Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 20:29   #271
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
też myślałam o takiej klasycznej,ale boję się,że to wiązanie mnie przerośnie i ,że za dużo czasu zajmuje,a przy półtora rocznej córce może to stac się nawet awykonalne,dlatego wybrałam premaxxa. Włożę tylko małego do niej i fruu na spacerek

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Luna i jak ubieralas małego w zimie do chusty? A tak wogóle cześć i gratuluję Zosi

Dziękuję

W zależności od pogody. W zimowe dni to miał kombinezon (w tym typie chusty nie przeszkadzał, ale pod kombinezonem nie miał strasznej ilości warstw.
To chyba jednak sprawdzać na bieżąco, w zależności od pogody i dziecka.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:31   #272
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja probuje dzisiaj dziecia namowic,by sie przesunela wyzej,bo mam caly dol brzucha twardy,strasznie mi chyba na szyjke naciska,laze jak kowboj no-spa mi nie pomaga

Mi tak napiera na przepone,ze jak sie smialam dzisiaj to sie poplakalam - nie moglam opanowac placzu tak mi lzy lecialy ciurkiem

pierwszy raz w zyciu
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:32   #273
Anecka
Zakorzenienie

NUCHISIA, czyli nie jestem dziwna ze mam zgage po wodze

Ursull no wlasnie wiem, ze pisalas o tym Avencie ciekawa jestem innych co beda wybierac

Ah wypije mleko i klade sie do wyrka, niedlugo film na TVN. Jutro musze isc po patelnie jakas bo nie mam na czym jajecnzicy robic a to moje ukochane danie heheh

Moje dziecko tak samo ulozone od 2 tygodni dziwne (w sensie dziwne bo ciagle zwiniete w kulke, mala je sobie kolana..) no ale jak wszystko ok to chyba ok

Dobranoc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:33   #274
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

a mówiłam że lecicie teraz was nadrabiac hehe a i tak polowa umyka
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:38   #275
kootekk
Zakorzenienie

de jednak jestes a myslalam ze ty faktycznie wczasujesz, tak dlugo cie nie było

irsin ja tez nie lubie zadnych mazideł do ust, za to roże uwielbiam
i powiek cieniami też nie maluje bo nie lubie

a moj michałek juz tak boleśnie sie kreci w brzuchu ze niekiedy aż krzyczę z zaskoczenia jak walnie w pecherz czy jajnik, masakra

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:41   #276
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
kotek81 a jak mam za małe cyce?? kurka mnie się wydawało, że to ma wpływ.. jakiś tam..
Nie, nie ma to absolutnie żadnego wpływu na ilość pokarmu, ja mam małe (albo jeszcze mniejsze ) i karmiłam ponad rok i teraz tez zamierzam
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 20:43   #277
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
de jednak jestes a myslalam ze ty faktycznie wczasujesz, tak dlugo cie nie było

irsin ja tez nie lubie zadnych mazideł do ust, za to roże uwielbiam
i powiek cieniami też nie maluje bo nie lubie

a moj michałek juz tak boleśnie sie kreci w brzuchu ze niekiedy aż krzyczę z zaskoczenia jak walnie w pecherz czy jajnik, masakra

A jaki jest Twoj ulubiony roz?
Stary 2010-08-18, 20:49   #278
kootekk
Zakorzenienie

u mnie standardowo w uzyciu są róze clinique blushing blush poder blush, lubie też róże z MACa ale wole clinique, kiedys kupiłam thrrob z benefita ale go nie lubiłam teraz za to go uwielbiam w połączeniu z rożświetlaczem high beam i jeszcze czekam az kuzynka mi przwyiezie nars orgasm

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:20   #279
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość

Wiecie co, ostatnio naszły mnie takie dziwne myśli... co jeśli na następnym USG okaże się, że lekarze się pomylili (ci co mnie wcześniej badali) i jednak będzie chłopak? Co Ja zrobię z tymi wszystkimi różowymi ubrankami?
wymienisz się z mamą u której chłopiec okaże się dziewczynką

Cytat:
Zmykam się odpromieniować
Jutro napiszę po wizycie, więc proszę trzymajcie kciuki, bo ja stresior taki jestem, że szok zawsze
Buźka

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Na objad zrobilam sobie ziemniaczki plus buraczki plus szpinak.Nie gadniecie co w mrozonym szpinaku znalazlam... odechcialo mi sie mojego objadu. A szpinak bio. (Czarnego chrzaszcza- myslalam, ze to lupina od slonecznika...malo brakowalo) Chyba narazie nie bede jadala szpinaku...
skoro był tam chrabąszcz to na pewno był bio w pryskanych nie ma żadnych robaczków

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Jutro też mam wizytę u ginki, boję się masakrycznie, bo to pierwsza wizyta po pobycie w szpitalu
za wizytę będzie dobrze

ja to już spać się wybiorę... coś mnie brzuch boli

dobranoc

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:40   #280
Aliszcze
Zakorzenienie

De28, to samo miałam o chrabąszczu napisac, co Mallinka, że jak był robal w szpinaku, znaczy się, ze szpinak bez chemii

ja również mam zboczenie na punkcjie tuszowania rzęs, mogę absolutnie być niewymalowana, ale rzęsy muszę mieć pomalowane no ale każdy ma jakiegoś bzika

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 21:43   #281
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
u mnie standardowo w uzyciu są róze clinique blushing blush poder blush, lubie też róże z MACa ale wole clinique, kiedys kupiłam thrrob z benefita ale go nie lubiłam teraz za to go uwielbiam w połączeniu z rożświetlaczem high beam i jeszcze czekam az kuzynka mi przwyiezie nars orgasm

ja tez lubie thrrroba i high beam High Beam dajesz na cala buzie czy tylko na kosci?

a ten orgasm mnie kusil troche

a teraz probuje sie 'dogadac' z meteorytami
Stary 2010-08-18, 21:49   #282
gimikis
Rozeznanie

Jakie kupujecie ręczniki dla maleństwa? Bo ja mam zamiar kupić ręcznik z miki (z takiego materiału a nie myszka miki ) bo są grube, mięciutkie, nie drapią i w 100% wchłaniają wodę. Tylko ze jak narazie nie znalazłam na allegro. A po sklepach jeszcze się nie rozglądałam

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 22:30   #283
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
zrobilam jedno pranie w dzidziusiu i strasznie intensywnie pachną te ubranka, czy po innych proszkach niemowlecych jest tak samo? musze zobaczyć jak będzie z dodatkowym płukaniem, może coś pomoże
tak u mnie tak samo i maly dostal pozniej uczulenia niewielkkego dlatego przeszlam na platki BEBI do pralki - moglam plukac dodatkowo ale na dluzsza mete szkoda mi bylo wody - proszki mniej pach

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
dzasta, swietna ramka

Ano moje jedzenie to teraz mieszanka, musze sie opamietac

Znalazlam fajna komode na ubranka dzieciece
http://allegro.pl/item1192264644_for...nk26_raty.html

No i tak myslala mzeby tez poukladac rozmiarami

Ale z allegro mebli bym nigdy nie zamowila wiec w piatek pojde pochodzic po sklepach tylko szkoda ze kazdy sklep na roznych koncach miasta Strace duzo na bilety a tez nie jezdza te autobusy jakos super
baaaardzo mi sie podoba!
a red&black dzis bylam do kitu maja rzeczy komoda mi wpadla w oko niebieska na 11 pietrze z pr str. reszta kicz...
w yusku drooooooogo
taniej maja w bodzio koloo auchan a jutro duuuzo ciuszkow w realu dziec i tanie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Nie, nie ma to absolutnie żadnego wpływu na ilość pokarmu, ja mam małe (albo jeszcze mniejsze ) i karmiłam ponad rok i teraz tez zamierzam
ja mysle ze z mniejszymi cycami lepiej jest ja mam cyce jak donice i problem sie pojawill bo nawalu nie wytrzymalam a jeszcze laktatorem elektr sobie dopieklam... i zapalenie!
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 23:45   #284
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
przecież na wyniku jest też PESEL, który się nie zmienia. Zapytam jeszcze dla pewności lekarza, czy w szpitalu mogą się czepiać ( nie sądzę, ale zapytam).
na pewno nie będą się czepiać nawet jakbyś się zglosiła do porodu w ogóle bez wyniku grupy krwi to przecież nie powiedzą "pani to dziękujemy' tylko zrobiliby na cito. Po prostu wolą mieć oryginal z aktualnym nazwiskiem żeby w razie sytuacji kiedy trzeba działać szybko nie tracić czasu, bo nawet na cito oznaczenie grupy zajmuje min 45 minut.Pewnie zależy też od szpitala, akurat u mnie podchodzą do tego bardzo zasadniczo,ale uważam że to dobrze.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:10   #285
kotek81
Zakorzenienie

Czyżbym ja była dziś pierwsza

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
ja mysle ze z mniejszymi cycami lepiej jest ja mam cyce jak donice i problem sie pojawill bo nawalu nie wytrzymalam a jeszcze laktatorem elektr sobie dopieklam... i zapalenie!
Też miałam problem z nawałem pokarmu kilka dni po powrocie do domu a zapalenia piersi dostałam jak młoda miała chyba miesiąc - koszmarny ból i temperatura 40 stopni - całe szczęście po antybiotyku przeszło w ciągu paru dniu.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:11   #286
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć!!!

Druga!

Chyba w końcu udało mi się wdrążyć w pisanie z Wami

u mnie makijaż obowiązkowo przy wyjściu do pracy, czy wyjeździe do miasta, w domu nie koniecznie używam korektora, podkładu, różu, cieni, linera i tuszu chyba wyszło, że jestem tapeciarą, ale słowo, że nie maluje się mocno co do wytuszowania rzęs, u mnie jest na pierwszym miejscu, bo rzęsy mam bardzo jasne i jak mam niepomalowane to wyglądam jakbym ich w ogóle nie miała

De - chyba bym zawału dostała, jakbym robala zobaczyła w talerzu

M25 - takie mysli o płci dziecka mam dzień w dzień

wielkość piersi kompletnie nie ma znaczenia przy karmieniu
co ja bym dała za cycki w normalnym rozmiarze Oddam cyce-donice - GRATIS

zmykam sie ubierać i do pracy, po pracy do fryzjera, a na koniec wizyta u lekarza, pewnie nie dam rady Was nadrobić o 18

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-19 o 07:12
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:22   #287
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Cześć!!!

Druga!

Chyba w końcu udało mi się wdrążyć w pisanie z Wami

u mnie makijaż obowiązkowo przy wyjściu do pracy, czy wyjeździe do miasta, w domu nie koniecznie używam korektora, podkładu, różu, cieni, linera i tuszu chyba wyszło, że jestem tapeciarą, ale słowo, że nie maluje się mocno co do wytuszowania rzęs, u mnie jest na pierwszym miejscu, bo rzęsy mam bardzo jasne i jak mam niepomalowane to wyglądam jakbym ich w ogóle nie miała

De - chyba bym zawału dostała, jakbym robala zobaczyła w talerzu

M25 - takie mysli o płci dziecka mam dzień w dzień

wielkość piersi kompletnie nie ma znaczenia przy karmieniu
co ja bym dała za cycki w normalnym rozmiarze Oddam cyce-donice - GRATIS

zmykam sie ubierać i do pracy, po pracy do fryzjera, a na koniec wizyta u lekarza, pewnie nie dam rady Was nadrobić o 18
trzecia
czesc
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:35   #288
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

skoro był tam chrabąszcz to na pewno był bio w pryskanych nie ma żadnych robaczków
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
De28, to samo miałam o chrabąszczu napisac, co Mallinka, że jak był robal w szpinaku, znaczy się, ze szpinak bez chemii

ja również mam zboczenie na punkcjie tuszowania rzęs, mogę absolutnie być niewymalowana, ale rzęsy muszę mieć pomalowane no ale każdy ma jakiegoś bzika
No fakt. O tym nie pomyslalam Ale nawet teraz mam dreszcze jak sobie przypomne widok czegos czarnego w moim szpinaku...W sumie dobrze, ze wszystkiego nie zjadl.Ten chrabaszcz

Moich malym zboczeniem jest takze malowanie rzes. Musze miec zawsze wytuszowane Nawet jak nie wychodze z domu.Natomiast na ustach nie toleruje niczego.
Uciekam do roboty.

PS:Pocieszylyscie mnie tym rozmiarem piersi. Bo moje tez do duzych nie naleza.Za to brodawki ogromne.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-19 o 07:37
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:49   #289
monana27
Raczkowanie

Dzien dobry dziewczyny, tyle od wczoraj popoludnia naskrobalyscie ze nie moge nadazyc
To juz moje czwarte podejscie do napisania tego postu bo juz trzy razy niechcacy wszsyttko mi sie skasowalo, szlag mnie trafia przez ten laptop dzisiaj

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
wiecie co mialam juz liczyć ruchy bo od 28 tyg niby juz sie powinno liczyć ale stwierdziłam ze to nie ma sensu. ponieważ czuje małego teraz bardzo często, 10 ruchów to mam w 10 minut, a wy liczycie?
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie liczę. Ale generalnie też tak mam, 10 ruchów to spokojnie w 10 minut zalicza
Co do ruchow to wlasnie mnie zastanawialo jak to jest i zapytalam sie ginki. Ona na to ze taka serie nalezy traktowaz jako jeden ruch bo inaczej to faktyczne w ciagu 10 min albo i krocej doliczy sie do 10. Tak mi powiedziala ginka w Polsce bo tutaj to wcale mi nie kazano liczyc... wiec nie licze

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

zrobiłam sobie listę na podstawie wyprawki Weronisi i z 25 rzeczy mam 2 do ubranek mam oddzielną... chyba muszę poważnie porozmawiać z TZ żeby w koncu zajął się pokoikiem bo tylko to mnie powstrzymuje przed zakupami...
Mam wielka prosbe, czy mozna ta liste jeszcze raz podac?

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ursull, ja mam torbiel na nerce. Była cały czas wielkości 3 cm, a na ostatnim badaniu zmniejszyła się o połowę, za to wyszła mi też taka sama na drugiej nerce.
Normalnie nie powinno to aż tak boleć. Ale niestety brak miejsca w brzuchu powoduje ucisk na nerki i stąd ten ból.

A poza tym to fajnie, że zajrzałaś No i brzusio już mam spory, taki jak mój
Przykro mi z powodu nerek. A sa jakies naturalne sposoby aby sie te torbiele zmniejszyly? Pamietam tez ze cierpialas kiedys na migreny, mam nadzieje ze juz troche odeszly

Cytat:
mallinka u mnie właśnie też ostatni i obrona . Jakoś myślę tylko o Dzidziusiu, a nie o uczelni Choć babka-promotorka mnie już nastraszyła, że muszę się sprężyć z pisaniem pracy i wogóle bo potem nie dam sobie rady, no a jak by była cc to jeszcze trudniej bo się długo dochodzi do siebie itp... Jeej! a ja nie myślałam o tym nawet wtedy jak mi to gadała. Wiem, że łatwo nie będzie ale trzeba sobie poradzić, a Dzidzinia jest dla mnie najważniejsza! Oczywiście chciałabym, żeby wszystko się udało i żebym się obroniła normalnie
Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
to moja druga podyplomówka, jeszcze w międzyczasie roczny kurs kwalifikacyjny. Wiem, nawiedzona jestem
Dziewczyny, ja tez wlasnie podyplomowke koncze a raczej powinnam, bo cis nie idzie mi tak jak powinno Tez myslami jestem przy dzidzi a nie nauce i moje priorytety zupelni emi sie poprzestawialy. Kiedys to nauka byla dla mnie na pierwszym miejscu a teraz to juz wychodze z zalozenia ze rodzina najwazniejsza a skoro i tak juz mam magistra to jakos cieeeezko sie zmobilizowac.

Cytat:

kotek81 a jak mam za małe cyce?? kurka mnie się wydawało, że to ma wpływ.. jakiś tam..
Rozmiar piersi nie ma wplywu na ilosc pokarmu Podobno, bo wiem to tylko z literatury

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Ja zamierzam chustować

Jak na razie wybrałam dwie chusty
Takie:
Mei Tai
http://www.naturalconnection.co.uk/f...tai-p-103.html

oraz tkaną Moby

http://cgi.ebay.co.uk/Moby-D-Wrap-WO..._Carriers&var=

a przy pierwszym małym uzywaliśmy chusty podobnej do Premaxx
A to rozumiem ze w chustach mozna nosic juz noworodka? Bo ja tez sie zastanawialam nad tym, ale wlasnie zupelni enie mam pojecia jaka kupic. Pewnie skonczy sie na tym ze bede miec wiecej niz jedna..

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
znowu mi skurcze nog dokuczaja
Mnie tez dosyc czesto skorcze nog a raczej lydek dokuczaja. Zwykle nad ranem. Czasami jest to taki bol ze po prostu wyje

Dziewczyny, zadam wlasnie glupie pytanie. Jak wyglada karta ciazy i co sie w niej znajduje? Czy jest to uzupelniane wraz z przebiegiem ciazy i robi to lekarz? W Dubaju nie ma czegos takiego, ja nawet nie mam dla siebie zadnych wynikow badan. Zastanawiam sie wiec czy nie poprosic mojej ginki o kopie przebiegu ciazy.
Weronisia, a w Niemczech maja tez cos takiego jak karta ciazy?
A jak to wyglada w innych krajach? Jest tu ktos np z Anglii?
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:52   #290
kliwia
Zakorzenienie

gimikis moje dziecko bedzie wycierane recznikiem kapielowym takim grubym. wystarczy nie bede specjalnie kupowac, bo mi sie reczniki z motywami dzieciecymi nie podobaja. jedyce co kupie jak juz bedzie takie siedzace, to recznik z kapturkiem.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

monana lista juz jest w pierwszym poscie watku na samym dole
A karta ciazy to jest taka kilkukartkowa 'ksiazeczka' w ktorej zanotowywana jest kazda wizyta, wpisywane sa wyniki badan. na pierwszej stronie sa dane i grupa krwi. jest miejsce na adnotacje z usg. ect.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-08-19 o 07:53
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:54   #291
kretencja
Zakorzenienie

Cześć
Co do makijażu, to ja z kolei wolę mieć na ustach. Tusz do rzęs mnie denerwuje, muszę ciągle się pilnować, żeby nie pocierać oczu. Do tego mam wrażliwe, jak mi się coś osypie leciutko to już wyglądam jak królik Dlatego używam rzadko, cieni jeszcze rzadziej

M25, a ja miałam taką wątpliwość pierwszy dzień po USG. A potem sobie pomyślałam "przecież ja i tak WIEM od początku, że to chłopiec, więc skoro USG to potwierdziło i sama widziałam siurka, to po prostu nie ma bata, żeby była pomyłka" No ale w tę stronę jest łatwiej - chłopięce ciuszki lepiej by się nadały dla ewentualnej dziewczynki, niż odwrotnie... Nie martw się, na pewno nic się już nie zmieni

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:57   #292
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Dzień Dobry!
Dziewczyny, nie szalejcie tak z tym pisaniem, bo ja nie wyrabiam z czytaniem. A przecież cały czas jestem w domu...

Będę odpisywać na raty, bo nie doczytałam jeszcze wszystkiego.

Wzrok mi się nie zmienił. Na szczęście, bo już mam -2 i -2,5.

Pasy bezpieczeństwa zapinam zawsze. Jeśli mnie gdzieś uwierają lub w brzuszek niewygodnie to tak jak niektóre z Was przytrzymuję sobie ręką.

Kretencja
, ja mam podobne obawy i smutaski, tylko w moim wypadku brak wyprawki wynika z mojej dziwnej blokady i braku entuzjazmu u męża. Ostatnio wałkujemy temat SR. Czy Wasi Tż też mieli opory przed chodzeniem na zajęcia?

Ursull, masz śliczny brzusio. Nie chce mi się wierzyć, żę to już 23 tydzień. Ja mam "na liczniku" też 23 a brzuszek o połowę mniejszy. Nie mam jeszcze żadnych problemów z goleniem czy paznokciami u nóg, w ogóle jeszcze mi bęc nie przeszkadza. Powoli tylko czuję, że robi się cięższy.

Dobra, wracam do podczytywania.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 07:57   #293
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny, tyle od wczoraj popoludnia naskrobalyscie ze nie moge nadazyc
To juz moje czwarte podejscie do napisania tego postu bo juz trzy razy niechcacy wszsyttko mi sie skasowalo, szlag mnie trafia przez ten laptop dzisiaj

Rozmiar piersi nie ma wplywu na ilosc pokarmu Podobno, bo wiem to tylko z literatury

A to rozumiem ze w chustach mozna nosic juz noworodka? Bo ja tez sie zastanawialam nad tym, ale wlasnie zupelni enie mam pojecia jaka kupic. Pewnie skonczy sie na tym ze bede miec wiecej niz jedna..

Mnie tez dosyc czesto skorcze nog a raczej lydek dokuczaja. Zwykle nad ranem. Czasami jest to taki bol ze po prostu wyje

Dziewczyny, zadam wlasnie glupie pytanie. Jak wyglada karta ciazy i co sie w niej znajduje? Czy jest to uzupelniane wraz z przebiegiem ciazy i robi to lekarz? W Dubaju nie ma czegos takiego, ja nawet nie mam dla siebie zadnych wynikow badan. Zastanawiam sie wiec czy nie poprosic mojej ginki o kopie przebiegu ciazy.
Weronisia, a w Niemczech maja tez cos takiego jak karta ciazy?
A jak to wyglada w innych krajach? Jest tu ktos np z Anglii?

W chustach można nosić od początku

Ja mieszkam w UK.
Karta ciązy to ksiązka ciązy formatu A4.
W niektórych rejonach nazywana green book, w innych blue book.
(a moja ma białą plastikową okładkę).
Kobieta dostaje książkę ciąży na jednym z pierwszych spotkać z położna.

Większość informacji jest tam wpisana: począwszy przez dane osobowe, historię medyczną (również ważne choroby w rodzinie), badania w czasie ciązy, wizyty, po sam poród i jego przebieg.

Te notatki po porodzie są kobiecie odbierane (nie od razu, po kilku tygodniach, gdy położna przestaje odwiedzać młodą mamę, a zaczyna przychodzić pielęgniarka środowiskowa).

Więc nim to nastąpi można sobie skopiować te notatki na pamiątkę.

U nas też nie dostajemy wyników badań do ręki, nawet większości nie ma w książce, bo znajdują się w systemie komputerowych tutejszego odpowiednika NFZ.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 08:04   #294
kliwia
Zakorzenienie

ursull, weronisia boskie brzucholki

joanna w polsce chyba nie zabieraja krty ciazy i ja mam karte formatu dzienniczka szkolnego

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-08-19 o 08:07
Stary 2010-08-19, 08:06   #295
kretencja
Zakorzenienie

Joanna, mój się zgodził chodzić ze mną do SR, aczkolwiek entuzjazmu nie dostrzegam... Może to dlatego, że ma tyle na głowie. Zacznie się rok szkolny, on biedny będzie 5 dni w pracy, a potem weekend w SR... No ale powiedział, że będzie chodził. Tylko jakoś się zapisać nie możemy
Generalnie wydaje mi się, że ten entuzjazm związany z przygotowaniami to głównie cecha kobiet Mężczyźni tak się tym nie ekscytują, często też nie mają pojęcia, ile rzeczy naprawdę trzeba przygotować... Pewnie zdarzają się wyjątki, ale mój mąż do takich niestety nie należy

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-19 o 08:07
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 08:20   #296
gimikis
Rozeznanie

kliwia- mnie tez się nie podobają ręczniki z nadrukami jakiś kreskówek tylko chodziło mi o materiał "miki". Jest ona taki mięciutki i gruby.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 08:20   #297
monana27
Raczkowanie

kliwia, dzieki za odp , przegapilam ten link. Dzisiaj posprawdzam co juz mam a czego brakuje

Joanna
, ja co prawda na SR nie chodze ale jak sie pytalam TZ czy bedzie chodzil ze mna to kategorycznie stwierdzil ze nie...

luna, dzieki za odp. Szkoda ze tu nie ma karty ciazy Ja juz nawet zapomnialam swojej grupy krwi, bo przez 28 lat myslalam ze B Rh + a tu sie okazalo ze jednak nie B, tylko juz nawet nie wiem jaka... to chyba manezja ciazowa

kretencja, zgadzam sie z tym ze entuzjazm ciazowy to raczej kobiety posiadaja. Moj maz prawie niczym sie nie interesuje i czasami jest mi z tego powodu przykro. Chociaz i tak ze chodzi ze mna na wszystkie badania kontrolne. Ale reszta to praktycznie zero zainteresowania
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 08:31   #298
kliwia
Zakorzenienie

gimikis jest mieciutki ale czy wyciera dobrze? ja nie wiem jak taki miki material wyglada
Stary 2010-08-19, 08:36   #299
margaryt
Rozeznanie

Witam.

Jeśli jesteście zadowolone z jakiegoś sprzedawcy na allegro, podajcie proszę namiary Wczoraj przeszłam się po sklepach, większość sprzedaży się pokończyła, a ciuszki strasznie drogie. Jeśli dziś na usg poznam płeć, to chciałabym coś kupić. Do taj pory mam wszystko w paski Unisex

Cytat:
ja tez chciałabym michałaka ładnie na wigilie ubrac, jak bog da to juz bedzie 3 miesieczny to mu kupie jakis dorosły ciuch
Ja to pewnie spokojnie Wigilii nie zjem, skoro termin na 25
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 08:37   #300
mallinka
Zadomowienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Jakie kupujecie ręczniki dla maleństwa? Bo ja mam zamiar kupić ręcznik z miki (z takiego materiału a nie myszka miki ) bo są grube, mięciutkie, nie drapią i w 100% wchłaniają wodę. Tylko ze jak narazie nie znalazłam na allegro. A po sklepach jeszcze się nie rozglądałam
ja pierwszy raz słyszę o takim materiale jak jednak znajdziesz na allegro to proszę o link, chętnie zobaczę co to za wynalazek

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Mam wielka prosbe, czy mozna ta liste jeszcze raz podac?

linki są pod hasłem "wyprawka"
moja karta ciąży jest cała tekturowa złożona w harmonijke
a grupę krwi oznaczyłam sobie jakiś czas temu i mam kartę krwi którą noszę w portfelu ale z panieńskim nazwiskiem na szczęście nikomu to nie przeszkadza bo pokazuję nr pesel

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość

Kretencja
, ja mam podobne obawy i smutaski, tylko w moim wypadku brak wyprawki wynika z mojej dziwnej blokady i braku entuzjazmu u męża. Ostatnio wałkujemy temat SR. Czy Wasi Tż też mieli opory przed chodzeniem na zajęcia?
ja ostatnio odnoszę wrażenie że entuzjazm mojego TZ skończył się w momencie zapłodnienia
na SR i obecność przy porodzie kręci nosem, i w ogóle wszystko tak opornie mu idzie

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości