Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 10:31   #2641
Ćwirka
ćwir ćwir

Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)

Cytat:
Napisane przez modna1984 Pokaż wiadomość
To ze zalozylam moje konto wtedy kiedy ktos tam to nic nie znaczy.... szkoda ze nie mozna wyrazic swoich opini tutaj na forum bo odrazu sie jest atakowanym... trudno....

jedni maja fioła na jednej firmie a drudzy na innej...niewiem co w tym złego....
Znaczy, znaczy, bo jesteś klonem tamtego użytkownika.
Stary 2010-08-18, 10:31   #2642
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modna1984 Pokaż wiadomość
To ze zalozylam moje konto wtedy kiedy ktos tam to nic nie znaczy.... szkoda ze nie mozna wyrazic swoich opini tutaj na forum bo odrazu sie jest atakowanym... trudno....

jedni maja fioła na jednej firmie a drudzy na innej...niewiem co w tym złego....
hahaha, i dlatego drugi profil został skasowany?

Może pokarzesz nam real zdjęcia swojej bransoletki z tej firmy?

przepraszam dziewczyny za zaśmiecania wam formu ale nie lubię jak ktoś nieudolnie robi ludzi w balona :P
dagienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:42   #2643
karoolciaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adziaf Pokaż wiadomość
Jesteście niesamowite! Wasza pasja zbierania Charms-ów jest niesamowita! Gdybym miała bransoletkę z oryginalnymi charmsami to chyba bym umarła po jej zgubieniu! Marzy mi się teraz Lilou i chciałabym sobie wygrawetować imiona moich dwóch córek i męża ale to już 3 srebrne albo złote (!) blaszki i sporo kaski, Pandora też mi się podoba ale jak jest cała zapełniona to już wyglada masywnie. Idę dziś na zakupy-zobacze co wyśledzę. Jak nic mnie nie ujmie to kupuję baze i znowu zbieram charmsy-ale nie oryginalne, jestem niepracującą mama dorastających córek, więc na utrzymaniu męża, nie przeżyłby kilkuset złotych na mojej ręce i moich dziewczyn, bo myślę, żeby im też kupić, bo wcześniej były moją zachwycone. Co myślicie o charmsach dla 10 i 11-latki???? Starsza to strojnisia ale młodsza też już wie co ładne dla małej babeczki

Super pomysł, szczególnie że wybór charmsów jest naprawde ogromny i napewno wiele fajnych zawieszek znajdziesz dla swoich małych strojniś
karoolciaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:43   #2644
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Oczywiście, że to jest perfidna reklama, dwa profile założone tego samego dnia, jeden nawet nazywa się tak jak firma, a drugi założony tylko po to, żeby dla ściemy poprzeć i mają posty tylko w tym wątku. Reklama na wizażu jest płatna więc zgłaszam administratorom.

Dziewczyny piszą tu o swoich zakupach, nie są właścicielkami/dystrybutorkami apartu, nie sprzedają swoich zawieszek.
Co do postów Amore a Baci zgadzam się w 100% i słusznie zgłaszasz to administratorowi. Co do postów modana1984 to na dwoje babka wróżyła choć po dokładnych oględzinach przyznaję że wygląda to dziwnie.
Mnie na tym wątku tez zarzucono reklamę Trollbeads mimo, że swoje wypowiedzi zaczynałam od Pandory a do tej "rzekomej" reklamy dorzuciłam zdjęcia własnej bransoletki. Nie chcę tu nikogo usprawiedliwiać ani bronić niemniej z mojego punktu widzenia takie insynuacje mogą okazać się po prostu niesprawiedliwe. Szczerze mówiąc długo zastanawiałam się czy dorzucić kolejne fotki mojej wciąż rosnącej kolekcji

magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:47   #2645
sorina
Zakorzenienie

A ja tu tak Yes wychwalałam , dobrze że teraz taki badziew dali to mogę ich trochę powyzywać ;-) Jutro jade do Wrocławia , wzięłam urlop w pracy i kupię jakieś charmsy Zobaczę też nową kolekcję Apart
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:53   #2646
dagienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
Co do postów Amore a Baci zgadzam się w 100% i słusznie zgłaszasz to administratorowi. Co do postów modana1984 to na dwoje babka wróżyła choć po dokładnych oględzinach przyznaję że wygląda to dziwnie.
Mnie na tym wątku tez zarzucono reklamę Trollbeads mimo, że swoje wypowiedzi zaczynałam od Pandory a do tej "rzekomej" reklamy dorzuciłam zdjęcia własnej bransoletki. Nie chcę tu nikogo usprawiedliwiać ani bronić niemniej z mojego punktu widzenia takie insynuacje mogą okazać się po prostu niesprawiedliwe. Szczerze mówiąc długo zastanawiałam się czy dorzucić kolejne fotki mojej wciąż rosnącej kolekcji
Dorzuć, dorzuć! Na stronie trollbeads mi się jakoś specjalnie nie podobają, chętnie zobaczę na żywo
dagienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:59   #2647
adziaf
Przyczajenie

A to fotki moich zgubionych charmsow, które kupiłam na allegro, ale mi ich szkoda. Miałam jeszcze serduszko i brylancik, które kupiłam u jubilera.
adziaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 10:59   #2648
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
Amore a Baci i modna1984 wysyłały wiadomości z jednego komputera.
Stary 2010-08-18, 11:05   #2649
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_trojaczki Pokaż wiadomość
i ja i ja dostane koralik UNIKA juuuupi

a to moja skromniutka bransoletka

Bardzo ładna
Brązowe kropki to jeden z pierwszych moich koralików.
Wybrał mi go mój synek i teraz nie chce mi go oddać; od czasu do czasu łaskawie pozwala mi go założyć na bransoletkę hi hi hi
A co do skromności kolekcji to po pierwsze dopiero zaczynasz a po drugie na skórzaną bransoletkę nie założysz zbyt wielu koralików bo się rozciągnie pod ich ciężarem. Myślę ze 7-8 to max.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Amore a Baci i modna1984 wysyłały wiadomości z jednego komputera.
jak tak, to oczywiście nie ma wątpliwości ze to reklama

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Dorzuć, dorzuć! Na stronie trollbeads mi się jakoś specjalnie nie podobają, chętnie zobaczę na żywo
są na stronie 44 tego wątku.
oczywiście mam już kilka nowych ale jeszcze nie doczekały się sesji zdjęciowej

magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:44   #2650
naiat
Zakorzenienie

Skompletowałam swoją "bucikowo-torebkową" bransoletkę. Zdjęcia nie wkleję, bo nie mam możliwości, ale mogę napisac co w niej jest
Teraz jestem w trakcie kompletowania dwóch innych - jedna bardzo osobista, druga "na szczęście". Ciekawe kiedy się to uda
Mam jeszcze zalążek pomysłu na czwartą, ale kiedy ja to będę nosić, jak mi się nie chce charmsów zmieniać
naiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 12:27   #2651
sorina
Zakorzenienie

naiat a jakie chcesz charmsy do tej osobistej?
Ja jakos nie za bardzo lubię te bucikowo-torebkowe Nawet do jednej szpilki nie mogę sie przekonać
Stary 2010-08-18, 12:44   #2652
veryluckystar
Wtajemniczenie

Właśnie złożyłam bransoletkę a la Pandora. Elementy są śliczne, jestem bardzo bardzo zadowolona, ale niestety bransoletka jest ogromna. Muszę zamówić mniejszą na allegro. Co Wy na to?

No i koniecznie muszę zamówić stopery, bo strasznie latają te koraliki. Ale najpierw nowa bransoletka.
veryluckystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:05   #2653
naiat
Zakorzenienie

Sorina - ta osobista to taka może się dziwna wydawać, ale niech będzie. powiem co mam i czego szukam.
Mam elfa - jak dla mnie nieśmiertelność. I mam klucze - jako zamknięcie czegoś.
Szukam ładnego smoka - symbol siły. Może być też jakaś "v" jako znak zwycięstwa, ale jeszcze nie wiem, bo te które są to raczej literki, a mnie zależy na takim "v" jak tworzą palce dłoni wyciągnięte w symnbolicznym geście.Gdzieś widziałam żyletkę i tak się nad nią zastanawiam, ale nie wiem czy nie jest zbyt "dosłowna". Zastanawiałam się też nad pękniętym sercem, ale to juz jest bardzo dosłowne i troche wydaje mi się takie dla "małolaty", a ja swoje przeżyłam i swoje lata też mam (delikatnie mówiąc).

Przeczytałam co napisałam i nie wiem czy wysłac - bo to trochę dziwne brzmi, ale trudno.
Co do torebek i butów - to taki trochę "żart", bo rodzina mówi że mam ich za dużo.

VLS - podoba mi się A jak te koraliki prezentuja się na żywo? Podasz namiary na sprzedawcę z allegro?
Stary 2010-08-18, 13:12   #2654
veryluckystar
Wtajemniczenie

Powiem tak, zdjęcie w ogóle nie oddaje ich urody. Jak je zobaczyłam na żywo do oszalałam z zachwytu są tak śliczne. Prawie jak Pandora. Woreczek z pieniędzmi, dynia i kostka z galerii sim (gratis dostałam szmatkę do czyszczenia srebra) (http://galeriasim.pl/bransoletki_do_...ndora_102.html). Natomiast szklane koraliki z allegro od tego sprzedawcy (http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=15520532). Z galerii wczesniej zamawiałam to wiedziałam, że będą ładne, ale na zdjęciach na allegro wcale tak ładnie nie wyglądały, a na żywo boskie. Jadę po bransoletkę do Bijou Brigitte bo już wolę długość sama na ręce zmierzyć, a tą z galerii sim chyba zwrócę.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Przy takiej ilości koralików konieczne są jednak stopery, a ja w sumie więcej nie chcę, więc muszę dokupić jeszcze.
Stary 2010-08-18, 13:42   #2655
ania_trojaczki
Zadomowienie

GG do ania_trojaczki

VLS ładna mnie się najbardziej te koraliki murano podobają
daj znac jak znajdziesz ładne stopery bo też chciałam sobie taką "niefirmową pandorę" stworzyć

Przekaż swój 1%
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy 1%: 1/Y Miłosz Yeromenko
ania_trojaczki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 13:42   #2656
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:
Napisane przez veryluckystar Pokaż wiadomość
Właśnie złożyłam bransoletkę a la Pandora. Elementy są śliczne, jestem bardzo bardzo zadowolona, ale niestety bransoletka jest ogromna. Muszę zamówić mniejszą na allegro. Co Wy na to?

No i koniecznie muszę zamówić stopery, bo strasznie latają te koraliki. Ale najpierw nowa bransoletka.
Ale ładna
Nie mogę wchodzić na ten wątek, bo obiecałam sobie charmsowy odwyk
Ale za to obkupiłam się w ala Pandorę koraliki za złotówę i jakaś baza pozłacana, a co tam!
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 13:57   #2657
naiat
Zakorzenienie

Ja właśnie, jak obejrzałam zakup VLS, postanowiłam też zafundować sobie ala Pandore
Tylko najpierw musze poczekać na wypłatę, a to prawie dwa tygodnie
I jeszcze nie wiem czy bazę chcę "srebrną" czy właśnie z rzemienia.

VLS, jak już wybierzesz się do BB to pokaż jaką baze kupiłaś. No i oczywiście o stopery tez się uśmiechnę
A te koraliki murano to świetne masz - nawet kolory takie o jakich marzę
Stary 2010-08-18, 14:17   #2658
ania_trojaczki
Zadomowienie

GG do ania_trojaczki

ja na razie z serii ala Pandora mam tyle
koralik kupiłam chyba z rok temu, nosiłam go trochę na szyi
bransoletka kupiona na allegro

Przekaż swój 1%
Stary 2010-08-18, 14:58   #2659
veryluckystar
Wtajemniczenie

Kupiłam bazę koloru srebrnego za 49 zł, oczywiście za taką cenę to tylko metal, a nie srebro. Skórzana była za duża (najmniejsza 19 cm), to samo ze srebra (20 i 21 cm), a moja ma 17 cm. Jedyna taka mała. Dobrze, że nie zamówiłam na allegro, bo chciałam 19 cm i by była znowu za duża. Mam nadzieję, że jak nie będę paplać się w wodzie to nic się z nią nie stanie. Koszt całej bransoletki to 132 zł . Mi się bardzo podoba. Więcej nie mam zamiaru kupować, bo tyle chciałam właśnie. Może kiedyś dokupię więcej.

Stoperów nie kupowałam, bo jeden metalowy w BB kosztował 29 zł, więc szkoda kasy, a na allegro też ze srebra stopery są raczej drogie, także na razie sobie daruję (zresztą na ciaśniejszej srebrnej bransoletce jest ok, aż tak się nie tłuką).
Stary 2010-08-18, 15:02   #2660
ania_trojaczki
Zadomowienie

GG do ania_trojaczki

w końcu cyknęłam fotki moim kilku charms'om

zawieszka Apart
literka A Apart
jabłuszko Apart
japonek - inny

Przekaż swój 1%

Edytowane przez ania_trojaczki
Czas edycji: 2010-08-18 o 15:20
Stary 2010-08-18, 15:09   #2661
veryluckystar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adziaf Pokaż wiadomość
A to fotki moich zgubionych charmsow, które kupiłam na allegro, ale mi ich szkoda. Miałam jeszcze serduszko i brylancik, które kupiłam u jubilera.
Może jeszcze gdzieś znajdą
Z zapinaniem charmsów i bransoletek trzeba uważać. Ja nie spojrzałam czy dobrze wisi bałwanek i pozbyłam się go na uczelni, także teraz już sprawdzam.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

A ten kolorowy koralik co wcześniej wklejałam jest okropny (a myślałam, że będzie najładniejszy) i nie będę raczej go nosić.
Stary 2010-08-18, 15:18   #2662
sorina
Zakorzenienie

Pokażcie jak one wyglądają na ręce
Stary 2010-08-18, 15:32   #2663
veryluckystar
Wtajemniczenie

A tak wygląda na ręce. I jak?

Dołożyłam tęczowy koralik, doradźcie z nim czy bez niego lepiej?
Stary 2010-08-18, 15:46   #2664
veryluckystar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_trojaczki Pokaż wiadomość
w końcu cyknęłam fotki moim kilku charms'om

zawieszka Apart
literka A Apart
jabłuszko Apart
japonek - inny
Bardzo ładne. A dzieciakom się podoba?
Stary 2010-08-18, 15:56   #2665
naiat
Zakorzenienie

VLS - mnie się podoba i z kolorowym i bez, choć te turkusowe są najładniejsze Ale ja jestem nieobiektywna, bo jak pisałam wcześniej myślałam właśnie o murano w kolorach "turkusowych"
Stary 2010-08-18, 16:11   #2666
veryluckystar
Wtajemniczenie

Uwielbiam turkus, ale chciałam ten kolorowy, żeby bransoletka w sumie pasowała do wszystkiego. Szkoda, że to nie szkło na pewno ładniejszy byłby ten kolorowy koralik, a żywica to wiadomo, że wykonanie raczej nie może być idealne.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

W BB oglądałam jeszcze charmsy, bardzo ładną kasetę z cyrkoniami i skrzydełko z cyrkoniami, każda z nich kosztowała 69 zł. Myślę, że za drogie były jak na ich wielkość (malutkie były) i jednostronność.
Stary 2010-08-19, 00:38   #2667
włoczykijka
Zadomowienie

Smile Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)

Cytat:
Napisane przez veryluckystar Pokaż wiadomość
Uwielbiam turkus, ale chciałam ten kolorowy, żeby bransoletka w sumie pasowała do wszystkiego. Szkoda, że to nie szkło na pewno ładniejszy byłby ten kolorowy koralik, a żywica to wiadomo, że wykonanie raczej nie może być idealne.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

W BB oglądałam jeszcze charmsy, bardzo ładną kasetę z cyrkoniami i skrzydełko z cyrkoniami, każda z nich kosztowała 69 zł. Myślę, że za drogie były jak na ich wielkość (malutkie były) i jednostronność.
Muszę przyznać ,że ta rzemykowa bransoletka ala Pandora bardzo mi się podoba, dlatego mam pytanie- czy na ręce ona aż tak bardzo spada? Bo widziałam właśnie ,że 19cm a niestety jestem nie mogę się pochwalić wielkim nadgarstkiem A co do kolorowego koralika:myślę,że lepiej bez niego,jakoś tak mi nie pasuje.
Stary 2010-08-19, 07:18   #2668
adziaf
Przyczajenie

A co myślicie o noszeniu charmsów z allegro albo od jubilera, czy lilou własnoręcznie zrobioną albo bransoletki ala Pandora też np. z allegro? Czy to obciach? Czy lepiej zainwestować w oryginał? Ja jestem bardzo niecierpliwa, więc nie mogłabym się doczekać aż skompletuję oryginał w kilka miesięcy, bo na raz kilka rzeczy żeby kupić to mnie nie stać. Myślę żeby skompletować sobie Pandorę i chyba znowu charmsy, chociaż mam nadzieję znależć moją zgubioną, bo myślę, że zgubiłam ją w domu albo na własnym podwórku. Co myślicie o...nie oryginalnych bransoletkach???????
adziaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 08:41   #2669
veryluckystar
Wtajemniczenie

Rzemykowa bransoletka ma aż 21 cm, w galerii sim kupiłam i nie zwracałam na to uwagi, bo myślałam, że to rozmiar uniwersalny. W BB przymierzałam 19 cm i też jakaś duża mi się wydawała, dlatego wzięłam metalową 17 cm. Zresztą wszystko zależy od tego ile koralików chcesz nosić. Jeśli wypełnisz całą bransotkę, to może być trochę luźniejsza. Jednak i tak radziłabym najpierw przymierzyć w jakimś sklepie.

A co do oryginalności bransoletek... Ja kupuję same Apart, Yes, Kruka i Agathy przeważnie, bo cenię jakość i boję się, że zawieszka będzie brzydka. Na początku (jak miałam tylko 10 zawieszek) kupiłam na allegro rewolwer, śnieżkę, księżyc i rozgwiazdę swarovskiego i teraz to srebro zmieniło tak kolor, że jest nie do noszenia. Także głównie chodzi o jakość, myślę jednak że na allegro można znaleźć zawieszki rodowane, a na pewno w galerii sim. Cena mniejsza, a jakość podobna do tych "oryginalnych". Co do Pandory to sama kupiłam nie-Pandorę, bo kalkulując bransoletkę i 3 skromne koraliki to wychodzi 600-700 zł jak za taką ilość (to by było z 10 charmsów), także kwota nieziemska. Może jak zacznę zarabiać to się skuszę. Wybierałam koraliki srebrne z galerii sim (sprawdzona, więc oby nic się nie działo) i szklane ze srebrnym rdzeniem, więc mam nadzieję, że będzie ok.

Myślę, że każdy powinien kupować to na co go stać, a i tak z tych zawieszek "no name" mogą wyjść najbardziej oryginalne bransoletki, bo zawieszki z Apartu czy Yes to każda ma takie same.

Zamówiłam jeszcze koralik szklany niebiesko-różowy zamiast tego kolorowego (jest za duży jednak do pozostałych), myślę w przyszłości o kocie i zebrze z galerii sim. I może jeszcze kilka szklanych. Zobaczymy

Edytowane przez veryluckystar
Czas edycji: 2010-08-19 o 08:43
Stary 2010-08-19, 09:21   #2670
ania_trojaczki
Zadomowienie

GG do ania_trojaczki

adziaf ja uważam że jeśli niefirmowa bransoletka,koraliki czy zawieszka sa starannie wykonane to nie ma problemu
ale niestety jest tak że za ceną idzie jakość
te apart'owe czy yes'owe zawieszki są naprawdę srebrne u wykonane ze staranności
czego nie można powiedzieć o niektórych noname

ja bardzo bym chciałą oryginalną pandore np ale koszt jest nieziemski jak dla mnie :/
oglądałam ich kolekcję i są to naprawdę cacuszka

Przekaż swój 1%
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości