Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 15:06   #511
eriksonka
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7

Dziewczyny poradźcie mi albo mnie opieprzcie, bo ja już nie wiem. Fiksuje totalnie... Wkręciło mi się, że mogłam zajść w ciążę. Tylko, że logicznie rzecz biorąc raczej nie było jak, choć wiadomo że antykoncepcja 100% nie daje. Zacznę od tego że tabletki biorę już od roku. Teraz byliśmy z TŻ na wakacjach, brałam wszystkie tabletki, żadnej nie zapomniałam, nie pominęłam, nie brałam żadnych lekarstw które osłabiałyby skuteczność, nie miałam żadnej biegunki ani wymiotów. Dodam również, że TŻ "nie kończy" we mnie podczas seksu, bo jakoś nie jesteśmy gotowi na to A wkręciło mi się, że jestem w ciąży dlatego że od paru dni cały czas latam do toalety siku. A wiem, że taki objaw w ciąży też występuje i już wariuje Myślałam może że to zapalenie pęcherza, ale nie boli mnie nic ani nie piecze przy sikaniu, więc to chyba nie to. Albo coś innego jeszcze? Dziewczyny powiedzcie co o tym sądzicie.
Stary 2010-08-18, 15:20   #512
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eriksonka Pokaż wiadomość
dziewczyny poradźcie mi albo mnie opieprzcie, bo ja już nie wiem. Fiksuje totalnie... Wkręciło mi się, że mogłam zajść w ciążę. Tylko, że logicznie rzecz biorąc raczej nie było jak, choć wiadomo że antykoncepcja 100% nie daje. Zacznę od tego że tabletki biorę już od roku. Teraz byliśmy z tż na wakacjach, brałam wszystkie tabletki, żadnej nie zapomniałam, nie pominęłam, nie brałam żadnych lekarstw które osłabiałyby skuteczność, nie miałam żadnej biegunki ani wymiotów. Dodam również, że tż "nie kończy" we mnie podczas seksu, bo jakoś nie jesteśmy gotowi na to a wkręciło mi się, że jestem w ciąży dlatego że od paru dni cały czas latam do toalety siku. A wiem, że taki objaw w ciąży też występuje i już wariuje Myślałam może że to zapalenie pęcherza, ale nie boli mnie nic ani nie piecze przy sikaniu, więc to chyba nie to. Albo coś innego jeszcze? Dziewczyny powiedzcie co o tym sądzicie.
nie ma możliwości ciąży.
Stary 2010-08-18, 15:24   #513
mclena
Raczkowanie

nie mogę w irlandii, bo
1. - czeka sie
2. - dużo się płaci
3. - co za tym idzie - nie stać mnie

Ale i tak mnie trochę uspokoiłyście. Spanikowałam, bo jak czytam co inni radzą w przypadku pominięcia tabletki w pierwszym tygodniu itp. powyżej 12 godzin, i że mówią, żeby biegnąć po tabletkę "72 po" to się wystraszyłam. Dopiero teraz tak racjonalnie myślę, że ta tabletka "po" to po to, żeby mieć pewność, że nic sie nie stanie, ale wcale nie musi dojść do zapłodnienia. Heh. Skończę tabletki i zrobię test - wiem, że nawet jak dostanę okrest to to nie musi znaczyć, że nie jestem w ciąży. Mam jednak inne pytanie, czy gdyby sie okazało, że nie jestem w ciąży, to robiąc 7dniowa przerwę i wracając do tabletek, to od kiedy bedę zabezpieczona? po 7 dniach od zapomnianej tabletki? (w sensie po 7 dniach od wziętej pominiętej pigułki)?

Razem od... 02.02.2009

No i chudniemy 04.09.2010
71,5 - 71 - 70 - 69 - 68,6 - 67 - 65 - 64 - 63 - 62

Zgubione: 2,9kg.
Zostało: 6,6kg.
mclena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:30   #514
Daria19
Raczkowanie

Witam.. Dziewczyny czy was tez bolą piersi przed okresem?? Ja mam całe nabrzmiałe i większe bola mnie z boku i pod piersiami.. W brzuchu czuje jakbym miała kamień.. Nie uprawiałam seksu ale jak zwykle moja wyobrazia robi swoje... Dodam , że okres ostatni był 27 lipca i wychodzi na to ze 22 powinnam dostać. Brzuch mnie boli od kilku dni , że leżeć musze boł przypomina zbliżająca sie miesiaczke.. Wiadomo zabawaiłam sie z chłopakiem ale kończył mi 2 razy w buzi wyplułam wytarłam pościel i rączki umyłam.. Dzięki za odowiedzi
Daria19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:34   #515
Moniaszka
Raczkowanie

Hmm Daria19, a co wiatropylna jesteś? To są normalne objawy miesiączki, tak zwany zespół napięcia przedmiesiączkowego, może poczytaj najpierw o tym. Samo to, że nie uprawiałaś seksu od razu wyklucza ciążę.
Moniaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 17:42   #516
Daria19
Raczkowanie

[Quote = Moniaszka ; 21459846 ] Daria19 Hmm, wiatropylna co Jestes ? Do miesiączki sa normalne objawy , Tak zwany Zespół napięcia przedmiesiączkowego , Mozé najpierw poczytaj o Tym . Samo do Ze hasła OD RAZU Seksu uprawiałaś ciążę wyklucza . [/ QUOTE]

Dzięki za odpowiedz Dodam , że czasem robi mi si momntalnie gorąco takie wybuchy gorąca.. Miałam tak przed okresem zawsze ale z tym brzuhem dziwne bo tak wzdęty.. Dzięki za odpwiedz jszcze raz.. Trzymaj się
Daria19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:38   #517
KaRoLa_
Przyczajenie

Chyba już ogarnęłam te sprawy z pomiarem objawowo termicznym. Tzn temperaturka jeszcze nie opanowana do końca ale sluz chyba tak. Wiem juz o czym mowa z tym "kurzym jajkiem- białkiem" powiedzcie mi tylko, jesli taki sluz wlaśnie się pojawi to jest to dzień najbardziej płodny i prawdopodobnie owulacji tak? Czy po owulacji on sie od razu zamienia na inny, czy też zanika wolniej. Który dzień takiegi sluzu mogę brac za dzień OWU ? I czy największa plodnośc jest na pierwszy dzień tegoż sluzu czy w ostatni? Dobrze że matka natura dała nam mozliwośc ogarnięcia naszej kobiecości
KaRoLa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:59   #518
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mclena Pokaż wiadomość
Skończę tabletki i zrobię test - wiem, że nawet jak dostanę okrest to to nie musi znaczyć, że nie jestem w ciąży. Mam jednak inne pytanie, czy gdyby sie okazało, że nie jestem w ciąży, to robiąc 7dniowa przerwę i wracając do tabletek, to od kiedy bedę zabezpieczona? po 7 dniach od zapomnianej tabletki? (w sensie po 7 dniach od wziętej pominiętej pigułki)?
Test możesz zrobić już 14dni od ostatniego stosunku. A jeśli byłaby to wpadka to nie dostałabyś krwawienia z odstawienia, jednak jeśli nie dostaniesz go to nie oznacza od razu, że jesteś w ciąży bo może się tak zdarzyć, ze z jakiegoś powodu krwawienie nie przyjdzie. Dopiero podwojne braki krwawienia pod rząd mogą oznaczać ciążę.

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:56   #519
Funiak
Rozeznanie

ile godzin roznicy jest dopuszczalne przy przyjmowaniu tabletek anty? pytam z ciekawosci, bo zaczelam pierwsze opakowanie i wybralam sobie godzine 21 i niestety to byl zly wybor bo ciagle o nich zapominam, a jak jestem w pracy na wieczory to czasami dopiero po 24 biore wiec 3h opoznienia mam. narazie nie wspolzyje bo nie mam z kim () ale chce wiedziec na przyszlosc. slyszalam ze tak do godziny i jest ok ale chcialabym uslyszec tez od Was odpowiedz.

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 22:05   #520
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Funiak Pokaż wiadomość
ile godzin roznicy jest dopuszczalne przy przyjmowaniu tabletek anty? pytam z ciekawosci, bo zaczelam pierwsze opakowanie i wybralam sobie godzine 21 i niestety to byl zly wybor bo ciagle o nich zapominam, a jak jestem w pracy na wieczory to czasami dopiero po 24 biore wiec 3h opoznienia mam. narazie nie wspolzyje bo nie mam z kim () ale chce wiedziec na przyszlosc. slyszalam ze tak do godziny i jest ok ale chcialabym uslyszec tez od Was odpowiedz.
jak nie wspólżyjesz to dlaczego bierzesz tabletki anty? przepisał Ci je lekarz? A co do opoznienia do dwoch godzin czesto miewam i zawsze jest wszystko w porządku.

_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 22:10   #521
Funiak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
jak nie wspólżyjesz to dlaczego bierzesz tabletki anty? przepisał Ci je lekarz? A co do opoznienia do dwoch godzin czesto miewam i zawsze jest wszystko w porządku.
jakis czas temu jeszcze wspolzylam, ale glownym powodem sa moje bardzo nieregularne cykle, przez ktore tez czesto mialam duzo stresow typu "o boze spoznia mi sie pewnie wpadlam" a tak teraz przynajmniej wiem kiedy spodziewac sie miesiaczki i nie zaskoczy mnie np. w 14 dniu cyklu tak jak to mialam 2 miesiace temu

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 23:56   #522
_Czarodzielnica_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mclena Pokaż wiadomość
nie mogę w irlandii, bo
1. - czeka sie
2. - dużo się płaci
3. - co za tym idzie - nie stać mnie

Ale i tak mnie trochę uspokoiłyście. Spanikowałam, bo jak czytam co inni radzą w przypadku pominięcia tabletki w pierwszym tygodniu itp. powyżej 12 godzin, i że mówią, żeby biegnąć po tabletkę "72 po" to się wystraszyłam. Dopiero teraz tak racjonalnie myślę, że ta tabletka "po" to po to, żeby mieć pewność, że nic sie nie stanie, ale wcale nie musi dojść do zapłodnienia. Heh. Skończę tabletki i zrobię test - wiem, że nawet jak dostanę okrest to to nie musi znaczyć, że nie jestem w ciąży. Mam jednak inne pytanie, czy gdyby sie okazało, że nie jestem w ciąży, to robiąc 7dniowa przerwę i wracając do tabletek, to od kiedy bedę zabezpieczona? po 7 dniach od zapomnianej tabletki? (w sensie po 7 dniach od wziętej pominiętej pigułki)?
Nie panikuj, naprawdę.
Ja jeszcze nie dostałam okresu, ale po wizycie się uspokoiłam i myślę, że to po odstawieniu tabletek. A jutro planuję spacerek do zielarskiego po herbatkę z czarnej malwy.

Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard

Czarodzielnica na blogspocie
_Czarodzielnica_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:45   #523
aisak42
Raczkowanie

hej, mam takie pytanie pierwszą tabletkę powinnam wziąć 13 sierpnia po 7 dniowej przerwie, ale wzięłam 14 sierpnia, a 15 kochałam się z facetem. Jak duże prawdopodobieństwo jest ciąży?
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:48   #524
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
hej, mam takie pytanie pierwszą tabletkę powinnam wziąć 13 sierpnia po 7 dniowej przerwie, ale wzięłam 14 sierpnia, a 15 kochałam się z facetem. Jak duże prawdopodobieństwo jest ciąży?
Ryzyko jest. Powinniście zabezpieczać się dodatkowo przez pierwszy tydzien. Zrób test po 14 dniach.
Stary 2010-08-19, 13:53   #525
aisak42
Raczkowanie

dzięki za odpowiedz, ale jak myślisz duże prawdopodobieństwo jest?
Stary 2010-08-19, 14:00   #526
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedz, ale jak myślisz duże prawdopodobieństwo jest?
W procentach Ci mamy podać?

Prawdopodobienstwo jest spore. Owulacja mogła się odblokować. Tak jak pisała Asia, dodatkowe zabezpieczenie i test 14 dni po stosunku.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 14:02   #527
aisak42
Raczkowanie

nie no przepraszam, że w ogóle pytam... :/
Stary 2010-08-19, 15:51   #528
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
No niestety, ale nie siedzimy w Twoim organizmie i nie wiemy co się dzieje i nie możemy Ci powiedzieć jak duże prawdopodobieństwo wpadki jest możliwe...

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-19, 16:14   #529
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przepraszaj, ale szklanej kuli nie ma żadna z nas

Jesli wolisz to szanse są 50:50- albo jesteś w ciąży, albo nie Ale ta odpowiedź też nic Ci nie da, więc dodatkowe zabezpieczenie+test za 14 dni

Stary 2010-08-19, 16:15   #530
Monkeydonkey
Przyczajenie

Cześć dziewczyny , mam taki problem (który myślałam że roi się tylko w mojej głowie , czyli "schizowanie z ciążą ") zabezpieczamy się z chłopakiem prezerwatywami i wiem że to skuteczny sposób bo współżyliśmy tak ponad 2 lata... tak myślałam do teraz ,ponieważ czuje się jakoś dziwnie ( częste odwiedzanie toalety, czasami mnie mdli, bolące piersi i kłucie w lewym jajniku, senność ) Objawy objawami wszystkiemu mogłabym to przypisać , no ale zrobiłam test z porannego moczu i ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu wyszła druga blada bardzoo blada ale widoczna druga kreska i zdębiałam totalnie bo się tego nie spodziewałam. Prezerwatywa nigdy nam nie pękła ani się nei zsunęła i naprawdę nie wiem skąd ten wynik Dziewczyny czy jest jakaś możliwość że test wyszedł fałszywie dodatni ? Nie wiem co mam teraz robić ? na bete nie mogę sobie pozwolić ( nie ma mnie w PL) :/ Jejku jestem załamana totalnie...
Monkeydonkey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:19   #531
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monkeydonkey Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny , mam taki problem (który myślałam że roi się tylko w mojej głowie , czyli "schizowanie z ciążą ") zabezpieczamy się z chłopakiem prezerwatywami i wiem że to skuteczny sposób bo współżyliśmy tak ponad 2 lata... tak myślałam do teraz ,ponieważ czuje się jakoś dziwnie ( częste odwiedzanie toalety, czasami mnie mdli, bolące piersi i kłucie w lewym jajniku, senność ) Objawy objawami wszystkiemu mogłabym to przypisać , no ale zrobiłam test z porannego moczu i ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu wyszła druga blada bardzoo blada ale widoczna druga kreska i zdębiałam totalnie bo się tego nie spodziewałam. Prezerwatywa nigdy nam nie pękła ani się nei zsunęła i naprawdę nie wiem skąd ten wynik Dziewczyny czy jest jakaś możliwość że test wyszedł fałszywie dodatni ? Nie wiem co mam teraz robić ? na bete nie mogę sobie pozwolić ( nie ma mnie w PL) :/ Jejku jestem załamana totalnie...
Prezerwatywa nie daje stuprocentowego zabezpieczenia Skoro wyszła druga kreska, to najprawdopodobniej jesteś w ciąży. Nie możesz zrobić bety, ale może chociaż drugi test z moczu, tak dla pewności?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:29   #532
Monkeydonkey
Przyczajenie

Jejku to byłby chyba cud nad Wisłą , tyle się czyta o parach które przy normalnym współżyciu nie mogą zajść a mi tu takie checa i jeszcze z zabezpieczeniem dosłownie nie do uwierzenia takie coś :/ powiedz mi kiedy mogę wykonać drugi test żeby mieć większą pewność , na teście było napisane żeby zrobić w dniu spodziewanej miesiączki, z tym że ja mam strasznie nieregularne cykle ( ostatni okres miałam 19 lipca. ) i nie wiem kiedy przypada termin kolejnej miesiączki.
Stary 2010-08-19, 16:33   #533
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku to byłby chyba cud nad Wisłą , tyle się czyta o parach które przy normalnym współżyciu nie mogą zajść a mi tu takie checa i jeszcze z zabezpieczeniem dosłownie nie do uwierzenia takie coś :/ powiedz mi kiedy mogę wykonać drugi test żeby mieć większą pewność , na teście było napisane żeby zrobić w dniu spodziewanej miesiączki, z tym że ja mam strasznie nieregularne cykle ( ostatni okres miałam 19 lipca. ) i nie wiem kiedy przypada termin kolejnej miesiączki.
Możesz też przejść się do ginekologa i zrobić test krwi. Będzie najskuteczniejszy.
bluebluesky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:40   #534
Monkeydonkey
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Pokaż wiadomość
Możesz też przejść się do ginekologa i zrobić test krwi. Będzie najskuteczniejszy.
Nie mogę Kochana bo tutaj nie stosują takich metod idziesz do lekarza rodzinnego a on ci robi test z moczu , identyczny jak domowy
Stary 2010-08-19, 16:41   #535
klempaa
Zakorzenienie

Monkeydonkey, spokojnie. Test równie dobrze może być fałszywie dodatni.

Zrób jeszcze jeden test z moczu, za jakis tydzien. Bo skoro masz nieregularne cykle to trudno powiedzieć,kiedy możnaby spodziewać się było zapłodnienia.

Wiec na razie spróbuj się nie denerwować. I może jednak jakoś udałoby Ci się iść do lekarza?

Stary 2010-08-19, 16:43   #536
anulcia_88
Rozeznanie

Monkeydonkey kup test ale innej firmy - możliwe, że ten był jakiś "lewy"

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-19, 16:50   #537
Monkeydonkey
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Monkeydonkey, spokojnie. Test równie dobrze może być fałszywie dodatni.

Zrób jeszcze jeden test z moczu, za jakis tydzien. Bo skoro masz nieregularne cykle to trudno powiedzieć,kiedy możnaby spodziewać się było zapłodnienia.

Wiec na razie spróbuj się nie denerwować. I może jednak jakoś udałoby Ci się iść do lekarza?

Dobrze w takim razie zrobię test za tydzień ,wole mieć już pewność na czym stoję , bo to mnie wykańcza. Obyś miała racje że test się pomylił a przez ten czas może udami się zapomnieć chociaż na chwile , bo wpadam już chyba w paranoje Dam znać za tydzień jak się sprawy maja i wtedy w najgorszym przypadku ( dwie krechy ) pójdę do lekarza.

Dziękuje za pomocne i szybkie odpowiedzi
Stary 2010-08-19, 17:51   #538
bluebluesky
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze w takim razie zrobię test za tydzień ,wole mieć już pewność na czym stoję , bo to mnie wykańcza. Obyś miała racje że test się pomylił a przez ten czas może udami się zapomnieć chociaż na chwile , bo wpadam już chyba w paranoje Dam znać za tydzień jak się sprawy maja i wtedy w najgorszym przypadku ( dwie krechy ) pójdę do lekarza.

Dziękuje za pomocne i szybkie odpowiedzi
Trzymam kciuki
bluebluesky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:04   #539
aisak42
Raczkowanie

no wiem, ale nie chodzi mi o to żebyście mi w 100% powiedziały. Chodziło mi o to czy w takim przypadku jest duża możliwość zajścia
Stary 2010-08-19, 19:51   #540
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem, ale nie chodzi mi o to żebyście mi w 100% powiedziały. Chodziło mi o to czy w takim przypadku jest duża możliwość zajścia
A co to wg Ciebie znaczy duża? Jaką różnicę Ci zrobi jak powiem, że masz 70% szans, albo 65%?

Nie ma co gdybać. Trzeba poczekać a później zrobić test i tyle.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości