Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. V - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 12:53   #4651
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. V

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Ale co to musiałby być za zbieg okoliczności...

Tak.

Może coś nie tak było z moim telefonem? Pamiętam, że dzień wcześniej na numer koleżanki dzwoniły dwie inne dziewczyny i był sygnał.
a te koleżanki dzwoniły z polski czy też były w hiszpanii?

droga gitaro, przepraszam, ale teraz moje palce Cię nienawidzą.
Milena13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:56   #4652
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena13 Pokaż wiadomość
a te koleżanki dzwoniły z polski czy też były w hiszpanii?
Były w Hiszpanii.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:59   #4653
paulinkaa_nh92
Rozeznanie

Cytat:
Może któraś z Was będzie potrafiła wyjaśnić sytuację, która zdarzyła się mojej koleżance w Hiszpanii.
Koleżanka ma tendencję do gubienia telefonu, to znaczy wkłada go do torebki lub kieszeni i potem miota się w panice, bo nigdzie nie może go znaleźć. Zawsze puszczałam do niej sygnał, żeby ustalić lokalizację telefonu poprzez usłyszenie dzwonka. Tak było i tym razem, jednak zamiast dzwonka usłyszałam hiszpańską piosenkę granie na czekanie, telefon odebrał Hiszpan i woła do słuchawki: "que, que?" Zadzwoniłyśmy jeszcze raz, tym razem koleżanka zapytała po angielsku, czy Hiszpan znalazł jej telefon, ale ni w ząb nie rozumiał co do niego mówi. Skontaktowałyśmy się z biurem obsługi, koleżanka zablokowała swoje konto, bo wydawało się nam, że telefon został skradziony lub koleżanka go zgubiła. Jakie było nasze zdziwienie, gdy koleżanka znalazła swój telefon w torbie! Powtórnie zadzwoniłyśmy na numer koleżanki, jej telefon w ogóle nie reagował, po drugiej stronie znowu odezwał się Hiszpan. Jeszcze raz zadzwoniłyśmy do biura obsługi przedstawiając całą sytuację i pytając jak to jest możliwe, ale kobieta nie potrafiła nam tego wyjaśnić, w dodatku oskarżyła nas, że wymyśliłyśmy sobie całą sytuację, bo tak nie mogło się stać.
Jak byłam w Hiszpanii rok temu to miałam taką samą sytuację. Koleżanka długo nie wracała z imprezy to postanowiłam do niej zadzownić, po drugiej stronie odezwał się jakiś Hiszpan. Gdy koleżanka już wróciła, mówiła, że nie ma żadnego nieodebranego połączenia. Do dziś nie wiem co to było
I'm makin' love"
paulinkaa_nh92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:05   #4654
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
dziewczyny a ten aa... znalazlam te perfumy normalne nie tester tyle ze 50ml i cena taka sama... iii ten ktos ma napisane w kosztach przesylki paczka prioryt 11zl.. a na niektórych aukcjach jest tez list prioryt 5,70zl . Mogę tamtemu powiedzieć żeby wyslal mi listem? czy jeśli nie ma nic o liście to nie wyśle listem?
O, myślę że 50ml nie-testera to dobry pomysł
Sprzedawca pewnie wysyła paczką, żeby dobrze zabezpieczyć towar- wiem, bo sama też czasami sprzedaję na Allegro coś co wymaga zabezpieczenia. Ale możesz spytać sprzedawcy czy nie może po prostu wrzucić w kopertę bąbelkową i wysłać listem

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Jak pewnie większość z Was dostaję masę SMSów typu "Wygrałeś 10 000 zł, aby odebrać nagrodę...". Zawsze je ignoruję, ale naszło mnie takie pytanie...
Czy faktycznie można w nich coś wygrać? Czy w ogóle nie ma żadnych pieniędzy i żadnych nagród, i to taki chwyt dla naiwniaków? A może to jest tak jak z lotto?
Hmm, nie wiem czy można coś wygrać, ale jeśli wyślesz jednego SMSa to każą Ci wysłać następnego i następnego i następnego...
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:11   #4655
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
Hmm, nie wiem czy można coś wygrać, ale jeśli wyślesz jednego SMSa to każą Ci wysłać następnego i następnego i następnego...
Hm, to wiem. Tylko ciekawa jestem, czy jakbym wysyłała te smsy jeden za drugim, to czy udałoby mi sie coś wygrać.
Pytam, rzecz jasna, czysto teoretycznie
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:05   #4656
6962ee0b3adcbc2617b598bd1f25bcc17ef659a8_65822eb548399
Konto usunięte

Nie uda Ci się wygrać, bo czytałam w gazecie o przypadku gdzie kobieta wysłała 400 takich smsów w sensie jeden po drugim, bo ciągle dostawała smsy typu "jeśli chcesz wygrać wyślij", "już wygrałeś, ale potwierdź". I tak 400 razy.
Nie wszędzie pewnie tak jest, ale szkoda pieniędzy i nerwów.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

to i ja mam pytanie:
Czy można gdzieś w opcjach zmienić, żeby nie subskrybował mi się wątek w którym coś napiszę, bo nie chcę go potem śledzić? Nic takiego nie widzę, ale ja wielu rzeczy nie zauważam
6962ee0b3adcbc2617b598bd1f25bcc17ef659a8_65822eb548399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:09   #4657
Karaluszysko
Wtajemniczenie

[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;21427737]Nie uda Ci się wygrać, bo czytałam w gazecie o przypadku gdzie kobieta wysłała 400 takich smsów w sensie jeden po drugim, bo ciągle dostawała smsy typu "jeśli chcesz wygrać wyślij", "już wygrałeś, ale potwierdź". I tak 400 razy.
Nie wszędzie pewnie tak jest, ale szkoda pieniędzy i nerwów.[/QUOTE]
Ale ja nie chcę w to grać Pytałam z ciekawości.
Dzięki za opowiedź.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;21427737]
to i ja mam pytanie:
Czy można gdzieś w opcjach zmienić, żeby nie subskrybował mi się wątek w którym coś napiszę, bo nie chcę go potem śledzić? Nic takiego nie widzę, ale ja wielu rzeczy nie zauważam[/QUOTE]
Ustawienia>Pokaż wszystkie zasubskrybowane(khe? trudne słowo) wątki>Zaznaczasz te, których nie chcesz, by Ci przypominało o nowych postach> na dole jest lista, rozwiń i wybierz "usuń subskrypcję"
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:42   #4658
Konto usunięte

no tak ,ale ja nie chcę żeby one same się dodawały do tych subskrypcji tylko dlatego, że coś nagryzdałam w nowym wątku. ale dzięki za pomoc
6962ee0b3adcbc2617b598bd1f25bcc17ef659a8_65822eb548399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:43   #4659
spiniaa
Rozeznanie

dziewczyny czy oczy moga sie w jakis sposob przyzwyczaic do soczewek chodzi mi o to ze uzywam okolo roku soczewek 3 miesiecznych o wadzie -1,25 i duzo gorzej w nich widze myslalam ze zywotnosc ostatniej pary mi sie skonczyla szybciej zalozylam nowa i jest tak samo czy po prostu wzrok mi sie zepsul? dodam ze w okularach o tej samej wadzie widze lepiej i zgadalam sie wczoraj z kolezanka i ona ma tak samo czy kazdy plyn tak samo je czysci? bo moze to wina plynu juz sama nie wiem wiem ze najlepiej byloby zbadac wzrok ale w tym momencie nie mam mozliwosci tego zrobic
spiniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:47   #4660
Heledore
Zakorzenienie

paula-zla mój tato wile lat przepracował w firmie zajmującej się telefonami, wg niego taka sytuacja jest bardzo rzadka ale możliwa. Musiało to być spowodowane jakąś usterką na linii. Wybierałaś numer ale coś (może jakieś spięcie-ciężko powiedzieć) przekierowywało sygnał na inny numer (na twoim tel. wszystko wygladalo jakbys dzwoniła do koleżanki)

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:55   #4661
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;21427737]
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

to i ja mam pytanie:
Czy można gdzieś w opcjach zmienić, żeby nie subskrybował mi się wątek w którym coś napiszę, bo nie chcę go potem śledzić? Nic takiego nie widzę, ale ja wielu rzeczy nie zauważam[/QUOTE]
Ustawienia->Edytuj opcje->w tabelce Korespondencja i powiadomienia ->Ustawienia subskrypcji wątków -> Nie subskrybuj
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 16:06   #4662
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
O, myślę że 50ml nie-testera to dobry pomysł
Sprzedawca pewnie wysyła paczką, żeby dobrze zabezpieczyć towar- wiem, bo sama też czasami sprzedaję na Allegro coś co wymaga zabezpieczenia. Ale możesz spytać sprzedawcy czy nie może po prostu wrzucić w kopertę bąbelkową i wysłać listem
A myślisz ze wysyłanie perfum listem to dobry pomysł?? nic się im nie stanie? Na niektórych aukcjach jest opcja listem to moze nie jest taka zla..
Stary 2010-08-17, 16:11   #4663
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
A myślisz ze wysyłanie perfum listem to dobry pomysł?? nic się im nie stanie? Na niektórych aukcjach jest opcja listem to moze nie jest taka zla..
Kurcze, nie wiem W paczce byłyby pewnie mocno owinięte jakąś folią, kartonik wypchany gazetami i niemożliwe byłoby uszkodzenie. A tak w samej kopercie to jednak ryzyko, może nie duże, ale jednak. Według mnie lepiej dopłacić te pare złotych i mieć pewność, że będzie ok.
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 16:20   #4664
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Kurcze, nie wiem W paczce byłyby pewnie mocno owinięte jakąś folią, kartonik wypchany gazetami i niemożliwe byłoby uszkodzenie. A tak w samej kopercie to jednak ryzyko, może nie duże, ale jednak. Według mnie lepiej dopłacić te pare złotych i mieć pewność, że będzie ok.
No wlasnie aajjj... tak kombinuję bo i tak zalozylam że kupie coś za ok 85 zl wiec i tak nadwyrężyłam budżet samymi perfumami a jeszcze ta wysyłka... chcialam zaoszczędzić na czym się da.. no nic najwyzej będzie mi całował stopy przez najbliższe pare miesiecy
Stary 2010-08-17, 16:23   #4665
Lorien
Raczkowanie

Cytat:
Ostatnio sprzedałam na allegro perfumy i wysłałam normalnie listem tylko w tej kopercie z bąbelkami w środku. Kupiec był zadowolony, z perfumami nic się nie stało.
Lorien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 16:30   #4666
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez Lorien Pokaż wiadomość
Ostatnio sprzedałam na allegro perfumy i wysłałam normalnie listem tylko w tej kopercie z bąbelkami w środku. Kupiec był zadowolony, z perfumami nic się nie stało.
a pamietasz ile zaplacilas za ta przesylke??
Stary 2010-08-17, 16:33   #4667
antidotum89
Wtajemniczenie

mam pytanie, mam telefefon w erze w taryfire nowy tak tak fon. od kilku dnia nie moge sprawdzic stanu konta nie wiem co jest grane dotychczas sprawdzałam numerem 9898 lub602963 ale nic nie działa, odrzuca mi polaczenie lub słysze zze niedostepne w mojej taryfie, miał ktos juz cos podobnego?

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 16:34   #4668
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Hm, to wiem. Tylko ciekawa jestem, czy jakbym wysyłała te smsy jeden za drugim, to czy udałoby mi sie coś wygrać.
Pytam, rzecz jasna, czysto teoretycznie
Teoretycznie tak, ale szanse niewielkie. Zależnie od konkursu raz jest tak, że po wysłaniu określonej (sporej) liczby SMSów bierzesz dopiero udział w losowaniu, a czasem tak, że wygrywa ten, który wyśle najwięcej SMSów (to sobie wyobraź ile na to kasy by poszło...)
Stary 2010-08-17, 17:01   #4669
Lorien
Raczkowanie

Cytat:
a pamietasz ile zaplacilas za ta przesylke??
Kurcze, dokładnie nie pamiętam jeszcze się zorientuje ale wydaje mi się że ok 10 zł.
Lorien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 17:39   #4670
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Może któraś z Was będzie potrafiła wyjaśnić sytuację, która zdarzyła się mojej koleżance w Hiszpanii.
Koleżanka ma tendencję do gubienia telefonu, to znaczy wkłada go do torebki lub kieszeni i potem miota się w panice, bo nigdzie nie może go znaleźć. Zawsze puszczałam do niej sygnał, żeby ustalić lokalizację telefonu poprzez usłyszenie dzwonka. Tak było i tym razem, jednak zamiast dzwonka usłyszałam hiszpańską piosenkę granie na czekanie, telefon odebrał Hiszpan i woła do słuchawki: "que, que?" Zadzwoniłyśmy jeszcze raz, tym razem koleżanka zapytała po angielsku, czy Hiszpan znalazł jej telefon, ale ni w ząb nie rozumiał co do niego mówi. Skontaktowałyśmy się z biurem obsługi, koleżanka zablokowała swoje konto, bo wydawało się nam, że telefon został skradziony lub koleżanka go zgubiła. Jakie było nasze zdziwienie, gdy koleżanka znalazła swój telefon w torbie! Powtórnie zadzwoniłyśmy na numer koleżanki, jej telefon w ogóle nie reagował, po drugiej stronie znowu odezwał się Hiszpan. Jeszcze raz zadzwoniłyśmy do biura obsługi przedstawiając całą sytuację i pytając jak to jest możliwe, ale kobieta nie potrafiła nam tego wyjaśnić, w dodatku oskarżyła nas, że wymyśliłyśmy sobie całą sytuację, bo tak nie mogło się stać.
wczoraj mama miala taka sytuację. Dzwoni do brata, telefon odbiera jakis chlopak. Mama zdziwiona: M to Ty? Ktos : pomylka.
Numer na pewno byl dobry. Zawsze wpisany, Ten sam
Brat wrócil za jakis czas i co najlepsze okazalo się, ze ma wyłaczony telefon bo była burza.
:conf used: caly wieczór to wczoraj rozkminialiśmy. Bez efektów/

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 17:47   #4671
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie wysyłała. Pracowałam kiedyś na poczcie i nie raz zdarzyło mi się postawić zbyt mocno stempel I tylko trzask było słychać. Tym bardziej jak akurat siedziałam na stanowisku gdzie się tylko stemplowało i to tysiące listów,człowiek jak robot stukał. A stempel miał rączkę jak od młotka to w ogóle
Tylko cichosza :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 18:01   #4672
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja bym nie wysyłała. Pracowałam kiedyś na poczcie i nie raz zdarzyło mi się postawić zbyt mocno stempel I tylko trzask było słychać. Tym bardziej jak akurat siedziałam na stanowisku gdzie się tylko stemplowało i to tysiące listów,człowiek jak robot stukał. A stempel miał rączkę jak od młotka to w ogóle
Stary 2010-08-17, 18:06   #4673

Cytat:
U mnie zawsze na poczcie przed przyjęciem paczki/wypchanego listu pytają, czy coś może się potłuc
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 18:15   #4674
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
U mnie zawsze na poczcie przed przyjęciem paczki/wypchanego listu pytają, czy coś może się potłuc
Ja pracowałam na dużej placówce, całodobowej i przynosili mi tych listów wory. Do tego prywatne firmy. Ilościowo masakra, 30 worków po 10kg. to była norma. więc różne rzeczy się zdarzały :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 18:55   #4675

Cytat:
Ja pracowałam na dużej placówce, całodobowej i przynosili mi tych listów wory. Do tego prywatne firmy. Ilościowo masakra, 30 worków po 10kg. to była norma. więc różne rzeczy się zdarzały :P
Aha, rozumiem, ja mówiłam o sytuacji na poczcie w kilkutysięcznym miasteczku Widać różnicę
Stary 2010-08-17, 20:10   #4676
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarcoptes scabiei Pokaż wiadomość
czy w panstwowej przychodni trzeba miec skierowanie na wizyte u gina? czy od tak mozna sie zapisac taka wizyta nie jest platna prawda?
do ginekologa nie trzeba miec skierowania.
trzeba posiadać uprawnienia do bezpłatnej opieki.
od stycznia rządaja dokumentów dodatkowych .rejetsrujesz się i ewentualnie czekasz w kolejce.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
czy można... opalić się przez... okno?! wietrzę chałupę i akurat na łóżku mam tyle słońca co na plaży. jak się położę, to efekt będzie taki sam? pewnie nieee... tak, to głupie
można się opalić przez szybę tak samo,jak na słońcu.
choć troszkę wolniej to jednak MOŻNA.
mój TZ zawsze jest opalony przez szybe auta
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 20:23   #4677
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez Lorien Pokaż wiadomość
Kurcze, dokładnie nie pamiętam jeszcze się zorientuje ale wydaje mi się że ok 10 zł.
ok dzięki, juz zamowilam, listem będzie 7zl.. w sumie nie wiem czy dobrze zrobilam ale sie okaże
Stary 2010-08-17, 20:30   #4678

Mam pytanie dotyczące FB:

Wiadomości, które pojawiają się na tablicy na niektórych stronach, które mam w ulubionych, pojawiają się również i u mnie. Jednak nie widzę nowości na mojej tablicy, jeżeli chodzi o niektóre grupy - a właśnie po to je dodałam, żeby być informowana. Czy można coś z tym zrobić?
Stary 2010-08-17, 20:31   #4679
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13

Cytat:
ok dzięki, juz zamowilam, listem będzie 7zl.. w sumie nie wiem czy dobrze zrobilam ale sie okaże
myśle że butelka perfum nie powinna się zbić w kopercie bąbelkowej
zazwyczaj są zrobione z dość grubego szkła więc myślę że stempel jej nie zbije, bo chronią ją bąbelki

droga gitaro, przepraszam, ale teraz moje palce Cię nienawidzą.
Milena13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 20:34   #4680
Konto usunięte

hula dzięki, chyba o to mi chodziło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości