|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Biska może oglądał Niespodziewaną Ciążę na Discovery Travel&Living, wczoraj było o babce co myślała że ma zatrucie a rodziła
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
u nas kiedyś czyścili kanalizację i później obie z mamą miałyśmy zaczerwienienia na twarzy takie piekące
|
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Biska no możliwe że to to, tym bardziej jak mama ma tylko na jednej ręce.
|
|
|
|
#4324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy innych narzeczonych, sukienki i wystroj sali bedziemy miały inny. oprocz tego inny kosciol i fotografa. reszte bestyja ode mnie sciagnęła![]() Cytat:
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Crozee, to pomyśl sobie, że ja miałam zapalenie do tego stopnia, że poszło mi aż na jelita ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Już raz o tym pisałam ale.... OSZ RETY, dlaczego my nie mamy jeszcze Twoich zdjęć w sukni?!
|
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
26
![]() Cytat:
bo ich nie mam (Pani mi zabroniła, a ciapa siostra nie zrobiła z ukrycia ), obiecuje, że za m-c +/- 2 dni - pokaże zdjęcia![]() no i wiecie ja jestem nieśmiała i się wstydzę
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
osz, nas się wstydzisz, no co Ty
Bisia, też myślę, że to od kremu - z resztą lekarz najlepiej oceni i fajnie Ci, że Twój tak mówi. ja wątpię, że mój kiedykolwiek zacznie mnie namawiać na dziecko albo po prostu chcieć dziecka. tzn. teraz OK, bo sama bym w tej chwili nie chciała ale wiecie. choć to dziwne, bo np. jestem na 100000% pewna, że się ucieszy, jak już będę w ciąży, ale myślę, że póki nie zajdę w ciążę, on o dziecku nie pomyśli.w ogóle wczoraj doszli z R. do wniosku, że śluby są głupie. co prawda chodziło o przygotowania i konwenanse (np. mama P. powiedziała R. [kuzynowi P.], że na ślub swojego kolegi powinien dać 1000 zł, bo tyle się teraz daje, a 500 zł to minimum - no i o tym gadali, że to głupie z tą kasą i innymi takimi. R. w pewnym momencie: ”Dobrze, że Ty się nie żenisz” do mojego lubego, a on: ”nooo, nie przeżyłbym tego” - oby tak dalej ), ale stąd krótka droga do mojego staropanieństwa. oczywiście tłumaczę sobie, że mi to powiedział bo: 1. chce mnie zmylić. 2. tak palnął koledze, bo fajnie brzmi ![]() W ogóle to my zawsze dawaliśmy 300 zł i uważam, że to od młodych ludzi, którzy dopiero zaczynają swoje życie normalna kwota. może nie ogromna, ale nie ma się czego wstydzić. 500 dałabym być może teraz, jak mam dwa razy większą wypłatę, ale na pewno nie 1000. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-08-17 o 18:46 |
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Osz, no coś Ty, nie wstydź się nas
![]() Naj,my też dajemy zazwyczaj 300 i jak ktoś ma za to na mnie krzywo patrzeć, to mi taka osoba koło Pomyślałam sobie, że nie będę jej rozczarowywać i nie poszliśmy wcale. Poczułam się tak, jakby jej zależało bardziej na naszych pieniądzach, niż na obecności ![]() A Twój Tż pewnie tak tylko powiedział przy R. |
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
1000zł? to chyba w kręgach billa gates'a
|
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Hej
też daję zazwyczaj 300, a ostatnio mam tyle wesel że dałam jednej nawet 250 bo nie wyrobiłam. Ale myślę, że te osoby rozumieją w jakiej jestem obecnie sytuacji... 1000 może bym i dała, ale tylko komuś mega bliskiemu mój tata zawsze wszystkim z rodziny bardzo dużo dawał i później było mi strasznie przykro, jak jego chrześniak nawet nie przyszedł go odwiedzić w szpitalu, ba nawet przywoził do nas wujka (brata taty) i nigdy nawet nie wszedł...Ale wiecie co?? dostałam podwyżkę
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
no dobrze dziewczyny postaram się przełamać i się już tak nie wstydzić
![]() ![]() a co do kwot w kopertę, to zawsze wychodziłam z założenia, że włożę tyle by się mniej więcej 'mój talerzyk' zwrócił PM czyli na parę 300 zł styknie
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dość powiedzieć, że na wieczór kawalerski (nie licząc dojazdu, noclegu i wyżywienia) wydał 6 tys. złotych po prostu nawet R., który kumpluje się z nim od lat, uznał, że przesadził i czuł się nieswojo (większość osób tam, poza R. i takim G., jest koszmarnie bogata i zmanierowana). ogólnie on i G. poszli z wykrywaczem metalu na spacer w pewnym momencie w każdym razie chyba chodzi o to, że skoro on taki dziany, to trza mu tysiaka walnąć, żeby to odczuł. dla mnie to głupota - daję tyle, ile mogę dać i na ile ważna jest dla mnie ta osoba (no sorry, ale bratu mogę dać i 1000 zł, bo zacisnę pasa i dam, ale koleżance to już raczej nie). matka P. też ma wizję pt., żeby się młodym wesele zwróciło... myśmy na wesele kuzynki P. dali 300 zł, to dorzuciła nam 100, żeby wstydu nie było ja ogólnie jestem przeciwna podpisywaniu kopert. moim zdaniem to głupie. ale moja mama twierdzi, że dobrze mieć podpisane, bo wiesz, ile ”oddać” na tamten ślub. a g... prawda. dam tyle, ile będę miała, niezależnie czy ktoś mi dał 100 zł czy 2000 zł. ja dam pewnie 300-500 zł i już ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
ja już chyba wyczerpałam moje możliwości podwyżkowo-awansowe |
||
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję!
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc jak ja bym dostała od kogoś 1000zł to byłoby mi głupio. nie wiem czemu ale tak dziwnie...
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
hi
![]() a pro pos kopert ide do kuzyna na wesele, czy wypada im zaproponowac w prezenecie obsługe fotograficzną ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2010-08-17 o 19:16 |
|
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak nie wiesz, to wybadaj. bo jak mają, to może być im niezręcznie odmówić.
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-08-17 o 19:25 |
||
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw to juz drugi ślub mojego kuzyna wiec prezent juz zasadniczo dostał
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
My w sobotę idziemy na wesele do mojego dalszego kuzyna i dajemy 300 zł. Bliższej rodzinie/przyjaciołom dałabym 400-500 a rodzeństwu pewnie jeszcze więcej. Może to dziwne, ale patrzę też w jakim lokalu ktoś robi wesele, bo chcę, żeby mu się zwróciło, a ten kuzyn ma najgorszy lokal w mojej metropolii, więc 300 zł powinno być ok.
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja matka pewnie przeforsuje mój pomysł (mam nadzieję)
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aleks, dzi, maya, only? a wam? mi only pisala smsa, ze jej pasuje piatek... A w ogole to spalil sie mi laptop, z ktorego tu korzystalam ale mogl mi powiedziec ze mam czesciej wylaczac ![]() no ale przez to mam ograniczony dostep do neta wiec jakby mnie nie bylo do piatku to dawajcie mi znac na tel o szczegolach jakby zaszly jakies zmiany - nr w klubie w temacie z namiarami... A w ogole to wczoraj sie spotkalam z D. i caly dzien razem spedzilismy i bylo bardzop fajnie ![]() a teraz ide wasze foty ogladac
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony jak ktoś robi wypaśne wesele, a nas nie stać (tak było w przypadku tej kuzynki P.), to przecież kredytu w Chwilówce nie wezmę, żeby jej się zwróciło kwestia tego ile ma się samemu pieniędzy też ma znaczenie, ale jak ktoś patrzy na to, ile kto dał, to o nim świadczy. choć z drugiej strony mam znajomą rodzinką, która wiecie - wycieczki egzotyczne 2-3 razy w roku, jeżdżą lexusem, ale takiej J., u której byliśmy na ślubie, dali 200 zł no i żeby nie było - przyjaźnią się z rodzicami PM, więc to nie jakiś dalecy znajomi zapchajdziury
|
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
olka fajne fotki
med jaka ty masz talie! zazdraszczam ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- dziewczynki z krakowskiegfo spotkania - super foty widac, ze bylo fajnie ![]() no i slicznotki z was ale kawa! jaka ty jrestes sliczna sexy laska normalnie ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- aleks piekna bizu ![]() ta bransoletka na pierwszej fotce to ta od ciotki TZta? sliczna
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
naj ja jestem zdania, że goście weselni to nie sponsorzy, ale jak mnie nie stać na prezent to nie idę na wesele, chyba że to bliska rodzina i zrozumie. Uważam, że to powinny być dwa punkty widzenia, Państwo Młodzi nie powinni wymagać ani kalkulować, ale goście też powinni wiedzieć co wypada a co nie i dać po prostu stosowny prezent na miarę swoich możliwości.
Moja koleżanka miała 2 lata temu na swoim weselu taki przypadek, że bliski wujek (właściciel kilku intratnych sklepów) został zaproszony z żoną i dziećmi, łącznie 5 osób i zażyczył sobie od Młodych by im wynajęli pokój w hotelu (chociaż byli z miasta w którym było wesele), bo nie chce im się dzieci odwozić do domu i wracać na wesele. Koszty ze strony Młodych były więc spore, bo chcieli 2 pokoje.... a w kopercie dali 250 zł. Agata nie miała pretensji, ale było jej trochę dziwnie. A ja jestem za podpisywaniem kopert, bo przynajmniej nikt mnie nie posądzi, że dałam pustą kopertę, a na kartce z życzeniami jednak wypada się podpisać. |
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis fajnie że z D. się układa
![]() My też damy teraz 300zł, zwyczajnie nas nie stać na więcej Planuję zrobić taką kartkę-pudełko (otwieramy wieczko, i z pudełeczka się robi kartka) i w środku pieniądze właśnie jakoś fajnie ozdobione ![]() Dziewczyny jeśli któraś ma konto na blend-a-med albo wolną chwilkę ![]() to poproszę o głosy: http://www.***********/Rozrywka/Sila...lk,95e463.html
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
ma któras ochotę na dietetycznego drożdzówko sernika ??
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i o to chodzi - zarowno z jednej, jak i z drugiej strony powinno być porozumienie. dający powinien dać tyle, ile może i najlepiej żeby nie przesadzić w żadną stronę, a otrzymujący nie powinien mieć pretensji o ”za mało” w kopercie, tym bardziej jeśli wie, że drugiej stronie się nie przelewa, bo faktycznie sytuacje z cyklu ”prosimy o pokój”, a dajemy niewielką kwotę, są nieeleganckie. w ogóle nie wiem, skąd się biorą tacy ludzie, ale jest ich sporo ![]() a ja zawsze myślę, że daję w sam raz i nikt ode mnie nie oczekuje większej kwoty, ale kto wie, co sobie ktoś pomyślał ![]() Skimos, jak zrobisz tę kartkę-pudło,to pokaż Arrakis, współczuję lapka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

u nas kiedyś czyścili kanalizację i później obie z mamą miałyśmy zaczerwienienia na twarzy takie piekące
Mogliby u mnie grać 

bo ich nie mam (Pani mi zabroniła, a ciapa siostra nie zrobiła z ukrycia
ale wiecie. choć to dziwne, bo np. jestem na 100000% pewna, że się ucieszy, jak już będę w ciąży, ale myślę, że póki nie zajdę w ciążę, on o dziecku nie pomyśli.

Pomyślałam sobie, że nie będę jej rozczarowywać i nie poszliśmy wcale. Poczułam się tak, jakby jej zależało bardziej na naszych pieniądzach, niż na obecności

Gratuluję! 
ale mogl mi powiedziec ze mam czesciej wylaczac
zazdraszczam