"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 17:50   #4141
Katarina89
Raczkowanie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

A my właśnie wróciliśmy od lekarza
I już wiemy, że to dziewuszka fajnie zamachała rączką do mojego TŻta
Jak na razie jesteśmy zdecydowani na imię dla dziewczynki Klaudia, zobaczymy czy ten wybór dotrwa do końca
Achhh... I TŻ dostał dzisiaj kopniaczka od malutkiej
Stary 2010-08-17, 17:56   #4142
sylfiaaa
Zadomowienie

Ja już po wizycie, moja gin na urlopie ale skoczyłam do innego bo bobaska nie widziałam już 4 tygodnie

Dzidzi ma 9 cm i jest większe bo wg usg jest to 14 tydz i 5 dzien i termin wychodzi na 10 lutego

Pytałam Pana czy widać siusiaczka albo i nie Ginek powiedział że coś widac ale to może być pępowina więc proszę nie brać tego do siebie tzn nie nastawiać się że to cycś

Oczywiście wstawiam dwie piękne fotki
Całość bobika i dwie fotki na jednej ssie kciuczka na drugiej macha do mamusi

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 17:58   #4143
Vaniii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
byłam u gina i wszystko ok, to tylko zatkany gruczoł i nie ma się co martwić poszłam ot tak z drogi i od razu mnie przyjał i mimo tego że to nic (ta kuleczka) to powiedział że moge przychodzic zawsze jak mam jakiekolwiek pytanie o jak sie ciesze że trafiłam na tak sympatycznego gina

a co do teściów to się ciesze że nie widuje ich zbyt często - są jacyś obcy dla mnie bo zabardzo się nie interesują nami, nie ma telefonów do TŻta jak tam, jak zdrowie czy jak ja sie czuje teraz. ale mnie to dynda

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

znalazłam na alle taki płszczyk grzybek, myślicie że na jesień będzie się nadawał??
http://allegro.pl/item1190627710_wyp...38_40_m_l.html

choćby był na jeden sezon i tak nie noze tego typu ciuchów ale wygląda ładnie no i poszerzany jest...
Mnie sie bardzo podoba i myśle, że bedzie pasował jak jesteś szczupła to chyba dużego brzuszka nie bedziesz miała bo ja jestem prawie w 17 i brzuszka jeszcze nie widać
Vaniii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 18:13   #4144
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cześć dziewczyny Ja tu już coraz rzadziej zaglądam, w ogóle jakoś stronię od komputera, no bo tyle rzeczy mnie zajmuje (poranna kawka z teściową). Dziś wpadła kumpela w 8 miesiącu ciąży na sesję z brzuszkiem, super ma ten brzuszek Nio jak je trochę graficznie poprawię to wkleję Wam Tylko kto mi takie zdjęcia kiedyś zrobi :P hehe.
Ja mam USG co 3 tyg, bynajmniej nie z okazji widzimisię tylko muszę co 3 tyg chodzić do gina bo tylko na 3 tyg może wystawić L4. No a skoro już płacę 70zł za wizytę to robi te usg też Będę mieć dużo zdjęć do albumiku Widziałam taką księgę Maleństwa z kubusia puchatka i na pewno kupię jak już będę znać płeć, bo jest do wyboru i niebieski i różowy i tam jest miejsce na odcisk stópki, rączki, propozycje imion mamy, taty, kiedy mama się dowiedziała że pojawię się na świecie itd Fajna pamiątka
Ja mam jutro wizytę, to będzie 12 tydz i 5 dzień Trzymajcie mocno kciuki, bo umieram ze strachu, jak już jutro przetrwam to będę spokojna, w piątek rozpoczynamy 14 tydz czyli 2 trymestr

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 18:22   #4145
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, moja gin na urlopie ale skoczyłam do innego bo bobaska nie widziałam już 4 tygodnie

Dzidzi ma 9 cm i jest większe bo wg usg jest to 14 tydz i 5 dzien i termin wychodzi na 10 lutego

Pytałam Pana czy widać siusiaczka albo i nie Ginek powiedział że coś widac ale to może być pępowina więc proszę nie brać tego do siebie tzn nie nastawiać się że to cycś

Oczywiście wstawiam dwie piękne fotki
Całość bobika i dwie fotki na jednej ssie kciuczka na drugiej macha do mamusi
Zdjęcia są przecudne, zwłaszcza to, na którym Dzidzia ssie kciuczek! Ehhh jak tak na nie patrzę to nie mogę się już doczekać piątku, bo wtedy zobaczę moją Dzidzię po prawie sześciu tygodniach!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 19:03   #4146
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
byłam u gina i wszystko ok, to tylko zatkany gruczoł i nie ma się co martwić poszłam ot tak z drogi i od razu mnie przyjał i mimo tego że to nic (ta kuleczka) to powiedział że moge przychodzic zawsze jak mam jakiekolwiek pytanie o jak sie ciesze że trafiłam na tak sympatycznego gina

a co do teściów to się ciesze że nie widuje ich zbyt często - są jacyś obcy dla mnie bo zabardzo się nie interesują nami, nie ma telefonów do TŻta jak tam, jak zdrowie czy jak ja sie czuje teraz. ale mnie to dynda

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

znalazłam na alle taki płszczyk grzybek, myślicie że na jesień będzie się nadawał??
http://allegro.pl/item1190627710_wyp...38_40_m_l.html

choćby był na jeden sezon i tak nie noze tego typu ciuchów ale wygląda ładnie no i poszerzany jest...
nie jest zły i drogi też nie jest;

to dobrze że nic złego z tą gulką!

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Ja się tak nie bawię,
tu już dzisiaj dwie prognozy na dziewczynki

czemu nie mam bliźniąt dwujajowych ja tak chcę dziewuszkę!

Chociaż już się przyzwyczaiłam do myśli o synusiu że czasem się boję jakby się okazało "że siusiak wsiąknął" to co by było

Black_Angel dzięki za cynk z tym albumikiem szukam czegoś takiego własnie
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 19:11   #4147
dizi
Zadomowienie

Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt!

Sylfiaaa ja tam widzę siusiaczka, całkiem sporego

Agape fajny ten płaszczyk! I cena niska, więc jak na jeden sezon to ok.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 19:12   #4148
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Kma wspołczuje tesciowej

u mnie styt wygladala tak ze ja jako dziecko jezdzilam na wakacje tylko do rodzicow mamy i tam babcia gadala ze tamta babcia mnie nie lubi, nie kocha i nie chce zebym do niej przyjezdzala, a jak rozrabialismy z bratem to kazala dziadziowi konia do wozu zaczepiac i mial nas wieżć

choc prawda jest ze drudzy dziadkowie nas nie lubieli wysztyko bylo dla Jadzi i Michalka(rodzenstwo cioteczne) a pozatym mieli 17 wnuczat wiec mieli w kim wybierac

jesli chodzi o moja tesciowa na szczescie z nimi nie mieszkamy, ale jak jedziemy do nich to porcje obiadowe sa zawsze wyliczone i w niedziele na obiad jest zawsze kurczak pieczony... moja porcja 3 ziemniaki choc wiedza ze moge ich nie jesc bo nie przepadam, udko , maly kawalek kalafiora i pomidor w ramach surowki

obiad mialam do podzialu z moim dzieckiem, ktore uwielbia kurczaka i takim sposobem zjadlo cale udko
zostala skora, kalafior i ziemniaki i tesc do mnie z tekstem ta to nigdy ziemniakow nie je... nie skomentowalam tego bo ciekawe z czym mialam to zjesc
zjadlam tylko kalafiorka, potem tylko powiedzialam Tż ...

a pomidorki dla mnie tez sa nie jadalne bo u nich w domu robia cos dla mnie obrzydliwego ... wszelkie salatki sorowki jedza wiedelcem z jednej miski, dla mnie to obrzydliwe... wiec zazwyczaj staram sie zamin ktos wsadzi swoj ryj do miski wlozyc sobie na talerz, jak zabraknie to trudno dokladki nie robie bo mnie to brzydzi

a teraz juz naprzyklad widac roznice jak dziaki podchodza do mojego dziecka... jedyny wnuk i tu i tu ale jedni zajmuja sie jak kochanym wnusiem, a drudzy tylko na kazdym kroku mowia jak R mial tyle i tyle to juz robil na nocnik, a jak tyle to nie uzywal smoka
podejscia do dziecka zadnego
babcia wyjdzie z dzieckiem na spacer i chce grac pilka maly dwa razy rzuci i biegnie dalej, a ta zdegustowana ze mu zabawy wymysla a ten nie zainteresowany, a dziadek ma wszystko w d... i tylko mowi co on bedzie z Kamiskiem robil jak urosnie... a ja sobie mysle ze cale g.... bo dziecko widzi i czuje kto sie nim interesuje

a poza tym bylam dzis w "peweksie" kupilam sobie spodniczke taka czarna ołówkowa sliczna za 8 zl i spodnie takie lniane tylko ze w kolorze takim co tylko po domu bedzie sie nadawal bo to ni to roz ni to pomaancz za 5 zl ale po domu tez trzeba w czyms chodzic

widzialam tez cudne sukiemusie za 3 zl ale ja czuje ze znow bedzie chlopczyk, na co moja mama ze brzuch mam inny ksztalt i ze to raczej nie chlopczyk no zobaczymy
Stary 2010-08-17, 19:23   #4149
madelinem
Zadomowienie

tak czytam o waszych teściowych i sobie pomyślałam, że chyba nie mam co narzekać... w kontaktach z nią różowo nie jest (dużo pije), ale nie aż tak jak u was...

później dopiszę, bo lecę do babci...

i pokazuje brzuszek, nareszcie coś widać, tym bardziej, że waga 60+ zdj robione telefonem, aparat wsiąkł
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 19:46   #4150
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt!

Sylfiaaa ja tam widzę siusiaczka, całkiem sporego

Agape fajny ten płaszczyk! I cena niska, więc jak na jeden sezon to ok.
To coś dużego odstającego to pępowina
Mamie powiedziałam ze tu susiak a ona "dziecko no weź przestań taki duży "

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 20:10   #4151
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniii Pokaż wiadomość
Mnie sie bardzo podoba i myśle, że bedzie pasował jak jesteś szczupła to chyba dużego brzuszka nie bedziesz miała bo ja jestem prawie w 17 i brzuszka jeszcze nie widać
średnio dobry grzybek, na brzuchu znacznie Ci się podniesie, będzie marzł, poszukaj dłuższego

ja mam ekstra kontakt ze swoimi rodzicami, super teściową, teściu troszkę chory, więc inne kategorie, ale jak najbardziej ok, zawsze chętni do pomocy, domowi, no normalni taki sam typ rodzin

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-08-17 o 20:13
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 20:23   #4152
weraa11
Zadomowienie

Wlasnie wrocilam ze spotkania z TŻem no i byl dzis dla mnie mily, ale nic nie wspominalam o slubie itd. Niech sam teraz mowi i mysli co dalej. Wiem ze chcialabym z nim byc...tylko niech tego mojego uczucia nie zepsuje

No i stwierdzil ze chcialby mi cos kupic...(bo niedlugo mam urodziny ) tylko on nie ma pojecia co..i liczyl na to ze mu pomoge...to mu powiedzialam ze trzeba troche pomyslec i bedzie wiedzial Ja kiedys tez mialam problem z tym co mu kupic....ale juz sie tyle znamy ze wiem jakie rzeczy sa dla niego niezbedne...poza tym slucham go uwaznie i wylapuje jak powie z cos by potrzebowal... A ja na pewno nieraz cos powiedzialam ze bym chciala sobie cos tam kupic... Ale w sumie na chwile obecna sama nie wiem co bym chciala dostac.... bo kosmetyki ostatnio sama sobie kupilam wszystkie, perfumy jeszcze mam, a o ubraniach lpiej ze mna nie rozmawiac bo sie tylko wkurzam ze za chwile z moich xs/s przejde na m/l (jak dobrze pojdzie ).

Dzis tak z nim siedzialam i mu mowie..."Wiesz co...chcialabym miec znowu 15 lat..." a on do mnie "No w sumie niedawno tyle mialas" i sie zdolowalam...ze to faktycznie bylo dosc niedawno bo prawie 6 lat temu a tu nagle tak mi sie zycie zmienia...takie szybkie wjscie w doroslosc...
No tak...zaczyna sie godzina mojgo dola psychicznego
To moze ja sie pojde pouczyc troche zeby za duzo nie myslec

Sylfiaaa suuuper zdjecia tez takie chce... tylko ostatnio sobie wkrecam ze jak pojde na USG z TŻem to dzidzia bedzie spac da sie ja jakos obudzic do takiego badania??

Agape przyznam szczerze ze niechetnie weszlam w tego linka bo jak juz pisalam, nie lubie ostatnio ogladania ubran ale ladny jest ten plaszczyk co go tu wkleilas do tego jaki taniutki... Wiec jesli Ci sie podoba i wiesz ze bedziesz w nim chodzic to kupuj w ogole ten uzytkownik ma tanie rzeczy...i duzo torebek.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

A ostatnio mam tak masakryczne wzdecia ze szok...no caly czas mnie brzuch boli i jest taki ogromny...naprawde jakby juz bylo widac ciaze

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 20:47   #4153
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Wera może niech Ci kupi jakieś fajne ciążowe spodnie
ja tam bym się cieszyła z praktycznego prezentu .

Ostatnio wlazł mi tyłek w spodnie 36 i taka uradowana byłam ale nie na długo ... bo widziałam już siebie spowrotem w 38/40 . A tyle miesięcy walczyłam co by zgubić pupsko .

Ostatnio opycham się słodyczami a dzisiaj śliwkami w czekoladzie - teściowej podjadłam

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Ja się śmieję, że my z TŻ to fajne prezenty będziemy mieć w tym roku .

Jesteśmy oboje za bardzo bardzo praktycznymi prezentami, w tym roku na urodziny mu wypaliłam komplet pościeli + kołdra i poduchy, co by było nam wygodnie - wszystkie moje znajome twierdziły że takie prezenty to nie prezenty, ale jemu to wszystko jedno - a perfum ani nic takiego by nie chciał.
No i teraz się śmieję że komplet butelek+podgrzewacz mu kupię na święta - co by mógł karmić nasze dziecko jak mnie nie będzie
pociesznie

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-08-17 o 20:50
Stary 2010-08-17, 21:57   #4154
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

Marika
to będzie moje 2 dziecko, już mam synka 5 letniego,
termin porodu wypada na urodziny synka, mały cieszy się i ma nadzieję że będzie dokładnie ten sam dzień haha
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 22:03   #4155
Vaniii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
średnio dobry grzybek, na brzuchu znacznie Ci się podniesie, będzie marzł, poszukaj dłuższego

ja mam ekstra kontakt ze swoimi rodzicami, super teściową, teściu troszkę chory, więc inne kategorie, ale jak najbardziej ok, zawsze chętni do pomocy, domowi, no normalni taki sam typ rodzin
w sumie masz racje, nie pomyslalam o tym :|
Vaniii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 22:09   #4156
weraa11
Zadomowienie

Niee ja nie chce chyba ciazowych wszystkie moje kolezanki chodzily w zwyklych biodrowkach cala ciaze, ewntualnie jak juz brzuch opada to wtedy dresy ale mam andzieje ze juz w tak zaawansowanej ciazy nie beda mi kazac chodzic na uczelnie

W ogole ubrania to sobie sama pokupuje bo to mi na to rodzice dadza kase ale postaram sie jak najmniej kupic takich typowo na ciaze...
Ostatnio kupilam w lumpie taki dluugi sweterek na guziki, taka tunika troche i dosc cieply wiec jak bede juz miec brzuszek to zapne 1 guzik u gory i bedzie ok. Tylko droga...bo 17 zl. ;/ No ale niby znana firma, maja w necie swoja strone i ich sweterki kosztuja 50 euro

Hmm...no nie wiem co z tym prezentem...niech sam cos wymysli o ile chce w ogole mi cos dac...nie musi byc nic drogiego itd. wazne ze bedzie po porstu szczere i od niego...

Ale butelki bym nie chciala dla dziecka na moje urodziny a co...dziecko jeszcze sie nadostaje prezentow

Stary 2010-08-17, 22:34   #4157
mysiopez
Zadomowienie

Nadrobiłam zaległości.

Hm.. teściowie.. Ja uważam, że mam wspaniały kontakt z teściową, bo .. z nią nie mieszkam. Wczoraj jak byliśmy u niej to mnie miło zaskoczyła, bo kupiła mi borówki (które uwielbiam). To jest taka kobieta co zachowuje się jakby była na jakimś dopalaczu. Ja nie zdąze powiedzieć, że jestem głodna, ona już stawia mi kolację pod nos. Na początku mnie wkurzało, że robi wszystko za mnie, ale stwierdziła, że nie da się jej z tego wyleczyć. Ona już ma taki charakter, że wszystkim pomaga we wszystkim. Większe zgrzyty były ze ślubem jak bardzo chciała pomóc a ja byłam przekonana, że robi to z musu a ona troski.. Ta poprostu..
Jedyny problem jaki z nimi mam to.. jestem 1,5 roku po ślubie, a ponad 6 razem... i nie mogę się przełamać i powiedzieć "mamo, tato".

Dziewczynki polecam artykuł we wrześniowym "M jak Mama" jest o wózkach. ciekawe rzeczy piszą.. choć pewnie w internecie jest mnóstwo tego typu tekstów. Na co zwrócić uwagę i co jest potrzebne.

Czy WY się zaczęłyście w ciązy na jaką sklerozę cierpieć czy tylko ja? Poszłam wczoraj do laboratorium na badanie moczu i krwi.. a opakowanie z moczem zostało w domku

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 22:58   #4158
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Mysiopez a oni Ci proponowali byś tak się zwracała do teściów?

To dobrze że jest uczynna, fakt może to być czasem uciążliwe ale i pomocne.
Ja jakoś często nie słyszę czy mi pomóc albo wyręczyć w czymś, chociaż teść jest chętny do pomocy jak nie ma nic do roboty .
Za to u mnie w rodzinnym domu wszyscy angażują się we wszystko razem - no czasem tata udaje że coś robi jak odkurzamy/zmywamy

Co do prezentów, to ja urodziny mam pod koniec roku - z czystej oszczędności i swojej własnej wygody - powiem wszystkim że jednak bardziej wolę dostać coś na wyprawkę niż dla siebie.
Tym bardziej że ja wolę dostawać kasę albo coś właśnie takiego...bo nigdy nikt nie potrafi kupić mi to co podoba mi się - a właściwie to ja nigdy nic nie potrzebuję, bo na bieżąco zaspokajam swoje potrzeby .

Wera czemu nie chcesz ciążowych ciuchów, tak bardzo się ich boisz?
Ja mam zabronione już chodzić w normalnych jeansach itp itd, a spódnicę ołówkową - TŻ już mi dał nakaz że mam ją schować bo nie będę ani ciut ciut uciskać brzuszka ani podbrzusza .

Ja wiem że na zimę nie lubię aby mieć choć trochę odkryte plecy więc nawet te spodnie z gumką będą pełniły super rolę ochrony przed chłodkiem

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Jeszcze Co do kwestii moich teściów - jeszcze żeby trochę sprostować, co by nie wyszło że są tyranami. Po prostu są czasem dziwni i to jest irytujące...uciążliwi ale oni tego nie wiedzą - są sobą, naturalni, może powinnam doceniać po całości tą naturalność...nie wiem - ale co wiem - i pewnie wiele z nas wie ŻE NAJLEPIEJ MIEĆ SWOJE I BYĆ NA SWOIM.
Stary 2010-08-17, 23:11   #4159
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Nie, nie mówili mi, ale wiem, ze by chcieli, żebym wkońcu powiedziała.. "mamo,tato!";-)

Widziałyście wątkek majowo-czerwcowe mamy?!!!! ja się czuje jakbym dopiero dowiedziała się o ciązy.. a tu już w maju dziewczyny będa rodzic ..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 23:19   #4160
weraa11
Zadomowienie

No Ci moi tesciowie tez nie sa tacy az bardzo zli i tez dostalam od tesciowej ostatnio borowki no ale wymienialam tylko ich wady...ktore kazdy ma...a zeby wystawic swoja opinie to trzeba znac plusy i minusy danej osoby... A jak sie mieszka z nimi to zawsze beda jakies konflikty, bo nikt nie jest idealny.

Ja na zime planuje nosic biodrowki, moje sa naprawde bardzo niskie...a na gore planuje jakies tuniki sobie pokupowac, wiec zimno mi i dziecku mam nadzieje ze nie bedzie...

Ja ogolnie tez wole kase dostawac...ale uwazam ze z TŻem jestem na tyle blisko ze milo jest od niego dostac jakis prezent bo on by powinien najlepiej wiedziec co lubie, itd. Moze mam takie nastawienie z tego wzgledu ze chyba nigdy mnie w tej kwestii nie zawiodl i zawsze mi sie wszystko podobalo i bylo praktyczne. No i uwazam ze urodziny to kazdego osobiste swieto wiec prezent tez by powinien byc indywidualny no ale czasem ze wzgledow oszczednosciowych i jak ktos lubi to lepiej kupic cos co i tak by trzeba bylo kupic. W doroslym zyciu czesto w rodzinie ma ktos jakies swieto i dostanie $ to kupi za to np.telewizor, z ktorego tak naprawde kazdy korzysta.

A ja sobie przed chwila gadalam z takim moim bylym trenerem, taki troche przyjaciel z niego mowie 'troche' bo to ze wzgl na TŻa ktoremu na pewno by sie nie podobalo gdybym z jakims PRZYJACIELEM sie spotykala... No ale pogadalam z nim na gg i mowie ze jestem w ciazy i bedzie musial sie za mnie wziac po porodzie i troche ponarzekalam na TŻa...no i skonczylo sie tak ze wg mnie nie moge go zostawic bo gdzie ja sobie kogos znajde majac dziecko....to mi odpowiedzial tylko "nie kuś mnie" wiec niech TŻ lepiej uwaza!! Nie no wiadomo ze go kocham i nikt inny mi po glowie nie chodzi (zreszta ja nawet nie chce)...ale jak dalej bedzie przeginac tak jak teraz to nie wiem jak to sie skonczy... chce z nim byc ale nic na sile...

Stary 2010-08-18, 06:44   #4161
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

Wera
mój były mąż w kółko mi powtarzał kto Cię będzie chciał z dzieckiem....i długo w to wierzyłam.....i siedziałam z nim.....po czym stwierdziłam że wolę być sama niż z nim.....po 2 latach bycia samą, ale nie samotną(zaznaczam) znalazłam partnera, który kocha mnie i akceptuje mojego synka i teraz po półtora roku spodziewamy się dzidziusia
ja już widzę różnicę jak byłam z tamtym w ciąży a z tym....niebo a ziemia
tak że niech twój tż tak jak mówisz się bardziej stara, bo to że będziesz miała dziecko Cię nie przekreśla jako kobietę i zawsze znajdzie się ktoś kto Cię pokocha...
pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!! !
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 07:31   #4162
cytrynka3002
Zadomowienie

Cześć dziewczyny - za Wami to się nie da nadążyć!! U mnie dziś końcówka remontu - tato popołudniu podłączy na nowoelektrykę w pokoju maleństwa i teraz już zostaje czekać na mebelki, dekorować etc., czyli to, na co czekam.

Ja odliczam dni do 30 sierpnia i wizyty u lekarza - chcę już dzidzię zobaczyć . Pewnie znowu męża ominie ta frajda, bo wizytę mam rano, a on ma pracę od 8 do 16, także lipa, ale co zrobić.

Ja dziś mam biegany dzień - sprzątam, gotuję, potem skoczyć muszę po jakiegoś kwiatka dla mojej przyjaciółki - młodej mamy, a popołudniu jedziemy zobaczyć to tygodniowe Cudo .

Miłego dnia, uważajcie na siebie i brzuszki!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 07:44   #4163
weraa11
Zadomowienie

Wiola facetow ciezko zrozumiec...niby chca miec nas na wlasnosc a nawet nie potrafia zadbac o to zeby bylo milo i robia doslownie z zycia pieklo... A ze faceta mozna znalezc nawet i z dzieckiem to wiem, bo tez mam pare takich kolezanek i sa bardzo szczesliwe...tylko do mnie na razie nie dochodzi taka opcja...;/ Czas pokaze...

Cytrynka dobrze ze remont juz Ci sie konczy i koniecznie daj fotki z efektu koncowego

A ja juz sobie wstaje musze sie przestawic bo od 10 wrzesnia zaczynam praktyki wiec bede musiala wstawac wczesniej niz do tej pory czyli chwile przed 12 Ide sie wykapac, zjesc sniadanko i do nauki...

A w ogole wczoraj tak strasznie zle sie czulam normalnie myslalam ze zemdleje, zwymoiotuje i nie wiem co jeszcze.... Czulam sie jakbym miala goraczke conajmniej 38, jak zmierzylam temp to mialam 37 ale tak mnie w kosciach lamalo ze szok... Ale po jakichs 2h juz mialam 36,6 a przedwczoraj tez mi bylo tak niedobrze...i zawsze w ciagu dnia jest w miare ok a takim poznym wieczorem czuje sie fatalnie...nie wiem o co chodzi ;/ ginka powiedziala mi ostatnio na wizycie ze jakos tak slabo wygladam i mam jeszcze w tym miesiacu zbadac krew i sie u niej pojawic....;/

Stary 2010-08-18, 08:12   #4164
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Nie, nie mówili mi, ale wiem, ze by chcieli, żebym wkońcu powiedziała.. "mamo,tato!";-)

Widziałyście wątkek majowo-czerwcowe mamy?!!!! ja się czuje jakbym dopiero dowiedziała się o ciązy.. a tu już w maju dziewczyny będa rodzic ..

Aha to miło .

Ja się zastanawiam jak to będzie jak będzie maluch i ja będę Pani/Pan mówić przy nim do jego dziadków...

Właśnie miałam mówić, że ja tu czuję się jakbym ledwo zaczynała przeboje ciążowe...a tu już maj/czerwiec

Wera pewnie i będą konflikty.
Ja np jestem taka, że mimo że już prawie rok mieszkamy razem to nigdy nie pokłóciłam się z nimi ani nie wyraziłam jakiejś takiej opinii na ich temat.
Głównie to ich broniłam by TŻ nie naskakiwał na nich ani nie miał pretensji o nic, ale jednak z czasem stwierdziłam, ze czasami trzeba ich otrzeźwić właśnie czymś typu "UWAGA W KWESTII..." ale ja tak nie umiem, nie jestem u siebie, więc rządzić się nie będę ani mówić co i jak.
Chociaż do TŻ się pożalę czasem to on im wtedy coś powie delikatnie.

To tak jak kiedyś mamie kupiliśmy czajnik - bo narzekała że nie ma w domu porządnego. To poszłam z tatą i kupiłam, na początku była wściekła - że dostała coś co każdy będzie używał ale potem uznała..że już woli go mieć niż nie mieć .

Cytat:
Napisane przez Wiola 1225 Pokaż wiadomość
Wera
mój były mąż w kółko mi powtarzał kto Cię będzie chciał z dzieckiem....i długo w to wierzyłam.....i siedziałam z nim.....po czym stwierdziłam że wolę być sama niż z nim.....po 2 latach bycia samą, ale nie samotną(zaznaczam) znalazłam partnera, który kocha mnie i akceptuje mojego synka i teraz po półtora roku spodziewamy się dzidziusia
ja już widzę różnicę jak byłam z tamtym w ciąży a z tym....niebo a ziemia
tak że niech twój tż tak jak mówisz się bardziej stara, bo to że będziesz miała dziecko Cię nie przekreśla jako kobietę i zawsze znajdzie się ktoś kto Cię pokocha...
pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!! !
Moja sąsiadka ma syna który zakochał się w kobiecie która ma 5letniego synka i 3letnią córcię... no i w sumie potem ona zaszła z nim w ciążę i mają znów maluszka w rodzinie.
Jego mama nie mogła na początku przeboleć tego, tak...nie pasowało jej to. Ale w końcu wszystkie dzieci mówią do niej "babciu" i żyją razem, a te wszystkie dzieci są CUDOWNE .
Wystarczy znaleźć kogoś dojrzałego i normalnego .

Ja spadam do rodziców na kilka dni, TŻ musi potęsknić
Stary 2010-08-18, 08:34   #4165
weraa11
Zadomowienie

Cytat:

Ja spadam do rodziców na kilka dni, TŻ musi potęsknić
Ale Ci zazdroszcze z moim sie nie da tak zrobic zeby zatesknil...;/

Stary 2010-08-18, 08:40   #4166
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszcze z moim sie nie da tak zrobic zeby zatesknil...;/

Wywieź go w pole (żartuję ).

Fakt czasem mnie to cieszy, że jadę odpocząć od teściów, od wszystkiego...tzn TŻ mnie jakoś tak nie męczy żebym musiała odpoczywać, tyle że właśnie - on pracuje...ja mam wakacje to jeżdżę. On oczywiście potem tydzień przeżywa, że sam jest, bez obiadów...i wyjada mi moje zaoszczędzone mrożone pierogi które są na czarną godzinę albo coś i potem marudzi że brzuszek mu zmalał .
Takie wyjazdy chyba mają swoje uroki
Stary 2010-08-18, 08:43   #4167
weraa11
Zadomowienie

A w ogole to musze sobie zrobic zakaz jedzenia frytek...
Jem je co 2 dzien zawsze jak gdzies jedziemy...to TŻ do mnie "moze jestes glodna??" a ja twardo mowie "nie" bo wiem ze to oznacza ze cos tuczacego pojedziemy zjesc na miescie...i on wtedy do mnie "nawet frytek bys sobie nie zjadla??" no to ja wtedy na to " no dooobraaaa". A ostatnio naprawde mam jakies problemy ze swoim organizmem...i zauwazylam ze to chyba promieniuje od zoladka...wczoraj np.zjadlam sniadanie i obiad, potem jakos po 17 oczywicie frytki i pozniej juz nic...bo zanim wrocilam do domu to juz bylo dosc pozno, nie bylam jeszcze glodna dopiero jak poczulam glod to byla 22...to juz nic nie jadlam bo takiego poznego jedzenia tez musze sie oduczyc... Wiec jak wam napisze ze zjadlam jakies frytki to tylko nie za mocno

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Wywieź go w pole (żartuję ).

Fakt czasem mnie to cieszy, że jadę odpocząć od teściów, od wszystkiego...tzn TŻ mnie jakoś tak nie męczy żebym musiała odpoczywać, tyle że właśnie - on pracuje...ja mam wakacje to jeżdżę. On oczywiście potem tydzień przeżywa, że sam jest, bez obiadów...i wyjada mi moje zaoszczędzone mrożone pierogi które są na czarną godzinę albo coś i potem marudzi że brzuszek mu zmalał .
Takie wyjazdy chyba mają swoje uroki
Nawet jak sie w zwiazku ludzie dogaduja to wg mnie trzeba czasem odpoczac od siebie zeby wlasnie zatesknic i wzmocnic to uczucie jeszcze bardziej

A Twoj TŻ niech sie uczy gotowac.... nie wybaczylabym gdyby mi ktos zjadl moje pierozki na czarna godzine

Stary 2010-08-18, 08:51   #4168
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja się zastanawiam jak to będzie jak będzie maluch i ja będę Pani/Pan mówić przy nim do jego dziadków...
u nie byl ten sam problem mowic mamo/tato do tesciow... ale odkad jest Kamilek używam bardzo wygodnej formy zwracam sie przez dziecko mowiac babciu/dziadek
mi ta forma odpowiada oni nic nie mowia ze cos nie tak wiec chyba ok
Stary 2010-08-18, 08:51   #4169
muron
Zakorzenienie

Cytat:

To dobrze że jest uczynna, fakt może to być czasem uciążliwe ale i pomocne.
Ja jakoś często nie słyszę czy mi pomóc albo wyręczyć w czymś, chociaż teść jest chętny do pomocy jak nie ma nic do roboty .
Za to u mnie w rodzinnym domu wszyscy angażują się we wszystko razem - no czasem tata udaje że coś robi jak odkurzamy/zmywamy

Co do prezentów, to ja urodziny mam pod koniec roku - z czystej oszczędności i swojej własnej wygody - powiem wszystkim że jednak bardziej wolę dostać coś na wyprawkę niż dla siebie.
Tym bardziej że ja wolę dostawać kasę albo coś właśnie takiego...bo nigdy nikt nie potrafi kupić mi to co podoba mi się - a właściwie to ja nigdy nic nie potrzebuję, bo na bieżąco zaspokajam swoje potrzeby .

Wera czemu nie chcesz ciążowych ciuchów, tak bardzo się ich boisz?
Ja mam zabronione już chodzić w normalnych jeansach itp itd, a spódnicę ołówkową - TŻ już mi dał nakaz że mam ją schować bo nie będę ani ciut ciut uciskać brzuszka ani podbrzusza .

Ja wiem że na zimę nie lubię aby mieć choć trochę odkryte plecy więc nawet te spodnie z gumką będą pełniły super rolę ochrony przed chłodkiem

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Jeszcze Co do kwestii moich teściów - jeszcze żeby trochę sprostować, co by nie wyszło że są tyranami. Po prostu są czasem dziwni i to jest irytujące...uciążliwi ale oni tego nie wiedzą - są sobą, naturalni, może powinnam doceniać po całości tą naturalność...nie wiem - ale co wiem - i pewnie wiele z nas wie ŻE NAJLEPIEJ MIEĆ SWOJE I BYĆ NA SWOIM.
a jak chcesz ołówkowe są na alle z golfem ciążowym, muszę na jesień sobie sprawić Chyba 45 zł

Ja do teściów mam problem ze zwracaniem się, z teściem łatwiej, do teściowej generalnie umówiłyśmy się na Ty, co ona woli, ale powiedziała, że mamy mówić jak chcemy. Ja mówię raczej per ty, a druga synowa mamo;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 08:51   #4170
Justine1988
Zadomowienie

Witam.....!!!My dziś zaczynamy 14 tydzień, czyli 2 trymestr.....a to znaczy ze bede spokojniejsza...jutro wizyta...usg z mezem..nie moge sie doczekac!

U mnie dzis jestmoja siostrzyczka wiec nie nadrabiam Was bo to by trwalo godzinami....a chce z nia troche pobyc...Buziaki

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości