|  2010-08-18, 20:10 | #31 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Holandia 
				 | 

Dot.: hula - hop 4

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi! Trochę mi Madeira ulżyło, skoro mówisz, że to normalne to zaciskam zęby i przetrzymam. Jestem już na dzisiaj po hulaniu, wytrzymałam 20 minut tym razem twardo wersją ciężką  , jutro pewnie będę miała całe boki fioletowe... Mam jeszcze jedno pytanie: umiecie kręcić tym cholerstwem prosto? Dziś spojrzałam na siebie w lustrze i hh lata wokół mnie jak pijane. Nawet gdy bardzo przyspieszam, jedna strona jest zawsze niżej niż druga. Obojętnie czy kręcę w prawo, czy w lewo, kiwa nim jak przy ciężkim sztormie. ? | 
|     | 
|  2010-08-18, 20:10 | #32 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: myśli niespokojne 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-08-18, 20:35 | #33 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Gdn 
				 | 

Cytat: 
  . Muszę spróbować. Nie mam ciężarków, ale jakaś butelkowana woda się w domu znajdzie  . 
				__________________ XOXO | |
|     | 
|  2010-08-18, 20:50 | #34 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-08-18, 22:27 | #35 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Coś ostatnio nie mogę znaleźć na to czasu =/ Tak samo na leg magic =/  A rano wstać i biegać ? Boże, co za ból... xd W każdym razie w końcu trzeba wziąć sie za to hula hop raz a porządnie   Nawiasem, jak długo nie kręciłam to mogę zacząć odrazu od dłuższych sesji czy początkowo znowu ostrożnie ? Wczoraj kręciłam jakieś 10 minut i dzisiaj biodra, brzuszek, wszystko ekstra bez siniaków. 
				__________________ Rodowód NIE JEST gwarancją | 
|     | 
|  2010-08-18, 22:31 | #36 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

kurde zastrzelcie mnie bo ostatnio krecilam 2 sierpnia   a nie dosc ze nie krece to nie jem wcale jakos dietkowo     
				__________________ | 
|     | 
|  2010-08-18, 22:32 | #37 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Mi po długich kilka dniach bojów z hula-hop udalo się nauczyc kręcic! Do tej pory jakoś nie miałam ochoty i motywacji- wiadomo jak się czegoś nie potrafi to sie nie chce  Ale wczoraj doznalam nagłego olśnienia i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki naucyzłam się kręcic i w prawo i w lewo   Na początek kręcę po 10 minut dłużej nie jestem w stanie nie panuje jeszcze nad tym na tyle:P Ale jestem dobrej wiary i mam nadzieję, że dojdę do mistrzostwa, jak niektóre dziewczyny tutaj, które kręcą po godzine  Pozdrawiam   | 
|     | 
|  2010-08-19, 09:04 | #38 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
  Bo wiesz, ja też mam tak, że jak kręcę to to nie jest idealny okrąg jak z plastiku, tylko robi się taki trochę owal  No i wtedy wiadomo.. gibie się na boki  PS: Ale stoisz prosto, prawda? Bo wiem, że jak np pochyli się ciało do tyłu to automatycznie hh lata z przodu wyżej, jak pochylisz się do przodu, to odwrotnie. 
				__________________ ... Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... | |
|     | 
|  2010-08-19, 10:20 | #39 | 
				 | 

Madeira, wydaje mi się, że stoję prosto. Koło mam wielkie, a miejsca  mało - raz tylko odważyłam się na zdjęcie lustra i obejrzenie się,  normalnie nie mam takiej możliwości. Całkiem możliwe, że się garbię,  albo pochylam do przodu, bo mam niestety takie tendencje. Mam mniej siniaków! 5 małych i jeden większy na biodrze zlały się po wczorajszym w jeden wieeelki krwiak  . Ale nic. Jak nie my ich, to oni nas   | 
|     | 
|  2010-08-19, 10:50 | #40 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Tychy 
				 | 

Cytat: 
 New record: Udało mi się kręcić 7 min i 6 s  Ja w rękach trzymam stoper, ale moze w koncu przejde do tel, aby jeszcze smsy pisać. póki co za bardzo skupiam się na kręceniu. jeszcze widzę swoje odbicie w szybie w meblach i mózg nie rozumuje, bo musze kręcić np. w prawo, a oczy widzą w szybie, ze kręci się w lewo. Dlatego staram się nie patrzeć. I że ja tez nie wpadłam na tutoriale   co do laski. Kiedyś widziałm w tv i też tą dziewczynkę w mam talent, one były niezłe. ta tutaj na fimiku świetnie się bawi do muzyki. Jestem ciekawa czy to ciałko, a zwłasczza pupa i brzuch, am tylko od kręcenia. Pewnie jeżeli nawet, to kręci kilka godzin dziennie... 
				__________________ Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 | |
|     | 
|  2010-08-19, 11:09 | #41 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: mazowieckie 
				 | 

ja wczoraj znowu 30 minut..    ja planuję zakup twistera.. i właśnie się zastanawiam czy twister czy hh anionowe ?? bo narazie kręce takim za 7 zł   
				__________________ Nie śniło jej się nawet, że życie może nieść tyle bólu, chociaż fizycznie nic człowiekowi nie dolega. — Stephen King "Lśnienie" | 
|     | 
|  2010-08-19, 11:30 | #42 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-08-19, 11:45 | #43 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Ja też.. ale dziś już nadrobiłam, pokręciłam 22 minuty ;p Ale coraz mniej  mi się chcę ;[

__________________  09.09.2005r.   | 
|     | 
|  2010-08-19, 11:58 | #44 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Ostatnio ciągle przy chodzeniu strzelają mi stawy biodrowe. Nie wiem co się dzieje. Zrobię sobie z tydzień przerwy i przerzucę się na coś innego...

__________________ | 
|     | 
|  2010-08-19, 13:21 | #45 | 
				 | 

ooo z wypustkami mi chodziło..  ale dajesz rade na tym?? bo podobno od tego się lepiej chudnie to nieprawda??

__________________ Nie śniło jej się nawet, że życie może nieść tyle bólu, chociaż fizycznie nic człowiekowi nie dolega. — Stephen King "Lśnienie" | 
|     | 
|  2010-08-19, 13:32 | #46 | |
				 | 

Cytat: 
 Moje wrażenia są takie: mam okropne siniaki od wypustek. Codziennie większe, zwłaszcza na kościach miednicy. Z drugiej strony jest też efekt przyjemnego masażu - dziś już kręciłam 20 minut i cały brzuch, i boczki mam gorące i takie jakby zdrętwiałe - przy normalnym kole tego nie miałam. Moje koło ma za to inny bajer. Jest rozkładane. To jest dopiero świetna sprawa  ! Wyjeżdżam dziś wieczorem na weekend, pokręciłam rano, a potem koło spakowałam do walizki i jedzie ze mną   | |
|     | 
|  2010-08-19, 13:36 | #47 | |
				 | 

Cytat: 
  zobaczymy muszę jeszcze trochę poczekać bo mam na głowie inne wydatki.. Miłego weekendu!   
				__________________ Nie śniło jej się nawet, że życie może nieść tyle bólu, chociaż fizycznie nic człowiekowi nie dolega. — Stephen King "Lśnienie" | |
|     | 
|  2010-08-19, 14:53 | #48 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Dziewczyny, czy to hula naprawdę działa? ile trzeba ćwiczyć w tyg żeby były jakieś efekty?

| 
|     | 
|  2010-08-19, 15:36 | #49 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

Cytat: 
 a w ogóle to jak myślisz? Gdyby nie działało to czy ktokolwiek by kręcił ?!   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-08-19, 19:18 | #50 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

i ja też kręcę z Wami  po pierwszym razie też miałam siniaki, zrobiłam kilku dniową przerwę i zaczeły schodzić. Teraz uczę się kręcić w drugą stronę tzn w lewo bo w prawo idzie mi idealnie a chyba jakaś równowaga musi być:P | 
|     | 
|  2010-08-19, 20:05 | #51 | 
				 | 

Na dzis 45 minut Kręcę tylko w prawo. Nigdy nawet nie myślałam o tym, żeby kręcić w drugą stronę  Cas to zmienic  Tak więc w najbliższym czasie popróbuje w lewo   | 
|     | 
|  2010-08-19, 21:10 | #52 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Skonsultowałam się z fizjoterapeutką znajomą a propo tego, czemu nie udaje mi się kręcić, a jej tak. Dowiedziałam się, że mam biodra sztywne na amen a zwłaszcza usztywniony przód i najpierw muszę się nauczyć kręcić biodrami w ogóle   Ale przecież widziałam, że na filmikach niektóre kręcą nie tyłkiem naokoło, tylko na boki... No i co teraz ? Wkurza mnie w ogóle, że jak się pytam : "Ale jak mam kręcić ?!" to wszyscy mówią,że "Aaaa...to się nie da opisać, to kręcić i się wczuwasz". W co mam się wczuć, jak to zaraz spada ?  Ja pytam konkretnie - kręcić kółka tyłkiem i całymi biodrami czy kręcić biodrami na boki ? | 
|     | 
|  2010-08-19, 22:18 | #53 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Ja się tak jakby bujam na boki. Przenoszę ciężar ciała z jednej nogi na drugą i popycham kółko biodrem. Jak kręcę w lewo to prawym, a jak w prawo to lewym  Uda Ci się kręcic, jak tylko załapiesz, w którym momencie powinnaś odepchnąc kółko biodrem  Ja 3 dni temu też jeszcze nie umiałam kręcic, a teraz śmiegam, aż miło   | 
|     | 
|  2010-08-19, 23:12 | #54 | 
				 | 

ja kręciłam dziś w lewo a jutro w prawo.. zmieniamkierunki kręcenia..  kręce w taki sposób jak Bonata codziennie 30 minut + 'gratisy' (czyt. jak mi się chce to robię jeszcze cos innego) 
|     | 
|  2010-08-20, 08:34 | #55 | 
				 | 

Ja kręce różnie, jak mi wygodnie. Wydaje mi sie, że nie chodzi tu o konkretną technikę tylko o złapanie "rytmu".  Najczęściej kręce w ten sposób, że jedna noga- konkretnie lewa- jest lekko wysunięta do przodu. Stopa caly czas styka się z podłogą palcami, i co chwile opuszczam piętę. Czyli tak jakby kiwam sobie ta nogą przed sobą a hh sie kręci. Jak ktoś cos z tego zrozumie co napisalam to to będzie cud  Czasem kręce biodrami, to zależy od tego jak mi wygodnie. "Kręcenie nogą" opisane wyżej wystepuje u mnie najcześciej. To chyba z lenistwa wynika   
				__________________ "Pamięć wskrzesza wszystko, prócz zapachów. Nic za to nie wskrzesza przeszłości w takiej pełni jak związany z nia niegdyś zapach." aparatka  25.08.2010 | 
|     | 
|  2010-08-20, 13:36 | #56 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

ja dziś 25 min. przed śniadaniem : )

__________________  09.09.2005r.   | 
|     | 
|  2010-08-20, 17:18 | #57 | 
				 | 

ja wczoraj 30 minut, rowerek godzinka i bieganie   uuuuffff... a dzisiaj chyba tylko będę biegać wieczorkiem... 
|     | 
|  2010-08-20, 17:26 | #58 | 
				 | 

Właśnie zaraz ide pokręcić, a wczoraj 35min  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  
				__________________ ... Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... | 
|     | 
|  2010-08-20, 18:03 | #59 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

dobrze wiedzieć, ze nie jestem sama    http://www.youtube.com/watch?v=97aZW...eature=related 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-08-20, 19:42 | #60 | |
				 | 

Cytat:  a tu zonk   
				__________________ ... Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.