Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 12:52   #4771
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Całą noc nie spałam bo jakoś nie mogłam. Dopiero od 5 jakoś troszkę się zdrzemnęłam. Kręciłam się z boku na bok, a TŻ spał. Boli mnie nadal z tyłu, po lewej stronie w dole w plerach ;( szok normalnie. A już miałam kilka dni przerwy. Jednak chyba będę musiała posmarować tym spirytem, bo wtedy nie smarowałam jak samo przeszło.
Aliszcze teraz się zgadzam z Tobą, co do tych kilosów
kretencja nie przejmuj się kochana. Znam przypadki jak dziewczyna była grubsza od Ciebie, a po ciąży schudła tyle, że szczuplej wygląda niż przed. Poza tym, najważniejsze jest zdrowie mamy i maluszka Waga się zawsze może zmienić Ja i tak zamierzam chodzić na siłkę po porodzie, ale nie wiem po jakim czasie już wolno. Może wie któraś z Dziewczyn????

Ja się nie zapisałam nigdzie na zajęcia do SR i nie wiem czy źle nie zrobiłam Narazie i ja nie mam popranych rzeczy dla bobaska. Mam za mało żeby to zrobić. Jak skompletuje to wtedy tak.
Jejuu coraz bliżej do dentysty..na 15:30. zamorduje się!
e tam poradzisz sobie nawet bez SR

miliony kobiet daja rade wiec i my damy
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:52   #4772
olajka
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Wczoraj była burza trochę, lało i błyskało się nieźle ;/
Zmykam do sklepu po sos boloński miłego dnia Kobietki!
p.s. Wózki fajne macie

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:53   #4773
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
aaa dopiero teraz zauważyłam - artystka, sysunia fajne wozki

zenia sliczny brzuszek , aleś ty chuda

gustawek pokaż wozek
Dzięki w koncu bo długich poszukiwaniach udało mi sie cos wybrac

Jeszcze nie wiem jaka wanienke kupic bo tu same jakies wydziwiane a ja szukam czegos prostego.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-08-17 o 12:55
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:54   #4774
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
EdziaO może i ja bym miała też w planach basen, ale... pływać nie umie na tyle dobrze! Mam traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa związane z wodą i boje się od tamtej pory i ogólnie nie czuje się zbyt pewnie. Troszkę przepłynę, ale nie tak doskonale, żeby iść na basen i z tego korzystać. A nie stanę tam przecież i nie będę się patrzyła jak inni cłay czas pływają
ja myslałam też o bieganiu bo mój TŻ biega kilka razy w tygodniu od lat i naprawdę mu to służy-darmowe, o dowolnej porze, spala się czysty tłuszcz-super. Tylko jest problem ja nienawidzę biegać
Na siłownię chodziłam z zamiłowaniem jak mieszkałam w UK bo była świetnie wyposażona, a tutaj u mnie to teraz tylko takie dla osiłków łysychposzłam ,popatrzyłam i mi się odechciało w sekundzie. A na żadne grupowe zajęcia się nie nadaję bo jakoś zawsze lubię swoim tempem. Ale jakbym miała fajną siłownie to baaardzo chętnie bo lobię

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-08-17 o 12:57
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:57   #4775
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
aaa dopiero teraz zauważyłam - artystka, sysunia fajne wozki

zenia sliczny brzuszek , aleś ty chuda

gustawek pokaż wozek
Kootekk jestem zła i nie pokażę miał być granatowo-ciemnoróżowy a jest 5kolorowy z przewagą wściekłej zieleni na razie jest jeszcze w pudle, czekam na tż. Z ostatniej chwili: zadzwonił sprzedawca z all i powiedzial że strasznie przeprasza bo wlasnie dostal info z tako, wprowadzili go w błąd i tego koloru już nie szyją a on oferował
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:58   #4776
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Dzięki w koncu bo długich poszukiwaniach udało mi sie cos wybrac

Jeszcze nie wiem jaka wanienke kupic bo tu same jakies wydziwiane a ja szukam czegos prostego.
a co zrobiłaś z brzuszkiem

Stary 2010-08-17, 12:58   #4777
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
e tam poradzisz sobie nawet bez SR

miliony kobiet daja rade wiec i my damy
hehe to się okaże choć moja bratowa cioteczna (nie wiem czy tak się mówi) powiedziała, że ona nie chodziła do SR i wogóle na porodówie to nie myśli się o tym co tam ktoś kiedyś Ci mówił o oddychaniu, tylko robi się jak się czuje i to co akurat w tym momencie mówią położne i tak jak one każą robić. Ma za sobą dwie ciąże.
Wiecie co, mnie narazie poród sam nie przeraża jako ból czy coś, ale to jak tam będę się czuła psychicznie, że np. dadzą mi koszulę do porodu która nie zakrywa nic i jak z przodu ciągnie się to tył na wierzchu i tak w kóło. A na dodatek dekolt do pasa. Wstydzę się takich rzeczy i nie wiem jak to będzie. Słyszałam już nie raz o tym. Ta żona brata też taką miała na dodatek leżała i nie przyszły jej posmarować takim preparatem co się powinno i musiała czekać itp. Masakra!

Stary 2010-08-17, 13:02   #4778
vikicullen
Zadomowienie

Sysunia ale ty laska

Gustawek I co teraz z tym wózkiem? odeślesz go??

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:03   #4779
olajka
Zadomowienie

EdziaO u nas kilka siłowni do wyboru do koloru Fajnie wyposażone są. Tam gdzie ja chodziłam, to różne osoby przychodzą. Kobiety mają na górze, a faceci na dole. Atmosfera jest bardzo fajna. Instruktorzy mili. Fajnie jest się tak pomęczyć i wiesz że z dobrym skutkiem. Kondycje miałam lepszą. Kiedyś czasem sobie pobiegałam na dworze, ale jednak wole po bieżni na siłce Na grupowy aerobic nie chodziłam tylko zawsze swoim tempem na maszynach. Zawsze można zapytać instruktora co i jak teraz najlepiej zrobić.

Stary 2010-08-17, 13:07   #4780
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Kootekk jestem zła i nie pokażę miał być granatowo-ciemnoróżowy a jest 5kolorowy z przewagą wściekłej zieleni na razie jest jeszcze w pudle, czekam na tż. Z ostatniej chwili: zadzwonił sprzedawca z all i powiedzial że strasznie przeprasza bo wlasnie dostal info z tako, wprowadzili go w błąd i tego koloru już nie szyją a on oferował

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
EdziaO u nas kilka siłowni do wyboru do koloru Fajnie wyposażone są. Tam gdzie ja chodziłam, to różne osoby przychodzą. Kobiety mają na górze, a faceci na dole. Atmosfera jest bardzo fajna. Instruktorzy mili. Fajnie jest się tak pomęczyć i wiesz że z dobrym skutkiem. Kondycje miałam lepszą. Kiedyś czasem sobie pobiegałam na dworze, ale jednak wole po bieżni na siłce Na grupowy aerobic nie chodziłam tylko zawsze swoim tempem na maszynach. Zawsze można zapytać instruktora co i jak teraz najlepiej zrobić.
to na taką to ja też bym się pisała
Ja też wolę o dziwo na bieżni. TŻ nie mógł tego nigdy zrozumieć, że wolę na bieżni niż na świeżym powietrzu. Chociaż i tak nie jest to mój najukochańszy przyrząd. Ale na rozgrzewkę i na zakończenie sobie zawsze wchodziłam.

Stary 2010-08-17, 13:07   #4781
kootekk
Zakorzenienie

gustawek i co teraz?

sysunia
śliczny brzusio

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:09   #4782
Patrycja_1708
Zadomowienie

A co myslicie o takim łózeczku??? http://allegro.pl/item1187663579_loz...ciel_haft.html
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:09   #4783
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Sysunia ale ty laska

Gustawek I co teraz z tym wózkiem? odeślesz go??
jestem w szoku i nie wiem co zrobię a serio to nie wiem, muszę ochłonąć i na spokojnie się zastanowić, kurcze chcę mieć już wózek ale chyba wymienię bo te kolory ani mi do niczego nie pasują w domu i zagrodzie ani mi się nie podobają. klops
uciekam coś zjeść a potem na wizytę
Patrycja, fajne łózio, będę mieć podobne tylko bez szuflady

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-08-17 o 13:15
Stary 2010-08-17, 13:14   #4784
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
a co zrobiłaś z brzuszkiem
to znaczy

Dzięki dziewczyny

Patrycja całkiem fajne jesli lubisz proste materac dobry bo gryka , tez mam taki Sosna wiec tez plus bo lepsze drewno niz sklejka .
Jak zobaczyłam cene to mnie przeraziła , ale widze ze obejmuje posciel.

Stary 2010-08-17, 13:18   #4785
Patrycja_1708
Zadomowienie

sysunia no mi sie wlasnie wydaje ze takie proste to chyba najlepsze bo jak są te boki wyzsze to chyba gorzej dziecko sie wklada do lozeczka??? A takie proste to mysle ze w niczym nie bedzie przeszkadzalo. A WY JAKIE POLECACIE??
Stary 2010-08-17, 13:19   #4786
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A co myslicie o takim łózeczku??? http://allegro.pl/item1187663579_loz...ciel_haft.html
Też mam na oku ten zestaw. Ale z powodu braku funduszy narazie musimy jeszcze poczekać.
Piekę placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką. Troszke za dużo cisata mi wyszło bo aż wylewa się z foremki

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:20   #4787
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczynki

Ja wczoraj i dzis sie masakrycznie czułam/czuje...jakaś taka przyćmiała heh po wczorajszej sesji wygibasów z męzem (sama nie wiem jak ja dałam rade sie tak powyginać haha ) wszedł mi ból jakiś podły tak jakby w prawy pośladek i ciezko mi chodzić bo nie moge stanać na ta prawą noge...

Co do koszul do szpitala i reszty rzeczy to ja juz mam ze 3 koszule i szlafroczek ktory pewnie bedzie ciut przyciasnawy w brzuszku jak juz wjade na porodówke hah ale co tam nie bede specjalnie kupowac reszte rzeczy tez juz mam wiec popiore to i spakuje wkoncu te 2 torby i beda sobie czekac

Co do prania ubranek i innych rzeczy to ja juz mam poprane i uprasowane od jakiegos tygodnia leża sobie poukladane w komódce i tez czekaja juz na małego dziewczyny te ktore mówia że beda praly i prasowały przed porodem...weźcie sobie do serca moje słowa choć troszke nie wystoicie przy tej desce do prasowania ja musiałam juz teraz co chwile siadac i odpoczywac bo co chwile mnie bolały plecy nogi...wszystko wiec sie lepiej zastanowić jeszcze czy nie lepiej wczesniej troche to zrobic...a jak sie tak boicie kurzu to we worki takie co sie pakuje ubrania zeby sie nie obkurzyly

Ok teraz lece na kawke bo jeszcze śpie
Ishka, rozumiem, że trzeba uprać ubranka wcześniej ale 3 miesiące to chyba przesada ;-)
Stary 2010-08-17, 13:23   #4788
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
jestem w szoku i nie wiem co zrobię a serio to nie wiem, muszę ochłonąć i na spokojnie się zastanowić, kurcze chcę mieć już wózek ale chyba wymienię bo te kolory ani mi do niczego nie pasują w domu i zagrodzie ani mi się nie podobają. klops
uciekam coś zjeść a potem na wizytę
Patrycja, fajne łózio, będę mieć podobne tylko bez szuflady

wymień, płaciłaś za niego pieniądze wiec dlaczego miałabyś miec kolor jaki ci nie pasuje , a jak bedziesz odsylac to żądaj zwrotu za wysyłkę bo to ich wina.

Stary 2010-08-17, 13:25   #4789
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ishka, rozumiem, że trzeba uprać ubranka wcześniej ale 3 miesiące to chyba przesada ;-)
M25 Ishce to już chyba dużo mniej zostało niż 3 miesiące.
Stary 2010-08-17, 13:26   #4790
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
u mnie w mieście też tak jestOstatnio siedzę i podczytuję posty rodziców, których pociechy były w żłobku i powiem szczerze że nic złego w nich nie znalazłam. Lęk jest w naszej głowie przede wszystkim(w mojej też). moja koleżanka posłałam 9 miesięcznego synka do żłobka gdzie były kamery i mozna go było podglądać. I przez pierwsze dni był taką gapcią bo nie wiedział o co chodzi i dzieci zabierały mu zabawki. Ale szybko się przestawił i jest teraz małym już kilkuletnim cwaniaczkiemTakże myślę, że jakoś to będzie-takie czasy i trzeba sobie radzić. Ja się obawiam że nie dostanę sie do publicznego żłobka. Prywatny to u nas koszt ok 800-900 zł(czyli nadal taniej niż opiekunka). Będę robiła co będę mogła. I też troszkę mnie irytuje że żłobek publiczny jest do 16 a większość ludzi normalnie tak kończy pracęPrywatny jest do 18 z możliwością zostawienia na dłużej. Mnie zadowala 16:30 ale cóż jakoś będę się musiała dogadać. I jeszcze przerażają mnie choroby malucha. Tob będzie duży problem. Ale w sumie bardzo wiele osób ma takie problemy o czym świadczą pełne żłobki. Jakoś damy radę.

A jeśli chodzi o drugą ciążę to bezpiecznie jest odczekać rok a optymalnie 2 lata. Zdaję sobie z tego sprawę ale kombinuję żeby pobyć z dziećmi jak najdłużej i jestem skłonna chyba przemyśleć zaryzykowanie swojego zdrowia. Pewnie anemia gwarantowana. Zobaczymy jak to będzie.
Im więcej o tym myślę tym większe mam napady paniki.
Tego odczekania rok czy dwa to nie bierz sobie tak do serca bo nie jedna kobieta tak miała i nic jej nie było ;-) Myślę, że jeżeli czujesz się na siłach wychowywać dwoje takich maluszków, to dobry pomysł!

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
M25 Ishce to już chyba dużo mniej zostało niż 3 miesiące.
No tak, gapa jestem ;-)
Stary 2010-08-17, 13:29   #4791
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
sysunia no mi sie wlasnie wydaje ze takie proste to chyba najlepsze bo jak są te boki wyzsze to chyba gorzej dziecko sie wklada do lozeczka??? A takie proste to mysle ze w niczym nie bedzie przeszkadzalo. A WY JAKIE POLECACIE??
Ważne zeby miało 3 poziomy regulacji

Ja osobiscie kupiłam takie

Stary 2010-08-17, 13:32   #4792
Anecka
Zakorzenienie

Hej. WCZORAJ mialam jakis dziwny dzien, w ogole kompa nie odpalalam a dzis poszlam do lekarza bo l4 mi sie konczylo no i mnie przestraszyl troche, ale spodziewalam sie tego.

W ogole na wejsciu powiedzial, ze mam jakis maly brzuch jak na 28 (wg niego) t.c. Wiec zrobil mi USG. Ale zmierzyl dwa parametry i powiedział ze wymiary sa jak najbardziej OK. Napomknal, ze dziecko dziwnie poskrecane, ale nie powiedzial czy to zle czy nie a ja jakos myslami bylam gdzie indziej i nie zapytalam Na 3d ponad tydzien temu inny lekarz mowil ze dziecko ma kolana przu ustach, wiec tak jakos ulozone jest, ale myslalam ze od tamtego czasu sie wyprostowalo czy zmienilo pozycje a tu chyba nie

Dostalam dluzsze zwolnienie, mam lezec duzo, przez ten miesiac przybralam 3kg i dlatego czuje sie dosc ociezale i nogi mnie strasznie bola jak chodze. Waze juz 68kg a przybylam tylko w brzuchu i cycach. Wyjsciowa to 57 czyli juz 11+

No i sie pytal ile ja wazylam jak sie urodzilam, wiec mowie ze 2400 i bylam wczesniakiem, a on ze niedaleko pada jablko od jabloni i zebym sie raczej szykowala na wczesnejszy porod no i ze w ogole miednica mi sie nie rozszerza wiec mozliwe ze bede miec cc :/

Takze od razu zadzwonilam do Tz i mowie, ze jak wroci z urlopu to od razu musi sie do mnie przeprowadzic, wiec musimy zaczac juz mieszkanie sprzatac i wywalac niepotrzebne moje ciuchy bo duzo ich mam

Ponadto lekarz mowil ze nawet kilograma cukru mam nie dzwigac.. ciezkie to bedzie no ale dobra, moze dam rade

No i ja bede prac, prasowac i ukladac jak kupie komode bo nie mam w czym trzymac ubranek, po za tym jeszcze nie dostalam, ale mam jakos w niedziele juz miec pare siat Po za tym trzeba przemeblowanie w pokoju zrobic, nie wiem co mam zrobic z jedna taka szafa tam same polki takie odkryte, radio stoi i tv stalo ale tv wywalam a szafki tej chyba nie sprzedam tylko wyrzuce choc w bardzo dobrym stanie jest

ahhh duzo sie napisalam ide sobie pierogi przygrzac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-17 o 13:35 Powód: literowki
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:33   #4793
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
Kotek-fajne te twoje wózki daj linka tam gdzie ty
kupujesz,a może jeszcze cos podobnego obserwujesz to
z checią zobacze bo czego podobnego szukam.
Ja chciałam kupić od użytkownika lolek_sklep bo miał taniej o 20 czy 30zł ale na razie nie wystawia tych wózków bo mu brakło i niby miały być w ubiegłym tygodniu a nadal ich nie ma
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:36   #4794
Patrycja_1708
Zadomowienie

nom tez ładne Jeszcze musze sie zastanowic nad kolorem poscieli bo chce łózeczko w kolorze sosna, nie zadne ciemne bo jakos do niczego nie bedzie mi pasowalo. A jeszcze bedziemy malowac pokoj i tez nie wiem na jaki kolor...
Stary 2010-08-17, 13:40   #4795
kootekk
Zakorzenienie

sysunia i jak to łozeczko wyglada? solidnie? masz go juz postawione?

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:51   #4796
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Boli mnie brzuch
Stary 2010-08-17, 13:53   #4797
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Boli mnie brzuch

ale żołądek, wątroba?? czy po prostu brzuch??

Stary 2010-08-17, 13:57   #4798
Beata_Batumi
Zadomowienie

Mnie też boli dzisiaj- czuję jakbym miała w środku kamień uciskający na lewą stronę a jeszcze po pracy muszę ganiać kawał drogi do przychodni bo lekarz nie przybił pieczątki na skierowaniu na badania i muszę dzisiaj bo tylko dziś przyjmuje a za tydz mam wizytę. Dobrze że zauważyłam, że nie ma tej pieczątki bo bym pojechała do laboratorium i nic bym nie załatwiła albo wybuliła z 60 zł...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:59   #4799
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
sysunia i jak to łozeczko wyglada? solidnie? masz go juz postawione?

nie mam jeszcze złozonego bo jak narazie jest w PL i czeka na przewóz Bede go miec w pazdzierniku. Ale rozpakowałam zeby ogladnac i powiem ci ze jestem zadowolona . łozeczko wykonane jest z drewna - ma solidne boki i szczebelki. Wyglada na mocne

Stary 2010-08-17, 14:01   #4800
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ale żołądek, wątroba?? czy po prostu brzuch??
wszystko chyba, sama nie wiem - bola mnie biodra i miednica i pewnie od tego wszystko inne, mam nadzieje,ze to chwilowe i ze szybko sie rozciagne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości