Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 11:47   #31
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Kochana jesteś, że pamiętasz
No nerka boli niemiłosiernie, więc muszę leżeć na płasko i dlatego nie mogę do Was zaglądać i nie jestem na bieżąco. Jak tylko przestaje mnie boleć, to lecę gotować obiad albo poprasować i znowu muszę się kłaść po paru minutach, bo znowu naparza mnie, że szok.
Najgorsze, że teraz boli mnie również druga nerka, a więc ból podwójny
No a jak tak leżę, to nerki przechodzą, a zaczyna się ból krzyża-kości ogonowej, że potem nie umiem wstać z bólu

Lutien gratuluję i życzę dużo radości. A czemu zamazałaś twarzyczkę na zdjęciu?
ból przejdzie mam nadzieję, radość nadejdzie a z nią inne kwestie problemowe ehh życie...

cisnienie - mam niskie wlasnie :/ raz spadek innym razem wzrost jak wzrost to glowa peka z przodu i z tylu :/

LUTIEN badzcie szczesliwi zawsze razem wspierajacy i rozumiejacy sie caluski slicznotko
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:49   #32
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Lutien, super, że ślub się udał Wszystkiego co najpiękniejsze na nowej drodze!!!
No i ślicznie wyglądałaś
A że noworodkowi zakłada się sondę do żołądka Pierwsze słyszę Czy podali jakies uzasadnienie tego?
Sprawdza się drożność układu pokarmowego. Tak samo, jak sprawdza się drożność odbytu. Ma to coś wspólnego też z wodami płodowymi w płucach, ale to już mam w notatkach.
Jak chcecie, to mogę zeskanować notatki i je tu wrzucić

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Lutien wszystkiego najlepszego rysunki super! ja jednak nie zdecydowałam się na SR. Fajny ten szpital, w ktorym planujemy rodzić?? ( będę Cie męczyc pytaniami, jak było).
PS. jak chcesz to wybierz się do mojego lekarza, tez tam pracuje. polecam
Szpital mi się bardzo podoba Na naszej-klasie są zdjęcia sali porodowej. Choć ja jeszcze po szpitalu nie chodziłam tak, żeby go pozwiedzać. Panie położne bardzo sympatyczne i konkretne. Co do lekarza to chcę iść do Kozy, bo on chyba najmniej liczy za wizytę. Ale jakoś się dodzwonić nie mogę

Dziękuję za życzenia i gratulacje
Co do białej sukni to nikt nic nie gadał, bo braliśmy ślub w USC, a i gości było mało (16 osób) i sami najbliżsi, więc nie obawiałam się, że ktoś będzie krzywo patrzył

Idę robić gołąbki, bo mnie TŻ zamorduje, jak ich nie zrobię (już od 3 dni się zabieram i jakoś zawsze się kończy tym, że obiadu nie ma w ogóle )
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:50   #33
mallinka
Zadomowienie

lutien gratuluję i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Weronisia

Anecka dziękuję za przepis wypróbuję dziś

Pełnia

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:51   #34
Beata_Batumi
Zadomowienie

Subskrypcja.

Ja jestem fanką Sudocremu- sama stosuję na odparzenia na udach, wiadomo że wysusza ale nie stosuje się go non- stop.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:52   #35
Sysunia_d
Zakorzenienie

A kiedy sie podaje dziecku smoka ??? jest jakis wiek okreslony bo nie za bardzo sie orientuje w tej kwestii . Od urodzenia czy pozniej......

I jakie pieluchy kupujecie bo wiem ze np pampersy uczulaja ale nie wiem czy kazde czy jakies konkretne z tej firmy bo tak patrze to firma pampers ma kilka

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:52   #36
monana27
Raczkowanie

O kurcze, 3 godziny mni enie bylo a tu tyle stron namachane ze az nowa czesc watku powstala Juz z tego wszystkiego zapomnialam co mialam napisac.

Ja na kosmetykach dzieciecych tez sie nie znam, bede kupowala co tu jest dostepne na rynku i potem w praniu wyjdzie oc jest dobre a co nie..

A co do televizora, to my ni emielismy przez ponad dwa lata. Wlasnie w zeszlym tygodniu sobie sprawilismy, bo moj TZ sobie wymyslil ze bedzie sie polskeigo uczyl przez telewizje. Kupilismy wiec w polsce polsat cyfrowy. No i sie okazalo ze balkon mamy po zupelnie odwrotnej stronie i nie ma szans na zlapanie sygnlu Telewizor zostal z arabska telewizja dobrze ze jest kilka anglielsko jezycznych programow. Chociaz ja w ciagu dnia i tak go nie wlanczam, dopiero moz jak wroci z pracy

Lutein, gratulacje z okazji slubu i wszskiego najlepszego.

Ja sie wam przyznam ze my wzielismy slub dopiero dwa miesiace temu. tutaj jak niezamezna kobieta urodzi dziecko to trafia z maluszkiem po porodzie do wiezienia a potem jest deportowana...

Edytowane przez monana27
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:55
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:53   #37
EdziaO
Zakorzenienie

Jejciu jestem!

Zawsze Was czytam od strony na której skończyłam i odpisuję kolejno. A tu co?dochodzę do ostatniej strony, napisałam się już jak nie wiem a nikogo nie ma

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 11:53   #38
vikicullen
Zadomowienie

Lutien ja rózwnież gratuluje ślubu

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:55   #39
79 Marta
Wtajemniczenie

nie mogę na siebie patrzeć, siedzę w dresie (!!!), łapa podparta o podbródek , kucyk rozwiany. Normalnie TRAGEDIA
Stary 2010-08-18, 11:56   #40
Anecka
Zakorzenienie

O to trzeba kupic do kuraka

http://www.knorr.pl/produkty/grupy/f...ak-po-hawajsku

Dziewczyny czy Wy tez ta macie, ze np w ciagu 5 sekund macie bardzo szybkie ruchy dziecka? Teraz zjadlam pierogi i polezalam, patrze na brzuch a z boku tak duzo razy brzuch zaczal skakac :P cos jakbysie palcem w noge sobie pukaly tak szybko.. krotko to trwalo ale dziwne to bylo

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:57   #41
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
A kiedy sie podaje dziecku smoka ??? jest jakis wiek okreslony bo nie za bardzo sie orientuje w tej kwestii . Od urodzenia czy pozniej......

I jakie pieluchy kupujecie bo wiem ze np pampersy uczulaja ale nie wiem czy kazde czy jakies konkretne z tej firmy bo tak patrze to firma pampers ma kilka
Co do smoczka - to ja jestem przeciwniczką - nie lubię nawet widoku dzieci ze smoczkami w buzi Co prawda kupiłam smoczek na wszelki wypadek ale jeśli malutka nie będzie się drzeć w niebogłosy to nie widzę powodu aby go w ogóle podawać - Kinga w ogóle nie widziała smoczka na oczy

Ja mam zamiar kupić pampersy w zielonym opakowaniu tylko jak dotąd nie widziałam rozm. 2 właśnie w tym zielonym opakowaniu - nie wiem czy coś pozmieniali czy akurat nie trafiłam na nie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 11:58   #42
monana27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Co do pieluch to ja kupie pampersy. Mam tez 20 pieluch tetrowych ale jest mala szansa ze bede je uzywac, no chyba ze moja mama mnie przekona
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:58   #43
kootekk
Zakorzenienie

Lutien wszystkiego naj na nowej drodze zycia
super sukienka i pokoik

dzieki dziewczyny, teraz jestem wyedukowana co do kosmetykow

sysunia z tego co wiem mozna smoka podac od razu jak sie urodzi, zreszta pan jak mu tam z mamo to ja mowil ze smoczek nie taki zly jak go maluja, bo jak dziecko ma smoka to znowu mniejsze ryzyko smierci lozeczkowej

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:59   #44
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
O to trzeba kupic do kuraka

http://www.knorr.pl/produkty/grupy/f...ak-po-hawajsku

Dziewczyny czy Wy tez ta macie, ze np w ciagu 5 sekund macie bardzo szybkie ruchy dziecka? Teraz zjadlam pierogi i polezalam, patrze na brzuch a z boku tak duzo razy brzuch zaczal skakac :P cos jakbysie palcem w noge sobie pukaly tak szybko.. krotko to trwalo ale dziwne to bylo

Tak często tak mam.

Stary 2010-08-18, 11:59   #45
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Ja sie wam przyznam ze my wzielismy slub dopiero dwa miesiace temu. tutaj jak niezamezna kobieta urodzi dziecko to trafia z maluszkiem po porodzie do wiezienia a potem jest deportowana...
Stary 2010-08-18, 12:02   #46
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

ojaaaaa no co ty ?

Stary 2010-08-18, 12:02   #47
Ishka
Zadomowienie

Anecka też tak mam często chwile to trwa ale zawsze mysle że może jakis nerw mu podskakuje czy co heh

Przed chwila siedziałam sobie i odpisuje a tu ruch dziecka az mną na boki rzuciło i odgłos w brzuchu strzelającego kolana (taki odglos jak u nas dorosłych tylko ze taki przytłumiony) chwile sie nie ruszał myślałam ze cos mu sie stalo heh ale na szczeście po minucie znowu sie wierci wiec mysle ze jest ok

A ostatnio pisałam że mam wrazenie ze mi skóra na brzuchu zaraz peknie i czuje takie mega przeciaganie sie pod skóra brzucha...juz wiem co to wypina pośladki nad pępkiem i musze powiedziec ze sporą ma ta dupcie jak ja sobie tak ręką z jednej strony obejme i z drugiej strony heh po bokach jest miekko a miedzy dłońmi dupka slodkie to ostatnio mąż sie podniecał bo raz wystawiał a raz chowal heh taaaakie oczy robił że on juz taki duzy
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:03   #48
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Co do pieluch to ja kupie pampersy. Mam tez 20 pieluch tetrowych ale jest mala szansa ze bede je uzywac, no chyba ze moja mama mnie przekona
hihi bedziesz bedziesz ale do buzki raczek etc... hehe przydadza sie na pewno!
Stary 2010-08-18, 12:03   #49
kootekk
Zakorzenienie

monana niby dubaj taki do przodu a z drugiej strony taaaaki zacofany nie

marta
nawet nie mow, ja dzisiaj mam dzien łosia, czyli nie zrobiłam makijazu a zawsze i w domu sie maluje, wlosy niepoczesane i tłuste zwiazane w kucyk plus rozciagniety drech nie mam dzisiaj ochoty zeby cos z siebie zrobic jak tz przyjedzie zaraz na obiad to sie przestraszy

Stary 2010-08-18, 12:03   #50
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Jejciu jestem!

Zawsze Was czytam od strony na której skończyłam i odpisuję kolejno. A tu co?dochodzę do ostatniej strony, napisałam się już jak nie wiem a nikogo nie ma
W poprzedniej części pytałaś o szampon - zależy czy dzidzia będzie "kudłata" czy "łysa" i trzeba patrzeć na etykietki - jeśli pisze, że jest od pierwszych dni życia to można używać od razu ale sa i takie, które są np. dopiero od 3 miesiaca.
Stary 2010-08-18, 12:04   #51
kootekk
Zakorzenienie

zauważyłam ze dzisiaj mamy wyjatkowo płodny dzien, duzo nas siedzi i pisze

Stary 2010-08-18, 12:04   #52
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Subskrypcja.

Ja jestem fanką Sudocremu- sama stosuję na odparzenia na udach, wiadomo że wysusza ale nie stosuje się go non- stop.
właśnie nie wiem jak to jest z tym sudocremem bo niektóre mamy stosują go własnie non-stop, w sensie przy kazdej zmianie pieluchy
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:05   #53
Ishka
Zadomowienie

Ja mam te Pampersy w tym zielonym opakowaniu ale i tez mam pake huggiesów z bawełną heh

A co do tych kosmetykow Penaten to naprawde warto sie zastanowic bo serio sie zdziwiłam jak to zobaczyłam że to też firma J&J produkuje

Gustawek ja mam te duze opakowanie sudockremu dostałam od kolezanki bo za duzo kupiła i ja mam zamiar stosować tylko i wyłącznie jak małemu cos wyskoczy na dupce a tak to troche oliwki na dłoń rosmarowac i wtedy natrzeć dupke oliwką i gotowe moja kumpela wogole pudru nie uzywala pozatym jak sie posypie pudrem to siuśki własnie go tak brzydko zlepiają i to powoduje własnie odparzenia na dupce

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-08-18 o 12:07
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 12:06   #54
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
zauważyłam ze dzisiaj mamy wyjatkowo płodny dzien, duzo nas siedzi i pisze
może przez tę barową pogodę a ja to nie wiem czemu jeszcze pisze, nie jadlam obiadu, a na 17 mam SR, uzależnienie?
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:06   #55
kliwia
Zakorzenienie

gustawek ja bym sudocremu na kazda zmiane pieluchy nie polecala. no way.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:07   #56
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Nim zdążyłam napisać, już się kolejna część wątku pojawiła, więc przeklejam to, co napisałam w poprzednim:

Witam po długiej nieobecności (mam nadzieję, że ktoś mnie jeszcze pamięta )

Ja już po ślubie Wszystko udało się super. Goście się świetnie bawili. My też Choć chodziłam przez 3 dni zmęczona okropnie i trochę wróciłam podziębiona. Załączam fotkę z tego dnia z moim już małżonkiem

Po weselu na tydzień została u nas moja Sister Przy okazji ozdobiła pokoik Dominisi malunkiem. Fotki też załączam (niestety nie da się pstryknąć fotki całego obrazka). Teraz już możemy zacząć kupować mebelki do pokoju

Zaczęliśmy też chodzić do szkoły rodzenia. I bardzo się cieszę, że się zapisaliśmy, bo wielu rzeczy nie wiedziałam (np. tego, że dziecko od razu po porodzie jest poddawane wielu badaniom, w tym zakłada się sondę do żołądka ).
Z TŻ ustaliliśmy, że przed porodem nie kupujemy żadnych kosmetyków i kupimy takie same, którymi dziecko będzie myte w szpitalu. Bo boimy się, że córeczka odziedziczy po mnie skłonność do alergii a nie chcemy wyrzucać potem całych opakowań. Jakby co mamy trochę próbek, to będziemy je stosować póki nie znajdziemy czegoś co nie uczula
Co do wyprawki, to już pospisywałam ile i jakie ciuszki mamy. Brakuje mi kombinezonu na wyjście ze szpitala (mam taki na 74cm) i jakiejś jeszcze jednej sukieneczki (mam 2 sztuki). Wczoraj kupiłam proszek i zabieram się za pranie (zacznę od wózka, leżaczka, itp). Jakby co to w Rossmannie jest promocja Loveli (1,8kg) za 17,99zł. Nie wiem czy się opłaca czy nie, ale w Carrefourze widziałam za 20,99zł, więc trochę taniej.
ślicznie wyglądałaś!wielkie gratulacje
i te rysunki są boskie

Stary 2010-08-18, 12:07   #57
sanderinka
Zakorzenienie

czesc

no, no ale lecicie u mnie nic ciekawego... badania kiepsko powyłaziły szczególnie wapń i zajadam sie mserem i jogurtami
poźniej wstawie fotki bebzolka
milego dnia

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:08   #58
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

Też sobie kupiłam ale raczej do innych celów nie mam zamiaru bawic sie w pranie obsranych pieluch - bo pewnie i tak nie bede miała na to czasu i checi Jednorazowe wywale i problem z glowy

Cytat:
Napisane przez monana27
O matko to ładne jaja A to sie tyczy wszystkich kobiet czy tylko tych które maja tamtejszych partnerów

Kotek81 zielone mówisz - popatrze ja to ostatnio w sklepie zdebiałam bo patrze a tu sa pieluchy firmy pampers w rozmiarach 0,1,2 wszystkie niby dla maluszków po ur tylko rózna waga
1 np 0d 3kgt- 5 kg a
2 np od 3kg do 6 kg no i nie wiem czy one sa uniwersalne czy dziecko mi sie w tym utopi

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:08   #59
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Jakie butelki kupujecie TT czy z Aventu? Bo mi powiedziano w sklepie ze smoczki do TT trzeba kupić oryginalne bo z żadnej innej firmy już do tego nie pasuje a do Aventu nie trzeba oryginalnych że większość do nich pasuje.
ja kupuję zestaw startowyz aventu na allegro, ale bez jakiegoś konkretnego powodu. Od tak

Stary 2010-08-18, 12:08   #60
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Co do smoczka - to ja jestem przeciwniczką - nie lubię nawet widoku dzieci ze smoczkami w buzi Co prawda kupiłam smoczek na wszelki wypadek ale jeśli malutka nie będzie się drzeć w niebogłosy to nie widzę powodu aby go w ogóle podawać - Kinga w ogóle nie widziała smoczka na oczy

Ja mam zamiar kupić pampersy w zielonym opakowaniu tylko jak dotąd nie widziałam rozm. 2 właśnie w tym zielonym opakowaniu - nie wiem czy coś pozmieniali czy akurat nie trafiłam na nie
a sa w zielonym?? jeszczed nie widzialam u nas:/ ciekawa wiesc

ja kupuje NEW BORN jedno opak. zolte
drugie juz 2 od 3-5 kg tez pampersy zolte
potem niebieskie sa z tego co wiem w kolorystyce
ale pieluchomajtki sa zielone hmm tyle ze nie dla malenstw

nie znam osoby ktora by uczulily pampersy Huggisy tak ale nie Pumpy ja pisze o firmie PAMPERS oczywiscie nie o pieluchach jako pampresach

MONAN jestem w szoku !!!!!! dobrze ze macie juz to za soba! wszystkiego najlepszego mimo ze dwumiesiecznica juz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości