Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 20:52   #3001
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

borowka ello kurcze, Poznanianki nie ukrywać mi się !!! Tak nas mało, że szkoda być po cichu

Ja w Klinice św. Rodziny tylko i wyłącznie

Klari u mnie jest problem tego typu, że ja nie wiem kiedy jest mój tp
Tzn zanim zaszliśmy w ciążę, oczywiście notowałam miesiączki, ale nie nagminnie, gdyż zaszliśmy za pierwszym strzałem i nie było wielkiego planowania. A w pracy ktoś mi podiwanił kalendarz z datami... z pół roku
Także pamiętałam, że na majówce 2009 miałam okres i od tego czasu wyliczając- ostatnia miesiączka przypadla mi na 8.11 i wg tej daty tp to był 15.08
Ale, ale... przecież nie zawsze równe 28 dni odstępu było i nie pamiętam, którego w tamtejszą majówkę spotkała mnie krwawica...wg pierwszego usg wyszła nam data porodu na 26.o8 i mój lekarz stwierdził, żeby się lepiej teraz tej daty trzymać, bo Młody jeszcze w czwartek był wysoko.
Ale miewam takie skurcze, że dzisiaj w nocy myślałam, że to już
Nigdy nic nie wiadać
W międzyczasie wg usg już nawet raz się 13.08 pokazał

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Opowiedziałam mężowi Wasze przypadłości, gafy i zdarzenia i wiecie, co rzekł?
Haha:

Ufffff bo już myślałem, że tylko Tobie na mózg padło
Także pocieszyłyście Go, że ze mną jeszcze nie ma tragedii
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:01   #3002
cellaris
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

To ty widzę jesteś taki włóczykij jak ja My z mężem jeździliśmy na motocyklu i spaliśmy pod namiotem, ale z dzieckiem to nie będzie możliwe. Może jednak dziadkowie się zlitują i raz w roku uda nam się zrobić jakiś wypad na dwóch kółkach taki tylko dla nas a tak to zostaną nam wycieczki samochodowe i inne atrakcje Coś sobie pewnie wymyślimy, zawsze jakoś dawaliśmy radę
Oj tak, u nas każdy dłuższy weekend i wakacje kończy się gdzieś w Polsce/Europie. Dotychczas jeździliśmy tylko autkiem no ale przy dzidzi to coś więcej by się przydało więc myślimy o przyczepie, bo my nigdy nie wiemy gdzie wylądujemy

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Nie martw się to wcale nie musi być miłość ale zwykłe zauroczenie.
Małżeństwo to wyzwanie, przecież każdy z nas codziennie spotyka na swojej drodze innych atrakcyjnych, fajnych i pociągających ludzi o płci przeciwnej. Życie polega na tym, żeby nie ulec pokusie.
Swoją drogą co to za wredna baba, nie zna jego sytuacji życiowej. świństwo poprostu.
No i jak ładnie napisane

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

cellaris Puls około 100 to norma, nie ma się czym martwić. Wiem, bo sama się przestraszyłam kiedyś ale zaraz mnie mój prywatny ratownik uspokoił.
Wypadanie włosów jest normalne po porodzie, ale to dlatego, że w ciąży bardzo mało ich wypada, więc potem muszą "nadrobić", więc nie wyłysiejemy, wypadnie tyle ile powinno A Tobie widać już zaczynają wypadać
Dzięki kochana z apocieszenie odnośnie pulsu moja ginka też twierdzi,że wszystko jest ok tym bardziej,ze przy fenoterolu puls może być wyższy troszkę. A co do włosów, to aż się boję co po ciąży będzie.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hej kobitki
byłam dziś u gina i mało co się nie popłakałam.... to jakiś chory człowiek.... jeszcze 2 tyg temu wysłał mnie do szpitala z zagrozeniem przedwczesnego porodu a dziś kazał mi wracać do pracy skoro już trochę lepiej się czuje...ja na to, ze mam pracę fizyczna i to dość ciężką a on mi prosto w oczy - a co mnie to obchodzi.....
Ja bym mu nieźle chyba wygarnęła,a potem poszła do innego gina, no wiesz....moim zdaniem przegiął

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

cellaris -świetne wieści a Twoja córcia jest całkiem spora i to jak na dziewczynkę. Mój synek w 32 t.c. ważył 1811.

Co do szacowania wagi na podst wymiarów z usg to moja koleżanka urodziła wczoraj córeczkę waga 3,5 kg, a miało być ponad 4 kg... i zazwyczaj są wahania o ok.300-500g w jedną lub drugą stronę.
No ja też tak myślę,ze z tą wagą to tak trochę już na wyczucie teraz jest,ale zawsze wolę mieć te kilka "deko" w zapasie. Chociaż moja mama roziła córki w 36/37tc które prawie po 4kg miały

Któraś pytała o wagę ? Ja koniec 33tc mam na + 9,5 kg, chyba nie jest źle?
Stary 2010-08-16, 21:02   #3003
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
W międzyczasie kupiliśmy na allegro resztę rzeczy dla Małej, min. wózek, Tako Jumper X, taki jak kupiły Ilona i ninaad, tylko że z odrobiną różu zamiast zieleni i jest super (chociaż bałam się tego różu..). Kupiliśmy u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/item1176886777_tak..._gratisow.html, zapłaciliśmy w niedzielę, w pn wózek wysłali, a we wtorek już był!
TŻ już złożył wózek i mebelki dla córci, bardzo się zaangażował w to wszystko i ciągle mówi o Małej Muszę przyznać, że bardzo się stara, w domku jest czysto, ja dostaję wszystkie posiłki do łóżka, rzeczy dla Małej już uprane. Tylko mnie to czasem męczy, bo chciałabym już wstać i sama wszystko zrobić..

I jeszcze jedno- wahamy się co do imienia dla córci, nie będzie Emilką, chociaż już nawet teściowa się z tym pogodziła
Chyba wybierzemy imię, jak się już urodzi... Chcę, żeby TŻ sam wybrał, bo ja już nie wiem..
Kochana my tez z imieniem sie wahamy i tez chcialabym, zeby inicjatywa wyszla od meza
Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Moj brzuch,
Troche mi wywalilo co?
duzutki i chyba nisko
Cytat:
Duży brzusio, ale powiem wam, że mimo iż nadal ważę niewiele to mój brzuchol też robi się duży.

To ja z mężolem podczas ostatniego weekendu na działce
Jeszcze zostało mi 5 tygodni, kto wie może i ja zostanę wielorybem
ale Ty jestes szczuplutka i ten brzuszek naprawde jak doszyty
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Maggie1983 pewnie już Ci dziewczyny odpowiedziały, ale ja mam zwykły matera piankowy, piorę ciuszki w Vizirze Sensitive a płuczę w płynie do płukania Jelp
tak, dziewczyny juz odpowiedzialy i za ich rada kupilam wszystko z loveli, ale bardzo dziekuje za pamiec
Cytat:
hej kobitki
byłam dziś u gina i mało co się nie popłakałam.... to jakiś chory człowiek.... jeszcze 2 tyg temu wysłał mnie do szpitala z zagrozeniem przedwczesnego porodu a dziś kazał mi wracać do pracy skoro już trochę lepiej się czuje...ja na to, ze mam pracę fizyczna i to dość ciężką a on mi prosto w oczy - a co mnie to obchodzi.....
wiec nie było juz o czym dalej mowic, podziekowalam i poszlam....
dostalam na razie na tydzien od lek pierwszego kontaktu, ale musze coś podumac dalej.... bo wiem, ze jak wroce do pracy to znow to samo bedzie....
debil jakis normalnie
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Pytanie już było ale powtarzam napiszcie tydzień ciązy i ile macie na plusie???
34tc i 15kg mialam nadzieje zamknac sie w tylu
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:03   #3004
dra
Zakorzenienie

no burza poszła wiec wracam i nadrabiam

Ray śliczny brzucholek
bordowa może mój jest inny,ale jak ja narzekam to nie karze mi tak mówić,że ok wygladam,ale jak sie nie użalam i nie gadam to sam zaczął,ale skonczmy ten temat ja mam to gdzies ne bede sie denerwowac nie ma sensu
misqa co za chory gin
malwina
36tc=15kg na plusie
klarissa śliczne łóżeczko
ycnan ah pod koniec nasze mózgi inaczej mysla i zapominaja
no jeszcze troche i ciaza donoszona i mozna rodzić
cellaris no to super wiesci
majka232 niestety u mnie nie ma dobrych lekarzy co jeden to gorszy,ale jak mnie w kroczu kuje dość często to pewnie się skraca ah nie wiem co myśleć jeszcze troche i ciąza będzie donoszona i moge rodzic
Stary 2010-08-16, 21:08   #3005
NIKaP-n
BAN stały

Ja mam dzisiaj dzień na jedzenie... Zjadłam chleb z serkiem ze szczypiorkiem, później lody, teraz znowu kanapkę z kefirem i zaraz zabiorę się za inne lody
Mam ich jeszcze trochę w zamrażarce, a na koniec pewnie wciągnę cytrynę
Wraca mi apetyt...

Jakieś uczulenie na rękach mi wyszło i już drugi dzien z nim walczę... Jak do jutra nie przejdzie, to lecę do dermatologa. Kurcze, mam dość lekarzy

bordowa, czy Twój tż nie ratował tam w tym szpitalu?
Stary 2010-08-16, 21:24   #3006
Maggie1983
Zakorzenienie

a i zapomnialam sie pochwalic, ze dzis mialam bardzo udany dzien

kupilam juz:
- materacyk gabczasty do wanienki
- termometr do wody
- ceratki do pieluszek - narazie tylko 3 szt
- ceratke pod do lozeczka- tylko 1 szt
- patyczki do uszu
- tetry
- tetre kolorowa
- pileuszke flanelke - dokupie jeszcze tylko 1

oprocz tego bylam w carrefourze i kupilam pajaca za 8zl i 3 pary body po 3,50 trafilam tez na kombinezonik przeceniony na 20 zl -sliczny jest
pozniej zawedrowal pierwszy raz po latach do lumpka i byly takie cuda, ze wlosy deba staja wydalam 50zl, ale nie potrafilam z niczego zrezygnowac i tylko sie usprawiedliwialam, ze za te pieniadze mialabym 2 pajace ze smyka, a tak mam cala reklamowke ciuszkow! Prezentuje czesc moich zakupow - tylko czesc, bo wszystkie baterie w aparacie padly reszte doloze moze jutro

P.S.

Pioracym melduje, ze lovela jest najtansza w biedronce! od czwartku w biedronce beda tez male skarpeteczki - 2 pary za 3,50
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:26   #3007
_borowka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
borowka ello kurcze, Poznanianki nie ukrywać mi się !!! Tak nas mało, że szkoda być po cichu

Ja w Klinice św. Rodziny tylko i wyłącznie
To super! Bo tak myślałam od początku, ale ostatnio mnie coś na Lutycką wzięło. Jednak chyba pokontynuuję tradycję rodzinną i wyląduję w św.Rodzinie, zresztą tam mam najbliżej

W każdym razie liczę na jakieś rady dotyczące tego szpitala jak już Maluszek zdecyduje się opuścić Twój brzuszek
_borowka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:29   #3008
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam sobie dopisać, to mi baba w aptece powiedziała, że mi nie przyjmie tej recepty jak mi lekarka nie podbije pieczątki, że "było poprawiane". Złośliwy babsztyl, moja bratowa jest aptekarką i nie robi ludziom takich problemów... Z tym, że bratowa pracuje jakieś 120 km stąd... ale dam se radę - wpiszę pesel i pójdę do innej apteki
on właśnie miałam napisać, żebyś w razie czego poszła do innej apteki i już
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Pytanie już było ale powtarzam napiszcie tydzień ciązy i ile macie na plusie???
37 tc, +14,5kg

malwina, szokoladka, lenka i wszystkie dziewczyny w nieciekawych sytuacjach i w nie najlepszych humorach --->
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Ja właśnie skończyłam prasować Boryskowe ubranka. MASAKRA. Gorąco jak nie wiem co, a tu 3 godziny stania przy desce... Pierwsze 30min było przyjemne, a potem gorąc, ból nóg, kręgosłupa. Do końca dnia będę leżeć do góry zadem
trzeba było zaczekać do jutra- ma być chłodniej
Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
A właśnie mam pytanko do mamuś które już rozpakowały "łoża" dla swoich pociech, czy w razie co przed samym porodem pościele pierzecie czy zmieniacie na "świeższe" by uniknąć ewentualnego kurzu itp?
nasze jest rozpakowane, ale nie skręcone- wietrzy się w stanie rozłożonym. Materac i ochraniacz wyjęte z folii i wietrzą się. A prześcieradła uprane i leżą w szafce
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
....Po jakimś czasie wyciąga parówki... Stoi, patrzy, patrzy i nagle pyta: "A folię z tych parówek to zdjęłaś?"
wiesz, ja pamiętam, że kiedyś u mnie w domu (jak w sklepach były tylko badziewiaste parówki) to się je gotowało właśnie w folii i folię ściągało się na gorąco- chyba dlatego, że inaczej często się te parówki rozpadały w garnku
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Kurde to nie daj sie tam,żeby cię nie oszukali...
sprawa już wyjaśniona- babka oddzwoniła i przeprosiła- ktoś z księgowości zapomniał odhaczyć przy zamówieniu, że jest już opłacone. Wózek wyślą prawdopodobnie jutro
Cytat:
Ja jeszcze nie byłam ani razu na KTG - podobno to dopiero od 37 tc?
ja też nie byłam i raczej nie będę- chyba, że coś by się działo to mam jechać na IP. Jedyne co, to lekara na wizycie słucha tętna płodu- ale następna wizyta dopiero za 2 tyg
Cytat:
Jakieś uczulenie na rękach mi wyszło i już drugi dzien z nim walczę... Jak do jutra nie przejdzie, to lecę do dermatologa. Kurcze, mam dość lekarzy
a wapno bierzesz?
Mnie dziś wyskoczyły jakieś malutkie swędzące krostki na brzuchu- spróbuję wziąć wapno i mocniej się dziś wymaziać jakimś nawilżaczem...

W ogóle to jakaś taka spuchnięta dzisiaj jestem, nogi i ręce ociężałe, żyły powyłaziły na wierzch i bolą- no ale teraz już trochę chłodniej i chyba mi lepiej- mam nadzieję, że jutro będzie już znowu ok
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:36   #3009
fem
Raczkowanie

ale pada... i się błyska... ale przynajmniej jest czym oddychac...

ja w lupku robię teraz regularne zakupy, bo nieraz się zdarza, że kupię coć fajnego niezniszczonego, a czasem z metką, no i przede wszystkim niedrogiego...

dawno juz się nie odzywała PAULA SHIN...
co się dzieje?? wie któraś coś...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:42   #3010
Zuziczka
Rozeznanie

Borowka- ja na Lutyckiej rodze

Moni- tez mam dzien na jedzenie, niestety... Tylko ja nie tak zdrowo. I niedawno nasmazylam racuchow drozdzowych z rodzynkami No i te lody... tez nie moge przestac pomyslec, ze przed ciaza to ja lodow nie lubilam

Szczesliwa- no ja mysle, ze tego mego syna po prostu mniej czuje w domu. Wlasnie dal mi do wiwatu. Tata polozyl reke na brzuchu u gory a Młody mu masowal stópką od nadgarstka po palce. Radek mial mine jak uchachany szczeniaczek

Cellaris- swietnie, ze masz wiecej luzu! No i Mała jaka duza! Moj w porownaniu to maly okruszek. ale nadrobi jeszcze
Stary 2010-08-16, 21:52   #3011
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Ineczka mój synuś ma 3400 w 38/39tc. Prawdopodobnie dojdzie do 3,800- tak miał też Jego Tatuś
Dietę stosowałam ok 3 tygodni i na tym koniec. Moja dietetyczko- ginekolożka stwierdziła, że miałam cukier na granicy i po diecie się unormował i dalej nie muszę na niej być.
A skąd wiesz, że się unormował? Robiłaś test na glukozę ponownie, czy tylko ze wskazań z glukometru? Możesz jeść bezwzględnie wszystko? Dziękuję serdecznie za przepisy Mam taką chęć na słodkie, że jadłabym cukier łyżkami A tu serki 0%, odtłuszczone jogurty, pomidory i szczypior na codzień Mąż się napalił na nie. Od kwadransa czyta te 2 przepisy na swoim kompie i słyszę: Kotek zróbmy je, o tak chce je Mam nadzieję, że mówi o mufinach

Jeśli chodzi o wagę, mam 32 tydz i 5kg na plusie.

Borówka_, witaj

Wklejam parę fotek z działki, gdzie paśliśmy się naszą 3 osobową rodzinką przez parę dni

Idzie burza. Cudnie
Stary 2010-08-16, 21:56   #3012
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Klarissa, no właśnie, ten cholerny baldachim, a raczej moskitiera, bo stelaż to był pikuś Jak się Wam udało to zrobić? Ja się poddałam po 3 próbie... ale jutro będę próbować znowu. Też mam taki komplet, ale ten, co wyskakiwał pierwszy na stronie od góry. Fajne są..
No te rurki przykręcasz do łóżeczka - jednym uchwytem u góry, drugim na dole. A tą moskitierę musisz tak jakby nawlec na to kółko (ona ma wszyty tunel w środku). Generalnie nie jest to proste, bo kółko małe, materiału dużo, uciekał mi w trakcie nawlekania i w ogóle udało mi się dopiero po kilku próbach... Ale podoba mi się bardzo.

Ten pierwszy komplet to jaki miał kolor? Już nie pamiętam

Cytat:
Zaczynam powoli prać (chociaż termin mam pod koniec września). Ciuszki wyprane i wyprasowane, teraz czas na poościel. Myślę sobie, że w zależności od tego co mi ginka powie w czwartek na kontroli to albo przyspieszę, albo poczekam z tym do początku września. Zobaczymy.
Ja mam ostatnią turę prania ciuszków i potem prasowanie bo jeszcze ich nie prasowałam

Cytat:
Klari u mnie jest problem tego typu, że ja nie wiem kiedy jest mój tp
Mnie wyznaczali datę po pierwszym usg potwierdzającym ciążę (chyba w 7 tc), bo wg ostatniej miesiączki to powinnam urodzić na początku września, a wg tego usg mam termin na 26.09... Ja sama czuję, że aż tak długo w ciąży nie będę, bez przesady...

Ale faktycznie u ciebie to wszystko strasznie zakręcone

Cytat:
Opowiedziałam mężowi Wasze przypadłości, gafy i zdarzenia i wiecie, co rzekł?
Haha:

Ufffff bo już myślałem, że tylko Tobie na mózg padło
Także pocieszyłyście Go, że ze mną jeszcze nie ma tragedii
Mój mi czasem mówi, że mi ciąża uciska na mózg

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Oj tak, u nas każdy dłuższy weekend i wakacje kończy się gdzieś w Polsce/Europie. Dotychczas jeździliśmy tylko autkiem no ale przy dzidzi to coś więcej by się przydało więc myślimy o przyczepie, bo my nigdy nie wiemy gdzie wylądujemy
Super. Ja też nie zamierzam rezygnować z wypadów a dziecko będzie musiało polubić taki koczowniczy tryb życia

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
ale Ty jestes szczuplutka i ten brzuszek naprawde jak doszyty
No teraz to fakt, że tak dziwnie wygląda...

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
klarissa śliczne łóżeczko
Dziękuję kochana

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
on właśnie miałam napisać, żebyś w razie czego poszła do innej apteki i już
Właśnie tak zrobię, tylko mi było szkoda, bo w tej aptece paski są po 1gr (apteka "przyjazna diabetykom) a w innej są po 2,50 zł. Ale i tak lepiej niż płacić po 50 zł, prawda?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
A skąd wiesz, że się unormował? Robiłaś test na glukozę ponownie, czy tylko ze wskazań z glukometru? Możesz jeść bezwzględnie wszystko? Dziękuję serdecznie za przepisy Mam taką chęć na słodkie, że jadłabym cukier łyżkami A tu serki 0%, odtłuszczone jogurty, pomidory i szczypior na codzień Mąż się napalił na nie. Od kwadransa czyta te 2 przepisy na swoim kompie i słyszę: Kotek zróbmy je, o tak chce je Mam nadzieję, że mówi o mufinach
Ciastka to nie, ale ja próbowałam z czekoladą i mam po niej dobre wskazania cukru (pod warunkiem, że nie jem z nią nic innego). Także 2 takie rządki z czekolady mogę zjeść na jedno posiedzenie Nie musi być gorzka, ja kupuję mleczną

O jejku, jak ślicznie wyglądasz - i szczuplutka jesteś, zresztą niewiele masz na plusie

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-08-16 o 21:58
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:42   #3013
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

a wapno bierzesz?
Mnie dziś wyskoczyły jakieś malutkie swędzące krostki na brzuchu- spróbuję wziąć wapno i mocniej się dziś wymaziać jakimś nawilżaczem...

W ogóle to jakaś taka spuchnięta dzisiaj jestem, nogi i ręce ociężałe, żyły powyłaziły na wierzch i bolą- no ale teraz już trochę chłodniej i chyba mi lepiej- mam nadzieję, że jutro będzie już znowu ok

Biorę, biorę. Podwójną dawkę. Po wapnie jest lepiej, później nagle zaswędzi, trochę podrapię (bo zapomnę) i znowu wyskakuje... Wczoraj przed snem miałam aż do łokci wysypkę. Przypomniało mi się, że prałam sobie staniczki dwa dni temu ( w rękach) i użyłam bryzy do prania w pralce. Co prawda kupiłam tę nową, sensitive, ale mama ma rację, że tych proszków do prania w pralce nie wolno używać do ręcznego, bo mają jakieś silne enzymy, co szkodzą na ręce a ja sobie konkretnie sypnęłam, bo mi się zapach bardzo podobał

Mi też żyły wychodzą, nawet na piersiach (na rękach, nogach). czasem zielono- niebieska jestem i faktycznie czasem też pobolewają.

Dobrze, że z wózkiem się wyjaśnilo, mogliby jakiś gratis w ramach przeprosin dorzucić

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:

Taka decyzja zapadła po moich cukrach- wynikach, które zapisywałam przez ponad 3 tyg. Lekarka powiedziała, że nie muszę już bezwzględnie trzymać diety, ale jak będę się oszczędzać, to już za dużo nie przytyję. Ale jem normalnie, bo jak byłam w szpitalu, to dostawałam posiłki dla cukrzyków- podwójna porcja tego, co "normalni" jedli- co było dziwne dla mnie i nawet po ciastkach miałam cukier 75. Lekarz stwierdził, że nie mam cukrzycy i właściwie od tamtej pory nie jestem na diecie. Tyle, że jestem wegetarianką ( laktoovowegetarianką dokładnie) i wielu rzeczy unikam przez samą zasadę niejedzenia tłustych badziewi teraz ograniczam ser żółty, podświadomie wszelkie produkty podwyższające cukier. Czasem pozwalam sobie na słodycze, ale też w ramach rozsądku

Poszukajcie w necie, sporo jest przepisów MM i sa naprawdę smaczne. ja robiłam naleśniki wg MM i wiele takich i cukier był ok

Wyglądacie super

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

fem tez się zastanawiałam ostatnio co się dzieje z Shinee... coś pisala swego czasu, że z netem mają chyba problemy?

borowka na Lutyckiej też jest ok to moja druga opcja w razie w

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

cellaris, Klari my też powsinogi
Moja siostra jak usłyszała, że siedziałam sama w głuszy (mąż do pracy dojeżdżał) to prawie zawału dostała (Ona tę głusze zna), a jeszcze nie wiem, że gdybym w ten weekend nie była w szpitalu, to jechalibyśmy do Sierakowa na 3 dni
Dlatego zakupiliśmy łóżeczko turystyczne i nic nas nie zatrzyma

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Ineczka ja miałam cukier 140- czyli na granicy, bo do 140 jest norma. Więc może też dlatego tak mi się wszystko wyklarowało?

jeszcze to znalazłam
http://dietamm.com/forum/index.php?showtopic=484
Stary 2010-08-16, 23:03   #3014
martynka81
Rozeznanie

Hej Dziewuszki ,

Szokoladko - współczuję Ci sytuacji , ale mam nadzieję, że się poukłada między Wami i Razem będziecie się cieszyć z Niuni.

Klarissa - Fajowe zdjęcia, super wyglądasz

Dziuba - śliczny brzusio

Annnnaaaa- fajna fotka

Waniliaania - wracaj szybciutko do nas

Pomi - ja też chciałam swojemu zdjęcia porobić przy składaniu łóżeczka, ale zanim do domu wróciłam to skręcił wszystko, normalnie tak mu się spieszyło .
No a dla Ciebie za dotrwanie do czwartku .

A Twój tekst - "Matka, żyję, ale mi się nie chce" - normalnie mnie rozwalił

Lenka- GRATULACJE dla Ciebie i Niuni za dotrwanie do tego magicznego tygodnia . Teraz tylko za szybki poród .

Dra - super foteczki brzuszka

Astorianka - u mnie też mały czasem leniwy i lekarz mówił, że poprostu jak nam gorąco i się nic nie chce to dziecku też i czasem dlatego mniej się ruszają, no ale zawsze warto mieć rękę na pulsie, nie ???

Ray - śliczne zdjęcia i córunia piękna

Misqa - no co za wredny lekarz , tylko mu .

no nie dam rady was dziś nadrobić do końca, rano skończę .

Napiszę jeszcze tylko, że byłam u doktorka dziś i jak na razie spoko, szyjka 2,5cm, główka dość nisko i powiedział że mogę nie dotrwać do 12.09 . Oczywiście 100% pewności nie ma, ale tak to wygląda na dziś. Na razie mam odpoczywać żeby nam stuknął 37 tydzień i wtedy będziemy bezpieczni i możemy rodzić jak coś. A mały dziś fikał cały dzień, kangurek jeden .

Dobranoc
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 23:23   #3015
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
a i zapomnialam sie pochwalic, ze dzis mialam bardzo udany dzien

kupilam juz:
- materacyk gabczasty do wanienki
- termometr do wody
- ceratki do pieluszek - narazie tylko 3 szt
- ceratke pod do lozeczka- tylko 1 szt
- patyczki do uszu
- tetry
- tetre kolorowa
- pileuszke flanelke - dokupie jeszcze tylko 1

oprocz tego bylam w carrefourze i kupilam pajaca za 8zl i 3 pary body po 3,50 trafilam tez na kombinezonik przeceniony na 20 zl -sliczny jest
pozniej zawedrowal pierwszy raz po latach do lumpka i byly takie cuda, ze wlosy deba staja wydalam 50zl, ale nie potrafilam z niczego zrezygnowac i tylko sie usprawiedliwialam, ze za te pieniadze mialabym 2 pajace ze smyka, a tak mam cala reklamowke ciuszkow! Prezentuje czesc moich zakupow - tylko czesc, bo wszystkie baterie w aparacie padly reszte doloze moze jutro

no to zakupki porobione i jakie śliczne ciuszki no w lumpkach na małe dzieciaczki są super rzeczy i prawie jak nówi,a za grosze idzie kupić i widzisz masz cała reklamówke zamiast 2 czy 3 rzeczy z normalnego sklepu
ja dość dużo ciuszków dostałam,ale jak coś dla siebie w lumpku szukałam,bo szukałam spodni na lato a kupowac specjalnych nie chce szkoda kasy to jak zobaczyłam ciuszki to pare kupiłam bo nie szło sie oprzec,a jeszcze szczescie miałam był super śpiworek do spania i zamiast płacic 20zł zapłaciłam 2 zł na dzieciaczki super mozna znalesc ciuszki i moje kumpele tez głównie tam dzieciaczki ubieraja

Cytat:

Jeśli chodzi o wagę, mam 32 tydz i 5kg na plusie.

Borówka_, witaj

Wklejam parę fotek z działki, gdzie paśliśmy się naszą 3 osobową rodzinką przez parę dni

Idzie burza. Cudnie
no śliczniew wygladasz chudzinka z ciebie i zgrabniutki brzusio
Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość

Napiszę jeszcze tylko, że byłam u doktorka dziś i jak na razie spoko, szyjka 2,5cm, główka dość nisko i powiedział że mogę nie dotrwać do 12.09 . Oczywiście 100% pewności nie ma, ale tak to wygląda na dziś. Na razie mam odpoczywać żeby nam stuknął 37 tydzień i wtedy będziemy bezpieczni i możemy rodzić jak coś. A mały dziś fikał cały dzień, kangurek jeden .

Dobranoc
no to super no wskoczyć w 37tc i można sie rozpakowywać jak coś
Stary 2010-08-17, 07:06   #3016
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

widze, ze nie tylko ja juz nie spię Witaj elenka1

Maggie... bardzo fajne.... coz to za marki tych ubranek, pewnie GEGORGE, mothercare, NEXT?... szkoda ze w ich sklepach przy cenach oczy wychodza z orbit, dlatego, ja tez postanowilam skompletowac Nadii"lumpkową" garderobe. Mam pare nowych ciuszkow... ale to zdecydowana mniejszosc

Ineczka... super mamusiu wygladasz...!

Mnie dzis nie dane bylo pospac...mimo tego w ze w koncu mamy ludzka temperature... 22'C najlpierw koty, zrobily sobie po mnie PATATAJ, bo nie ma jak to od rana urzadzic sobie berka po calym mieszkaniu, a pozniej Nadii chyba sie do nich rwie, bo ona zupelnie tak jak one PATATAJ tylko w brzuchu, wiec siedze grzecznie i czekam kiedy corka łaskawie sie zmeczy

koty juz padły i spia jak zabite, Nadia jeszcze pofikuje... ale juz jakby też słabiej uuuf

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-17 o 07:09
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 07:14   #3017
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
widze, ze nie tylko ja juz nie spię Witaj elenka1

Maggie... bardzo fajne.... coz to za marki tych ubranek, pewnie GEGORGE, mothercare, NEXT?... szkoda ze w ich sklepach przy cenach oczy wychodza z orbit, dlatego, ja tez postanowilam skompletowac Nadii"lumpkową" garderobe. Mam pare nowych ciuszkow... ale to zdecydowana mniejszosc

Ineczka... super mamusiu wygladasz...!

Mnie dzis nie dane bylo pospac...mimo tego w ze w koncu mamy ludzka temperature... 22'C najlpierw koty, zrobily sobie po mnie PATATAJ, bo nie ma jak to od rana urzadzic sobie berka po calym mieszkaniu, a pozniej Nadii chyba sie do nich rwie, bo ona zupelnie tak jak one PATATAJ tylko w brzuchu, wiec siedze grzecznie i czekam kiedy corka łaskawie sie zmeczy
witam, witam a ja za wczesnie wczoraj poszłam spać i dzisiaj zerwałam się po 6

co do lumpkowych ciuszków ja tez mam zamiar sie wybrac na takie zakupy tylko czekam az mama znajdzie troszkę czasu bo we 2 raźniej, a TZta do ciucholandu w zyciu nie wyciagnę

a co do kotów i ich PATATAJ to zamknęłabym je w łazience a dla naszych córek 7 rano to być moze normalna pora dnia

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Ineczka szczuplusia z Ciebie mamusia

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 07:23   #3018
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
witam, witam a ja za wczesnie wczoraj poszłam spać i dzisiaj zerwałam się po 6

co do lumpkowych ciuszków ja tez mam zamiar sie wybrac na takie zakupy tylko czekam az mama znajdzie troszkę czasu bo we 2 raźniej, a TZta do ciucholandu w zyciu nie wyciagnę

a co do kotów i ich PATATAJ to zamknęłabym je w łazience a dla naszych córek 7 rano to być moze normalna pora dnia[COLOR="Silver"]
Elenka1... naprawde warto, sie przejsc,przejechac, nawet samemu. Każda z nas ma inne gusta, wiec sama spokojnie sobie najwiecej wybierzesz przynajmniej ja tak wole, moge stac ogladac, przebierac i nie patrzec czy czasem druga osoba nie ma juz dosc
poza tym warto, bo od razu widac (kolory,jakosc szycia), czuć (miekkość) o ile gatunkowo (niestety) te zachodnie ubranka sa DUUUŻO lepsze... i wiadomo czego mozemy sie spodziewac po praniu, bo przeciez wiekszosc z nich juz jakies tam pranie przeszła.
A koty... wiedziałam, ze jak sie podniose to juz i tak nie zasne, zreszta jak wstalam to one sie momentalnie uspokoily... i teraz spią... Nadia zresztą już też

Stary 2010-08-17, 07:32   #3019
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

witam i ja z rana

nareszcie chłodno i pada w końcu można życ tylko muszę sobie jakieś spodnie czarne dresowe kupić, bo podobno pod koniec sierpnia ma byc tylko 13 stopni w dzien

wczoraj było bardzo fajnie w SR, był wykład o karmieniu piersią, i ku mojemu zdziwieniu spora większość przyszła z mężami...tylko mojego jak zwykle nie było... i nawet nie przyjechał po mnie, obraziłam się za to

Boże, ja to mam szczęście do idiotów.... wczoraj gin, a póóxniej jeszcze szef zaczynał robić problemy i chyba chce zrobic wszystko zeby PZU nie wypłaciło nam za urodzenie dziecka kasy.... bo placilismy z TZ-em takie dodatkowe ubezpieczenie i 1600 z tego ma byc...

aaaa i jeszcze takie pytanie mam - te wit D i K to trzeba od samego poczatku dla dzieciaczka podawac każdego czy mam to z jakims lekarzem konsultowac?

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 07:48   #3020
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie tak zrobię, tylko mi było szkoda, bo w tej aptece paski są po 1gr (apteka "przyjazna diabetykom) a w innej są po 2,50 zł. Ale i tak lepiej niż płacić po 50 zł, prawda?
no właśnie widzę, że bardzo przyjazna...
Cytat:
Dobrze, że z wózkiem się wyjaśnilo, mogliby jakiś gratis w ramach przeprosin dorzucić
taaa...mogliby...ale raczej na to nie liczę...
Cytat:
witam i ja z rana

nareszcie chłodno i pada w końcu można życ tylko muszę sobie jakieś spodnie czarne dresowe kupić, bo podobno pod koniec sierpnia ma byc tylko 13 stopni w dzien
ja tam nie wierzę w takie długoterminowe prognozy- ostatnio często nie sprawdzają się nawet takie kilkudniowe

Boże, ja to mam szczęście do idiotów.... wczoraj gin, a póóxniej jeszcze szef zaczynał robić problemy i chyba chce zrobic wszystko zeby PZU nie wypłaciło nam za urodzenie dziecka kasy.... bo placilismy z TZ-em takie dodatkowe ubezpieczenie i 1600 z tego ma byc...
a co mu do tego ubezpieczenia? zwłaszcza, że jeśli wy nie dostaniecie kasy to on i tak nie bedzie z tego nic miał

Przyszedł wczoraj karmnik M&S, zamówiony na ebayu.
Wrażenia: fajny materiał, nic nie gniecie (jest bez fiszbin, tylko z takimi grubszymi wszywkami imitującymi fiszbiny), na noc może być. Na dzień raczej się dla mnie nie nada, bo średnio trafiłam w rozmiarówkę (ale nie chce mi się odsyłać za taką kasę)- jest zaniżona w porównaniu do znanych mi marek brytyjskich, te niby fiszbiny są jakieś takie dziwne kanciaste (nie tworzą ładnego łuku), kiepsko podtrzymuje biust (i to chyba nie jest tylko kwestia odpowiedniego rozmiaru). No ale że na dzień będę miała co innego do noszenia, więc ten sobie zostawię...
Stary 2010-08-17, 08:09   #3021
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ninaad... mnie juz chyba nikt nie namowilby na kupienie stanika przez neta, jesli bym go wczesniej nie przymierzyla w sklepie... jak ostatnio kupowalam stanik, to zanim wybralam jedyny w kotrym sie konfortowo czulam i kotry wg Pani w sklepie lezał dobrze, przymierzylam chyba z 20 sztuk w tym samym rozmiarze... wiec nie ma opcji.

A poza tym, wczoraj spojrzałam na liste nasza i chyba jako jedyna wrzesniowka nie masz wybranego imienia dla córki co to za ociąganie sie?

Stary 2010-08-17, 08:11   #3022
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
witam i ja z rana

wczoraj było bardzo fajnie w SR, był wykład o karmieniu piersią, i ku mojemu zdziwieniu spora większość przyszła z mężami...tylko mojego jak zwykle nie było... i nawet nie przyjechał po mnie, obraziłam się za to

aaaa i jeszcze takie pytanie mam - te wit D i K to trzeba od samego poczatku dla dzieciaczka podawac każdego czy mam to z jakims lekarzem konsultowac?
co do podawnia maluszkowi witamin to mysle ze polozna wszystko wyjasni jak juz bedziemy z dziećmi w szpitalu

co do Waszego szefa to ręce opadają... jakiś zły człowiek z niego

a co do pogody to tez slyszlam ze za ok 2 tyg maja byc juz jesienne temperatury, oby tylko pażdziernik był piękny i słoneczny

ja tez chyba wkoncu na ta szkole rodzenia sie wybiorę, zaczyna sie dzisiaj

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:19   #3023
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ninaad... mnie juz chyba nikt nie namowilby na kupienie stanika przez neta, jesli bym go wczesniej nie przymierzyla w sklepie... jak ostatnio kupowalam stanik, to zanim wybralam jedyny w kotrym sie konfortowo czulam i kotry wg Pani w sklepie lezał dobrze, przymierzylam chyba z 20 sztuk w tym samym rozmiarze... wiec nie ma opcji.
ja kupiłam go, bo rozmiar teoretycznie powinien być ok, i cena okazyjna
A w polskich sklepach internetowych kupuję dosyć często. Fakt, czasem trzeba bawić się w wymianę na inny rozmiar, ale jak nie ma innej możliwości- no cóż...
No i parę kupiłam też na ebayu- ale tylko Freya- bo tu dokładnie wiem jaki rozmiar wybrać i akurat staniki z tej marki są jakby szyte dla mnie, więc mogę kupować w ciemno - no a cena 2 razy niższa niż w Polsce, więc nawet jakby jakimś cudem nie pasował mi, zawsze mogę sprzedać z zyskiem, albo przynajmniej bez strat, na alledrogo

A poza tym, wczoraj spojrzałam na liste nasza i chyba jako jedyna wrzesniowka nie masz wybranego imienia dla córki co to za ociąganie sie?
imię już od jakiegoś czasu wybrane, ale powiem wam dopiero jak się mała urodzi
Stary 2010-08-17, 08:22   #3024
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Co do szacowania wagi na podst wymiarów z usg to moja koleżanka urodziła wczoraj córeczkę waga 3,5 kg, a miało być ponad 4 kg... i zazwyczaj są wahania o ok.300-500g w jedną lub drugą stronę.
Też mi Pani Dr mówiła że wagę z USG trzeba szacować na + , - 300 do 500 g.

Cytat:

A co Twój szef ma do waszego prywatnego DODATKOWEGO ubezpieczenia w PZU. My też je mamy i z mojego ma być 1600 zł a z TZ 1200 i my mamy bezpośrednio po urodzeniu kontaktować się z PZU tzn z osobą jaka ubezpiecza nasza grupę w pracy. Szef do tego nic nie ma

My zaraz zbieramy się do lekarza TZ bo ciągle mu się ten płynw kolanie zbiera i mu się blokuje i msza mu odciągac to cholerstwo

Po południu tzn na 15 mamy wizytę u GINA

Potem jeszcze do Ikeai muszę zajrzeć ale to po półki do kuchni

Co do snu to u mnie ot już taki standard pobudka koło 12-tej, potem o 2-giej, 4-tej a potem co godzina i do kibelka albo z powodów buszującego Franka Chyba się przyzwyczajam do budzenia na karmienie

Pomi i Dra nie wiem czy zaglądacie na staraczki tzn czasem was tam widzę CORA ma dwie krechy
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:30   #3025
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
imię już od jakiegoś czasu wybrane, ale powiem wam dopiero jak się mała urodzi
buuu mam nadzieje, ze to nie przez jakies zabobony, czy cus takiego?

a propos wymiany odsyłania/dosyłania... chyba musisz zyc bardzo za pan brat z pocztą polska, ze nie gubia Twoich przesyłek, ani nie dostarczaja Ci ich tygodniami... poza tym jak sie okazuje ze musisz wymienic, to czasem nie jest tak ze skumulowane koszty pocztowe+cena stanika nie daja tego samego co w sklepie, albo jeszcze drozej?

bo ja chcialam sobie teraz MUSTELE kupic przez neta,kotra niby jest 55% taniej ale jak sie doda koszty przesylki to mam zuplenie to samo mam w aptece na przeciwko...

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-17 o 08:34
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:37   #3026
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh... co do tego PZU to to jest najlepsze, ze i tak tylko ja dostane pieniązki, bo mąz jest podpiety pode mnie, bo oficjalnie nie był jego pracownikiem i jak mi kiedys ta babka tłumaczyła to tylko ta główna osoba, czyli ja, dostanie pieniązki, ale to i tak dobrze, bo tyle kasy na ulicy nie lezy....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:45   #3027
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

W końcu dziś chłodniej, jejku jak super, zupełnie inne powietrze

Ineczka - ale z Ciebie sexy mama

mszu - ja spr. ceny Musteli w Superpharmie i są o ok.30 zł wyższe niz na all, a jak zamówię 2xkrem na rozstępy + 2xżel poporodowy i jeszcze Oilatum, bo dany spzredawca go ma to wyjdzie duzo taniej, bo przesyłka to ok.15 zł

Któraś z Was pisała, że ma nadzieje, ze po ciąży juz rozstepy nie wyskoczą, więc muszę zmartwić (mnie juz zmartwiono ) że niestety tak się właśnie często dzieje, dlatego trzeba sie smarować tymi specyfikami min. 1-2 m-ce po porodzie.

Zważyłam się i inf. że +9kg w 33 t.c.

Co do ubezp. to ja jestem ubezp. w pracy i dodatkowo wykupiliśmy ubezp. wiec za urodzenie bejbika dostaniemy 2950 + 1000 zl becikowe, także fajny zastrzyk gotówki

Lecę po herbatkę i pączusia

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-17 o 08:46
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 08:52   #3028
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
heh... co do tego PZU to to jest najlepsze, ze i tak tylko ja dostane pieniązki, bo mąz jest podpiety pode mnie, bo oficjalnie nie był jego pracownikiem i jak mi kiedys ta babka tłumaczyła to tylko ta główna osoba, czyli ja, dostanie pieniązki, ale to i tak dobrze, bo tyle kasy na ulicy nie lezy....
Misqa- to nieprawda. Jesli oboje oplacacie skladke do PZU to OBOJE dostaniecie pieniadze i tu firma nie ma nic do rzeczy. Najlepiej sama zadzwon do PZU i spytaj.
Ja spokojnie moglam zapisac meza do mojego ubezpieczenia i tez dostalby pieniadze. Tyle ze on ma duzo lepsze ubezpieczenie w pracy i sie nie oplacalo (niestety ja tam nie moglam sie zapisac).
Za to zapisalismy TZ do ubezpieczenia u jego mamy w pracy. Przyznam sie ,ze z premedytacja, bo robili jakies zmiany i zniesli karencje i zrobilismy to tylko dla kasy za urodzenie dziecka 2000zl Potem TZ wypisuje sie z ubezpieczenia u mamy.

Piszecie, ze wasze dzieciaki wariuja nad ranem, moj ma odwrotnie. On nad ranem spi jak kamien (co mnie czasem o palpitacje przysparza) Moge go szturchac, pukac i przesuwac, Mały ma matke i jej nerwy gleboko. Czasem leniwie mi machnie lub sie przekreci.
ON RANO sPI i juz! Paskud Maly. Wlasnie dzis sie bardzo tym zdenerwowalam. No i chyba zaraz go poszturcham jeszcze.
Stary 2010-08-17, 08:56   #3029
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
buuu mam nadzieje, ze to nie przez jakies zabobony, czy cus takiego?

a propos wymiany odsyłania/dosyłania... chyba musisz zyc bardzo za pan brat z pocztą polska, ze nie gubia Twoich przesyłek, ani nie dostarczaja Ci ich tygodniami... poza tym jak sie okazuje ze musisz wymienic, to czasem nie jest tak ze skumulowane koszty pocztowe+cena stanika nie daja tego samego co w sklepie, albo jeszcze drozej?
bo ja z reguły kupuję okazyjnie Zresztą mam ulubione firmy i praktycznie zawsze trafiam z rozmiarówką. No a w sklepach stacjonarnych nie zawsze jest to co bym chciała..
bo ja chcialam sobie teraz MUSTELE kupic przez neta,kotra niby jest 55% taniej ale jak sie doda koszty przesylki to mam zuplenie to samo mam w aptece na przeciwko...
no czasem tak bywa. Ale ja np kupuję kosmetyki do włosów Matrix na alledrogo - za butlę 1,5 l płacę jakieś 50-55 zł. I nawet jeśli doliczyć kuriera (ok 20 zł) wychodzi to sporo taniej niż w "zwykłym" sklepie (ostatnio widziałam te kosmetyki po 93 zł). No a jak się zamawia więcej rzeczy na raz- dla siebie albo np na spółę z koleżanką to wychodzi jeszcze lepiej
Stary 2010-08-17, 08:58   #3030
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie też o tym myslałam na pewno na receptę są dużo tańsze ( dziewczyny na innym watku pisały), Może Martucha nam coś podpowie w tej kwestii a z tym ubezpieczeniem to jakie macie? bo my mamy p plus i właśnie wiem tylko że koło tysiaka się dostaje. Też jestem podczepiona pod męża i dostaniemy dwa a raczej 3 bo tż zmienił pracę i zapisał się do nowego ubezp.

Mszu to twoje koty identycznie jak mój pieso, budzi mnie chce się bawić, a jak wstanę to idzie spać ja wstałam o 7.30 a on dalej spi zwykle tak po 10 wyłazi

Zamówiłam dzisiaj jeszcze 10 pieluch tetrowych i kilka flanelek, tak żeby nie prać co chwilę a cena bardzo korzystna 1,90 za podwójnie tkaną tetrę 80x80

Kupujecie pojemniki na mleko? takie do mrożenia/ jeśli tak to ile?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości