|
|
#2311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Irlandii, cz. 2
Hejka
No pogoda dziś świetna była...a ja cały dzień przesiedziałam w domu ![]() wczoraj bylismy na grilku u sąsiadki- bardzo fajnie było Cytat:
Cytat:
my kobity zawsze damy sobie radę Cytat:
przywieź nam taką pogodę plisss...Brzydula a jak dziś plecki?? mam nadzieję, że lepiej |
|||
|
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
czesc laski
nie odzywalam ale nadrabiam ![]() lamia ech zazdroszcze tej polskiej pogody sama bylam na długim urlopie niedawno i miałam tez taka pogode ech super meczaca odrobine ale jednak w koncu to lato brzydula tez mam problem z plecami tzn z odcinkiem lędzwiowym ale to sama sobie winna jestem za duzo siedze przed komputerem bo chodze głownie na 2 zmiany wiec pol dnia siedze sama bo tz w pracy no wiec siedze na kompie i efekty takie no ale ostatnio ograniczylam smarowalam mascia 2 razy dziennie no i trochu przeszło Dziewczyny jakie miasto europejskie polecacie odwiedzic szukamy czegos na jakis zimowy wypad w okolicach swiat ale nie mozemy sie na nic zdecydowac Edytowane przez kredka82 Czas edycji: 2010-08-16 o 13:03 |
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Cytat:
No i w zimę nie będzie mrozów
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do miast- ciezko powiedziec..... my bylismy jakis czas temu na Malcie- byly tanie bilety, a hotel ze sniadaniem gratis wyniosl nas 14 euro/osobe za dobe- oczywiscie poza sezonem, bo to byl koniec listopada....ale zalapalismy sie na slonce i 20 stopni.... teraz chcielibysmy do Barcelony lub Lizbony...
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że przejdziena Malcie też świetnie
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
no myslelismy nad barcelona i paryzem ale barcelona wydaje nam sie taka spokojniejsza w tym czasie bo paryz to pewnie bedzie oblegany na okres swiat i nowego roku
ja bym chciałą leciec na jakies cieple wyspy ale bilety wykupione na wiekszosc a sam przelot to wydatek ok 600e wiec przesada |
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
ciezko bo na ten okres juz prawie wszystko wykupione i to juz w marcu w zeszłym roku czekalismy i nie było a ceny były jeszcze wyzsze i wtedy duzo zaplacilismy za wycieczke ale w tym roku juz nie chcemy tyle zapłacic dlatego szukamy czegos fajnego i w normalnych granicach chciałabym leciec do domu na świeta ale bilety tez w granicach 1000e to jakis rozboj jest normalnie ale co zrobic kazdy chce zarobic
Dziewczyny ktore były w barcelonie powiedzcie mi jeszcze prosze w jakich hotelach mieszkałyscie i czy polecacie? rezerwowałyscie przez biuro podrozy czy na własną reke? bede wdzieczna za odpowedz
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam w Salou - tak 90 km od Barcelony. Bilety i hotel bukowaliśmy sami. |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
O tak to jest co kocham najbardziej i polecam każdemu. Dla mnie o każdej porze roku i przy każdej pogodzie. Nie muszę jechać gdzie indziej, zawsze zajdzie się coś czego jeszcze nie widziałam. Polecam też Termoli, również Włochy. Małe miasteczko portowe, ale jakie urokliwe.... Och, rozmarzyłam się, a na razie nie mam możliwości wybrania się do Włoch, może w Luty na walentynki zobaczymy. |
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnam sie tam urodzic
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
To mamy coś wspólnego
Ja cały czas mam nadzieję, że uda mi się tam kiedyś zamieszkać na stałe TŻ powoli zaraża się od de mnie miłością do tego wspaniałego kraju, więc kto wie może kiedyś... Kuchnia włoska na stałe zagościła w naszym domu, ogródek zamienił się w hodowlę ziół, a półki z książkami uginają się od nadmiaru przewodników, książek kucharskich wszystkiego co związane z tym krajem Koniecznie raz do roku musimy się wybrać do któregoś z ulubionych miast i przywieźć zapasy wszystkiego czego się da.Oj niech już będzie luty
|
|
|
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
Chwilkę mnie nie było a u Was już zrobiło się tak wakacyjnie
prawdziwe wakacje... cóż na razie mogę tylko pomarzyć... wyjazd do Polski i tak mnie wykończył psychiatrycznie i nie wiem czy po takim doświadczeniu mogłabym spokojnie teraz jechać na wczasy ![]() za tą płukankę bardzo dziękuję... o 10.00 otwierają drogerię w mieście więc pędzę od razu a tymczasem nie wiem jak u Was ale u mnie niedziela była cudowna, pogoda zupełnie nie irlandzka... przy okazji przyjazdu mamy koleżanki po raz kolejny zwiedziłam ring of kerry i o ryby zahaczyłam właściwie to skąd jesteście? z tego co zauważyłam to raczej drugi koniec i środek Irlandii... mam rację??
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski widze ze temat wycieczek
my z TZ em tez chcielismy sobie troche pojezdzic pozwiedzac no ale najpierw bylam w ciazy i dokuczaly mi mdlosci a jak przeszly to juz nie mialam sily chodzic no a teraz maly jest wiec wolimy jechac do pl zeby dziadkowie i ciocie mogli sie nim nacieszyc a TZ dostaej wolne tylko na wakcje i swieta takze niestety nie mamy mozliwosci
|
|
|
|
#2326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
fajnie dzień spędziłaś ja całą przesiedziałam w domu... Nenagh Co. Tipperary Cytat:
|
||
|
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
Ja Carlow tak jak pisałam wcześniej
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wycieczka z biura podrozy czy jak zwykle bilety+ wlasna inwencja?a ja w County Louth- choc prawie pod Dublin podchodzi....
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja New Ross, Co. Wexford
![]() Ja też cały weekend spędziłam na rybach. TŻ uparł się na "wielki połów " makrel więc co miałam zrobić. Przy okazji skorzystałam ze słoneczka i piesek był szczęśliwy bo cały dzień na dworze
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tniej dużo nam wyszło niż gotowa wycieczka... za hotel na 7 nocy ze śniadaniem - 140 euro a bilety 280...
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
widzę, że dziewczyny myslami tam gdzie ciepło...
zazdraszczam ![]() u mnie coraz gorzej... problem za problemem... właśnie panikuję że jestem w ciąży - (duże prawdopodobieństwo) a test mogę zrobić dopiero za 2 tygodnie ;(
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlaczego tak podejzewasz?masz jakies objawy juz ?
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie chciałabyś dziecka jeszcze?? |
|
|
|
|
#2335 |
|
Raczkowanie
|
paulinaizabela fajnie i bardzo tanio zazdroszcze a z jakiej strony rezerwujecie bilety w hotelach??
Laski jakie peelingi do twarzy i ciała polecacie z tutejszych półek ja zawsze sobie przywozilam z polski moj ulubiony ale tym razem zapomnialam kupic i musze sobie cos tu wybrac |
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem konsultantką avon i wszystkie moje kosmetyki teraz są z avonu
|
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2338 |
|
Raczkowanie
|
problem? tak...
chce być mamą, ale jeszcze nie teraz... boję się tego wszystkiego, nie wiem jak sobie poradzimy. objawów nie mam, po prostu zapomnialam wziąć pigułkę - pierwszy raz... i masz... sram pod siebie... wiem, że dam sobie rade w roli matki. tylko ja nie mam co temu maleństwu dać. chciałam najpierw zapracować sobie na wszystko, żeby potem mojemu dziecku nic nie brakowało. Nie wyobrażam sobie wiązać koniec z końcem tu. Nawet bezrobocie mi nie przysługuje. TŻ pracuje na pełny etat, ale nie zarabia duzo bo 360. ja mam 200. i co? urodzi sie dziecko i co ja mam zrobić? chce wrocić szybko do pracy, ale co ja z dzieckiem zrobie? do żłobka nie oddam, bo podobno kosztuje 1000 miesięcznie wiec taniej mnie wyjdzie siedzenie w domu, a za sama pensję TŻ nie wiem jak mielibyśmy dać sobie rade. Child benefit - 150 miesięcznie, nie ratuje mnie w ogóle... wynajać nianię - ile ona weźmie? - 10 euro na godzine? wyjdzie to samo. boję się jak jasny gwint...
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że od zapomnienia jednej pigułki w ciążę nie zajdziesz...pewnie wzięłaś ją jak Ci się przypomniało...
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega tani mclena nie panikuj pominiecie pigulki nie zawsze wiaze sie z zajsciem w ciaze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

widzę, że bardzo u Was sympatycznie, więc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego grona 

my kobity zawsze damy sobie radę 

mam nadzieję, że przejdzie