|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
![]() ssnowdrop - milionpińcetstodziewińcet punktów jest Twoje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Konto usunięte
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
golden eye sto lat sto lat niech żyje żyje nam; dużo zdrówka i sexu
![]() ![]() ![]()
#4294 |
Zakorzenienie
|
ja też mam ok 10 km, ale to dla mnie i tak komfort
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- pozostaje się pocieszyć, że niektórzy mają pokój dalej ![]()
![]() |
#4295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojemu tez gotuje czasami wątróbke, pierś z kurczaka, serca, zoładki, marchewkę (wieprzowiny pies nie powinnien jesc). Oczywiscie bez przypraw. smażone, ludzkie jedzenie z przyprawami szkodzi psu, nie od razu, nie za miesiąc, ale za jakis czas. ja uważam ze jak juz ktos ma zwierzaka i zależy mu żeby żył jak najdłuzej to moim zdaniem powinnien go karmić tak, aby mu nie psuć watroby i jak najdłuzej utrzymać w dobrej kondycji. Nie przemawiają do mnie argumenty ze pies je wszystko i jest ok (ma robione szczegółowe badania???) albo ze psy na wsi jedzą wszystko jak leci i żyja po 12 lat ![]() co do karm suchych, to nie musi jesc każdej, ale mam nadzieje ze nie próbowałas karmic go marketowym syfem typu pedgriee czy inne zarcie z reklamy. Wcale sie nie dziwie ze on tego nie chcial, bo to taki syf ze szok ![]() ja wydaje duzo kasy na jedzenie zarówno dla psa jak i dla swinek (przykład badziewna mieszanka w zoologu 2zł za kg, ja kupuje za 12zł za kg odpowiednią karme) bo chce zeby jak najdłuzej żyli w dobrej kondycji. to co ze pies zebrze w kuchni to tak naparwde Wasza wina bo go nauczyliście tego. mam nadzieje, ze sie nie poczułas urażona. Chcialam tylko uświadomić pare rzeczy, bo wczytywalam sie zarówno w wychowanie psa, zywienie jak i w wiele innych rzeczy związanych ze zwierzami. jeszcze przypomniało mi sie cos odnośnie Twojego psa - moze pojdziesz z nim na szkolenie pozytywne? on sie czegos nauczy, Ty tez, oboje będziecie miec z tego radosc i moze TZ sie przyłączy? pies powinnien sie też męczyć psychicznie, nie tylko fizycznie ![]() sorry za wywód ![]() Cytat:
![]() w sumie wszystko ze mieszkamy razem, ze mamy zwierzeta, ze nie jem co ona robi na obiad, ze nie tak sie ubieram, patrze, mowie czy nie mowie
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
w ogóle to zaoszczędziłam ostatnio. chciałam upiec karkówkę i nie miałam brytwanny.w Tesco najtańsza była za 60 zł
![]() ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-19 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zadomowienie
|
golden eye kochana wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() a ja swoją teściowa mam 10km dalej i powiem, że nawet mając wnuczkę ani razu nas nie odwiedziła nawet nie zadzwoniła. Julka ma już półtora roku a ona widziała ją 2 razy u mnie i raz jak ja sama tam pojechałam . Kochana babcia co nie??? Ale nie ma się czym przejmowac. I motylku baw się dobrze. Nią się wogóle nie przejmuj. Ja ze swoją na własnym ślubie się pokłóciłam i takie relacje zostały do dzisiaj...
#4298 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Jeżu kolczasty, dziewczyny... Nie nadążam!
![]() Wszystko przeczytałam (co prawda na raty, bo część wczoraj, a część teraz), ale nie będę już cytować, bo chyba bym na całą stronę się rozpisała. Kilka tematów było poruszonych, na najważniejsze (i te, które mnie baaardzo poruszyły) odpowiem. 1) czyjś TŻ i jego niechęć do psa - właścicielko owego TŻa: normalnie w głowie mi się to nie mieści! Jako, że bardziej wrażliwa jestem na krzywdę zwierzaków, aniżeli na krzywdę ludzką, po prostu padłam, jak to przeczytałam! Co znaczy, że już go nie kocha?! Jak można przestać kochać członka rodziny?! A może Ciebie też kiedyś przestanie kochać? Szok, że po tylu latach siebie jeszcze toleruje... Wrrr, scyzoryk w kieszeni mi się otwiera! ![]() Pies nie jest złośliwy. Któraś z dziewczyn napisała, że zwierzęta nie znają uczucia złośliwości. To akurat nieprawda, bo koty są złośliwe i taka ich natura. Fakt - psów to raczej nie dotyczy. Ale nawet zanim kot zacznie być złośliwy, to przejdzie mu przez łepek milion innych "pomysłów". Wasz psiak chce po prostu zwrócić na siebie uwagę. Twój TŻ wraca do domu i radosnego psiaka odsyła w kąt. Nie bawi się z nim, nie wychodzi, nie daje mu jeść... Więc pies robi wszystko, by jedna z najważniejszych dla niego osób w końcu wykazała choć cień zainteresowania - nawet, jeśli miałby być to krzyk za wyrzucenie jedzenia z miski. Ach, jak mi żal Waszego psiaka... ![]() Pies to nie tylko kupa futra i ileś kilo tłustego cielska. To przede wszystkim przyjaciel, człowiek rodziny. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła (lub TŻ) odnosić się tak do mojego kota. Nie potrafię koło niego przejść obojętnie, żeby go nie pogłaskać, nie potarmosić, nie powiedzieć chociaż "I co tam Futro dziś słychać?!". A co dopiero udawać, że go nie ma!! ![]() W dodatku postawa Twojego TŻa wobec oddania psiaka komuś innemu. "Jak pies ogrodnika" - sam nie "korzysta", ale z nikim się nie podzieli... Zbulwersowałam się! Musisz coś z tym zrobić. Pomyśl sobie choćby o sytuacji, gdzie Ty musisz nagle wyjechać na weekend lub dłużej. Albo - odpukać - idziesz do szpitala. Pies najpierw sfiksuje, a potem zdechnie z głodu... Sorry, ale powiedziałabym Twojemu TŻowi, że albo znów zacznie się normalnie zachowywać, albo do widzenia. Niech idzie na ulicę, tam, gdzie najchętniej posłałby psiaka... Nawet ostatnio mama w żarcie mówi "A co, gdyby ktoś Wam za Herę zaproponowałby np. milion zł?". A TŻ bez namysłu "Przyjaciele nie są na sprzedaż". I tak powinien mówić Twój TŻ! ...no, i zapomniałam, o czym chciałam pisać... 2) Witam wszystkie nowe SPD ![]() 3) teściowe i ich odwiedziny - nie przeżyłam tego jeszcze co prawda (przyszła teściowa była u nas zaledwie dwa razy - jak się tu wprowadziłam dwa lata temu i zaprosiłam jednych rodziców i drugich, i w czerwcu - kiedy zrobiliśmy spotkanie rodziców z okazji zaręczyn), ale wyobrażam sobie, jaki to koszmar. Oczywiście zależy od teściowej, bo jedna jest taka, że można z nią konie kraść (niestety to chyba przypadek 1/mln), a inna - że widzenie jej raz w roku na święta to zdecydowanie too_much. Moja nie należy do żadnej z tych grup, choć bliżej jej do tej drugiej ![]() ![]() Ale wiem, że zawsze mogłaby gorzej trafić. Np. na taką, która to co dwa dni wpada, bo niby była w pobliżu, a chce nas np. sprawdzić. Albo na taką, która nastawia TŻa przeciwko mnie. TŻ nigdy nie mówił mi, żeby jego mama cokolwiek na mnie mówiła i szczerze mówiąc nie sądzę, aby jakoś mnie specjalnie obgadywała. Dogadujemy się. Choć nie mam z nią za wiele tematów, staram się utrzymać neutralne relacje - póki żyjemy w zgodzie, nie będzie nam robić pod górkę. I zgadzam się z którąś z dziewczyn, że odwiedziny teściowej choćby codziennie to pikuś w porównaniu z mieszkaniem z nią. Nie miałam "przyjemności" co prawda mieszkać z teściami, ale nie wyobrażam sobie tego, gdybyśmy musieli... Oj, aż mi futro na głowie stanęło na samą myśl ![]() 4) motylku, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Nie wiedziałam, że to już! Cieszę się razem z Tobą ![]() No, to chyba najważniejsze... Ja wczoraj miałam wieczór lenistwa. Dziś mam urlop, bo kicia ma sterylizację. Miała mieć o 10.00, ale zabieg została przesunięty na 15.00. A ja już się denerwuję ![]() W dodatku bidulka nie je od wczoraj od 20.00 i teraz chodzi za mną krok w krok. A mnie się serce kraje... Jakby tego było mało, rano zauważyłam, że ma spuchnięty nosek z jednej strony. Mam nadzieję, że to tylko jakieś niegroźnie ugryzienie i opuchlizna zejdzie. Kiedy jej dotykam, to nie miauczy ani się nie wyrywa, więc raczej jej to nie boli. Ale ja już się boję... ![]() Oczywiście pokażę to wetowi przed zabiegiem. W temacie ślubu. My zaręczyliśmy się w 5tą rocznicę związku i ślub mamy, kiedy będziemy razem 6 lat z haczykiem. Ale decyzja o ślubie zapadła w styczniu, czyli kiedy byliśmy ze sobą 4,5 roku. Stwierdziliśmy, że to już czas, że będziemy chcieli przecież mieć kiedyś dzieci, chcemy razem zamieszkać (obiecałam sobie kiedyś, że zamieszkanie razem dopiero po zaręczynach ![]() Po prostu chcieliśmy ![]()
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz mam jedna wielką nerówke Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- tego moja teściowa by na pewno nie przezyla ![]()
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie ze juz jest w drodze i za godzine bedzie ![]() dobrze ze siedze w pracy ![]()
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam 1 maleństwo i tyle mi starczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-19 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak zobaczyłam powyższy tekst apropo ogarnięcia kuchni to jakbym widziała swojego. Nie da rady samoczynnej reakcji na sprzątanie bez wciśnięcia szmatki do rączki TŻ i dania spraya i zaznaczenia mebli z których trzeba zetrzeć kurz ![]() Witam wszystkie dziewczyny, powoli się wczytam w wątek bieżący :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
golden, sto lat! Sto lat! Żyj długo długo naaaam!
![]() Twoje zdrówko! ![]() A swoją drogą to ![]() Jeszcze coś mi się przypomniało - w temacie zwierzaków. Zwierzak sam w domu: mój kociak też spędza sam ok. 8-9 godzin dziennie. Co prawda z kotami jest trochę inaczej niż z psami - nie trzeba z nim wychodzić, nie musi się wyhasać, cały dzień śpi i robi co chce... Taki indywidualista... Ale nie uważam, by te 8h było przesadą. Oczywiście, co innego, jeśli teoretycznie pies siedzi sam 8h, ale właściciel wraca do domu, i robi swoje - nie zajmie się psem, z łaską go wyprowadzi, a potem siedź sobie pies sam i zajmij się sobą. Wtedy lepiej nie brać zwierzaka, bo tylko się go krzywdzi. Ale jeśli któryś zwierzak ma tak dobrze, jak pies motylka (motylku, bo to Ty, prawda?!), że o 6 ma godzinny spacer, jest wymęczony na maksa, a po tych 8śmiu godzinach znów ma poświęcowej mnóstwo uwagi, to tylko pozazdrościć i pochwalić tak odpowiedzialnego właściciela ![]() Karmienie zwierzaka: też jestem przeciwna karmieniu czym popadnie. Po to produkują karmy dla zwierząt (w przypadku kotów jest nawet specjalna karma dla maine coon'ów ![]() Pies nie chce jeść puszek ani suchego? Sorry, ale to Wasza wina. Wy go tego nauczyliście. I nawet, jeśli już nie udałoby się go tego nauczyć, to niech je ludzkie jedzenie, ale zbilansujcie je odpowiednio i podawajcie psu witaminy. Niestety, ale zwierzęta potrzebują innych wartości odżywczych i to, co dla nas jest dobre, im może to zaszkodzić. Temat kości drobiowych przemilczę, bo jeszcze mogłabym powiedzieć coś za dużo... ![]()
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
ahaaaaa
![]() ![]() ale masz takie zwykłe świnki tak? czy morskie prosiaki ![]() w ogóle to jutro jedziemy do mojej babci na wieś i ma 2 kaczki dla nas- mrożone. będzie rosół ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-19 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to ja bym... ten... na ten kawałeczek tortu reflektowała ![]() ![]() moja "teściowa"-złota kobita, zawsze mnie broni, zawsze "Judytko to, Judytko tamto..." ale szczerze Wam powiem że mieszkać z teściami to bym nie chciała. ani z teściami, ani z rodzicami... kurcze no... to chyba śmierć dla związku -mi się wydaje- jest. bo jak się z kimś widujesz 1 na tydzień czy dwa to jest milutko: kawusia, obiadek, ploteczki... a mieszkając z kimś to od razu problemy o sprzatnie, o wyciągniętą deskę do prasowania, o nieumyty garnek... ja tam wolę unikać takich sytuacji... ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja na końcu już słyszałam problemy o wszystko, a miarka się przebrała, jak mieliśmy zamieszkać z obcą prawie nową i głupią jak but dziewczyną brata Tż. tego już było dla mnie za wiele. Jak dobrze, że to już poza mną. ![]() ![]() ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-19 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dlatego wole chodzic z obstawą - TZ na takie rzeczy bo jedno na psa na oku, drugie patrzy czy nie ma zagrozenia. Niestety ludzie nie myslą, puszczaja psa luzem i sobie siedzą na ławce a inni niech sie martwią ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w ogóle pod Poznaniem to już dawno nawet kaczek nie widziałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
ja czasami widzę
![]()
#4315 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny! chciałam poruszyć temat, który był już tu wspominany kilka razy o tak przy okazji, ale chyba dotyczy wielu z nas. Po raz kolejny pojawia się "zarzut" że ktoś o czymś nie pisze albo nie pisze wcale bo jego posty przechodzą bez echa, nikt na nie nie odpowiada itd. Powiem jak to wygląda z mojego puntku widzenia bo myślę, że u Was jest podobnie
![]() ![]() ![]() ![]() a jak już się przeprowadzę to chyba ciągle będę Was zasypywała pytaniami i prośbami o rady ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
STO LAT!!!!!!!!!!!!! STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!:roza : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4318 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!!!!
Ale z Was gaduły, nie nadążam czytać tych postów kurcze ![]() Ja dzisiaj wstałam w dobrym humorku, bo myśl że jutro piątek nastraja mnie pozytywnie ![]() ![]() ![]() ![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mialam zarzutów, wiem z innych wątków ze na niektóre osoby slub działa drażniąco ![]() ![]() absolutnie nie czulam sie urażona ![]() za duzo i za szybko piszecie i człowiek nie nadąza, aczkolwiek przyznaje ze ja jestem wyczulona na tematy zwierzakowe......
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- w natłoku nie zauważyłam jej -na dany temat się nie wypowiadam, bo nie jestem kompetentna w tej kwestii -myślę, że ktoś inny lepiej doradzi. np. nie wypowiem się w kwestii karmy dla psów, bo nie mam psa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.