|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21438712]fajna pasja, tylko też nie tania...
![]() Ja amator totalny jestem, dlatego taki mały "idioten-aparat" mi odpowiada. Lustrzanki pewnie znacznie lepsze, ale i większe, więc wszedzie trzeba dodatkową torbę targać... ![]() Ale zastanawiam się... moje zapędy artystyczne- średnie, chce dzieciaki fotografować, pszczółek po łąkach ganiać nie będę. A budżet- im mniej tym lepiej. Ma być łatwy w obsłudze i tyle. ![]() hehe no niestety nie tania, dlatego sprzętu nie oglądam, bo żal serce ściska, ostatnio ojciec zaszalał kupił mi lampę błyskową-ah cudowny zimny mokry dzień 13 marca teraz obiektyw 170-500mm i waży coś ok 1 kg i do niego podczepia się statyw, a nie do body. To może jakaś kompaktówka mocniejsza wystarczy, sobie olympusa chwalę, ale na zdjęcia częściej muszę brać lustzrankę, bo wygląda profesjonalniej, więc łatwiej mi się z różnymi gburami wykłucać Ostatnio byłam w Cieszynie i Canona targałam w torebce jak wyjmowałam go na rynku to Ci którzy to widzieli mieli oczy jak talerze-taaaki duży aparat a się zmieścił; najlepiej pójść do sklepu powiedzieć do jakiej kwoty i niech Ci pokażą katalog i aparat i pobaw się nim czy instynktowny itd. a potem możesz w net te same modele znaleźć i poczytać opinie użytkowników-ostrzegam tylko przed oszołomami, którzy nic nie wiedzą a krytykują sprzęt na potęgę |
|
|
|
#4562 |
|
Konto usunięte
|
moje prace, na jednej mam o zgrozo założone jednocześnie 3 filtry połówkowe a na drugim 2
|
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
mogloby byc..., a nastepnym razem bede od 20 grudnia do 10 stycznia
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamusie
nie było mnie troszke i mam spore zaległości ![]() I ja i ja co prawda ja już bardziej waw niż lbn ale czasem zdarza mi się lublinek nawiedzić ![]() Malhalczar śliczne ciuszki, a Amelka jaka pannica [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21439860]Myszko, jaki masz? Bo jest taki w żelu chłodzący też, może on by był najlepszy? A viburcol masz? Fotecki chrzcinowe [/QUOTE]Szaja Agatka super wyglądała na chrzicnach My sami zastanawiamy się czy chrzciny robić we wrześniu czy już na wiosnę ![]() W dodatku nabawilismy się przepukliny pępkowej w zasadzie podwoił swoją mase urodzeniową. Zaczęłam się martwić czy za dużo nie przybiera ale doktorka stwierdziła, że wszystko jest jak najbardziej ok. Karmimy się niby mieszanie ale dostaje zdecydowanie więcej bebilonu HA niż mleka bo w cyckach suuuuuuuuuuusza A tak wygląda nasz 2-miesieczny Mikołajek
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-08-18 o 12:43 |
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mikołajek śliczny.
|
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Amelia rosnie wiecej na dlugosc chociaz juz widze malusienkie faldki .... Ja chrzciny mam juz z glowy (13 lipca byly..) , a za tydzien odbieram fotki od fotografa. PS. Dzieki za komentarz na Nk i buziaki dla calej trójki
|
|
|
#4567 | ||||
|
Rozeznanie
|
witam panie
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21438712] Ostatnia fotka nim aparat uległ zniszczeniu:[/QUOTE] ooo jakie fajoskie usmiechiiiii ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21439860]Fotecki chrzcinowe [/QUOTE]och jejciu jakie cudo [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21440418]to chyba trzeb czekać na okres, albo? ![]() ja przynajmniej czekam. jak bylam u gina 6 tyg po porodzie chcial mi dac tabsy wiec czekac chyba nie trzeba, tabsy same wywolaja okres w sumie... ale ja nie chce osobiscie.. kiedys wystarczyl rok brania i watroba zaczela sie buntowac, proby leczenia tak sobie pomogly wiec nawet apapu sie boje brac troche szkoda, to bylo takie wygodne.... Cytat:
ja kiedys sie zawinelam smarujac wczesniej jakas mazia i do tego uda tez i mialam polezec pol godz, obudzialm sie w srodku nocy goraco, pieklo niesamowicie... zdzieralam szybciej niz zakladalam... Cytat:
Cytat:
![]() my po szczepieniu pojechalysmy zaraz po jedzeniu, mala byla w super nastroju, bajerowala pielegniarki, łypala oczkami, gaaaagaaała i smiala sie normalnie popisówa na calego ![]() zwazyly ja- 4400g !!!! rosnie mala rosnie niestety nie zmierzyli jej wzrostu ale ona dluga mi sie zdaje w tatę bo nie we mnie przecie jutro konczy 7 tygodni ![]() szczepienie zniosla lepiej niz ja .. jak spojrzala na mnie zalzawionymi oczami z wyrazem >mamooo dlaczego jej na to pozwalasz???< myslalam ze mi serce peknie ale splakala sie i zasnela zanim wyszlysmy z przychodni teraz w domnu zjadla i drzemie ale slysze odglosy z lozeczka wiec jak dlugo to niewiem...bidactwo malusie... chlip chlip.. a i ja sie pochwale wreszcie waga sie ruszyla, po 6 tyg stania w miejscu cos drgnelo, 2 kg mniej jeszcze 8 kilo do wagi sprzed ciazy...daje sobie pol roku zeby na spokojnie wrocic do formy..czyli do konca roku... aaaa hahaha wlasnie zdalam sobie sprawe ze moje zycie sie podzielilo na to sprzed i po ciazy.... |
||||
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21445978]
Siala - poniżej daję rozpiskę wymiarów fotek w pixelach i cm. Nie zmieniaj pikseli, bo jakość brzydka będzie. Rozdzielczość 300 dpi. Format zdjęcia____Wymiary [cm]______Wymiary [pixele] 9 x 13_____________8.9 x 12.7__________1051 x 1500 10 x 15____________10.2 x 15.2_________1205 x 1795 13 x 18____________12.7 x 17.8_________1500 x 2102 15 x 21____________ 15.2 x 21.0_________1795 x 2480 20 x 25____________20.3 x 25.4_________2362 x 3000 20 x 30____________21.0 x 29.7_________2480 x 3508 25 x 38____________25.4 x 38.1_________3000 x 4476 30 x 45____________30.5 x 45.7_________3602 x 5398 [/QUOTE] Fajnie, fajnie ale ja nie wiem co mam z tym zrobić Co do tego zmieniania w paincie: Ja nie robię tego poprzez "obraz/zmień rozmiar". Po prostu jak mam zdjęcie, daję prawym otwórz za pomocą painta, niczego nie zmieniam ani nic nie grzebię przy zdjęciu i daję po prostu zapisz. Zdjęcie traci duuużo na "masie" a ja nie zauważam zmiany jakości, rozmiar (szerokość, wysokość) zdjęcia pozostaje ten sam. Nie wiem jakim cudem się to dzieje ale zawsze wydawało mi się, że ten sposób nie jest zły. Zdjęcie z 4mega po tej operacji ma 888kilo, wymiary 3872x2592, rozdzielczość (we właściwościach) po 350dpi (w pionie i poziomie) Śliczny chłopaczek i jaką ma fajną brodę
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4569 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze ja coś zle robię uśpię ją na rękach ale jak tylko odłozę do łóżeczka to ona otwiera oczy![]() czasem udaje ze śpi.tzn leży z zamokniętymi oczami i czasem jednym okiem zerka na mnie może to lęk separacyjnypoza spaniem AGUSIA tzn śmieje się,wymachuje rączkami i nózkami wydając z siebie AGUUUUU---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- [1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21431956]Witam. Michasia jeszcze nie płacze ze łzami a ma skonczone 5 tyg. Za to się uśmiecha i przy okazjii dyskutuje A GUUUU..-uwielbiam tego słuchać ![]() To póki robi to a guuu to ją nagraj na coś-za 30 lat będzie miała uciechę [/QUOTE]tylko,że jak włączam kamerę to milczy jak zaklęta ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21439860]Myszko, jaki masz? Bo jest taki w żelu chłodzący też, może on by był najlepszy? A viburcol masz? Fotecki chrzcinowe [/QUOTE]jaka ja ślicna jestem ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
nosiłam to cholerstwo cały dzień brzuch spocił mi się strasznie.Tylko zapomniał mi powiedzieć,ze to się nosi tylko kilka godzin dziennie
|
|
#4570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My chrzciny robimy 5 września.
|
|
#4571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
----------------------------------------------------------------------------------- bylismy dziś w ośrodku zważyć się michasia ma skończone 5 tyg i warzy 4440.Od wyjścia ze szpitala przybyła 1kg
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-08-18 o 13:59 |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21447397]moje prace, na jednej mam o zgrozo założone jednocześnie 3 filtry połówkowe a na drugim 2
Nie wiem o co cho z filtrami ale ładne footyyy.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Gadacie o zdjęciach.. A ja własnie zamówiłam fotografa na chrzciny ![]() Mam nadzieje że bedzie ładna pogoda bo chcemy zrobić fotki w plenerze ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Aa i jeszcze.. Jak wyglądał u Was ten okres po ciąży ??Bo mi coś tam leci, ale bidnie.. i nie wiem czy to okres i tak ma być czy to taka zapowiedź okresu
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...nie usypiaj jej na rekach tylko po karmieniu lub jak marudzi polóz do lózeczka/wózka, daj jej smoczka i przytrzymaj aby nie wypadl, mozesz wlaczyc spokojna cicha muzyczke, polozyc przytulanke obok buzi lub chusteczke z twoim zapachu..
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-08-18 o 14:34 |
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
czytam na bieżąco, ale na pisanie na razie czasu nie mam.
od poniedziałku jest u mnie teściowa. Ewcia zrobiła psikusa, bo spała o godzinę dłużej niż zakładałam, aż teściową skręcało z niecierpliwości, bo się nie mogła z dzieckiem przywitać. no ale jak już wstała i zjadła, to się rozgadała, co z kolei totalnie teściową rozmiękczyło. niestety - nowa twarz, dużo wrażeń, odrobina chaosu w planie dnia i karmienie około północy znów wróciło... a dziś doszedł ból brzuszka i marudzenie z tego powodu - ostatnia kupa była w niedzielę, to już czas najwyższy, żeby wylazła kolejna. może kuchnia teściowej mi szkodzi... albo to wina czekolady - wczoraj jadłam lody miętowe, w których trochę jej było... byliśmy u księdza. do końca tygodnia mamy podjąć decyzję, czy chrzcimy teraz, czyli 29 sierpnia, czy przekładamy to na później i łączymy z jednostronnym ślubem kościelnym. właściwie wiedzieliśmy już po wyjściu od niego, że na razie nie damy się na ten ślub namówić. nauki przedchrzcielne mamy dwa dni wcześniej o 19... hm... pora kąpieli... i wracając do teściowej jeszcze - ledwo przyjechała, już czuję się zmęczona jej obecnością. ciągle gada to samo, rządzi się. ciągle słyszę "daj, ponoszę ją" i non stop muszę tłumaczyć, że nie ma takiej opcji... |
|
|
|
#4575 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
karmię i odkladam zasniecie zajmuje jej czasem kilka minut czasem wiecej jak nie moze zasnac to podchodze ale nie gadam do niej wtedy, glaszcze po glowce, albo przykladam usta do glowki i tak czekam.... ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie z bujaniem, noszeniem, lulaniem.. moja to jeszcze dziewnie reaguje jak mówię ze byłam z nia na spacerze tu, tam..
|
|
|
|
#4577 |
|
Rozeznanie
|
w sensie ze co?
ze powinnas siedziec kolo domu tylko? zreszta moja mama tez tak ma ja mala usypiam dajac jej spokoj a ta ja zabawiala i zabawiala i w rezultacie dziecko sie zmeczylo i spac nei chcialo dopiero jak mam wyszla to mała padla.... aa wogole dziewczyny mam taka chcice na fajkiiiiii......... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-08-18 o 15:19 |
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
![]() Wiecie co to za karton był? A właściwie 2 - jeden z Bobovity - zupka, mus z jabłek, ulotki, jakaś herbatka, drugi z Hippa - jabłuszko, krem do buzi, próbki mleka i jakieś herbatki
|
|
#4579 |
|
Rozeznanie
|
a skad bo nie w temacie jestem
![]() i dziekujemy za brawa ![]() gotuje dzis kalafiorową... myslicie ze nie bedzie sensacji u malej jak zjem ?? Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-08-18 o 15:49 |
|
|
|
#4580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
i że od siedzenia w foteliku samochodowym będzie mieć krzywy kręgosłup
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
Witam
dziś wreszcie chłodniej u nas i juz ma tak zostac przez kilka dni a moze dłużej ![]() mój mąż umówił sie dziś na grzyby , myślałam że mnie szlag trafi on może sobie na grzyby a ja ciągle 24 na dobe tylko do dyspozycji dziecka , skruszony stwierdził że on posiedzi z dzieckiem a ja moge jechac - kazałan mu sie bujac ale w koncu zapakowałam Gabrysie i pojechaliśmy wszyscy ![]() Fakt grzybów jak na lekarstwo ale nie żałuje bo dziecie było zachwycone zapakowałam ją w nosidełko i spacerowałyśmy po lesie wdychając poranne powietrze- młoda cały czas sie rozglądała i śmiała ,nawet odmówiła spożycia mleczka - chyba upiła sie powietrzem![]() zjadła dopiero w domu . a po obiedzie pojechaliśmy jeszcze do miasta nabyc nawilżacz powietrza dla małej - budzi mi sie w nocy od kilku dni z totalnie zatkanym noskiem , niby śpimy przy otwartym oknie ale w te upały nie dziwie sie że powietrze mamy suche i mała sie meczy. może nawilżacz pomoże . myślałam że to bedzie za dużo dla młodej drugi dziś wyjazd ale pieknie to zniosła - tylko nie za bardzo w foteliku lubi jezdzic - woli wiecej przestrzeni nie funkcjonujemy wg żadnego planu - tylko wieczory są raczej zaplanowane -i nie widze żeby młoda , marudziła lub miała stresa ![]() juz w domku po wszystkich zakupach - mała zjadła flache , położyłam ją do wózka i z pół godz gadała z osłem w tym czasie stwierdziłam ze nie było dziś kupy - młoda jak n zawołanie strzeliła takiego kupala że pampers nie wytrzymał musiałam wsadzic do zlewu i całą przebrac![]() a jutro jedziemy nad dunajec do Rożnowa nad zapore i po świeże pstrągi ![]() zakupiłam juz termos na wode dla młodej co by flache na miejscu zrobic a nie wieśc gotową bo nie wiadomo ile tam zabawimy ![]() Mąż opuszcza nas w niedziele to musimy go jeszcze wykożystac , mam nadzieje że tym razem na nie dłużej niż trzy tyg , potem tydzien z nami i znów wyjazd - taki plan by nam wszystkim pasował - zobaczymy czy sie sprawdzi ![]() Bydgoś- te paki to jeszcze z tych po porodowych ulotek i takich tam które dawali w szpitalu ![]() u nas dawali 2 pudełka - skarb malucha i jeszcze takie różowe nazwy nie pamietam w obydwu mnóstwo ulotek , gazet i próbek i ankiety do wypełnienia które zostawiłam w szpitalu no i czekam na odpowiedz
|
#4582 |
|
Konto usunięte
|
tylko,że jak włączam kamerę to milczy jak zaklęta
![]() to z ukrycia ją W dodatku nabawilismy się przepukliny pępkowej Mnie rodzice oklejali pastrami, bo tak kazali, ale czy to mądre to nie wiem, pomogło średnio, mam uczulenie na plastry i to strasznie pokaleczyło skórę ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Nie wiem o co cho z filtrami ale ładne footyyy.. ![]() to takie szkiełka które się nakręca na obiektyw, mają różne kolory i są do połowy takie kolorowe a im bliżej brzegu tym kolorek mocniejszy, problem w tym że każdy ma jakąś swoją grubość co powoduje, że jak się ich ponakłada to może być widać na zdjęciu gwint filtru i trzeba je poustawiać, a one bardzo się kręcą i wogóle szaleństwo itd. ale to już techniczne zagadnienia Gadacie o zdjęciach.. A ja własnie zamówiłam fotografa na chrzciny ![]() Mam nadzieje że bedzie ładna pogoda bo chcemy zrobić fotki w plenerze ![]() to powodzonka na zdjęciach pochwal się efektami |
|
|
|
#4583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno byłam u nich no i poszłam z Blanką na spacer ![]() Noo a wiadomo, spacer to nie 15 min a ze dwie godzinki.. I jak wróciłam to teściowa z tekstem ' a po co ty tak z nią chodzisz? Ja to bym ją położyła tam w pokoju i byśmy sobie leżały' ![]() Niee paal.. ![]() Choć ja się przyznam że sie skusiłam na kilka papierosków do piwka Cytat:
Taa.. moja też. fotelik jest bee, po co to, na kolanach woziłam Piotrusia Pochwalę się Wam moja prawie 3 miesięczną Blankąą
|
||
|
|
|
#4584 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21439860]
Fotecki chrzcinowe [/QUOTE]Agatka śliczna i jaką ma już czupynkę ![]() Duży już z niego facet [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21438712]fajna pasja, tylko też nie tania... ![]() Ja amator totalny jestem, dlatego taki mały "idioten-aparat" mi odpowiada. Lustrzanki pewnie znacznie lepsze, ale i większe, więc wszedzie trzeba dodatkową torbę targać... ![]() Ale zastanawiam się... moje zapędy artystyczne- średnie, chce dzieciaki fotografować, pszczółek po łąkach ganiać nie będę. A budżet- im mniej tym lepiej. Ma być łatwy w obsłudze i tyle. ![]() Ostatnia fotka nim aparat uległ zniszczeniu:[/QUOTE] Super dzieciaki ![]() Cytat:
Czytamy Was ale na pisanie czasu brak, mamy już 5500 kg i 60 cm, w porównaniu z waszymi dzieciaczkami to mali jesteśmy jak na 4 miesiące ![]() Młody to już cwana bestia i próbuje nas terroryzować ale się nie poddajemy, no i do tej pory nie przesypia całych nocy ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Blanka jak zawsze Mała modnisia Jak ja czasami mam ochotę kupić jakąś sukienkę
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup dopóki nie będzie pamiętał
|
|
|
|
|
#4586 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem coś o tym.Paliłam przed ciążą i teraz też mam ochotę.Szczególnie jak mam nerwa.Pewnie jak skończę karmić to powrócę do nałogu ![]() Cytat:
W ogóle to witam ![]() Wczoraj w południe Młody wypiął się na butle,była histeria z głodu,więc wyciągnęłam cyca.Pożarł w całości!O 15.30 próba kolejna.Wypił z butli 120ml,potem była fajna aktywność,włożyłam do chusty i poszłam na zakupy(w końcu bez stresu,bo w wózku to od razu się darł jak tylko wchodziłam do sklepu-facet!).W rezultacie parę minut po 19 dziecko spało,wykąpane.Zasypiało bez histerii i płaczu ![]() Dziś od 15 identycznie(oprócz zakupów). Wszystkie dzieciaczki jak zwykle śliczne! Miira mój też miał przepuklinę.Nie taki diabeł straszny...Była wielkości wiśni i po jednym plasterkuy nie było po niej śladu Edytowane przez kaszpirek Czas edycji: 2010-08-18 o 20:09 |
||
|
|
|
#4587 | |||||
|
Konto usunięte
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21447195]
to chyba tyle, ale wrzucę może jaką moją foteczkę (nie mojej buźki, bo takich brak) i się ekshibicjonistycznie (sorki jeśli z błędem wyraz) pochwalę fajne kwiatki. ![]() chyba rzeczywiście skoczę się do jakiegoś marketu czy cuś. Cytat:
![]() Tymke też mial pępek wypukły, i lekarz kazał mi przez dwa tygodnie plasterek kleić, kleiłam przez 3 tygodnie, i widzę, że jest lepiej. Mikołajek superancki. ![]() Cytat:
za wagę.Cytat:
a może za bardzo jej ulegasz? powinnaś raz a "wyraźnie" wytłumaczyć o co biega. moja- mimo, że mieszka piętro wyżej- miała Tymka na rękach może 4-6 razy. Cytat:
mi na szczęście palić się nie chce. TŻ pali, czasem przy mnie, jak siedzimy razem na tarasie, ale mnie nie ciągnie z czego strasznie się cieszę. Po pierwszej ciąży od razu do fajek wróciłam. Cytat:
![]() Blanka |
|||||
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeejuuuu jak ona "dorosła", taka pannica już
a pamiętam ją ze zdjęć jako takiego jeszcze "robalka"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4589 | |||
|
Rozeznanie
|
witam :0 dawno mnie nie było, ale czytałam na bieżąco
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21438712] Ostatnia fotka nim aparat uległ zniszczeniu:[/QUOTE] śliczne chłopaki [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21439860]Myszko, jaki masz? Bo jest taki w żelu chłodzący też, może on by był najlepszy? A viburcol masz? Fotecki chrzcinowe [/QUOTE]super dziewczyna Cytat:
![]() sliczny chłopczyk ![]() Cytat:
![]() i dal ciebie za wagę ![]() Cytat:
![]() śliczna mała modelka [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21464101] mi na szczęście palić się nie chce. TŻ pali, czasem przy mnie, jak siedzimy razem na tarasie, ale mnie nie ciągnie z czego strasznie się cieszę. Po pierwszej ciąży od razu do fajek wróciłam. od kilku się zaczyna! nie pal! ![]() [/QUOTE] ja paliłam na studiach nałogowo, potem na imprezach tez do piwka, teraz ganiam męża bo to kasy cholerstwo duzo kosztuje... to ja w skrócie: 1. spanie super-mała spi do 3ciej, potem do 7mej,8mej 2. zamowilismy chrzest na 19.09, zabieram sie do poszukiwac kreacji dla Zosieńki. 3. miałam kryzys laktacyjny, czuje ze nie ma tyle mleka co wczesniej a mała potrzebuje i czasm wysysa 2 cyce, juz miałam skapitulowac i podac bebiko ale jeszcze sie trzymam i jakby lepiej troszke jest. poza tym córunia super, juz sie usmiecha do mnie szeroko i zaczyna gaworzyć, czekam aż odkryje rączki...ale nadal nie lubi na brzuszku leżeć, zmuszm ja w sumie do 4-5 min dziennie leżenia ale marudzi bardzo. wszystkie dzieciaczki przesłodkie pozdrawiam was
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21464101]f
od kilku się zaczyna! nie pal! ![]() Blanka nie będę obiecałam Blance że nie bede ![]() Cytat:
![]() Ona na zdjęciach strasznie 'dorośle' wychodzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

, raptem trzy nas będzie

nie było mnie troszke i mam spore zaległości 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

brzuch spocił mi się strasznie.Tylko zapomniał mi powiedzieć,ze to się nosi tylko kilka godzin dziennie

.