Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 18:59   #241
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

m25 wlasnie mi promotor na kwiecien obrone wyznaczył

wykompałam się i czuje sie jak nowonarodzona

a gdzie się de podziewa????

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:06   #242
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

De chyba pojechała do Francji do domku na wakacje na tydzien

a mi jest strasznie niedobrze, mdli mnie jak w 1 trymestrze muszę sie położyc...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:09   #243
olajka
Zadomowienie

kotek81 a no to co zostanie, jakie farfocle czasem różnie to bywa. No ale cóż jak nie ma innych, bez metek w tym miejscu to jakoś trza sobie radzić
A z tym pokarmem to takie mnie ogarnia dziwne przeczucie, a chciałabym karmić naturalnie piersią
kootekk mnie brakuje wpisów dwóch bo dopiero jak I rozdział oddam to dostanę z seminarium i drugi z parktyki mamy mieć dopiero we wrześniu.
Kurczę u mnie kilka dziewczyn na roku w ciąży i pewnie będzie porównywanie brzuchów na uczleni ;/

Ja chce trójkę dzieci mieć

Weronisia śliczniasty brzucholek a pazurki i ja zauważyłam, że ładne

Dziewczyny przeszło jakoś normalnie jakby ręką odjął, a nie wzięłam tej połówki no-spy, zjadłam krupniczku. Oby już było dobrze .

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:15   #244
kootekk
Zakorzenienie

ah własnie ja zapomniałam ze ona wczasuje

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

olajka to superze juz lepiej

Stary 2010-08-18, 19:21   #245
olajka
Zadomowienie

A ja wcinam wafelka kakaowego, stwierdziłam że ,,bezpieczniej" to niż czekoladkę z bombonierki..
Proszę o link sprawdzony na all bo chciałabym zakupić Avent zestaw startowy butelek
Co z tymi rozmiarami śpiochów? Dokupić jeszcze te najmniejsze jak już mam dwie pary czy większe? kurczę chyba za mało dwa tylko w tym rozmiarze najmniejszym mieć..

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

uff a ulga niemiłosierna

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Wiecie co.. ja ten materiał od spodni jeansowych ciążowych to mam do żołądka, jak je ubiore tak mi wysoko sięgaT Ż się śmieje, że jak smerf wyglądam, bo one miały niebieskie majciochy

Stary 2010-08-18, 19:33   #246
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Co z tymi rozmiarami śpiochów? Dokupić jeszcze te najmniejsze jak już mam dwie pary czy większe? kurczę chyba za mało dwa tylko w tym rozmiarze najmniejszym mieć..
Ja mam 5 kompletów kaftaników ze śpioszkami na 56 cm i tyle sami na 62mc (bawełniane).

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Chyba będę musiała dokupić sobie spodnie ciążowe na te ostatnie miesiące. Bo w stare już ciężko wchodzę... a myślałam, że uda się donosić do końca :/

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Wiecie co, ostatnio naszły mnie takie dziwne myśli... co jeśli na następnym USG okaże się, że lekarze się pomylili (ci co mnie wcześniej badali) i jednak będzie chłopak? Co Ja zrobię z tymi wszystkimi różowymi ubrankami?
Stary 2010-08-18, 19:40   #247
olajka
Zadomowienie

Ja jestem ciekawa czy ten mój wreszcie gin będzie widział że dziewczynka, skoro mówił tak inny na połówkowym.

Stary 2010-08-18, 19:40   #248
kretencja
Zakorzenienie

Boziu, koleżanka wpadła na 2 godziny i już nie mogę Was nadrobić

Ursull, trudno powiedzieć ile do końca remontu. Najpewniej do końca wakacji zejdzie, a i tak zdecydowaliśmy się do salonu wziąć jednak fachowca, bo mąż już nie ma siły i zdrowia do tego, no a 30 sierpnia pracę zaczyna.

Co do naszego wyjazdu ewentualnego, to może w okolicach weekendu uda nam się do teściów do Sieradza na 2 dni wyjechać. Zawsze to coś

Dzasta, nie zgadza mi się to, że powiedział, że przy wadzie -2 jest niebezpieczeństwo jeśli chodzi o poród naturalny. Wielkość wady nie ma znaczenia, przeciwwskazania do SN można stwierdzić po badaniu siatkówki.

Ja eleganckich ubranek nie będę kupować póki co, jak dla mnie taki dzidziuś "ma prawo" i dobrze wygląda w śpiochach i kaftaniku nawet podczas świąt czy u dziadków na imieninach

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:41   #249
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Wiecie co, ostatnio naszły mnie takie dziwne myśli... co jeśli na następnym USG okaże się, że lekarze się pomylili (ci co mnie wcześniej badali) i jednak będzie chłopak? Co Ja zrobię z tymi wszystkimi różowymi ubrankami?
Ja mam te myśli cały czas. Większość wyprawki mam dla chłopca,tylko troszkę ciuszków unisex i będą jaja,jak się jednak dziewczynka urodzi . Najwyżej mała będzie chcodziła na niebiesko i w śpioszkach w samochodziki .

Olajka super,że już lepiej

Mam pytanko,może już było,ale się powtórzę,
czy któraś z was zamierza chustować? Jeśli tak to jaką chustę kupiłyście/kupicie? I pytanie czy wiecie jak ubrać w zimie dziecko do takiej chusty?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:43   #250
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
kotek81 a no to co zostanie, jakie farfocle czasem różnie to bywa. No ale cóż jak nie ma innych, bez metek w tym miejscu to jakoś trza sobie radzić
A z tym pokarmem to takie mnie ogarnia dziwne przeczucie, a chciałabym karmić naturalnie piersią

Ja chce trójkę dzieci mieć

Dziewczyny przeszło jakoś normalnie jakby ręką odjął, a nie wzięłam tej połówki no-spy, zjadłam krupniczku. Oby już było dobrze .
E no bez przesady, dzieci aż takie delikatne nie są, zeby je każdy farfocel gryzł - no chyba, ze jakieś przewrażliwione będzie
Pokarm będzie - nic się nie martw na zapas

Ja też chciałabym trójkę

No i oby już tak zostało
Cytat:
Ja mam chyba ze dwie pary śpiochów na 56 a resztę na 62 i 68.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:48   #251
kretencja
Zakorzenienie

Kootekk, przerażasz mnie Ja się rzadko maluję jak wychodzę z domu, a co dopiero po domu Chce Ci się?

Ursull, mnie znajoma, która od dawna chustuje doradziła tkaną Lenny Lamb, ale jak się dziecko pod to ubiera zimą to nie wiem. Chusta się chyba liczy jako jedna warstwa garderoby... Ale nie jestem pewna.

Dzasta, jeśli masz jakiekolwiek kłopoty ze wzrokiem, to uważam, że przed porodem zdecydowanie powinnaś się skonsultować z okulistą.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-18, 19:54   #252
olajka
Zadomowienie

kretencja ja przyszłam z,,jedzenia zupy" i już miałam do nadrobienia nie jeden post
A ja tam też lubię się podmalować a co! w szpilkach po domu nie chodzę. Zawsze mnie śmieszyło jak w filmach panie w szpilach po domu i pełnym makijażu nawet w wannie

kotek81 a jak mam za małe cyce?? kurka mnie się wydawało, że to ma wpływ.. jakiś tam..

To ja też dokupie pare par jeszcze tych mniejszych może ze dwie.

ursull troszki odczuwam ale minimalnie. Ale naprawdę duuuuuża ulga

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

ursull masz fajny avatar ma klimacik pasjonujesz się fotografią czy zdjęcie ot tak dodane?

Stary 2010-08-18, 19:54   #253
kretencja
Zakorzenienie

A ja nie lubię się malować. Oczywiście na wyjścia, do pracy itp. trochę poprawiam urodę - podkład, tusz do rzęs, błyszczyk - ale po domu nigdy. Do sklepu czy na spacer też raczej nie, najwyżej puder matujący i błyszczyk.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-18, 19:56   #254
olajka
Zadomowienie

Zmykam się odpromieniować
Jutro napiszę po wizycie, więc proszę trzymajcie kciuki, bo ja stresior taki jestem, że szok zawsze
Buźka

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Lubię błyszczyki i tusze wydłużające moje krótkie rzęsiochy. Zawsze marzyłam żeby mieć długie.

Stary 2010-08-18, 20:03   #255
melabn
Wtajemniczenie

ponioslo was dzisiaj z pisaniem, nie wiem co u was bo nadrobienie graniczy z cudem
no i melduje sie w kolejnej czesci
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:08   #256
Anecka
Zakorzenienie

O, zajec przykical

olajka, ja mam spodnie takie, ze ten pas zakrywa mi caly brzuch, bardzo szeroki. Z kolei kolezanka dala mi spodnie ciazowe co pas ma chyba z 10cm i nie wiem jak to mozna nosic..

Ludu ale mam zgage, szok.. po wodzie niegazowanej?

Wlasnie ogladalam laktatory i szukalam jakies info jaki kupic i chyba kupie reczny Avent ISIS. Wy jakie kupujecie?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:13   #257
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kootekk, przerażasz mnie Ja się rzadko maluję jak wychodzę z domu, a co dopiero po domu Chce Ci się?

Ursull, mnie znajoma, która od dawna chustuje doradziła tkaną Lenny Lamb, ale jak się dziecko pod to ubiera zimą to nie wiem. Chusta się chyba liczy jako jedna warstwa garderoby... Ale nie jestem pewna.

Dzasta, jeśli masz jakiekolwiek kłopoty ze wzrokiem, to uważam, że przed porodem zdecydowanie powinnaś się skonsultować z okulistą.
ja mam dokładnie taką chustę/nosidło http://www.premaxx.com/en/products/b...s/17/zoom.aspx
i bardzo chętnie będę go używac tylko własnie ztym ubrankeim nie wiem co i jak

Ja też lubię miec makijaż,z domu bez nie wyjdę.

Cytat:

ursull troszki odczuwam ale minimalnie. Ale naprawdę duuuuuża ulga

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

ursull masz fajny avatar ma klimacik pasjonujesz się fotografią czy zdjęcie ot tak dodane?
jam jest taki trochę fotograf amator . Lubię troche popstrykac ti i tam ,to i owo. Na avku ja z moją,kochaą lustrzanką Ostatnio na tapecie fotki mojej córki (mam ich już tysiące).

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Anecka pisałam już,ale sie powtórzę , ja mam Avent Isis manualny i jest ok (używałam go po pierwszym porodzie).

Stary 2010-08-18, 20:13   #258
kretencja
Zakorzenienie

Ursull, a mnie się zdecydowanie takie nosidła nie podobają
Kupuję taką:
http://pl.lennylamb.com/nodes/1_chusty_tkane

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-18, 20:14   #259
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
m25 wlasnie mi promotor na kwiecien obrone wyznaczył

a gdzie się de podziewa????
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
De chyba pojechała do Francji do domku na wakacje na tydzien
.
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
ah własnie ja zapomniałam ze ona wczasuje

Pudlo i jeszcze raz pudlo. Urlop dopiero za dwa tygodnie Mam od dwoch tygodni taki nawal pracy, ze nie wiem w co rece wlozyc Od rana do wieczora jestem w rozjazdach. Ale milo ze jeszcze ktos o mnie pamieta

Olajka- wspolczuje ale jednoczesnie ciesze sie, ze ci troche lepiej.
U mnie swedzenie okazalo sie albo alergia (lekarz nie jest pewny), bo mam podwyzszone leukocyty, albo poprostu moj pot ze wzgledu na hormony zrobil sie tak drazniacy. Zawsze mma to swedzenie po silowni, po tym jak godzine trenowalam i sie pocilam.A ze potem jest prysznic, to jakos nie ma znaczenia.
Caly dzien jem..wczesniej ryz zapiekany z jablkami i cynamonem a teraz grzanki z kremem awokado (plus pomidor, czosnek) oraz z mozarella i pieczarkami

Na objad zrobilam sobie ziemniaczki plus buraczki plus szpinak.Nie gadniecie co w mrozonym szpinaku znalazlam... odechcialo mi sie mojego objadu. A szpinak bio. (Czarnego chrzaszcza- myslalam, ze to lupina od slonecznika...malo brakowalo) Chyba narazie nie bede jadala szpinaku...

Weronisia- dzieki za typ dotyczacy pieluch z DM i Schleckera.Przyda sie
Samochodem nadal jezdze, w sumie caly dzien i nie wyobrazam sobie nie zapinac pasow. Poprostu ten dolny pas mam pod brzuchem.

A co do kosmetykow, zamierzam stosowac Baby dream z rosmanna i Bübchen. Ale wszystko w minimalnej ilosci. Slyszalam, ze najlepiej na poczatku dodawac mleko do kapieli.

Moj dziec jakis malo aktywny.Tylko wieczorami daje kopniaki. Ale moze dlatego ze caly dzien jestem w ruchu i go usypiam.

Blagam nie produkujcie tak, bo ja wieczorami nie nadazam czytac

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:17   #260
NUCHISIA
Raczkowanie

Lutien gratulacje , ślicznie wyglądałaś

Irsin ja na przeciwciała RH robiłam osobne badanie, też będę musiała je jeszcze powtórzyć, ja mam A RH -, mąż B RH +

vikicullen ja ciągle jeżdżę z pasami, jak byłam w szpitalu to mi jedna dziewczyna mówiła,że żeby jeździć bez pasów potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o ciąży

Ja kupiłam pakę ubrań na allegro i tam właśnie są takie "eleganckie" ubranka, chyba będę małemu je ubierać, a są słodkie takie sztruksiki malusie albo koszulki z kołnierzykiem

Anecka ja zauważyłam,że też po wodzie robi mi się zgaga

Depilowałam dzisiaj nogi, ale musiałam na raty, oj ciężko z tym brzuszkiem, na dodatek trochę się powyginam i od razu twardnieje.
Jutro też mam wizytę u ginki, boję się masakrycznie, bo to pierwsza wizyta po pobycie w szpitalu
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:18   #261
rptrbj1978
Rozeznanie

dziewczynki dajcie linka do zestawów startowych bo nie wiem czy dobry kupuje
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:18   #262
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
no właśnie ja mam wynik sprzed kilku lat ( tylko nazwisko panienskie, ale jak pisałam jest tam PESEL, więc ja to ja- poza tym dowodzie osobistym tez jest panienskie nazwisko wpisane), więc nie widze wielkiego sensu w powtarzaniu badania

Marto to,ze widzisz sensu nie znaczy ,ze nie bedziesz musiala go zrobic.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:20   #263
kootekk
Zakorzenienie

ja w domu zawsze rzesy maluje i twarz kremem tonujacym smaruje, jak gdzies wychodze to podklad i roz i rozswietlacz i tusz oczywiscie
ale jak nie mam rzes pomalowanych to za drzwi nie wychodze nawet smieci wynieśc takie moje zboczenie

Stary 2010-08-18, 20:20   #264
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Zmykam się odpromieniować
Jutro napiszę po wizycie, więc proszę trzymajcie kciuki, bo ja stresior taki jestem, że szok zawsze
Buźka

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Lubię błyszczyki i tusze wydłużające moje krótkie rzęsiochy. Zawsze marzyłam żeby mieć długie.

A ja nie cierpie blyszczykow, pomade, szminek itp.

Za to uwielbiam roze i rozswietlacze

Kciuki sa zacisniete.
Stary 2010-08-18, 20:21   #265
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Ja mam te myśli cały czas. Większość wyprawki mam dla chłopca,tylko troszkę ciuszków unisex i będą jaja,jak się jednak dziewczynka urodzi . Najwyżej mała będzie chcodziła na niebiesko i w śpioszkach w samochodziki .

Olajka super,że już lepiej

Mam pytanko,może już było,ale się powtórzę,
czy któraś z was zamierza chustować? Jeśli tak to jaką chustę kupiłyście/kupicie? I pytanie czy wiecie jak ubrać w zimie dziecko do takiej chusty?

Ja zamierzam chustować

Jak na razie wybrałam dwie chusty
Takie:
Mei Tai
http://www.naturalconnection.co.uk/f...tai-p-103.html

oraz tkaną Moby

http://cgi.ebay.co.uk/Moby-D-Wrap-WO..._Carriers&var=

a przy pierwszym małym uzywaliśmy chusty podobnej do Premaxx
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:21   #266
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
O, zajec przykical

olajka, ja mam spodnie takie, ze ten pas zakrywa mi caly brzuch, bardzo szeroki. Z kolei kolezanka dala mi spodnie ciazowe co pas ma chyba z 10cm i nie wiem jak to mozna nosic..

Ludu ale mam zgage, szok.. po wodzie niegazowanej?

Wlasnie ogladalam laktatory i szukalam jakies info jaki kupic i chyba kupie reczny Avent ISIS. Wy jakie kupujecie?
ja mam Chicco.

na allegro jedna dziewczyna sprzedaje malo uzywane i podgrzewacze i zabawki.
Stary 2010-08-18, 20:23   #267
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ursull, a mnie się zdecydowanie takie nosidła nie podobają
Kupuję taką:
http://pl.lennylamb.com/nodes/1_chusty_tkane
też myślałam o takiej klasycznej,ale boję się,że to wiązanie mnie przerośnie i ,że za dużo czasu zajmuje,a przy półtora rocznej córce może to stac się nawet awykonalne,dlatego wybrałam premaxxa. Włożę tylko małego do niej i fruu na spacerek

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Luna i jak ubieralas małego w zimie do chusty? A tak wogóle cześć i gratuluję Zosi

Stary 2010-08-18, 20:26   #268
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

znowu mi skurcze nog dokuczaja

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Weronisia, mamy prawie takie same brzucholki
Stary 2010-08-18, 20:26   #269
kretencja
Zakorzenienie

Nie wiem, dużo złego słyszałam o tych "chustach" przypominających worki na dziecko, podobno to z nimi zdarzały się te wypadki uduszenia... Wiem, że to kwestia nieuwagi rodziców była zapewne, ale jakoś uraz mi się wytworzył

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-18, 20:27   #270
Artystka23
Dragonfly

ja probuje dzisiaj dziecia namowic,by sie przesunela wyzej,bo mam caly dol brzucha twardy,strasznie mi chyba na szyjke naciska,laze jak kowboj no-spa mi nie pomaga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości