|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
papeteria - super, że cycusia chwycił, będzie dobrze, tylko tak jak mówisz, w szpitalach znieczulica i wy musicie go nosić i tulić i nie zwracać uwagi na durne piguły
Cytat:
![]() oplułam monitor ![]() ![]() ![]() ![]() ale fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moja mloda jadla 40 min, powinna juz dawno spac, a ta lezy - na szczescie po cichutku, tylko sie cos prezy i steka co jakis czas jakby zatwardzenie miala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
boli bez, mala lepiej lapie z nakladkami i w sumie bez w ogole nie chciala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle, że tam mają lepsze kosmetyki a ja zwykły balsam ujędrniający ![]() Miałam się odwijać jak mały wstanie jeść ale jadł o 17:40, po godzinie zasnął i śpiocha dalej.. to i ja sie kładę jak ryba do pieczenia pod kołderkę ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-17 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdy karmię piersią jest dużo szybciej i wygodniej ![]() Oczywiście czasem moje sutki krzyczą NIE!!!!!!!!!! i wówczas zostaje laktator i butelka ![]() Papcia - buziaki dla maluszka od cioć z wizazu. Trzymamy kciuki aby szybciutko wrócił do domku. ---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
Mojego syncia porwał dziadek z samego rańca a ja mam się zająć naszymi zdjęciami ślubnymi bo już jakiś czas minął a nikt pół zdjęcia nie dostał
![]() ![]() Mały jadł o 17:40, zasnął po godzinie i potem dopiero o 00:20 ![]() ![]() ![]() Kurka.. nigdy jeszcze nie wywoływałam zdjęć robionych cyfrówką.. i tu mam problem... jedno zdjęcie ma 2-4MB.. czy takiej ma być wielkości oddając je do wywołania czy mogę starym sposobem (otwórz i zapisz w paincie) zmniejszyć jego rozmiar, nie zmieniając wielkości i parametrów zdjęcia? Tym sposobem zdjęcie nawet nie traci na jakości - przynajmniej na kompie tego nie widać. Nie chcę schrzanić tych zdjęć a zależy mi na zmniejszeniu ich "wagi" bo same w sobie zajmują prawie 3GB na kompie a ja muszę je pokatalogować (osoby katalog dla nas, osobny katalog tylko z częścią zdjęć dla rodziców, osobny jeszcze mniej obszerny z tymi samymi zdjęciami dla reszty gości) i chciałabym to nagrać na płytkę jedną.. czy na usb też można i przyjmują do wywołana?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Siala - ja wywoluje w ROSMANIE, biore USB i tam wybieram i nagrywam na plyte
![]() ![]() Moja Nastka zjadla wczoraj o 20, to budzi sie o 2:30 i pozniej 6:30 ![]() A jak przy kapieli glodna jest to w wannie nie placze, dopiero jak ja wyciagniemy ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zadomowienie
|
o rety te włoski
![]() ![]() ![]() FraniaPirania e tam wiocha znam gorsze ![]() ![]() Siala_Bala uważaj z tym ściskaniem tą folią cobyś nie zemdlała. Moja niunia od jakiegoś czasu wstaje o 5.30 i nie chce spać a potem ok. 8 idzie w kimono a mnie się już wtedy nie chce ![]()
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest 900 zdjęć.. cały dzień bym tam siedziała ![]() Dziewczyny, możecie mi powiedzieć czy działa wam stronka: http://www.foto-pasek.pl/ ??? Ogólnie główna mi się wczytuje ale chodzi mi o zakładkę Laboratorium albo Sklep ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-18 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
mi kochana ta stronka nie dziala... tak jak tobie wchodzi tylko glowna.
a ja jestem w szoku, moje dziecko po rannym karmieniu spi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tez tylko glowna dziala
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nasz maly wczoraj po kapieli do 23.30 nie chcial zasnac no ale jakos sie udalo i spal do 4. zjadl i odlecial od razu i obudzil sie o 7. ale my nie wyspani bo nam sie przytulac zachcialo wiec teraz mamy ![]() kupy wczoraj nie zrobil i rano juz go meczylo strasznie wiec dalam czopek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nam położna powiedziała, że to normalne, że łuszczy się na nóżkach i stopach ( a jak dzieci są mocno przenoszone to może cała skóra z nich schodzić ponoć ). No a ja mama podobny problem z tymi nóżkami ![]() ![]() ![]() Tak poza tym to używam po prostu oliwki Johnsona w żelu. Też się zastanawiam nad tą chusta... A to nie jest tak potem, że dziecko się przyzwyczai i będzie chciało ciągle tak w tej chuście siedzieć ???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Raczkowanie
|
boze, dziewczyny, jak ja was tak czytam ze wasze dzieciaczki tak ladnie spia w nocy i przesypiają po 5-6 godzin ciągiem to normlnie wam zazdraszczam...moje dziecko nigdy nie przespalo ciągiem dluzej niz 2,5 godziny..a od 4-5 wcale nie spi, bo albo cisnie kupe(ktorej i tak nie wycisnie i musze pomagac termometrem, do ktorego maly juz się chyba zdążył przyzwyczaić
![]() i pytanko, czy wasze dzieciaczki tez maja slad na rączce po szczepieniu zaraz po urodzeniu?? maly od kilku dni ma tam zaczerwienione i czuc tam takie zgrubienie. tylko czemu dopiero teraz sie to pojawilo? dzis bede u pediatry to zapytam. i jeszcze ... maly waży ponad 6 kilo, czy to nie za duzo jak na 6 tygodniowe dziecko???jest prawie na samym cycu, czasami sciagnie z butli po 50 ml, bo mu brakuje. jak sie urodzil wazyl 4kg. zaczynam sobie wkrecac ze cos moze jest nie tak... Morgana, ja tez sie zastanawiam nad chusta i tez boje sie ze maly bedzie chcial byc noszony w niej non stop. sama juz nie wiem co z nim robić, odzwyczajac od nooszenia co w jego przypadku graniczy z cudem czy skapitulowac i nosic ale w chuscie...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-08-18 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
belunia wspolczuje tych nocek, no i wogole ze spi tak malo
![]() no i chyba czeka nas kolejna zmiana mleka. ja sie powiesze normalnie. w poniedzialek oststni raz smarowalam mu mascia buzke i dzis znow wychodza krosty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- a co do sladu po szczepieniu to wlasnie po jakims czasie sie pojawia wiec nie martw sie to nic groznego |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
belunia - u mnie pojawila sie po jakim czasie
![]() ania - my sie tez poprzytulalismy ale o 21 zeby miec sile ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Konto usunięte
|
To jest 900 zdjęć.. cały dzień bym tam siedziała
![]() Jesteś pewna, że wszystkie chcesz wywołać??Wykasuj odrazu te złe, tzn. sobie zostaw, ale społeczeństwu nie dawaj, bo troszku szkoda pieniążków. A znając życie mało któ obejrzy wszystkie ![]() ![]() Dziewczyny, możecie mi powiedzieć czy działa wam stronka: http://www.foto-pasek.pl/ ??? Ogólnie główna mi się wczytuje ale chodzi mi o zakładkę Laboratorium albo Sklep ![]() Hehe mi nie działa |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zakorzenienie
|
ja mam okolo 1800 zdjec z dnia slubu i pleneru i nawet nam samym nie chce sie ich wszystkich ogladac
![]() mlody powinien jesc o 10 a spi w najlepsze. a ja czekam. wozek stoi naszykowany na spacer ja ubrana wszystko do przewijania i karmienia naszykowane. a on spi ![]() ![]() a z lekarzami to oszalec mozna. w kielcach nam powiedzieli ze bebilon pepti moze powodowac zatwardzenia wiec jesli to jednak alergia to mamy mu dawac nutramigen bo on nie ma laktozy. a znowu wczoraj ta stara ropucha mowi ze bebilon pepti jest dobry bo ma laktoze i nie powoduje zaparc.... no glupia ooo syrena wstala ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 |
Rozeznanie
|
papeteria będzie dobrze, a piguły różne bywają. Tez byliśmy w szpitalu dziecięcym i jedna to nawet zadzwonić z pokoju czy esa odebrać nie pozwalała nie mówiąc już o tym, żeby przy dziecku były 2 osoby na raz, a innym wcale to nie przeszkadzało. Inna zaś to nawet dziecko które całymi dniami leżało samo bo rodzice daleko mieli brała na spacerek albo do kanciapy dla towarzystwa
![]() Dziewczyny co do chusty to Lenny Lamb, nie wiem jak jest z przyzywczajeniem, ale myślę, że jak dziecko zacznie siedzieć a potem raczkować czy chodzić to chusta będzie atrakcją owszem, ale będzie tyle innych, że chyba nie ma się co martwić. A mówię Wam, że na razie lżej nosić około 4,5 kilogramowego brzdąca w chuście niż na rękach ![]() Nie miałam czasu się chwilowo wgryzać w wątek, bo coś mnie dopadło ![]() ![]() Belunia jeśli wyjściowa była 4 kg (a po porodzie zazwyczaj spada więc liczy się od tego co spadło) to chyba jest okej, teraz dużo dużych dzieciaczków widuję na spacerach i zawsze wydają mi się wielkie a potem się okazuje że to 3 miechy (i 8kg). Widzę na liście, że już coraz mniej dziewczyn do rozpakowania ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-08-18 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
cały czas walczymy z pleśniawkami
niby juz nie ma a na następny dzień znowu sa ![]() juz mam ich dosc |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Wtajemniczenie
|
Hd ja słyszalam o starym babcinym sposobie z walką na pleśniawki a co??? MOCZ!! i podobno przechodzą szybko!
A my bylismy u lekarza który stwierdził ze Misio ma skaze białkową.. bo te krosty mu się nawróciły, ma je juz ze 3 tygodnie.. i co dalej? kazała zmienić Mleko na Nan HA ale nie wspominała nic o karmieniu piersią. A na opakowaniu wyraźnie jest napisane aby nie karmić piersią przy tym nanie. i teraz nie wiem co robic? Bo nadal karmię i chcę karmić a nan jest tylko do dokarmiania. produkty mleczne wyeliminowałam, tylko dlaczego lekarz nie wspomnial o odstawieniu??? ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Raczkowanie
|
Siala ja jestem fotografem z zawodu
![]() ![]() ![]() na flashu jak dasz to przyjma spokojnie ![]() Jeśli chcesz koniecznie zmniejszyć zdjęcia, to najlepiej gdybyś to zrobiła w Photoshopie, bym Ci powiedziała jak ![]() Jeśli nie, to najpiej je takie zostawi i nie ruszaj painta! albo przynajmniej nie zmieniaj oryginałów ![]()
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg ![]() www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-08-18 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |||||
Zadomowienie
|
czesc Kobitki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Milego dnia Wam życze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
moja mama też o tym mówiła ... ale jakoś sobie tego nie wyobrażam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak juz tak mi sie tak prezy przez dzien i noc i na koniec strasznie juz przy tym placze to niestety czopek ![]() bylam na spacerze ale mojemu ksieciowi cos nie spasowalo i wracalam na syrenie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1978 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do smaku mleka to też słyszałam, że ohydne w smaku.. ale jak dziecko będzie głodne to zje bo się samo nie da zagłodzić ![]() [1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21446894] Jesteś pewna, że wszystkie chcesz wywołać??Wykasuj odrazu te złe, tzn. sobie zostaw, ale społeczeństwu nie dawaj, bo troszku szkoda pieniążków. A znając życie mało któ obejrzy wszystkie ![]() ![]() Fotografem był mój znajomy.. kompletny amator i miał nakaz pstrykania jak najwięcej coby wybrać kilka ładnych ![]() I chciałam chociaż jeden pełny komplet dla nas, dla rodziców okrojoną wersję ale sporą a dla gości tylko kilka sztuk. Cytat:
Mój ma nalot ale jak nie przetrę to go widać, ewentualnie jak herbatki się napije to mu się wypłukuje. Cytat:
![]() Ja nie robię tego poprzez "obraz/zmień rozmiar". Po prostu jak mam zdjęcie, daję prawym otwórz za pomocą painta, niczego nie zmieniam ani nic nie grzebię przy zdjęciu i daję po prostu zapisz. Zdjęcie traci duuużo na "masie" a ja nie zauważam zmiany jakości, rozmiar (szerokość, wysokość) zdjęcia pozostaje ten sam. Nie wiem jakim cudem się to dzieje ale zawsze wydawało mi się, że ten sposób nie jest zły. Możesz fachowym okiem ocenić tę metodę ? Zdjęcie z 4mega po tej operacji ma 888kilo, wymiary 3872x2592, rozdzielczość (we właściwościach) po 350dpi (w pionie i poziomie) - czyli nic się nie zmieniło oprócz wagi zdjęcia. Czy ja źle coś pojmuję? Jakie parametry są jeszcze istotne przy jakości zdjęć?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-18 o 12:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.