|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!!!
Od poniedzialku jestem w domciu. Opisze Wam wszystko od poczatku. W poniedzialek od rana bol bolal mnie jak na miesiaczke. Wieczorem co chwile robilam siusiu i lecial taki sluz rozowy i troche krwi. Wzielam torby i do szpitala. Okazalo sie, ze mam rozwarcie na 1 palec. W szpitalu bylam ok 20. Kazali mi sie polozyc i powiedzieli, ze jak do czwartku nie urodze to wypuszcza mnie do domu. Perspektywa nieciekawa. Zaczely mi sie skurcze, takie co 15 min. Ok 22 skurcze byly juz coraz czesciej. Nie moglam spac. Chodzilam po korytarzu. Ok polnocyskurcze wystepowaly juz co 10 min, nadal spacerowalam. Polozna wziela mnie na koziol, rozwarcie na 2 palce. O 2 skurcze co 8 min. Natomiast o 5 rano rozwarcie bylo juz na 6 i skurcze co 5 min. Przeniesli mnie na sale przy porodowce. Slyszalam jak kobitka rodzi. Strasznie krzyczala. Biedna pomyslalam. Byla 7 rano zlapaly mnie bole krzyzowe. Nie moglam lezec tylko chodzilam. Bylam juz wykonczona. Na porodowke wzieli nastepna kobiete. Ja jeszcze mialam za male rozwarcie. Co chwila musialam isc do wc zmienic podklad no i siusiu. W koncu wzieli mnie na koziolka. Jak sie polozylam bole jakby mi przeszly. Kazali wstac. Jak sie zaczynalo to sie polozyc. Meczylam sie tak pol godziny. W koncu podali mi roplowe. Po 5 min zaczely sie takie bol, ze hej. Jeden za drugim. Ja bylam juz tak zmeczona, ze nie mialam sily przec. Koszmar. W koncu lekarz polozyl mi sie na brzuchu. Tak mocno cisnal. A w czesniej mnie nacieli. Jak chyba 10 raz uwalil sie na mnie poczulam wielka ulge, urodzila sie moja kochana coreczka. Polozyli mi ja na brzuchu, ale podobna do meza - pomyslalam. Poglaskalam i gdzies ja zabrali. Nastepnie lekarz zabral sie za szycie. Nie powiem zeby nie bolalo, ale to byl pryszcz w porownaniu z bolami porodowymi. Szyl i szyl. Pozniej zabrali mnie na sale obok i czekalam az zleci mi kroplowka. Nastepnie zaprowadzili na oddzial noworodkow. W sumie to mozna powiedziec,ze cala akcja porodowa zaczela sie od 20 w poniedzialek, na kozle bylam we wtorek o 11:30 o 12:30 juz bylo po. I Do karmienia przyniesli mi ja o 18, tak dlugo spala. Dzis juz nie pamietam tego bolu. Mala mi wszystko wynagradza. Mimo, iz czasem jestem juz zmeczona calym dniem, maz pracuje, a ja jestem caly dzien sama,rano budze sie z usmiechem na twarzy. Pozniej wkleje fotki. W szpitalu okazalo sie, ze mala ma infekcje gardla. Musialam zostac jeszcze 6 dni w szpitalu. Zarazila sie ode mnie, trafilam do szpitala przeziebiona. Duzo sie podczas tego pobytu nauczylam. To moja pierwsza dzidzia i bylam zielona. Tatus przywital nas w domu pieknym bukietem roz. Bardzo sie stara. Wczoraj razem kapalismy nasza coreczke. A na imie dalismy Dagmarka. Caly czas karmie piersia.
#1984 |
Zakorzenienie
|
Ja też ale działa
![]() No i chyba takim sposobem można zaoszczędzić miejsce na dysku ![]() A zdjęcie chyba nic nie traci i zostanie ładnie wywołane ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my pospalysmy od 24 do 13 dzis z przetwami 5 45, 8, 11, 13 na 5 min karmienie spodobalo mi sie karmienie piersia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zakorzenienie
|
witamy
![]() nacierpialas sie troche ale bylo warto ![]() ja dzis mam przeboje przy jedzeniu. maly sie drze w nieboglosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Rozeznanie
|
Siala, ja zmniejszam fotki programem Infran View. Jest bardzo łatwy,innym nie umiem. Jest darmowy i można go ściągnąć z neta.
Itakasia, zmobilizowałas mnie.Muszę porobić Małej trochę zdjeć. Aniaa,ja na syrenie wracam w te pędy z każdego spaceru. Albo z pustym wózkiem a Tż z dzieckiem na rękach. Już zaczęłam bać się spacerów. A czapka to już wogóle największe złooooo |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Ania mam nadzieje, ze w koncu zmiana mleczka pomoze
hehe to niezle kapiel nie, czapka nie, spacer nie ;P Moja na szczescie czapke jako tako toleruje a na spacerach od razu zasypia |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Raczkowanie
|
Hej laseczki!
Melduję się na odchowalni ![]() ![]() Czasami Was podczytuję ale nie sposób być na bieżąco...Moja Wiktoria jeszcze śpi ale coś mi się wydaje, że już niedługo patrząc na jej minki ![]() Nie mam na nic czasu mimo że jest aniołkiem -je i śpi ![]() Jak tylko znajdę dłuższą chwilkę to się odezwę mam kilka pytań, które pewnie już padły ![]() ![]() Pozdrawiamy ![]()
#1990 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki!!! nie zagladalam przez caly wczorajszy dzien a tu tyle nadrabiania!!! prawie jak za starych dobrych czasow na poczekalni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
czesc sloneczka
![]() justynacz no to czekam niecierpliwie ![]() belunia a bylas u pediatry? moze jest jakis powod jego niepokoju ![]() niezawsze hehe, czyli cycek ![]() alutka gratuluje, ale sie wymeczylas, ale super ze wszystko ok Siala ja sie kompletnie nie znam na zdjeciach ![]() Linka24 czyli skaza, a ten lekarz to rzeczywiscie kiepski, zmiany w diecie maluszka to wazna sprawa, moze to jeszcze z kims skonsultuj zanim zmienisz to mleko ![]() a ja sloneczka przybieglam do was powiedziec ze moja Calineczka konczy dzis miessiac ![]() ![]() ![]() a mi zostalo 4.5kg ![]() Załącznik 3341238 Załącznik 3341239
#1992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz dopuszczam 3 możliwości karmienia: 1. naturalne z cyca 2. butelka z odciągniętym pokarmem (używam butelek lovi) 3. butelka z modyfikowanym mlekierm (jak nie chciało mi się ściągać wcześniej) PS. moja zaczęła 6ty tydzień i najgorszy ponoć okres kolkowy (ponoć w 6 tyg są najgorsze)... tylko przestawiło jej się.... kolki ma rano ![]() Pytanie: Czy używa ktoś z was proszku troistego? u mnie ładnie się sprawdzał, ale dzisiaj rozpuściłam jej w 100ml, część ulała, część wypluła, coś tam jeszcze zwymiotowała i generalnie nie pomogło... i nie wiem czy mogę dać podobną dawkę (na czubeczku noża) w mniejszej ilości wody jeszcze raz.
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
agravka ja to samo z michalem zauwazylam. moje dziecko jest aspoleczne
![]() ja mam ryk. na zmiane skakam do malego pobuja pobujam i chyc do leczo bo sie pichci juz i co mam zrobic ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Kasiu sliczna ksiezniczka no i jak przybrala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Wtajemniczenie
|
wklejam Wam sesje dziewczyn
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zakorzenienie
|
mlmfm
nie stosowalam tego specyfiku wiec nie pomoge agravka rzeczywiscie, jaka roznica. super, brawa dla Adusi ![]() Aniu dziekujemy ![]()
#1996 |
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu, podstawowe na NFZ mała i tak płakała ale byla bardzo dzielna, plakal tez bo glodna byla bo dopiero w przychodni sie obudzila po 4h
![]() ![]() ![]() Mala wazy 5360g i ma zawiazko 2 zabkow ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
agravka, itakasia sliczne macie coreczki
![]() ja wlasnie ululalam moja krolewne. w łeb sobie strzele jak ona nie bedzie spala calymi dniami bo takim sposobem nie uda mi sie nic w domu zrobic :/ dopiero mi zasela w sumie, a zaraz musze ja budzic na jedzonko ehh. na spacer dzisiaj nie idzie wyjsc bo leje od rana, a ona tak lubi swieze powietrze i ladnie wtedu spi ![]() ![]() a to moja pyza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Rozeznanie
|
Itakasia, super, że Malutka tak ładnie przybiera
![]() ![]() Aniaa, moja jest bardzo gościnna, umie się zaprezentować. Jak tylko są goście to mamy w domu aniołka. Goscie za drzwiami i wychodzi mały diabełek ![]() Wklejam kilka fotek z dzisiaj |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Wtajemniczenie
|
justynko, Twoja mala poprostu zachwyca-jest przecudna!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Rozeznanie
|
Agravka,dzięki za miłe słowa
![]() Dziewczyny,kiedy się idzie pierwszy raz do lekarza z dzieckiem. Byłam po 1tygodniu ją zważyć, ale nie spytałam kiedy przyjść na wizytę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
agravka jakie fajniutkie
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- idealne widze ze jestes co u was? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
justynacz
piekna jest twoja Agatka ![]() karolcia no to macie pierwsze szczepienie za soba ![]() bajka slicznie wygladacie ![]()
#2006 |
Rozeznanie
|
Agravka,super sesja!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Rozeznanie
|
Wszystkie dzidzie sa super. Sliczniutkie!!!
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() śliczna ![]() ![]() Mamusie jaki polecacie laktator bo ja kupiłam lovi ręczny z gruszką i jest do du...py ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2010 | ||
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj miałam kupowy armagedon.Mała nie robiła kupy od poniedziałku rano i już kombinowałam jak jej pomóc,ale w międzyczasie włożyłam ją do huśtawki i poszłam wstawić pranie.Wracam a tu podejrzany zapaszek się rozchodzi i uśmieszek na twarzy zamiast prężenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasze nocne spanie powróciło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.