|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Od kilku dni mam delikatne bole podbrzusza No nic, na wszelki wypadek wlasnie wrzucilam do prania wszystkie swoje pizamy, szlafrok, itp i jak trzeba bedzie to jutro pojade do szpitala
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-08-18 o 11:07 |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ja też myślę, że z NIKą wszystko ok, tylko jest po prostu wyczerpana i jak znajdzie dogodną chwilę to na pewno coś do nas skrobnie
martucha - współczuję rozmowy z babcią, ja już bym po takich rozmowach. Na szczęście mnie cała gadania i wypytywanie się o ciążę itp. omija dość szerokim łukiem, bo nie mam z dziadkami zbyt dobrych układów (delikatnie mówiąc ) - wszystko przez babci wredny charakterek , tym bardziej że moje odpowiedzi ograniczają się zawsze to słowa "nie wiem" ) i mam taką blokadę w sercu, że szok.... <---- wyżaliłam się (trochę, bo z tej historii to by można powieść napisać )
|
|
|
|
#3214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie najwazniejsze ze zdrowy ![]() ![]() Cytat:
wkur.. zylam sie ![]() ![]() Cytat:
u nas tez jest zimno... bezsensu... jutro ide do rodzicow zobaczymy co i jak najwyzej bedziemy rzucac sie sobie do gardel ![]() ale jestem za tym zeby robic w wakacje z siostra.. sama sie smiala ze jak beda sie rzucac to zrobimy razem w wakcje... i tyle... zobaczymy co powiedza... pewnie ze juz lepiej we wrzesniu (i wtedy siostra bedzie mogla byc) byle by tylko go ochrzcic... i pewnie powie to moj tata ktory do kosciol chodzi na sluby pogrzeby i tyle... ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
wlasnie boje sie doszukiwanai potem i dorabiania historii MOWIE WAM urodzenie dziecka to pikus w porownianiu z tym co sie dzieje teraz u mnie hahahahha z ta smieszna szopka... ;D bozzzzz...
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
nic się nikomu nie stało
szczerze mówiąc, to się zdziwiłam tym, co napisałaś, bo pierwszy raz o czymś takim słyszałam no, ale różnych przesądów jest mnóstwo, więc a pewno o jakiś się jeszcze dowiem a gdyby ktoś chciał w nie wszystkie wierzyć......to nic tylko siedzieć w domu, niczego nie dotykać i nic nie robić, bo z każdej strony coś czycha![]() ![]()
|
|
|
|
#3216 |
|
Zadomowienie
|
Martucha, ja słyszałam taką wersję, że grzechy z chrzczonego dziecka przechodzą na to w łonie matki
![]() Masakra żeby wierzyć w takie pierdoły ![]() My na szczęście mamy z głowy takie problemy, bo póki co nie bierzemy chrzcin pod uwagę. Macie świetne ślubne zdjęcia ![]() Mam nadzieję, że Nika odsypia trudy wczorajszego porodu i niebawem się odezwie
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-08-18 o 11:15 |
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
wróżka - wersja jeszcze lepsza
ale przecież później i tamto dziecko ( z łona matki )też będzie ochrzczone
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam dalej biegam na krótki rękaw i w sandałach- i cieszę się, że nie ma upałów![]() Cytat:
ja się zawsze zastanawiam skąd ludzie mają taką wyobraźnię, że takie rzeczy wymyślają |
||
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym badaniem szyjki to jeśli faktycznie jest rozwarcie to lepiej tam nie gmerać, bo kanał jest już otwarty i wszystkie infekcje będą przechodzić do dziecka. Ja nigdy nie badałam szyjki ![]() Martucha ja też nie wierzę w takie rzeczy, ale lepiej chyba to przemyśleć niż potem przy każdym katarku dziecka wysłuchwiać ,że to na pewno przez chrzest ![]() U mne znowu jest przesąd z czerwoną wstążeczką, trzeba ją przypiąc do wózka dopóki dzieck onie zostanie ochrzczone, żeby nikt go nie zauroczył ja w to nie wierzę ,ale zrobię to dla świętego spokoju. Bo u nas to już nawet taka tradycja jakby z tą wstążką ![]() A co do seksu to popatrzcie na mój dolny suwaczek, normalnie namawiają do seksu
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-08-18 o 11:23 |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Mam newsa od Niki!!!
"Pawcio urodził sie 17.08 o 22:10 przez cc.Nie było rozwarcia przez 6 h,tylko 3 cm"
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, był listonosz i przyniósł zamówiony drugi komplet pościeli dla Matiego
|
|
|
|
#3222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
ech przesądy... można się z nich śmiać albo brać na poważnie - jak kto woli
![]() Dziewczyny, zastanawiam się jakie kosmetyki dla dziecka bierzecie do szpitala? U nas trzeba niby wziąć osobno płyn i osobno szampon, ale zastanawiam się, czy jak wezmę Pielęgnacyjny płyn do kąpieli HiPP, czy to nie wystarczy? Czy lepsza będzie emulsja do mycia ciała i włosów? Albo sam szampon? Co poza tym? Krem do twarzy i ciała czy oliwka? Zamiast Sudocremu biorę Linomag. Co jeszcze? Ile wkładek laktacyjnych zabrać do szpitala? Nie chcę brać całej paczki. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
NIKA, serdeczne gratulacje!!!
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
No ja taką ulgę poczułam,że szok.Już sie bałam,że jakies komplikacje były czy co... Teraz widze,że nie ma co sie cieszyć,że dziecko idealnie ułożone i takie tam i nastawiać się na poród sn,bo w ostatniej chwili może się coś wydarzyć i będą nas kroić.W takiej chwili najwazniejsze jest tylko zdrowie obydwojga i nic więcej. Angelikaw nam połozna do szpitala z kosmetyków mówiła,żeby wziać tylko krem do pupy(ja biorę Linomag) i oliwkę. Jeśli chodzi o wkładki,to ja biorę 20szt,bo tak mam zapakowane. jabym czegoś nie miała,to Tż przywiezie i już
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-18 o 11:36 |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE NIKA
nie ważne jak się urodził, ważne że wszystko ok z mamusią i dzidziusiem
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulujemy!!!!!!!!!!!
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na allegro można kupić poduszkę do wózka z wszystą czerwoną "ochronną" kokardką... Niby XXI wiek ale w czary-mary ze średniowiecza ludzie nadal wierzą. Cytat:
![]() Ja już widzę jak cała rodzina mojego tż-ta będzie mnie uczyć jak mam wychowywać dziecko - bo oni wszyscy są od tego eksperci, a najbardziej na dzieciach i ich wychowaniu zna się taki jeden wujek, który jest starym kawalerem
|
|
#3228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i oczywiście: Nika gratulacje!!!!! Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-08-18 o 11:36 |
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki Bogu moja rodzina ani jedna ani druga nie jest przesadna... Moja mama juz sie nastawila, ze to ona wyprawia nasze chrzciny (nawet kupila dwa serwisy obiadowe..) i w swieta BN. Wiec troche sie pewnie zdziwi, ze my chyba wynajmiemy lokal i chrzciny raczej w przyszlym roku na wiosne. Nie chce jej obciazac i juz! Poza tym to moje dziecko, moja rodzina i moje chrzciny. Babcia moze torta upiec, a nie urabiac sie po pachy na swieta i na chrzciny...![]() no ja tez mam nadzieje, ze Mloda odsypia... no i ze sie odezwie wkrotce.
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wkładek laktacyjnych to nie wiem - w zestawie z laktatorem, który wczoraj zamówiłam jest chyba malutkie opakowanie 12 szt. i to wezmę. A tak to jeszcze zamówiłam takie duże z Bella 60 sztuk ale to zostawię w domku. Tak jak piszę - jeśli mi czegoś zabraknie to mąż mi dokupi. Zdecydowałam też nie kupować wkładów poporodowych, kupię takie duże podpaski z Belli ze 2-3 paczki i tyle starczy moim zdaniem.
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własciwie to chyba jeden jest! Moj pełny podziw dla katolikow, ze ludzie nadal wierzą te całe gusła, sakramenty i inne takie dla mnie to cala obrzadkowosc koscielna powinna zostac spisana i wejsc do kanonu bajek i legend juz dawno temu :d
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-18 o 11:43 |
|
|
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
UFF, no cos czulam, ze za dlugo!
Moni- Gratulacje! Wazne, ze Mlody juz urodzony ! Ciesze sie ogromnie!
|
#3234 |
|
BAN stały
|
Witam
Z tej strony mąż NIKi. Wczoraj o 22:10 urodził się nasz syn. Wagi/wzrostu jeszcze nie podam, bo sam nie wiem. Młody urodził się przez cesarskie cięcie. Kilkugodzinne wywoływanie porodu nie przyniosło rezultatu (rozwarcie nie postępowało). Mama i junior czują się dobrze. Kazała Was wszystkie pozdrowić i podziękować za troskę. W załączeniu fotka http://kibole.wiaralecha.pl/images/k...ablojunior.jpg |
|
|
|
#3235 | |
|
Raczkowanie
|
Niko brawa dla Ciebie kochana
![]() Witamy na świecie Pawcia Juniora ![]() Cytat:
Bo nie chcę tego robić tylko ze względu na otoczenie, a do czasu I Komunii myślę, że on sam już podejmie decyzję.. Chyba że po narodzinach poczujemy jakiś zew i będziemy nagle chcieli...
|
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podpasek też ma ze 3-4 paki,ale biorę na razie jedną,mąż będzie dowoził,bo jakbym wszystko to zapakowała,to chyba na same podpaski by mi miejsca w torbie zabrakło Nika junior boski.Taki kochany Mały kosmita.W wyraz twarzy ma jak mama na swoim avatarze
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-18 o 11:47 |
|
|
|
|
#3237 | ||||
|
Zakorzenienie
|
NIKa gratulacje!!!
Cytat:
Co do liści malin, to one powodują przyspieszenie porodu. Moja położna każe pić liście malin swoim ciężarnym jak skończą 37 tc. Taki napar każe pić nawet 5 razy dziennie, żeby przyśpieszyć akcję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że dyskutowałyście tu o sexie wczoraj ![]() To Wam powiem, że nigdy w ciąży nie miałam z tym problemu. Zawsze była i ochota i było dobrze, nic nie bolało. Teraz w trzeciej ciąży mam jednak problem, bo strasznie mnie to boli i kilka podejść skończyło się okropnym bólem tam w środku, no i strachem, czy coś mi się tam nie porobiło... Mąż już nawet mnie nie chce, bo chyba sam się boi mojego bólu ![]() Tak więc u nas celibat do odwołania.... Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-18 o 11:45 |
||||
|
|
|
#3238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3239 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuziczka, też z chrzestna będziemy mieli problem, bo ja siostry nie mam, a szwagierka jest chrzestną bratanka (syna swojego drugiego brata ), który ma dopiero 4 latka, więc nie wypada jej prosić. A żona szwagra jest ...hmm... niekompatybilna z rolą chrzestnej.Możliwe, że poprosimy moją siostrę cioteczną, która jest super babką i czeka na tego naszego Boryska z utęsknieniem. Tylko dość rzadko się widujemy i nie chcę, żeby myślała, że o pieniądze nam chodzi. Chrzestnym ma być mój starszy brat, bo ja bardzo tego chce, a mąż nie ma nic przeciwko (ze swoim bratem ma raczej kiepskie relacje), więc tu nie ma problemu. Cytat:
![]() Co do wstążki, to u mnie jest tak, że "musi" być coś czerwonego (jak nie ubranko dziecka, czy jakiś inny element, to właśnie wstążka), żeby baby nie rzuciły uroku. I, uwaga, TO SIĘ SPRAWDZA Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
NIKa serdeczne gratulacje
Sto lat i duzo zdrowka dla Juniorka! Jest sliczny!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

Od kilku dni mam delikatne bole podbrzusza
No nic, na wszelki wypadek wlasnie wrzucilam do prania wszystkie swoje pizamy, szlafrok, itp i jak trzeba bedzie to jutro pojade do szpitala 
po takich rozmowach. Na szczęście mnie cała gadania i wypytywanie się o ciążę itp. omija dość szerokim łukiem, bo nie mam z dziadkami zbyt dobrych układów (delikatnie mówiąc
) - wszystko przez babci wredny charakterek
, tym bardziej że moje odpowiedzi ograniczają się zawsze to słowa "nie wiem"

dla mnie to cala obrzadkowosc koscielna powinna zostac spisana i wejsc do kanonu bajek i legend juz dawno temu :d
Postanowila od 7ej rano wyglosic chyba Iliade Homera i chodzila po mieszkaniu drąc się w roznych tonacjach prze dobre pol godziny.