|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
gimikis mimo wszystko yhm....... mam takie grube reczniki hotelowe frotte. wiec nie drapia a chlona ladnie wode
jest sens kupowac cos specjalnie i wydawac kasiore?
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
To moze warto zajrzec? Ale faktycznie Bodzio ma najtaniej, dlatego nie kumam osob ktore sie zachwycaja "taniością" w Ikea ![]() BRW jest strasznie drogie, akurat mam kolo domu niedaleko na Grunwaldzkiej. No a ta komoda fajna kurcze i niedroga w stosunku do tego jakie ma gabaryty, bo generalnie w tej cenie sa komody duzo mniejsze ![]() A Bodzio kolo Auchan to nie jest tylko salon pokazowy? No i ceny chyba sie nie roznia od Bodzia kolo Kaulfandu? Jutro mam zamiar jechac chyba do Auchan, choc nie wiem czy nie wybierzemy sie wlasnie do Kauflandu i stamtad na Wroclawska... Akurat ta ciemna komode chcialabym do salonu, bo teraz mam takie czarne meble wystawkowe jak to nazywam, czyli malo funkcjonalne.. choc sa w b dobrym stanie no i nie wiem co mam robic. Bo jesli by nas bylo stac bo bysmy chcieli zmienic meble po trochu.. ![]() Aaa no i mam jedna szafe z Bodzia tez w b dobrym stanie i tez musze ja wyrzucic bo musze miec miejsce w pokoju dla dziecka.. no i sie glowie czy za stówke nie sprzedac, jak sie nie sprzeda to coz.. na smieci :/ Dzis mam wyjscie na porodowke, jak do 16 polozna zadzwoni to jedziemy ogladac sale ![]() aaa no wlasnie dzis do reala jedziemy bo musze patelnie kupic :P i starsznie bym chciala chociaz jedno ubranku kupic ale jak bede miec po kims to nie bede kasy wydawac, ale to tak ciagnie...
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-19 o 09:11 |
|
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wrażenie, że chyba jestem jedyną, która nie zapisała się do szkoły rodzenia... Jeżeli chodzi o mojego męża to też entuzjazmu wielkiego nie widziałam w historiach związanych z porodem. Szczerze mówiąc moje znajome, które rodziły twierdzą, ze z mężem absolutnie ( rodziły same), ze wolały przeżyć to same. Nie ukrywam, że trochę dziwią mnie takie opinie, bo to naprawdę fajne, zgrane małżeństwa. Ale szanuje takie zdanie, bo przeżyły to w praktyce, więc coś jest na rzeczy.
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Marta a mnie ostatnio kolezanka opowiadala, ze jej siostra tez chciala sama rodzic, ale przydala sie pomoc i zdrowy rozsadek obok, wiec poprosila jednak meza byb yl przy niej i jak sie okazalo jej maz nabral do niej takiego szacunku, nie wiem jak to nazwac.. Widzial jak cierpiala i teraz ich zycie sie niejako zmienilo na lepsze choc i tak byli super parą
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie to chyba bardzo indywidualna sprawa. Dlatego ja raczej nie będę ciagnęła męża na siłę. On jest wrazliwiec, może to byc dla niego trauma
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
Nie no masakra wchodze na forum zeby nadrobic ale nie da rady bo tu juz 4 cześć
W każdym razie wyjeżdżam zaraz z tż nad morze tzn do znajomych w sumie na wieś 6km od morza, mam też wózek na oku w koszalinie i jutro go mogę obejrzeć osobiście, więc może wrócimy już z wózkiem ![]() Wracamy w niedziele, pewnie duuużo naskrobiecie przez ten czas ![]() Całusy i miłego dnia Wszystkim Mamom i Dzieciaczkom
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do męża przy porodzie.... strasznie się wstydziłam jak będę wyglądać, taka zmęczona, spocona itp. i nie chciałam, żeby mąż był przy mnie. Ale on bardzo chciał i .... .... nie wyobrażam sobie samej się męczyć, żeby jego nie było wtedy przy mnie i zebym ten najcudowniejszy moment gdy dziecko już leży na moim brzuchu - przeżywała sama. Mój mąż był przy mnie gdy miałam mieć cc. Był do ostatniej chwili, gdy zabrali mnie na salę operacyjną. Był przy mnie, obserwował aparat od KTG i mówił mi jakie mam skurcze, głaskał mnie i trzymał za rękę. Ja sama bym tam zwariowała. nawet nie pamiętałam jak trzeba oddychać. A przy drugim porodzie SN był ze mną cały czas. Trzymał mnie za rękę i głowę, uspokajał, bo darłam się w niebogłosy. Pierwszy zobaczył twarz naszego synka, bo zajrzał tam, jak tylko wypchnęłam główkę. Potem przecinał pępowinę, zrobił pierwsze zdjęcia, siedział przy mnie 3 godziny na sali obserwacyjnej... No nie wyobrażam sobie, żeby miało być inaczej. Rodzi się nasze wspólne dziecko i nie wyobrażam sobie, żeby jego miało przy tym nie być. |
|
|
|
|
#308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tesciowa, ktora jest przy porodach mowi,ze tez lepiej miec kolezanke/mame bo faceci NIEKTORZY OCZYWISCIE stoja jak slupy i nic nie wspieraja ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
Dobrej zabawy! ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
moj TZ tez chyba bedzie- zobacze jak sie bedzie zachowywal - jak nie bedzie mnie wspieral to go wygonie za drzwi |
|||
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Bry... co wy spać nie możecie? Wysypijacie się póki dzieci nie ma,bo potem czeka was kilkanaście miesięcy totalnego niewyspania
![]() Luna dzięki za odpowiedź kotek81 w moim przypadku powtarzające się zapalenie piersi i w końcowym efekcie mus brania antybiotyku spowodowały,że przestałam karmić piersią. Mała wyczuła smak antybiotyku i nie chciała mojego mleka monana27 ja jestem z UK,my mamy tzw. Green Book,dość gruba,zielona ksiązka,w którj zapisuje się każda wizytę,jakie tamaty sa na niej poruszane,jakie badania,wklejane są wyniki badań,opis USG i wszytsko co dotyczy ciężarnej. Książkę tą zabierają w czasie porodu. Chyba sobie zeskanuję na pamiątkę ![]() Joanna131 ja jestem w 26 tygodniu,a właściwie jutro zaczynam 27 Luna a to masz inaczej z green book niż ja. Po pierwsze ja nie mam plastikowej okładki,po drugie mi zabrali w trakcie porodu,po trzecie mam wklejone do niej wszystkie wyniki badań. Widac co region to inny obyczaj,kocham UK za to ![]() kliwia dziękuję kretencja zgadzam się,że faceci mniej się ekscytują ciążą i przygotowaniami,niż my. Mój to nawet dokładnie nie wie,w którym tygodniu jestem ,a o tym co jest juz kupione dla małego to nie ma najmniejszego pojęcia. Ja o wszystkim decyduję i sama wybieram. Czasem szkoda,że mi nie pomaga i się nie angażuje aż tak bardzo,ale z drugiej strony dobrze mi z taką niezaleznością ![]() gimikis ja mam najzwyklejsze ręczniki bawełniane dla dzieci z kapturkeim i się sprawdzają. Nie widzę sensu w wydawaniu pieniędzy na jakieś "cuda",tym bardziej,ż eta kasa na pewno przyda sie na inne rzeczy 79Marta ja chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży,więc teraz sobie odpuszczę,bo jeszcze wszystko pamiętam niebieskaa miłego wypoczynku |
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Niebieska baw się dobrze nad morzem
i wracaj do nas z wózeczkiem ![]() ja się chyba zaraz zbiorę i pojadę do miasta poszukać fotel nie mam żadnego w domu i tak sobie wymyśliłam że kupię jakiś fajny-na początek do pokoju dziecka, żebym miała na czym karmić, ale potem przeniosę go do salonu ![]() plan jest to chyba muszę się ubrać...
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Ale wy wczesnie wstajecie
Musze zaczac spisywac co kupic bo za tydzien jedziemy do PL i chce juz pokupic pare rzeczy. Ciekawe ile taka wyprawka wyniesie...A wczoraj zapomnialam wam napisac ze mezus na urodzinki kupił 2o długich przepieknych róż i przepyszne czekoladki Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-08-19 o 10:06 |
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
witam ja tez akurat po śniadanku
![]() marta ja tez sie nie zapisałam do szkoly rodzenia, bo itak musze lezec to bym nie mogla tam jezdzic ![]() irsin high beam używam na kości i pod łuk brwiowy, a ty? kurde a ja sie od lat nie moge z meteorytami pogodzić nie lubie i koniec, każda proba pojednania konczy sie przekleństwami ale szkoda wyrzucić bo takie ładne pudełko ogólnie dla mnie wszystkie pudełka benefit są super dzisiaj na obiad krokiety |
|
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
A ja poklocilam sie dzisiaj z tz
nie moge sie w ogole z nim ostatnio dogadac...non stop jakies sprzeczki i to o takie glupoty ze glowa mala Moj maz nie wiem czy bedzie chodzil ze mna do SR ale w porodzie raczej nie bedzie uczestniczyl bo po prostu sie nie nadaje. Dziewczyny mam takie pytanie,czy kupujecie juz wszystko na takim wczesnym etapie jak 23 tydz??np. wozek czy lozeczko. Znalazlam wozek ktory mi sie podoba ale nie wiem czy nie za wczsnie na takie zakupy... http://allegro.pl/item1182757452_woz..._czerwony.html |
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wyprawki to my we wrzesniu juz wszystko chcemy miec kupione bo pozniej juz do PL nie pojedziemy a we wrzesniu ostatnie odwiedzimy i juz wszystko przywieziemy
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Zenia, ale czemu za wcześnie? Jak możesz teraz kupić i Ci się podoba, to kupuj
Ja jestem w 25tc i też bym już kupowała, gdyby nie to, że mamy remont i wózka (i innych większych rzeczy) na razie nie byłoby gdzie trzymać. Ale w innym wypadku bym kupiła na pewno jakbym znalazła taki, który mi odpowiada A co do kłótni to ja się z moim też ostatnio kłócę często. Mamy sporo stresu - remont - on jest zmęczony, ja mam humory... I awanturki gotowe... Na szczęście zawsze jakoś potrafimy dojść do porozumienia.
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
Tak po prostu za wczesnie.....ja ogolnie nie wierze w przesady ale ludzie tak mi truja w glowie ze tak wczesnie to nie ma co kupowac...
Ubranka to ja praktycznie mam juz cala wyprawke,uprasowane i schowane tylko zastanawiam sie nad wozkiem i lozeczkiem czy juz kupowac, bo lozeczko tez juz mam upatrzone![]() No my z mezem wlasnie nie mozemy sie dogadac i to jest najgorsze.Teraz co powinnam miec spokoj to ja sie denerwuje. |
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
zenia tutaj juz polowa znas ma wyprawki
ja lozeczko dostane i wstawie je jak tylko odmaluje pokoj. w zozek dostane jak urodze od kolezanki. ale czeka na mnie u niej w garazu juz od kilku miesiecy
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() Było mega nadrabianie bo miałam wczoraj jeszcze zajrzeć na forum ale nie dałam rady bo wrocilismy pozno od rodziców i padliśmy oboje heh tylko ze ja miałam problemy ze spaniem...bóle bioder nie dały mi spac musiałam w nocy pochodzic bo inaczej ryczałam z bolu...wykańcza mnie to juz ehh nie dosc ze mialam dzisiaj isc do lekarza to musze przełożyć wizyte na 2-go września...to jeszcze 2 tygodnie mam nadzieje ze mnie lekarz pozniej nie opieprzy ze końcówka ciąży a ja sobie przekładam wizyty no ale byłam z muszona... jak juz pojde to musze mu powiedziec o tych moich bólach...Ide cos zszamac bo mały znowu mi dupke wystawia i sie kręci niemiłosiernie a to znaczy ze jest glodny : heh az sie boje co zastane jak wejde troche pozniej ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a na te bole bioder to moze by pilka pomogla yhm.?
pokolysac sie na pilce powinno pomoc. bo moj maz mi chce kupic taka pileczke
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Zenia, nie słuchaj przesądów i gadania
![]() Niech se sami biegają potem z brzuchem do kolan za wyprawką Albo najlepiej już z dzieckiem urodzonym ![]() Ja też się ostatnio ciągle denerwuję.. Jak by tak na to spojrzeć, to dziecko przyszło w złym momencie, bo powinniśmy najpierw wyremontować to mieszkanie, ale... już tak długo czekaliśmy, że nawet nie myśleliśmy o tym Zaszłam po miesiącu mieszkania w nowym mieszkanku
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-19 o 10:50 |
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
Jak upoluje taki ręcznik to kupie 1 na próbę. A jak nie to będzie ręcznik frote.
![]() Zjadłam rano śniadanko i tak potwornie mnie rozbolała głowa ze musiałam się kimnąć. Od razu lepiej... Co do wózka to podobają mi się z Coneco ale ten V3 jak dla mnie ma za małe przednie kółka. Zima w śniegu bym nie dała rady przejechać. Dlatego ja tez kupuje z Coneco ale Toledo.
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o poród rodzinny to po pierwszych zajeciach w SR (byliśmy razem z mężem) to chyba zmieniło sie jego podejscie do porodu troche...ostatnio jak rozmawialiśmy i ja juz bylam pogodzona że go nie bedzie przy mnie bo nie chce go zmuszać to on mi powiedzial że bedzie chodzić ze mna do SR i sie tam przygotuje do naszego porodu i przynajmniej bedzie wiedzieć co i jak heh a mi sie od razu lepiej zrobilo
heh ale zobaczymy jak to bedzie w praniu bo on czesto wraca pozno z pracy a u mnie sa od 14:00 zajecia teoretyczne a od 18:00 ćwiczenia ![]() Ok teraz ju lece
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
Kliwia jestesmy dkladnie w tym samym tyg i dniu ciazy
No wlasnie chyba przestane sie tym przejmowac i kupie ten wozek bo mi sie bardzo podoba. |
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
zenia to super
ciekawe ktora pierwsza urodzi haha ![]() zenia ale termin porodu masz 4 dni pozniej wyznaczony
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-08-19 o 11:01 |
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#326 |
|
Dragonfly
|
hejka ranne ptaszki
ja po domu chodze troche podmalowana,ale wole troche samoopalacza na buzie i odrobine sypkiego pudru niz ciezkie podklady,tusz tez musi byc i cienie(albo kreski albo powieki).W zasadzie podkreslam oczy,odrobinke brwi jasna kredka i wszystkoA tak na powaznie to pol nocy nie spalam bo mnie chyba szyjka macicy bolala i cos bylo nie w porzadku,bo to nie byly wzdecia,rozciaganie wiezadel itp jak lezalam to tez mi nie przechodzilo...teraz poki co tak nie boli,ale zastanawiam sie czy nie zglosic sie do lekarza.Tez mialyscie klucie i bole jak na okres i uczucie napierania?Jadlam po dwie nospy na raz i nic nie pomagalo
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, jak nospa nie pomogła to ja bym do szpitala się przejechała. Może Ci się szyjka skraca
Lepiej sprawdzić.
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
artsystka idz lepiej do lekarza
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pieluch jestes wielka Ale ci fajnieee ze juz idziesz na macierzynski , ja jak narazie napewno bede pracowac do polowy pazdziernika bo musze przyuczyc nowa osobe a ta bedzie zatrudniona dopiero 17 wrzesnia. Jak narazie czuje sie dobrze wiec to przewaza ze w sumie to mi sie nie chce siedziec w domu , ale sa dni co bym chetnie zostala i poleniuchowała ![]() A tak pozatym co napewno bedzie miło i wszystko sie uda . Mam nadzieje ze wrzucisz jakas fotke ze slubu . Rozumiem ze bedzie to bardziej w stylu przyjecia ??
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Jak chcesz to kup ten wózek, przecież może sobie spokojnie czekać
Ja swój kupiłam w 25tc i teraz juz sobie na niego patrzę ;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

jest sens kupowac cos specjalnie i wydawac kasiore?

To moze warto zajrzec? Ale faktycznie Bodzio ma najtaniej, dlatego nie kumam osob ktore sie zachwycaja "taniością" w Ikea

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

nie lubie i koniec, każda proba pojednania konczy sie przekleństwami

. Pierwsze słyszę,aby pampersy uczulały. Wszystko zależy od dziecka. Ja używam pampersów,na poczatek new born,potem super dry,a teraz active fit. To rodzaje w UK. Nie lubię Huggisów,bo są strasznie sztywne