Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 22:07   #1951
olakola
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

papeteria - super, że cycusia chwycił, będzie dobrze, tylko tak jak mówisz, w szpitalach znieczulica i wy musicie go nosić i tulić i nie zwracać uwagi na durne piguły

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny... żaden pas poporodowy, żadne bandaże czy inne ściskacze jak tylko i wyłącznie folia spożywcza!
wariatko, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła, skóra ci się poodparza, a może jakieś zdjęcie dla koleżanek , chociaż w tej folii

Cytat:
nie wiem jak to opisać a zdjęć nie będę robić
oplułam monitor

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Michal lezy w lozeczku i dobre 10 minut gapil sie na karuzele
ale fajnie
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 22:18   #1952
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ale fajnie
no fajnie ale spac nie chce
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 22:43   #1953
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie jest to żylak bo to wystaje mi ze środka i jest integralną częścią całości jaka w środku jest.. mam takie wrażenie, że to wszystko jest jakoś właśnie niżej, jakby się oberwało od góry i spadło na sam dół nie wiem jak to opisać a zdjęć nie będę robić
kochana, mi tez wystaje ze srodka... to tzw pieprzony zylak pochwy ale ja juz tam nie zagladam co by szoku kolejnego nie dostac. tym bardziej ze po porodzie tez mnie shitowo zszyli... a patrzac na glowe mojej corki to musze byc w srodku niezle rozjechana... az mi sie myslec nie chce co to bedzie jak mi po pologu przyjdzie w koncu seksu zaznac... czy ja cokolwiek poczuje? MASAKRA

moja mloda jadla 40 min, powinna juz dawno spac, a ta lezy - na szczescie po cichutku, tylko sie cos prezy i steka co jakis czas jakby zatwardzenie miala
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 22:50   #1954
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Ale nasmarować emulsją do kąpieli czy kremem?

Itakasia, już dałam raz fotkę, ale chętnie znowu wkleję
no ta oliwka plynna
Cytat:
a czemu z nakładkami karmisz?
boli bez, mala lepiej lapie z nakladkami i w sumie bez w ogole nie chciala

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 23:08   #1955
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
wariatko, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła, skóra ci się poodparza, a może jakieś zdjęcie dla koleżanek , chociaż w tej folii
Kochana.. za taki zabieg w salonie trzeba zapłacić 80-150zł
Tyle, że tam mają lepsze kosmetyki a ja zwykły balsam ujędrniający
Miałam się odwijać jak mały wstanie jeść ale jadł o 17:40, po godzinie zasnął i śpiocha dalej.. to i ja sie kładę jak ryba do pieczenia pod kołderkę

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-17 o 23:10
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 02:09   #1956
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
dziewczyny myjecie czy wyparzacie nakladki przeed kazdym uzyciem?
Mnie dzis cos naszlo i caly dzien malej cycka daje i w sumie mi sie spodobalo!! szybko sie najadla i nie bawila sie cycem no i nie musialam butli i laktatora wyparzac tylko nakladki wrzatkiem przelewalam
Podziwiam Cię, że "ci się chce" tak wszystko wyparzać. Jak czasem robie małemu modyfikowane mleko i potem tą butelką, smoczek mam wyparzać to już mi się nie chce...
Gdy karmię piersią jest dużo szybciej i wygodniej
Oczywiście czasem moje sutki krzyczą NIE!!!!!!!!!! i wówczas zostaje laktator i butelka

Papcia - buziaki dla maluszka od cioć z wizazu. Trzymamy kciuki aby szybciutko wrócił do domku.

---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ----------

Cytat:

Dziewczyny... żaden pas poporodowy, żadne bandaże czy inne ściskacze jak tylko i wyłącznie folia spożywcza!
Siala... żebyś odparzeń nie dostała

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 06:31   #1957
Siala_Bala
Zakorzenienie

Mojego syncia porwał dziadek z samego rańca a ja mam się zająć naszymi zdjęciami ślubnymi bo już jakiś czas minął a nikt pół zdjęcia nie dostał a że ja sobie z małym nie mogę palcem do dupki trafić to będę mogła w spokoju je obrobić, posegregować i przygotować do wywołania.. czeka na mnie 900 zdjęć

Mały jadł o 17:40, zasnął po godzinie i potem dopiero o 00:20 i o 4:45 znowu jak wstał po północy, pojadł to nie chciał zasnąć ale go "zmusiłam" co nawet nie było ciężkie... zeszła godzinka na wtykaniu smoczka i na wierceniu się jak wypadał

Kurka.. nigdy jeszcze nie wywoływałam zdjęć robionych cyfrówką.. i tu mam problem... jedno zdjęcie ma 2-4MB.. czy takiej ma być wielkości oddając je do wywołania czy mogę starym sposobem (otwórz i zapisz w paincie) zmniejszyć jego rozmiar, nie zmieniając wielkości i parametrów zdjęcia? Tym sposobem zdjęcie nawet nie traci na jakości - przynajmniej na kompie tego nie widać. Nie chcę schrzanić tych zdjęć a zależy mi na zmniejszeniu ich "wagi" bo same w sobie zajmują prawie 3GB na kompie a ja muszę je pokatalogować (osoby katalog dla nas, osobny katalog tylko z częścią zdjęć dla rodziców, osobny jeszcze mniej obszerny z tymi samymi zdjęciami dla reszty gości) i chciałabym to nagrać na płytkę jedną.. czy na usb też można i przyjmują do wywołana?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 06:37   #1958
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Siala - ja wywoluje w ROSMANIE, biore USB i tam wybieram i nagrywam na plyte sa naprawde ladne i nie drogie, ide dzis odebrac

Moja Nastka zjadla wczoraj o 20, to budzi sie o 2:30 i pozniej 6:30
A jak przy kapieli glodna jest to w wannie nie placze, dopiero jak ja wyciagniemy to kweka
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 07:05   #1959
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
o rety te włoski

FraniaPirania e tam wiocha znam gorsze, a ja jestem z centrum, mieszkam koło Sztygarki niedaleko osiedla Mydlice
Siala_Bala uważaj z tym ściskaniem tą folią cobyś nie zemdlała.

Moja niunia od jakiegoś czasu wstaje o 5.30 i nie chce spać a potem ok. 8 idzie w kimono a mnie się już wtedy nie chce

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 07:18   #1960
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Siala - ja wywoluje w ROSMANIE, biore USB i tam wybieram i nagrywam na plyte sa naprawde ladne i nie drogie, ide dzis odebrac
No właśnie mąż mi mówił, że w rossmanie da się wywołać.. byłam wczoraj i nic nie zauważyłam takiego do wywoływania
To jest 900 zdjęć.. cały dzień bym tam siedziała

Dziewczyny, możecie mi powiedzieć czy działa wam stronka:
http://www.foto-pasek.pl/ ???
Ogólnie główna mi się wczytuje ale chodzi mi o zakładkę Laboratorium albo Sklep

Czas edycji: 2010-08-18 o 07:28
Stary 2010-08-18, 08:03   #1961
bajka1807
Zakorzenienie

mi kochana ta stronka nie dziala... tak jak tobie wchodzi tylko glowna.

a ja jestem w szoku, moje dziecko po rannym karmieniu spi ostatnio miala tak ze jak dostawala jesc o 7-8 to nie spala do nastepnego karmienia. a tu prosze, niespodzianka, moge sie jeszcze kimnac, tylko musze sciagnac mleczko
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 08:18   #1962
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie mąż mi mówił, że w rossmanie da się wywołać.. byłam wczoraj i nic nie zauważyłam takiego do wywoływania

tylko zaznaczasz dodtykiem jednego plca liczbe sztuk
Mi tez tylko glowna dziala

Stary 2010-08-18, 08:25   #1963
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kochana, mi tez wystaje ze srodka... to tzw pieprzony zylak pochwy ale ja juz tam nie zagladam co by szoku kolejnego nie dostac. tym bardziej ze po porodzie tez mnie shitowo zszyli... a patrzac na glowe mojej corki to musze byc w srodku niezle rozjechana... az mi sie myslec nie chce co to bedzie jak mi po pologu przyjdzie w koncu seksu zaznac... czy ja cokolwiek poczuje? MASAKRA
poczujesz poczujesz

Cytat:

mi tez nie dziala ta stronka. a zdjecia mozesz spokojnie zgrac na usb

nasz maly wczoraj po kapieli do 23.30 nie chcial zasnac no ale jakos sie udalo i spal do 4. zjadl i odlecial od razu i obudzil sie o 7. ale my nie wyspani bo nam sie przytulac zachcialo wiec teraz mamy
kupy wczoraj nie zrobil i rano juz go meczylo strasznie wiec dalam czopek i znow po minucie kupa poszla. wiec moj syn raczej nie ma zatwardzenia tylko nie potrafi tej kupy wycisnac chyba i potrzebuje pobudzenia
Stary 2010-08-18, 08:44   #1964
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
My od dwóch dni mamy sajgon. Agata płacze jak tylko trafia do łóżeczka, a na rękach szybko się uspokaja.Ona zasypia, ja ją do łóżeczka i za 15 minut ryk. I tak w kółko. Kończy się, że spi mi słodko na piersi.
Była u mnie polożna i mówiła, żeby przytulać, lulać i nosić. Musi się nasycić czułością i że to minie i będziemy jeszcze tęsknić za tym.
Też słyszałam, że lulane dzieci lepiej się rozwijają

Też myślę, że sama sobie przekłuje,jak będzie miała ochotę.
5 kg to już niewiele
Ja nie wiem ile schudłam, bo nie mam wagi, ale muszę się pochwalić, że po brzuchu nie ma śladu (no jak dotykamgo,to skóra taka mniej jędrna) i wchodzę w dżinsy sprzed ciąży. Gorzej z bluzkami, bo w biuście się nie mieszczę.

Słodziak
jakiej firmy ta chusta? Zastanawiam się czy nie kupić sobie też takiej. Agata nie lubi spacerów w wózku i kończy się tak, że w popłochu wracamy do domu z Małą na rękach. Może chusta będzie dobrym wyjściem.

Dziewczyny czymnawilżacie/natłuszczacie skórę dzieci? Mojej się okropnie przesuszyła i łuszczy się na nózkach. Na oliwkę hippa ma uczulenie, ziajka nie działa, a Oilatum nie ma kiedy zadziałać bo u nas kąpiel trwa 3o sekund.
tez nie mieszcze sie w bluzki bo cyce duze

Nam położna powiedziała, że to normalne, że łuszczy się na nóżkach i stopach ( a jak dzieci są mocno przenoszone to może cała skóra z nich schodzić ponoć ). No a ja mama podobny problem z tymi nóżkami Kupiłam w aptece maść LINOMAG i sie sprawdza Nasmarowałam chyba 2 razy i dzisiaj jest już lepiej
Tak poza tym to używam po prostu oliwki Johnsona w żelu.

Też się zastanawiam nad tą chusta... A to nie jest tak potem, że dziecko się przyzwyczai i będzie chciało ciągle tak w tej chuście siedzieć ????
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 08:53   #1965
belunia1985
Raczkowanie

boze, dziewczyny, jak ja was tak czytam ze wasze dzieciaczki tak ladnie spia w nocy i przesypiają po 5-6 godzin ciągiem to normlnie wam zazdraszczam...moje dziecko nigdy nie przespalo ciągiem dluzej niz 2,5 godziny..a od 4-5 wcale nie spi, bo albo cisnie kupe(ktorej i tak nie wycisnie i musze pomagac termometrem, do ktorego maly juz się chyba zdążył przyzwyczaić)albo po prostu nie chce mu sie spać. w dzien potrzebuje uwagi non stop, od urodzenia nie chcial nigdy lezec sam w wozku czy łóżeczku, wprost niecierpi pozycji poziomej. jestrem wykonczona i zastanawiam się skąd takie male dziecko ma tyle energii...skoro tak malo spi

i pytanko, czy wasze dzieciaczki tez maja slad na rączce po szczepieniu zaraz po urodzeniu?? maly od kilku dni ma tam zaczerwienione i czuc tam takie zgrubienie. tylko czemu dopiero teraz sie to pojawilo? dzis bede u pediatry to zapytam.

i jeszcze ... maly waży ponad 6 kilo, czy to nie za duzo jak na 6 tygodniowe dziecko???jest prawie na samym cycu, czasami sciagnie z butli po 50 ml, bo mu brakuje. jak sie urodzil wazyl 4kg. zaczynam sobie wkrecac ze cos moze jest nie tak...

Morgana, ja tez sie zastanawiam nad chusta i tez boje sie ze maly bedzie chcial byc noszony w niej non stop. sama juz nie wiem co z nim robić, odzwyczajac od nooszenia co w jego przypadku graniczy z cudem czy skapitulowac i nosic ale w chuscie...

Edytowane przez belunia1985
Czas edycji: 2010-08-18 o 08:59
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 09:13   #1966
aniaa22
Zakorzenienie

belunia wspolczuje tych nocek, no i wogole ze spi tak malo moj ma 7 tygodni i wazy prawie 5 kg ale jak wychodzilismy ze szpitala wazyl 3 czyli niby tez przybral 2 kg wiec nie wiec to chyba normalne.
no i chyba czeka nas kolejna zmiana mleka. ja sie powiesze normalnie. w poniedzialek oststni raz smarowalam mu mascia buzke i dzis znow wychodza krosty czyli to chyba jednak alergia i bedziemy zmieniac na Nutramigen podobno jest straznie niedobre w smaku. ciekawe czy maly bedzie chcial pic

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

a co do sladu po szczepieniu to wlasnie po jakims czasie sie pojawia wiec nie martw sie to nic groznego
Stary 2010-08-18, 09:17   #1967
karolcia228
Zakorzenienie

belunia - u mnie pojawila sie po jakim czasie

ania
- my sie tez poprzytulalismy ale o 21 zeby miec sile

Stary 2010-08-18, 09:24   #1968
54474cdcbeee49f0adfc9454abf56792ac8ff3d6_5d51ef966c16e
Konto usunięte

Jesteś pewna, że wszystkie chcesz wywołać??Wykasuj odrazu te złe, tzn. sobie zostaw, ale społeczeństwu nie dawaj, bo troszku szkoda pieniążków. A znając życie mało któ obejrzy wszystkie swoją drogą gdzie ty takiego napalonego fotografa znalazłaś?? zazwyczaj z łaską zrobią do 250 i heja
Ogólnie główna mi się wczytuje ale chodzi mi o zakładkę Laboratorium albo Sklep [/QUOTE]
Hehe mi nie działa
54474cdcbeee49f0adfc9454abf56792ac8ff3d6_5d51ef966c16e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 09:39   #1969
aniaa22
Zakorzenienie

ja mam okolo 1800 zdjec z dnia slubu i pleneru i nawet nam samym nie chce sie ich wszystkich ogladac ale zdjecia sa cudne i nie zaluje bo troszke nas ta przyjemnosc kosztowala

mlody powinien jesc o 10 a spi w najlepsze. a ja czekam. wozek stoi naszykowany na spacer ja ubrana wszystko do przewijania i karmienia naszykowane. a on spi mam troche prasowania ale tak siedze i sie zastanawiam czy nie bedzie tak ze ja zaczne prasowanie a burmistrz sie obudzi wiec studiuje stronki o wysypkach alergiach itd.
a z lekarzami to oszalec mozna. w kielcach nam powiedzieli ze bebilon pepti moze powodowac zatwardzenia wiec jesli to jednak alergia to mamy mu dawac nutramigen bo on nie ma laktozy.
a znowu wczoraj ta stara ropucha mowi ze bebilon pepti jest dobry bo ma laktoze i nie powoduje zaparc.... no glupia

ooo syrena wstala
Stary 2010-08-18, 09:43   #1970
entertete
Rozeznanie

papeteria będzie dobrze, a piguły różne bywają. Tez byliśmy w szpitalu dziecięcym i jedna to nawet zadzwonić z pokoju czy esa odebrać nie pozwalała nie mówiąc już o tym, żeby przy dziecku były 2 osoby na raz, a innym wcale to nie przeszkadzało. Inna zaś to nawet dziecko które całymi dniami leżało samo bo rodzice daleko mieli brała na spacerek albo do kanciapy dla towarzystwa

Dziewczyny co do chusty to Lenny Lamb, nie wiem jak jest z przyzywczajeniem, ale myślę, że jak dziecko zacznie siedzieć a potem raczkować czy chodzić to chusta będzie atrakcją owszem, ale będzie tyle innych, że chyba nie ma się co martwić. A mówię Wam, że na razie lżej nosić około 4,5 kilogramowego brzdąca w chuście niż na rękach

Nie miałam czasu się chwilowo wgryzać w wątek, bo coś mnie dopadło Szyja i głowa bolały w zeszłym tygodniu już, ale prochy dawały radę. Wczoraj nie dały i jeszcze coś na żołądku siedzi (normalnie czuję się jak na kacu po porządnej imprezie) więc idę dziś do lekarza może coś zaradzi bo mi cięzko nawet małym się zająć.

Belunia jeśli wyjściowa była 4 kg (a po porodzie zazwyczaj spada więc liczy się od tego co spadło) to chyba jest okej, teraz dużo dużych dzieciaczków widuję na spacerach i zawsze wydają mi się wielkie a potem się okazuje że to 3 miechy (i 8kg).

Widzę na liście, że już coraz mniej dziewczyn do rozpakowania

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-08-18 o 10:20
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:35   #1971
hd2005
Zakorzenienie

cały czas walczymy z pleśniawkami

niby juz nie ma a na następny dzień znowu sa
juz mam ich dosc

Stary 2010-08-18, 10:50   #1972
Linka24
Wtajemniczenie

Hd ja słyszalam o starym babcinym sposobie z walką na pleśniawki a co??? MOCZ!! i podobno przechodzą szybko!

A my bylismy u lekarza który stwierdził ze Misio ma skaze białkową.. bo te krosty mu się nawróciły, ma je juz ze 3 tygodnie..
i co dalej? kazała zmienić Mleko na Nan HA ale nie wspominała nic o karmieniu piersią. A na opakowaniu wyraźnie jest napisane aby nie karmić piersią przy tym nanie. i teraz nie wiem co robic? Bo nadal karmię i chcę karmić a nan jest tylko do dokarmiania. produkty mleczne wyeliminowałam, tylko dlaczego lekarz nie wspomnial o odstawieniu??? ech...
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:08   #1973
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
FraniaPirania e tam wiocha znam gorsze, a ja jestem z centrum, mieszkam koło Sztygarki niedaleko osiedla Mydlice
wiem gdzie to mydlice kojaza mi sie ze szpitalem

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
wiec moj syn raczej nie ma zatwardzenia tylko nie potrafi tej kupy wycisnac chyba i potrzebuje pobudzenia
a dlugo czekasz az zrobi? bo moj ma tak za cisnie juz z rana a zrobi po paru godzinach, nie w sensie ze caly czas cisnie, ale nadyma sie, robi czerwony to znaczy ze bedzie kupa, tak jakby ja ,,przepychal z jelit,, i zazwyczaj robi kupke jak mu pampersa przebieram, chusteczka go tam powycieram, pobudze dupke i cisnie, ale to tez dlugo trwa u niego wiec mu pomagam przyciskajac nozki do brzuszka, i stekam z nim
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 11:21   #1974
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Siala ja jestem fotografem z zawodu Nie zmniejszaj i nei kompresuj zdjęć, wrzuć na płytkę te co chcesz wywołać i oni w studiu jakimś je wywołają. Dla nich lepiej, że foty są duże, bo lepiej wyjda te wywołane !

na flashu jak dasz to przyjma spokojnie
Jeśli chcesz koniecznie zmniejszyć zdjęcia, to najlepiej gdybyś to zrobiła w Photoshopie, bym Ci powiedziała jak
Jeśli nie, to najpiej je takie zostawi i nie ruszaj painta! albo przynajmniej nie zmieniaj oryginałów

Edytowane przez Morgana le Fay
Czas edycji: 2010-08-18 o 11:23
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:22   #1975
violisia
Zadomowienie

czesc Kobitki
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
niezawsze, ania, anoxa,
siala ja tez mam takie wrazenie czasem z tym wypadnieciem ze czasami sie odruchowo złapie tam, bo takie glupie uczucie jakby mi cos mialo wyleciec

U małego byliśmy najpierw po 13:00 akurat nie spał.TŻ go przewinął pogadaliśmy do niego , próbowałam go przystawić do piersi ale nie umiał złapać no ale też był świeżo pojedzony.Za to strzelił nam całą serie uśmiechów gdy mówiliśmy do niego Arek chwilę ponosił go na rekach ale piguła nie pozwoliła długo bo sie przyzwyczai
Po 17:00 zaś (znowu )przyjechaliśmy z pokarmem. Mały się akurat budził , wiec go przewinełam.Gdy chwilke zapłakał to sie troche przeraziłam bo miał chrype, wiec napewno jest tam mała znieczulica na jego płacz no i ten wenflon w raczce i plasterek na pachwinie jeszcze do nóżki ma taki kabelek podpięty do tetna chyba....Przystawiłam go do piersi i załapał , jadł łapczywie jak wcześniej w domku do tego znowu strzelił kilka uśmieszków i wiem że były świadome a tak się bałam że mnie zapomni Już się nie mogę doczekać jak bedzie w domku.Byle tylko nie złapał jakiegoś pieroństwa.....Teraz dostaje antybiotyk na to crp.No i waży już 3280 a pije po 70 ml. I odpadł mu kikut pępowinki.
dzielka z Ciebie kobitka, nia martw sie dzidzia nie zapomni, kogo jak kogo ale mamusi nie zapomni, najgorsze juz macie za soba, 3mam kciuki zeby czas szybko zlecial zanim dzidzia bedzie w domciu

Cytat:
Ale nasmarować emulsją do kąpieli czy kremem?

słodziaszek, a jakie ma czarne wloski hehe cudeńko

Cytat:
Niestety nie jest to żylak bo to wystaje mi ze środka i jest integralną częścią całości jaka w środku jest.. mam takie wrażenie, że to wszystko jest jakoś właśnie niżej, jakby się oberwało od góry i spadło na sam dół nie wiem jak to opisać a zdjęć nie będę robić
: hahaha:
Cytat:
Zrobić mogę ale nie pokażę chociaż w sumie twarzy nie widać to mnie na ulicy nikt nie rozpozna no ewentualnie jakiś były chłopak mógłby mnie pokojarzyć
: hahaha: nie no padam ze smiechu hehe nie ma jak to poczucie humoru
Cytat:
Mojego syncia porwał dziadek z samego rańca a ja mam się zająć naszymi zdjęciami ślubnymi bo już jakiś czas minął a nikt pół zdjęcia nie dostał a że ja sobie z małym nie mogę palcem do dupki trafić to będę mogła w spokoju je obrobić, posegregować i przygotować do wywołania.. czeka na mnie 900 zdjęć

Mały jadł o 17:40, zasnął po godzinie i potem dopiero o 00:20 i o 4:45 znowu jak wstał po północy, pojadł to nie chciał zasnąć ale go "zmusiłam" co nawet nie było ciężkie... zeszła godzinka na wtykaniu smoczka i na wierceniu się jak wypadał

Kurka.. nigdy jeszcze nie wywoływałam zdjęć robionych cyfrówką.. i tu mam problem... jedno zdjęcie ma 2-4MB.. czy takiej ma być wielkości oddając je do wywołania czy mogę starym sposobem (otwórz i zapisz w paincie) zmniejszyć jego rozmiar, nie zmieniając wielkości i parametrów zdjęcia? Tym sposobem zdjęcie nawet nie traci na jakości - przynajmniej na kompie tego nie widać. Nie chcę schrzanić tych zdjęć a zależy mi na zmniejszeniu ich "wagi" bo same w sobie zajmują prawie 3GB na kompie a ja muszę je pokatalogować (osoby katalog dla nas, osobny katalog tylko z częścią zdjęć dla rodziców, osobny jeszcze mniej obszerny z tymi samymi zdjęciami dla reszty gości) i chciałabym to nagrać na płytkę jedną.. czy na usb też można i przyjmują do wywołana?
Ja bym nagrala na osobne plytki dla was dla rodzicow i gosciu, a wogole to sa dosc pojemne plytki po np 4 GB wiec moze to rozwiaze problem

Milego dnia Wam życze
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:26   #1976
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Hd ja słyszalam o starym babcinym sposobie z walką na pleśniawki a co??? MOCZ!! i podobno przechodzą szybko!
moja mama też o tym mówiła ... ale jakoś sobie tego nie wyobrażam...

Stary 2010-08-18, 11:55   #1977
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość

a dlugo czekasz az zrobi? bo moj ma tak za cisnie juz z rana a zrobi po paru godzinach, nie w sensie ze caly czas cisnie, ale nadyma sie, robi czerwony to znaczy ze bedzie kupa, tak jakby ja ,,przepychal z jelit,, i zazwyczaj robi kupke jak mu pampersa przebieram, chusteczka go tam powycieram, pobudze dupke i cisnie, ale to tez dlugo trwa u niego wiec mu pomagam przyciskajac nozki do brzuszka, i stekam z nim
ja robie to samo
ale jak juz tak mi sie tak prezy przez dzien i noc i na koniec strasznie juz przy tym placze to niestety czopek

bylam na spacerze ale mojemu ksieciowi cos nie spasowalo i wracalam na syrenie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 11:58   #1978
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
i pytanko, czy wasze dzieciaczki tez maja slad na rączce po szczepieniu zaraz po urodzeniu?? maly od kilku dni ma tam zaczerwienione i czuc tam takie zgrubienie. tylko czemu dopiero teraz sie to pojawilo? dzis bede u pediatry to zapytam.
Mojemu wyszło kilka dni temu, spokojnie, może się nwet to zrobić w takiego ropnego strupka brzydkiego - nie można tego ruszać i niczym smarować tylko zostawić samamu sobie i sie wygoi, be obaw

i jeszcze ... maly waży ponad 6 kilo, czy to nie za duzo jak na 6 tygodniowe dziecko???jest prawie na samym cycu, czasami sciagnie z butli po 50 ml, bo mu brakuje. jak sie urodzil wazyl 4kg. zaczynam sobie wkrecac ze cos moze jest nie tak...
Dziecko na samej piersi z taką wagą to super "wynik" ... nawet jeśli zrobi się pulchne to nic nie szkodzi bo zrzuci to jak zacznie być bardziej aktywne Jest taka zasada, że dzieci będących na piersi się "nie odchudza", mogą jeść do woli i tyć do woli
Na modyfikowanym jak za dużo przybierają na masie to lekarze usiłują jakoś dzieci odchudzać.. zmniejszać ilość pokarmu, oszukiwanie herbatką itd.
Cytat:
no i chyba czeka nas kolejna zmiana mleka. ja sie powiesze normalnie. w poniedzialek oststni raz smarowalam mu mascia buzke i dzis znow wychodza krosty czyli to chyba jednak alergia i bedziemy zmieniac na Nutramigen podobno jest straznie niedobre w smaku. ciekawe czy maly bedzie chcial pic
Kochana ja się boję, że możesz mu rozregulować brzuszek w taki sposób No ale nie wiem jakie inne wyjście
A co do smaku mleka to też słyszałam, że ohydne w smaku.. ale jak dziecko będzie głodne to zje bo się samo nie da zagłodzić Najwyżej jak nie będzie chciał pić w porze karmienia to odczekasz godzinę czy dwie i podasz jak będzie już taki wygłodniały.
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21446894]
Jesteś pewna, że wszystkie chcesz wywołać??Wykasuj odrazu te złe, tzn. sobie zostaw, ale społeczeństwu nie dawaj, bo troszku szkoda pieniążków. A znając życie mało któ obejrzy wszystkie swoją drogą gdzie ty takiego napalonego fotografa znalazłaś?? zazwyczaj z łaską zrobią do 250 i heja [/QUOTE]
Fotografem był mój znajomy.. kompletny amator i miał nakaz pstrykania jak najwięcej coby wybrać kilka ładnych
I chciałam chociaż jeden pełny komplet dla nas, dla rodziców okrojoną wersję ale sporą a dla gości tylko kilka sztuk.
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
cały czas walczymy z pleśniawkami

niby juz nie ma a na następny dzień znowu sa
juz mam ich dosc
Haniu a może to nie pleśniawki? Znaczy się jak pleśniawki zeszły to może teraz to tylko zwykły nalot z mleka? Przecierasz po karmieniu kilka razy na dzień choćby zwykłą przegotowaną wodą?
Mój ma nalot ale jak nie przetrę to go widać, ewentualnie jak herbatki się napije to mu się wypłukuje.
Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz koniecznie zmniejszyć zdjęcia, to najlepiej gdybyś to zrobiła w Photoshopie, bym Ci powiedziała jak
Jeśli nie, to najpiej je takie zostawi i nie ruszaj painta! albo przynajmniej nie zmieniaj oryginałów
A dlaczego paint zły?
Ja nie robię tego poprzez "obraz/zmień rozmiar".
Po prostu jak mam zdjęcie, daję prawym otwórz za pomocą painta, niczego nie zmieniam ani nic nie grzebię przy zdjęciu i daję po prostu zapisz. Zdjęcie traci duuużo na "masie" a ja nie zauważam zmiany jakości, rozmiar (szerokość, wysokość) zdjęcia pozostaje ten sam. Nie wiem jakim cudem się to dzieje ale zawsze wydawało mi się, że ten sposób nie jest zły.
Możesz fachowym okiem ocenić tę metodę ?

Zdjęcie z 4mega po tej operacji ma 888kilo, wymiary 3872x2592, rozdzielczość (we właściwościach) po 350dpi (w pionie i poziomie) - czyli nic się nie zmieniło oprócz wagi zdjęcia. Czy ja źle coś pojmuję? Jakie parametry są jeszcze istotne przy jakości zdjęć?

Czas edycji: 2010-08-18 o 12:17
Stary 2010-08-18, 12:21   #1979
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
ja robie to samo
ale jak juz tak mi sie tak prezy przez dzien i noc i na koniec strasznie juz przy tym placze to niestety czopek

bylam na spacerze ale mojemu ksieciowi cos nie spasowalo i wracalam na syrenie
aaa to w takim przypadku koniecznie, ja zaraz ide na spacerek, oby nie na sygnale
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:27   #1980
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Kochana ja się boję, że możesz mu rozregulować brzuszek w taki sposób No ale nie wiem jakie inne wyjście
A co do smaku mleka to też słyszałam, że ohydne w smaku.. ale jak dziecko będzie głodne to zje bo się samo nie da zagłodzić Najwyżej jak nie będzie chciał pić w porze karmienia to odczekasz godzinę czy dwie i podasz jak będzie już taki wygłodniały.

Fotografem był mój znajomy.. kompletny amator i miał nakaz pstrykania jak najwięcej coby wybrać kilka ładnych
I chciałam chociaż jeden pełny komplet dla nas, dla rodziców okrojoną wersję ale sporą a dla gości tylko kilka sztuk.

Haniu a może to nie pleśniawki? Znaczy się jak pleśniawki zeszły to może teraz to tylko zwykły nalot z mleka? Przecierasz po karmieniu kilka razy na dzień choćby zwykłą przegotowaną wodą?
Mój ma nalot ale jak nie przetrę to go widać, ewentualnie jak herbatki się napije to mu się wypłukuje.

A dlaczego paint zły?
Ja nie robię tego poprzez "obraz/zmień rozmiar".
Po prostu jak mam zdjęcie, daję prawym otwórz za pomocą painta, niczego nie zmieniam ani nic nie grzebię przy zdjęciu i daję po prostu zapisz. Zdjęcie traci duuużo na "masie" a ja nie zauważam zmiany jakości, rozmiar (szerokość, wysokość) zdjęcia pozostaje ten sam. Nie wiem jakim cudem się to dzieje ale zawsze wydawało mi się, że ten sposób nie jest zły.
Możesz fachowym okiem ocenić tę metodę ?

Zdjęcie z 4mega po tej operacji ma 888kilo, wymiary 3872x2592, rozdzielczość (we właściwościach) po 350dpi (w pionie i poziomie) - czyli nic się nie zmieniło oprócz wagi zdjęcia. Czy ja źle coś pojmuję? Jakie parametry są jeszcze istotne przy jakości zdjęć?
aaa ja tez myslalam ze zmieniasz wielkosc, a ty poprostu zmieniasz na format "jpg" z "bmp" to wydaje mi sie ze to OK
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości