|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. V
robiłam ciasto drożdżowe właśnie i miało dziwną gęstą konsystencję, musiałam trochę się natrudzić żeby rozprowadzić je równo w formie.. tak ma być, czy powinno być rzadkie?
|
|
|
|
#4742 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, które korzystają z allplayera -czy wam tez tak sie muli ostatnio? U mnie na obu kompach zaczęły zacinać się filmy, a teraz w ogóle nie idzie na nim nic otworzyć
Zainstalowałam najnowszą wersję, poinstalowałam kodeki i dalej nic, ech...Przerzucam sie powoli na KMPlayera, ale na nim z kolei czasem nie wyświetlają sie polskie znaki w napisach. Znacie jakieś dobre programy do odtwarzania? |
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ja taka niecierpliwa.. a już sobie wszystko rozplanowałam, ziemię kupiłam, skrzyneczkę.. cholerka zagryzę zęby i zrobię sobie ten ogródek (sama w to nie wierzę ).
|
|
|
#4745 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam nic mądrego do powiedzenia ale muszę napisać...
Musz!! No!
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
![]() 1000Days weź mnie uspokój bo ja już mam wizję jak do kryminału idziemy... Nigdy więcej zaoszczędzania 20 zł na chrzanionych tuszach do rzęs... |
|
|
|
#4747 |
|
Konto usunięte
|
Zna sprzedawcę? Albo sprzedawca ją? Z imienia, nazwiska, może nawet adresu?
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie to chyba nie ma sprawy
Jeśli tak to czy może jej to udowodnić? |
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
A co jeśli my znamy sprzedawcę i nic z tym nie robimy?
Polega na ułatwieniu innej osobie popełnienia czynu zabronionego (art. 18 § 3 K.k., art. 13 K.w). Pomocnictwo jest zawsze zachowaniem umyślnym, popełnić je można zarówno w zamiarze bezpośrednim, jak w zamiarze ewentualnym. Możliwe jest pomocnictwo w formie działania, a także w formie zaniechania. to pod to podpada? |
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ja mam pocztowy zgryz, bo przyszło mi wysłać list za granicę i nie wiem jak to się robi Wie ktoś? ![]() Co do płatności internetowym, to ja nie zaokrąglam
|
|
#4752 |
|
Konto usunięte
|
Co do prawnego bełkotu to nie odpowiem bo to nie moja działka a ojciec na urlopie
Ale! Mojej mamie zdarzało się kupować jakieś perfumy od faceta, który stał czasem pod jej pracą. Testery, zapewne 'spadły z paki'. Któregoś razu gościa ktoś zwinął. I co? I nic Mało kiedy kończy się to jakoś poważnie a nie będzie przecież sypał na potencjalnych klientów. Poza tym mam wrażenie, że w ogóle Was nie zapamięta bo takich osób jest na pęczki. |
|
|
|
#4753 |
|
Raczkowanie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;21466013]żeby sobie nie wybili palców przy bloku[/QUOTE]
No ale zauważyłam że oni owijają sobie tymi plastrami (mowa o siatkarzach) tylko niektóre palce. Czasami nawet jeden. Ale co to da, przecież to tylko plaster? Jak dzięki plastrowi mają sobie nie wybijać palców ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- A czy czapka z daszkiem i bejsbolówka to jest to samo? Czy różnią się czymś?
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie tak zawsze można się wyprzeć wiedzy - znaczy teoretycznie można, ale nikt w to nie uwierzy - bo jeśli kupujemy powiedzmy radio samochodowe od dresiarza spod bloku, to każdy w miarę rozgarnięty człowiek wie, że to kradzione i żaden sąd nie uwierzy, że nie wie.Cytat:
Pomocnictwo byłoby, gdyby ktoś chciał okraśc kiosk, a Ty byś go podsadziła, żeby dosięgnął do okna. Nie ma prawnego obowiązku donoszenia o przestępstwach. Nie macie się czego obawiać. Pomyśl logicznie, jaki interes miałby sprzedawca takiego towaru, żeby donieśc na własnych klientów? Jeszcze świadków swojego czynu sam sobie robić? Ja to się na przykład dziwię osobom, które kupują lewy alkohol z podejrzanego źródła. Tak, to też jest paserstwo. Pomijam już zagrożenie dla zdrowia, ale to jest zwykle wspomaganie jakiejś mafii, bo kto niby się zajmuje dystrybucją lewego alkoholu. W przypadku wpadki jest podwójne ryzyko, bo Policja mogła dłużej obserwować handlarza i mieć namiary również na kupującego albo ktoś (złośliwy sąsiad) mógł po prostu donieść na paru kupujących. Sporo osób tak ryzykuje, żeby zaoszczędzić te kilka złotych na wódzie. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2010-08-19 o 09:05 |
||
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,zostałam zaproszona na wesele, jako osoba towarzysząca (dodam, że wesele w tą sobotę, więc czasu baardzo mało) i jedyny ciuch jaki mam i w miare może się nadawać to mała czarna (do której dobiorę białe perły długie), a zupełnie nie stać mnie na zakup. I teraz mam pytanie, słyszałam, że na wesela nie powinno się ubierać na czarno, ale często spotyka się od tego wyjątki. Czy jeśli panna młoda sobie nie życzy ubranych w ten kolor, daje wcześniej znać osobie, którą zaprasza? Bo nie chcę, żeby się okazało, że będę psuła humor Młodej a kolega nic nie mówił, że czarne nie moze byc (w innym wypadku nie zgodziłabym się na ostatnią chwilę z nim iść).
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Mam nadzieje, ze zrozumialyscie o co mi chodzi, bo troche pogmatwałam.
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypada, czarny to kolor elegancji, gdybyś była całkowicie na czarno, z czarnymi rajstopami, dodatkami i jeszcze woalkę ubrała, to ok, uzyskałabyś lekko pogrzebowy wygląd, ale z jasnymi perłami będziesz wyglądać dobrze i elegancko. Gdybyś chciała założyć białą-kremową sukienkę, wtedy mogłabyś się zamartwiać o zdanie Panny Młodej, która pewnie nie byłaby zadowolona, ale sądzę, że nawet nie zwróci uwagi na twoją czarną sukienkę.I nie wątpię, że małych czarnych będzie więcej na przyjęciu. Więc przestań o tym myśleć i baw się dobrze na weselu
|
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra była drużką i była ubrana w małą czarną, więc myslę, że nie będzie prblemu
|
|
#4758 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki, troche mi lepiej (bo naczytalam sie o tym, ze czarny nie wypada i zaczelam wpadac w panike, tak to jest, jak na ostatnim weselu sie było, gdy sie mialo 10lat...)
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez przesady z tymi miesiącami centymetrami i czekaniem hehe ja swoje posiałam z jakieś 1,5miesiąca temu. mam bazylię tajską i cytrynową. tajska już po paru dniach miała sporą wysokość koło 5cm. teraz ma jakieś 35-40cm i nie wiem czy dorośnie większa, bo cały czas jej używam hehe moje rosły trochę w domu i trochę na zewnątrz, także aktaga nie poddawaj się - baw się w ogrodnika!
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
ola_gie
I jeśli wysyłasz poza Europę, koniecznie priorytet bo inaczej będzie szedł 2 miesiące
|
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jest nadzieja! bede ćwiczyła swoją cierpliwość i czekała na efekty.
|
|
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) panuje przekonanie że w czarnym na wesele się nie chodzi i że nie wypada. Ja nie widzę nic w tym złego, i często widuję czarne sukienki na przyjęciach weselnych. Zazwyczaj z jakimiś białymi dodatkami i nie widzę w tym nic niestosownego. A panna młoda w dniu ślubu i wesela będzie miała dość bieganiny i będzie zbyt zajęta i zbyt szczęśliwa żeby zwracać uwagę w co są ubrani goście
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zrobić, żeby zamiast linka był np wyraz "klik" i działałby on jak link? mam nadzieje, że zrozumiecie o co chodzi
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2010-08-19 o 11:03 |
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[ url="adres linka"]klik[ /url]
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze w ktorejs czesci bylo, ale nie pamietam...
Czy kazda recepta (tzn. od wszystkich specjalistow i na wszystkie leki) jest wazna 30 dni?? |
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym sobie kupić dancematę
chodzi za mną od zeszłych wakacji. i moje pytanie - na allegro ceny są różne. od 15zł do duuużo więcej. myślicie, że ta najtańsza, to jakiś szajs? na co zwrócić uwagę, żeby się za bardzo nie przejechać? (nie mam wobec produktu wygórowanych oczekiwań..)
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maty mają to do siebie, że się przecierają po jakimś czasie i nic na to nie poradzisz Myślę, że mojej opinii możesz zaufać, bo skaczę już jakieś 8 lat
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAtomiast moj sasiad z wybranką zażadali by na ich slubie wszyscy gosice byli ubrani na jasno. I zaproszeni panowie szukaja jasnych garniturów, aby ich zadowolic. Jak dla mnie przesada ![]() a kolega był na slubie, gdzie wszyscy goscie mieli byc ubrani na bialo... ale to juz nie w Polsce..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Zainstalowałam najnowszą wersję, poinstalowałam kodeki i dalej nic, ech...
. ja taka niecierpliwa.. a już sobie wszystko rozplanowałam, ziemię kupiłam, skrzyneczkę.. cholerka
).

No! 

Teraz ja mam pocztowy zgryz, bo przyszło mi wysłać list za granicę i nie wiem jak to się robi 

Wypada, czarny to kolor elegancji, gdybyś była całkowicie na czarno, z czarnymi rajstopami, dodatkami i jeszcze woalkę ubrała, to ok, uzyskałabyś lekko pogrzebowy wygląd, ale z jasnymi perłami będziesz wyglądać dobrze i elegancko. Gdybyś chciała założyć białą-kremową sukienkę, wtedy mogłabyś się zamartwiać o zdanie Panny Młodej, która pewnie nie byłaby zadowolona, ale sądzę, że nawet nie zwróci uwagi na twoją czarną sukienkę.