|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Blond Bunny
tak wiem ze widac niebiesko-szare pasma ale zawsze tak mam bo mam tam kilka pasemek rozjasnionych rozjasniaczem z trzy miesiace temu ale to zejdzie i zostanie mi ładny kolor (szkoda tylko ze te żółte przebijają buu) a te dwa dni sie przemecze czyt.dwa mycia A robiłam na wodzie 6 % i trzymalam 50 minut. Musze jednak robic na 9 bo kiepsko. ![]() No i nastepna farbe jaka uzyje to chyba bedzie jedna z polecanych przez ciebie
Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2010-08-17 o 23:15 |
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
Podczytuję ten wątek od jakiegoś czasu, bo nie wiem, co mam zrobić z moimi kudłami Są bardzo zniszczone przez balejaż robiony u fryzjerki, po którym na głowie została mi połowa włosów, a reszta stałą się sianem. wcześniej robiłam wieeeele eksperymentów z kolorami, ale były to szamponetki, więc bez większego wpływu na kondycję włosa. Będę wracać do naturalnego koloru, który ponoć jest bardzo ciemnym blondem (zdj. 1, mała byłam to i włosy długie i ładne :P)), źle się w nim czułam, ale bardziej zalezy mi na kondycji włosów. W maju fryzjerka nałożyła mi na głowę matrix, na wodzie 6% i końcówki 9% bo nie chciały łapać koloru. Powstał "złoty blond" który po kilku myciach przeobraził się w brudny rudy (zdj. 2), poszłam na zrobienie odrostów z zażądaniem koloru jasniejszego i bardziej 'blond', żeby był może bardziej piaskowy, fryzjerka na 20 minut i od połowy włosów nałozył najsłabszy rozjaśniacz, żeby kolor był jednolity- dostałam... złoto (zdj. 3), niektórym może sie podobac, ale ja uważam, ze w ogóle nie pasuje do mojej karnacji, która jest bardzo jasna... Potem uzyłam satynowego blondu castinga, bo robił się kurczak- odrost delikatnie chwycił, ale wypłukał się po jednym myciu. Po miesiącu od otrzymania złota kolor się wypłukał jeszcze bardziej i odrost wygląda tak: (zdj.4) Teraz jestem po prostowaniu keratynowym, o włosy od dwóch lat pomijając te farbowanie dbałam bardzo, a ich kondycja i tak była fatalna, nie prostowałam, nie suszyłam suszarka, olejowałam i nic... Ale skoro już rozjasniłam to do końca wakacji chciałabym jeszcze popróbować z blondem i schodzić do mojego naturalnego... Moje odrosty strasznie ciężko łapią, chciałabym uzyskać odcień chłodny, moze byc ciemniejszy od tego, co mam teraz, ale chłodny, żadne rudości, złoto czy kurczaki ![]() ![]() Po tym prostowaniu keratynowym przybrały jeszcze gorszy odcień (zdj. 5, prosze nie patrzec na tłuste kłaki, reszty produktu :P)Nie wiem jak się stosowac do tego, że farba wychodzi ciemniej na rozjaśnianych, skoro moje sa rozjasniane tylko w połowie?? ![]() Myslałam o 550 i 542 natural and easy, podobałby mi się efekt wielotonowości, ale ponoć z trwałością kiepsko... Chcę żeby coś chwyciło mi te paskudne odrosty, i odcień był trochę ciemniejszy i chłodniejszy, będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek sugestie Podoba mi sie cos takiego jak na ost. zdjeciu, nawet ciemniejszy odcień byłby ok
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez wasienka Czas edycji: 2010-08-18 o 08:00 |
||
|
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tą maskę właśnie muszę kupic![]() słuchaj chce kupic tą anti-age i tą latte anti-age będe używała raz w tygodniu a latte co każde mycie dobry pomysł??no mmam nadzieję, że z tymi moimi włosami będzie lepiej, bo na razie są tragiczne
|
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no rzeczywiście widać ze ciężko z twoimi włoskami... naturalne mialaś piękne i grube.. ja to mam naturalne cienkie.... fryzjer ewidentnie ci spieprzył włosy... sama nie wiem jak ci tu poradzić... a może jakiś karmelowy kolorek zrób??? a właśnie jaka kondycja włosów po keratynce lepsze??? ja swego czasu ciągle czytałam to forum ale miałam za mało kasy żeby zrobić...
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zadna z was nie pomoze? strona 94 jaki to kolorek?
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może właśnie farbuj włosy na ciemniejsze kolory, a nie na blond? |
|
|
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
patrząc na palette z goldwella to powiedziałabym, że to jasny złoty blond.
|
#2862 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój naturalny to taki jak w awatarze? No i ciekwa jestem, jak złapie odrost ![]() Cytat:
![]() Na razie o keratynie nie mogę nic powiedzieć, bo jeszcze włosów nie myłam po zabiegu Są ciężkie, przyklapnięte, proste, ale się nie puszą i to było dla mnie priorytetem, wcześniej to miałam puch na głowie. Ale wyglądają dużo lepiej. Cytat:
A ku przestrodze wstawiam zdjęcie po wyjściu od fryzjera, u którego zapłaciłam 280 zł za 'balejaż'... Włosy zostawały w dłoniach ![]() ![]() Zapuszczam włosy ponad 3 lata i wciąż nic, przez fryzjerów, którzy spierdzielali sprawę raz po razie... Jeszcze w międzyczasie poszłam na podcięcie końcówek i zaznaczałam, że zapuszczam włosy do równej długości, a chciałabym jakąś minimalną zmianę i wiecie co dostałam? COś w stylu boba, tyle że połowa włosów sięgałą przed ramiona, a reszta była do zapięcia od stanika... Czyli proste strąki wychodzące spod szopy, bo te krótkie zaczęły się wywijać, puszyć, kręcić, falować... Płakałam przez tydzień, przez pół roku nosiłam tylko kok ![]() Aaa, jeszcze myślałam, żeby nie farbować całych włosów gdy będę wracac do koloru naturalnego, by ich zbytnio nie obciążać, ale zeby zrobić dużo pasemek w moim własnym kolorze. Zrobi się odrost- to znowu troche pasemek, wtedy reszta rudego kurczaka gdzieś by się schowała i odrosła, a ja nie katowałabym włosów... Co sądzicie? Edytowane przez Maggie_90 Czas edycji: 2010-08-18 o 11:56 |
|||
|
|
|
#2863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ewcia nie przejmuj sie. wloski masz ladne -fajny kolorek tylko ze bardzo jasny moze. Bez dwoch farb sie chyba nie obejdzie. Ja wlasnie dlatego przyciemnilam sobie troszke - mam teraz sredni blond. Bede w domu to moze wrzuce jakas focie. Bo przy prawie bialych wloskach odrosty niestety sa bardzo widoczne. Ja zobacze u siebie jak to bedzie za miesiac z odrostami. Bo mysle ze latwiej chwyci odrost na jakis sredni blond niz na bialo.. Ale na razie kochana juz nic nie kombinuj i tak jak dziewczyny doradzaja - pielegnuj, nawilzaj i odzywiaj maseczkami.
|
|
#2865 |
|
Przyczajenie
|
Pomoc w wyborze farby
Witam! Czy ktoś używał farby Loreal Paris Stockholm Z2 odcień: bardzo bardzo jasny blond opalizujący. Jaki wychodzi kolor? Może ma ktoś zdjęcie efektu?
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tam się zastanawiam czy za miesiąc nie zrobi tą londą 18-świetlisty blond ![]() tylko pod tą farbę chyba też trzeba podkład, bo sama londa chyba nie da rady ![]() no oczywiście, że lepiej do średniego blondu niż do białego łatwiej złapie odrost a jakie masz teraz włoski?? wklej jakiś kolor podobny do tego co teraz masz;**
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym kolorem to nie wiem, jak uważasz, że chcesz coś pomiędzy to próbuj, ja naprawdę radziłabym Ci pójść do DOBREGO fryzjera, żeby wybrał dla Ciebie odcień zbliżony do naturalnego i przez jakiś czas nic bym z tymi włosami nie robiła, żeby odpoczęły, bo są w strasznym stanie... |
|
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze farby
zapraszam do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ze+farby+blond
tutaj dużo dziewczyn używało ten odcień a w tym ja i na wet na którejś z ostatnich stron wkleiłam efekty po tej farbie.
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam Ci farby syoss-bardzo łagodne dla włosów |
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam właśnie zdjęcie, na którym miałam ciemne włosy
![]() z takiego właśnie koloru udało mi się zejść do tego blondu, który mam teraz. Właściwie bezproblemowo. Ten kolor minimalnie się spłukał, na niego miałam położone pasemka (rozjaśniaczem oczywiście), właściwie taki drobny balejaż. Po około dwóch miesiącach zafarbowałam włosy Londą - szampański blond. Był ładny, tak jak już kiedyś pisałam, ale jak dla mnie zbyt ciepły i miodowy. Na ten szampański położyłam po około miesiącu Londę - perłowy blond, a efekt już Wam pokazywałam ![]() Chciałam tylko, żebyście widziały z jakiego koloru udało mi się zejść ![]() |
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia możesz tak używać tych masek, ale pierwsze 2 tyg. stosuj anti age co mycie- musisz odbudować włosy a one potrzebują czasu, potem możesz zamiennie.
Widziałam w carrefourze te twoje londy 18 i 89. Powiem szczerze że ta 89 jest ładniejsza i lepiej błyszczy na chłodno. Ta 18 ma żółtawo-srebrny pobłysk i jest ton ciemniejsza. Ale obie ładne nawet- jak na londę. Myślę że bez podkładu to ona ci nie rozjaśni- nawet nie próbuj bo sie nigdy żólto-rudego odrostu nie pozbędziesz. Na razie rób z 2 mce tak jak teraz a jak już kolor wyrównasz to kombinuj. Wasienka i maggie no macie poniszczone włosy ale wszystko jest do uratowania. Jak ma być równy jasny blond to wasienka najpierw musisz zrobić podkład palette 100 lub 00A a potem farby. Bo n&e nie weźmie tak ciemnych włosów. Generalnie jeśli włosy są ciemny blond lub ciemniejsze a chcemy rozjaśnić o więcej niż 2 tony- a chcemy bo ma być jaśniutki blond!- to trzeba robić podkład z rozjaśniacza lub farb palette które wymieniłam bo one zawierają śladowe ilości rozjaśniacza. A jak kolor już jest ładny to odżywiamy intensywnie. milusia popełniłaś podstawowy błąd fryzjerski. Do blondów stosujemy minimalnie wodę 9%. Inaczej blond nie wyjdzie bo przecież chcemy rozjaśnić a nie tonować, no i szybko się spłucze jak szampon koloryzujący. Nie mówię tu o rozjaśniaczach a farbach.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-08-18 o 13:17 |
|
|
|
#2872 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczynki :P ja tu pierwszy raz. Ja jezeli chodzi o farbowania to ju mam ich tyleee za soba
czarne brazowe fioletowe blondy rozne odcienie. mialm wczesniej balejaz z blondu jasnego i ciemnego potem zachcialo mi sie jasnego wiec robilam i robilam aby wyszedl dobry :P bo oczywiscie na poczatku byl zolty. pozneij cos mi odbilo i zorbilam soebi czern ;D ktora na szczescie po 2 tyg wygladala jak ciemny brazik ale bylo strasznie. bylam zrospaczona. no to po jakis 3 miesiacach poszlam do fryzjera zrobil mi balejaz jasny wiec mialm tych kolorow juz chyba z 4 na glowie . ciemny blon jasny czarnego resztki i braz. a pozneij przed tymi zreszta wakacjami po 3 miesiacach znow bo u fryzjera bylam w marcu. znow mi odbilo i kupilam rozjasniacz Joanny (wysusza strasznie i z tego co wiem malo osob go poleca ) i wyszly mi zolte wloski oczywiscie , wiec rozniez wygladalam masakrycznie. no ale w koncu kupilam FARBE PALETTE XXL COLOR MROZNY BLOND. Jak dla mnie jest to idealna farba. moich wlosow az tak nei niszczy. nie wypala mi niczego. a kolor mi bardzo odpowiada. chyba jej nie zmienie na zadna inna ;D wiem tez ze wiekszosc mowi ze palette sa najgorszymi farbami ale jak dla mnie one sa naprawde calkiem calkiem i do tego kupilam w ROSSAManie tez fioletowy szampon do koloru zoltego i codzinnie go trzymlam po 15 min na glowie :P i wyszedl mi jasny blond bez zoltego. badzo goraco polecam ten szampon. tu pare zdjec z moich blondow;D i ciemnych ;PNa tych 1 zdjeciach to wlasnie po farbie Garniera jescze jakis tam popielaty blond czy cos ale nie wyszedl jk widac i wlosy wygladaja fatalnie ;D zdjecia robione(te 1 ) ponad rok temu. Zdjecia dodane od najstarszych i od poczatkow moich eksperymentow :P teraz am taki blond w siwy wpadajacy jak ostatnie 2 zdjecia
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne włosy! i grube! dziewczyny,ja to w porównaniu z wami to mam cieniusieńkie włosy i gdybym tak zaesperymentowała z jakimiś farbkami i rozjaśniaczem naraz to bym skończyła łysa...
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Olcia1144 ten kolor najbardziej mi się podoba
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1282130342 Cytat:
wtedy po tych wszystkich eksperymentach z rozjaśniaczami i farbami miałam o połowę mniej włosów niż teraz
|
|
|
|
|
#2875 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam dwa tygodnie żeby znaleźć coś na te kłaki. Jeszcze jako ostatnie zdjęcie mogę pokazać jak kilka lat temu eksperymentowałam z szamponetkami, nawet odżywek nie używałam a wyglądały dobrze
|
|||
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia1144
najładniej ci na tym 6 zdjęciu
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia a weź zrób jeszcze taki test...
Weź w dwa palce- kciuk i wskazujący pasmo swoich włosów 2cm od końca i pocieraj je palcami jakbyś chciała skręcić. Na pewno szeleszczą jakby były suche ale czy jak zamkniesz oczy to czujesz mimo to miękkość? czy taką suchość jakby z chwilę miały się ukruszyć? Tylko szczerze. A mi się Olcia najbardziej podoba na ostatnich. Pasuje do jej typu urody. Maggie nigdy nie mieszamy szamponu koloryzującego z farbą trwałą- można popsuć cały efekt farbowania. Spróbuj zrobić farbka jaśniejszą, myślę że i tak ciemniej ci wyjdzie. A jak uznasz że jest za jasno to za miesiąc położysz tą ciemniejszą.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-08-18 o 13:34 |
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie_90
jakie piękne włosy! ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1282130804 ja to naturalne mam liche... i cienkie ...
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale powiedz szczerze te dwie farby na miesiac podkład+farba nie niszczą bardzo włosów?? no właśnie się zastanawiam czy kupic tą anti-age i latte te duże opakowania czy może tą anti-age to 250ml a nie 1000ml jak myślisz??
|
|
#2880 |
|
Przyczajenie
|
ale jezeli chodzi o 6 zdjecie to moze tutaj tego nie widac bo to aparat w kom ;P ale to byl okropny zolty zaraz po farbowaniu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

tak wiem ze widac niebiesko-szare pasma ale zawsze tak mam bo mam tam kilka pasemek rozjasnionych rozjasniaczem z trzy miesiace temu
buu) a te dwa dni sie przemecze czyt.dwa mycia 

fryzjer ewidentnie ci spieprzył włosy... sama nie wiem jak ci tu poradzić... a może jakiś karmelowy kolorek zrób??? a właśnie jaka kondycja włosów po keratynce lepsze??? ja swego czasu ciągle czytałam to forum ale miałam za mało kasy żeby zrobić...

polecam Ci farby syoss-bardzo łagodne dla włosów