|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
idź i się wyszalej ![]() z dużym brzuszkiem może już być trudno
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię ciuszki z tej serii na allegroCytat:
mi to narazie nie grozi
|
||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
black angel jak nie jedzenie to jakieś inne
strasznie mam ochote tanczyć haha sama siebie nie poznaje
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - chciałam mojego namówić, na 2 godzinki, póki brzuszka nie ma , do fajnego lokalu ale ten mi marudzi ,że nie bo coś tam coś, fajki i inne... a ja chyba zwariuje zaraz
![]() tak mi się chce tańczyć, hah---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Ja jak się umawiam teraz na usg to sprawdzam grafik narzeczonego. musi być ze mną
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
mi się właśnie zaczynają mdłości wieczorne
![]() rano mam mnóstwo energii, do południa to robię pełno rzeczy ale wieczorem od 19-20 to mdłości mnie nachodzą i tylko bym leżała |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
ojj
![]() żeby chronić przed wszsytki dziecko to byśmy musiały się zamknąć w sterylnym pomieszczeniu na cała ciążę, a przecież potem i tak dzidzia będzie musiała żyć w otaczającym nas świecie myślę, że 2 godz. nikomu nie zaszkodzą
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
iza ja też tak uważam, a samopoczucie mamy będzie bezcenne...
black angel ja to moge przy barze nawet tanczyć w ciemnym rogu żeby się ukryć przed tymi oszołomami haha
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja idę w kimono, dziś całą noc nie spałam z tego stresu... i teraz chodzę cały dzień do tyłu :p |
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem "w kazdym szpitalu zdarzaja się takie przypadki" o pani Wiesławie z Pyskowic tez slyszalam wiele pozytywnych opinii ale nie wiem ilo procentowa jest szansa zeby trafic na jej dyzur - albo czy jest szans umowic sie z nia na dany dzien za opłatą. Co do Knurowa - rodzila tam na poczatku roku moja kolezanka- porod trwal niecale 2 godz - pocieli ja minimalnie - jest jedno ale - nie miala połoznej tylo lekarza z ktorym byla umowiona. Wiec mysle ze w tym przypadku to dobre rozwiazanie - i chyba mnie takie kusi. Aczkolwiek przemysle pyskowice jak sie dowiem czy z Pania Połozna W. da się umówic bo na szczęscie ze trafi się na jej dyzur nie chce liczyc.
|
|
#3643 |
|
Rozeznanie
|
witam
mialam dac znac co po wizycie..bylam u lekarza i przepisal mi luteine bo kosmowka sie odkleja i za tydzien mam byc znowu.
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
luteina pomoże |
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam lody, bułkę z szynką z indyka... popijam gorzką herbatą i czaje się na galaretkę znowu
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że masz dobre podejście do sprawy
![]() a jak mama zadowolona to dzidziuś też
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Iza to najważniejsze
ja chyba dzisiaj juz nic nie zjem, taki wyjątek ![]() aaa u nas będzie aqua aerobic od września, myślicie,że mogę bez problemu chodzić? zapytam się gina ale napaliłam się strasznie i chyba nie będzie przeciwskazań
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze pół godziny temu chciałam robić naleśniki, ale całe szczęście nie ma mąki w domu
![]() myslę, że aqua arobik to fajna sprawa, ćwiczenia bez obciązania stawów ja mojego gin nie ma się co pytać , bo wiem co by powiedział, że żadnych ćwiczeń w ciąży, nawet zalecił mi brak seksu, jedno co nie przemawia za basenem to jeśli łatwo łapiesz infekcje, grzyby itp.
|
#3650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szpital wybralam 2 w Sc chyba, ze otworza juz ten nowy w 1 tez w Sc to tam. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Jak wyszedl to byl taki zaaferowany, ze caly dzien przezywal i taki kochany sie zrobil, ze masakra. Chyba dopiero jak zobaczyl maluszka na monitorze to totalnie do niego dotarlo, ze bedzie tata. Teraz to sie nawet z ubranek cieszy, oglada, przytula i namawia, zebym kupila cos jeszcze.Jesli chodzi o lekarza to zapisalam sie do tego konkretnego, bo szwagierka byla u niego i bardzo chwalila i faktycznie jest przemilym facetem, wszystko nam wyjasnil, pokazal itp. Nie zaplacilam nic za samo badanie, bo ze wzgledu na wiek mam je za darmo. Jedynie za plytke dalam 30zl. |
||
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
zdam teraz sprawozdanie z wizyty,
widziałam serduszko-piękne , dotarło do mnie w końcu że jestem w ciąży, zarodek ma teraz 9,4mm. także od minionej środy urósł 5mm!!! i to koniec dobrych wiadomości, bardzo nisko się zagnieździł, całe szczęście że nie w szyjce, ale blisko, i dostałam 3 tyg zwolnienia, mam nic nie robić, tylko leżeć. chodzić moge, do 15 minut, wolno i się nie potykać. ale powiedział że warto powalczyć o tą ciąże bo zarodek jest zdrowy, także będę o siebie dbać przez najbliższe 3 tygodnie. Potem jak już bardziej urośnie, to się wyżej sam przeniesie,i zagrożenie znika. ale najważniejsze jest to co jest teraz. jestem dobrej myśli dostałam duphaston 2 razy dziennie
|
|
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
W 14. Bede w nim za 5 dni
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Wlasnie dowiedzialam sie, ze kolezanka miala cesarke i powiedziala, ze nigdy wiecej. Ma takie bole, ze ledwo moze je wytrzymac, a nie bardzo chca ja faszerowac znieczuleniem. Inna kolezanka rodzila w Anglii i dostawala morfine i nawet nie czula tego calego gojenia itp. Niestety w PL morfina to chyba na vipow jest. |
|
|
|
#3653 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My już idziemy na drugie weselicho od kiedy w ciąży jestem w tą sobotę i na osiemnastce byliśmy nawet hahah u kolegi brata Aczkolwiek byliśmy tam zdecydowanie najstarsi i się ciężko było w klimat wbic ![]() Cytat:
![]() I bardzo dobrze że masz pozytywne nastawienie
|
|||
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
witajcie! Nie odzywam się ostatnio za często bo mam mało czasu, ale podczytuję prawie codzień.
Chciałam zapytać czy którąś z Was boli głowa? Mnie w nocy obudził potworny ból i teraz też boli, tylko już nie z taką siłą. Moją siostrę bolała głowa w ciąży, to normalne? Nie zaszkodzi dziecku??
|
#3655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja byłam na usg. Wszystko jest w porządku. Nasz dzieciątko machało do nas rączkami Pani dokrot zrobiła dokładne pomiary. Dzieciątko ma 3,4 cm![]() Wstawie zdjęcie tylko powiedźcie jak to się robi?? ![]() ![]() Dziewczynki czy któraś już miała to usg genetyczne? Jak to wygląda, ile kosztuje i czy to jest potrzebne, bo słyszałam różne opinie? ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Edytowane przez kosmisia1985 Czas edycji: 2010-08-19 o 08:16 Powód: usunięcie |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie bardzo czesto boli głowa, lekarka powiedziala ze moge apap brac jak boli, on nie szkodzi ponoc w ciąży.. kosmisia1985 jak dajesz odpowiedz (na jakiś post) to otwiera ci sie okienko w którym pod spodem sa opcje dodatkowe i tam wybierz "ZARZĄDZAJ ZAŁĄCZNIKAMI" KLIKASZ W TO I OTWIERA SIE OSOBNE okienko i tam musisz wgrac zdjecia klikając przegladaj jak juz wybierzesz to muszisz kliknąć załaduj tylko wazne poczytaj jakie rozdzielczosci i wielkosci musza miec pliki bo sie nei wgrają jak juz sie wgrają zdjęcia to dajesz zamknij okienko i powinna odświeżyc ci sie strona i mozesz wysłać post
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2010-08-19 o 08:49 |
|
|
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
witam. wczoraj wzielam 2 tabletki luteiny a dzisiaj moj sluz jest troszke ciemniejszy czy mam sie czgo bac? lekarz powiedzial ze jak bede krwawic to mam do szpitala jechac
|
|
|
|
#3658 |
|
Przyczajenie
|
ojej ale się rozpisałyście, ale już nadrobiłam
większość dziewczyn jest ze śląska ja się w Żorach urodziłam, ale mieszkam teraz w Elblągu to już w ogóle pewnie nikogo nie ma z tego regionu.co do usg 3D/4D ja robiłam w pierwszej ciąży i teraz też zrobie , to są usg mojego Kacperka , jakby ktoś miał ochotę obejrzeć z 32 tc: http://www.youtube.com/watch?v=PyjgNvP7PeM http://www.youtube.com/watch?v=YOdFCMt6PqI wrzuciłam kiedyś na you tube, ale mam też na płytce filmiki i pełno zdjęć ja w poniedziałek dopiero 1 wizyta i pierwsze usg, strasznie sie martwie czy jest oki, w pierwszej ciąży miałam mdłości i wszystko co tylko można sobie wyobrazić , a teraz prawie nic , rzadko mnie mdli , mam nadzieje, że jest dobrze, bo przed Kacperkiem 2 razy poroniłam, potem w ciąży brałam luteinę też , żeby nie poronić, żadnych krwawień ani nic niemam na szczęście i to mnie utrzymuje tylko w przekonaniu ze jest dobrze. Ale się fajnie chłodno zrobiło na dworzu ,można w końcu odetchnąć od upałów, zbieram się zaraz z synusiem na spacer i zakupy jakieś , coś pysznego do jedzonka kupić przy okazji, chociaż szczególnych zachcianek też nie mam jakoś w tej ciąży ![]() pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#3659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez jestem z dolnego śląska, a dokładnie ze stolicy dolnego śląska Już miałam Wam dzisiaj pisać, że w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży, bo wszystkie objawy minęły, a tu dzisiaj na dzień dobry w pracy musiałam toaletę odwiedzić i było żyganko ehhhhh;/ a teraz głowa mnie boliWyobraźcie sobie, że wczoraj zasnęłam o 19.30, a obudziłam się o 7.30, 12h snu
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz powiedzial ze na niektóre kobiety tak dziala burza hormonow i jezeli cisnienie jest ok to sam ból głowy jest normalny... ![]() Powiedzial ze moge brac paracetamol ![]() Ogólnie w ciazy mozna brac własnie ten rodzaj przeciwbólowych na wszystkie rodzaje bóli Kasia..Ja tez w pierwszej ciazy czułam sie tragedia a teraz oprócz ciagłego głodu i sennosci nic mi nie dolega
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

nie zrozumiałyśmy się 

strasznie mam ochote tanczyć haha 

luteina pomoże

zapytam się gina ale napaliłam się strasznie i chyba nie będzie przeciwskazań