|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brat bliźniak
mam problem, mam narzeczonego, który ma brata bliźniaka... No właśnie, łączy ich straszna więź. Czasami wydaje mi się, że jest coś z tym nie tak...Po prostu nie jestem u niego na 1 miejscu, bo zawsze brat stoi gdzieś na boku, jest ważniejszy...A poza tym wtrąca się w nasze życie. Czasami się czuje jakbym była jeszcze uzależniona od brata bliźniaka... Jesteśmy dorosłymi ludźmi, chcemy założyć rodzinę, po prostu nie odpowiada mi taki stan rzeczy, że mój chłopak nie potrafi się wyzwolić z pod wpływu brata. Jeśli on tylko u każe to potrafi mnie zostawić i do niego jechać
![]() ![]() Edytowane przez gonia1990 Czas edycji: 2010-08-18 o 05:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brat bliźniak
hm...z jednej strony to zrozumiałe, że bracia mają dobry kontakt. Podejdź do tego na spokojnie, bo swoją zazdrością o te relacje narobisz sobie niepotrzebnych kłopotów. Możliwe, że bliźniak ma podobne odczucia w stosunku do Ciebie, mianowicie, że Twój narzeczony Ciebie stawia na pierwszym miejscu.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ponoć między bliźniakami tak jest, chociaż mam parę takich znajomych i nic takiego nie zauważyłam...
Hm... Porozmawiaj z chłopakiem o tym, powiedz co rozumiesz a czego nie i czy nie mógłby chociaż niektórych rzeczy zmienić? Bo jak on by się czuł gdybyś nagle zepchnęła go na drugi plan?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moje dobre koleżanki to bliźniaczki. Ta sama szkola podstawowa, to samo gimnazum, studia, znajomi. Nierozłączne. Gdy pojawił się chłopak jedej z nich to zauważyłam że zawsze był taki z boku, jakby chodził z dwiema na raz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Powiedział mi, że to się zmieni jak zostanę jego żoną... Jakoś nie chce mi się w to wierzyć... /jego brat bez mojego Tż nie potrafi podjąć żadnej decyzji... Ja chciałabym żeby postawił sprawę jasno i powiedział bratu, ze musi sam funkcjonować, bo w końcu to nie z nim spędzi resztę swojego życia. A poza tym jego brat mnie wielokrotnie obrażał... nie wiem być może jest zazdrosny, bo jemu sie nie uklada w sprawach sercowych... Już trochę mam dosyć to wszystko znosić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i jak Twój narzeczony zareagował na obraźliwe słowa w Twoją strone? Pytanie czy w ogóle zrobił sobie coś z tego... Ja rozumiem bliźniak bliźniakiem, ale są pewne granice. Powinnaś jasno je wytyczyć żebyś któregoś dnia nie obudziła się ze swoim narzeczonym i jednocześnie jego bratem w łóżku ;p
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Słusznie nie dowierzasz w gadanie, że po ślubie będzie inaczej. Bo niby czemu by miało być? Ślub nie zmienia cudownie ludzkiego charakteru, przyzwyczajeń itp. Doskonale rozumiem co czujesz i uważam, że masz rację. Jeśli masz z kimś tworzyć rodzinę, to Ty i ta rodzina musicie być dla niego najważniejsi, ważniejsi niż brat. Zwłaszcza, że brat jest dorosłym człowiekiem i rzeczywiście powinien się nauczyć funkcjonować, podejmować decyzje itd sam - bez udziału brata.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Brat bratem, ale to Ty masz stać się jego żoną i to Ty powinnaś być dla niego najważniejsza. Nie gódź się na taki "trójkąt". Wyobrażasz sobie co będzie po ślubie? Szwagier będzie pewnie u was częstym gościem...za częstym. A może będzie wciąż wyciągał Twojego TŻta z domu?
![]() No i do tego mówisz, że Cię kiedyś obrażał. On jest po prostu o Ciebie zazdrosny,nie może znieść, że odbierasz mu brata. Pewnie wszystko by się zmieniło gdyby sam znalazł sobie dziewczynę. Ja mieszkam w akademiku z koleżanką, która ma brata bliźniaka. Oczywiście ten sam kierunek na studiach,to samo piętro w akademiku. Przesiaduje u nas prawie non stop,śmieję się czasem, że my w sumie mieszkamy w trójkę ![]() ![]() Także pracuj dziewczyno nad swoim TŻtem, bo od tego zależy Twoje przyszłe szczęście ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No moj Tż chce wybudować dom oczywiście blisko brata... Ja postanowiłam przy najbliższej okazji zmusić go do wyboru: Jeśli wybierze brata to znaczy, że mnie nie kocha
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
z żadnym facetem nie stworzy się udanego, szczęśliwego związku, jeśli ten nie umie postawić dobra swojej kobiety na 1. miejscu. bo kobieta będzie nieszczęśliwa i zaniedbana przez swojego ukochanego. koniec pieśni
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh i z tym obrażaniem.. Mojego TŻ brat nie raz po mnie jechał podczas kłótni jeżeli ja nabroiłam, albo zwróciłam mu uwagę a gdy jego laska źle się zachowywała w stosunku do mnie to mój TŻ cisza :| dobrze, że nie jest konfliktowy ale jednak trochę przykro.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzeniona
|
Ja mam siostrę bliźniaczkę, którą kocham ponad życie i z którą naprawdę łączy nas szczególna więź. Mam też TŻ-ta. Nigdy jednak nie łączę jednego z drugim - mój związek miłosny to jedno, a siostrzany to drugie. Rodzeństwo powinno się "wtrącać", kiedy np. widzi, ż e brat czy siostra cierpi albo nie jest szanowany przez swoją drugą połówką, ale w innym wypadku nie powinna wkraczać w każdą dziedzinę życia. Nie wierzyłabym za bardzo w to, że po ślubie cokolwiek się zmieni - charakter przecież nie ulega zmianie w chwili wypowiedzenia przysięgi małżeńskiej. Musisz pogadać ze swoim TŻ-tem i powiedzieć mu, co Cię boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ten brat bliźniak strasznie mi przypomina synusiów mamusi. To samo - identycznie. Pod tym kątem należy też patrzeć...nie mogę zrozumieć, masz być jego żoną, a jesteś na 2 miejscu. Przecież będziecie małżeństwem to chyba nowo założona rodzina ma być numerem 1, a nie mama tata i brat...coś tu jest nie tak. Musisz postawić ultimatum - "albo ja, albo twój brat". I koniec.
I za żadne skarby nie zgadzaj się na budowę domu blisko jego brata, bo wyjdzie na to, że będziesz spędzać samotne wieczory i dnie w pustym domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Autorko i tak nic Cie nie uchroni od szczerej rozmowy z Twoim narzeczonym. Musisz powiedzieć co ci przeszkadza i co chcesz zmienić. Jak się nie zgodzi to znaczy, że masz albo upartego chłopaka, albo zależy mu bardziej na bratu niż na Tobie. Co jest wg mnie nie tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Rozmawiałam z nim o tym już wielokrotnie, ale teraz wszystko powiedziałam co mi leży na sercu. Myślę, że jakiś efekt to przyniosło... Przyznał mi rację, a to już coś. Zadeklarował, że to się zmieni... Zobaczymy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.