|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
No ja tez się cieszę, że nasza nie chciała, bo ni podobają mi się te prawie już roczne dzieci ze smokiem w buzi ![]() A o tych komplecikach to Ci napiszę bo nałóg się odezwał i będę zamawiać ![]()
![]() |
#1652 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kamyk
![]() Wow ale porcja ![]() Bardotka mi tez nie ![]() To czekam na info po zakupach ![]() Kalka wiem wlasnie i wiedziala,ze pierwsze powie tata |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
aldii Adaś też ma smoka tylko do zasypiania. Chciałam odstawić smoka jak skończy te 6 mies. ale nie wiem jak się za to zabrać
![]() A co do okresu to ja chciałabym w końcu dostać taki "porządny" okres bo to co mam, to nie wiem czy to się już kwalifikuje jako @ czy jeszcze nie ![]()
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-08-18 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie mam kiedy czytać. Za nami ciężka noc. Młody od niedzieli dusi kupę i nic nie idzie. Już jedliśmy suszone śliwki, piliśmy sok z jabłka. To chyba ryż go tak zapycha. Od rana się bidol męczy. Teraz przysnął, ale ciekawe na jak długo, bo w koło u sąsiadów remonty.
Kurcze mam dylemat czy mu nie zrobić akcji czopek. Szkoda mi go strasznie. Piszecie o okresie, ja cały czas nie mam. Ostatni okres miałam 28 kwietnia 2009 ![]() I jeszcze chciałam się zapytać, od 2 tygodni młody złapał modę na ssanie 2 palców. Usypia się nimi, uspokaja itd. Palce są wymemłane totalnie. Smoczek mu w ogóle nie podchodzi, w nocy jak się obudzi przystawiam go do piersi, a on nie chce tylko te paluchy wsadza. Zabieram mu, ale on i tak je jakoś przechwyci. Nie wiem czy mam się martwić. Znajoma mówiła, ze najgorzej jak dziecko pokocha kciuk, a tak to nie ma się czym martwić. Ktoś ma taki problem?
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
Edytowane przez _Ya Czas edycji: 2010-08-18 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Zadomowienie
|
ale jesien za oknem
![]() kancia i jak wyniki? bardotka roczne dzieci ze smokami to nic,zdarza sie spotkać i 4-latka ze smokiem ![]() aldii juz?ja narazie w ogóle o tym nie myślałam mi Adzia sie podoba ze smokiem,pomysle o tym za kilka m-cy bo teraz by tego nie zniosła bo powoli cysia odstawiam i smoka ![]() ![]() kalka ![]() ![]() ja dziś pospałam do 8 tak to mi sie podoba bo ostatnio Adzia robiła pobudki ok 6 i nie chciała spac,ostatnio w dzien spi tylko po 40min. myslałam ze to odstawianie cysia pójdzie fajnie ale zaczęły mnie boleć i są twarde,kupiłam sobie szałwie w tabl no i zobaczymy,Mała pije jeszcze 2lub 3x,tak lubie jak ona sie przyssie ![]()
#1656 |
Zadomowienie
|
Filka mi tez smoczek narazie nie przeszkadza i nawt mi sie podoba jak on go tak ciumka jak ta dziewczynka z Simpsonow :d
za pare miesiecy pomyslimy o odstawieniu. on zasypia ze smoczkiem ale po jakis 30min go wypluwa i juz do rana spi bez smoczka. a w dzien czasem go uzywa. spokojnie, przyjdzie czas to sie oduczy. mysle ze kolo roku odstawimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zadomowienie
|
gosbaj własnie miałam to napisać,Adzi chrzestny zawsze sie zniej śmieje ze wygląda jak ta z Simpsonów
![]()
#1658 |
Wtajemniczenie
|
Ya ja bym się nie zastanawiała, czopek glicerynowy to nic złego a po co ma się mały męczyć?
Filka oj zazdroszczę Ci tego cyckowania ![]() Pozadrościłam wczoraj Zebci tej lodówki i dzisiaj też posprzątałam tam "gdzie nikt nie widzi" ![]() ![]() ![]() Jeszcze dzisiaj posprzątam u Patryśki na półce bo tz jak wyciągnie ciuchy to kipisz zostaje ![]() Gosbaj ja mam do Ciebie pytanko od kiedy dzieci mozna uczyć 2 języka? nie chodzi mi o jakieś cuda dla 3 mc dzieci bo w to trudno mi uwierzyć ( a może ![]()
#1659 |
Zadomowienie
|
Bardotka nie wiem jak z calkiem malutkimi dziecmi ale wiem ze takiego 2latka spokojnie mozna uczyc np. kolorow, zwierzatek itp
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
dzięki za troskę
![]() ![]() ![]() na razie poczekam bo w zasadzie gorączka była dwudniowa i niejedzenie tez 2 dniowe. Jak będzie nadal taki marudny to pojde do lekarza bo i tak niedługo mamy wzw. U nas bez smoka zasypianie nie przejdzie a pewnie gdyby nie smok to noce byłyby inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy dzieci musza jesc kaszki?? bo moj ewedentnie ich nie lubi. Mam z Nestle rozne smaki i jak chce mu dac lyzeczka na sniadanie to placze jakbym mu krzywde robila, zaciska buzie i kilka razy sie zdazylo ze mial odruch wymiotny. Probowalam z roznymi smakami i nic. Jak dam mu w butelce na noc tzn do mleka dosypie 1,5 lyzki kaszki to zje ale tak w miseczce to po paru lyzkach jest placz. Mam jeszcze Bobovite wiec sprobuje a jak bedzie to samo to chyba mu je odpuszcze narazie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jeszcze też nie mam, ale dopiero 4 miesiące za nami....i wcale na @ nie czekam ![]() Syn nie jadł, a Córka jeszcze jest za młoda ![]() Ja bym nie dawała jak dziecko nie chce.
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
gosbaj nie muszą, tymbardziej, ze Krzys i tak jest duzy. Jak nie lubi to nie dawaj, kaszka to nic innego jak kleiki z cukrem i smakami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj a może jak dodasz troche banan zgniecionego albo innego owoca? Ja się kaszkami nie martwie- jest na noc i drugie śniadanie i wcale dużo jej nie zjada.
Co do smoczków ja nie odstawiam narazie, bo ma potrzebe ssania..nie ma smoka wkłada palce ![]() ![]() Kancia ciesze się, że małemu się poprawiło ![]() Bardotka ja dzisiaj jeszcze dostałam ciuszki od mamy to miałam motywacje przejrzeć małego szmatki i za małe dać tacie i odłorzyć dla kumpeli. Ale fajowe ma tenisówki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zadomowienie
|
Dziekujemy za kciukasy
![]() Niestety Szymek jeszcze ma anemie ![]() Mial tez robiony bilans miedzy 7-9 miesiacem. Wazy 8950 i ma 72 cm ![]() aldii ![]() ![]() ![]() karola ![]() ![]() azzis ![]() addicted niestety nie moge otworzyc filmu ![]() Kamyk a to sobie Paulinka pojadla ![]() kalka ja to sie tak nie ciesze jak dostane okres ![]() youyou to czekam na info ![]() kancia dobrze, ze z Tomciem juz lepiej ![]() Mialam wstawic zdjecia z poprzedniego weekendu, wiec najpierw ze spdacerku do parku ![]()
#1666 |
Zadomowienie
|
I jeszzce z wypadu w gory do znajomej
![]()
#1667 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
wracajac do ochraniaczy, aj sie dziewczyny z wami zgadzam, one dopiero teraz sa potrzebne, tylko ze mnie nastraszyli tymi etykietami, a ja faktycznie zauwazylam, ze Liwia sie po nich wspina. ale mimo to je trzymam w lozeczku, bo juz pare razy tak grzmotla glowa w szczeble, ze sie wystraszylam. w ogole to ja je mam inaczej przywiazane, na tych dlugich bokach, bo tak mi sie bardziej sprawdza... a na polskich ochraniaczach nie ma takich ostrzezen?
![]() |
#1668 |
Zakorzenienie
|
dzieci za mnie robia obiad
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Madziulka śliczny Synuś! a co do okresu to nie mam i nie czekam na niego ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Olivia pięknie wyglądaliście! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Zadomowienie
|
a odn Tż-tów przypomniało mi sie jak wczoraj tż ubrał Ade do babci,ja szłam na masaż a tż do teściowej i on ja ubierał,założył 2rózne skarpetki jak to zobaczyłam na dole już to myślałam że zdechne ze smiechu
![]() ![]()
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
ech u mnie dzien masakryczny tata z siostra mieli dzisiaj wypadek koles wjechal w nich tirem az jeszcze sie cala trzese nawet nie chce myslec ze to moglo sie zle skonczyc na szczescie nic im sie nie stalo samochod ponoc juz raczej nie do naprawienia bo walnal w nich tez przodem i w tyl koles byl na tyle beszzcelny ze powiedzial ze to wina mojego taty przyjechala policja i po sprawdzeniu powiedzilei ze jego wina bo zle wyprzedzal i za szybko zjechal na drugi pas masakra jakas zatlukla bym kolesia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka ale wy tam macie tereny do spacerków
![]() ![]() ![]() Gosbaj jak nie chce niech nie je i tak dobrze wagowo stoi, widocznie mu nie podchodzi grunt, że lubi inne dzieciece przysmaki ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- filka oj czepiasz się, ![]() ![]() elcia ![]() A gdzie jest Patinka????????? ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Może się komuś przyda 5 MIESIĄC ZYCIA - 4 POSIŁKi MLECZNE PO OK 180 ML + zupka przecier jarzynowy + owoce ( jabłko lub sok) 6.00 180 ml mieszanki 9.30 skrobane jabłko lub sok ( docelowo 50-100 g) 13.00 poczatkowo jarzynka,docelowo zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 180 ml) 16.00 180 ml mieszanki 20.00 180ml mieszanki 24.00 180 ml mieszanki 6 MIESIĄC ZYCIA - 4 POSIŁKi MLECZNE PO OK 180 ML + zupka przecier jarzynowy z miesem + owoce ( przecier lub sok) 6.00 180 ml mieszanki 9.30 przecier owocowy lub sok ( max 150 g)/zamiennie kisiel owocowy 13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 180 ml) + 10 g gotowanego miesa bez wywaru 16.00 180 ml mieszanki 20.00 180ml mieszanki 24.00 180 ml mieszanki 7 MIESIĄC ZYCIA - 4 POSIŁKi MLECZNE + zupka przecier jarzynowy + owoce ( przecier lub sok) 6.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym( 2-3 g/100 ml) 9.30 przecier owocowy lub sok ( max 150 g)/zamiennie kisiel owocowy/zamiennie kleik na wodzie z owocami/zamiennie kasza jaglana z owocami zmiksowana 13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 200 ml) + 10 g gotowanego miesa /co 2gi dzień ½ zoltka do zupki poczatkowo zamiennie z miesem 16.00 180 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze tez byc kisiel mleczny na mieszance z zóltkiem – zamiast zóltka do zupki 20.00 180ml mieszanki z kaszką zbozowa glutenową(2-3g/100ml) 24.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym (2-3 g/100 ml) 8 MIESIĄC ZYCIA 3- 4 POSIŁKi MLECZNE + zupka przecier jarzynowy + owoce ( przecier lub sok) 6.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym( 6 g/100 ml) 9.30 przecier owocowy lub sok ( max 150 g)/zamiennie kisiel owocowy/zamiennie kleik na wodzie z owocami/zamiennie kasza jaglana z owocami zmiksowana 13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 200ml) + 10-15 g g gotowanego miesa codziennie /co 2gi dzień ½ zoltka do zupki 16.00 180 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze tez byc kisiel mleczny na mieszance z zóltkiem – zamiast zóltka do zupki 20.00 180ml mieszanki z kaszką zbozowa glutenową(6 g/100ml) Ewentualnie ( acz niekoniecznie) - 24.00 180 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym ) 9 MIESIĄC ZYCIA 3 POSIŁKI MLECZNE + zupka przecier jarzynowy + owoce ( przecier lub sok) 6.00 200 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym 9.30 przecier owocowy lub sok ( max 150 g)/zamiennie kisiel owocowy z BISZKOPTEM/zamiennie kleik na wodzie z owocami/zamiennie kasza jaglana z owocami /kompot 13.00 zupka-przecier jarzynowy (docelowo do 200 ml) + 10-15 g g gotowanego miesa codziennie + ½ zoltka codziennie 16.00 200 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze tez byc kisiel mleczny na mieszance z zóltkiem – zamiast zóltka do zupki 20.00 200ml mieszanki z kaszką zbozowa glutenową( 10 MIESIĄC ZYCIA : 2-3 POSIŁKI MLECZNE + OBIAD DWUDANIOWY + owoce ( przecier lub sok) 6.00 220 ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym 9.30 przecier owocowy lub sok ( max 150 g) z biszkoptami /zamiennie kisiel owocowy z biszkoptami/kompot/kasza jaglana z owocami 13.00 zupka-przecier jarzynowy z kaszka glutenowa II danie – jarzynka z gotowanym miesem ( 15-20 g) + ½ zołtka,z dodatkiem ziemniaka lub ryzu 16.00 220 ml mieszanki z kaszką /zamiennie moze tez byc kisiel mleczny na mieszance z zóltkiem – zamiast zóltka do zupki/ zamiennie kanapka z pieczonym miesem 20.00 220ml mieszanki z kaszką zbozowa glutenową 11-12 MIESIĄC ZYCIA : 2POSIŁKI MLECZNE + OBIAD DWUDANIOWY + owoce ( przecier lub sok) 6.00 220-250 ml ml mieszanki z kleikiem bezglutenowym lub np. kluseczki na mleku nastepnym 9.30 kanapka z pieczonym miesem lub jajkiem,jajecznica na parze,twarozek naturalny z owocami,jogurt naturalny z owocami przecier owocowy lub sok ( max 150 g) z biszkoptami , kisiel owocowy z biszkoptami 13.00 zupka-przecier jarzynowy z kaszka glutenowa II danie – jarzynka z gotowanym miesem ( 15-20 g) + ½ zołtka,z dodatkiem ziemniaka lub ryzu lub pulpet z miesa indyczego + ziemniak lub Ryz z jabłkiem 16.00 kanapka z pieczonym miesem lub jajkiem,jajecznica na parze,twarozek naturalny z owocami,jogurt naturalny z owocami przecier owocowy lub sok ( max 150 g) z biszkoptami , kisiel owocowy z biszkoptami 20.00 220-250 ml mieszanki z kaszką zbozowa glutenową
#1674 |
Zakorzenienie
|
MADZIULA cudny Szymus a jak slicznie siedzi sam
![]() BARDOTKO nic im sie nie stalo na szczescie ale kurcze kolesia to bym utlukla normalnie,dzieki za jadlospis wlasnie szukalam takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
bardotka
![]() tak jak pisałam na PW-na bieżaco was czytam w pracy, ale nie chcę się tam logować,żeby ktoś mnie nakrył,że patinka_ to ja ![]() wstawanie rano mnie dobija...wieczorami jestem padnięta-wczoraj poszłam po 23 spać i dzisiaj siedziałam w pracy taka zmęczona,że aż co chwile ktoś się mnie pytał co ja taka blada jestem <hahaha>
#1676 |
Zakorzenienie
|
Azzis ona nie zawsze zasypiala ze smokiem i moze dlatego jakos specjalnie sie go nie domaga.Ma zawsze po bokach 2 pieluszki tetrowe,przytula sie do nich i zasypia.Czasami ja troche pokolysze.W dzien na luzaku zasypia bez niego,a dzis w nocy dostala go raz.
Trzymam kciuki zeby i Wam sie udalo.Podobno najlepiej oduczyc smoka i butelki jak tylko pojawia sie zabki...I tak jak piszesz smok do 6 m-ca (wtedy naturalna potrzeba ssania bardzo sie zmniejsza i ponoc jest najlatwiej porzucic dydka).Po smoku bedziemy odstawiac butle.Chociaz i tak ma jej juz malo - 1 karmienie i piciu Ya Kamyka Paulinka ciumkala palca,ale nie wiem czy nadal to robi Filka no tak cys i smok jednoczesnie to za duzo ![]() Bardotka watro juz teraz puszczac dziecku np. bajki w obcym jezyku.Bo teraz tworza sie tzw. sciezki jezykowe.Ja codziennjie sobie obiecuje,ze bede to robic,ale tylko czasem oglada cos po ang. Kancia najwazniejsze,ze jest poprawa ![]() Gosbaj nie musza,to jest po to zeby dziecko bylo bardziej syte Madziulka ![]() ![]() Jak sobie pieknie stoi na trawce ![]() Fleur przy klopotach z nerkami sol jest w ogole nie wskazana Filka poczekaj jak ja kiedys do przedszkola wyszykuje ![]() Elcia masakra ![]() Bardotka thx za jadlospis.Z niego wynika,ze powinnysmy karmic dzieciaczki jeszcze w nocy ![]() Lu je porcje jak roczniak ![]() Dzisiaj mamy dzien wielkich przemian ![]() ![]() ![]() No i z tej okazji babcia kupila Lu srebrny smoczek,do ktorego pozniej wklada sie pierwszego zabka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny wiec mu odpuszcze ta kaszke. albo bede tylko dodawala 1,5 lyzki do mleka rano i na noc bo tak zjada. tylko ze mam jeszcze 2 op kaszek bo kupilam kiedys przy jakies promocji. no ale sa nie otwarte wiec moga lezec. mi nie chodzilo o to zeby go bardziej nasycic tylko zeby jadl lyzeczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie,
Melduje sie po 2-miesiecznej przerwie spowodowanej wizyta w Polsce, a tam niestety netu brak bylo. nie bede sciemniac, nie przeczytalam calego watku (jeszcze ![]() Lece czytac, ![]()
#1680 |
Zadomowienie
|
Madziulka fotki
![]() MadzikUK witamy witamy i czekamy na wiesci co u was no i jakies fotki Aldii gratki za 1 zabka ![]() ![]() A moj nauczyl sie dzisiaj cmokac ustami jak jest glodny. smiesznie to wyglada jakby tak cmokal i chcial powiedziec "hmmm zjadlbym cos....." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.