąsełkami go dziobie?
Też chciałabym Dennisowi dać do memlania,ale jakoś ten brak zębów mnie wstrzymuje

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
_Ya ja jeszcze rybki nie probowalam, ale musze raz zakupic
A ja Dennisowi już podałam i krzywił się na potęgę .chyba mu nie smakowało
Stary 2010-08-16, 23:06   #1576
pysiamn
Zakorzenienie

przeczytałam wiekszośc ...ale nie wszystko jak mi się uda to po łazienkowym spa jeszcze wrocę...

Dzieki dziewczyny za info o kojcu

ps.Z tymi słoiczkami to

Sens ...Julka nie ma ani jednego ząbka ba nie ma nawet kreseczki ani zaczerwienienia skończyła już 6 miesięcy i już zajada się chrupkami, ale nie ciaskami tylko tymi chrupkami kukurydzianymi ...bardzo je lubi...
Przy okazji oblepiać wszystko dookoła też

cdn

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 23:09   #1577
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
sensuel toś sie zawzięłazazdrosz cze
Zobaczymy na jak długo .Bo ja to mam zazwyczaj słomiany zapał.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Sens ...Julka nie ma ani jednego ząbka ba nie ma nawet kreseczki ani zaczerwienienia skończyła już 6 miesięcy i już zajada się chrupkami, ale nie ciaskami tylko tymi chrupkami kukurydzianymi ...bardzo je lubi...
Przy okazji oblepiać wszystko dookoła też

cdn
Ooooo,to ja już zamwiać będę z PL te chrupki.Bo u na stylko cholerstwo smakowe .Dobrze wiedzieć,że nie tylko moje dziecko nie ma jeszcze ani śladu zęba...już mi lepiej.
Stary 2010-08-17, 07:21   #1578
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Piszesz,że dajesz małemu chrupki.On ma już zęby czy dziąsełkami go dziobie?
Też chciałabym Dennisowi dać do memlania,ale jakoś ten brak zębów mnie wstrzymuje
Ja mojemu dawalam chrupki zanim wyszly mu zeby. dzieci sobie dziaselkami memlaja tak wiec bez obawy mozesz mu podac

ja ryby jeszcze nie probowalam ale musze sie zebrac i kupic.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:14   #1579
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
bydgoszczanka - dzięki; tak jakoś ciepło na sercu na samą myśl, że taki maluszek może tęsknić. Zazdroszczę Ci, że możesz zostać z Luizką w domu. Smętnie mi tym bardziej, że więcej dzieci nie planuję, więc to ostatnia okazja pobycia z dzieckiem w domu. Ale mój Tż chyba, by się w gacie skichał, jakbym mu powiedziała, że chcę iść na wychowawczy... Z jakiego powodu nie wiem.
Ja innego wyjścia nie mam. Moja mama daleko mieszka ode mnie ( 160 km - zresztą nie chciałabym ), teściowa jeszcze pracuje. Opiekunka odpada. Na razie dajemy radę finansowo, jak będzie krucho, to się zobaczy

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
bydgoszczanka - za ładnie zjedzony deserek

Cytat:

Ja tylko chciałam się jeszcze pochwalić że dziś wieczorem Filip zaczął pełnoprawnie raczkować tzn przeszedł pól pokoju na kolankach i rączkach bez lądowania co kawałek na brzuchu

Mam pytanie: czy zjedzenie zwykłego pszennego chleba może spowodować u dziecka wzdęcia? Bo zauważyłam to u Luizy ....ale nie wiem, czy winny jest chleb Często jem Wasę i po nim nic nie jest.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:21   #1580
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cześć dziewczyny!

Nie było mnie tydzień, wczoraj wróciliśmy z wakacji w Rewalu Było super! Odpoczeliśmy, fajny pokój, fajna okolica Aż nie chciało się wracać

A teraz zaczynam nadrabiać póki Natalka śpi a widzę, że nieźle się rozpisałyście

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:40   #1581
Kancia
Zakorzenienie

haj przepraszam, ze nie odniose się dokładnie do postów ale nie mam sily

*Tomek tez lubi tylko Gerbera
*chrupki je i nie ma zębów
*Karola na bank dzidzia tęskni

u nas noc masakra wstawałam co 15 min !!! d2a razy spał po 1,5 h. Odmówił jedzenia w nocy choć zawsze zjada 2x po 150
rano nie chciał nadal jesc mleka to zrobiłma owoce z kleikiem i zjadł moze ze 130g
mam zalamkę bo nie wiem czemu nie je. Musze obczaic czy chodzi konkretnie o mleko czy butelkę czy co
smutno mi
Stary 2010-08-17, 08:50   #1582
wyderka80
Raczkowanie

czesc kobietki

Sensuel moja też bezzębna a chrupki uwielbia
You gratuluje raczkowania
Filipek na chrzcinach prezentował się jak prawdziwy gentelman i dzielnie sie spisał
Blanka ostatnio chce tylko siedzieć i na brzuchu przestało jej się podobać...więc nie ma za bardzo jak ćwiczyć...leniuch jeden ;P
Karola moja córus to wczoraj normalnie facha na mnie miała jak wróciłam z pracy, nawet na mnie nie spojrzała, uśmiechała się do wszystkich tylko nie do mamy... ehh juz widze co to z niej wyrosnie, manipulatnka jedna
Ya my próbowalismy rybke z gerbera i zjadła ze smakiem cały słoiczek
Olivia życzę samych pięknych chwil na nowej drodze życia
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:59   #1583
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Czy którąś z Was bolą nogi?
I to po nocy?
Myślałam, że to mi minie, ale Paulina ma już 7,5 miesiąca, a ja nadal po nocy stanąć nie mogę...
Muszę pochodzić po domu i dopiero wtedy mija mi ta sztywność i ból stóp...
To chyba nie od nadwagi, bo by mnie bolały po chodzeniu, a nie po spaniu!?
Mnie tak bolą! Właśnie kostki najbardziej! Nie mam pojęcia co to jest...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
a poza tym to dołączam do mam, którym dziecko spadło z łóżka nie wiem jak to się stało normalnie to cały czas jej pilnowałam, nie zostawiałam ani na chwilę samej i nigdy nie było możliwości, by zleciała.. co najlepsze - spadła a ja siedziałam obok przyszłam rano z nią do komputera bo siostra coś chciała na minutę na gg, zaraz obok kompa stoi łóżko, na którym śpi moja mama (jeszcze spała tylko powiedziałam jej, żeby się posunęła do samej ściany bo chcę Julkę posadzić).. to jest łóżko na którym luz się 3 osoby zmieszczą.. posadziłam Julkę pleckami opartą o moją mamę i dałam jej zabawki co chwilę patrząc na nią siedziała grzecznie ja odpisuje na gg a tu słyszę - łup i dziecko leży obok mnie na podłodze ja przerażona, Julka przestraszona, podniosłam ją szybko jak ją podnosiłam to uderzyłam się w zęby o jej głowę przytuliłam ją pocałowałam patrzę ona ma krew na czole i mółwię jak to a to sięokazało, że ja sobie wargę rozcięłam i to moja.. masakraaaa.. Julce na szczęście nic się nie stało to łóżko to spadła z wysokości jakieś 25cm na dywan po minucie zapomniała i już się śmiała i gadała.. tyle co sie wystraszyla i plakala a ja razem z nią bo się poczułam jak jakaś okropna matka co obok siedzi a dziecko spadło a zawsze się zastanawiałam jak to dziecko może spaść jak rodzic w pobliżu a tu mam dobrze, że TŻ na rano do pracy poszedł bo by się chyba wściekł jakby to widział..
Dobrze, że nic się nie stało! Na szczęście upadła na dywan, więc troszkę upadek miała zamortyzowany Mamuśka nie martw się

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Wczoraj Paulina cały wieczór kasłała... Ale nie wiem czy na serio... Bo w nocy ani razu... Ona już kilka razy tak ściemniała i potem ja nie wiem czy serio, czy udaje
Moja Natalka też zaczęła kaszlec i nie wiem czy robi to specjalnie czy też nie...

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Mamuski tyle razy sie zastanawialysmy jak zmieniac mleko 1 na 2 i znalazlam cos takiego :

"Bardzo ważne jest to, żeby wprowadzać mleko następne pomału. Jeżeli do tej pory używałaś mleka początkowego, a Twój maluch kończy 6 miesięcy (ta sama reguła obowiązuje także w stosunku do mlek następnych), wprowadzaj mleko następne systematycznie. Istnieją dwa sposoby wprowadzania mleka następnego.
1. Mieszamy dwa rodzaje mleka w jednej butelce, systematycznie zwiększajac liczbę miarek mleka następnego. Powinniśmy zacząć od jednej miarki mleka z numerem 2 + pozostała ilość z nr 1 i tak przez 2 dni, następnie dajemy 2 miarki mleka następnego + mleko początkowe itd., aż dojdziemy do całkowitego zastąpienia mleka początkowego mlekiem następnym
2. Podajemy mleko następne podczas jednego karmienia, a pozostałe posiłki przygotowujemy z mleka początkowego. Na przykład: Twój maluch zjada 5 porcji mleka na dobę. Czyli 4 posiłki podajesz tak jak dotychczas, a piąty zastępujesz mlekiem następnym. Ważne, żeby na początku nie dawać dziecku butelki z mlekiem następnym na noc.Tak robimy przez 2 dni. Następnie przechodzimy do dwóch posiłków z mleka następnego itd."
Ja właśnie zmieniałam mleko miarkami. Kiedyś przy zmianie ze zwykłego Bebilonu na HA zmieniałam cały posiłek bo tak powiedziała nasza lekarka ale Natalka miała bóle brzuszka i w ogóle kilka dni przeryczała, więc wolę zamieniać miarkami a nic przynajmniej nie było.

Cytat:
Mamuski mam 2 pytania...
1. tak sie zastanawiam jak to jest z tymi kaszkami....Lu pije mleko Humana i narazie tylko tej firmy kaszki jej kupuje.Ale gdybym chciala jej kupic kaszke np.Nestle,to ona jest na mm Nestle tak ? i kazda firma robi na swoim mm ? wiec za kazdym razem jak podam jej inna firme,to jednoczenie bede jej podawac mm danej firmy z ta kaszka ?
2. od kiedy jest mleko 3 ? od 10,czy 12 m-ca ?
Natalka pije Bebiko i kupiłam jej kaszki Bobovity bezmleczne, ale kupiłam też kaszkę mannę mleczną Nestle - ona narazie poczeka, ale myślę, że spokojnie jej podam i zobaczę jak zareaguje.

Narazie tylko tylko bo Natalka się już obudziła i zaczynam ogarniać chałupę po powrocie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:07   #1584
zebra666
Zakorzenienie

Piotruś też je tylko gerbera- hipp tylko te z dynią miał takie, że mu podchodziły... ale to z dynią po 7 msc np. już nie smakuje mu.
W sumie trzeba byw szytskie sprawdzać firmy czy z samym mięsem słoiczki również tak mają... Z drugiej strony cieżko mi uwierzyć żeby tysiące ludzi ręcznie obrabiało kurczaka prędzej jednak to chyba maszynowowszędzie będzie... Ale to tak mi się pomyśłało nie mówie, że tak jest

Dzisiaj zje słoikowe ale jutro znów pogotujemy sobie. W sumie to nic wlekiego obrać kilka jarzyn wrzucić do mięsa... zmiksować... Wszystko się robi samo jak zupa na obiad...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 09:31   #1585
aldii
Zakorzenienie

Ya nie,mala nie ma uczulenia po sloiczku z ryba.Ja uczula cielecina i wiekszosc owocow
Youyou moja nadal pelza tylko do tylu
Sensuel moja nie ma zebow,a chrupki wcina od dawna
Bydgoszczanka nie mam pojecia
PatkaM i czekamy na foty
Kancia moze to z powodu zebow ? U mnie tez kolejna ciezka noc

wiecie co,tak rozmyslalam o tych sloiczkach...moze dlatego podaja to obrabiane mechanicznie,bo niby w chrzastkach jest bardzo duzo wapnia i moze o to chodzi ?
Stary 2010-08-17, 09:33   #1586
blonde_hair
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Patka super, ze wakacje sie udały i wypoczeliscie

Dzien dobry!

Youyou za raczkowanie

Kancia

Sensuel ja tez jak inne mamusie podawalam chrupki jak nie ma zabkowWiecej sie tym bawi niz zje, ale chociaz poznaje nowe smakiU nas tez jeszcze bez zeba

U nas dzis pobudka o 6.00Ale znowu co jakis czas sa te ataki płaczu...teraz sobie smacznie spi a ja jeszcze tez leze w łózku
Stary 2010-08-17, 09:36   #1587
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hallo
Nakupiłam wczoraj Paulinie deserków z Gerbera, bo są tańsze, smakują jej i na oko wszystko po nich wyglądało ok... A TŻ mi mówi, że może te śmierdzące kupy ogromne to po Gerberku?
Miała takie dopiero dwa razy, więc stwierdziłam, że tylko będziemy obserwować, a deserki zje...

Cytat:
Dziewczyny! Za mną pierwszy dzień pracy. Snułam się po firmie jak ta sierotka Marysia
To na bank była tęsknota
A na początku w pracy to tak bywa...

Cytat:

A Paulina nic...

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
u nas noc masakra wstawałam co 15 min !!! d2a razy spał po 1,5 h. Odmówił jedzenia w nocy choć zawsze zjada 2x po 150
rano nie chciał nadal jesc mleka to zrobiłma owoce z kleikiem i zjadł moze ze 130g
mam zalamkę bo nie wiem czemu nie je. Musze obczaic czy chodzi konkretnie o mleko czy butelkę czy co
smutno mi
Biedactwo :-(
Stary 2010-08-17, 09:39   #1588
Sensuel
Wtajemniczenie

Dzięki wam dziewczyny za odpowiedzi.No to jestem spokojniejsza .
Stary 2010-08-17, 09:42   #1589
aldii
Zakorzenienie

Kamyk u nas wszystkie kupy sa mega smierdzace (nawet te malutkie)
Mamuski, a jak to jest u was?
Stary 2010-08-17, 09:45   #1590
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Kamyk u nas wszystkie kupy sa mega smierdzace (nawet te malutkie)
Mamuski, a jak to jest u was?
tak samo jak u was
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości