Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 12:17   #3541
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Eirene1987,przy wzroście 164 cm,to odpowiednia waga Boję sie tylko,że szybko przytyję... ;]

kellysss,bardzo proszę..niech Ci idzie na zdrowie!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:18   #3542
subtelle
Raczkowanie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Dzień dobry Dziewczyny,
Jestem w pracy więc na chwilkę kukam -korzystając z wolnej chwili
przede wszystkim bardzo Wam dziękuję za rady odn. USG... Wiem, że macie rację i chyba sama to wiedziałam, ale potrzebowałam poparcia
Mój mąż wczoraj mi powiedział to samo, żebym może poczekała i nie świeciła Fasolce po oczkach, skoro nie ma potrzeby
Że awersję do fotek będzie miał przez to
więc zaciskam zęby i czekam do września. Już tuż tuż.

Jutro kończę 9 tydzień

Apropo diety....ja niestety z tych większych... odchudzałam się w centrum leczenia otyłości przed ciążą, chciałam schudnąć zanim zajdę, ale nie chcieliśmy już czekać , no i nie zdążylam skończyć diety. Schudłam 6 kg, a zostało na plusie jakieś 15 kg...

Teraz totalnie odrzuca mnie od słodyczy-typu czekolada, kremy, itp - i bardzo dobrze! i niestety od kawy, nie mogę patrzeć. Odrzuciło mnie jakieś 2 tygodnie temu dopiero, fuj...
Mąż do tej pory nie wierzy- bo ja jestem kawosz nieziemski! no, ale cóż-widocznie Fasolce nie służy- rządzi mną i kuniec - a ja z fasolką walczyła nie będę
w ogóle nie mam apetytu, mało jem-ale myślę, ze to przez zaparcia.nic mi nie smakuje....po prostu organizm nie przyjmuje....za to po wizycie w wc- ojjjj-jadłabym ...

Dobrego Dzionka Mamusie

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:20   #3543
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja albo gliwicka porodówka albo szpital w pyskowicach choc mąż naciska aby w gliwicach, cfaniak bedzie miał blisko
właśnie waham się między gliwicami a Rydułtowami. Muszę pogadać z moim ginem. A czy opieka położnej potem wysyłana jest z danego szpitala? Bo ja mieszkam w gliwicach, a do lekarza do rybnika chodze.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:21   #3544
87czarna
Zakorzenienie

subtelle, ja na samym początku także nie odczuwałam glodu,a to wszystko przez całodniowe mdlości. Sytuacja poprawiła się od 2 tygodni-mdłości mam nie zawsze,a jeśli sie pojawią,to zwykle w porach wieczornych. Apetyt stanowczo wzrósł! Poczekaj aż minie pierwszy trymestr... będą Ci się uszy trzęsły,hehe

Stary 2010-08-18, 12:23   #3545
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Do mnie połozna przyszła z przychodni do której zapisałam dziecko.
Ja na 100% będę rodzić w Rydułtowach pierwsze dziecko też tam rodziłam i jestem zadowolona

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2010-08-18 o 12:24
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:29   #3546
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ja też około 15, potem muszę zostać na pobranie cytologii,
powodzenia
tak mi się przypomniało odnośnie cytologii...
ja miałam robioną w ubiegłym tygodniu. I powiem szczerze, ze wyszłam przerażona, bo podczas pobierania cytologii tak zaczęłam krwawić, ze zabrudziłam ginowi cały fotel i podłogę....
wyobraźcie sobie moje przerażenie!
ale wytłumaczył mi, że tak się zdarza, ponieważ szczotki do cytologii są bardzo ostre i nie przystosowane do szyjek ciążowych. a szyjka jest rozpulchniona i bardzo ukrwiona-łatwo zrobić ranę. i że to minie po dobie-dwóch max.
Mamusiu, co ja przeżyłam. co chwilę sprawdzałam tego dnia, czy krwawię. ale na szczęście, następnego dnia plamienie było znikome-aż całkiem sobie poszło. i nie wróciło
więc gdybyś miała taką sytuację-nie martw się- to normalne.
zapewniam
powodzenia raz jeszcze

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
subtelle, ja na samym początku także nie odczuwałam glodu,a to wszystko przez całodniowe mdlości. Sytuacja poprawiła się od 2 tygodni-mdłości mam nie zawsze,a jeśli sie pojawią,to zwykle w porach wieczornych. Apetyt stanowczo wzrósł! Poczekaj aż minie pierwszy trymestr... będą Ci się uszy trzęsły,hehe
tak, niestety jestem tego świadoma mam tylko nadzieje, że apetyt na słodkie nie wróci
mdłości wielkich nie mam- zdarzają się jak u Ciebie- czasem i najgorsze wieczorem. ale nie wymiotuję.
a w ciągu dnia po prostu czuję "muła" w żołądku.

Stary 2010-08-18, 12:30   #3547
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
powodzenia
tak mi się przypomniało odnośnie cytologii...
ja miałam robioną w ubiegłym tygodniu. I powiem szczerze, ze wyszłam przerażona, bo podczas pobierania cytologii tak zaczęłam krwawić, ze zabrudziłam ginowi cały fotel i podłogę....
wyobraźcie sobie moje przerażenie!
ale wytłumaczył mi, że tak się zdarza, ponieważ szczotki do cytologii są bardzo ostre i nie przystosowane do szyjek ciążowych. a szyjka jest rozpulchniona i bardzo ukrwiona-łatwo zrobić ranę. i że to minie po dobie-dwóch max.
Mamusiu, co ja przeżyłam. co chwilę sprawdzałam tego dnia, czy krwawię. ale na szczęście, następnego dnia plamienie było znikome-aż całkiem sobie poszło. i nie wróciło
więc gdybyś miała taką sytuację-nie martw się- to normalne.
zapewniam
powodzenia raz jeszcze
O rany nie dziwie się, że się wystraszyłaś ale dobrze , że lekarz wytłumaczył skąd to się wzięło. Ja miałam robioną cytologię w czwartek na szczęście nic nie poczułam i krwi też nie było.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:46   #3548
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

o dobrze ze piszesz o tej cytologi bo musze znalezc wynik starej moze uda sie i nie beda mnie drapac dizs
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:51   #3549
87czarna
Zakorzenienie

Ja jestem ciekawa,czy w Anglii robią badanie cytologiczne...? Na razie położna o niczym nie wspominała.

Stary 2010-08-18, 12:52   #3550
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

mamuski wybiera sie ktoras na targi na Torwar w Warszwei

288-29.08.2010

???

ja sie chyba wybiore
Stary 2010-08-18, 12:56   #3551
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
o dobrze ze piszesz o tej cytologi bo musze znalezc wynik starej moze uda sie i nie beda mnie drapac dizs
Jeśli masz badanie z ostatnich 3 lat- to raczej nie będzie konieczności,
przynajmniej mój gin pytał czy miałam robione...

co do badania - nie bolało mnie nic, jest tak jak wcześniej-jeśli miałaś robione- to będziesz wiedziała- nieprzyjemne po prostu
no ale ile strachu- to inna sprawa.
Ale Dzidziusiowi nic nie grozi podczas takiego krwawienia. bo to ranka na powierzchni szyjki, więc wejście jak było-tak pozostaje zamknięte.
i plamienie szybciutko mija

Edytowane przez subtelle
Czas edycji: 2010-08-18 o 12:57
Stary 2010-08-18, 13:03   #3552
Agattek33
Raczkowanie

Dzien Dobry Wszystkim

Czarna, ja mialam wizyte u GP i jakis wywiad z polozna gdzie mi wydali maternity book i jakos o cytologii nikt nie wspomnial. Rozmawialam z kolezanka ktora tu niedawno rodzila i nikt jej ani razu nie badal 'na dole' tylko USG trzy razy i polozna mierzyla jej brzuch.
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:04   #3553
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

no mam z konca wrzesni aubieglego roku ;p moze sie uda ale jestem przygotowana na najgorsze bo te nfz lekarki to nie naleza do najprzyjemnniejszych
Stary 2010-08-18, 13:11   #3554
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agattek33 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry Wszystkim

Czarna, ja mialam wizyte u GP i jakis wywiad z polozna gdzie mi wydali maternity book i jakos o cytologii nikt nie wspomnial. Rozmawialam z kolezanka ktora tu niedawno rodzila i nikt jej ani razu nie badal 'na dole' tylko USG trzy razy i polozna mierzyla jej brzuch.

Ja dotąd byłam 3 razy i tak samo o niczym nie słyszałam. Dzisiaj idę na badania krwi i moczu,więc zobczymy...

Stary 2010-08-18, 13:29   #3555
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Do mnie połozna przyszła z przychodni do której zapisałam dziecko.
Ja na 100% będę rodzić w Rydułtowach pierwsze dziecko też tam rodziłam i jestem zadowolona
a planujesz umówić się z konkretnym lekarzem? Jaki wcześniejszy lekarz był przy porodzie? Też mnie te Rydułtowy kuszą

oczekujemy
Stary 2010-08-18, 13:34   #3556
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Ja chodzę do dr Rutkowskiego i on tam jest ordynatorem.Przy porodzie była dr Szostak i dr Milej( zakonnica). Ale mój lekarz też przyjechał tylko żeby mnie nie denerwować(mój poród trwał ponad 17 godzin) to czekał z moją mamą na korytarzu a położna wychodziłą mu zdawać realcje. W końcu już chcieli mi robić cesarke ale jakoś dałam rade i urodziłam naturalnie.

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:38   #3557
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene1987,przy wzroście 164 cm,to odpowiednia waga Boję sie tylko,że szybko przytyję... ;]
no według tego bmi czy coś takiego to mam 17 wskaźnik a poniżej 18 to już niedowaga ale nie jestem jakaś koścista tylko mi mówią zawsze że chudzinka

Cytat:

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

tak, niestety jestem tego świadoma mam tylko nadzieje, że apetyt na słodkie nie wróci
mdłości wielkich nie mam- zdarzają się jak u Ciebie- czasem i najgorsze wieczorem. ale nie wymiotuję.
a w ciągu dnia po prostu czuję "muła" w żołądku.

hehe właśnie nie wiedziałam jak to nazwać "muł w żołądku" - dobre właśnie też tak mam, nie wymiotuję ale mam właśnie nie takie typowe mdłości ale właśnie najczęściej całymi dniami "muła w żołądku"
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:53   #3558
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

hehe właśnie nie wiedziałam jak to nazwać "muł w żołądku" - dobre właśnie też tak mam, nie wymiotuję ale mam właśnie nie takie typowe mdłości ale właśnie najczęściej całymi dniami "muła w żołądku"

no to witaj w klubie 'zamulonych'

Stary 2010-08-18, 14:04   #3559
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli masz badanie z ostatnich 3 lat- to raczej nie będzie konieczności,
przynajmniej mój gin pytał czy miałam robione...

co do badania - nie bolało mnie nic, jest tak jak wcześniej-jeśli miałaś robione- to będziesz wiedziała- nieprzyjemne po prostu
no ale ile strachu- to inna sprawa.
Ale Dzidziusiowi nic nie grozi podczas takiego krwawienia. bo to ranka na powierzchni szyjki, więc wejście jak było-tak pozostaje zamknięte.
i plamienie szybciutko mija
już nie wiem jak to z tą cytologią, bo ja miałam robioną rok temu w kwietniu, i jak doktor usłyszał to powiedział no trzeba będzie świeżą zrobić...ale dzięki za info.
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:07   #3560
Mirabilka
Zakorzenienie

a propo szpitali - mam bliżej do Pyskowic ale wybiorę Knurów ( tyle samo dobrego słyszałam o Pyskowicach co o Knurowie - a lekarza mam z Knurowa więc to chyba dlatego) - może warto wziąśc pod uwagę jeszczę tą opcje pozdrawiam Mamuśki

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:15   #3561
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
już nie wiem jak to z tą cytologią, bo ja miałam robioną rok temu w kwietniu, i jak doktor usłyszał to powiedział no trzeba będzie świeżą zrobić...ale dzięki za info.
pewnie każdy lekarz ma na ten temat swoją teorię. jak na każdy inny
ale może warto spojrzeć na to z tej strony- lepiej zbadać i wiedzieć, czy wszystko jest ok , prawda?
tym bardziej, ze cytologia to przecież nic strasznego...

Stary 2010-08-18, 14:31   #3562
deneb3
Zadomowienie

dziewczyny kiedy zaczyna się II trymestr?
W 13 czy 14 tygodniu?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:34   #3563
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Planujesz na Tysiącleciu może?
Na Mickiewicza

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:48   #3564
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
W 13 czy 14 tygodniu?
a nie w 12?zawsze myslalam ze w 12
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:49   #3565
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

no to witaj w klubie 'zamulonych'

Subtelle ja to się cieszę jak tak czytam jak biedne dziewczyny muszą się męczyć strasznie to serdecznie współczuję.

Na początku też się stresowałam czy aby na pewno wszystko w porządku skoro w ogóle nie wymotuję ale teraz zrozumiałam że po prostu część kobiet ma tylko lekkie mdłości no i właśnie muły w żołądku spodobało mi się to określenie
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:07   #3566
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Subtelle ja to się cieszę jak tak czytam jak biedne dziewczyny muszą się męczyć strasznie to serdecznie współczuję.

Na początku też się stresowałam czy aby na pewno wszystko w porządku skoro w ogóle nie wymotuję ale teraz zrozumiałam że po prostu część kobiet ma tylko lekkie mdłości no i właśnie muły w żołądku spodobało mi się to określenie
Oj ja współczuję tym, które cierpią. Naprawdę. Moja Przyjaciółka tak cierpiała 4 m-ce dzień w dzień, biedna była....
więc jak ktoś mnie pyta o samopoczucie, to ja mówię, że jestem szczęściarą. radzę sobie. jest ciężko, bo muł męczy, bo zapachy przeszkadzają i nic nie smakuje, ale to naprawdę pikuś.
więc wielkie pokłony za wytrzymałość dla tych, którym gorzej

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
W 13 czy 14 tygodniu?
wg mnie od 14 tygodnia ... ale teraz to już nie wiem....

Stary 2010-08-18, 15:11   #3567
agaaga89
Zakorzenienie

http://www.brzuszek.net/13_tydzien_ciazy.html

wg tej strony od 14

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:50   #3568
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
właśnie waham się między gliwicami a Rydułtowami. Muszę pogadać z moim ginem. A czy opieka położnej potem wysyłana jest z danego szpitala? Bo ja mieszkam w gliwicach, a do lekarza do rybnika chodze.
wiesz co bratowa meza rodziła w lipcu w gliwicach baaaardzo sobie zachwalała ale położna przychodzi chyba z przychodni do ktorej należa ( na zubrzyku) ale ją jeszcze dopytam

sama naleze do przychodni na zubrzyku bo u mnie w bojkowie to przychodnia jest tylko z nazwy i budynku.... lekarza to tamnigdy nie widziała a mieszkam od roku
i nie wiem skad i czy bedzie do mnie dojezdzała położna

a ty gdziemieszkasz w gliwicach?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:52   #3569
blackrose4u
Wtajemniczenie

Mój gin najprawdopodobniej tam pracuje i też się chyba zdecyduje aczkolwiek jeszcze czas jest. Bałam się tylko że potem byłby problem z położna jak ja już będę z maluszkiem w gliwicach. Ale jak piszesz że to zależy gdzie go do przychodni zapisze to troszke mi lepiej

Black_Angel jest z Rydułtów to może napisze nam opinie na temat samego szpitala jeszcze

rety ale się lenie dzisiaj. Wreszcie trochę ogarnęłam wokół siebie tzn zrobiłam sobie mały salon spa

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
wiesz co bratowa meza rodziła w lipcu w gliwicach baaaardzo sobie zachwalała ale położna przychodzi chyba z przychodni do ktorej należa ( na zubrzyku) ale ją jeszcze dopytam

sama naleze do przychodni na zubrzyku bo u mnie w bojkowie to przychodnia jest tylko z nazwy i budynku.... lekarza to tamnigdy nie widziała a mieszkam od roku
i nie wiem skad i czy bedzie do mnie dojezdzała położna

a ty gdziemieszkasz w gliwicach?
osiedle zubrzyckiego a Ty gdzie planujesz poród?

oczekujemy
Stary 2010-08-18, 15:57   #3570
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a propo szpitali - mam bliżej do Pyskowic ale wybiorę Knurów ( tyle samo dobrego słyszałam o Pyskowicach co o Knurowie - a lekarza mam z Knurowa więc to chyba dlatego) - może warto wziąśc pod uwagę jeszczę tą opcje pozdrawiam Mamuśki

powiem ci tak.... w Pyskowicach jest GENIALNA położna nazywa się Domin... chyba jest rewelacyjna kobieta anioł poprostu
a w knurowie.... nie zeby straszyc ale...

przyjaciółka rodziła pierwsze dziecko i zarazili ja paciorkowcem i teraz wyszlo to przy drugiej ciązy i ma kłopoty...

z kolei przyjaciółki kolezance tak pomagali tam waccum ze dzięciątkowi wyrwali rączke z barku

Knurowowi mówię zdecydowanie NIE!!!

ja bym sie położyła w pyskowicach ( bo mam tam mame na miejscu) ale maz nalega na gliwice

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Mój gin najprawdopodobniej tam pracuje i też się chyba zdecyduje aczkolwiek jeszcze czas jest. Bałam się tylko że potem byłby problem z położna jak ja już będę z maluszkiem w gliwicach. Ale jak piszesz że to zależy gdzie go do przychodni zapisze to troszke mi lepiej

Black_Angel jest z Rydułtów to może napisze nam opinie na temat samego szpitala jeszcze

rety ale się lenie dzisiaj. Wreszcie trochę ogarnęłam wokół siebie tzn zrobiłam sobie mały salon spa

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

osiedle zubrzyckiego a Ty gdzie planujesz poród?

raczej nastawiam sie na gliwice, sama chodze do maksymowicz wiec bede ja miala na miejscu

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości