|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
Cytat:
![]() u mnie zawsze usmiechniete przynosily termometry podchodzily pukaly w ramie i szeptem mowily zeby zmierzyc temperature... ja w zyciu to w jednym szpitalu lezalam, ale na roznych oddzialach.
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
Cytat:
Potem dzidziole osłuchiwali.
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lezalam 3 razy w trzech roznych szpitalach, u mnie w Tychach sa dwa szpitale, jeden wojewodzki a drugi miejski, w miejskim lezalam na zapalenie pluc a w wojewodzkim w ciazy z Dawidem i w obu codziennie przychodzil ksiadz
a trzeci szpital to porod i po porodzie w Katowicach ale tam juz ksiadz nie przychodzil ale w kazdym z tych 3 szpitali z hukiem wpadaly do pokoju pielegniary i darly sie "mierzymy temperaturke"W tym miejskim mialam zapisane inhalacje codziennie po 2 razy tyle tylko ze byl 1 sprzet na caly oddzial a do tego popsuty mialam dostac tabletke na kaszel ale okazalo sie ze na zenskim oddziale braklo i przyniesli mi 1 sztuke z meskiego jak sie okazalo ostatnia i kazali oszczedzac jo@na@ u mnie dzidziole zabierali na oddzial noworodkowy do badania, codziennie przed obchodem u noworodkow przychodzily pielegniarki od noworodkow i zabieraly wozki z dzieciakami fajnie choc troche dziwnie wygladalo jak sobie robily pociagi np z 4 wozkow i tak pchaly jeden za drugim zeby nie isc kilka razy, albo 2 na jedna reke i 2 na druga reke i jechaly....Dawid byl caly czas na oddziale noworodkow wiec nie musialy po niego przychodzic
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-08-17 o 22:21 |
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki!
tak jak obiecalam jestem, co prwda tylko na chwile. Urlop słodko plynie Piotrek zaczal tanczyc! jak tylko slyszy muzyke wywija az milo... wczesniej tylko sie kiwal i raczka machal.cassie, za Twoja porada bylam po tabletki u lekarza rodzinnego-dal mi recepte na 2 opakowania. Dobranoc!
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie ma podziału na męskie i damskie oddziały
u nas też wpadał ksiądz z samego rana.Kiedyś nie wiedział co miał ze sobą zrobić jak ja akurat Kubę na siedząco karmiłam |
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
buziak to ja jestem super patologiczna paląca pijaczka w takim razie dzikazaba super U Nas też są ale bloki szpitalne męskie/żeńskie. Pamiętam jak wpadał ksiądz 5.30 rano zawsze mnie obudził, potem pielęgniara żeby mierzyć temperaturki itd...Jedynie na noworodkach pielęgniarki miały swój termometr do ucha z wymiennymi końcówkami dla dzieciaczków, w pszitalu dziecięcym (a zaliczyłam już dwa różne) musiałam mieć swój termometr. Nie wyobrażam sobie żeby mieć "czyjś" termometr bleeeeee Miłego dnia!
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
mialam isc na spacer z dwoma kolezankami, ale jednej detka pekla w kole cos nie mozemy sie spotkac, teraz czekam az druga odwola...Cytat:
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj mija 3ci tydzień mojej diety
![]() W biuście 86cm Talia 70cm Pas 71cm Biodra 90cm Pupa 95cm Waga 62,5kg W pasie mam 6cm mniej, w pupie 5cm mniej a w biodrach 4cm
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-08-18 o 11:04 |
|
|
|
#1330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też jest superwolna! Cytat:
i lala jedna ma na imię Iga Cytat:
superpatolożkę ja miałam dla dziewczynki imię: Iga ale ma być chłopak nie mam imienia- żadne mi sie jakoś nie podoba
|
|||
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
gabi gdybym miała mieć jeszcze jednego syna dałabym mu na imię Natan
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Jesiennie jakoś. Zupa na obiad ogórkowa się gotuje. Bartek rozrabia. A mi się spać jakoś bardzo chce. Kombinezony Gabi przejmuje
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
u nas było tak, że ja miałam od dawna imię dla dziewczynki
więc zanim wiedzieliśmy kto będzie ustaliliśmy, że dla panny wybieram imię ja dla chłopca Mąż ja wybrałam imię Kai teraz więc imię wybiera "niby" Mąż ![]() też jakoś nic poza Marcelem wybrać nie umie ![]() ja jeśli już skłaniam się ku Filipowi allle ......... nie wiem na razie myślimy |
|
|
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Ja się cieszę ze w tym roku nie muszę kupować kurtek zimowych, Xavier miał większą z Decathlona i jeszcze mu pasuje
buziak pytałaś o buty z Bartka. Nie wiem jak z letnimi butami bo takich nie kupowałam. Ale Kevinkowi kupiłam zimowe w zeszłą zimę i powiem Ci zw życiu tak dobrych butów nie miał. Po szaleństwach w śniegu noga ciepła, but nie przemaka, nie pęka skórka od mrozu. No rewelacja! Tylko ceny mają obłędne... Mam dwie Nikole w rodzinie i to bardzo mądre, grzeczne i piękne dziewczynki
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-08-18 o 11:26 |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna
|
|
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
Gabi - Marcel, ładne imie, ale ja stronnicza jestem
Ja, tak jak Anya, leżałam w jakimś ekskluzywnym szpitalu chyba. Bo ksiądz nie naprzykrzał sie o świecie, a ruch zaczynał sie po 7. No i termometry były. Tylko moich tabletek na tarczyce nie mieli. Dali inne
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładnie Iga
|
|
#1338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzien dobry, wczoraj bylam u gina, z dzidzia wszytsko ok. No i chyba bede miala dziewczynke. |
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Laski mam problem... biorę cary czas cerazette i dopiero dzisiaj wpadło mi do głowy że mój organizm chyba przestał je tolerować od 3 tygodni mam okres...
Do ginekologa się teraz nie dostanę bo ma miesiąc urlopu i przypuszczam że muszę zmienić tabletki na inne. Które polecanie?
|
|
#1341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tylko na moment, bo lece do kosmetyczki. Oła śpi. Małż gra. W piątek mam najazd na mieszkanie. Mam tu stację przeładunkową przed wyjazdem do kościoła. Rodzice wiozą mi teściową i szwagierkę ze wsi. Będą się opiekowały Olą, jak my będziemy się udzielać towarzysko Teściowa panikuje. Ja panikuję trochę ale to z powodu inspekcji. Wiadomo przecież, że "mamusia przyjeżdża z wizytą, teściowa z wizytacją"....... Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-08-18 o 19:42 |
||
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
ja ogólnie nie polecam żadnych
brałam kupę lat i to różne i od każdych boli głowa (mnie) każde powodują jakiś tam wzrost apetytu co z kolei jak sie jest takim typem jak ja powoduje tycie no i ogólnie zanik powolny chęci na sex ![]() coraz poważniej myślę o tej "zawieszce" na 5 lat 1200 zł niby kosztuje ale na tabsy wyda się koniec końców tyle samo albo i więcej! |
|
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
o 19.40 do kosmetyczki?
w moim mieście nierealne
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
mój mąż na 3. zmianę pracuje czyli koło 3.00 w nocy wraca ostatnio miał urlop i dlatego jak jest w domu całymi dniami to na wizażu tylko czytam w sumie nie wiem co napisać, ciężko mi sie wbić w rozmowę ale pochwalę się, że waga dziś pokazała 45 kg, nie wiem czy się cieszyć czy nie, w każdym razie wizualnie tego po mnie nie widać, wyglądam na 50 kg przynajmniej
|
#1346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i może ładna i zgrabna ale myślałam, że jest conajmniej w moim wieku i dziewczyn a się okazało, że ma 16 lat ![]() Cytat:
Cytat:
bo 1200 zł to strasznie drogo ja słyszałam o cenie 500-800 zł ale podobno nie każdemu starcza na 5 lat zależy od organizmu
|
|||
|
|
|
#1347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega gratulacjeCytat:
ale robisz smakaCytat:
u nas w szpitalu trzeba mieć swój termometr, sztućce i kubek ksiądz też u nas rano chodził i obrazki rozdawał
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu podstawa to własny, prywatny papier toaletowy, bo jakimś cudem ciągle nie ma. Na patologii ciągle nie było a teściowa przyniosła mi Activię (sztuk 4 i pożarłam za jednym zamachem) Dobrze, ze własny papier miałam
|
#1349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na 20:15
![]() Cytat:
Oj zaszalała Ci waga .... |
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja po operacji zostawiłam na chirurgii widelec i byłam potem jeszcze 2 razy w szpitalu (nie licząc porodu ) tylko na innym oddziale...piwo właśnie piję
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

a trzeci szpital to porod i po porodzie w Katowicach ale tam juz ksiadz nie przychodzil ale w kazdym z tych 3 szpitali z hukiem wpadaly do pokoju pielegniary i darly sie "mierzymy temperaturke"
mialam dostac tabletke na kaszel ale okazalo sie ze na zenskim oddziale braklo i przyniesli mi 1 sztuke z meskiego jak sie okazalo ostatnia i kazali oszczedzac
fajnie choc troche dziwnie wygladalo jak sobie robily pociagi np z 4 wozkow i tak pchaly jeden za drugim zeby nie isc kilka razy, albo 2 na jedna reke i 2 na druga reke i jechaly....Dawid byl caly czas na oddziale noworodkow wiec nie musialy po niego przychodzic
zawsze mnie obudził, potem pielęgniara żeby mierzyć temperaturki itd...

cos nie mozemy sie spotkac, teraz czekam az druga odwola...

ale robisz smaka