|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Cytat:
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz znowu powracam do waxa bo zaczęły mi się znowu łamać.... i zamówiłam jeszcze tą ant-age co poleciła blond bunny.
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
Blond Bunny- Może ty byś wiedziała, co ja mam dać na te włosy, żeby się zblizyły do średniego/ciemnego CHŁODNEGO blondu ze stanu jaki teraz załączam. bo ja już naprawdę nie mam pojecia
I bardzo zależy mi na tym, żeby jednak farba nie niszczyła włosów, poza tym nie bardzo wiem co mam jak nakładać, skoro odrost ciemny, a włosy od połowy w dół rozjaśniane ;/ Bo np. ciemny blond loreal casting gloss mojej koleżance wyszedł na rozjaśnianych włosaach bardzo ciemnobrązowy i nie wiem co nałozyć na swoje, żeby to miało ręce i nogi, wolę, żebyt były trochę za jasne niż trochę za ciemne...Będę wdzięczna, jesli coś zasugerujesz bo czytając wątek widzę, że znasz się na rzeczy
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia chciałam sprawdzić czy stan twoich włosów jest naprawdę tragiczny czy to bardziej siedzi ci w głowie. Powiem ci tak- te dwie farby co miesiąc-półtora mniej ci zniszczą włosy niż balejaż co 3 mce.
Na pewno uda ci się włosy zapuścić jeśli tego chcesz. A jeżeli wyczuwasz choć trochę miękkości to jest szansa na uratowanie włosów maskami. Jeślibyś czuła jedynie suchość siana to te części włosów muszą iść do ścięcia. Dlatego też ja ścięłam w tym mcu 3cm, bo były już za sianowate. I włosy teraz od razu lepiej wyglądają. Właśnie nie wiem czy dalej robić ten stokholm bo wiesz że ja za lorealem nie przepadam i zastanawiam się na ile ta twoja żółć to pozostałość po belle a na ile loreal dał du... Co na pewno to palette czy londa lepiej sobie z tym poradziłyby. Jeśli tak ci się te londy podobały, a są naprawdę ładne! to może zrób za miesiąc na podkładzie tą 89? Tylko skup się na odroście nowym i tym zażółconym a resztę włosków tylko z wodą pomasujesz potrzymasz 5-10 min i spłuczesz,co? Wtedy długość włosków nie oberwie a odrost okaże się co w nim nie gra. Lepiej kup anti age dużą a latte małą. Zakochasz się w tej anti, latte jest podobna do kallosa latte. A w ogóle to ja bym kupiła obie duże, bardziej się opłaca, za przesyłkę i tak musisz zapłacić a na rok będziesz mieć spokój. I jeśli kupujesz na all to obczaj sobie wszystkie aukcje bo niektórzy sprzedawcy biorą kasę za przesyłke niezależnie od wagi, a inni liczą sobie podwójnie bo niby dużo waży. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Maggie ja ci mogę doradzić np. z tego linku C6 lub N6. I nie bój się że wyjdzie za ciemno bo pierwsze kilka farbowań ci się spłucze do jaśniejszego. http://www.palette.pl/nasze-produkty.../platin-blond/ Aha! Lista farb na podkład w tym linku: http://www.palette.pl/wybierz-odcien....0&page=result
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-08-18 o 14:05 |
|
|
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ps. Blond bunny nie sugeruj się moim awatarem bo to foto jest stare. Jak będę w domu to ewentualnie wstawie foto moich aktualnych włosów a później foto po natural and easy 532
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
to czekamy na fotki wasienka
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Kotka chodzi ten link, powinno wyświetlać 4 farby. może nie masz jakiegoś programu zainstalowanego?
wasienka daj koniecznie foto po n&e.
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
aha... a wcześniej używałaś jakiej maski? bo jak nie to zobaczysz jak odżyją włoski... ja to cały czas coś na nie kładę, jak nie oleje to maski i balsamy chroniące przed ciepłem suszarki i spreje Ziaja fitokeratyna itp.
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
ale wyświetla się sama szara strona palette, bez żadnych farbek
|
|
#2892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz ja mam teraz kolorek chyba podobny do tej 11 co tu wkleilam ale nie jestem pewna. w domku jeszcze zrobie fotke i porownamy hihi
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo mi dobrze w takich jasnych włosach i mi się bardzo podobają ale chyba pójde do fryzjera podciąc tak ze 2cm, żeby je odświeżyc ![]() i kupię oby dwie te duże maski tam gdzie ja wybrałam te maski to za przesyłkę płaci się tylko raz![]() no a jeżeli chodzi o ten mój odrost to był z trzy centymetry ten rudy po belle a potem zrobiłam tym palette deluxe 100 i odrost po belle stał się żółty, a potem jak nałożyłam ten stockholm to jakby przykrył ten żółty, ale tylko dał taki perłowy połysk, nie zmienił koloru tylko dał połysk perłowy:/ i ten żółty przebija dalej.
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia myślę że ten żółty to właśnie wyszedł tam gdzie loreal sobie nie poradził. Palette miała zadziałać na nie jak dekoloryzator, bo ma takie lekkie działanie i dlatego doszło do żółci. I wydaje mi się że loreal był za słaby.
Dlatego lepiej byłoby na nie kłaść coś opalizującego-perłowego żeby usuwał ewentualną żółć czyli londa 89 lub n&e 532. Obie te farbki będą jaśniutkie, nie bój się że jakoś drastycznie ci włosy przyciemnią. Na testerze one są jakby białe z srebrno-perłowym połyskiem. Ja bym nimi spróbowała, a ty zrobisz jak uważasz. Zobacz n&e 522 tez miała być ciemna, a Adzi07 i Jowitka mają białe włosy- na podkładzie nie tak łatwo go przyciemnić. Zaufaj mi. Tym bardziej skoro zakochałaś się w białych włoskach.
|
#2895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to dobrze, bo przyda im się taka intensywna kuracja![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() no ładny masz kolorek a mi się z tej palety co wkleiłaś podoba 110 i 112![]() no to czekam na fotki
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wooooow, piekne były te włosy jak chcesz chłodny ciemniejszy blond to ja ze swojej strony mogę Ci polecić loreal islande nr 7 robiłam kiedyś na żółtawych włosach i wyszedł ładnie chłodno...wstawie zdjęcie jak znajdę
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
Ale śliczny ten stokholm z loreala, gdybym miała 4zł więcej to bym go kupiła :p ps. Ale wstyd chodzić po mieście w takich włosach! I jak na złość było więcej znajomych niż kiedy mam ładne włosy i chciała bym żeby mnie widzieli :p
|
|
|
|
#2899 |
|
Przyczajenie
|
rozjaśnianie włosów
Cześć Wizażanki ; )
3 tygodnie temu Koleżanka zrobiła mi pasemka rozjaśniaczem Joanny (do pasemek) Wyszło idealnie, bardzo mi się podoba, ale teraz chcę więcej. Co mi radzicie? Zagęścić sobie dodatkowymi pasemkami tym samym rozjaśniaczem, czy może zrobić od razu całe włosy? Nie chce iśc do fryzjera. Ten rozjaśniacz złapał mi od razu ładnie, bez żółtych refleksów po całej długości. Wstawiam zdjęcie przy sztucznym świetle i troszkę zniekształcone ale mam nadzieje że wystarczy aby uzyskać od Was opinię. Pozdrawiam |
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłabym niezmiernie wdzięczna A jaka była Twoja wyjściówka? I jak z trwałością? Bo na razie najbardziej wacham się między n&e 550, palette N6 średni blond (dzięki blond bunny ), shwarzkopf essential color sredni blond i ta farbka podana przez Ciebie też mi się podoba
|
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: rozjaśnianie włosów
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21454720 polecam podkład palette 00A a potem jak przetłuścisz włosy natural&easy 522 rozjaśniacz to najgorsze g***o na włoski lepsza farbka
|
|
#2902 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pomoc w wyborze farby
Witam. mam takie pytanie,
moj obecny kolor to taki sredni blond , wczesniej mialam taki sloneczny , na ten byl kladziony ciemny blond i sie zmyl po kilku myciach. Kupilam farbe loreal ta nowa a nawet dwie bo lodowy blond 910 i aksaminty blond 801. Czy moge zmieszac obywdwie farby?? jaki moze wyjdsc mniej wiecej efekt? prosze o odpowiesz |
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podkład to taka baza pod właściwy kolor, który chcesz uzyskać. Swoje masz dość ciemne, więc najpierw musisz nałożyć na włosy podkład, a później pokryć odpowiednią farbą |
|
|
|
|
#2906 |
|
Przyczajenie
|
a ponawiam pytanie, gdzie mogę to zdobyć,, jak to się dokładnie nazywa i ile mniej więcej kosztuje?
no i czy ta farba palette XXL 00A pokryje moje ciemne odrosty i te niezafarbowane pasma? Nie będą one żółte? Edytowane przez ivysmall Czas edycji: 2010-08-18 o 17:28 |
|
|
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
Od dwóch miesięcy mam baleyage jasny blond z czekoladą, wcześniej miałam przez kilka lat farbowane włosy na czarno. Czy jak użyję palette 00A to uzyskam platynę, czy lepiej nie ryzykować i rozjaśniać kolejnymi jasnymi pasemkami u fryzjera? Wolałabym to pierwsze, bo to będzie dużo tańsze.
Jeśli to ma jakieś znaczenie to moj naturalny kolor to ciemny blond. Proszę o podpowiedzi.
Edytowane przez agusia5144 Czas edycji: 2010-08-18 o 17:25 |
|
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
nalozylam natural & easy 532 i trzymam.... jasne pasemka sa juz zielone ;( ale mam rozowa plukanke jak cos... a reszta nadal miodowa jak narazie
ile mam to trzymac?
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam wszystko jest, wystarczy poczytać
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- wasienka kolo 50 min, ale zaglądaj do włosków co jakiś czas, żeby sobie czegoś nie narobić!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

i teraz znowu powracam do waxa bo zaczęły mi się znowu łamać.... i zamówiłam jeszcze tą ant-age co poleciła blond bunny.
ps. Blond bunny nie sugeruj się moim awatarem bo to foto jest stare. Jak będę w domu to ewentualnie wstawie foto moich aktualnych włosów a później foto po natural and easy 532

ale wyświetla się sama szara strona palette, bez żadnych farbek

tam wszystko jest, wystarczy poczytać