Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 11:03   #3211
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestescie kochane... macie racje ciemnogrod jak cholera.. ale wlasnie tego sie boje ze jak cos odpukac bedzie nie tak to pojdzie na mnie ze to moja wina bo ja sie uparlam.. jeszcze przed chwila dzownila mama i daje mi babcie ktora pilnie chce mi cos powiedziec i ta mi wyskakuje z tekstem ze to nie tylko o zdrowie chodzi ale i o szczescie w zyciu i ze "ble ble ble ktos komus gdzies" i teraz temu dziecku sie niewiedzie i ma pod gorke a uwaga MOJA MAMA JAK MNIE CHRZCILA i chciala moja ciocie ta sie nie zgodzila bo byla w ciazy (druga siostra mamy) i mama wziela przyjaciolka i patrz jakie ty masz w zyciu szczescie cudowny maz zdrowe dziecko ciagle cos wygrywasz w szkole super.. no szlak mnie trafi.. to tak super u mnie bo mama nie wziela ciezarnej do chrztu.... debilizm wtorny...
pogadam dzis z siostra i najwyzej zrobimy chrzest za rok (razem hahaha) a jak sie beda rzucac ze dziecko nieochrzczone to powiem im co o nich mysle.. do kosciola chodza a w poganskie spiewki wierza..
Co za pierdoły... Ale jak ma cię potem rodzina palcem pokazywać to lepiej się nie stawiać bo wszystkie nieszczęścia potem okażą się "twoją winą"... Może faktycznie lepiej chrzciny urządzić wraz z siostrą
Stary 2010-08-18, 11:06   #3212
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ale badałaś sobie szyjkę kiedykolwiek wcześniej? Pytam, ponieważ ja np. nie potrafię tego zrobić i nie miałabym pojęcia czy to co czuję w środku to obraz prawidłowy czy nie.

Szyjka jest bardzo głęboko wewnątrz, ale na długość palca.
Jest więc możliwe samobadanie. Tylko trzeba by mieć w tym doświadczenie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szyjka_macicy

Znalazłam coś takiego:
Nigdy wczesniej szyjki nie badalam jednak zawsze podczas prysznica myje sie takze dosyc gleboko w srodku (wiem, ze to niezbyt dobrze) i wlasciwie to jestem prawie pewna, ze nigdy wczesniej szyjki nie czulam a moze po prostu byla zamknieta i nie zwrocilam na to uwagi Od kilku dni mam delikatne bole podbrzusza No nic, na wszelki wypadek wlasnie wrzucilam do prania wszystkie swoje pizamy, szlafrok, itp i jak trzeba bedzie to jutro pojade do szpitala

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:07
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:07   #3213
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

ja też myślę, że z NIKą wszystko ok, tylko jest po prostu wyczerpana i jak znajdzie dogodną chwilę to na pewno coś do nas skrobnie

martucha - współczuję rozmowy z babcią, ja już bym po takich rozmowach. Na szczęście mnie cała gadania i wypytywanie się o ciążę itp. omija dość szerokim łukiem, bo nie mam z dziadkami zbyt dobrych układów (delikatnie mówiąc) - wszystko przez babci wredny charakterek , niesamowity upór, aby zawsze wtrącać się w cudze sprawy no i oczywiście "babcia zawsze wie najlepiej i to, co ona powie jest (wg niej) święte". Także odkąd 10 lat temu przejrzałam na oczy i radykalnie zmieniłam do nich stosunek to mamy święty spokój, tym bardziej że moje odpowiedzi ograniczają się zawsze to słowa "nie wiem" no nic nie poradzę na to, że ich strasznie nie trawię.....jak mam z nimi chwilę pobyć czy odpowiedzieć na pytanie to czuję się, jakbym wchodziła do innego świata (Matrix) i mam taką blokadę w sercu, że szok.... <---- wyżaliłam się (trochę, bo z tej historii to by można powieść napisać)
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:11   #3214
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Martucha- ja tez nie znam takich przesadow
Wybierajac chrzestnych kieruje sie glownie tym kogo naprawde widze w tej roli, ale tez jego finansami (przez to odpadlo mi pare swietnych osob..)
No i mamy maly problem z Chrzestną. bo ani ja nie mam siostry ani TZ. jedyna kuzynka (moja najukochansza) jest mlodziutka i juz ma chrzesniaka i dosc ciezka sytuacje (ciagle studiuje i dorabia gdzie moze).
No i mamy maly dylemat. Narazie najwazniejsze, zeby Maly urodzil sie Duzy i Zdrowy
.
no na nieszczescie moi znaja.. bozzz....
no wlasnie najwazniejsze ze zdrowy

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
martucha - nie wszyscy, bo część to chłopy ale dwie babeczki były, w tym jedna na ukończeniu - były 3 tygodnie do porodu
no patrz i nic sie nikomu nie stalo? ehsss.... to takie dorabianie ideii jak sie niec niestanie to sie o tym nie mowi a jak sie cos stanie to ci wykrzycza ze to przez ciezarna chrzestna a to ze kupilas wczesniej wozek ciuszki, popatrzylas w ogien nosilas korale przeszlas pod drabina... bozzzzzzzzzzzzzzzzz

wkur.. zylam sie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja podejrzewam, że ona po prostu zmęczona jest i nie ma chwilowo siły i ochoty na odpisywanie na sms-y
tez tam mysle...

Cytat:
Dziewczyny
u nas tez jest zimno...
bezsensu...

jutro ide do rodzicow zobaczymy co i jak najwyzej bedziemy rzucac sie sobie do gardel
ale jestem za tym zeby robic w wakacje z siostra.. sama sie smiala ze jak beda sie rzucac to zrobimy razem w wakcje... i tyle...
zobaczymy co powiedza... pewnie ze juz lepiej we wrzesniu (i wtedy siostra bedzie mogla byc) byle by tylko go ochrzcic... i pewnie powie to moj tata ktory do kosciol chodzi na sluby pogrzeby i tyle...

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Co za pierdoły... Ale jak ma cię potem rodzina palcem pokazywać to lepiej się nie stawiać bo wszystkie nieszczęścia potem okażą się "twoją winą"... Może faktycznie lepiej chrzciny urządzić wraz z siostrą
ta a potem za 20 lat moj syn albo dziecie siostry zlamie noge (odpukac) to powiedza ze to przez to ze ta w ciazy byla....
wlasnie boje sie doszukiwanai potem i dorabiania historii

MOWIE WAM urodzenie dziecka to pikus w porownianiu z tym co sie dzieje teraz u mnie hahahahha z ta smieszna szopka... ;D
bozzzzz...
Stary 2010-08-18, 11:13   #3215
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

nic się nikomu nie stało szczerze mówiąc, to się zdziwiłam tym, co napisałaś, bo pierwszy raz o czymś takim słyszałam no, ale różnych przesądów jest mnóstwo, więc a pewno o jakiś się jeszcze dowiem a gdyby ktoś chciał w nie wszystkie wierzyć......to nic tylko siedzieć w domu, niczego nie dotykać i nic nie robić, bo z każdej strony coś czycha
Stary 2010-08-18, 11:14   #3216
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Martucha, ja słyszałam taką wersję, że grzechy z chrzczonego dziecka przechodzą na to w łonie matki
Masakra żeby wierzyć w takie pierdoły
My na szczęście mamy z głowy takie problemy, bo póki co nie bierzemy chrzcin pod uwagę.

Macie świetne ślubne zdjęcia a teledysk Zuziczki wprost rewelacyjny i to auto

Mam nadzieję, że Nika odsypia trudy wczorajszego porodu i niebawem się odezwie

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:15
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:15   #3217
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

wróżka - wersja jeszcze lepsza ale przecież później i tamto dziecko ( z łona matki )też będzie ochrzczone
Stary 2010-08-18, 11:19   #3218
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny

u nas jest centralnie zimno, brrr. Normalnie chyba skarpetki zaloze
Jedyne co mam cieple to dwie pary portek dresowych i trampki.
Zadnej kurtki, narzutki czy innego czegos. Nie mowiac o czyms lepszejszym, zeby do gina wyjsc czy do ludzi.
nie no- przecież na dworze chyba jest ok. 20stC Ja tam dalej biegam na krótki rękaw i w sandałach- i cieszę się, że nie ma upałów
Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Martucha, ja słyszałam taką wersję, że grzechy z chrzczonego dziecka przechodzą na to w łonie matki

ja się zawsze zastanawiam skąd ludzie mają taką wyobraźnię, że takie rzeczy wymyślają
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:21   #3219
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a mam pytanko do tych, które sa "aktywne" w ciąży
czy tz konczy w Was ??? bo czytam "Teoretycznie w spermie są prostaglandyny, które rozmiękczają szyjkę."
czyli jesli bym chciala przyspieszyc to powinien konczyć w...

tak wogole to zerknijcie na dół ile "obcych" nas podczytuje
tak tylko teraz od paru dni z zabezp. z powodu infekcji

A z tym badaniem szyjki to jeśli faktycznie jest rozwarcie to lepiej tam nie gmerać, bo kanał jest już otwarty i wszystkie infekcje będą przechodzić do dziecka. Ja nigdy nie badałam szyjki a teraz już jest krótka i mam rozwarcie to tym bardziej bym się bała tam paluchy pchać

Martucha ja też nie wierzę w takie rzeczy, ale lepiej chyba to przemyśleć niż potem przy każdym katarku dziecka wysłuchwiać ,że to na pewno przez chrzest

U mne znowu jest przesąd z czerwoną wstążeczką, trzeba ją przypiąc do wózka dopóki dzieck onie zostanie ochrzczone, żeby nikt go nie zauroczył ja w to nie wierzę ,ale zrobię to dla świętego spokoju. Bo u nas to już nawet taka tradycja jakby z tą wstążką

A co do seksu to popatrzcie na mój dolny suwaczek, normalnie namawiają do seksu

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:23
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:26   #3220
kasienka1701
Zadomowienie

Mam newsa od Niki!!!

"Pawcio urodził sie 17.08 o 22:10 przez cc.Nie było rozwarcia przez 6 h,tylko 3 cm"

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:28   #3221
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ooo, był listonosz i przyniósł zamówiony drugi komplet pościeli dla Matiego
Stary 2010-08-18, 11:29   #3222
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mam newsa od Niki!!!

"Pawcio urodził sie 17.08 o 22:10 przez cc.Nie było rozwarcia przez 6 h,tylko 3 cm"
najważniejsze, że wszystko jest ok
Stary 2010-08-18, 11:32   #3223
angelikaw
Zakorzenienie

ech przesądy... można się z nich śmiać albo brać na poważnie - jak kto woli

Dziewczyny, zastanawiam się jakie kosmetyki dla dziecka bierzecie do szpitala?

U nas trzeba niby wziąć osobno płyn i osobno szampon, ale zastanawiam się, czy jak wezmę Pielęgnacyjny płyn do kąpieli HiPP, czy to nie wystarczy? Czy lepsza będzie emulsja do mycia ciała i włosów? Albo sam szampon? Co poza tym? Krem do twarzy i ciała czy oliwka? Zamiast Sudocremu biorę Linomag. Co jeszcze?

Ile wkładek laktacyjnych zabrać do szpitala? Nie chcę brać całej paczki.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Mam newsa od Niki!!!

NIKA, serdeczne gratulacje!!!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:32   #3224
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
najważniejsze, że wszystko jest ok

No ja taką ulgę poczułam,że szok.Już sie bałam,że jakies komplikacje były czy co...

Teraz widze,że nie ma co sie cieszyć,że dziecko idealnie ułożone i takie tam i nastawiać się na poród sn,bo w ostatniej chwili może się coś wydarzyć i będą nas kroić.W takiej chwili najwazniejsze jest tylko zdrowie obydwojga i nic więcej.

Angelikaw nam połozna do szpitala z kosmetyków mówiła,żeby wziać tylko krem do pupy(ja biorę Linomag) i oliwkę. Jeśli chodzi o wkładki,to ja biorę 20szt,bo tak mam zapakowane.
jabym czegoś nie miała,to Tż przywiezie i już

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:36
Stary 2010-08-18, 11:33   #3225
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

GRATULACJE NIKA
nie ważne jak się urodził, ważne że wszystko ok z mamusią i dzidziusiem
Stary 2010-08-18, 11:33   #3226
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Mam newsa od Niki!!!

<-to ja, to Nadia->

Gratulujemy!!!!!!!!!!! , szkoda, że przez cesarke jednak, chociaż w sumie co to dzis za roznica, tną Cie albo po brzuchu albo po kroczu

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-18, 11:33   #3227
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Ale JAKIE noworodek MA GRZECHY? Normalnie ręce mi opadają poniżej zadka jak widzę takie rzeczy...

A na allegro można kupić poduszkę do wózka z wszystą czerwoną "ochronną" kokardką... Niby XXI wiek ale w czary-mary ze średniowiecza ludzie nadal wierzą.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
MOWIE WAM urodzenie dziecka to pikus w porownianiu z tym co sie dzieje teraz u mnie hahahahha z ta smieszna szopka... ;D
bozzzzz...
A "złotych rad" ci nie dają?

Ja już widzę jak cała rodzina mojego tż-ta będzie mnie uczyć jak mam wychowywać dziecko - bo oni wszyscy są od tego eksperci, a najbardziej na dzieciach i ich wychowaniu zna się taki jeden wujek, który jest starym kawalerem
Stary 2010-08-18, 11:35   #3228
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja taką ulgę poczułam,że szok.Już sie bałam,że jakies komplikacje były czy co...
no jak widać to właśnie były w pewnym sensie komplikacje- dobrze, że tylko takie małe

Teraz widze,że nie ma co sie cieszyć,że dziecko idealnie ułożone i takie tam i nastawiać się na poród sn,bo w ostatniej chwili może się coś wydarzyć i będą nas kroić.W takiej chwili najwazniejsze jest tylko zdrowie obydwojga i nic więcej.
ja się też tak nie nastawiam- co ma być to będzie. Jak da radę rodzić sn- super, ale jak potrzebna będzie cesarka- czy taka planowana, w znieczuleniu miejscowym, czy nieplanowana- pod narkozą- no cóż, nic na to nie poradzę. Najważniejsze, żeby zakończenie było pomyślne

no i oczywiście:
Nika gratulacje!!!!!

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:36
Stary 2010-08-18, 11:36   #3229
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:

Ja już widzę jak cała rodzina mojego tż-ta będzie mnie uczyć jak mam wychowywać dziecko - bo oni wszyscy są od tego eksperci, a najbardziej na dzieciach i ich wychowaniu zna się taki jeden wujek, który jest starym kawalerem
to doświadczenie godne pozazdroszczenia
Stary 2010-08-18, 11:37   #3230
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
My na szczęście mamy z głowy takie problemy, bo póki co nie bierzemy chrzcin pod uwagę.

Macie świetne ślubne zdjęcia a teledysk Zuziczki wprost rewelacyjny i to auto

Mam nadzieję, że Nika odsypia trudy wczorajszego porodu i niebawem się odezwie
Wrozko- grzechy przechodza? Dzieki Bogu moja rodzina ani jedna ani druga nie jest przesadna... Moja mama juz sie nastawila, ze to ona wyprawia nasze chrzciny (nawet kupila dwa serwisy obiadowe..) i w swieta BN. Wiec troche sie pewnie zdziwi, ze my chyba wynajmiemy lokal i chrzciny raczej w przyszlym roku na wiosne. Nie chce jej obciazac i juz! Poza tym to moje dziecko, moja rodzina i moje chrzciny. Babcia moze torta upiec, a nie urabiac sie po pachy na swieta i na chrzciny...

ciesze sie, ze sie teledysk podobal

no ja tez mam nadzieje, ze Mloda odsypia... no i ze sie odezwie wkrotce.
Stary 2010-08-18, 11:38   #3231
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam newsa od Niki!!!

Wspaniała wiadomość, że dzieciaczek już na świecie. Trzymam kciuki za szybki powrót do siebie jego mamusi Skoro wieczorem było cc, to nie dziwne, że Nika nie była w stanie dać żadnej wiadomości, prawdopodobnie dopiero od rana jest przytomna i świadoma

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zastanawiam się jakie kosmetyki dla dziecka bierzecie do szpitala?
Nic mi nie mówili - biorę jedną saszetkę emolium do kąpieli, sudocrem, krem do pupy, chusteczki pampers, pieluszki i tyle. Jakby coś było potrzebne to mąż dowiezie.

Wkładek laktacyjnych to nie wiem - w zestawie z laktatorem, który wczoraj zamówiłam jest chyba malutkie opakowanie 12 szt. i to wezmę. A tak to jeszcze zamówiłam takie duże z Bella 60 sztuk ale to zostawię w domku. Tak jak piszę - jeśli mi czegoś zabraknie to mąż mi dokupi. Zdecydowałam też nie kupować wkładów poporodowych, kupię takie duże podpaski z Belli ze 2-3 paczki i tyle starczy moim zdaniem.
Stary 2010-08-18, 11:40   #3232
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Ale JAKIE noworodek MA GRZECHY? Normalnie ręce mi opadają poniżej zadka jak widzę takie rzeczy...
No jak to jakie PIER_WO_RO_DNE! własciwie to chyba jeden jest!

Moj pełny podziw dla katolikow, ze ludzie nadal wierzą te całe gusła, sakramenty i inne takie dla mnie to cala obrzadkowosc koscielna powinna zostac spisana i wejsc do kanonu bajek i legend juz dawno temu :d

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:43
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:42   #3233
Zuziczka
Rozeznanie

UFF, no cos czulam, ze za dlugo!
Moni- Gratulacje! Wazne, ze Mlody juz urodzony ! Ciesze sie ogromnie!
Stary 2010-08-18, 11:42   #3234
NIKaP-n
BAN stały

Witam
Z tej strony mąż NIKi. Wczoraj o 22:10 urodził się nasz syn. Wagi/wzrostu jeszcze nie podam, bo sam nie wiem. Młody urodził się przez cesarskie cięcie. Kilkugodzinne wywoływanie porodu nie przyniosło rezultatu (rozwarcie nie postępowało).
Mama i junior czują się dobrze. Kazała Was wszystkie pozdrowić i podziękować za troskę.

W załączeniu fotka

http://kibole.wiaralecha.pl/images/k...ablojunior.jpg
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:43   #3235
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Niko brawa dla Ciebie kochana
Witamy na świecie Pawcia Juniora

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
A poza tym chyba nawet lepsze sa takie chrzciny jak dziecko jest bardziej interatywne niz jak lezy jak taki robak, zawiniete w rozek... mi osobiscie do chrztu Nadii w ogole nie spieszy, zreszta nie wiem czy w ogole bedziemy chrzcic, skoro nie chodzimy do kosciola... to po co mam urzadzac kolejna szopke... pewnie skonczy sie to kolejna aferta my VS. dziadkowie nadiowi... no ale narazie sobie tym glowy nie zawracam.
Ja mam podobnie, nie chodzimy do kościoła, często krytykujemy poczynania kleru i rodzina już drży na myśl, że mały może nie zostać ochrzczony..
Bo nie chcę tego robić tylko ze względu na otoczenie, a do czasu I Komunii myślę, że on sam już podejmie decyzję..
Chyba że po narodzinach poczujemy jakiś zew i będziemy nagle chcieli...
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:43   #3236
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowałam też nie kupować wkładów poporodowych, kupię takie duże podpaski z Belli ze 2-3 paczki i tyle starczy moim zdaniem.
Ja jakiś podkład poporodowy wezmę na wszelki ypadek,bo w róznych szpitalach,róznie jest w wymianą pościeli,a jak z podpaski mi coś wycieknie,to będzie fatalnie,a tak to na podkład kapnie i już
Podpasek też ma ze 3-4 paki,ale biorę na razie jedną,mąż będzie dowoził,bo jakbym wszystko to zapakowała,to chyba na same podpaski by mi miejsca w torbie zabrakło

Nika junior boski.Taki kochany Mały kosmita.W wyraz twarzy ma jak mama na swoim avatarze

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:47
Stary 2010-08-18, 11:43   #3237
Weronisia
Zakorzenienie

NIKa gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
A ja prałam wypełnienie. Zanim je kupiłam (normalnie w sklepie) macałam jaka jest grubość i faktura. Stwierdziłam, że nigdy nie wiadomo ile osób przede mną też tak macało.
(...)
Nie wiem ile w tym prawy ale idę jurto nabyć herbatkę z liści malin
"Wiadomo, że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej - jeden, dwa razy dziennie."
Ja też prałam wypełnienie. Nigdy nic nie wiadomo, a tak ma pewność, że jest czyste

Co do liści malin, to one powodują przyspieszenie porodu. Moja położna każe pić liście malin swoim ciężarnym jak skończą 37 tc. Taki napar każe pić nawet 5 razy dziennie, żeby przyśpieszyć akcję

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Czy myslicie ze to juz za wczesnie prac (30 tc)? Dzisiaj postanowilam je poprasowac.
Ja jestem w 30 tc i mam wszystko już poprane i poprasowane, no i poukładane w szafie małego

Cytat:
Kota mnie znowu wkurzyla... Postanowila od 7ej rano wyglosic chyba Iliade Homera i chodzila po mieszkaniu drąc się w roznych tonacjach prze dobre pol godziny.
Normalnie kiedys jej ten jezyk utne, co to za kot ktory gada??
Teraz ja siedze niewyspana, a ona spi w najlepsze.
No koty, to mają charakterki
Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Chyba wreszcie zacznę pakować tą torbę do szpitala, żeby być gotowa. Dziś SR i porodówka, jutro wizyta u giny. Chciałabym dotrzymać min do połowy września...zobaczymy.
No co ty? Nie za wcześnie się szykujesz?

Widzę, że dyskutowałyście tu o sexie wczoraj
To Wam powiem, że nigdy w ciąży nie miałam z tym problemu. Zawsze była i ochota i było dobrze, nic nie bolało.
Teraz w trzeciej ciąży mam jednak problem, bo strasznie mnie to boli i kilka podejść skończyło się okropnym bólem tam w środku, no i strachem, czy coś mi się tam nie porobiło...
Mąż już nawet mnie nie chce, bo chyba sam się boi mojego bólu
Tak więc u nas celibat do odwołania....

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:45
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:46   #3238
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Witam
Z tej strony mąż NIKi. Wczoraj o 22:10 urodził się nasz syn. Wagi/wzrostu jeszcze nie podam, bo sam nie wiem. Młody urodził się przez cesarskie cięcie. Kilkugodzinne wywoływanie porodu nie przyniosło rezultatu (rozwarcie nie postępowało).
Mama i junior czują się dobrze. Kazała Was wszystkie pozdrowić i podziękować za troskę.

W załączeniu fotka

http://kibole.wiaralecha.pl/images/k...ablojunior.jpg
Pawel- no sliczny chlopak!!!! Gratuluje WAM! Usciskaj swoja dzielna Kobietke!
Stary 2010-08-18, 11:48   #3239
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,gdzie wy oglądacie te wasze zdjęcia ślubne,bo ja tysz chce zobaczyć i nie wiem gdzie szukać
Dziewczyny wstawiały linki kilka stron wcześniej

Zuziczka, też z chrzestna będziemy mieli problem, bo ja siostry nie mam, a szwagierka jest chrzestną bratanka (syna swojego drugiego brata ), który ma dopiero 4 latka, więc nie wypada jej prosić. A żona szwagra jest ...hmm... niekompatybilna z rolą chrzestnej.
Możliwe, że poprosimy moją siostrę cioteczną, która jest super babką i czeka na tego naszego Boryska z utęsknieniem. Tylko dość rzadko się widujemy i nie chcę, żeby myślała, że o pieniądze nam chodzi.
Chrzestnym ma być mój starszy brat, bo ja bardzo tego chce, a mąż nie ma nic przeciwko (ze swoim bratem ma raczej kiepskie relacje), więc tu nie ma problemu.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
U mne znowu jest przesąd z czerwoną wstążeczką, trzeba ją przypiąc do wózka dopóki dzieck onie zostanie ochrzczone, żeby nikt go nie zauroczył ja w to nie wierzę ,ale zrobię to dla świętego spokoju. Bo u nas to już nawet taka tradycja jakby z tą wstążką

A co do seksu to popatrzcie na mój dolny suwaczek, normalnie namawiają do seksu
Opis w suwaczku niezły
Co do wstążki, to u mnie jest tak, że "musi" być coś czerwonego (jak nie ubranko dziecka, czy jakiś inny element, to właśnie wstążka), żeby baby nie rzuciły uroku. I, uwaga, TO SIĘ SPRAWDZA ...według mojej rodzinki

Cytat:
Super Gratulacje dla szczęśliwych rodziców, a dla Niki podwójne, bo czekanie na rozwarcie i rozwój sytuacji też nie jest łatwe.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:49   #3240
ania13.03
Zadomowienie

NIKa serdeczne gratulacje Sto lat i duzo zdrowka dla Juniorka! Jest sliczny! Buziaki dla Was!

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości