Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 16:03   #151
Gustawek
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

zrobilam jedno pranie w dzidziusiu i strasznie intensywnie pachną te ubranka, czy po innych proszkach niemowlecych jest tak samo? musze zobaczyć jak będzie z dodatkowym płukaniem, może coś pomoże
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:03   #152
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
a w jakim celu to badanie?? bo ja nie mam pojęcia

ja mam B Rh - , TZ ma +
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:04   #153
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
mi sie wydaje, że jak dziecko w domu jest to głownie ubiera sie je w pajacyki, body itp , żeby było wygodnie mu, a takie "dorosłe ciuchy" można założyć na jakiejś wyjście do kogoś w odwiedziny np , lub święta.
ja mam plan - body i getry lub dresy
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:06   #154
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, czytałam chyba na tym samym forum że zginęła dziewczyna w ciąży, nie znałam przyczyny. Straszna tragedia

Co do "dorosłych" ubranek to dla mnie jest bez sensu. Dziecku niewygodnie, jaki to ma cel? Dziecko nie jest po to, żeby wyglądać jak laleczka. Ja uważam, że dla takiego niemowlaczka to tylko ciuszki typu śpiochy, pajace, body...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:07   #155
kootekk
Zakorzenienie

irsin to straszne co sie z ta dziewczyna stało

ja zawsze zapinam pasy, czuje sie bezpieczniej, sama juz nie jezdze samochodem jak juz to tylko jako pasazer i zawsze sobie pasy pod brzuchem podtrzymuje, ale balabym sie bez pasow jechac

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:10   #156
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
irsin to straszne co sie z ta dziewczyna stało

ja zawsze zapinam pasy, czuje sie bezpieczniej, sama juz nie jezdze samochodem jak juz to tylko jako pasazer i zawsze sobie pasy pod brzuchem podtrzymuje, ale balabym sie bez pasow jechac

no macie racje, ja właśnie ostatnio zaczelam jezdzic bez, bo mi brzuch pobolewal i twardnial ,ale tlyko po miescie jezdze bez a u nas to sie jezdzi 50 km/h, tak na dluższa trase to zapinam.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:12   #157
Aliszcze
Zakorzenienie

no więc też mi się dziwne wydają te "dorosłe" ubranka dla takich maluszków, a w tych zestawach pełno takich w rozmiarze od 0-3 m. Ja po chacie tez nie latam jakaś odpicowana i na szpilkach to nie będę córce fundować takiej niewygody

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:13   #158
ursull
Zakorzenienie

Hejka,witam w kolejnej części,ale pędzicie,nie nadążam

Przypominam o sobie,wciąż istnieję,mam sie dobrze,ale czasu mi brakuje. Tu pragnę podziękować Weronisi za troskę

Za kilka dni biorę ślub,więc nie mam za dużo czasu na wizażowanie,postaram się poprawić po ślubie. Do tego moja 15 mc córka strasznie rozrabia i muszę poświęcić jej sporo uwagi. Nie dość,że ma kolejny skok rozwojowy,ząbkuje to jeszcze zaczyna sie jej bunt dwulatka .

Poczytam was trochę i zobaczę co u was. Dojrzałam tylko,że Lutien już po ślubie. Najserdeczniejsze życzenia kochana i mimo,że buźkę zasłoniłaś,to na fotce wyszłaś cudnie . Piękną miałaś sukienkę. My bierzemy tylko cywilny jak narazie. Wielkie dla siostry za malunki w pokoju,niesamowity talent ma dziewczyna.

Wrzucam aktualną fotkę siebie i Aaronka .

Buziaki dla wszystkich

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:13   #159
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
no więc też mi się dziwne wydają te "dorosłe" ubranka dla takich maluszków, a w tych zestawach pełno takich w rozmiarze od 0-3 m. Ja po chacie tez nie latam jakaś odpicowana i na szpilkach to nie będę córce fundować takiej niewygody
hehehehe dobre porównanie, hehehehe uśmiałam sie

Stary 2010-08-18, 16:13   #160
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja mam B Rh - , TZ ma +
Irsin, widzę że należymy do tego samego klubu, to jedna z najrzadziej występujących grup krwi Ja mialam robione to badanie o które pytałaś na początku ciąży, ale teraz będę musiała mieć znów. Zapytam gina kiedy, bo sama jestem ciekakawa. Coś mi świat, że Ty jestes właśnie w tym okresie kiedy powinno być zrobione. Mój mąż ma Rh+B.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:15   #161
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość

Wrzucam aktualną fotkę siebie i Aaronka .

Buziaki dla wszystkich

nooooooooo sporawy brzuszek, super wyglądasz

Stary 2010-08-18, 16:18   #162
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
zrobilam jedno pranie w dzidziusiu i strasznie intensywnie pachną te ubranka, czy po innych proszkach niemowlecych jest tak samo? musze zobaczyć jak będzie z dodatkowym płukaniem, może coś pomoże
za pierwszym razem też mi sie o zdarzyło, cała chata pachniała dzidziusiem wystarczy użyc mniej proszku niż zwykle

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:20   #163
kretencja
Zakorzenienie

Ursull, też się znalazłaś
Owocnych przygotowań do ślubu

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:23   #164
M25
Zadomowienie

O proszę już nowy wątek ale się rozpisałyście ;-)
Stary 2010-08-18, 16:23   #165
lutien
Wtajemniczenie

Przekażę siostrze, że Wam się rysunek spodobał Rysunek miał być trochę mroczny (bo ja i TŻ jesteśmy z tych mrocznych ), ale bardzo kolorowy i wesoły. I chyba taki się udał
Ja jeżdżę z zapiętymi pasami. Jakoś się czuję bezpieczniej i wkurza mnie to, jak pasów zapiąć nie mogę (w niektórych autach z tyłu nie ma pasów).
Ja zakupiłam z "dorosłych" ubranek sukienki - na razie 2 sztuki, ale planuję dokupić jeszcze jedną. Bo na święta chcę mieć ładne ciuszki dla małej. Ale wybrałam takie ciuszki wygodniejsze - bez mega falbanek. Do tego mam kilka sweterków i bluz + grubsze spodenki (takie dresiki). Ale większość to ciuszki typowo bieliźniane - body, pajace itp.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:23   #166
79 Marta
Wtajemniczenie

hm.. a grupy krwi nie robi się raz w zyciu?? przecież ona się nie zmienia. Ja mam A Rh+ , przy kobiecym plusie nie ma konfilktu serologicznego. Miałam ją oznaczaną parę lat temu i jej w ciązy nie powtarzałam , ginekolog tylko kazał przynies wynik, bo do karty ciązy wpisywał. Nawet mam na nim jeszcze panieńskie nazwisko

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-08-18 o 16:30
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:24   #167
kootekk
Zakorzenienie

ursull ślicznie wyglądasz dobrej zabawy w przygotowaniach do ślubu a jak juz bedziesz po i bedziesz miała chwilke czasu to prosimy o foty ze ślubu

Stary 2010-08-18, 16:26   #168
M25
Zadomowienie

Jutro mam wizytę a za tydzień idę na 3d, tak jakoś przypada mi ostatnie z badań prenatalnych. Już się nie mogę doczekać, aż zobaczę swoje maleństwo!

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

A co dorosłych ubranek dla niemowlaka, to mam ich trochę, ale to raczej takie "wyjściowe" bo Ja raczej lubię ciuszki z wełny.
Stary 2010-08-18, 16:27   #169
kotek81
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj meeega lenia - nic mi się nie chce, miałam umyć gary i poodkurzać ale jakoś nie mogę się zmobilizować
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:30   #170
M25
Zadomowienie

Poczekaj aż urodzisz bo mi okulista powiedział, że po porodzie często spowrotem się poprawia.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Był już ten temat jakiś czas temu, ale spytam jeszcze raz bo sporo nowych osób doszło- jeździcie bez pasów samochodem? jako kierowcy i pasażerowie? bo ja od jakiegos czasu jezdze bez bo mi przeszkadzają strasznie, mam ze soba karte ciąży,mam nadzieje ze sie policja nie przyczepi?
Ja od niedawna tez jeżdżę już bez...
Stary 2010-08-18, 16:33   #171
olajka
Zadomowienie

hej strasznie źle się czuje, mam okropny ból żołądka. Nie spałam od 3 w nocy (dopiero teraz kilka godzin) już pogotowie miałam wzywać. Wzięłam od nocy już 1,5 no-spy forte, ale nadal boli mocno, choć to nie to samo co w nocy. Nie mogłam się ruszyć ani nawet oddychać. Rano byłam u lekarza rodzinnego i jeszcze mi gniotła żołądek, że jak wróciłam do domu to bolało znowu gorzej. Wiem, że to od jedzenia Nikomu nie życzę takiego bólu. Nie wiem czy w szpitalu nie wyląduje bo to nie są żarty, a ból straszny ;(

Fajnie, że kolejną część już mamy i nazwa też mi się bardzo podoba

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:40   #172
kotek81
Zakorzenienie

olajka - oby jednak przeszło i żaden szpital nie był potrzebny a lekarz co na te bóle? Nie dała ci żadnych tabletek albo kropelek?
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:41   #173
kootekk
Zakorzenienie

olajka

Stary 2010-08-18, 16:42   #174
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
hej strasznie źle się czuje, mam okropny ból żołądka. Nie spałam od 3 w nocy (dopiero teraz kilka godzin) już pogotowie miałam wzywać. Wzięłam od nocy już 1,5 no-spy forte, ale nadal boli mocno, choć to nie to samo co w nocy. Nie mogłam się ruszyć ani nawet oddychać. Rano byłam u lekarza rodzinnego i jeszcze mi gniotła żołądek, że jak wróciłam do domu to bolało znowu gorzej. Wiem, że to od jedzenia Nikomu nie życzę takiego bólu. Nie wiem czy w szpitalu nie wyląduje bo to nie są żarty, a ból straszny ;(

Fajnie, że kolejną część już mamy i nazwa też mi się bardzo podoba
tak mi przykro no a lekarz co na to? ból chociaż zmniejszył się?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:42   #175
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
hmmm... to w takim razie po co Ci takie droższe butelki, skoro zamierzasz używać innych smoczków
ja kupuję jedną małą butelkę TT, a jak będę z jakiegoś powodu karmić butelką to kupię Dr. Browna
Smoczki się zużywają po jakimś czasie i można wtedy tańszy zamiennik zastosować.O to mi m.in. chodziło.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:43   #176
dzasta110
Wtajemniczenie

wzrok - w ciąży nie należy zmieniać okularów na mocniejsze ponoć wzrok potem wraca do normy, ale od porodu się pogarsza mojej znajomej okulista i ginekolog powiedział, że przy jej wadzie poród nie jest niebezpieczny (-2), a po porodzie zmieniło jej się na ponad -5 (nie chcę kłamać, więc nie piszę dokładnie)

pasy - ja jeźdżę w pasach jakoś jeszcze mi nie przeszkadzają ale później też zamierzam zapinać pasy

ursull- i następna Panna Młoda ładny i pokaźny brzusio

edit:

olajka - oby ból przeszedł i szpital nie był potrzebny

gimikis - ja jakoś do zamienników nie mam przekonania... żeby butelka odpowiednio działała np przeciwkolkowo, to musi być oryginalny smoczek - chyba... chyba, że się mylę to mnie poprawcie

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-18 o 16:46
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:46   #177
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Anecka jesli to sa zacieki z kamienia, to na kamień czylizasadę należy zadziałać kwasem (nie nie nie jestem chemikiem) Ja pozbywam sie np. kamienia np.w czajniku z baaardzo prosty sposób. Wsypuje do wody w czajniku paczuszkę kwasku cytrynowego i zagotowuję to razem. Efekt miód malina, i bez chemii. Myslę ze to samo mozesz zastosowac na kafelkach, nasącz szmatkę wodą z kwaskiem i przetrzyj, wiem ze z kafelkami będzie trudniej, bo to sciana pionowa, ale może zadziała
Tez o tym pomyslalam i zagotowalam wode z kwaskiem, po czym dalam na scierke i przecieralam.. no i to tez nie dalo efektow sa placki gdzie chyba jak trzymalam sciere to troche wyzarlo te zacieki na kafelkach, wiec chyba powinnam scierki do kafli przyczepic moze by zeszlo.. eh teraz wyglada to tak ze mam placki czyste i placki z zaciekami co jeszcze gorzej wyglada..
Nie mam sil do tego Na dodatek przejechalam szmata po baterii gdzie byly gdzieniegdzie tak jakby kamien i tez nie zszedl. Polozylam sciere, po 10 minutach poszlam, splukalam i dalej nic.. ten kamien jest okropny

Ja jak jade jako pasazer, czyli nie za czesto to zapinam pasy, nie wyobrazam sobie jezdzic bez nawet na krotka mete..

W piatek bede robic suflet czekoladowy o ile znajde foremki tanie jak sie uda to podziele sie przepisem

Ursull, jaki sporawy brzuch Siwetie wygldasz, udanego slubu zycze i przygotowan

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:46   #178
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Poczekaj aż urodzisz bo mi okulista powiedział, że po porodzie często spowrotem się poprawia.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ja od niedawna tez jeżdżę już bez...
Ja jeżdżę nadal w pasach choć mam już spory brzuszek. Zapinam go pod brzuchem. Wklejam link do artykułu o tym :
http://www.interweniuj.pl/index.php?...=165&Itemid=41
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:53   #179
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ja zawsze zapinam pasy.Jakoś nie czuje sie bezpiecznie bez nich jesli jestem pasażerem trzymam sobie dolną część pasa aby nie uciskał na brzuch a jeśli prowadzę przytrzymuje mi osoba siedząca obok. Jeśli musze jechac sama to tez zapinam, ale nie sa to długie dystanse więc do wytrzymania. Jesli ktoś dużo podróżuje polecam adaptery. sa dość drogie i w sumie tylko na pare miesięcy, dlatego nie kupiłam. Wykorzystuje innych
Ja tak samo jak Martinixxx zapinam się pasami ale ten dolny pasek ręka żeby nie gniotło mi dzidziolka. a jeśli prowadzę to co jakiś czas poprawiam ten dolny pasek na luźniejszy. Chociaż jak jade z moim tatą to mu się to nie podoba że zapinam pasy. O policje to ja się nie martwię bo jak bym jechała bez pasów i by mnie zatrzymali to pokazuje karte ciązy. A ciężarna nie jest zobowiązana do zapinania pasów. Tak słyszałam.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:54   #180
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
hm.. a grupy krwi nie robi się raz w zyciu?? przecież ona się nie zmienia. Ja mam A Rh+ , przy kobiecym plusie nie ma konfilktu serologicznego. Miałam ją oznaczaną parę lat temu i jej w ciązy nie powtarzałam , ginekolog tylko kazał przynies wynik, bo do karty ciązy wpisywał. Nawet mam na nim jeszcze panieńskie nazwisko
heh nie zmienia się ale jak zmieniasz nazwisko to niektórzy lekarze wolą zlecić drugi raz żeby nie bylo żadnych wątpliwości w szpitalu, takie dmuchanie na zimne ale moim zdaniem uzasadnione. No i jeszcze są nadgorliwe panie laborantki w niektórych labach co robią grupę przy okazji badania na przeciwciala anty rh. W rezultacie mialam już oznaczaną grupę chyba z 3 razy, na szczęście za każdym wyszła ta sama
Co do pasów, też zapinam, na początku zapinałam tylko ten dolny ale jakby odpukać jakaś kolizja się zdarzyła to nieiwele takie zapięcie daje, tak że wolę zapinać normalnie, tylko siedzenie odsunięte maxymalnie do tyłu i jest ok.

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-08-18 o 16:59
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości