Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 08:59   #1651
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Bardotka
Cale szczescie,ze smok byl tylko do zasypiania (i to nie zawsze),wiec praktycznie nie mamy problemu z odstawieniem

Fajne te zestwy,tylko ciekawe jak te kolorki beda sie prezentowac live,czy nie beda takie hmm wyblakle

No ja tez się cieszę, że nasza nie chciała, bo ni podobają mi się te prawie już roczne dzieci ze smokiem w buzi

A o tych komplecikach to Ci napiszę bo nałóg się odezwał i będę zamawiać
Stary 2010-08-18, 09:09   #1652
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Kamyk Lu miala bardzo duzy odruch ssania i wolalam zeby czasami zasypiala ze smokim,niz z paluchem,bo pozniej ciezko odzywyczaic
Wow ale porcja
Bardotka mi tez nie
To czekam na info po zakupach
Kalka wiem wlasnie i wiedziala,ze pierwsze powie tata
Stary 2010-08-18, 09:32   #1653
azzis
Zakorzenienie

aldii Adaś też ma smoka tylko do zasypiania. Chciałam odstawić smoka jak skończy te 6 mies. ale nie wiem jak się za to zabrać Jak Ty usypiasz Lu bez smoka?

A co do okresu to ja chciałabym w końcu dostać taki "porządny" okres bo to co mam, to nie wiem czy to się już kwalifikuje jako @ czy jeszcze nie

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2010-08-18 o 09:34
azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 09:56   #1654
_Ya
Zadomowienie

Dziewczyny nie mam kiedy czytać. Za nami ciężka noc. Młody od niedzieli dusi kupę i nic nie idzie. Już jedliśmy suszone śliwki, piliśmy sok z jabłka. To chyba ryż go tak zapycha. Od rana się bidol męczy. Teraz przysnął, ale ciekawe na jak długo, bo w koło u sąsiadów remonty.
Kurcze mam dylemat czy mu nie zrobić akcji czopek. Szkoda mi go strasznie.

Piszecie o okresie, ja cały czas nie mam. Ostatni okres miałam 28 kwietnia 2009 Kiedy piersiowe mamy kiedy pojawił się u Was pierwszy okres? Ja wiem, ze jak regularnie karmię piersią, to nie ma, ale tak długo?

I jeszcze chciałam się zapytać, od 2 tygodni młody złapał modę na ssanie 2 palców. Usypia się nimi, uspokaja itd. Palce są wymemłane totalnie. Smoczek mu w ogóle nie podchodzi, w nocy jak się obudzi przystawiam go do piersi, a on nie chce tylko te paluchy wsadza. Zabieram mu, ale on i tak je jakoś przechwyci. Nie wiem czy mam się martwić. Znajoma mówiła, ze najgorzej jak dziecko pokocha kciuk, a tak to nie ma się czym martwić. Ktoś ma taki problem?
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).

Edytowane przez _Ya
Czas edycji: 2010-08-18 o 10:00
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 09:59   #1655
filka2
Zadomowienie

ale jesien za oknem
kancia i jak wyniki?
bardotka roczne dzieci ze smokami to nic,zdarza sie spotkać i 4-latka ze smokiem
aldii juz?ja narazie w ogóle o tym nie myślałam mi Adzia sie podoba ze smokiem,pomysle o tym za kilka m-cy bo teraz by tego nie zniosła bo powoli cysia odstawiam i smoka w jednym czasie.
kalka za okres

ja dziś pospałam do 8 tak to mi sie podoba bo ostatnio Adzia robiła pobudki ok 6 i nie chciała spac,ostatnio w dzien spi tylko po 40min.
myslałam ze to odstawianie cysia pójdzie fajnie ale zaczęły mnie boleć i są twarde,kupiłam sobie szałwie w tabl no i zobaczymy,Mała pije jeszcze 2lub 3x,tak lubie jak ona sie przyssiebo to ostatnie chyba dni.
Stary 2010-08-18, 10:13   #1656
gosbaj
Zadomowienie

Filka mi tez smoczek narazie nie przeszkadza i nawt mi sie podoba jak on go tak ciumka jak ta dziewczynka z Simpsonow :d
za pare miesiecy pomyslimy o odstawieniu. on zasypia ze smoczkiem ale po jakis 30min go wypluwa i juz do rana spi bez smoczka. a w dzien czasem go uzywa.

spokojnie, przyjdzie czas to sie oduczy. mysle ze kolo roku odstawimy.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:34   #1657
filka2
Zadomowienie

gosbaj własnie miałam to napisać,Adzi chrzestny zawsze sie zniej śmieje ze wygląda jak ta z Simpsonów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 10:49   #1658
bardotka_a
Wtajemniczenie

Ya ja bym się nie zastanawiała, czopek glicerynowy to nic złego a po co ma się mały męczyć?

Filka oj zazdroszczę Ci tego cyckowania

Pozadrościłam wczoraj Zebci tej lodówki i dzisiaj też posprzątałam tam "gdzie nikt nie widzi"- szafki w łazience i przy okazji wywaliłam reklamówkę kosmetyków, czuję się oczyszczona

Jeszcze dzisiaj posprzątam u Patryśki na półce bo tz jak wyciągnie ciuchy to kipisz zostaje

Gosbaj
ja mam do Ciebie pytanko od kiedy dzieci mozna uczyć 2 języka? nie chodzi mi o jakieś cuda dla 3 mc dzieci bo w to trudno mi uwierzyć ( a może) tylko kiedy tak naprawdę dziecko cos zakuma
Stary 2010-08-18, 11:00   #1659
gosbaj
Zadomowienie

Bardotka nie wiem jak z calkiem malutkimi dziecmi ale wiem ze takiego 2latka spokojnie mozna uczyc np. kolorow, zwierzatek itp
Stary 2010-08-18, 11:12   #1660
Kancia
Zakorzenienie

dzięki za troskę nie dalismy moczu bo Tomek zaczał jesc normalnie ale jest jeden warunek zamiast 2 łyzeczek bebilonu pepti 1 i 2 łyzeczek bebilonu 2 zazyczyl sobie 1 łyzeczke pepti i 3 zwykłego
na razie poczekam bo w zasadzie gorączka była dwudniowa i niejedzenie tez 2 dniowe. Jak będzie nadal taki marudny to pojde do lekarza bo i tak niedługo mamy wzw.

U nas bez smoka zasypianie nie przejdzie a pewnie gdyby nie smok to noce byłyby inne
Stary 2010-08-18, 11:14   #1661
gosbaj
Zadomowienie

Dziewczyny czy dzieci musza jesc kaszki?? bo moj ewedentnie ich nie lubi. Mam z Nestle rozne smaki i jak chce mu dac lyzeczka na sniadanie to placze jakbym mu krzywde robila, zaciska buzie i kilka razy sie zdazylo ze mial odruch wymiotny. Probowalam z roznymi smakami i nic. Jak dam mu w butelce na noc tzn do mleka dosypie 1,5 lyzki kaszki to zje ale tak w miseczce to po paru lyzkach jest placz. Mam jeszcze Bobovite wiec sprobuje a jak bedzie to samo to chyba mu je odpuszcze narazie.
Stary 2010-08-18, 11:23   #1662
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez _Ya Pokaż wiadomość

Piszecie o okresie, ja cały czas nie mam. Ostatni okres miałam 28 kwietnia 2009 Kiedy piersiowe mamy kiedy pojawił się u Was pierwszy okres? Ja wiem, ze jak regularnie karmię piersią, to nie ma, ale tak długo?

?
Przy starszym dziecku dostałam po 7 miesiącach
Teraz jeszcze też nie mam, ale dopiero 4 miesiące za nami....i wcale na @ nie czekam

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dzieci musza jesc kaszki?? .
Syn nie jadł, a Córka jeszcze jest za młoda

Ja bym nie dawała jak dziecko nie chce.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:43   #1663
Kancia
Zakorzenienie

gosbaj nie muszą, tymbardziej, ze Krzys i tak jest duzy. Jak nie lubi to nie dawaj, kaszka to nic innego jak kleiki z cukrem i smakami
Stary 2010-08-18, 12:09   #1664
zebra666
Zakorzenienie

Gosbaj a może jak dodasz troche banan zgniecionego albo innego owoca? Ja się kaszkami nie martwie- jest na noc i drugie śniadanie i wcale dużo jej nie zjada.

Co do smoczków ja nie odstawiam narazie, bo ma potrzebe ssania..nie ma smoka wkłada palce Myślę, że z tym aż takiego pospiechu nie ma... się uspokoji z ząbkami powoli zaczne mu smoka ograniczać teraz to jedyny ratunek i usypiacz.

Kancia ciesze się, że małemu się poprawiło Nie dziwie mu się, bo to naprawde fuj mleko...

Bardotka ja dzisiaj jeszcze dostałam ciuszki od mamy to miałam motywacje przejrzeć małego szmatki i za małe dać tacie i odłorzyć dla kumpeli. Ale fajowe ma tenisówkiczerwone na sznurówki i moro na rzepy...ale to na większe stópy

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:55   #1665
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dziekujemy za kciukasy
Niestety Szymek jeszcze ma anemie Jest lepiej, ale nie calkiem i mamy dalej brac zelazo.
Mial tez robiony bilans miedzy 7-9 miesiacem. Wazy 8950 i ma 72 cm

aldii za 7 miesiecy i slowo tata Szymek teraz sobie zmienil sciezke i jak przedtem mowil caly czas mama, to teraz co chwila jest tata

karola za nowe umiejetnosci i popieram opinie innych dziewczyn, napisz ksiazke!! Masz swietny styl pisania

azzis za chrzciny i 6 miesiaczkow

addicted niestety nie moge otworzyc filmu

Kamyk a to sobie Paulinka pojadla

kalka ja to sie tak nie ciesze jak dostane okres Nooo, mam nadzieje, ze dzisiejsza noc bedzie lepsza...

youyou to czekam na info

kancia dobrze, ze z Tomciem juz lepiej

Mialam wstawic zdjecia z poprzedniego weekendu, wiec najpierw ze spdacerku do parku
Stary 2010-08-18, 13:02   #1666
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

I jeszzce z wypadu w gory do znajomej
Stary 2010-08-18, 13:12   #1667
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:

ja tez jeszcze nie mam. Liwia ma juz 7,5 m, diete rozszerzylysmy jak miala 5,5m. i ani widu, ani slychu. ogolnie nie narzekam

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dzieci musza jesc kaszki?? bo moj ewedentnie ich nie lubi. Mam z Nestle rozne smaki i jak chce mu dac lyzeczka na sniadanie to placze jakbym mu krzywde robila, zaciska buzie i kilka razy sie zdazylo ze mial odruch wymiotny. Probowalam z roznymi smakami i nic. Jak dam mu w butelce na noc tzn do mleka dosypie 1,5 lyzki kaszki to zje ale tak w miseczce to po paru lyzkach jest placz. Mam jeszcze Bobovite wiec sprobuje a jak bedzie to samo to chyba mu je odpuszcze narazie.
oczywiscie, ze nie. tylko mleko musi pic. moja nie lubi i jej nie zmuszam. w ogole do slodkiego jej nie ciagnie. owocami pluje, deserki ble. za to warzywki i miecho sa ok, szczegonie z heinza (one maja troszke soli i te uwielbia ale dostaje tylko od swieta)

wracajac do ochraniaczy, aj sie dziewczyny z wami zgadzam, one dopiero teraz sa potrzebne, tylko ze mnie nastraszyli tymi etykietami, a ja faktycznie zauwazylam, ze Liwia sie po nich wspina. ale mimo to je trzymam w lozeczku, bo juz pare razy tak grzmotla glowa w szczeble, ze sie wystraszylam. w ogole to ja je mam inaczej przywiazane, na tych dlugich bokach, bo tak mi sie bardziej sprawdza... a na polskich ochraniaczach nie ma takich ostrzezen?
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:42   #1668
Kancia
Zakorzenienie

dzieci za mnie robia obiad jeden wali w kotlety a drugi dopinguje
Stary 2010-08-18, 14:53   #1669
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie mam kiedy czytać. Za nami ciężka noc. Młody od niedzieli dusi kupę i nic nie idzie. Już jedliśmy suszone śliwki, piliśmy sok z jabłka. To chyba ryż go tak zapycha. Od rana się bidol męczy. Teraz przysnął, ale ciekawe na jak długo, bo w koło u sąsiadów remonty.
Kurcze mam dylemat czy mu nie zrobić akcji czopek. Szkoda mi go strasznie.

I jeszcze chciałam się zapytać, od 2 tygodni młody złapał modę na ssanie 2 palców. Usypia się nimi, uspokaja itd. Palce są wymemłane totalnie. Smoczek mu w ogóle nie podchodzi, w nocy jak się obudzi przystawiam go do piersi, a on nie chce tylko te paluchy wsadza. Zabieram mu, ale on i tak je jakoś przechwyci. Nie wiem czy mam się martwić. Znajoma mówiła, ze najgorzej jak dziecko pokocha kciuk, a tak to nie ma się czym martwić. Ktoś ma taki problem?
Ja mam taki problem, wsadzam mu smoczka i od pewnego czasu jest lepiej, czasami ssie ale nie tak jak kiedys.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Madziulka śliczny Synuś!

a co do okresu to nie mam i nie czekam na niego

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Olivia pięknie wyglądaliście!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:55   #1670
filka2
Zadomowienie

a odn Tż-tów przypomniało mi sie jak wczoraj tż ubrał Ade do babci,ja szłam na masaż a tż do teściowej i on ja ubierał,założył 2rózne skarpetki jak to zobaczyłam na dole już to myślałam że zdechne ze smiechu a on nie widział róznicy i stwierdził że sie czepiam.oj czuje co to by było jakby tatuś był w domku zamiast mamusi
Stary 2010-08-18, 15:04   #1671
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
a odn Tż-tów przypomniało mi sie jak wczoraj tż ubrał Ade do babci,ja szłam na masaż a tż do teściowej i on ja ubierał,założył 2rózne skarpetki jak to zobaczyłam na dole już to myślałam że zdechne ze smiechu a on nie widział róznicy i stwierdził że sie czepiam.oj czuje co to by było jakby tatuś był w domku zamiast mamusi
)
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:45   #1672
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ech u mnie dzien masakryczny tata z siostra mieli dzisiaj wypadek koles wjechal w nich tirem az jeszcze sie cala trzese nawet nie chce myslec ze to moglo sie zle skonczyc na szczescie nic im sie nie stalo samochod ponoc juz raczej nie do naprawienia bo walnal w nich tez przodem i w tyl koles byl na tyle beszzcelny ze powiedzial ze to wina mojego taty przyjechala policja i po sprawdzeniu powiedzilei ze jego wina bo zle wyprzedzal i za szybko zjechal na drugi pas masakra jakas zatlukla bym kolesia
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:04   #1673
bardotka_a
Wtajemniczenie

Madziulka ale wy tam macie tereny do spacerków Szymek widzę juz sam próbuje chodzić fajny maluch a tata to dumny jak paw

Gosbaj jak nie chce niech nie je i tak dobrze wagowo stoi, widocznie mu nie podchodzi grunt, że lubi inne dzieciece przysmaki

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

filka oj czepiasz się,

elcia dobrze, że nic nikomu sie nie stało

A gdzie jest Patinka?????????

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Może się komuś przyda

5 MIESIĄC ZYCIA - 4 POSIŁKi MLECZNE PO OK 180
ML + zupka przecier jarzynowy + owoce ( jabłko
lub sok)
6.00 180 ml mieszanki
9.30 skrobane jabłko lub sok ( docelowo 50-100 g)
13.00 poczatkowo jarzynka,docelowo zupka-przecier
jarzynowy (docelowo do 180 ml)
16.00 180 ml mieszanki
20.00 180ml mieszanki
24.00 180 ml mieszanki

6 MIESIĄC ZYCIA - 4 POSIŁKi MLECZNE PO OK 180
ML + zupka przecier jarzynowy z miesem + owoce
( przecier lub sok)

6.00 180 ml mieszanki
9.30 przecier owocowy lub sok ( max 150
g)/zamiennie kisiel owocowy
13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 180
ml) + 10 g gotowanego miesa bez wywaru
16.00 180 ml mieszanki
20.00 180ml mieszanki
24.00 180 ml mieszanki

7 MIESIĄC ZYCIA - 4 POSIŁKi MLECZNE + zupka
przecier jarzynowy + owoce ( przecier lub sok)

6.00 180 ml mieszanki z kleikiem
bezglutenowym( 2-3 g/100 ml)
g)/zamiennie kisiel owocowy/zamiennie kleik na
wodzie z owocami/zamiennie kasza jaglana z
owocami zmiksowana
13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 200
ml) + 10 g gotowanego miesa /co 2gi dzień ½
zoltka do zupki poczatkowo zamiennie z miesem
16.00 180 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze
tez byc kisiel mleczny na mieszance z zóltkiem –
zamiast zóltka do zupki
20.00 180ml mieszanki z kaszką zbozowa
glutenową(2-3g/100ml)
24.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym
(2-3 g/100 ml)

8 MIESIĄC ZYCIA 3- 4 POSIŁKi MLECZNE + zupka

6.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym( 6
g/100 ml)
g)/zamiennie kisiel owocowy/zamiennie kleik na
wodzie z owocami/zamiennie kasza jaglana z
owocami zmiksowana
13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do
200ml) + 10-15 g g gotowanego miesa
codziennie /co 2gi dzień ½ zoltka do zupki

16.00 180 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze
zamiast zóltka do zupki
20.00 180ml mieszanki z kaszką zbozowa
glutenową(6 g/100ml)
Ewentualnie ( acz niekoniecznie) - 24.00 180 ml
mieszanki z kleikiem bezglutenowym )

9 MIESIĄC ZYCIA 3 POSIŁKI MLECZNE + zupka

6.00 200 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym

g)/zamiennie kisiel owocowy z
BISZKOPTEM/zamiennie kleik na wodzie z
owocami/zamiennie kasza jaglana z owocami /kompot

13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 200
ml) + 10-15 g g gotowanego miesa codziennie + ½
zoltka codziennie

16.00 200 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze
zamiast zóltka do zupki

20.00 200ml mieszanki z kaszką zbozowa glutenową(

10 MIESIĄC ZYCIA : 2-3 POSIŁKI MLECZNE + OBIAD
DWUDANIOWY + owoce ( przecier lub sok)

6.00 220 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym

9.30 przecier owocowy lub sok ( max 150 g) z
biszkoptami /zamiennie kisiel owocowy z
biszkoptami/kompot/kasza jaglana z owocami

13.00 zupka-przecier jarzynowy z kaszka
glutenowa
II danie – jarzynka z gotowanym miesem ( 15-20 g)
+ ½ zołtka,z dodatkiem ziemniaka lub ryzu

16.00 220 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze
zamiast zóltka do zupki/ zamiennie kanapka z
pieczonym miesem

20.00 220ml mieszanki z kaszką zbozowa glutenową

11-12 MIESIĄC ZYCIA : 2POSIŁKI MLECZNE + OBIAD
DWUDANIOWY + owoce ( przecier lub sok)

6.00 220-250 ml ml mieszanki z kleikiem
bezglutenowym lub np. kluseczki na mleku
nastepnym

9.30 kanapka z pieczonym miesem lub
jajkiem,jajecznica na parze,twarozek naturalny z
owocami,jogurt naturalny z owocami przecier
owocowy lub sok ( max 150 g) z biszkoptami ,
kisiel owocowy z biszkoptami

13.00 zupka-przecier jarzynowy z kaszka
glutenowa
II danie – jarzynka z gotowanym miesem ( 15-20 g)
+ ½ zołtka,z dodatkiem ziemniaka lub ryzu lub
pulpet z miesa indyczego + ziemniak lub
Ryz z jabłkiem

16.00 kanapka z pieczonym miesem lub
jajkiem,jajecznica na parze,twarozek naturalny z
owocami,jogurt naturalny z owocami przecier
owocowy lub sok ( max 150 g) z biszkoptami ,
kisiel owocowy z biszkoptami

20.00 220-250 ml mieszanki z kaszką zbozowa
glutenową
Stary 2010-08-18, 16:10   #1674
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

MADZIULA cudny Szymus a jak slicznie siedzi sam
BARDOTKO nic im sie nie stalo na szczescie ale kurcze kolesia to bym utlukla normalnie,dzieki za jadlospis wlasnie szukalam takiego
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:30   #1675
patinka_
Zakorzenienie

bardotka

tak jak pisałam na PW-na bieżaco was czytam w pracy, ale nie chcę się tam logować,żeby ktoś mnie nakrył,że patinka_ to ja
wstawanie rano mnie dobija...wieczorami jestem padnięta-wczoraj poszłam po 23 spać i dzisiaj siedziałam w pracy taka zmęczona,że aż co chwile ktoś się mnie pytał co ja taka blada jestem <hahaha>
Stary 2010-08-18, 16:52   #1676
aldii
Zakorzenienie

Azzis ona nie zawsze zasypiala ze smokiem i moze dlatego jakos specjalnie sie go nie domaga.Ma zawsze po bokach 2 pieluszki tetrowe,przytula sie do nich i zasypia.Czasami ja troche pokolysze.W dzien na luzaku zasypia bez niego,a dzis w nocy dostala go raz.
Trzymam kciuki zeby i Wam sie udalo.Podobno najlepiej oduczyc smoka i butelki jak tylko pojawia sie zabki...I tak jak piszesz smok do 6 m-ca (wtedy naturalna potrzeba ssania bardzo sie zmniejsza i ponoc jest najlatwiej porzucic dydka).Po smoku bedziemy odstawiac butle.Chociaz i tak ma jej juz malo - 1 karmienie i piciu
Ya Kamyka Paulinka ciumkala palca,ale nie wiem czy nadal to robi
Filka no tak cys i smok jednoczesnie to za duzo
Bardotka watro juz teraz puszczac dziecku np. bajki w obcym jezyku.Bo teraz tworza sie tzw. sciezki jezykowe.Ja codziennjie sobie obiecuje,ze bede to robic,ale tylko czasem oglada cos po ang.
Kancia najwazniejsze,ze jest poprawa
Gosbaj nie musza,to jest po to zeby dziecko bylo bardziej syte
Madziulka
za wymiary,a z anemia niedlugo sobie poradzicie
Jak sobie pieknie stoi na trawce
Fleur przy klopotach z nerkami sol jest w ogole nie wskazana
Filka poczekaj jak ja kiedys do przedszkola wyszykuje
Elcia masakra najwazniejsze,ze dobrze sie skonczylo
Bardotka thx za jadlospis.Z niego wynika,ze powinnysmy karmic dzieciaczki jeszcze w nocy
Lu je porcje jak roczniak

Dzisiaj mamy dzien wielkich przemian 7 urodzinki,pierwsze tata, pozniej bylo dada,daj i inne twory ,no i mamy 1 zabka tym razem pediatra miala racje z ta gorka
No i z tej okazji babcia kupila Lu srebrny smoczek,do ktorego pozniej wklada sie pierwszego zabka Pokaze go wam jutro,bo dzis jest jeszcze u grawera
Stary 2010-08-18, 16:57   #1677
gosbaj
Zadomowienie

dzieki dziewczyny wiec mu odpuszcze ta kaszke. albo bede tylko dodawala 1,5 lyzki do mleka rano i na noc bo tak zjada. tylko ze mam jeszcze 2 op kaszek bo kupilam kiedys przy jakies promocji. no ale sa nie otwarte wiec moga lezec. mi nie chodzilo o to zeby go bardziej nasycic tylko zeby jadl lyzeczka.
Stary 2010-08-18, 17:26   #1678
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Hej mamusie,

Melduje sie po 2-miesiecznej przerwie spowodowanej wizyta w Polsce, a tam niestety netu brak bylo.
nie bede sciemniac, nie przeczytalam calego watku (jeszcze ) ale musze Was przeleciec, bo widze, ze maluszki niezle postepy zrobily.

Lece czytac,
Stary 2010-08-18, 17:40   #1679
aldii
Zakorzenienie

MadzikUK welcome back
Stary 2010-08-18, 17:46   #1680
gosbaj
Zadomowienie

Madziulka fotki jak Szymek cudnie stoi
MadzikUK witamy witamy i czekamy na wiesci co u was no i jakies fotki
Aldii gratki za 1 zabka teraz juz z gorki

A moj nauczyl sie dzisiaj cmokac ustami jak jest glodny. smiesznie to wyglada jakby tak cmokal i chcial powiedziec "hmmm zjadlbym cos....."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości